Komentarze 15-17.08

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Masoh_KSP

Post autor: Masoh_KSP » 18.08.2008, 16:56

Dokładnie każdy z tych klubów to pachołki Legii ciągle na nas bluzgają niektóre palą szale dostają po prostu po uszach i tyle.
Polonia Warszawa - Duma Stolicy

iparts.pl
LEGION_NDM

Post autor: LEGION_NDM » 18.08.2008, 17:27

Mnie ciekawi co innego.
Dlaczego nawet nad takim niewielkim, w gruncie rzeczy, klubem jak Świt, na który tak naprawdę chodzą sami młodzi, a nawet bardzo młodzi kibice z Nowego Dworu, chóls KSP nie mogli (=nie potrafili) udowodnić wyższości na gołe ręce tylko muszą wspomagać się grubym sprzętem i gazem?

Mogła być całkiem ciekawa akcja ("atak" zupełnie niespodziewany) a wyszło, że znowu sie z was wszyscy śmieją.
Wybraliście sobie wyjazd, na który jechało 13 czy tam 14 osób (w tym z tego co wiem bodajże czterech kilkunasto-latków) i nawet wtedy zabraliście sprzęt. Mimo to pierwszy atak wam się nie udał...
Jak dobrze niektórzy z KSP wiedzą (G. , W. z Wołomina i inni), używanie sprzętu mściło się na was wielokrotnie, więc po co dalej brniecie na tą drogę?

Podsumowując
- za sprzęt
- za milicyjną metodę używania gazu
- za zajebanie rzeczy osobistych, w tym dokumentów
- za sianie propagandy i pisanie kompletnych bzdur na ten temat w internecie
+za pomysł akcji (i tylko za pomysł)
Tyle w temacie.

P.S. mtvml przepraszam, ze nie posłuchałem twojej prośby, ale musiałem wpisać komentarz.

P.P.S. Bardzo rzadko, wręcz sporadycznie chodzę na Świt, nie było mnie także i teraz.
Ostatnio zmieniony 18.08.2008, 17:29 przez LEGION_NDM, łącznie zmieniany 1 raz.

K_89

Re: proste pytania.

Post autor: K_89 » 18.08.2008, 17:28

eSpErAZS pisze:
Dace2 pisze:Olimpia
Obawiam się że Polonia miałaby problem...
Obawiam się że nie masz racji :roll:
Jeżeli mamy już na uwadze ekipy warszawskie z niższych lig, jedynie z Hutnikiem mogli by powalczyć jak równy z równym.
Better Dead Than Red...

Konwiktorska 6

Post autor: Konwiktorska 6 » 18.08.2008, 17:30

Szatan opętał jamnika pisze:
Masoh_KSP pisze:Dokładnie każdy z tych klubów to pachołki Legii ciągle na nas bluzgają niektóre palą szale dostają po prostu po uszach i tyle.
Powiedział ten, co do perfekcji opanował chodzenie kanałami. :roll:
Powiedział ten co do perfekcji opanował przeinaczanie faktów i przemilczanie niewygodnych wydarzeń.

Ale cóż, wASZ problem :lol:
Obrazek

Jarson

Post autor: Jarson » 18.08.2008, 17:49

przynajmniej nie boimy się chodzić w barwach po mieście :twisted:
to trzeba przeżyć żeby to zrozumieć żeby w to uwierzyć! (L)

Black_shirts

Post autor: Black_shirts » 18.08.2008, 18:06

myślę, że dyskusja jest totalnie bezowocna...
zeszło już na argumenty typu : "przynajmniej my nie boimy się chodzić w barwach" etc. etc. wypowiadane przez ludzi, którzy gdyby byli w takiej sytuacji jak kibice Polonii, zapewne grzaliby d*** przed telewizorem, albo monitorem komputera, zamiast iść na mecz...

zauwazyłem, że na forum panuje jakaś niewiarygodna antyPolonijna propaganda. spoko, Polonia nie jest jakąś mocną ekipą, nie ma nas wielu, ale niektóre farmazony pisane głównie przez kolegów zza miedzy to po prostu kosmos. z jednej strony podkreślacie "że nie ma Polonii w Warszawie", po czym poświęcacie co tydzień na dyskusję o nie swoim klubie kilkanascie postów. może pochwalcie się ostatnimi swoimi osiągnięciami kibicowskimi chociażby z Wodzisławia... - zapomniałem, że nie ma czym...

przechodząc do Świtu Nowy Dwór (i innych warszawskich i podwarszawskich klubików) - zupełnie nie jarają mnie akcje typu obijanie kogoś, nie wiem jak było, nie było mnie tam, ale zaraz przeczytam chyba, że z Nowego Dworu na mecz wyjechała banda matek z dziećmi brutalnie pobitych przez Polonijną swołocz...:)

porównywanie Polonii do Olimpii, Świtów, Zniczów i innych lokalnych klubów jest po prostu nie na miejscu, a pytanie o to, czy satysfakcje kibicom Polonii sprawia fakt, ich rywale są czasem obijani- większości na pewno tak, bo to "ich wybór" wynikający z tego co krzyczą i co prezentują sobą od kilkunastu lat... wiele z tych klubów, to głównie fan cluby Legii, a nie samodzielnie działające grupy, kochające swój klub. ich bardziej ekscytuje wypad na Łazienkowską, niż na swój lokalny stadion, więc czemu się tu dziwić?

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 18.08.2008, 18:21 przez Black_shirts, łącznie zmieniany 1 raz.
---------> 1911 <--------

(L)olek

Post autor: (L)olek » 18.08.2008, 18:14

zauwazyłem, że na forum panuje jakaś niewiarygodna antyPolonijna propaganda. spoko, Polonia nie jest jakąś mocną ekipą, nie ma nas wielu, ale niektóre farmazony pisane głównie przez kolegów zza miedzy to po prostu kosmos. z jednej strony podkreślacie "że nie ma Polonii w Warszawie", po czym poświęcacie co tydzień na dyskusję o nie swoim klubie kilkanascie postów. może pochwalcie się ostatnimi swoimi osiągnięciami kibicowskimi chociażby z Wodzisławia... - zapomniałem, że nie ma czym...
Widzisz, napisałeś dość spokojnie i rzeczowo, tylko zapomniałeś o jednym - wszystkie te dyskusje są prowokowane przez farmazoniarza (albo farmazoniarzy piszących pod jednym nickiem) Jankes_KSP. Typ łże w każdym poście. Wystarczy przejrzeć historię jego twórczości i z praktycznie każdego wpisu można wyciągnąć po kilka ordynarnych kłamstw, nie licząc już nachalnego koloryzowania rzeczywistości. Fajnie, że zauważasz skutki, szkoda że nie dostrzegasz przyczyn. Tyle.

Marszałkowski

Post autor: Marszałkowski » 18.08.2008, 18:46

Nie ma sensu tracic czasu na chwalenie sie z jednej strony,ze Legia chodzi w barwach,a KSP nie,bo przewaga jest jaka jest,i nie jest to wyczynem,zwlaszcza,ze szaliki czesto nosza osoby co by na Lazienkowska nie trafily.Jako polonista tez w zwykly dzien nie paradowalbym po miescie z czarnym szalikiem :wink:
Z drugiej pisanie glupot,wypominanie Legii domniemanej historii "bolszewickiej"(tu odsylam do ksiazek panow historykow,w 55 byliscie nawet Kolejarzem)mowienie,ze jak przy wsparciu zgod przybylo was ledwie ponad 400 osob na derby,to juz nieaktualne jest stwierdzenie "nie ma Polonii"(jest,ale jakos tak czesto nieodczuwalnie),a takze pisanie o dywanach z szalika,czy o ciaglych pobiciach.
Antypolonijna?Wiecie,zazwyczaj to my bylismy nielubiani za wiele rzeczy,ale was traktowano z przymrozeniem oka,lub jako alternatywe dla "zlej Legii".Teraz macie na sumieniu nie sciagniecie pilkarzy za PRL-u,ale pierwszej ligii,i brak ustosunkowania sie.

Z mojej strony koniec,kazdy ma swoje zdanie,a reszta ma juz dosc ciaglych stolecznych przepychanek. :wink:
WIDE(L)CE 08'

Gruby

Post autor: Gruby » 18.08.2008, 19:02

Miałem skomentować wypowiedź kolegi Black_shirts, ale w sumie Marszałkowski ma racje, po co to dalej ciągnąć?

Jednego sobie jednak nie odmówie. Sam napisałem, że jestem zawiedziony wyjazdem do Wodzisławia. Myśle, że wiele osób jest, ale takie uwagi

Black_shirts pisze:może pochwalcie się ostatnimi swoimi osiągnięciami kibicowskimi chociażby z Wodzisławia... - zapomniałem, że nie ma czym...
są śmieszne z Waszej strony. Parafrazując: to co dla nas jest podłogą, dla Was nadal jest sufitem. O tym najwyraźniej też zapomniałeś. Z całym szacunkiem, ale nadal gramy w innej lidze kibicowskiej.
"Warszawskie dzieci pójdziemy w bój, za każdy kamień Twój, Stolico, damy krew"

- Co można dostać tanio, łatwo i szybko?
- Tanio, łatwo i szybko można dostać....zakaz stadionowy?

Dace2

Post autor: Dace2 » 18.08.2008, 19:14

Wiadomo ,że Polonia jest mocniejsza od większości podwarszawskich ekip i jeżeli chce iść o krok dalej to powinna mobilizować się na ekipy ,które prezentują wyższy poziom. Kiedy ostatnio Polonia miała awanture z ekipą średniego szczebla???
Polonia jest porównywana na własne życzenie z ekipami 3 ligowymi bo tylko z nmi się ustawia. Bez napinki

eSpErAZS

Post autor: eSpErAZS » 18.08.2008, 19:41

Dace2 pisze:Kiedy ostatnio Polonia miała awanture z ekipą średniego szczebla???
Polonia jest porównywana na własne życzenie z ekipami 3 ligowymi bo tylko z nmi się ustawia. Bez napinki
Masz browara! Amen!
AZS PODLASIE
BIAŁA PODLASKA

R76-Grzyb

Post autor: R76-Grzyb » 18.08.2008, 20:23

Ile Lecha w Białymstoku?
Widzew - Śródmieście

Jarząbek

Post autor: Jarząbek » 18.08.2008, 20:23

Dace2 pisze:Wiadomo ,że Polonia jest mocniejsza od większości podwarszawskich ekip i jeżeli chce iść o krok dalej to powinna mobilizować się na ekipy ,które prezentują wyższy poziom. Kiedy ostatnio Polonia miała awanture z ekipą średniego szczebla???
dobre podsumowanie

Black_shirts

Post autor: Black_shirts » 18.08.2008, 20:42

Gruby pisze:Miałem skomentować wypowiedź kolegi Black_shirts, ale w sumie Marszałkowski ma racje, po co to dalej ciągnąć?

Jednego sobie jednak nie odmówie. Sam napisałem, że jestem zawiedziony wyjazdem do Wodzisławia. Myśle, że wiele osób jest, ale takie uwagi

Black_shirts pisze:może pochwalcie się ostatnimi swoimi osiągnięciami kibicowskimi chociażby z Wodzisławia... - zapomniałem, że nie ma czym...
są śmieszne z Waszej strony. Parafrazując: to co dla nas jest podłogą, dla Was nadal jest sufitem. O tym najwyraźniej też zapomniałeś. Z całym szacunkiem, ale nadal gramy w innej lidze kibicowskiej.
no ale to nie my (poza przypadkami klinicznymi:) ) mówimy o sobie, że jesteśmy niewiadomo jak dobrą ekipą, więc proszę nie sprowadzaj po raz kolejny dyskusji na niewłaściwy tor. z mojej strony po prostu nie przeczytasz porównania Legii do Polonii...

o awanturach i bijatykach się nie wypowiadam - nie dlatego, że nie mam argumentów, tylko po prostu nie mam wiedzy i nie bawią mnie "zasłyszane" opowieści...

trochę boli, że dyskusja na tym forum nie wykracza poza 2 wersy objętości, a większośc opinii to "słyszałem", "podobno" etc.

widzę, że po mojej wypowiedzi znalazło się dużo komentarzy "świetnie podsumowane" "nic dodać, nic ująć", "dokładnie tak" - szkoda tylko, że nie możecie dodać nic od siebie do polemiki, którą podjęły tutaj ze mną póki co 1, może 2 osoby...
pozdrawiam

poolonia

Post autor: poolonia » 18.08.2008, 20:48

Skonczcie juz pierdolić!!!temat komentarze jest na tej stronie chyba zbędny!!!Czy moderatorzy nie umieją tutaj zrobić porzadku????wyjebać komentarze w kosmos a zostawić relacje,kazda ekipa po meczu napisze co ilu i gdzie i tyle!!!kto ma wiedziec co sie dzialo w danej sytuacji bedzie wiedzial!!!
Jezeli sie wa nie che(moderatorzy)to dajcie moda mi :lol: a szybciutko oczyszcze kibice.net z farmazonów :evil:
ZROZUMCIE LUDZIE CZYTAC SIE NIE CHCE!!!

Black_shirts

Post autor: Black_shirts » 18.08.2008, 20:50

eSpErAZS pisze:
Masz browara! Amen!

aaaa i jeszcze jedno, zapomniałem dodać. z góry przepraszam, że post za postem, i że nieco obniżam poziom w porównaniu do moich poprzednich postów, ale drogi kolego z AZS Podlasie. widzę, że jesteś kolejnym, który dużo wie (z forum), nienawidzi (choć nie wie za co) i w ogóle chciałby wypowiedzieć się na każdy temat, tylko argumentów brak. już Twoje porównanie sił Olimpii Warszawa i sugerowanie jej co najmniej porównywalnej siły, do Polonii Warszawa świadczyło o znajomości tematu...
zajmij się swoim podwórkiem i równaj póki co do takich jak Polonia, na inne ekipy przyjdzie czas... choć minie go pewnie jeszcze dużo:)

poolonia - prosta rada - po prostu nie wchodź w komentarze:>
widzę, że kolejny wyznający zasadę "kto ma wiedzieć, ten wie":)
ja uważam, że taka dyskusja jest bardzo fajna, pod warunkiem że dyskutanci prezentują określony poziom...

Szatan opętał jamnika

Post autor: Szatan opętał jamnika » 18.08.2008, 21:04

Konwiktorska 6 pisze:
Szatan opętał jamnika pisze:
Masoh_KSP pisze:Dokładnie każdy z tych klubów to pachołki Legii ciągle na nas bluzgają niektóre palą szale dostają po prostu po uszach i tyle.
Powiedział ten, co do perfekcji opanował chodzenie kanałami. :roll:
Powiedział ten co do perfekcji opanował przeinaczanie faktów i przemilczanie niewygodnych wydarzeń.

Ale cóż, wASZ problem :lol:
My problemów nie mamy.
O "pewnych sprawach" nie piszemy wcale ,więc daruj te gadki.

Do zobaczenia na ulicy..
LEGIA WARSZAWA

Pyrus_KKS

Post autor: Pyrus_KKS » 18.08.2008, 21:12

R76-Grzyb pisze:Ile Lecha w Białymstoku?
472 osoby.

ajjj

Post autor: ajjj » 18.08.2008, 21:13

poolonia pisze:Skonczcie juz pierdolić!!!temat komentarze jest na tej stronie chyba zbędny!!!Czy moderatorzy nie umieją tutaj zrobić porzadku????wyjebać komentarze w kosmos a zostawić relacje,kazda ekipa po meczu napisze co ilu i gdzie i tyle!!!kto ma wiedziec co sie dzialo w danej sytuacji bedzie wiedzial!!!
Jezeli sie wa nie che(moderatorzy)to dajcie moda mi :lol: a szybciutko oczyszcze kibice.net z farmazonów :evil:
to jest temat pod tytułem komentarze a nie relacje... więc chyba do komentowania został założony żeby nie zasmiecać tematu relacje... :roll:
Obrazek

SmOk_KsP

Post autor: SmOk_KsP » 18.08.2008, 22:00

poolonia pisze:Skonczcie juz pierdolić!!!temat komentarze jest na tej stronie chyba zbędny!!!Czy moderatorzy nie umieją tutaj zrobić porzadku????wyjebać komentarze w kosmos a zostawić relacje,kazda ekipa po meczu napisze co ilu i gdzie i tyle!!!kto ma wiedziec co sie dzialo w danej sytuacji bedzie wiedzial!!!
Gdyby nie było tematu "koment.." to nie mialbys gdzie popierdolić :!:

a tak wogule to KMWTW

ku*** co za paranoja :evil:
Możesz mnie chamem zwać, możesz mnie w morde lać, lecz od StolicY won bo krew sie będzie lać !!!

nikczemny

Post autor: nikczemny » 18.08.2008, 22:57

Black_shirts pisze:
eSpErAZS pisze:
Masz browara! Amen!

aaaa i jeszcze jedno, zapomniałem dodać. z góry przepraszam, że post za postem, i że nieco obniżam poziom w porównaniu do moich poprzednich postów, ale drogi kolego z AZS Podlasie. widzę, że jesteś kolejnym, który dużo wie (z forum), nienawidzi (choć nie wie za co) i w ogóle chciałby wypowiedzieć się na każdy temat, tylko argumentów brak. już Twoje porównanie sił Olimpii Warszawa i sugerowanie jej co najmniej porównywalnej siły, do Polonii Warszawa świadczyło o znajomości tematu...
zajmij się swoim podwórkiem i równaj póki co do takich jak Polonia, na inne ekipy przyjdzie czas... choć minie go pewnie jeszcze dużo:)

poolonia - prosta rada - po prostu nie wchodź w komentarze:>
widzę, że kolejny wyznający zasadę "kto ma wiedzieć, ten wie":)
ja uważam, że taka dyskusja jest bardzo fajna, pod warunkiem że dyskutanci prezentują określony poziom...
ta sama konkluzja
a docinkarzy typu ww. bym banował

masz coś do powiedzenia w paru zdaniach, możesz to poprzeć argumentem - pisz
chcesz sobie walnąć zdanko ot tak, cokolwiek w razei kogoś popierającego twoją tezę (wypaczoną czy nie inna bajka) to lepiej się powstrzymaj
bo to nie komenatrzy się nic chce czytać po każdej kolejce tylko debilnych komentarzy, docinków itp

ock

Post autor: ock » 18.08.2008, 23:04

ile Stali Sanok w Nisku?

poolonia

Post autor: poolonia » 18.08.2008, 23:24

prowokacja sie udała :lol: Poprostu gdy wchodząc na temat komentarze widze np kolege po szalu ze Ślaska W.który pisze
radekwks pisze:Do Bytomia nie jedziemy, bo nie można ufać tam nikomu. Polonia nie tak dawno została wpuszczona na mecz do Sosnowca, choć formalnie mieli nie wejść. I co zrobili bytomscy kibice? Zaczęli rwać flagi Zagłębia.
Kibice Polonii raz chcieli wpuścić fanów Śląska na minę. O szczegółach tu pisać nie będziemy, lecz paru z naszych kolegów mogło po tym spotkaniu, zaproponowanym przez fanatyków Polonii, mieć bardzo poważne problemy z prawem. Tylko własnemu sprytowi zawdzięczają, że kłopotów uniknęli.

O takich „drobiazgach” jak wpadnięcie uzbrojoną bandą na miejsce „grilla” w którym, jak to umówiono wcześniej, spotykały się ekipy Ruchu Radzionków i Polonii mieszkającej w Radzionkowie tu się rozpisywać nie będziemy, gdyż wiemy tylko o zdarzeniu, lecz nie znamy dokładnie jego szczegółów.
zastanawiam sie jaki sens ma pisanie w tym temacie....
Taka osoba za tak głupie i bezsensowne pisanie powinien dostac odrazu bana!!!a podobnych wypowiedzi jest w tych komentarzach w h**!!!
Jakis czas temu kazdy z was dostał PM od moderatorów ze zamykają rejestracje dla nowych uzytkowników bo pora wytępić bande h*** z forum,wiec ja sie pytam dlaczego tego panowie nie robicie?????
ja jak i wiele osob chcialo by wejsc i poczytac ile kogo i czy cos sie dzialo nic nie wpisujac no ale jak widze w relacjach i komentarzach jak co wekend jest komentowany jeden mecz na 4 strony to mnie krew zalewa.Tym razem trafiło na 2 ekipy z mazowsza a trzecia tez ma najwiecej do powiedzenia,czy nie wystarczylo by napisac relacje z jednej i drugiej strony i na tym zakonczyć????

ktostam

Post autor: ktostam » 19.08.2008, 00:07

Klatka w Końskich konkretna...
Obrazek
:lol:

TomaszAG

Post autor: TomaszAG » 19.08.2008, 02:31

ktostam pisze:Klatka w Końskich konkretna...
Obrazek
Chyba nie jesteśmy ludźmi bo w bardzo podobnej śmigają małpy w zoo... paranoja :?

torys

Post autor: torys » 19.08.2008, 04:00

TomaszAG pisze:
ktostam pisze:Klatka w Końskich konkretna...
Obrazek
Chyba nie jesteśmy ludźmi bo w bardzo podobnej śmigają małpy w zoo... paranoja :?
W czymś takim, żadna małpa nie chciałaby śmigać :lol: :lol:
Czasami brakuje mi słów, by określić spierdolone głowy które poruszają się legalnie w tym naszym krajowym burdel-pzpn-ie
ku*** mać, na zachodzie kasy by im brakło na odszkodowania dla ludzi, którzy spędziliby chociaż minutę w tym chujstwie, ale u nas...Azja na całego.............

mds

Post autor: mds » 19.08.2008, 09:06

E tam na Orliczu Suchedniow jest lepsza :wink: nawet stopni nie ma,sama wylewka :D .Bylem widzialem lipa(mecz z Garbarnia).I pojebane psy blisko stadionu maja posterunek.

nikczemny

Post autor: nikczemny » 19.08.2008, 10:26

A mi się jeszcze nasuwa jedno pytanie po lekturze tych paru stron.
Pytanie do kibiców mniejszych warszawskich drużyn.
Sporo z Was przy okazji spotkań z Polonią zarzuca potem że Polonia Was atakuje a do Legii startu nie ma.
Owszem, jest w tym racja według mnie ale jest i druga strona medalu.
Wy jesteście kibicami mniejszych zespołów ale podpinacie się pod Legię.
To też jest w pewien sposób pójście na łatwiznę.
Albo/Albo
Albo bym się zdecydował na jeden klub a jeśli chciałbym być "filią" drugiego - wiele silniejszego to zdawałbym sobie sprawe że jestem wystawiony na ataki jego wrogów i głupi by mi było zasłaniać się mocniejszym kolegą.

Jest jakaś luka w tym moim rozumowaniu?

JokoBoy

Post autor: JokoBoy » 19.08.2008, 11:40

Moim zdaniem nie ma, bo jeżeli tak się podpina pod Legię, to trzeba być przygotowanym na to, że będzie próbował ich trafiać największy ich rywal w mieście.
Dziwne to w sumie takie podpinanie się, ale już nie mnie to oceniać.
EAST SIDE CITY

NFC04

Post autor: NFC04 » 19.08.2008, 13:32

nikczemny pisze:A mi się jeszcze nasuwa jedno pytanie po lekturze tych paru stron.
Sporo z Was przy okazji spotkań z Polonią zarzuca potem że Polonia Was atakuje a do Legii startu nie ma.
Albo/Albo
Albo bym się zdecydował na jeden klub a jeśli chciałbym być "filią" drugiego - wiele silniejszego to zdawałbym sobie sprawe że jestem wystawiony na ataki jego wrogów i głupi by mi było zasłaniać się mocniejszym kolegą.

wkońcu ktoś to ogarnął .... popieram w 100 %
albo/albo

Rodowity_Mazowszanin

Post autor: Rodowity_Mazowszanin » 19.08.2008, 14:49

nikczemny pisze: Pytanie do kibiców mniejszych warszawskich drużyn.(...)
Wy jesteście kibicami mniejszych zespołów ale podpinacie się pod Legię.To też jest w pewien sposób pójście na łatwiznę.
Ja bym nie nazwał tego "podpinaniem". Zwróćcie uwagę, że najwcześniej na warszawskich osiedlach zaczęto kibicować (w dzisiejszym tego słowa znaczeniu) Legii, dopiero potem przyszła moda na kibicowanie osiedlowym/dzielnicowym klubom ( w większości przypadków lata 90-te). Dlatego też ludzie, którzy zaczeli kibicować Hutnikowi, Ursusowi itd. byli już wcześniej kibicami Legii. Ja bym nazwał to raczej tradycją, że na danej dzielnicy (pomijając osiedla za KSP) kibicuje się Legii i lokalnemu klubowi.

Co innego kluby podwarszawskie.

nikczemny

Post autor: nikczemny » 19.08.2008, 15:01

Słowa "podpinanie" nie użyułem w sensie negatywnym. Nie znam też dobrze genezy tych związków.
Mimo to jadąc właśnie na dwa fronty można odczuć czasem przykrość takiej sytuacji.
Trochę to też jak dla mnie takie enigmatyczne rozwiązanie bo jeśli dobrze kumam to sa bandy typu rejonowo/osiedlowego.

I teraz trafienie kogoś takiego jest przez wszystkich oceniane właśnie jako trafienie dokładnie tej ekipy, nie Legii.
Czemu więc żale i riposty że do Legii nie mają startu?
W pewien sposób takie zachowanie trąci hipokryzją, nie wpsominając o tekstach o chodzeniu w barwach.
Czy ktoś prócz stricte Legionistów może pisać takim tonem?
Czy kibice któregoś z tych klubów gdyby nie zależność od Legii mogli by to samo pisać?
Wątpię.

Q

Post autor: Q » 19.08.2008, 15:14

Jeśli już przy tym jesteście to ja mam pytanie: Czy jest jakiś podwarszawski lub dzielnicowy klub, który 'podpina' się pod Polonię ?

leniwiec

Post autor: leniwiec » 19.08.2008, 16:00

owszem jeden podpina sie pod klub z Grodziska nazywa się ksp (nie mylić z nieistniejącym juz klubem "Polonia Warszawa")...

dostepny
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: dostepny » 19.08.2008, 16:15

leniwiec pisze:owszem jeden podpina sie pod klub z Grodziska nazywa się ksp (nie mylić z nieistniejącym juz klubem "Polonia Warszawa")...
proponuje ci rozbiegnac sie i pierdolnac glowa w mur :? ku*** co za ludzie wiesz ile osob podpina na tym forum sie do nie istniejacych klubow?? do Lecha Pogoni itp :?

Polonia jest mniejszym klubem w stolicy ma mniej fanatykow niz Pogon, Lech i te wieksze kluby ale czemu tylko jezdzicie po Polonii?? ze maja mniej kibicow to nie znaczy ze kazdy powinnien po nich jezdzic bo gdy Lech laczyl sie z Amica to nie bylo widac takich komenatrzy

ogranijcie sie troche

wlkp88

Post autor: wlkp88 » 19.08.2008, 16:22

normą stało się, że najwięcej w temacie KSP mają do powiedzenia kibice spod znaku "eL". pytanie tylko, kto tu ma kompleksy ? :lol:
leniwiec napisał:
owszem jeden podpina sie pod klub z Grodziska nazywa się ksp (nie mylić z nieistniejącym juz klubem "Polonia Warszawa")...
no Wy też w tym temacie macie tradycje, ponieważ swego czasu podpięliście się pod bliżej nieokreśloną drużynę z Wołynia :lol:

„Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni. Bo takim sądem, jakim sądzicie i was osądzą; i taką miarą, jaką wy mierzycie, wam odmierzą. Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a belki we własnym oku nie dostrzegasz? Albo jak możesz mówić swemu bratu: Pozwól, że usunę drzazgę z twego oka, gdy belka [tkwi] w twoim oku? Obłudniku, wyrzuć najpierw belkę ze swego oka, a wtedy przejrzysz, ażeby usunąć drzazgę z oka twego brata” (Mt 7, 1-5).

precz z komuną

Averno

Post autor: Averno » 19.08.2008, 16:51

Przeciez Legia tez miala fuzje

za wikipedia:
"W 1922 uchwalono statut umożliwiający grę w zespole osobom cywilnym i zmieniono nazwę na Wojskowy Klub Sportowy "Legia" Warszawa. W tym czasie ogłoszono także fuzję z Koroną Warszawa, która spowodowała przejęcie nowych, biało-zielonych, barw klubowych."

Brylant2005

Post autor: Brylant2005 » 19.08.2008, 17:07

nikczemny pisze:A mi się jeszcze nasuwa jedno pytanie po lekturze tych paru stron.
Albo/Albo

Nie chodzi o samo atakowanie, o to raczej nikt pretensji nie ma. Chodzi o sposoby ataków jakich używają Poloniści.

kalashnikov

Post autor: kalashnikov » 19.08.2008, 17:13

Nie wiem jak Legia mogła nie strajkować przeciwko fuzji w 1922 :lol: ku*** śmieszne jest dla mnie porównywanie powstania DyskoPolo do historii z 1922 roku, kiedy ruch kibicowski nie istniał.

Michał z Łodzi

Post autor: Michał z Łodzi » 19.08.2008, 17:17

Cytatów z Pisma Świętego w komentarzach pomeczowych to się nie spodziewałem :shock:

Apropo tej nagonki na Polonistów, ciekawe czy Wy byście ustawiali się z Motorem, Petrą, Stomilem mając na swoim podwórku tak silnego rywala. Analogicznie, czemu nikt z kibice.net fanów nie ma pretensji do Wisły i Cracovii, że nie szukają konfrontacji z przyjezdnymi ekipami tylko tłuką się między sobą na krakowskich osiedlach? Mają swoją piaskownicę, swoje foremki, niech się nimi bawią. Ich sprawa. Widać nie mają chęci i zdrowia, by pobawić się w piaskownicy na sąsiednim podwórku.
[link]

ODPOWIEDZ