Derby Ruch - Gornik

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

;>

Post autor: ;> » 03.03.2008, 20:54

Move! pisze:jak widze wpisy typu: "Bylem na meczu i jako neutralny kibic musze powiedziec, ze Górnik wypadl lepiej..." to mnie bierze.. Bo co?? ryknął 15 razy w pierwej polowie i 10 razy w drugiej oraz odpalił w ciul rac i sie pikniki posikaly w gacie!
A mnie bierze jak widzę takie komentarze...
Boli Cię to, że neutralni kibice piszą swoje opinie przeciw twojemu klubowi czy jak? Nie mają prawa wyrazić swojej opinii? To właśnie ich opinia powinna być najbardziej poważana, bo nie kibicują żadnemu z obu klubów a byli na meczu i mogą napisać co sądzą o obu ekipach! Skończcie już tą napinkę!

Do następnych derbów!
Ostatnio zmieniony 03.03.2008, 20:55 przez ;>, łącznie zmieniany 1 raz.

iparts.pl
eRwin_GŚ

Post autor: eRwin_GŚ » 03.03.2008, 20:54

bin pisze:Panowie - zanim jeszcze raz napiszecie kto byl lepszy kibicowsko zastanowcie sie co to znaczy. Jeszcze nie tak dawno potencjal kibicowski udowadnialo sie piesciami, nie gardlami. Krzykiem dzis kazda ekipa moze duzo halasu narobic. Bez aluzji do kazdej ze stron.
i wszystko... 8)
KS Ruch Chorzów

ACAB_

Post autor: ACAB_ » 03.03.2008, 21:14

najwiecej do gadki ma kto? GKS!!! :lol: 8)

ps. ku*** i niech nikt z Ruchu nie wypowiada sie na temat akcji Tyskich !!! plus za akcje dla nich i c*** !!!

GhettoBoy82

Post autor: GhettoBoy82 » 03.03.2008, 21:47

Wielkie Derby jak najbardziej udane.Wydaje mi sie że dobrze że bilety poszły w przedsprzedaży bo dzieki tej pogodzie mogło byc ludzi mniej.Nie bede pisał kto był lepszy bo znowu ktoś sie dojebie że oceniam itp.Dla mnie doping był bardzo dobry.Byłem pare razy na reprezenatacji i nie ma prównania, co do ultras to górnik race duży plus+,fajne tez sreberka i sektoróka.Ze strony Ruchu oprawa oddająca hołd zabitym kibicom była najlepsza jak dla mnie.Ogólnie Górny Śląsk ma najwiekszą publike w Polsce i tak sobie nie wyobrażam jakby tu był tylko jeden konkretny klub.U nas widziany przemarsz kibiców Ruchu nie tylko z Siemianowic.Zapowiedzi były na 1000 ale tylu ich nie sżło,także nie wiadomo ile dokładnie ich było z Siemców na meczu.

krakowski

Post autor: krakowski » 03.03.2008, 22:08

Move! pisze:jak widze wpisy typu: "Bylem na meczu i jako neutralny kibic musze powiedziec, ze Górnik wypadl lepiej..." to mnie bierze.. Bo co?? ryknął 15 razy w pierwej polowie i 10 razy w drugiej oraz odpalił w ciul rac i sie pikniki posikaly w gacie! Ja rozumie, ze kazdy ma prawo wyrazic swoja opinie ale to chyba nie do konca neutralna wypowiedz. Górnik wypadl dobrze ale nie az tak dobrze zeby przebic Ruch. Z pewnoscia wiele osob na Śląsku to boli... tak samo jak dzisiejsze nagłówki z pierwszych stron gazet "Derby dla Ruchu" albo "Niebiescy rządzą na Śląsku"
No wlasnie widac jak Cie bierze... aż tak bardzo nie mozesz tego przetrawić że komus lepiej podobala sie oprawa i prezentacja Gornika? Zrozum czlowieku ze kazdy ma prawo do wlasnego zdania i wlasnej oceny. Widocznie ludzie spodziewali sie czegos wiecej po prezentacji Ruchu.

Moje osobiste zdanie: liczby robią wrażenie, co do tego nie ma dyskusji ale spodziewałem sie czegoś więcej po oprawie, zwlaszcza w wykonaniu Ruchu, bo cisnienie na ten mecz bylo pompowane juz od dawna.
Reasumując jak na to co widziałem, bardziej podobała mi sie prezentacja Górnika i to jest moje prywatne zdanie.

fifik

Post autor: fifik » 03.03.2008, 22:30

Jako niezależny obserwator napiszę moją opinię na temat derbów.

Zająłem miejsce na sektorze 10, czyli praktycznie po środku między młynem HKS, a sektorami KSG

Piłkarsko.
Zdecydowanie lepszym zespołem byli chorzowianie. Miałem wrażenie że obrona Górnika zachowuje się momentami jak dzieci we mgle. Poziom i dramaturgia derbów na dobrym poziomie, o co wcześniej byly obawy. Nikt nie zagrał zachowawczo i za to chwała Obydwu zasłużonym dla Polskiej piłki klubom.

Kibicowsko
Oprawa- na wejście piłkarzy obie grupy przedstawiły swoje oprawy. Ruch postawił na trans władcy śląska w asyście (chyba 3 sektorówek) , natomiast Górnik ogromną sektorówkę z proporcem klubowym w asyście napisu na transie ( żółty wiec trochę słabo widoczny) z piosenki Perfektu, wśród tandety lśniąc jak diament.
Reszta miała sreberka, które miały dać olśnienie ;). Osobiście mi bardziej do gustu przypadła oprawa KSG.
Na resztę oprawy złożyło się: wśród HKS
Wizerunki Remika Rajmunda w asyście czarnej "R"-ki. Sam pomysł i wykonanie bardzo fajne. Trochę niepotrzebne te bluzgi na Górnika przy tej prezentacji. Wydaje mi się, że zamiast tego lepiej by pasowało jakieś przypomnienie KSG, że to ich kibice mają krew tych chłopaków na rękach. To jednak tylko moje zdanie. Niebiescy zaśpiewali przy tej okazji "j**** żaboli ich cała Polska pierdoli"
Baloniada- raczej średnio, albo nawet trochę poniżej.
Motyw z transem o posuwaniu w asyście napisów z jajem i moim zdaniem śmieszny, tzn mnie rozbawił w momencie wyciągania następnych płócien widać było zaciekawienie w sektorach gości, które na chwile umilkli. ogólnie na +

Resztę oprawy KSG.
Baloniada- ogólnie porażka, mało osób wzięło udział, a balony białe i niebieskie mocno przemieszane.

Racowisko- odjebane na maxa, aż się ręce składały do oklasków. Od razu większość Kibiców spod znaku R-ki wzięło tel i nagrywało. Chyba najlepsza część oprawy.

Doping. Z perspektywy mojego sektora ogólnie bardziej słyszalni byli kibice z Zabrza. Kiedy zaśpiewali "zagraj jak za dawnych lat" to aż stadion chodził. Miejscowi tak na pełnej kurwie ryknęli z 3 razy, "wielka.." oraz "hej Niebiescy ole...." Jeśli śpiewały oba młyny to jak pisałem wcześniej lepiej dochodziły śpiewy KSG.
Potwierdziło się natomiast że przy tylu osobach skomplikowane piosenki są trudne do wykonania. Nie słyszałem żeby Ruch śpiewał Święte barwy, natomiast KSG zaśpiewali tę nową, ale także raczej słabo to wyszło.
Potwierdziło się ponadto że lepiej się chyba śpiewa na wyjeździe gdyż przed meczem więcej atutów wydawał się mieć w tym elemencie Ruch. ( całe nagłośnienie oraz fakt że śpiewał z "wiatrem" co wbrew pozorom także miało znaczenie.
Na korzyść KSG to można, jak już ktoś powiedział, zaliczyć dobre do prowadzenia dopingu sektory.

Podsumowując piłkarsko zdecydowanie lepsi zawodnicy z Chorzowa, pod względem Kibicowskim ( doping,oprawa itd) trochę lepiej pokazało się Zabrze.

Jedno jest pewne wygrał Śląsk i Stadion Śląski. ( Liczba kibiców atmosfera i mała jak na derby liczba bluzg)

ps. doda to jest jedna ku*** porażka

Słupski

Post autor: Słupski » 03.03.2008, 22:56

Oprawa i doping bardzo mnie rozczarował. Nie wiem czemu ale jakos na polskich stadionach przyspiewki które są bardzo rytmiczne i na zagranicznych stadionach wychodza bardzo fajnie (Eintracht np) na naszym stadionach wychodza jakos tak... strasznie szaro. Brak w tym zorganizowania, rytmu... mówiecie że cięzko zapanowac nad tyloma ludzimy no ale sory na zagranicznych stadionach graja przy takiej publicnosci prawie w kazdej kolejce i oni jakos potrafia zorganizowac się. Może to wina tego że nasz ojczysty język jest zbyt "sztywny"?

Jako neutralna osoba moge chyba stwierdzić że mimo wszystko lepiej zaprezentowali sie Górnicy. Ruch był troche zbyt monotonny... ale tak jak napisalem wyżej oprawy z obu stron rozczarowały mnie mimo wszystko.

Pozdrawiator i bez napinki :roll:

tdR

Post autor: tdR » 03.03.2008, 23:13

Michałkowice i część Piekar, która dojechała do nas na zbiórke:
Obrazek
Tutaj całe Siemianowice:
Obrazek
Obrazek

only_twsm[E]

Post autor: only_twsm[E] » 04.03.2008, 06:12

Chino XL pisze:
only_twsm[E] pisze:pokazalismy kto rzadzi w Toruniu 8)
W jaki sposób?
Apator sie sponal ze bedzie ich wiecej itp
Mysleli ze my mamy problem z wykorzystaniem 100 biletow a co sie okazalo ze bylo nas spokojnie 150 osob chociaz osobiscie mysle ze bylo nas wiecej...
O innych atrakcjach nie bede tu pisal...ogolem fajny wyjazd... mecz super, miazdzaca ilosc fanow z jednej jak i z drugiej strony robila wrazenie... no i oczywiscie wynik :wink:
Nic tylko pozazdroscic takich derbow...
Pozdrawiam
8)

kiwa jako tako

Post autor: kiwa jako tako » 04.03.2008, 07:58

Słupski pisze:Oprawa i doping bardzo mnie rozczarował. Nie wiem czemu ale jakos na polskich stadionach przyspiewki które są bardzo rytmiczne i na zagranicznych stadionach wychodza bardzo fajnie (Eintracht np) na naszym stadionach wychodza jakos tak... strasznie szaro. Brak w tym zorganizowania, rytmu... mówiecie że cięzko zapanowac nad tyloma ludzimy no ale sory na zagranicznych stadionach graja przy takiej publicnosci prawie w kazdej kolejce i oni jakos potrafia zorganizowac się. Może to wina tego że nasz ojczysty język jest zbyt "sztywny"?

Jako neutralna osoba moge chyba stwierdzić że mimo wszystko lepiej zaprezentowali sie Górnicy. Ruch był troche zbyt monotonny... ale tak jak napisalem wyżej oprawy z obu stron rozczarowały mnie mimo wszystko.

Pozdrawiator i bez napinki :roll:
Moim zdaniem masz dużo racji, ale to był pierwszy od wielu lat taki mecz. Żeby na każdą kolejkę chodziło conajmniej 30 tys. to myślę, że kibice byliby już zorganizowani, a tak to troche było chaosu.

Jeżeli chodzi o te przyśpiewki to zależy nie tylko od języka, ale także od ekipy. Niektóre poprostu nie lubią śpiewać jakiś latynoskich, bałkańskich lalallala, oooo itd. a wolą twardy, głośny Polski doping. Mi np: podobało się jak cały Ruch wrzasnął RUCH RUCH HKS, albo Górnik : Górnika <klask> Zabrze :) Ja np: wole typowo Polskie pieśni, a nie latino itp.

Nasz język nie jest raczej sztywny jeżeli chodzi o takie rytmiczne pieśni, bardziej sztywny jest jeżeli chodzi o takie przyśpiewki okazjonalne, wymyślane w pare sekund. W Anglii jest to bardzo popularne. Ale jęzeli chodzi o doping to jestem jak najbardziej za twardym dopingiem, niż tymi rytmami. Ale to zalezy od gustu

Adam 1946

Post autor: Adam 1946 » 04.03.2008, 09:03

Większość stadionów na świecie jest zadaszona.
Doping na takich stadionach prowadzi się dużo łatwiej.
Na śląskim będzie lepiej jak go zadaszą.
No i moim zdaniem sektory które zajmował Górnik najlepsze na doping.
ZAWISZA 4EVER

olek765

Post autor: olek765 » 04.03.2008, 09:14

Doping jak najbardziej na + jeżeli o KSG w pierwszej połowie. W drugiej już zdecydowanie słabiej. Jeżeli chodzi o HKS, to trochę za długo rozdawali machajki. Albo chociaż mogli ich nie wyciągać przed rozdaniem. Lepszy efekt byłby, gdyby wyciągnęli je na jeden sygnał. Generalnie pierwszy teki mecz, więc nie ma co ganić. Jeżeli w przysżłym sezonie znów WDS odbędą się na Sląskim, obydiwe ekipy napewno lepiej się przygotują.

Kto biegał w okolicach sosnowieckiego REAL'a 2 godz przed emczem (Zagłębie?)

Łupaszko

Post autor: Łupaszko » 04.03.2008, 09:19

100 żaboli z Katosów robi wrażenie mimo wszystko. Co do 70 z Siemców to stała. Tak z ciekawości ile było KSG z Wesołej? 80-120 niebieskich z Jaworzna to też mimo wszystko zaskoczenie. obojętnie jakiej ekipy, bo w tym wypadku trzeba szanować wierność, pod warunkiem oczywiście niewspomagania się pomocną dłonią spod 977 (podobnie jak w/w enklawy żaboli). Mógłby ktoś podać liczbę Ruchu z Bierunia? Że tam jest Unia i Tychy to wiedziałem, ale że tam jest ta pierwsza ekipa to jak dla mnie nowość, ale to nie moja piaskownica to mogę sie nieznać.
Rest in peace blue-red soldier, war is over!
Bamber 1957 - 2008
http://pl.youtube.com/watch?v=2k8D_t0fpx8
http://pl.youtube.com/watch?v=6TvGGAikh4o

amigoksg

Post autor: amigoksg » 04.03.2008, 11:17

Ja do całej dyskusji dodam tylko kilka kluczowych elementów.

graliśmy na wyjeździe,
Nasza oprawa ważyła ok 500 kg,
piorytetem było przetransportowanie 16 000 ludzi,
prawie wszyscy kibice Gornika ubrani w trójkolorowe czapki i szale,
nie mieliśmy nagłośnienia a jednak daliśmy rady,
o wszystko zadbaliśmy sami w praktyce nie zaangażowaliśmy klubu ani finansowo ani też w innej formie poza konieczną,
poza oprawą mieliśmy inne sprawy na głowie o których Ruch myśleć nie musiał np wykup biletów z warki ok 1800 biletów x 7 browarów:) - bardzo ciekawa akcja się z tego zrobiła:)

i tak na koniec w sumie to nie wygrał Górnik nie wygrał Ruch wygrali wszyscy a w szczególności region i myślę Stadion Śląski.

Dodam jeszcze, że podawane liczby kibiców Górnika z poszczególnych fanclubów są idiotyczne i podają je ludzie kompletnie nie zorientowani.
A co do tego kto był z nami w formie delegacji - nie powinno to nikogo interesować i odpowiedzi na to pytanie nie będzie.

Kibic PB

Post autor: Kibic PB » 04.03.2008, 11:26

[quote="amigoksg"]

poza oprawą mieliśmy inne sprawy na głowie o których Ruch myśleć nie musiał np wykup biletów z warki ok 1800 biletów x 7 browarów:) - bardzo ciekawa akcja się z tego zrobiła:)

quote]

Kto wypił te 12 600 piw ??? :D ciekawa akcja bo pewnie niektórzy to ze 2 tygodnie byli "niewyrażni" w trakcie tej akcji.

ObeRschlesien

Post autor: ObeRschlesien » 04.03.2008, 15:37

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Master pisze:Jesteś zoofilem bo ruchałeś murzynke. A przynajmniej fantazjowałeś. Więc z czystym sumieniem mogłeś opierdolić szminę Azorowi.
Zaborze pisze:"Z tego co wiem to chorzowscy kupują u nas w kasach bilety a potem je wyrzucają zeby nas było mniej!!!!! tak niepowinno być powinno sie przy kasach sprawdzac skond sie jest!

ktoskadstam

Post autor: ktoskadstam » 04.03.2008, 15:51

Ruchu 28,5 tys Gornika 12,5 tys - jest to jedyna oficjalna informacja dotyczaca liczby widzow pochodzaca od organizatora meczu SSA Ruch Chorzow i tylko on ma podstawy zeby ja publikowac

Kazda inna to tylko prywatne przemyslenia , spostrzezenia nie majace zadnego poparcia w postaci dowodow ani mozliwosci weryfikacji

Konkluzja : mozna o tym konstruktywnie porozmawiac np : z baba przy niedzielnym obiedzie jak ktos odczuwa potrzebe : Amigo zachecam

Co do derbow :

Jak dla mnie doping na slabym poziomie z obu stron , oprawa na przyzwoitym bez rewelacji rowniez z kazdej strony

Bardzo dobra liczba kibicow jak na polskie warunki

Od strony sportowej :

Ruch zdecydowanie lepszy , wynik dla druzyny z Chorzowa mimo zwyciestwa niezadowalajacy w moim odczuciu

Tyle

amigoksg

Post autor: amigoksg » 04.03.2008, 16:17

Przedstawiam statystyki wyjazdu poszczególnych FC.
LISTA NIE OBEJMUJE DELEGACJI KLUBÓW BĘDĄCYCH TEGO DNIA W NASZYCH SEKTORACH.
Dane publikujemy w celach informacyjnych.
Wyniki przedstawiają się następująco:

ZABRZE 4470
RUDA 2911
GLIWICE 1601
RYBNIK 698
KNURÓW 679
PIEKARY 470
CZERWIONKA-LESZCZYNY 433
ŁAZISKA 351
DĘBICA 304
ORZESZE 272
TARNOWSKIE GÓRY 258
KATOWICE 237
MIKOŁÓW 237
ŚWIETOCHŁOWICE 228
MYSŁOWICE 226
BYTOM 223
ŻORY 213
SIEMIANOWICE 199
MAŁOPOLSKA 158
PYSKOWICE 122
RYDUŁTOWY 122
CHORZÓW 121
MIASTECZKO ŚLĄSKIE 110
LUBLINIEC 102
LUBOMIA- SYRYNIA 86
NIEMCY 84
GIERAŁTOWICE 73
OPOLE 58
ORNONTOWICE 57
PRZYSZOWICE 54
TOSZEK 52
PSZCZYNA 52
MYSZKÓW 37
STRZELCE OPOLSKIE 36
RACIBÓRZ 34
NAKŁO ŚLĄSKIE 32
KĘDZIERZYN KOŹLE 31
WODZISŁAW ŚLĄSKI 27
ZBROSŁAWICE 26
ZAWIERCIE 25
CIESZYN 24
BEŁK 23
ANGLIA 23
DĄBROWQA GORNICZA 21
TACISZÓW 20
KRAKÓW 19
BOJSZOWY 19
CZECHOWICE DZIEDZICE 16
DĘBIEŃSKO 16
BYCINA 15
BIELSKO-BIAŁA 14
SOSNOWIEC 14
TWORÓG 13
STANOWICE 12
ŻYCHLIN 12
CZELADŹ 12
HOLANDIA 12
IRLANDIA 12
WIESZOWA 11
SUSZEC 11
BORUSZOWICE 10
SKOCZÓW 10
WOZNIKI 10
BARGŁÓWKA 9
MIEDARY 9
KALETY 9
ŚWIERKLANY 9
CZĘSTOCHOWA 8
PŁOCK 8
KRAPKOWICE 8
BĘDZIN 7
PANIÓWKI 7
RUDZINIEC 7
KOTLARNIA 7
ZDZIESZOWICE 7
ZIEMIĘCICE 7
SOŚNICOWICE 7
GŁOGÓWEK 6
MARKLOWICE 6
CHUDÓW 6
RUDNO 6
USA 5
LĘDZINY 5
RUDZICZKA 5
KOBIÓR 5
BORUCIN 5
TYCHY 5
RADZIONKÓW 5
USTROŃ 5
GDYNIA 5
KLESZCZÓW 5
BŁONIE 4
PŁAWNOWICE 4
GOSTYŃ 4
IMIELIN 4
ISTEBNA 4
CHORWACJA 4
WILCZA 4
BIERUŃ 4
CZEKANÓW 4
INOWROCŁAW 4
SŁUPSK 4
ZERNICA 4
CHEŁM 4
NIEBOROWICE 4
PŁOŃSK 3
WARSZAWA 3
KRUPSKI MŁYN 3
SZEROKA 3
TARCHAŁY 3
KRZYŻOWA 3
PNIÓW 3
STRZEBLIN 3
ZABRZEG 3
JASTRZĘBIE ZDRÓJ 3
TARNOBRZEG 3
BEŁCHATÓW 2
WROCŁAW 2
ZAWADZKIE 2
OLKUSZ 2
PAWŁOWICE 2
KIELCE 2
JASIONA 2
LUBNIEWICE 2
SIERAKOWICE 2
PRASZKA 2
NAMYSŁOW 2
NYSA 2
PACZYNA 2
PRZEZCHLEBIE 2
PILCHOWICE 2
POZNAŃ 2
DANIEC 2
JELEŚNIA 2
SOBÓTKA 2
KUŹNIA RACBORSKA 2
STANICA 2
PTAKOWICE 2
RADOM 2
GRUDKÓW 1
MIEDZYRZECZE 1
RZESZÓW 1
ŚWIERKLANIEC 1
ŻYWIEC 1
ŻAGAŃ 1
CIECHANÓW 1
GOCZAŁKOWICE 1
OSTROWIEC ŚWIĘTOKRZYSKI 1
SZCZERCÓW 1
KROSNO 1
NISKO 1
POLSKA CEREKIEW 1
SUMINA 1
WOJSKA 1
BRZEŻYCE 1
DROBNICE 1
JANKÓW 1
KAMIENIEC 1
BUJAKÓW 1
CZARKÓW 1
KROTOSZYN 1
NIEMODLIN 1
OŚWIECIM 1
ŚWIBIE 1
ŚWIETOSZOWICE 1
WADOWICE 1
LEGNICA 1
GŁUBCZYCE 1
HANUSEK 1
KACZYCE 1
LUBLA 1
RABKA 1
MYŚLENICE 1
NOWY SĄCZ 1
OLESNIKI 1
WŁOCŁAWEK 1
WYRY 1
ELBLĄG 1
KONIN 1
MSZANA 1
NIEGOWONICE 1
RADLIN 1
RADOMSKO 1
SZAŁSZA 1
BRZESZCZE 1
BUKOWA 1
CHECHŁO 1
GRUDZIĄDZ 1
KIETRZ 1
KRASIEJÓW 1
STRÓŻE 1
STUDZIENNICA 1
WĘGIERSKA GÓRKA 1
WOSZCZYCE 1
ZĄBKOWICE ŚLĄSKIE 1
OSTRÓW WIELKOPOLSKI 1
ROGOŹNIK 1
WOLA 1
BIAŁA PRUDNICKA 1
GĄBIN 1
IZBICA KUJAWSKA 1
ŁANY 1

SUMA 16239 kibiców Trójkolorowej Armii.

Nie zamierzamy polemizować z liczbą 12 500:)

pseudo

Post autor: pseudo » 04.03.2008, 16:25

ktoskadstam pisze:Ruchu 28,5 tys Gornika 12,5 tys - jest to jedyna oficjalna informacja dotyczaca liczby widzow pochodzaca od organizatora meczu SSA Ruch Chorzow i tylko on ma podstawy zeby ja publikowac

Kazda inna to tylko prywatne przemyslenia , spostrzezenia nie majace zadnego poparcia w postaci dowodow ani mozliwosci weryfikacji
Nas dokladnie 16239 według list.
12500 tys bilety przyznane + ok 3700 bilety na sektory chorzowskie.

To tyle
JUŻ NIEDŁUGO KREW ZALEJE TWARZE TYM,
KTORZY SĄ PRZECIWKO NAM!!!TORCIDA CREW

amigoksg

Post autor: amigoksg » 04.03.2008, 16:25

Ruchu 28,5 tys Gornika 12,5 tys - jest to jedyna oficjalna informacja dotyczaca liczby widzow pochodzaca od organizatora meczu SSA Ruch Chorzow i tylko on ma podstawy zeby ja publikowac

Konkluzja : mozna o tym konstruktywnie porozmawiac np : z baba przy niedzielnym obiedzie jak ktos odczuwa potrzebe : Amigo zachecam
konkluzja: ty już z baba pewnie porozmawiałeś przy obiedzie.

esenes

Post autor: esenes » 04.03.2008, 16:35

ktoskadstam pisze:Ruchu 28,5 tys Gornika 12,5 tys - jest to jedyna oficjalna informacja dotyczaca liczby widzow pochodzaca od organizatora meczu SSA Ruch Chorzow i tylko on ma podstawy zeby ja publikowac

Co do derbow :

Jak dla mnie doping na slabym poziomie z obu stron , oprawa na przyzwoitym bez rewelacji rowniez z kazdej strony

Bardzo dobra liczba kibicow jak na polskie warunki

Od strony sportowej :

Ruch zdecydowanie lepszy , wynik dla druzyny z Chorzowa mimo zwyciestwa niezadowalajacy w moim odczuciu

Tyle
Mylisz się, u nas to Stowarzyszenie rozprowadzało bilety, to Stowarzyszenie autoryzowało wszystkie bilety kupione na sektory Ruchu(przepisane oczywiście na sektory Górnika), więc chyba mają prawo do podawania naszej liczby ? Ciekawy jestem czemu podajecie że był was full skoro na stadionie było widać dużo, dużo wolnych miejsc ?.

Teraz derby widziane moim okiem:

Po wejściu na stadion (ok. 15) nie wierzyłem że tyle nas jest, sektory od 22 do 28 były już maksymalnie nabite, o godzinie 15:40 nie było już miejsca w naszych sektorach. Ludzie stali na barierkach, na schodach, gdzie tylko się dało. Piorunujący efekt dały czapeczki, na głowie mieli je dosłownie wszyscy(!), w co też trudno było mi uwierzyć. Pod stadionem byłem już o 13, co chwile przyjeżdżały nowe autobusy, ludzie przychodzili na piechotę. Pierwsza połowa w naszym wykonaniu zajebista, gdyby nie wiatr oprawa wyglądała by jak diament opisany na transparencie. Dopingu nie oceniam. Racowisko od środka wyglądało jak...piekło. Co do opraw Ruchu to nie zrobiły one na mnie jakiegoś większego wrażenia, żadna filozofia pomachać flagami, rozwinąć sektorówke. Oprawa anty jak dla mnie zupełnie nie trafiona, chcieli odwrócić w naszą stronę swój przydomek(bez napinki), mało tego nazwali GieKSe Gieksiarami po czym skandowali "pedały, pedały". Pochód powrotny masakryczny, wyszedłem ze stadionu 5 min. po gwizdku, a żabole byli już na końcu ulicy prowadzącej na Stadion Śląski. To na tyle, jest to tylko i wyłącznie moja opinia, proszę się nie bulwersować ;).
We'll never surrender !

amigoksg

Post autor: amigoksg » 04.03.2008, 16:35

amigo ty zaś tak nie szpońć nojlepi wdup mi bana! bo ci zaro nazdom jak psu!
pisz co chcesz.

ruch1920
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: ruch1920 » 04.03.2008, 16:37

Świętochłowice 218 to teraz dojebales :lol:
jak ze świon żaboli bylo max 50szt to juz by byl rekord.
wiec amigo nie siej fermentu twoimi liczbami haha

A i zapomnialem derby dla Górnika hahaha
Dodam jeszcze, że podawane liczby kibiców Górnika z poszczególnych fanclubów są idiotyczne i podają je ludzie kompletnie nie zorientowani.
amigoksg tylko na kibice.net mozesz zabłysnąc hehe nigdzie indziej.

propaganda niezła + za akcje i do tego bez sprzetu :shock:
Ostatnio zmieniony 04.03.2008, 16:42 przez ruch1920, łącznie zmieniany 1 raz.

Legioholic

Post autor: Legioholic » 04.03.2008, 16:45

i teraz Ruch bedzie przez 5 stron komentowal i niezgadzal sie z tym co napisal amigo :roll: jesli mial dojscie do listy ile osob skad jest a pewnie dane musialy byc podane przy zakupie to chlopak napisal... bardzo ciekawa liczba Fc po stronie Górnika a wy Kibice Ruchu zamiast lamentowac i plakac tez postarali byscie od jakiejs kompetentnej osoby o taka liste i tutaj dali ...
Legia Warszawa

Severius_Snape

Post autor: Severius_Snape » 04.03.2008, 16:46

Dębica to nie FC raczej co :wink:

Patton

Post autor: Patton » 04.03.2008, 16:50

amigo, jak z Nakla bylo 32 osoby, to ja nie jestem kibicem Ruchu :lol: :lol: :lol:

amigoksg

Post autor: amigoksg » 04.03.2008, 17:00

Patton a czemu tak osobowo? Są to liczby przekazane przez Stowarzyszenie przeklejone z naszego forum Żabolu:)

olek765

Post autor: olek765 » 04.03.2008, 17:02

Wg. mnie 15 tys KSG to liczba napewno niezawyżona. Czy 16 to prawda to już nie będę oceniać, ale widoczne dziury w sektorach Niebieskich o czyms świadczą. Wg. mnie nieprzypadkowo puste sektory były najbliżej sektorów KSG. Widac Żabole kupując bilety na kupbilet.pl, wybrali te sekotry (ale to moje dywagacje tylko :) ).

Qubek

Post autor: Qubek » 04.03.2008, 17:08

Heh, zaraz sie Wodzisław i Zory odezwą że też liczby zawyżone. Podalismy dokładne liczby - źle, podalibyśmy przybliżone też źle. Prośba do kibiców Górnika żeby nie wchodzili w zbędną dyskusję 8)

M.O.W.

Post autor: M.O.W. » 04.03.2008, 17:14

Patton, niepotrzebnie się bulwersujesz. Przecież to liczba WSZYSTKICH obecnych na sektorach Górnika a nie aktywnych fanatyków itp. Byłeś na meczu, widziałeś jak to wyglądało na waszych sektorach, raczej nie ma powodów przypuszczać że po drugiej stronie było inaczej.
Mnie zaskoczyła liczba ludzi z Knurowa i Czerwionki - Leszczyn; postarali się, nie ma co.

100P

Post autor: 100P » 04.03.2008, 17:25

213 z Żor :lol: Chyba liczyliście każdego po dwa razy razem z Gieksą :lol: Każdy dobrze wie że was ledwo 100 było w tym ok. 20 z Gieksy.

X

Post autor: X » 04.03.2008, 17:32

Jesli te liczby sa prawdziwe to mamy na prawde nad czym myślec
Chorzów 121 :shock: :shock: :shock:
Siemianowice 191 :shock:
Kato 237
Mikołów 237 (ale tu rozumie liczysz cały powiat)

Wieloryb
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Wieloryb » 04.03.2008, 17:38

X pisze:Jesli te liczby sa prawdziwe to mamy na prawde nad czym myślec
Chorzów 121 :shock: :shock: :shock:
Siemianowice 191 :shock:
Kato 237
Mikołów 237 (ale tu rozumie liczysz cały powiat)
przecież nikt z Górnika nie napisał że to były zorganizowane ekipy...podejrzewam że w 200 tysięcznym Zabrzu znajdzie się kilkaset osób kibicujących innym klubom którzy nie tworzą FC...
WŁADCY OCEANÓW

Patton

Post autor: Patton » 04.03.2008, 17:40

Panowie z KSG, jak ta liczbne zobaczyli wasi ziomale po szalu z Nakla Slaskiego, to padli ze smiechu. Uznam to za wystarczajacy komentarz. Te liczby sa tyle warte, co przechwalki waszych grajkow przed meczem, ze "strzela tylko 3, bo szkoda ich dobijac", czy tez slynne "Bedzie nas wiecej", "Ruchu chodzi po 6 tys na mecz, wiec jak moze ich byc 15 tys na derbach?". W 2008 roku na Gornym Slasku sa tylko 2 liczace sie ekipy, reszta pozostaje tlem. Z tym, ze nie "Bylo was wiecej", "Nie strzeliliscie nam 3 bramek". Byla was zajebista liczba oscylujaca wg mnie w okolicach 13 tysiecy spokojnie. Nas bylo ciut wiecej i na tym zakonczmy ten temat z mojej strony.

pozdRo :wink:

KermiT143

Post autor: KermiT143 » 04.03.2008, 17:43

tu podajesz ze Debica 304 a oni sami okreslaja sie na 296
Na Wielkich Derbach na Stadionie Ślaskim obecnych było 296 fanów Wisłoki (5 autokarów plus auta) z flagą Najstarsi Biało-Zieloni w Polsce. Każdy z nas posiadał specjalnie wypordukowane na ten wyjazd bialo-zielone czapki zimowe. Podróż w obie strony z eskortą policji. W Dębicy jesteśmy około pólnocy.
wiem ze to nie duża różnica ale później właśnie 5 stron jest spisanych na temat ze tych bylo 100 a napisane jest 240 !!
We must secure the existence of our people and a future for White Children
Obrazek

Zablokowany