EuroInfo

Informacje ze światowych trybun

Moderator: Automoderation

ODPOWIEDZ
Siera

Post autor: Siera »

Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sytuacja w stolicy Bułgarii.
Są tam 4 kluby pierwszo ligowe.
CSKA Sofia
Levski Sofia
Lokomotiv Sofia
Slavia Sofia
Chodzi mi o to kto rządzi, czy się nienawidzą , moze jakies układy ?
iparts.pl
ksg_1946
Kontakt:

Post autor: ksg_1946 »

Tabasco

Post autor: Tabasco »

fiesta na Santiago Bernabeu, po ostatnim meczu, z Levante.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Tabasco

Post autor: Tabasco »

:lol:
Obrazek

:roll:
Obrazek
banik1922ostrava

Post autor: banik1922ostrava »

martinio

Post autor: martinio »

Inter

Post autor: Inter »

Siera pisze:Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sytuacja w stolicy Bułgarii.
Są tam 4 kluby pierwszo ligowe.
CSKA Sofia
Levski Sofia
Lokomotiv Sofia
Slavia Sofia
Chodzi mi o to kto rządzi, czy się nienawidzą , moze jakies układy ?
Wiadomo, ze rzadzi tam Levski i CSKA. Maja najwiecej fanów. Sytuacja podobna jak w Krakowie czy w Łodzi...
Dla ciekawosci: srednia widzów na Levskim w minionym sezonie to ponad 7.000, na CSKA 2.500, czyli nie za duzo. Ale potrafia sie sprezyc na derby i wazniejsze pojedynki, gdzie przychodzi ich po 17 (Levski), czy 8 tys. (CSKA). Jesli chodzi o chuliganke, to nie jestem specjalista, ale nietrudno wydedukowac, ze sily mniej wiecej wyrównane i raz jedni, raz drudzy góra (jak w naszych wymienionych wczesniej miastach). Levski troszke liczniejsza ekipa, co widac chocby po frekwencji, ale CSKA bardziej radykalni (skrajne prawo), ze wspomne tylko o grupie "CSKA SS Front".. Ultrasowo jedni i drudzy potrafią zadzialac, choc mnie osobiscie bardziej podchodza oprawy CSKA; sa po prostu ladniejsze dla oka.
Lokomotiv, to szanowana ekipa, mimo, ze sa grupa mniej liczna niz dwie opisane wyzej. Na meczach frekw. to w zaleznosci od róznych okolicznosci 500-5.000 luda. W mlynie 50-400. Swietnie zorganizowani, zaliczaja wyjazdy, maja ciekawe oprawy i kilka osób od mocniejszych wrazen...
Slavia, to najmniej liczna ekipa, generalnie olewana przez liczace sie ekipy w Bulgarii. Na meczach róznie, ale generalnie malo ludzi: 200-3.000 (zródla niekompletne i diametralnie rózne; wyciagnalem srednia). W mlynie 20-70 osób. Ponizej fotka kibiców, przyznam, ze bylem w lekkim szoku :shock:
Jeszcze ciekawostka: kogo nie spytac z kibiców innej druzyny kto jest ich najwieksza kosa, to 90% powie - Levski. Najbardziej znienawidzona ekipa w Bulgarii. O zgodach czy ukladach nic nie wiem, ale chetnie sie dowiem, jak ktos cos wie...

Slavia

Obrazek

Lokomotiv

Obrazek

Obrazek

Levski

Obrazek

CSKA SS Front

Obrazek

Milan - CSKA

Obrazek
Ostatnio zmieniony 24.05.2008, 11:59 przez Inter, łącznie zmieniany 1 raz.
Ultras Widzew

Post autor: Ultras Widzew »

Inter pisze: Wiadomo, ze rzadzi tam Levski i CSKA. Maja najwiecej fanów. Sytuacja podobna jak w Krakowie czy w Łodzi...
Dla ciekawosci: srednia widzów na Levskim w minionym sezonie to ponad 7.000, na CSKA 2.500, czyli nie za duzo. Ale potrafia sie sprezyc na derby i wazniejsze pojedynki, gdzie przychodzi ich po 17 (Levski), czy 8 tys. (CSKA). Jesli chodzi o chuliganke, to nie jestem specjalista, ale nietrudno wydedukowac, ze sily mniej wiecej wyrównane i raz jedni, raz drudzy góra (jak w naszych wymienionych wczesniej miastach). Levski troszke liczniejsza ekipa, co widac chocby po frekwencji, ale CSKA bardziej radykalni (skrajne prawo), ze wspomne tylko o grupie "CSKA SS Front".. Ultrasowo jedni i drudzy potrafią zadzialac, choc mnie osobiscie bardziej podchodza oprawy CSKA; sa po prostu ladniejsze dla oka.
Lokomotiv, to szanowana ekipa, mimo, ze sa grupa mniej liczna niz dwie opisane wyzej. Na meczach frekw. to w zaleznosci od róznych okolicznosci 500-5.000 luda. W mlynie 50-400. Swietnie zorganizowani, zaliczaja wyjazdy, maja ciekawe oprawy i kilka osób od mocniejszych wrazen...
Slavia, to najmniej liczna ekipa, generalnie olewana przez liczace sie ekipy w Bulgarii. Na meczach róznie, ale generalnie malo ludzi: 200-3.000 (zródla niekompletne i diametralnie rózne; wyciagnalem srednia). W mlynie 20-70 osób. Ponizej fotka kibiców, przyznam, ze bylem w lekkim szoku :shock:
Jeszcze ciekawostka: kogo nie spytac z kibiców innej druzyny kto jest ich najwieksza kosa, to 90% powie - Levski. Najbardziej znienawidzona ekipa w Bulgarii. O zgodach czy ukladach nic nie wiem, ale chetnie sie dowiem, jak ktos cos wie...

Slavia

Obrazek

Lokomotiv

Obrazek

Levski

Obrazek

Obrazek

CSKA SS Front

Obrazek

Milan - CSKA

Obrazek
Grupa 'CSKA SS Front' już od paru lat nie istnieje, zawiesiła działalność, po tym jak dobrały się do niej policja i media... W którym ze starszych numerów TMK + było to wszystko dokładnie opisane.
Totus tuus

Post autor: Totus tuus »

banik1922ostrava pisze:cos z Czech:
http://www.nova.cz/tvarchiv/?238d=21.05 ... 38v=137335

Można to jakoś ściągnąć bo nie mogę obejrzeć bo cały czas mi sie zacina . :?
havamal

Post autor: havamal »

Ultras Widzew pisze:
Inter pisze: Wiadomo, ze rzadzi tam Levski i CSKA. Maja najwiecej fanów. Sytuacja podobna jak w Krakowie czy w Łodzi...

Slavia

Obrazek

Lokomotiv

Obrazek

Levski

Obrazek

Obrazek

CSKA SS Front

Obrazek

Milan - CSKA

Obrazek
Grupa 'CSKA SS Front' już od paru lat nie istnieje, zawiesiła działalność, po tym jak dobrały się do niej policja i media... W którym ze starszych numerów TMK + było to wszystko dokładnie opisane.
scena bułgarska była omawiana min. w tematach "Bułgarska scena" i "Moda stadionowa- casual", polecam skorzystać z opcji "szukaj".

A CSKA SS Front to skrót od Spalić Stadion :)
KellyCMI

Post autor: KellyCMI »

http://pl.youtube.com/watch?v=sqBfPCFD- ... re=related -> może nie 'Euro' i nie 'Info', ale ot taka ciekawostka.
Jarson

Post autor: Jarson »

było już jakiś czas temu, w dodatku nie ciekawostka tylko jakiś bałach, luknij na flagę Polski :/
Fan_Gwardii

Post autor: Fan_Gwardii »

czy w Albanii istnieje jakis ruch kibicowski??
Inter

Fan_Gwardii pisze:czy w Albanii istnieje jakis ruch kibicowski??
Nie ma tam zorganizowanych grup kibiców. Niemniej Albanczycy zamieszkujacy Kosowo i Macedonie posiadaja jakies ekipy..
Co innego reprezentacja: jest grupa zorganizowana, nazywaja sie "Ballistet", co oznacza "wojownicy".

Fotki z Albania-Grecja (2:1):
http://www.tifozatkuqezi.com/foto/disp_ ... id_img=774

Albania-Ukraina (0:2):
http://www.tifozatkuqezi.com/foto/disp_ ... d_img=3465
WiM

Post autor: WiM »

Informacja o Sewilli szukam 8) 8) 8) Która ekipa jakie poglądy, co i jak w mieście wygląda. Pozdro
Sven

Post autor: Sven »

Jak wygląda sprawa z pirotechniką i oprawami w Niemczech?
martinio

Post autor: martinio »

tyminho

Post autor: tyminho »

Może ktoś opisać ekipę OFK Belgrad.
Jak prezentują się na tle Crvenej Zvezdy, Partizana czy Vojvodiny. Może jakieś liczby wyjazdowe?

Z góry dzięki
Sven

Może mi ktoś przybliżyć klimat kibicowski w Hiszpanii.
Jak tam wyglądają sprawy opraw,dopingu i hoools.
Jakie ekipy są najlepsze ?
Ultras Widzew

Post autor: Ultras Widzew »

tyminho pisze:Może ktoś opisać ekipę OFK Belgrad.
Jak prezentują się na tle Crvenej Zvezdy, Partizana czy Vojvodiny. Może jakieś liczby wyjazdowe?

Z góry dzięki
Sprawdź tu:

http://www.blueunionbelgrade.com

:wink:
Sven

Może mi ktoś przybliżyć klimat kibicowski w Niemczech
Jak tam wyglądają sprawy opraw,dopingu i hoools.
Jakie ekipy są najlepsze ?
Inter

H - Hansa
U - Eintracht
Sven

A sprawy ultras w Niemczech?
Czy kibice czołowych klubów niemieckiej Bundesligi ultrasują?
Phil

Post autor: Phil »

Sven pisze:A sprawy ultras w Niemczech?
Czy kibice czołowych klubów niemieckiej Bundesligi ultrasują?
Łap pare dobrych opraw z Bundesligi :
Eintracht Frankfurt
Obrazek
Obrazek

Kaiserslautern
Obrazek

Nurnberg
Obrazek
Obrazek

Borussia Dortmund
Obrazek

Borussia Moenchengladbach
Obrazek
Obrazek
Support28

Post autor: Support28 »

Inter pisze:H - Hansa
U - Eintracht
Nie ma lepszej bandy w Niemczech niż Dynamo Berlin! A nie jakiś Rostock.
Inter

Support28 pisze:
U - Eintracht
A może Dynamo Drezno? A kto w Polsce ma najlepsza bande?

Juz rozumiesz?
wOjO_1910

Post autor: wOjO_1910 »

Support28 pisze:
U - Eintracht
ZGADZAM SIĘ W 100% !
Support28

Post autor: Support28 »

Inter pisze:
Support28 pisze:
U - Eintracht
A może Dynamo Drezno? A kto w Polsce ma najlepsza bande?

Juz rozumiesz?
Rozumie znacznie więcej :lol:Uparłeś się na Hanse niech Ci będzie, chciałem tylko sprostować :shock:
W Polsce? Huragan Wołomin.
Fan_Gwardii

Post autor: Fan_Gwardii »

czy ktos ma dostep do jakichs informacji o zachowaniu fanow z Bilbao czy Barcelony po zdobyciu mistrzostwa Europy? bardzo mnie to ciekawi.
aktywowany2

Post autor: aktywowany2 »

Lon(RKS)don pisze:
Fan_Gwardii pisze:czy ktos ma dostep do jakichs informacji o zachowaniu fanow z Bilbao czy Barcelony po zdobyciu mistrzostwa Europy? bardzo mnie to ciekawi.
ciekawe pytanie bo przed finalem mowili ze podobno w tych miastach zabroniono tzn nie wystawiono telebimow na mecz finalowy poniewaz te dwie metropolie chca odlaczyc sie od Hiszpanii i stworzyc swoje wlasne panstwa chyba cos w podobie Kosowa
gwoli ścisłości:
1. nie metropolie, tylko całe regiony (Katalonia i Kraj Basków)
2. e tam, do Kosowa to im jeszcze daleko - o ile Kraj Basków swego czasu miał takie aspieracje (ETA i te sprawy), to w Katalonii to jest bardziej coś na kształt większego "Ruchu Autonomii Śląska" (w sensie że jest jakaś napewno grupa 'separatystów') - z tym że oni mają jako "wspólnota autonomiczna" niejaką autonomię (podobnie jak Andaluzja, La Mancha itp.), aczkolwiek o secesję się raczej aktywniej nie starają... ot poprostu głównie antagonizmy regionalne i historyczne (vide wojna domowa 36-39) i 'poczucie odrębności', ale raczej nie na tyle by z dnia na dzień proklamować secesję czy niepodległość :roll:

chociaż pytanie ciekawe, chociaż nie można przyjmować że Barcelona jest jakaś w 100% pro-Katalońska 8)
szczena_uns
Kontakt:

Post autor: szczena_uns »

interesuje mnie czy dzieje się coś w Rydze a dokładnie czy Olimp ma jakichś kibiców , ogólnie klimat całej Łotwy
NML

Post autor: NML »

to prawda że miało dojść do ustawki Lech-Dinamo Zagrzeb ? ale Dinamo odmówiło bo cos na wp pisało ze sparing LEcha z ta drużyna nie był odlatego że miała dojsc do walk :lol:
Adis

Post autor: Adis »

szczena_uns pisze:interesuje mnie czy dzieje się coś w Rydze a dokładnie czy Olimp ma jakichś kibiców , ogólnie klimat całej Łotwy
Olimps nie ma kibiców.

W Łotwie to praktycznie tylko Skonto, Ventspils, Metalurgs, FK Jelgava i chyba FK Ryga mają ekipy.
Adis

Post autor: Adis »

fan pisze:jeśli można to oczywiście nazwać ekipami :wink:
No, ekipy w sensie, że coś tam kręcą na swoich meczach.
Sven

Czy we Włoszech ciągle obowiązują represje(zakaz pirotechniki) na meczach?
ODPOWIEDZ