Oporowian pisze:jaka pojemnosc bedzie mial stadion Lecha na mecz UEFA i jak duzy bedzie sektor dla przyjezdnych
Stadion po otwarciu 3 piętra na jednej z trybun pomieści 30 000.
tak przynajmniej gdzieś tam kiedyś pisało, że jak awansują to walsnie do tylu wzrosnie pojemność.
Niestety nie będzie miał takiej pojemności, ponieważ rozpoczęła sie rozbiórka trybuny prostej(tej od strony sektora gosci).
Z ekip z ktorymi spotka sie Lech, najciekawsza bez dwoch zdan jest CSKA Moskwa, pozniej Feyenord.
Deportivo jak na Hiszpanskie standarty niezly mlyn i potrafia sie dobrze pokazac ale na wyjezdzie bedzie piknikowa raczej ekipa.
A fani Nancy fajnych ultrasow maja, jednak obstawiam jak w przypadku Deportivo.
A wiec wyjazdy tak sie dobrze zlozylo ze pod wzgledem kibicowskim wyjazdy Lecha czekaja niezwykle atrakcyjnie.
Lech srednio dopingowal ostatnie 10min dobre a tak pozatym klaskanie i skakanie za malo konkretnego spiewu jak na tyle ludzi wg mnie srednio.Dawno nie slyszalem pozdrawiania zgod na Bulgarskiej jak to mialo miejsce dzis,Lech pozdrawial Cracovie ? wydawalo mi sie ze o nich zapomnieli.
teraz bedzie sie dzialo...
ok ja juz koncze na temat dopingu,moze sie mysle ze bylo cienko w kazdym badz razie nie przepadam za dopingiem u was i uwazam ze ludzie zbytnio jest koloryzowane to wszystko.Co do zgod nie zgodze sie z toba na conajmniej paru meczach nie slyszalem nic o zgodach a szalik przyjaznej druzyny w mlynie co cos naprawde zadkiego.Z nasz frekwencje i dopingiem nie jeet najgorzej caly czas idziemu do przodu.W sumie fajnie jak by sobie Leszke posiedizal w 2 i 3 lidze tyle lat ciekawe co by zostalo.Oceniam was jako najlepiiej dopingujaca ekipe w Polsce jak to wielu uwaza,wiec trzeba miec wysokie wymagania od was i z tym wlasnie wiazalo sie moje ostatnie zdanie"teraz bedzie sie dzialo"
Zgody są pozdrawiane na każdym meczu, a szali zgodowych nie widzisz, bo jest powiedziane, że wszyscy mają przychodzić tylko i wyłącznie w barwach Lecha.
[quote="Oporowian"]Co do zgod nie zgodze sie z toba na conajmniej paru meczach nie slyszalem nic o zgodach a szalik przyjaznej druzyny w mlynie co cos naprawde zadkiego.quote]
Zgody są pozdrawiane praktycznie na każdym meczu - tyle, że zdarza się to raz sporadycznie dwa razy na mecz.
Co do szalików - zasada jest prosta jesteś z poznania lub okolic i jesteś fanem Lecha to przychodzisz w barwach i szalu Lecha. Fani z Gdyni, Krakowa, Lubina czu Ostrowca jak chcą to wiadomo, że mogą przyjeżdżać w swoich barwach i ze swoimi szalikami. Może Ci się to nie podobać ale troszkę pracy zajęło wbicie ludziom do głowy, że na mecze swojej drużyny powinni przychodzić w swoich barwach a w barwach zgód.
Co do oceny dopingu ... na podstawie TV to nie powinno się tego oceniać a poza tym każdy ocenia to inaczej. Wymagania mają wszyscy duże ale jak wiadomo nie wszystkim można dogodzić.
Stopa Mnie Boli pisze:Trochę to dla mnie dziwne bo na płocie widać płótna Arki i Zagłębia a szalików już nie no ale to wasz podwórko i wasz styl
Trochę mieszasz ale wyjaśnię powoli :
Co do flag zgód na płocie - wiszą bo jak sam zauważyłeś to są nasze zgody i nie ukrywamy tego - jest to jeden z elementów podkreślenia tego. Tak samo jak kibice zgód moga bywać na naszym stadionie w swoich barwach.
Co do barw kibiców Lecha - idziesz na mecz Lecha, idziesz kibicować Lechowi i jesteś kibicem Lecha to bądź w barwach swojej drużyny a nie lansuj się w barwach zgody na stadionie. Przy tym chcemy by ludzie uczyli się szacunku do swoich barw klubowych i wyglądali normalnie/schludnie/czysto.
Bo raczej nie jest fajnym widokiem żul w obrzyganej koszulce i z brudnym szalem - widać taki ktoś nie ma szacunku dla barw. Ale jak sam napisałeś to nasze podwórko i dbamy o porządek na nim tak jak uważamy za słuszne.
Jest to sprawa Lecha. Zajebiste podejście wg mnie. Co do zgód ważne że oni wiedzą jak jest, a jak w zgodzie bywa na pewno dobrze i nie będzie miało to znaczenia ile razy kto kogo pozdrowi na meczu, a raczej kto jak się szanuje wspierając siebie, szanuje w życiu codziennym itd. Zgoda to nie szaliki i pozdrawianie na meczu.
PS. A i w TV doping to nie zależy od Lecha tzn kibiców tylko od nagłośnienia, rozmieszczenia kamer etc. Takie coś można oceniać będąc na meczu.
W 100% jestem za stylem i argumentami Lecha
Jestem kibicem ZAWISZY i zawsze mam barwy mojego klubu
Co nie znaczy że nie szanuję naszych zgód
Wspieram przyjaciół na stadionie zdzierając gardło i zawsze w swoich barwach
Jest wiele innych małych ciekawych "pamiątek" które można nosić jako akcenty zgodowe
zobaczcie jaki efekt dają barwy np Partizana na sektorze
Ja jestem zwolennikiem noszenia tylko barw Lecha na mecze przy Bułgarskiej i na wyjazdach.Poza tym jeżeli wszyscy noszą barwy swojego klubu to wiadomo kto nas odwiedza. Poza tym ja wiem komu mogę po meczu zaproponować browara
Nie jestem z Poznania wiec ten temat mnie nie boli ale widze ze co poniektorym to trzeba to wyjasniac łopatologicznie albo przynajmniej takch zgrywaja.
Jan_Kowalski pisze:Nie jestem z Poznania wiec ten temat mnie nie boli ale widze ze co poniektorym to trzeba to wyjasniac łopatologicznie albo przynajmniej takch zgrywaja.