Komentarze Dla Miasta Łódź ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Zablokowany
ALI 1908
ban

Post autor: ALI 1908 » 11.04.2007, 14:29

pan ruchalski to ma dopiero wizje i marzenia co on bierze ja też chce!!!!!!!!! zezol zwariował do reszty ale byznes jest byznes :lol:
CIEMNA STRONA MIASTA

iparts.pl
jędrek

Post autor: jędrek » 11.04.2007, 15:51

rzaba pisze:
Całe tereny ŁKS wyrównać i sprzedać pod hotele i miejsca parkingowe dla potrzeb przyszłej hali, za uzyskane pieniądze wybudować od podstaw nowy stadion na 40k widzów w neutralnym miejscu.
Najbardziej neutralnym miejscem jest to, które pewne osoby z kręgu działaczy Widzewa już wykupiły w mieście. :lol:

Osobiście nie widzę takiej opcji aby w Łodzi był jeden stadion. Tak to widzą urzędnicy ale nie kibice oraz kluby. Dzierżawa stadionu na mecz będzie kosztować w chooooj kasy, a kluby na to nie stać.

rzaba

Post autor: rzaba » 11.04.2007, 16:48

Z punktu widzenia czysto ekonomicznego to Puchalski ma rację. Bo co to jest 250 miejsc parkingowych? Mogę się założyć że jak w hali będą mecze ligi światowej to nie będzie gdzie tam zaparkowć a co tu mówić o meczach piłkarskich na których miało by być po 20k widzów, dodatkowo nie od dziś wiadomo że taniej jest cos zbudować od podstaw niz przebudowywać/modernizować coś co się rozlatuje(bez urazy ale sami przyznacie że hala ŁKS to ruina).
Jeśli chodzi o moje zdanie to również jestem przeciwny ideii stadonu miejskiego. DWA KLUBU, DWA STADIONY - MIEJSKI TYLKO URZĄD
total1908 pisze:Widzew niesłusznie tradycją nawiązuje do założonego 5 listopada 1910 roku "Towarzystwa Miłośników Rozwoju Fizycznego w Widzewie" (wieś Widzew została przyłączona do Łodzi dopiero w 1915 roku przez władze niemieckie)
Widzew włączano do Łodzi etapami. Pierwszy raz w 1906 r., kiedy w granice Łodzi włączono (razem z innymi fragmentami przedmieść) zachodnią, przemysłową część Widzewa.[link]

[link]

mjRTS

Post autor: mjRTS » 11.04.2007, 17:06

A ja jestem ciekaw, gdzie w pięknej Łodzi są te neutralne miejsca.Obstawiam Teofilów, Widzew, Retkinia, Radogoszcz.Można by tak długo i wszystkie są tak samo neutralne jak Piłsudskiego 138 i Unii 2. Ale w sumie ekonomia faktycznie wskazuje na jeden stadion.

esteen

Post autor: esteen » 11.04.2007, 17:44

rzaba pisze:Z punktu widzenia czysto ekonomicznego to Puchalski ma rację. Bo co to jest 250 miejsc parkingowych? Mogę się założyć że jak w hali będą mecze ligi światowej to nie będzie gdzie tam zaparkowć a co tu mówić o meczach piłkarskich na których miało by być po 20k widzów, dodatkowo nie od dziś wiadomo że taniej jest cos zbudować od podstaw niz przebudowywać/modernizować coś co się rozlatuje(bez urazy ale sami przyznacie że hala ŁKS to ruina).
Jeśli chodzi o moje zdanie to również jestem przeciwny ideii stadonu miejskiego. DWA KLUBU, DWA STADIONY - MIEJSKI TYLKO URZĄD
rzaba, za przeproszeniem, ale zastanów się co ty ....wypisujesz... Przecież na naszym stadionie nie ma nic do przebudowywania czy modernizowania. I u nas, i w nowym miejscu trzeba by budować od nowa (u nas najlepiej trybuna po trybunie, jak na Wiśle). Natomiast w nowej lokalizacji trzeba by od nowa robić podgrzewaną murawę, być może wykupić tereny, zainwestować w komunikację (u nas pod nosem Kaliska, trasy, ogólnie zajebiste położenie), itd. Do tego jeszcze zapoewnić zupełnie nową bazę dla nas. Puchalski chyba chciał wam się przypodobać pomysłem typu "zrównać z ziemią stadion rywala", ale żeby takie głupoty wygadywać publicznie, trzeba być niezłym kretynem.. Zresztą, że nim jest udowadnia nie po raz pierwszy. Co do reszty się zgodzę, też jestem przeciwnikiem stadionu miejskiego.
Tylko Łódzki Klub Sportowy

rzaba

Post autor: rzaba » 11.04.2007, 21:18

esteen pisze: Przecież na naszym stadionie nie ma nic do przebudowywania czy modernizowania. I u nas, i w nowym miejscu trzeba by budować od nowa (u nas najlepiej trybuna po trybunie, jak na Wiśle). Natomiast w nowej lokalizacji trzeba by od nowa robić podgrzewaną murawę, być może wykupić tereny, zainwestować w komunikację (u nas pod nosem Kaliska, trasy, ogólnie zajebiste położenie), itd. Do tego jeszcze zapoewnić zupełnie nową bazę dla nas. Puchalski chyba chciał wam się przypodobać pomysłem typu "zrównać z ziemią stadion rywala", ale żeby takie głupoty wygadywać publicznie, trzeba być niezłym kretynem.. Zresztą, że nim jest udowadnia nie po raz pierwszy. Co do reszty się zgodzę, też jestem przeciwnikiem stadionu miejskiego.
Na waszym stadionie żeby coś zrobić najpierw trzeba rozebrać stare, a to sa koszty i to wcale nie małe. Przytaczasz argument z podgrzewana murawą. Jej koszt w stosunku do całego stadionu to ok 10-20%. Tereny - wiadomo że to nie będzie centrum tylko obrzeża a może i poza miastem (okolice autostrady) tam koszty ziemi nie są wcale takie duże. Napewno koszty podnosi baza dla was, może tereny Startu?(gdybam - nie bijcie od razu) A czy położenie jest takie super? Sam wiesz najlepiej jak wyglądają okolice stadionu jak gracie atrakcyjny mecz. Gdzie jest ok 10 tys widzów. Po wybudowaniu nowego ta liczba na ważnych meczach mogła by się podwoić i co wtedy? Na ile wcześniej trzeba by przyjechać żeby znaleźć miejsce parkingowe? To tak na szybko, później może jeszcze coś naskrobe.
total1908 pisze:Widzew niesłusznie tradycją nawiązuje do założonego 5 listopada 1910 roku "Towarzystwa Miłośników Rozwoju Fizycznego w Widzewie" (wieś Widzew została przyłączona do Łodzi dopiero w 1915 roku przez władze niemieckie)
Widzew włączano do Łodzi etapami. Pierwszy raz w 1906 r., kiedy w granice Łodzi włączono (razem z innymi fragmentami przedmieść) zachodnią, przemysłową część Widzewa.[link]

[link]

Urodzony Łodzianin

Post autor: Urodzony Łodzianin » 11.04.2007, 21:29

Zobaczymy jak bedziecie pisac ełkaesiaki o cudownym połozeniu gdy wyrzuca was z Al. Unii 2 i kaza przeprowadzic sie na Energetyk.
Kwestia argumentów to jest tylko kwestia polityki i tego kto sie wypowiada. Osrodek sportu i rekreacji równie dobrze mógłby powstac na Widzewie. Jest tam stadion(napewno nowoczesniejszy niz wasz), hala Anilany, basen Anilany, korty Widzewa, dwa boiska treningowe, dwa parki , kolej i dworzec czy trasa szybkiego ruchu łaczaca przeciwstawne czesci miasta. Gdyby przy wladzy byli ludzie zwiazani z Widzewem to mogliby tak samo jak wypowiada sie Kropiwnicki,Nowicki czy Drzewiecki udawadniac swoje teorie.
Jedyna rozsadna opcja sa dwa stadiony jak w Krakowie, Warszawie czy Rzeszowie. Mowa o braku pieniedzy jest tylko zasłanianiem najgłupszego pomysłu dla tego miasta czyli budowy nikomu nie potrzebnej hali sportowej. Łodz to przede wszystkim piłka nozna i od tego powinno sie zaczynac inwestycje sportowe. Dopiero póżniej inwestowac w tory kolarskie, jakies hale ale o czym tu mowic jak miastem rządzą dyletanci w tym zakresie.
Łódź kocha Widzew
ŁKS "prawie" rodowici

Riposta1908

Post autor: Riposta1908 » 11.04.2007, 21:36

sapiecie... wiecie o tym ? jeden drugiemu skacze do gardła a tak naprawde to zzaklawiaturowi 13letni fanatycy ( sory jesli kogos urazilem ) nie liczy sie przeszlosc ŁKS jak i rtSu.tylko to co się dzieje teraz.... a spory na priv załatwiajcie.temat powoli zaczyna się psuć i przynosić wstyd naszym obu łodzkim klubom wiec SPOKOJ DZIECI
PEACE
GKSTYCHYARMIAMARYCHY

nie napinaj sie tak, ok?

Post autor: nie napinaj sie tak, ok? » 11.04.2007, 21:38

WIĘCEJ NAPINY
NIE UŚMIAŁEM SIĘ DZIŚ DOŚĆ ;]
banda........ głąbów.
prowokatorzy - gratulacje, udaje Wam sie wnosić napinkę, chociaz to nic trudnego akurat tu.
dający sie sprowokować - odpocznijcie od kompów, bo żal. :lol:

esteen

Post autor: esteen » 11.04.2007, 22:10

rzaba pisze: Na waszym stadionie żeby coś zrobić najpierw trzeba rozebrać stare, a to sa koszty i to wcale nie małe.
Wydawało mi się, że to nie są aż takie duże koszty, mogę się jednak mylić. Tyle, że przy równaniu naszych terenów z ziemią też trzeba by to zrobić :lol: , więc twój argument odpada.
Przytaczasz argument z podgrzewana murawą. Jej koszt w stosunku do całego stadionu to ok 10-20%.

10-20% to nie tak mało..
Tereny - wiadomo że to nie będzie centrum tylko obrzeża a może i poza miastem (okolice autostrady) tam koszty ziemi nie są wcale takie duże.
Tereny to jedno, połączenia komunikacyjny to drugie, w ogóle gospodarowanie całej okolicy od zera..
Napewno koszty podnosi baza dla was, może tereny Startu?(gdybam - nie bijcie od razu) A czy położenie jest takie super? Sam wiesz najlepiej jak wyglądają okolice stadionu jak gracie atrakcyjny mecz. Gdzie jest ok 10 tys widzów. Po wybudowaniu nowego ta liczba na ważnych meczach mogła by się podwoić i co wtedy? Na ile wcześniej trzeba by przyjechać żeby znaleźć miejsce parkingowe? To tak na szybko, później może jeszcze coś naskrobe.
Miejsca parkingowe to na pewno problem, z którym trzeba by się zmierzyć...

No dobra, doczepiłem się do twojego "względu czysto ekonomicznego", jednak ta dyskusja w ogóle nie ma większego sensu. Dlaczego? Nikt nam nie będzie wyburzał stadionu i stawiał hoteli bo jakiś zezowaty łach ma "pomysł". To są tereny ŁKSu, prawie stuletniego klubu z wielkimi tradycjami i zasługami dla miasta (wiem, wiem, formalnie nie należą do nas). Uważam, że ten teren i nasz własny stadion należą nam się w tym miejscu jak psu zupa. Realia niestety są takie, że inwestorzy skłonni inwestować w infrastrukturę to na tą chwilę mrzonki, i jesteśmy zdani na łaskę miasta. Jednak bez przesady.. jak dla mnie najlepsze wyjście to budowanie krok po kroku nowego stadionu u nas (bo jak wiadomo u nas to ruina i nie ma co już z tym majstrować), i modernizacja/rozbudowa u was. Tylko trzeba jeszcze mieć na to pieniądze.

rzaba

Post autor: rzaba » 12.04.2007, 10:28

esteen widzę że w zasadzie się zgadzamy tylko jak to zrobić żeby do 2009 roku by jeden ze stadionów miał 30 tys pojemności? Choć fakt że to już nie nasza broszka i nie mamy w tej gestii nic do gadania. Co do terenów ŁKS to jest tak jak mówisz starych drzew sie nie przesadza i powinniście tam zostać. Tylko jak Kropa ze świtą przeforsują swój projekt to może sie okazać że będziecie musieli albo płacić kasę albo sie wynieść. Zresztą pożyjemy zobaczymy teraz mają konkretny burdel z hala :D bo NIK zaczyna węszyć

[link]

gawronRTS
ban

Post autor: gawronRTS » 12.04.2007, 10:57

Chlopaki z jednej jak i drugiej barykady nie mozemy dopuscic by nas ulokowano na jenym terytorium,dla waszego i naszego bezpieczenstwa...Musimy tu mowic jednym glosem.Widzew na Pilsudskiego,ŁKS na Unii.Koniec kropka...

Riposta1908

Post autor: Riposta1908 » 12.04.2007, 13:24

będzie wojna jak nas w jednym miejscu ulokują
GKSTYCHYARMIAMARYCHY

WidzeW_1910

Post autor: WidzeW_1910 » 12.04.2007, 15:49

gawronRTS pisze:Musimy tu mowic jednym glosem.Widzew na Pilsudskiego,ŁKS na Unii.Koniec kropka...
Popieram !!
Riposta1908 pisze:będzie wojna jak nas w jednym miejscu ulokują
A teraz co jest ?? :D
Wole byc Podmiejskim z Srodmiescia niz Rodowitym z Włocławka

Benio1990

Post autor: Benio1990 » 12.04.2007, 16:53

WidzeW_1910 pisze:
gawronRTS pisze:Musimy tu mowic jednym glosem.Widzew na Pilsudskiego,ŁKS na Unii.Koniec kropka...
Popieram !!
Riposta1908 pisze:będzie wojna jak nas w jednym miejscu ulokują
A teraz co jest ?? :D
teraz jest napinka :lol:

Matys_RTS

Post autor: Matys_RTS » 12.04.2007, 18:19

jest takie ladne miejsce miedyz kilinskiego a piotrkowska pomiedzy srodmiesciem a gorniakiem, w okolicach tymienieckiego , tylnej, miesjce po zburzonej fabryce, na przeciwko SMS-u. Oczywiscie to tylko plan "B" .

Riposta1908

Post autor: Riposta1908 » 12.04.2007, 22:54

/jak to co jest :P
lajtowy stan kiedy sie najaram

;P
:D ciekaWE JAK JEST W KRK :d:d
GKSTYCHYARMIAMARYCHY

urQuell1908

Post autor: urQuell1908 » 12.04.2007, 23:08

Riposta1908 pisze:/jak to co jest :P
lajtowy stan kiedy sie najaram

;P
:D ciekaWE JAK JEST W KRK :d:d
uważam, ze powyższy post jest zupełnie nie związany z napinką, dlatego należy go jak najszybciej usunąć, wogóle co za gość, nie pręży sie na necie, jakiś mało modny, co ty nie wiesz, ze napina w modzie jest

az nie moge czytać takich postów
pozdr :wink:

Riposta1908

Post autor: Riposta1908 » 13.04.2007, 00:38

kurde a ja tak bardzo chciałem być dżezi i trendi i wogóle elo wypas joł.....
:D:D:D
kurde, ale jak sie napne to mi żyłka pęknie :lol:
GKSTYCHYARMIAMARYCHY

akuku
ban

Post autor: akuku » 13.04.2007, 06:31

Temat Łódzki nie spi, temat Łódzki czuwa 8)
Kropka za uchem to zgoda żydzewa z ruchem

majki

Post autor: majki » 13.04.2007, 20:55

akuku pisze:Temat Łódzki nie spi, temat Łódzki czuwa 8)
nudy ŁKS nie ma meczu to sie nudzimy
tym wpisem udowodniles tylko to jak jezdzisz na mecze swojego klubu

RDG 1910

Post autor: RDG 1910 » 13.04.2007, 23:09

majki pisze:
akuku pisze:Temat Łódzki nie spi, temat Łódzki czuwa 8)
nudy ŁKS nie ma meczu to sie nudzimy
tym wpisem udowodniles tylko to jak jezdzisz na mecze swojego klubu
:shock: Lubin nie jest chyba tak daleko od Łodzi żeby ŁKSa musiała wyjechać o 5 rano. :lol:
......a ósmego dnia Bóg stworzył Widzew

manolo_pb

Post autor: manolo_pb » 13.04.2007, 23:15

Mógłby ktoś beznapinkowo napisać jak wygląda sytuacja na Bałutach ?
Polonia Bytom - patologia zoorganizowana !
pisze:"nas nie interesuje, znaczy się, chodzi o to, że... bo policja w ogóle jest na stadionie, a oni będą w ogóle... ehhh... później będa rozkminiali w ogóle kto co był i... zresztą..."

michal_ksg
ban

Post autor: michal_ksg » 13.04.2007, 23:19

manolo_pb pisze:Mógłby ktoś beznapinkowo napisać jak wygląda sytuacja na Bałutach ?
tu raczej to niemozliwe
8)
TORCIDA GLIWICE

40i4

Post autor: 40i4 » 13.04.2007, 23:25

manolo_pb pisze:Mógłby ktoś beznapinkowo napisać jak wygląda sytuacja na Bałutach ?
oczywiscie wszedzie szaleją dzikie watachy chuliganów Startu Łódź, którzy nie przebierając w środkach zepchnęli w kibicowski niebyt Widzewiaków i eŁKSę. jedynie nieliczni partyzanci chowają się po kanałach i zaroślach
Erektor temacie o dziwactwach pisze: A ja zawsze przed prostowaniem orła muszę zapakować w tapczan albo kaloryfer

Łódzki Klub Sportowy

Post autor: Łódzki Klub Sportowy » 14.04.2007, 00:02

Najlepsze ekipy po stronie ŁKSu to Teofilów i Limanka, po stronie RTSu to Stare miasto i Żabienie, na Radogoszczu przewaga Widzewiaków.
Ale ogólnie rzecz biorąc Bałuty to 50% na 50%.
A powinno być lepiej, bo to zachodnia część Łodzi :)

mjRTS

Post autor: mjRTS » 14.04.2007, 07:20

Ja widzę, że na zachód od Polski leży Szwecja.Nieźle.Kolego powyżej, Bałuty to północna część Łodzi. Ty chyba jesteś mało rodowity.I dla kogo powinno być lepiej?

kicken
ban

Post autor: kicken » 14.04.2007, 07:37

DZIELNICA BAŁUTY

1) Widzewowi kibicuje cała wschodnia część Bałut, o której potocznie mówi się Stare Bałuty. Obejmuje ona osiedla: Stare Miasto, Doły, Zagajnikowa-Czarnieckiego (tzw.Zagaja), Marysin, Julianów-Łagiewnicka. Kibice ŁKS-u mają tutaj swoich nielicznych przedstawicieli i nieistnieją tam żadne ich zorganizowane grupy.

2) Julianów-Zgierska to obszar, na którym wpływy są porównywalne. Na terenie obejmującym przestrzeń pomiędzy ul. Zgierską a ul. Łagiewnicką przeważają zwolennicy Widzewa natomiast na terenie obejmującym przestrzeń od ul. Zgierskiej w kierunku Teofilowa, a zwłaszcza im bliżej ulicy Limanowskiego dominują zwolennicy ŁKS-u.

3) Bałuty Centrum, czyli ul. Limanowskiego (tzw. Limanka) z bocznymi uliczkami, okolicznymi kamienicami i blokami oraz z równolegle do niej ciągnącym się osiedlem Żubardź to zdecydowana dominacja kibiców ŁKS-u. Poza pojedyńczymi osobami nie ma tutaj zorganizowanych grup kibiców Widzewa.

4) Osiedle Żabieniec wraz z osiedlem M. Reja i leżąca przy nich najbliższa część osiedla Żubardź (zachodnia część Bałut) to miejsca o zdecydowanie prowidzewskich sympatiach. Kibice ŁKS-u reprezentowani są tutaj przez pojedyńcze jednostki.

5) Osiedle Teofilów (zachodnia część Bałut) to zdecydowana dominacja kibiców ŁKS-u, choć tutaj mieszka spora grupa tzw. Ultrasujących kibiców Widzewa zajmujących się dopingiem i oprawami na meczach.

6) Radogoszcz to osiedle leżące na pograniczu wschodniej i zachodniej części Bałut. Po rozpadzie zorganizowanej grupy sympatyków ŁKS-u z ul. Bema klub ten posiada większą liczbę zwolenników tylko na Radogoszczu Zachodzie i tam wpływy Widzewiaków i Ełkaesiaków są porównywalne. Osiedle Radogoszcz Wschód wraz z Sitowiem to zdecydowana dominacja fanów Widzewa.
Idzie dwóch ełkaesiaków po meczu ulica .. nagle patrzą, a tam jakaś kartka na chodniku leży. Jeden podnosi i wpatrując się w nią mówi:
- Jahwe wiesz może co to za kartka? co tu jest narysowane ?
- nie wiem .. ale lepiej skserować

akuku
ban

Post autor: akuku » 14.04.2007, 10:33

:lol: :lol: to Limanaka kiedys była za ŁKSem ?
co do rdg1910 , sorry ale kto Ci napisał ze jade do Lubina ? (jeden wyjazd na miesiac to i tak duze koszty)
A z tego info co do Bałut to Żubardz za widzewem :lol: dawno sie tak nie usmialem , a ta młodziez która tak ostro pocina z Żubardzia na mecze widzewa :shock: czasem brakuje im miejsca w 3 tramwajach.

majki

Post autor: majki » 14.04.2007, 11:37

akuku pisze::lol: :lol: to Limanaka kiedys była za ŁKSem ?
co do rdg1910 , sorry ale kto Ci napisał ze jade do Lubina ? (jeden wyjazd na miesiac to i tak duze koszty)
A z tego info co do Bałut to Żubardz za widzewem :lol: dawno sie tak nie usmialem , a ta młodziez która tak ostro pocina z Żubardzia na mecze widzewa :shock: czasem brakuje im miejsca w 3 tramwajach.
pisz nazwy klubow z Wielkiej litery

-p-

Post autor: -p- » 14.04.2007, 11:53

Na radogoszczu zachodzie to od jakiegoś czasu już napewno nie wyrównane siły.

akuku
ban

Post autor: akuku » 14.04.2007, 16:13

no od czasu gdy zaczeli sie przezucac ...

skord

Post autor: skord » 14.04.2007, 16:19

akuku pisze:no od czasu gdy zaczeli sie przezucac ...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: znam jednego goscia ktory sie przezucil ale na ŁKS jak twierdził spotkał kiedyś Cebule (byłego piłkarza ŁKSu) który go namówił nie mieszkasz na tym osiedlu to niepierdol farmazonow typu, dopóki się nieprzeżucili ja mieszkam na tym osiedlu od urodzenia i zawsze byłem za Widzewem teraz na osiedlu głównie młodzież jeździ na mecze co mają po 17 lat a stadion ŁKSu widzą tylko podczas derbów z sektora gości 8)
RDG 1910 WzR 2002

akuku
ban

Post autor: akuku » 14.04.2007, 16:20

:lol: :lol:
a to ciekawe , to pozdrow Wi.. e , nigdys ŁKSiaka :lol:

skord

Post autor: skord » 14.04.2007, 20:38

akuku pisze::lol: :lol:
a to ciekawe , to pozdrow Wi.. e , nigdys ŁKSiaka :lol:
chodzi Tobie o młodzika ??? 17 lat???
RDG 1910 WzR 2002

FreddyK

Post autor: FreddyK » 15.04.2007, 00:47

kozak szalik i kto tu am kompleksy i jest anty...[link]

Łks Hooligans...??

esteen

Post autor: esteen » 15.04.2007, 01:05

FreddyK pisze:kozak szalik i kto tu am kompleksy i jest anty...[link]

Łks Hooligans...??
Łolaboga! Szalik anty! Na Widzewie oczywiście takich nie ma, bo to kibice bez kompleksów. :roll:

1908
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: 1908 » 15.04.2007, 06:04

ale sensacja :roll: ten szalik ma 10 lat !!!!
"ja zyje jak chce ja nic nie musze dlatego mam czysta dusze"

Zablokowany