15 X 2008: Słowacja - Polska (Bratysława)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

diab76

Post autor: diab76 »

jest planowana zbiórką w centrum w Bratysławy przed meczem ? ma ktoś pomysł z osób znających stolicę Słowacji na jakieś konkretne miejsce ??
iparts.pl
hfb

Post autor: hfb »

wlasnie byl u mnie kurier dostarczyl mi bilecik i jeszcze kalendarzyk pzpnu:):):)
gilu_fcm

Post autor: gilu_fcm »

Jaka jest szansa na kupno biletu na miejscu w dniu meczu? Wybiera sie tez ktos bez biletu z nadzieja na kupno na miejscu?
Adam 1946
Kontakt:

Post autor: Adam 1946 »

jest w Bratyslavie runek (Havné Námestie) jakieś 25 min pieszo z dworca PKP tylko że na stadion z rynku pieszo ok godziny się idzie w/g google
Adam 1946
Kontakt:

rynek oczywiście :)
Walker

Post autor: Walker »

Bilety przyszły właśnie ( z kup bilet )
Cena nominalna na nich to 500 koron więc jakieś 58 zł.
PZPN zgarnął tylko 10 zł od biletu także nie ma źle :)
ryba_mjk

Post autor: ryba_mjk »

Z rynku, ze starego miasta piechota na stadion w c*** drogi :-( Kolo stadionu jest fajna knajpka z dosc sporym parkingiem. Wogle obok stadionu Slovana jest zaraz stadion Interu, niedaleko lodowisko.
Jak z kupnem biletu w dniu meczu?? Bez problemu zapewne bedzie mozna kupic go na sektory dla Slowakow, wejscia na sektory dla przyjezdnych sa z innej strony a biletow w kasach dla przyjezdnych nie bedzie na bank. Pozostaje skakac przez siatke :-)
risto

Post autor: risto »

Chyba, że zbierzemy się pod stadionem Interu i stamtąd ruszymy? Chociaż lepiej trochę dłuższy przemarsz zawsze to weselej. Pozostało niewiele czasu by coś zdecydować.
nagi

Post autor: nagi »

mamy jeszcze 4 miejsca w busie do Bratysławy.Zmieniliśmy trasę Jarocin-Krotoszyn(Ostrów Wlkp)-Wrocław(Opole).te.505128408
Adam 1946
Kontakt:

co do biletów
w ticketportal są jeszcze i to sporo
z tego co udało mi się dowiedzieć nie będzie sprzedaży biletów w dniu meczu na nasz sektor
chyba że zwroty
podobno sektor dla przyjezdnych jest odizolowany od reszty a różnica między biletami nie duża - więc nie wiem czy warto
siedziałem trochę na necie dzisiaj i sprawdzałem gdzie w tym mieście można się spotkać
i koło stadionu za dużo atrakcji nie ma jak mamy się pokazać na mieście
to tylko niestety zostaje starówka a ze starówki daleko na stadion
więc chyba najlepiej spotkać się pod stadionem i z tamtąd na miasto jak w klagenfurcie
piter

Post autor: piter »

ja mam 3 bilety na zbyciu, info na priva (cena taka za ile placilem czyli 60zl)
szczena_uns
Kontakt:

Post autor: szczena_uns »

Leci ktos z Birmingham we wtorek ?? lub bedzie gdzies w Bratyslawie dzien przed meczem ?? moglby wziasc ktos jakis megafon ?? jak wiadomo bedzie nas tam zajebiscie duzo tak wiec trzeba udowodnic ze przodujemy w dobrym dopingu na wyjazdach na kadrze .
JokoBoy

Post autor: JokoBoy »

Ktoś wie, ile kosztuje taksa na Słowacji? Ile za km?
JaroMKS

Post autor: JaroMKS »

JokoBoy pisze:Ktoś wie, ile kosztuje taksa na Słowacji? Ile za km?
Od 11 do 18 SKK za km. Jeżeli zamawiasz przez tel do jest drożej, około 18-15 SKK. Opłata wejściowa to ok. 20 SKK.
penetrator

Post autor: penetrator »

mama takie pytanie czy na słowacji bedzie można płacić w euro bo jak wiadomo u nich euro wchodzi po nowym roku, czy może korzystniej wyjdzie pLacić w koronach
Bartek_KSG

Post autor: Bartek_KSG »

Z tego co się orientuje to na słowacji można w euro, podobno ceny są podane i w koronach i w Euro i sprzedawcy nie mogą zawyżać cen w Euro. Tak przynajmniej kiedys gadali w wiadomościach
SmOk_KsP

Post autor: SmOk_KsP »

penetrator pisze:mama takie pytanie czy na słowacji bedzie można płacić w euro bo jak wiadomo u nich euro wchodzi po nowym roku, czy może korzystniej wyjdzie pLacić w koronach
Płacić można, tyle że zapłacisz więcej i mają prawo nie wydać reszty. Przynajmniej tak bylo jak wracalismy z euro. Jak jest teraz nie wiem, ale zapewne podobnie.
Brozer

Post autor: Brozer »

W euro drożej, ale co to za pytanie, istnieją kantory, i zawsze jest lepiej płacić w ich walucie, to samo było na Ukrainie jeśli chodzi o dolary i hrywny. Ogólnie na Słowacji byłem dużo razy i za każdym razem jest co raz drożej, opłacają się piwa, ale jak to zazwyczaj bywa są słabsze niż w Polsce. Z mocniejszych trunków osobiście polecam zakup "Trull" Absyntha za 30 zł na nasze, ma 70% na budziku a kosztuje tyle co dobra flacha. Jedzenie i chemia podobnie jak u nas, choć na wielu produktach można odczuć, że jest tam dużo taniej. Z ciekawostek to na Słowacji nie ma Lay'sów :wink: Co do ludzi to język jest łudząco podobny więc z reguły jest tak że oni nas rozumieją ale my ich nie, chociaż jeśli wdamy się w głębszą dyskusje to obie strony się dogadają.
Pit_Bull

Post autor: Pit_Bull »

Bartek_KSG pisze:Z tego co się orientuje to na słowacji można w euro, podobno ceny są podane i w koronach i w Euro i sprzedawcy nie mogą zawyżać cen w Euro. Tak przynajmniej kiedys gadali w wiadomościach
Sieci sklepow maja tam ustalony swoj kurs Euro, oczywiscie bardzo korzystny dla nich. A poza tym tak jak juz ktos pisal, moga nie wydawac reszty w Euro. Wiec proponuje korony.
lika
Kontakt:

Post autor: lika »

JaroMKS pisze:
Od 11 do 18 SKK za km. Jeżeli zamawiasz przez tel do jest drożej, około 18-15 SKK. Opłata wejściowa to ok. 20 SKK.
zera kolega chyba pozapominał... :roll:
JokoBoy

Post autor: JokoBoy »

To co wyszło by na to, że za wejście do taksy 200 koron = 22 zł???
Nie wydaje mi się...ale zobaczę na miejscu.
JaroMKS

Post autor: JaroMKS »

lika pisze:
JaroMKS pisze:
Jakie zera? Korona słowacka to mniej więcej 12 gr.
havamal

Post autor: havamal »

no właśnie, ile mniej więcej kasy wypadałoby zabrać na 1 dzień pobytu (bez noclegu)?

Bardziej opłaca się wymieniać w Polsce czy na miejscu?
szakal
Kontakt:

Post autor: szakal »

ja mam takie pytanie. Czy jest jakies ograniczenie co do przewozu alko do Polski bo kiedys pamietam ze mozna bylo przemycic 1 butelke ;/ a teraz ???
Kargul 1950

Post autor: Kargul 1950 »

szakal pisze:ja mam takie pytanie. Czy jest jakies ograniczenie co do przewozu alko do Polski bo kiedys pamietam ze mozna bylo przemycic 1 butelke ;/ a teraz ???
a teraz to jedna wielka rodzina europejska przewozisz ile chcesz czego
risto

100 l piwa i bodajże 10 l mocniejszego alkoholu(typu wóda) na osobę takie są limity z tego co pamiętam w UE.
woocash

Post autor: woocash »

Może i są limity , ale nie ma granic :D
SmOk_KsP

Post autor: SmOk_KsP »

risto pisze:Po pierwsze: prawie nigdzie nie można płacić w Euro, tylko przeważnie w dobrych markowych sklepach z odzieżą, wiem bo obecnie mieszkam na Słowacji. Kasę dużo bardziej opłaca się wymieniać oczywiście w Polsce na korony. Nie łudźcie się, że skoro są dwie ceny podane w koronach i w euro to mają obowiązek by przyjąć od Was euro, więc lepiej nie kombinujcie i bierzcie korony. Aha obecnie jest spory problem z płaceniem polskimi kartami, mnie osobiście nie udało się żadną zapłacić nigdzie od 3 tyg. i słyszałem od wielu innych osób, że mają ten sam problem. Co do alkoholu to proponuję Fernet Stock Citrus, wódka cytrynowa 30% zajebista bez przepijania wchodzi jak woda. Niestety noclegi w Bratysławie są dość drogie. Minimum w hostelu to ok 50 zł. Ale zawsze można imprezować całą noc i prawdopodobnie nasza ekipa taką opcje wybierze. A co do spotkania to też myślę, że godzina z rynku to żadna przeszkoda. Tutaj są różne kary i mandaty w różnych miastach, w Bratysławie jest zakaz spożywania alkoholu w miejscach publicznych, podobno dość rygorystycznie przestrzegany, mandat od 500 sk do 2000, w zależności kto jak się zachowuje. Jako że jest przekonanie tutaj że Polaków będzie więcej niż miejscowych, więc policja się bardzo obawia :lol: Ale też ponoć mają się zachowywać inaczej niż podczas meczów ligowych i się nie pierdolić :wink:

Mieszkasz tam to pewnie wiesz lepiej, nie neguje. Ale w czerwcu płaciłem euro na stacji benzynowej, w knajpie i sklepie.....chyba był to lidl, nie jestem pewien. Jak dla mnie nie było z tym problemu. Pozdro i do zoba w bratysławie 8)
konik

Post autor: konik »

Witam

Mam pytanie, wie ktos jakie jest polaczenie z warszawy do bratyslawy pkp, chodzi mi o wyjazd w wtorek 14.10.08 po godzinie 17, i powrot w srode w nocy lub w czwartek z rana albo kolo poludnia zeby wyjechac z bratyslawy.I jeszcze jaki koszt biletow i czy trzeba rezerwacje robic ,moze ktos akurat sie wybiera taka trasa. Bardzo wazne, dziekuje za informacje.Pozdrawiam
risto

Smok to najwyraźniej ja mam jakiś niefart i źle trafiam :wink: Więc też nie będę negował tego co piszesz. No i do zobaczenia w Bratysławie pewnie nie tylko na meczu :wink:
takisobienick

Post autor: takisobienick »

Wiem że to podobny język ale wszystkiego nie rozumiem, jakby ktoś dokładnie napisał o co im chodzi w tym tekście.

"Podľa Miloša Tomáša sa v Bratislave očakáva návšteva približne 4 - 5-tisíc poľských priaznivcov. “Máme takéto informácie z poľskej strany. Fanúšikovia hostí budú mať vyhradený sector CS pri Bajkalskej ulici, ktorá bude uzavretá. Poľskému zväzu sme poskytli 10 percent lístkov z kapacity štadióna, teda 2420 vstupeniek. Aj oni si však môžu lístky zarezervovať cez Ticketportal, prípadne si ich kúpiť priamo na mieste po príchode do Bratislavy,” povedal generálny sekretár SFZ a dodal: “Vzhľadom na povahu poľských fanúšikov je tento zápas považovaný za rizikový, preto sa musia aj slovenskí priaznivci pripraviť na viaceré bezpečnostné opatrenia. Jedným z nich je uzatvorenie Tehelného poľa 30 minút pred úvodným výkopom, teda o 20.00 h.”

cały tekst tuaj: http://www.futbalsfz.sk/reprezentacia/s ... 0-sk/1495/
Wakabayashi

Post autor: Wakabayashi »

Dobra bilet mam, transport mam :) W Bratysławie będe okolo 13 godziny jak ktos chce sie ustawic na jakies piwko zapraszam na priv :)
paw

Post autor: paw »

Czy ma ktos przejezdzajacy przez Torun jakies miejsce wolne w aucie lub busie , ewentualnie wybiera sie ktos pociagiem z Katowic? prosze o wiadomosc na pw
lika
Kontakt:

Post autor: lika »

JaroMKS pisze:
lika pisze:
JaroMKS pisze: Od 11 do 18 SKK za km. Jeżeli zamawiasz przez tel do jest drożej, około 18-15 SKK. Opłata wejściowa to ok. 20 SKK.
Jakie zera? Korona słowacka to mniej więcej 12 gr.
Dziwactwo. wejściowa, ok może i być 20skk ale żeby za kilometra kasować tylko 2zl? wychodzi ze na stadion za 40skk, czyli jakieś 5 złotych dojadę - u nas nie do pomyślenia...
Ale jesli informacje sie potwierdzą, bujam taksą po mieście całe popołudnie :lol:
nj_1928

Post autor: nj_1928 »

Intersuja mnie 4 wejscowki na to spotkanie, jak cos to PW.
Adam 1946
Kontakt:

Stary poczytaj
Masz bilety na ticketportal.pl kurierem dostaniesz we wtorek
60 zł są bilety
Ja osobiście uważam że na rynku to najepsza wersja na spotkanie
po takim meczu z Czechami nie mogę się już doczekać
do zobaczenia
risto

Do zobaczenia o 15 na rynku 8)
Wakabayashi

Post autor: Wakabayashi »

risto pisze:Do zobaczenia o 15 na rynku 8)
no to do zobaczenia:)
donkey

Post autor: donkey »

witam.ma ktoś 1 bilet odstąpic?priv.mam 3 miejsca w aucie jade z małopolski.jak cos to priv
Zablokowany