Siatkówka ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

obserwator pls

Re: Siatkówka ...

Post autor: obserwator pls »

Swider skad takie cisnienie na ten wyjazd?
Moze ja odpowiem za Swidra, w Kedzierzynie po tllustych latach sukcesow przyszly lata chude :) ze starej ekipy klubu kibica zostalo naprawde niewiele osob, w czasach gdy Mosto zajmowalo miejsce w srodku tabeli powstala mloda ekipa BB, roznia sie oni od Klubu kibica tym ze chca wprowadzic w miare normalny styl kibicowania, ktorego to na halach siatkarskich brakuje :) W tym sezonie zostala zmontowana calkiem niezla ekipa siatkarska co pokazuje na to wyniki (na chwile obecna drugie miejsce w tabeli), co przyciagnelo wiele nowych i mlodych osob w wieku 16 - 20 lat, wiekszasc z nich to osoby z poza samego miasta Kedzierzyn, chodzi mi tu o miejscowosci (Walce, Strzelsce Op,Raciborz, Polska Cerekiew itd.) wiekszasc tych osob tylko slyszala o wielkich wyjazdach w czasie gdy Mosto krolowalo na parkeitach w Polsce i odnosilo sukcesy w Europie, (slynny wyjazd do Wloch w 400 osob) liczne wyjazdy na Reprezentacje itd. Wiec i kiedy nadazyla sie ku temu okazja wszyscy chca poczuc co to sa wyjazdy :)
Co do meczu w Warszawie, gdyby przyznano wiecej biletow ekipa mogla by liczyc ponad 200 osob, mam nadzieje ze do Czestochowy wlasnie zawita taka mala banda ;)

pozdro: Bartek
iparts.pl
Hakuba

Post autor: Hakuba »

W Radomiu tylko Czarni! Jak dla mnie to kwestia czasu az Jadar spadnie i klub szybciej zniknie z mapy siatkarskiej niz powstał.
nieznajomy_89

Post autor: nieznajomy_89 »

Wie ktoś może ile Chemika w Radomiu?
Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 »

Chemika podobno 16.

Nas z Gwardią Wrocław dzisiaj 11 osób z nawet niezłym dopingiem, ale oczekiwania co do frekwencji były troche większe...
gości, wbrew wstępnym zapowiedziom, 0.
warchol1910Radom

Post autor: warchol1910Radom »

Hakuba pisze:W Radomiu tylko Czarni! Jak dla mnie to kwestia czasu az Jadar spadnie i klub szybciej zniknie z mapy siatkarskiej niz powstał.
zgadza sie, w siatkarskim Radomiu tylko Czarni. A Jadarynki? kibice sukcesu, wyjazdy i mecze u siebie maja darmowe, skladke placa po 5zl. sztuczny twor jadar sie konczy.

jak spadna do 1ligi, a Czarni awansuja z 2 ligi to wtedy byc moze doczekamy sie derbow Radomia, co byloby niecodzienna sytuacja w Polsce.
Abdul
Kontakt:

Post autor: Abdul »

warchol1910Radom pisze:
Hakuba pisze:W Radomiu tylko Czarni! Jak dla mnie to kwestia czasu az Jadar spadnie i klub szybciej zniknie z mapy siatkarskiej niz powstał.
zgadza sie, w siatkarskim Radomiu tylko Czarni. A Jadarynki? kibice sukcesu, wyjazdy i mecze u siebie maja darmowe, skladke placa po 5zl. sztuczny twor jadar sie konczy.

jak spadna do 1ligi, a Czarni awansuja z 2 ligi to wtedy byc moze doczekamy sie derbow Radomia, co byloby niecodzienna sytuacja w Polsce.
Temat Jadarynek był już wałkowany przez kilka lat i nawet chyba na tym forum [jeszcze przed awarią, kiedy wszystko wywaliło].

Z tego co pamiętam, a nie jestem stroną tej sprawy to Jadarynki powstały po rozłamie wśród kibiców Czarnych Radom. Czyli jak Czarni Radom spadli i było zagrożenie likwidacji klubu pojawił się nowy sponsor firma Jadar. W zamian za sponsoring zmieniła nazwę klubu z Czarnych na Jadar. Początkowo chyba wszystko układało się jako tako aż sponsorowi zaczęło się nie podobać, iż na hali słychać tylko Czarni, Czarni a nikt nie krzyczy Jadar, Jadar ..... wiec postanowił stworzyć swój własny KK [czasami nazywany też KKK za pamiętną oprawę w Jaśkach na głowie ... a swoją drogą, to pomijając aspekt ideologiczny, to chyba była najsłynniejsza ich oprawa, o której nawet gazety pisały.]
http://www.czarni.pl/images/szopka.jpg
Do klubu przekupiona została część ekipy Czarnych. Reszta ekipy systematycznie była niszczona na meczach siatkówki w Radomiu [w archiwum Resovii znajduje się nawet apel kibiców Czarnych w tej sprawie, tak jako ciekawostka]

Jeżeli się mylę to bardzo proszę kogoś z ekipy Czarnych o wyprostowanie mojej wypowiedzi, ja tą historię tak znam i pamiętam. Ale zapewne nie o wszystkim wiem i mogłem coś przekręcić.

Dla zainteresowanych polecam oficjalne forum Czarnych
http://www.forum.czarni.pl/viewtopic.php?t=52&start=0

ps. Z tego co wiem to stosunek neutralno/wrogi do jadarynek mają:
AZS Częstochowa
AZS Warszawa
Resovia
Mostostal
Jastrzębie ???
Chemik Bydgoszcz

Przyjazny:
Skra Bełchatów

Nie jest mi znany
AZS Olsztyn
Trefl Gdańsk

ps. Jutro mecz Resovii z pszczołami ...... wybieramy się dość mocną ekipa /może Mostostalu nie przebijemy, ale powinno być OK. Transmisja w TV :)]
Hakuba

Nie bedzie derbów(a szkoda bo Czarni by pokazali jak sie kibicuje i kto naprawde sie liczy w Radomiu) bo Kupidura(prezes Jadaru) zabierze zabawki i klub sie rozpadnie.Juz przed tym sezonem cos mówil ze nie chce sponorowac,ze szuka kupca na klub itp wiec naprawde to kwestia czasu i mam nadzieje ze Czarni z roku na rok bede awansowac i bedzie Ekstraklasa i az miło sie bedzie wybrac :!:
Hakuba

Jezeli był rozłam to co to za kibice ze kibicuja za kase... Prawdziwi kibice byli cały czas za Czarnymi i doczekali sie znów klubu.Za to nalezy im sie szacunek,wielki szacunek.

Co do meczy Jadaru to tam dochodziło nawet do chorych sytacji ze ochrona nie wpuszczała kibicow ktorzy mieli szaliki Czarnych :roll:
AZS1950

Post autor: AZS1950 »

Abdul pisze:Nie jest mi znany
AZS Olsztyn
Różne rzeczy można mówić o "kumatości" naszej ekipy, ale stosunek do takich spraw jest u nas jedyny słuszny - w Radomiu tylko Czarni. Swoją drogą, wracając właśnie od Was z Rzeszowa zatrzymaliśmy się na postój gdzieś na obrzeżach Radomia i wypytaliśmy jakichś napotkanych młodych o to, za kim są, to stwierdzili, że Jadar jest lepszy, ale Czarni też są spoko, średnio tam coś z edukacją młodych pokoleń :wink:

A te trąbki na meczu z Bydzią to podobno właśnie słynny pan Kupidura kibicom ufundował :roll:
Czeresniowa2

Stilon, Orzeł, BBTS i Gwardia popierały sprawę Czarnych, zreszta z tego co kojarze dżedar dostał lekki oklep w Bielsku ale nie od BBTS. Za to z brukowcami skumała się Bzura Ozorków i chyba SPS Zduńska Wola
Hakuba

No wiesz sportowo Jadar jest lepszy bo gra wyzej :wink: za to kibicowsko jest calkiem inaczej :) Poza tym tu nie ma o czym gadac bo to wiadoma sprawa ze normalni i kumaci kibice bede trzymac z Czarnymi czy sa Radomia,Gdanska czy z Białegostoku a pikniki maja to gdzies.Jest Jadar chodza na Jadar,bedzie KS Kupa Gnoju w Ekstraklasie to bede chodzic na to.
szybki_bill

Post autor: szybki_bill »

Można wiedziec jaki jest stosunek Radomiaka i Broni do Czarnych ?

PS. Podczas meczu Skry w Łodzi w pucharach widziałem w ich trąbkowym młynie typa w koszulce Resovii... Zostały z tego wyciągnięte konsekwencje ?
Hakuba

Hmm duzo kibiców Radomiaka kibicuje Czarnym a jaki jest stosunek Broni do Czarnych to nie mam pojecia.
AZS1950

Mam krótkie info co do meczu w Gdańsku, łącznie z kilkoma osobami, które doszły na miejscu w młynku ok. 40 osób, doping w sumie dobry, w radiu ich słyszałem kilka razy. Co do kibiców Trefla, to podobno ładnie, mimo że po wygranym 1. secie później zebrali baty, to ciągnęli głośny doping do samego końca, nie tylko walą w bębny, ale też sporo śpiewają, więc chyba nie jest z nimi tragicznie. Podobno bardzo fajna hala, sporo ludu wchodzi, ale mimo to dobra akustyka.

I na koniec jeszcze jedno, któryś z naszych drze się do Kadziewicza stojącego w kwadracie "Kadziu, choć do zdjęcia", na co ten "ku***, ja w pracy jestem" :wink:
mksdg

Post autor: mksdg »

MKS Dąbrowa Górnicza - AZS Białystok ( 24.01.09r)

Tego dnia w młynie pojawiło się około 50-60 osób . Cały mecz dobrze dopingujemy , w pewnych momentach doping stał na najwyższym poziomie. Na wyposażeniu mamy 10 dużych flag na kij . Doping wspomagany 2 bębnami .Z nami na sektorze 1 osoba z CKS-u Czeladź. Gości z Białego niestety 0 .
malyswider

Post autor: malyswider »

Mostostalu w Stolicy dokladnie 144 osoby,co jest rekordem PLSu jezeli chodzi o runde zasadnicza. Cisnienia nie bylo, po porstu sa ferie i wiele osob moglo jechac. Przed meczem propozycja grila od Znicza Pruszków, dlugie namysly i odmawiamy, mielismy smazyc tuz za hala :) chociaz musze przyznac ze wizualnie niezla ekipa.

Nasz doping na prawde na niezlym poziomie, z naszego sektora ASZ Pw slyszalny moze ze dwa razy.

kilka slownych utarczek z ochrona ale ogolnie mega pozytyw.oby wiecej takiuch wyjazdow!!

teraz Skra z Bełchatowa:D
Żurek

Post autor: Żurek »

malyswider pisze:Mostostalu w Stolicy dokladnie 144 osoby,co jest rekordem PLSu jezeli chodzi o runde zasadnicza. Cisnienia nie bylo, po porstu sa ferie i wiele osob moglo jechac. Przed meczem propozycja grila od Znicza Pruszków, dlugie namysly i odmawiamy, mielismy smazyc tuz za hala :) chociaz musze przyznac ze wizualnie niezla ekipa.

Nasz doping na prawde na niezlym poziomie, z naszego sektora ASZ Pw slyszalny moze ze dwa razy.

kilka slownych utarczek z ochrona ale ogolnie mega pozytyw.oby wiecej takiuch wyjazdow!!

Zdjęcie poproszę tych 144 głów.
Abdul
Kontakt:

AZS1950 pisze:
Abdul pisze:Nie jest mi znany
AZS Olsztyn
Różne rzeczy można mówić o "kumatości" naszej ekipy, ale stosunek do takich spraw jest u nas jedyny słuszny - w Radomiu tylko Czarni. Swoją drogą, wracając właśnie od Was z Rzeszowa zatrzymaliśmy się na postój gdzieś na obrzeżach Radomia i wypytaliśmy jakichś napotkanych młodych o to, za kim są, to stwierdzili, że Jadar jest lepszy, ale Czarni też są spoko, średnio tam coś z edukacją młodych pokoleń :wink:
Napisałem, iż nie jest mi znany, bo nie wiedziałem ....
szybki_bill pisze:Podczas meczu Skry w Łodzi w pucharach widziałem w ich trąbkowym młynie typa w koszulce Resovii... Zostały z tego wyciągnięte konsekwencje ?
Dobrze widziałeś, ale konsekwencji żadnych nie będzie. Ekipa w kwestii pszczół jest podzielona .... jedni ich uwielbiają [i tych jest większość w tym kierownictwo SSPS-u] a inni ich nie lubią m.in ja. Rządzi większość, więc jest jak jest.

ps. Ta osoba to jest przewodniczący Stowarzyszenia Sympatyków Reprezentacji Polski [o stowarzyszeniu było mowa parę stron wcześniej]

Mecz Czarni [Jadar] Radom - Chemik Bydgoszcz

Jadar
Obrazek

Chemik
Obrazek
Abdul
Kontakt:

Mecz Trefl Gdańsk - AZS Olsztyn

Trefl
Obrazek

AZS
Obrazek

Mecz PW Warszawa - Mostostal

Politechnika
Obrazek
Mostostal
Obrazek

Świder 144 osób to chyba rekord w tej rundzie. Nikt nie zrobił lepszej ekipy.
A co do PW Warszawy to wszystko tam idzie w dobrym kierunku, to tylko kwestia czasu kiedy dołączą liczne wyjazdy. Widać, iż są tam ludzie, którzy rozumieją o co chodzi.

A wracając do Resovii to w Bełchatowie 50 osób
Obrazek

Żurek proszę dodaj co było u Was w Częstochowie ... będziemy mieć komplet :)
Czeresniowa2

Abdul pisze:A co do PW Warszawy to wszystko tam idzie w dobrym kierunku, to tylko kwestia czasu kiedy dołączą liczne wyjazdy.
Jak zmieni się 3/4 składu ekipy (czyli panny) to będzie można powiedzieć że idzie tam w dobrym kierunku. Zreszta podobnie widze w Treflu jest. Brawa dla Mostostalu za liczbe, ciekaw jestem czy w Częstochowie będzie podobnie. Gwoli uzupełnienia w ostatniej kolejce I-ligi tradycyjnie brak gości na którymkolwiek ze spotkań.
BratB

Post autor: BratB »

Jeżeli tylko dostaniemy taką liczbę biletów jak w Warszawie to myślę , że możemy powtórzyć naszą liczbę w Częstochowie
AZS1950

Abdul pisze:Napisałem, iż nie jest mi znany, bo nie wiedziałem ....
Dlatego napisałem, jak jest, żebyś już wiedział :wink:
cere8

Post autor: cere8 »

Żurek proszę dodaj co było u Was w Częstochowie ... będziemy mieć komplet
Pozwole sobie napisać ze w Częstochowie Jastrzębia 1 autokar + bus
misuszat

Post autor: misuszat »

Jeżeli tylko dostaniemy taką liczbę biletów jak w Warszawie to myślę , że możemy powtórzyć naszą liczbę w Częstochowie
No i moze byc ZONK bo organizator nie chce wydac 200 a jedynie 50 biletow.
warchol1910Radom

Post autor: warchol1910Radom »

szybki_bill pisze:Można wiedziec jaki jest stosunek Radomiaka i Broni do Czarnych ?
kibice Radomiaka napedzaja obecne KK Czarnych, i wiekszosc osob chodzach na Struga 63 jest w tej sprawie za tradycja Czarnych. W szeregach Czarnych jest tez jedyna kibicka Broni.

CZARNI RADOM
malyswider

Żurek pisze:
malyswider pisze:Mostostalu w Stolicy dokladnie 144 osoby,co jest rekordem PLSu jezeli chodzi o runde zasadnicza. Cisnienia nie bylo, po porstu sa ferie i wiele osob moglo jechac. Przed meczem propozycja grila od Znicza Pruszków, dlugie namysly i odmawiamy, mielismy smazyc tuz za hala :) chociaz musze przyznac ze wizualnie niezla ekipa.

Zdjęcie poproszę tych 144 głów.

zadowolony?
kibic86

Post autor: kibic86 »

Na mecze CZARNYCH RADOM RÓWNIEŻ CHODZI KILKU KIBICÓW BRONI
MBP1921

Post autor: MBP1921 »

warchol1910Radom pisze:
kibice Radomiaka napedzaja obecne KK Czarnych, i wiekszosc osob chodzach na Struga 63 jest w tej sprawie za tradycja Czarnych. W szeregach Czarnych jest tez jedyna kibicka Broni.

CZARNI RADOM

Z tym napędzaniem to mocno przesadziłeś. Młyn na Czarnych kręcą ludzie, którzy mają zwykle swoje sympatie piłkarskie, ale to CZARNI są zdecydowanie na pierwszym miejscu. Jestem tego najlepszym przykładem. Nie jest też tak, że tylko jedna koleżanka jest za Bronią. Zapewniam, że takich osób jest więcej. I tak jest od lat, chociaż do połowy lat dziewięćdziesiątych, może nieco dłużej, to właśnie Zieloni kręcili doping na Sadkowie, a potem na MOSiRze. Od dobrej dekady natomiast nikt nikogo nie pyta, czy jest za Bronią, czy za Radomiakiem. Przychodzisz na sektor, zdzierasz gardło dla Czarnych i nie jest ważne, czy po meczu wracasz na Planty, czy na XV-lecie. Między nami a piłkarskimi ekipami nie ma rywalizacji (chociaż oczywiście zdarzały się jakieś utarczki). Znamy swoje miejsce w szeregu, nie bawimy się w chuligankę, ale myślę, że cieszymy się w mieście szacunkiem za to, że tyle wytrwaliśmy przy swoim klubie.

PS

Imponująca liczba Mosto. Muszę pogratulować, mimo niezbyt ciepłych uczuć do nich.
kropka pl

Post autor: kropka pl »

Witam. W Częstochowie przyjezdnych okolo 45 osob ich doping z mojego punktu widzenia jak na taka liczbe slaby. U nas na sektorze +/- 100 osob doping przecietny hala rzadko wlacza sie do dopingu. My mimo niekorzystnego wyniku i slabego poziomu meczu dopingujemy cały mecz. W przerwach machamy sześcioma duzymi flagami na kij , doping w asyscie 2 bebnow. Troche bluzgow na sędziego... :wink:
malyswider

zapominacie tylko ze my nie jestesmy chuliganami, nigdy nimi nie bedziemy i nie bylismy! a co do trasy? Kędzierzyn-warszawa-Kędzierzyn plus objazd i sam sobie policz:)

Jestesmy zwyklymi piknikami ktorzy kochaja sport jakim jest siatkowka,a ze jezdza ludzie z okolicznych miejscowosci? mi to nie przeszkadza.

wiem wiem dla Was i tak jestesmy mniej niz zero, tylko czemu wam w takim razie tak bardzo przeszkadzamy?
nazwauzytkownika

Post autor: nazwauzytkownika »

warchol1910Radom pisze:
szybki_bill pisze:Można wiedziec jaki jest stosunek Radomiaka i Broni do Czarnych ?

CZARNI RADOM
Na stan dzisiejszy niema ciśnienia na Czarnych, swego czasu były różnorakie akcje na kibiców siatkarskich, dzieki czemu na jednym z meczów europejskich naszym łupem wpadły trzy flagi Czarnych. Aktualnie kibice Broni są nastawieni do kibiców Czarnych neutralnie.
Dziękuje :D
Czeresniowa2

http://mosto.pl/akt_585.html" target="_blank

Pamietam jak ZAK wchodził to cośtam gadali o szacunku do kibicow i ze wiedza ze szalikow nie beda zmieniac. Jak dla mnie jeśli ekipa Mosto po takich wypowiedziach Pietrzyka nie rąbnie piescia w stół a "szalików" najlepiej nie potraktuje tak jak swego czasu Legia te z logiem KP to znaczy że akceptują obecną sytuacje i lansowanie się na kumatą ekipe jest funta kłaków warte.
futbolowypatriota

Post autor: futbolowypatriota »

W podkarpaciu w siatke dobrze pod względem kibicowskim prezętują się:
1.Asseco Resovia Rzeszów
2.MOSIR Krosno
więcej nie słyszałem ale siatkówką się nie bardzo interesuje tak jak coś przeoczyłem o klubach które się jeszcze dobrze prezętują to poprawić mnie. :wink:
Krzysiek1947

Post autor: Krzysiek1947 »

malyswider pisze:zapominacie tylko ze my nie jestesmy chuliganami, nigdy nimi nie bedziemy i nie bylismy! a co do trasy? Kędzierzyn-warszawa-Kędzierzyn plus objazd i sam sobie policz:)

Jestesmy zwyklymi piknikami ktorzy kochaja sport jakim jest siatkowka,a ze jezdza ludzie z okolicznych miejscowosci? mi to nie przeszkadza.

wiem wiem dla Was i tak jestesmy mniej niz zero, tylko czemu wam w takim razie tak bardzo przeszkadzamy?

no to na c*** teksty po dlugich namyslach odmawiamy? bo podobno ekipa "BB" chce odejsc od piknikowego stylu kibicowania - a tu nagle piszesz ze jestescie piknikami dlatego zapytałem jak was mamy traktować. miłego bujania w nowych szaliczkach hehe - po domu :)
AZS1950

Finał PP kobiet w... Olsztynie :shock:
Jak to mówi Jasiu Śmietana - bes sęsu :roll:

Ciekawe, gdzie zagramy ćwierćfinały, jeśli uda się skończyć zasadniczą w czwórce, skoro w terminach pierwszych dwóch meczów hala zajęta :|
Czeresniowa2

futbolowypatriota pisze:W podkarpaciu w siatke dobrze pod względem kibicowskim prezętują się:
1.Asseco Resovia Rzeszów
2.MOSIR Krosno
więcej nie słyszałem ale siatkówką się nie bardzo interesuje tak jak coś przeoczyłem o klubach które się jeszcze dobrze prezętują to poprawić mnie. :wink:
Po pierwsze to nie wydaje mi sie zeby kibice Sovii kultywowali nazwę Asseco, rozumiem ze chcesz ich odroznic od głównej ekipy, ale to wystarczy napisac siatkarska Sovia, a po drugie MOSIR Krosno to koszykówka, w siatke graja Karpaty i juz pytalem wczesniej czy ktos cos wie jakoby tam istniał ruch kibicowski. Pzdr
zakadam

Post autor: zakadam »

w poniedziałek w Kaliszu odbyły się derby Wielkopolski siatkarek: Calisia - PTPS
Gości 30, na prezentacji pokazują sektorówkę "Czarna Bandera", z naszej perspektywy doping słyszalny.
nas około 90 osób, plus za to, że dołączyły do nas osoby, które nigdy z nami nie dopingowały..
na prezentracji pokazujemy mniejszą sektorówkę "najstarsze miasto-najlepsi kibice" a w 3 secie barwówkę na cały sektor.
po meczu krótka wymiana uprzejmości i po derbach.
mimo poniedziałku na hali około 2 tyś ludzi.

w sobotę super ważny mecz we Wrocławiu.
futbolowypatriota

Post autor: futbolowypatriota »

Czeresniowa2 pisze:
futbolowypatriota pisze:W podkarpaciu w siatke dobrze pod względem kibicowskim prezętują się:
1.Asseco Resovia Rzeszów
2.MOSIR Krosno
Po pierwsze to nie wydaje mi sie zeby kibice Sovii kultywowali nazwę Asseco, rozumiem ze chcesz ich odroznic od głównej ekipy, ale to wystarczy napisac siatkarska Sovia, a po drugie MOSIR Krosno to koszykówka, w siatke graja Karpaty i juz pytalem wczesniej czy ktos cos wie jakoby tam istniał ruch kibicowski. Pzdr
dzieki za sprostowanie
khaled

Post autor: khaled »

zakadam pisze: Gości 30, na prezentacji pokazują sektorówkę "Czarna Bandera", z naszej perspektywy doping słyszalny.

na prezentracji pokazujemy mniejszą sektorówkę "najstarsze miasto-najlepsi kibice" a w 3 secie barwówkę na cały sektor.

w sobotę super ważny mecz we Wrocławiu.

PS:Macie jakieś zdjęcia tej sektorówki
PS2: Po kij wy pokazujecie najstarsze miasto co kazdy mecz ?
ODPOWIEDZ