15 X 2008: Słowacja - Polska (Bratysława)
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Z rynku, ze starego miasta piechota na stadion w c*** drogi
Kolo stadionu jest fajna knajpka z dosc sporym parkingiem. Wogle obok stadionu Slovana jest zaraz stadion Interu, niedaleko lodowisko.
Jak z kupnem biletu w dniu meczu?? Bez problemu zapewne bedzie mozna kupic go na sektory dla Slowakow, wejscia na sektory dla przyjezdnych sa z innej strony a biletow w kasach dla przyjezdnych nie bedzie na bank. Pozostaje skakac przez siatke
Jak z kupnem biletu w dniu meczu?? Bez problemu zapewne bedzie mozna kupic go na sektory dla Slowakow, wejscia na sektory dla przyjezdnych sa z innej strony a biletow w kasach dla przyjezdnych nie bedzie na bank. Pozostaje skakac przez siatke
co do biletów
w ticketportal są jeszcze i to sporo
z tego co udało mi się dowiedzieć nie będzie sprzedaży biletów w dniu meczu na nasz sektor
chyba że zwroty
podobno sektor dla przyjezdnych jest odizolowany od reszty a różnica między biletami nie duża - więc nie wiem czy warto
siedziałem trochę na necie dzisiaj i sprawdzałem gdzie w tym mieście można się spotkać
i koło stadionu za dużo atrakcji nie ma jak mamy się pokazać na mieście
to tylko niestety zostaje starówka a ze starówki daleko na stadion
więc chyba najlepiej spotkać się pod stadionem i z tamtąd na miasto jak w klagenfurcie
w ticketportal są jeszcze i to sporo
z tego co udało mi się dowiedzieć nie będzie sprzedaży biletów w dniu meczu na nasz sektor
chyba że zwroty
podobno sektor dla przyjezdnych jest odizolowany od reszty a różnica między biletami nie duża - więc nie wiem czy warto
siedziałem trochę na necie dzisiaj i sprawdzałem gdzie w tym mieście można się spotkać
i koło stadionu za dużo atrakcji nie ma jak mamy się pokazać na mieście
to tylko niestety zostaje starówka a ze starówki daleko na stadion
więc chyba najlepiej spotkać się pod stadionem i z tamtąd na miasto jak w klagenfurcie
-
szczena_uns
- Kontakt:
-
penetrator
-
Bartek_KSG
Płacić można, tyle że zapłacisz więcej i mają prawo nie wydać reszty. Przynajmniej tak bylo jak wracalismy z euro. Jak jest teraz nie wiem, ale zapewne podobnie.penetrator pisze:mama takie pytanie czy na słowacji bedzie można płacić w euro bo jak wiadomo u nich euro wchodzi po nowym roku, czy może korzystniej wyjdzie pLacić w koronach
W euro drożej, ale co to za pytanie, istnieją kantory, i zawsze jest lepiej płacić w ich walucie, to samo było na Ukrainie jeśli chodzi o dolary i hrywny. Ogólnie na Słowacji byłem dużo razy i za każdym razem jest co raz drożej, opłacają się piwa, ale jak to zazwyczaj bywa są słabsze niż w Polsce. Z mocniejszych trunków osobiście polecam zakup "Trull" Absyntha za 30 zł na nasze, ma 70% na budziku a kosztuje tyle co dobra flacha. Jedzenie i chemia podobnie jak u nas, choć na wielu produktach można odczuć, że jest tam dużo taniej. Z ciekawostek to na Słowacji nie ma Lay'sów
Co do ludzi to język jest łudząco podobny więc z reguły jest tak że oni nas rozumieją ale my ich nie, chociaż jeśli wdamy się w głębszą dyskusje to obie strony się dogadają.
Sieci sklepow maja tam ustalony swoj kurs Euro, oczywiscie bardzo korzystny dla nich. A poza tym tak jak juz ktos pisal, moga nie wydawac reszty w Euro. Wiec proponuje korony.Bartek_KSG pisze:Z tego co się orientuje to na słowacji można w euro, podobno ceny są podane i w koronach i w Euro i sprzedawcy nie mogą zawyżać cen w Euro. Tak przynajmniej kiedys gadali w wiadomościach
-
Kargul 1950
risto pisze:Po pierwsze: prawie nigdzie nie można płacić w Euro, tylko przeważnie w dobrych markowych sklepach z odzieżą, wiem bo obecnie mieszkam na Słowacji. Kasę dużo bardziej opłaca się wymieniać oczywiście w Polsce na korony. Nie łudźcie się, że skoro są dwie ceny podane w koronach i w euro to mają obowiązek by przyjąć od Was euro, więc lepiej nie kombinujcie i bierzcie korony. Aha obecnie jest spory problem z płaceniem polskimi kartami, mnie osobiście nie udało się żadną zapłacić nigdzie od 3 tyg. i słyszałem od wielu innych osób, że mają ten sam problem. Co do alkoholu to proponuję Fernet Stock Citrus, wódka cytrynowa 30% zajebista bez przepijania wchodzi jak woda. Niestety noclegi w Bratysławie są dość drogie. Minimum w hostelu to ok 50 zł. Ale zawsze można imprezować całą noc i prawdopodobnie nasza ekipa taką opcje wybierze. A co do spotkania to też myślę, że godzina z rynku to żadna przeszkoda. Tutaj są różne kary i mandaty w różnych miastach, w Bratysławie jest zakaz spożywania alkoholu w miejscach publicznych, podobno dość rygorystycznie przestrzegany, mandat od 500 sk do 2000, w zależności kto jak się zachowuje. Jako że jest przekonanie tutaj że Polaków będzie więcej niż miejscowych, więc policja się bardzo obawiaAle też ponoć mają się zachowywać inaczej niż podczas meczów ligowych i się nie pierdolić
Mieszkasz tam to pewnie wiesz lepiej, nie neguje. Ale w czerwcu płaciłem euro na stacji benzynowej, w knajpie i sklepie.....chyba był to lidl, nie jestem pewien. Jak dla mnie nie było z tym problemu. Pozdro i do zoba w bratysławie
Witam
Mam pytanie, wie ktos jakie jest polaczenie z warszawy do bratyslawy pkp, chodzi mi o wyjazd w wtorek 14.10.08 po godzinie 17, i powrot w srode w nocy lub w czwartek z rana albo kolo poludnia zeby wyjechac z bratyslawy.I jeszcze jaki koszt biletow i czy trzeba rezerwacje robic ,moze ktos akurat sie wybiera taka trasa. Bardzo wazne, dziekuje za informacje.Pozdrawiam
Mam pytanie, wie ktos jakie jest polaczenie z warszawy do bratyslawy pkp, chodzi mi o wyjazd w wtorek 14.10.08 po godzinie 17, i powrot w srode w nocy lub w czwartek z rana albo kolo poludnia zeby wyjechac z bratyslawy.I jeszcze jaki koszt biletow i czy trzeba rezerwacje robic ,moze ktos akurat sie wybiera taka trasa. Bardzo wazne, dziekuje za informacje.Pozdrawiam
-
takisobienick
Wiem że to podobny język ale wszystkiego nie rozumiem, jakby ktoś dokładnie napisał o co im chodzi w tym tekście.
"Podľa Miloša Tomáša sa v Bratislave očakáva návšteva približne 4 - 5-tisíc poľských priaznivcov. “Máme takéto informácie z poľskej strany. Fanúšikovia hostí budú mať vyhradený sector CS pri Bajkalskej ulici, ktorá bude uzavretá. Poľskému zväzu sme poskytli 10 percent lístkov z kapacity štadióna, teda 2420 vstupeniek. Aj oni si však môžu lístky zarezervovať cez Ticketportal, prípadne si ich kúpiť priamo na mieste po príchode do Bratislavy,” povedal generálny sekretár SFZ a dodal: “Vzhľadom na povahu poľských fanúšikov je tento zápas považovaný za rizikový, preto sa musia aj slovenskí priaznivci pripraviť na viaceré bezpečnostné opatrenia. Jedným z nich je uzatvorenie Tehelného poľa 30 minút pred úvodným výkopom, teda o 20.00 h.”
cały tekst tuaj: http://www.futbalsfz.sk/reprezentacia/s ... 0-sk/1495/
"Podľa Miloša Tomáša sa v Bratislave očakáva návšteva približne 4 - 5-tisíc poľských priaznivcov. “Máme takéto informácie z poľskej strany. Fanúšikovia hostí budú mať vyhradený sector CS pri Bajkalskej ulici, ktorá bude uzavretá. Poľskému zväzu sme poskytli 10 percent lístkov z kapacity štadióna, teda 2420 vstupeniek. Aj oni si však môžu lístky zarezervovať cez Ticketportal, prípadne si ich kúpiť priamo na mieste po príchode do Bratislavy,” povedal generálny sekretár SFZ a dodal: “Vzhľadom na povahu poľských fanúšikov je tento zápas považovaný za rizikový, preto sa musia aj slovenskí priaznivci pripraviť na viaceré bezpečnostné opatrenia. Jedným z nich je uzatvorenie Tehelného poľa 30 minút pred úvodným výkopom, teda o 20.00 h.”
cały tekst tuaj: http://www.futbalsfz.sk/reprezentacia/s ... 0-sk/1495/
-
Wakabayashi
Dziwactwo. wejściowa, ok może i być 20skk ale żeby za kilometra kasować tylko 2zl? wychodzi ze na stadion za 40skk, czyli jakieś 5 złotych dojadę - u nas nie do pomyślenia...JaroMKS pisze:Jakie zera? Korona słowacka to mniej więcej 12 gr.lika pisze:zera kolega chyba pozapominał...JaroMKS pisze: Od 11 do 18 SKK za km. Jeżeli zamawiasz przez tel do jest drożej, około 18-15 SKK. Opłata wejściowa to ok. 20 SKK.
Ale jesli informacje sie potwierdzą, bujam taksą po mieście całe popołudnie
-
Wakabayashi