Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

carlito

Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

Post autor: carlito »

Jakie uklady sa na lini Wisla krk - Podhale Nowy Targ i Wisla krk - Unia Oswiecim? prosilbym o napisanie kogos z Nowego Targu i Oswiecimia....
iparts.pl
WoJTeKnt

Post autor: WoJTeKnt »

carlito pisze:Jakie uklady sa na lini Wisla krk - Podhale Nowy Targ
Na Podhalu jest dużo kibiców Lechii Gdańsk (jak napisałem Ci w jednym z tematów), a więc normalne jest to, że także Wisły Kraków. Na Wiśle Nowotarżanie mają także wielu dobrych znajomych.
Miki18

Post autor: Miki18 »

Ja bym chciał się dowiedzieć jak jest na lini Arka-Wigry układ? Czy już zgoda?
Tuwimianin

Post autor: Tuwimianin »

Z tego co mi wiadomo to wśród kibiców Wigier jest sporo sympatyków Arki(nawet gdzieś znalazłem przyśpiewke"Wigry Suwałki najlepsi kibice Arki").Tak więc chyba stosunek neutralny i nic oficjalnego typu układ czy zgoda nie istnieje.Chyba ,że w ciągu ostatnich tygodni zaszła jakaś zmiana.Miki18 wygląda na to ,że jesteś z Poznania najlepiej popytaj kumatych gości z Lecha oni powinni udzielić Ci wyczerpującej odpowiedzi.
Inter

Post autor: Inter »

19Korona73 pisze:Na polscykibice.com znalazłem że Zagłebie Sosonowiec ma układ ze
Śląskiem Wrocław ale zaś na Śląsku wcale nie ma że mają układ z Zagłębiem niech ktoś ze Śląska Wrocław to opisze z góry dziękówa
Bo to nie jest formalny uklad. Nie wyczytasz tego na forach w internecie. Prawda jest taka, ze obie ekipy (chodzi glównie o weteranów, ludzi juz teraz powaznych, których bardziej zajmuje praca, rodzina..) mialy do siebie ogromny sentyment i takiego wzajemnego szacunku, nie wspartego niczym formalnym wiele ekip powinno zazdroscic. Kiedys oiowe klimaty, wspólne koncerty, jakies interesy, mnóstwo wspólnych znajomosci; to wszystko owocowalo szeroko rozumianą "przyjaznia". Nie wiem jak jest teraz, bo nastaly nowe czasy i malolaty przejmuja wladze w klubach, co wg mnie niszczy ruch kibicowski w Polsce (sprzęt, konfidenci - brak zasad). Dziwne czasy, ale nie o tym temat...

Pozdrawiam
Walker

Post autor: Walker »

Z tym układem chyba nie tak źle skoro BKS wspierał chyba Śląska na meczu z Podbeskidziem jak dobrze pamiętam
Fighting Dragon Tokyo

Post autor: Fighting Dragon Tokyo »

Walker pisze:Z tym układem chyba nie tak źle skoro BKS wspierał chyba Śląska na meczu z Podbeskidziem jak dobrze pamiętam
Wspierał Miedź Legnicę.
1na100

Post autor: 1na100 »

Kriss Mart pisze:Jakie są teraz stosunki na linii Hetman Zamośc - Unia Hrubieszów? Wiem że już zgody niema ale w tamtym roku Uniści na swoim meczu na rezerwach Hetmana dostali oklep. Czyli jest więc kosa?
podbijam !
george

Post autor: george »

A jak na linii Stalówka - Hetman Zamość?? Nie wiem czy mi się wydawało czy na niektórych filmikach słyszałem "Stalówka lub coś podobnego " w młynie Hetmana :roll:
Obserwator_FIFA

Post autor: Obserwator_FIFA »

walczyli niedawno na trasie podczas któregoś z wyjazdów Hetmana.
rowerzysta85

Post autor: rowerzysta85 »

Nie wiem czy kosa czy nie, ale obie ekipy na pewno za sobą nie przepadają. A ten okrzyk to podejrzewam, że chodzi o "hawuka" (Hetman Wielki Koronny).
OKS_FAN

Post autor: OKS_FAN »

kibic1488 pisze:a jak wygladaja stosunki na linii Odra Opole - Korona Kielce i Odra Opole - ŁKS Łódź? I jeszcze jedno pytanie ile trwaja wasze zgody?
Jak kolega wspomniał szacunek w sumie to można nazwać układem ;) co do ŁKS-u to odpowiednie osoby utrzymują dobre stosunki także jesteśmy pozytywnie do siebie nastawieni. Co do naszych zgód to sztama z Zagłębiem Lubin trwa ok. 14 lat nastomiast zgoda z Polonią Bytom juz piękne 21 lat :) przy okazji pozdrowienia dla naszych zgodowiczów!
Alfons Cytrynek

Post autor: Alfons Cytrynek »

MaD SiN pisze:
Fighting Dragon Tokyo pisze:
Walker pisze:Z tym układem chyba nie tak źle skoro BKS wspierał chyba Śląska na meczu z Podbeskidziem jak dobrze pamiętam
Wspierał Miedź Legnicę.
Śląsk też,raczej gościnnie.
Stal Bielsko wspierało nas w Bielsku z racji układu pomiędzy Miedzią a BKS-em :)
BKS pomagał Śląskowi wejść na stadion, z resztą tak jak nam, wnieść flagę. Chodzi o ten mecz, na który Śląsk miał wydumany zakaz.
Ostróda

Post autor: Ostróda »

walczyli niedawno na trasie podczas któregoś z wyjazdów Hetmana

podczas wyjazdu do Olsztyna
Apiaceae

Post autor: Apiaceae »

Jak wyglądają relacje Stilon-Lech???

jest to dla mnie wielka zagadka od dłuższego czasu-niech ktoś ogarnięty się wypowie
pozdr
leniwiec

Post autor: leniwiec »

przez Kolejorza Stilon nie jeździ na wyjazdy więc się chyba mocno nie lubią choć jeszcze niedawno lph nie miało żadnego ciśnienia na zks.
Apiaceae

Post autor: Apiaceae »

leniwiec pisze:przez Kolejorza Stilon nie jeździ na wyjazdy więc się chyba mocno nie lubią choć jeszcze niedawno lph nie miało żadnego ciśnienia na zks.
Czy to znaczy,że w Gorzowie jest fc Lecha który przerasta Zks czy po prostu LPH zawsze trafiają ich gdy Stilon byli/są w trasie??
Tuwimianin

Niebiesko-Biali agenci jak już ;]
piknik.knet

Post autor: piknik.knet »

jakie sa stosunki na linii CKS Czeladź i Zaglebie Sosnowiec?
Czy CKS to FC Zaglebia?
czy tez kosa?

jaka kosa? :roll: normalnie kibice z Czeladzi jeżdzą na Zagłębie ale działają też na CKSie

Post autor: Rybnik19R20Niewiadom »

Jakie są stosunki na lini Naprzód Jędrzejów- Odra Wodzisław, bo słyszałem ze Naprzód bywał w Wodzisławiu. Zgóry dzięki za odpowidz
APISSIPA

Post autor: APISSIPA »

WODZISŁAW jest też koło Jędrzejowa i niema nic wspólnego z Odrą tam płynie inna rzeka :D
skylon

Post autor: skylon »

no jak wedlug ciebie Wodzislaw jest kolo Jedrzejowa(Naprzod) to zycze powodzenia
TOSTER

Post autor: TOSTER »

skylon pisze:no jak wedlug ciebie Wodzislaw jest kolo Jedrzejowa(Naprzod) to zycze powodzenia
Może nie tak "koło", ale kilkanaście km na południe od Jędrzejowa jest wieś o nazwie Wodzisław. Nie zmienia to jednak faktu, że nie ma ona nic wspólnego z Wodzisałwiem Śląskim i tamtejszą Odrą.

Obrazek
piknik.knet

Post autor: piknik.knet »

jakie stosuki są na linii ELANA - KASZUBIA KOŚCIEŻYNA z góry dzięki .
Rybnik19R20Niewiadom

Post autor: Rybnik19R20Niewiadom »

Jak będe chciał wiedzieć gdzie leży Wodzisław to sprawdze na mapie !!. Więc może jest jakaś kompetentna osoba na tym forum co mi odpowie na moje pytanie ?? .
przetarte majtki

Post autor: przetarte majtki »

OKS_FAN pisze:
kibic1488 pisze:a jak wygladaja stosunki na linii Odra Opole - Korona Kielce i Odra Opole - ŁKS Łódź? I jeszcze jedno pytanie ile trwaja wasze zgody?
Jak kolega wspomniał szacunek w sumie to można nazwać układem ;)

dokładnie 8)
olek765

Post autor: olek765 »

Naprzód - Odra WODZISŁAW ŚLĄSKI

Nie ma żadnych stosunków :). Co było a nie jest nie pisze się w rejestr :).

W Wodzisławiu (maja prawa miejskie chyba) jest klub Partyzant. NIe lubią się z chłopakiami z Unii Sedziszów i maja swoje szaliki :).
qciacios

Post autor: qciacios »

ezwpatryk pisze: nic , ale chyba pomyliłeś ekipki (Apator-Kaszubia) ale nich sie ktoś wypowie z tych ekip :D
:lol: niezłe bzdury
Enter#

Post autor: Enter# »

Czy Ruch ma/miał jakieś kontakty/układ z Schalke? Dokladniejsza odpowiedz mnie interesuje. moze byc priv
EAP

Post autor: EAP »

Kiedyś była moda na noszenie szali zagranicznych lata 90 a że Schalke miało Niebiesko Białe to kibice nosili szale Schalke czy Herty Berlin i inne i tak powstała sympatia kibiców Ruchu do Schalke . Jednak oficjalnie nie było nic .
Tuwimianin

Kibice RUCHU mieszkający i pracujący w Niemczech , uczęszczali na mecze Schalke,ale nic oficjalnego nie było.Coprawda wyszły dwie edycje łączonych szali,ale były to prywatne sympatie.
Macjek

Post autor: Macjek »

EAP pisze:Kiedyś była moda na noszenie szali zagranicznych lata 90 a że Schalke miało Niebiesko Białe to kibice nosili szale Schalke czy Herty Berlin i inne i tak powstała sympatia kibiców Ruchu do Schalke . Jednak oficjalnie nie było nic .
Potwierdzam, dodam też że fani Gieksy za to nosili szale BVB bo to ich barwy
Świąteczny Karp

Post autor: Świąteczny Karp »

Macjek pisze:
EAP pisze:Kiedyś była moda na noszenie szali zagranicznych lata 90 a że Schalke miało Niebiesko Białe to kibice nosili szale Schalke czy Herty Berlin i inne i tak powstała sympatia kibiców Ruchu do Schalke . Jednak oficjalnie nie było nic .
Nawet flage maja z herbem szajse Borusii :lol:
qciacios

Post autor: qciacios »

ezwpatryk pisze:
qciacios pisze:
ezwpatryk pisze: nic , ale chyba pomyliłeś ekipki (Apator-Kaszubia) ale nich sie ktoś wypowie z tych ekip :D
:lol: niezłe bzdury
jak nic sensownego nie piszesz to sie nie udzielaj, a jak nie wiesz co sie dzieje w twojej ekipie to zapytaj kolegów... :D
coś Ci sie pomyliło .
Fighting Dragon Tokyo

Post autor: Fighting Dragon Tokyo »

Świąteczny Karp pisze:
Macjek pisze:
Nawet flage maja z herbem szajse Borusii :lol:
Jak się nie mylę, to GieKSiarze mieszkający w Dortmundzie mają układ z pewną grupą Borussii i mogą wywieszać na jednym z sektorów małą flagę GieKSy. W Zabierzowie wisiała też flaga "Dortmund" z herbem Borussii i GieKSy ale niech ktoś bardziej zorientowany się wypowie w tym temacie.
skylon

Post autor: skylon »

kiedys na Schalke widzialem flage Arki, o ile dobrze kojaze to przy okazji meczu z Wisla
Mrówa_1910

Post autor: Mrówa_1910 »

Radomiak Radom

kosy-Legia Warszawa Kszo Ostrowiec Korona Kielce Bron Radom policja
FC-Szydłowianka Szydłowiec Polonia Iłża Proch Pionki
układy-Stal Rzeszów GKS Bełchatów(kiedyś)
Świętokrzyski

Post autor: Świętokrzyski »

Ale nazw klubów i tak nie znasz nie ma kszo jakiegoś jest natomiast KSZO.
Mrówa_1910

Post autor: Mrówa_1910 »

Świętokrzyski pisze:Ale nazw klubów i tak nie znasz nie ma kszo jakiegoś jest natomiast KSZO.
Dla mnie to nie ma różnicy
kibic86

Post autor: kibic86 »

Ja mam pytanie do kibiców Radomiaka od kiedy to macie kose z Legią .Jak to Mrówa wymienił.Myślałem że was dobre stosunki łączą.
Zablokowany