kompleksy jakies ? Lech bez specjala bo nie było sprawnego składuŻB'04 pisze:Ile Kolejorza wybiera się do stolicy Disco Polo?:>
Komentarze 15-17.08
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Fighting Dragon Tokyo pisze:Miedzi 60 osób, w tym połowa to Śląsk. Na meczu miał ich wesprzeć BKS podobną liczbą, jedna co innego im wyskoczyło. Z tego co się dowiedziałem, to Cracovia kolejny raz walczyła na noże u boku GKS-u...aqq08 pisze:okolo 50 os. atrakcje przed meczemMalibu pisze:ile Miedzi w Tychach?
Było Nas około 100. "+" dla Czuwaju.
-
Jankes_KSP
-
Fighting Dragon Tokyo
Widzę, że bawisz się w dziennikarza, wyciągając z kontekstów, no więc muszę się normalnie uratować bo mi pojechałeś przy wszystkich. Pewnie wiesz, co to jest kontakt z innymi kibicami, tak więc napisałem to co się dowiedziałem (prawdę) a wyraz słyszałem, miałem na myśli, że otrzymałem informacje, jednak niech Ci będzie, źle to po prostu uogólniłem, jednak nie pisałem w imieniu Arki i Lechii, bo po prostu Ci i Ci co innego twierdzą, więc nie napiszę za nich, skoro mnie tam nie było, proste! Druga sprawa (ku*** co za bezsens, ale muszę to napisać), czyli "z tego co się dowiedziałem", oznaczało, że dowiedziałem się o tym incydencie ze źródła, które tam miało swoją obecność, czyli kolejny raz nie piszę w ciemno aby robić prowokację na forum. Wiem, debilnie się to czyta, ale normalnie nie wiem o co dokładnie Ci chodziło, więc wyjaśniłem najprościej jak mogłem. A o moje źródła to spokojna głowa, bo byle jakim farmazonem nie rzucam, chociaż te forum może się z tym kojarzyć.Kibic, nie chuligan pisze:pogratulowac znajomosci. Widac ze gdy ktokowliek cos w Polsce zrobi to odrazu otrzymujesz informacje. Brawo.Fighting Dragon Tokyo pisze:Lechia dzisiaj trafiła Arkę. Niech przedstawiciele się wypowiedzą, jak będą chcieli.
Zostawiłem "miejsce" dla Arki i Lechii, żeby napisali swoje relacje na ten temat. Ja od siebie tylko mogę powiedzieć, że Lechia czekała na Górnik, ale zbieg okoliczności był taki, że trafili na Arkę - FC Tczew. Więcej nie napiszę, bo tutaj już słyszałem różne wersje, więc jak mówię niech Arka i Lechia się wypowiedzą.
Miedzi 60 osób, w tym połowa to Śląsk. Na meczu miał ich wesprzeć BKS podobną liczbą, jedna co innego im wyskoczyło. Z tego co się dowiedziałem, to Cracovia kolejny raz walczyła na noże u boku GKS-u...
Skoro już tu napisałem, to kolejny raz brawa chłopaków z Suwałk, za bardzo dobrą liczbę w Nowym Sączu, niewspominając o przejechanym km.
Gołym okiem dla bedących choć raz w Szczecinie widać, że Zetka zawyżyła se troszeczkę. Na zdjeciu widać ich wg. nie niecałe 2 setki więc gdzie reszta - poszła na kiełbaski czy jest na tym ucięciu sektora. Wg mnie Zetki niedałe 300 i to nawet bliżej 250, choć liczyłem, moze nie 600, ale chociaż poł tysiaca się rozjedzie w Bydgoszczyasd pisze:Zawiszy w Szczecinie 350
index pisze:Gołym okiem dla bedących choć raz w Szczecinie widać, że Zetka zawyżyła se troszeczkę. Na zdjeciu widać ich wg. nie niecałe 2 setki więc gdzie reszta - poszła na kiełbaski czy jest na tym ucięciu sektora. Wg mnie Zetki niedałe 300 i to nawet bliżej 250, choć liczyłem, moze nie 600, ale chociaż poł tysiaca się rozjedzie w Bydgoszczyasd pisze:Zawiszy w Szczecinie 350
Kupili 374 bilety ,wiec nie ma co sie sprzeczac o ich liczbe.
Na zdjęciu widać pół sektora. No ale kibice.net rulezzindex pisze:Gołym okiem dla bedących choć raz w Szczecinie widać, że Zetka zawyżyła se troszeczkę. Na zdjeciu widać ich wg. nie niecałe 2 setki więc gdzie reszta - poszła na kiełbaski czy jest na tym ucięciu sektora. Wg mnie Zetki niedałe 300 i to nawet bliżej 250, choć liczyłem, moze nie 600, ale chociaż poł tysiaca się rozjedzie w Bydgoszczyasd pisze:Zawiszy w Szczecinie 350
-
Jankes_KSP
http://poloniawarszawa.com/?wiecej=3129Marszałkowski pisze:4000 na Polonii?![]()
Ladnie sie musiala wypelnic druga trybuna bo kamienna to gora w polowie byla wypelniona.
ku***,bylem w Wodzislawiu na ostatnie 15 min,i ni h*** nie wiedzialem gdzie jestem.Pogrzeb
proste pytania.
Mam pytanie do Polonii czy atakowanie po raz któryś Świtu i innych małych ekip ma jakiś sens?. Nie wnikając w wynik ostatniego starcia nawet ciężkie obicie takich ekip jak Świt, Dolcan, Olimpia, Legionovia chyba dużej satysfakcji wam nie przyniesie. Proszę o poważną odpowiedz. Moje drugie pytanie brzmi czy czujecie się na siłach do walki np. z takimi ekipami jak Motor czy Radomiak ?
Re: proste pytania.
Obawiam się że Polonia miałaby problem...Dace2 pisze:Olimpia
-
Michał z Łodzi
Kibice tych drużyn są także Legionistami, więc zapewne jakąś tam satysfakcję mająDace2 pisze: ciężkie obicie takich ekip jak Świt, Dolcan, Olimpia, Legionovia chyba dużej satysfakcji wam nie przyniesie.
Obawiam się że nie masz racjieSpErAZS pisze:Obawiam się że Polonia miałaby problem...Dace2 pisze:Olimpia
Jeżeli mamy już na uwadze ekipy warszawskie z niższych lig, jedynie z Hutnikiem mogli by powalczyć jak równy z równym.
-
Marszałkowski
Nie ma sensu tracic czasu na chwalenie sie z jednej strony,ze Legia chodzi w barwach,a KSP nie,bo przewaga jest jaka jest,i nie jest to wyczynem,zwlaszcza,ze szaliki czesto nosza osoby co by na Lazienkowska nie trafily.Jako polonista tez w zwykly dzien nie paradowalbym po miescie z czarnym szalikiem
Z drugiej pisanie glupot,wypominanie Legii domniemanej historii "bolszewickiej"(tu odsylam do ksiazek panow historykow,w 55 byliscie nawet Kolejarzem)mowienie,ze jak przy wsparciu zgod przybylo was ledwie ponad 400 osob na derby,to juz nieaktualne jest stwierdzenie "nie ma Polonii"(jest,ale jakos tak czesto nieodczuwalnie),a takze pisanie o dywanach z szalika,czy o ciaglych pobiciach.
Antypolonijna?Wiecie,zazwyczaj to my bylismy nielubiani za wiele rzeczy,ale was traktowano z przymrozeniem oka,lub jako alternatywe dla "zlej Legii".Teraz macie na sumieniu nie sciagniecie pilkarzy za PRL-u,ale pierwszej ligii,i brak ustosunkowania sie.
Z mojej strony koniec,kazdy ma swoje zdanie,a reszta ma juz dosc ciaglych stolecznych przepychanek.
Z drugiej pisanie glupot,wypominanie Legii domniemanej historii "bolszewickiej"(tu odsylam do ksiazek panow historykow,w 55 byliscie nawet Kolejarzem)mowienie,ze jak przy wsparciu zgod przybylo was ledwie ponad 400 osob na derby,to juz nieaktualne jest stwierdzenie "nie ma Polonii"(jest,ale jakos tak czesto nieodczuwalnie),a takze pisanie o dywanach z szalika,czy o ciaglych pobiciach.
Antypolonijna?Wiecie,zazwyczaj to my bylismy nielubiani za wiele rzeczy,ale was traktowano z przymrozeniem oka,lub jako alternatywe dla "zlej Legii".Teraz macie na sumieniu nie sciagniecie pilkarzy za PRL-u,ale pierwszej ligii,i brak ustosunkowania sie.
Z mojej strony koniec,kazdy ma swoje zdanie,a reszta ma juz dosc ciaglych stolecznych przepychanek.
Miałem skomentować wypowiedź kolegi Black_shirts, ale w sumie Marszałkowski ma racje, po co to dalej ciągnąć?
Jednego sobie jednak nie odmówie. Sam napisałem, że jestem zawiedziony wyjazdem do Wodzisławia. Myśle, że wiele osób jest, ale takie uwagi
Jednego sobie jednak nie odmówie. Sam napisałem, że jestem zawiedziony wyjazdem do Wodzisławia. Myśle, że wiele osób jest, ale takie uwagi
są śmieszne z Waszej strony. Parafrazując: to co dla nas jest podłogą, dla Was nadal jest sufitem. O tym najwyraźniej też zapomniałeś. Z całym szacunkiem, ale nadal gramy w innej lidze kibicowskiej.Black_shirts pisze:może pochwalcie się ostatnimi swoimi osiągnięciami kibicowskimi chociażby z Wodzisławia... - zapomniałem, że nie ma czym...
Wiadomo ,że Polonia jest mocniejsza od większości podwarszawskich ekip i jeżeli chce iść o krok dalej to powinna mobilizować się na ekipy ,które prezentują wyższy poziom. Kiedy ostatnio Polonia miała awanture z ekipą średniego szczebla???
Polonia jest porównywana na własne życzenie z ekipami 3 ligowymi bo tylko z nmi się ustawia. Bez napinki
Polonia jest porównywana na własne życzenie z ekipami 3 ligowymi bo tylko z nmi się ustawia. Bez napinki
dobre podsumowanieDace2 pisze:Wiadomo ,że Polonia jest mocniejsza od większości podwarszawskich ekip i jeżeli chce iść o krok dalej to powinna mobilizować się na ekipy ,które prezentują wyższy poziom. Kiedy ostatnio Polonia miała awanture z ekipą średniego szczebla???
-
Black_shirts
no ale to nie my (poza przypadkami klinicznymi:) ) mówimy o sobie, że jesteśmy niewiadomo jak dobrą ekipą, więc proszę nie sprowadzaj po raz kolejny dyskusji na niewłaściwy tor. z mojej strony po prostu nie przeczytasz porównania Legii do Polonii...Gruby pisze:Miałem skomentować wypowiedź kolegi Black_shirts, ale w sumie Marszałkowski ma racje, po co to dalej ciągnąć?
są śmieszne z Waszej strony. Parafrazując: to co dla nas jest podłogą, dla Was nadal jest sufitem. O tym najwyraźniej też zapomniałeś. Z całym szacunkiem, ale nadal gramy w innej lidze kibicowskiej.Black_shirts pisze:może pochwalcie się ostatnimi swoimi osiągnięciami kibicowskimi chociażby z Wodzisławia... - zapomniałem, że nie ma czym...
o awanturach i bijatykach się nie wypowiadam - nie dlatego, że nie mam argumentów, tylko po prostu nie mam wiedzy i nie bawią mnie "zasłyszane" opowieści...
trochę boli, że dyskusja na tym forum nie wykracza poza 2 wersy objętości, a większośc opinii to "słyszałem", "podobno" etc.
widzę, że po mojej wypowiedzi znalazło się dużo komentarzy "świetnie podsumowane" "nic dodać, nic ująć", "dokładnie tak" - szkoda tylko, że nie możecie dodać nic od siebie do polemiki, którą podjęły tutaj ze mną póki co 1, może 2 osoby...
pozdrawiam
A mi się jeszcze nasuwa jedno pytanie po lekturze tych paru stron.
Pytanie do kibiców mniejszych warszawskich drużyn.
Sporo z Was przy okazji spotkań z Polonią zarzuca potem że Polonia Was atakuje a do Legii startu nie ma.
Owszem, jest w tym racja według mnie ale jest i druga strona medalu.
Wy jesteście kibicami mniejszych zespołów ale podpinacie się pod Legię.
To też jest w pewien sposób pójście na łatwiznę.
Albo/Albo
Albo bym się zdecydował na jeden klub a jeśli chciałbym być "filią" drugiego - wiele silniejszego to zdawałbym sobie sprawe że jestem wystawiony na ataki jego wrogów i głupi by mi było zasłaniać się mocniejszym kolegą.
Jest jakaś luka w tym moim rozumowaniu?
Sporo z Was przy okazji spotkań z Polonią zarzuca potem że Polonia Was atakuje a do Legii startu nie ma.
Albo/Albo
Albo bym się zdecydował na jeden klub a jeśli chciałbym być "filią" drugiego - wiele silniejszego to zdawałbym sobie sprawe że jestem wystawiony na ataki jego wrogów i głupi by mi było zasłaniać się mocniejszym kolegą.
wkońcu ktoś to ogarnął .... popieram w 100 %nikczemny pisze:A mi się jeszcze nasuwa jedno pytanie po lekturze tych paru stron.
Albo/Albo
albo/albo
-
Rodowity_Mazowszanin
Ja bym nie nazwał tego "podpinaniem". Zwróćcie uwagę, że najwcześniej na warszawskich osiedlach zaczęto kibicować (w dzisiejszym tego słowa znaczeniu) Legii, dopiero potem przyszła moda na kibicowanie osiedlowym/dzielnicowym klubom ( w większości przypadków lata 90-te). Dlatego też ludzie, którzy zaczeli kibicować Hutnikowi, Ursusowi itd. byli już wcześniej kibicami Legii. Ja bym nazwał to raczej tradycją, że na danej dzielnicy (pomijając osiedla za KSP) kibicuje się Legii i lokalnemu klubowi.nikczemny pisze: Pytanie do kibiców mniejszych warszawskich drużyn.(...)
Wy jesteście kibicami mniejszych zespołów ale podpinacie się pod Legię.To też jest w pewien sposób pójście na łatwiznę.
Co innego kluby podwarszawskie.
Słowa "podpinanie" nie użyułem w sensie negatywnym. Nie znam też dobrze genezy tych związków.
Mimo to jadąc właśnie na dwa fronty można odczuć czasem przykrość takiej sytuacji.
Trochę to też jak dla mnie takie enigmatyczne rozwiązanie bo jeśli dobrze kumam to sa bandy typu rejonowo/osiedlowego.
I teraz trafienie kogoś takiego jest przez wszystkich oceniane właśnie jako trafienie dokładnie tej ekipy, nie Legii.
Czemu więc żale i riposty że do Legii nie mają startu?
W pewien sposób takie zachowanie trąci hipokryzją, nie wpsominając o tekstach o chodzeniu w barwach.
Czy ktoś prócz stricte Legionistów może pisać takim tonem?
Czy kibice któregoś z tych klubów gdyby nie zależność od Legii mogli by to samo pisać?
Wątpię.
Mimo to jadąc właśnie na dwa fronty można odczuć czasem przykrość takiej sytuacji.
Trochę to też jak dla mnie takie enigmatyczne rozwiązanie bo jeśli dobrze kumam to sa bandy typu rejonowo/osiedlowego.
I teraz trafienie kogoś takiego jest przez wszystkich oceniane właśnie jako trafienie dokładnie tej ekipy, nie Legii.
Czemu więc żale i riposty że do Legii nie mają startu?
W pewien sposób takie zachowanie trąci hipokryzją, nie wpsominając o tekstach o chodzeniu w barwach.
Czy ktoś prócz stricte Legionistów może pisać takim tonem?
Czy kibice któregoś z tych klubów gdyby nie zależność od Legii mogli by to samo pisać?
Wątpię.