z tym RKMem to chyba Ci sie coś pomyliło !!Kielczanin pisze:z perspektywy tv- piłkarsko - zasłużone zwyciestwo Ruchu, ktory bardziej się starał. Nawet niezły poziom jak na polską ligę.
Kibicowsko - Górnik jakby bardziej zsynchronizowane śpiewy, równo śpiewali. Konkretne racowisko (najlepszy punkt oprawy w meczu). Widać, że sektory Górnika mocno nabite, było ich zdecydowanie więcej niż te 12,5 biletów (stąd chyba te luki na sektorach Ruchu). Po stronie Ruchu zdecydowanie zabrakło pirotechniki.
Konkretne liczby Wisłoki Dębica po stronie Górnika i Widzewa oraz Apatora po stronie Ruchu.
Jak wyglądały liczby innych zgód: RKM Rybnik (KSG) i Elana, Myszków, Igloopol, Atletico (Ruch) ???
i w jakich okolicznościach GKS Tychy zdobył flage Ruchu FC Pszczyna?

Derby Ruch - Gornik
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
-
-
Co do opraw to nie wszystko wyszło jak było zaplanowane, niestety taki tłum trudno ogarnąć.
Doping:
1 połowa raczej dla Górnika
2 połowa zdecydowanie dla Ruchu
Przed chwilą patrzyłem na powtórkę na Canale, to co było w niej słychać nie odzwierciedlało dopingu na trybunach.
Ogólnie trochę się zawiodłem.
Na zbiórce FC Ruda Śląska stawia się 2 tys osób! Do Chorzowa szliśmy pochodem, niestety po drodze coraz więcej osób się wykrusza, wsiadając do tramwajów, autobusów. Do tego baaardzo dużo osób wybrało się samochodami. Liczba osób z RŚl na trybunach Ruchu oscylowała koło 4tys.
Doping:
1 połowa raczej dla Górnika
2 połowa zdecydowanie dla Ruchu
Przed chwilą patrzyłem na powtórkę na Canale, to co było w niej słychać nie odzwierciedlało dopingu na trybunach.
Ogólnie trochę się zawiodłem.
Na zbiórce FC Ruda Śląska stawia się 2 tys osób! Do Chorzowa szliśmy pochodem, niestety po drodze coraz więcej osób się wykrusza, wsiadając do tramwajów, autobusów. Do tego baaardzo dużo osób wybrało się samochodami. Liczba osób z RŚl na trybunach Ruchu oscylowała koło 4tys.
Ruda Śląska Zawsze Z Ruchem!
-
Byłem na derbach bo taki meczyk warto zobaczyć
Całe derby na wielki +
Co do dopingu - może warto to wziąść pod uwagę - sektory które zajmował Górnik uważam za najlepsze na prowadznie
dopingu na meczach reprezentacji - dobra koordynacja i dużo ludzi się na nich mieści
Tak na przyszłość
Ja sam uważam że bez dachu na stadionie śląskim nie da się prowadzić dobrze dopingu
Tyle z mojej strony - warto było
Całe derby na wielki +
Co do dopingu - może warto to wziąść pod uwagę - sektory które zajmował Górnik uważam za najlepsze na prowadznie
dopingu na meczach reprezentacji - dobra koordynacja i dużo ludzi się na nich mieści
Tak na przyszłość
Ja sam uważam że bez dachu na stadionie śląskim nie da się prowadzić dobrze dopingu
Tyle z mojej strony - warto było

ZAWISZA 4EVER
-
to nie ważne przez kogo została stracona, czy ja trzymał Heniu czy Stasiu flage stracili i tyle w temacie nie ma żadnego wytłumaczenia!staniol pisze:Flaga ksiestwo pszczynskie zostala stracona przez kibicow(piknikow) ktorzy zrobili ja bez zgody chlopakow z ekipy.Stracili flage przez wlasna glupote za co srogo zostana ukarani!!!
-
Dorota Rabczewska, czyli popularna piosenkarka "Doda" zaśpiewała dla kibiców i piłkarzy przed Wielkimi Derbami Śląska.
- Doda dała czadu, ale chmur nie udało jej się rozgonić - opowiadali fani. Artystka wykonała największe przeboje, ale niektórzy narzekali, że zamiast godziny - śpiewała tylko 40 minut. Na pewno dźwięki "Dody" nie porwały publiki tak, jak się spodziewano, bo wszyscy żyli już emocjami czysto piłkarskimi.
Nie tylko z uwagi na godne podjęcie Dody, ale zwłaszcza dzięki wzorowemu dopingowi przez cały mecz kibice Ruchu i Górnika Zabrze zasługują na uznanie. Gorzej było już po samym meczu, gdzie na ulicach i osiedlach trwało polowanie na barwy rywala. Przytrafiło się, że niejedna flaga i niejeden szal zmieniały właściciela.
A Dorota Rabczewska potwierdziła jeszcze raz, że jest gorącą kobietą. Mimo niskiej temperatury (maks. 5 stopni C) wystąpiła w koszulce z krótkim rękawem
źródło Interia.pl
zdjęcie flagi [link]
- Doda dała czadu, ale chmur nie udało jej się rozgonić - opowiadali fani. Artystka wykonała największe przeboje, ale niektórzy narzekali, że zamiast godziny - śpiewała tylko 40 minut. Na pewno dźwięki "Dody" nie porwały publiki tak, jak się spodziewano, bo wszyscy żyli już emocjami czysto piłkarskimi.
Nie tylko z uwagi na godne podjęcie Dody, ale zwłaszcza dzięki wzorowemu dopingowi przez cały mecz kibice Ruchu i Górnika Zabrze zasługują na uznanie. Gorzej było już po samym meczu, gdzie na ulicach i osiedlach trwało polowanie na barwy rywala. Przytrafiło się, że niejedna flaga i niejeden szal zmieniały właściciela.
A Dorota Rabczewska potwierdziła jeszcze raz, że jest gorącą kobietą. Mimo niskiej temperatury (maks. 5 stopni C) wystąpiła w koszulce z krótkim rękawem
źródło Interia.pl
zdjęcie flagi [link]
Ostatnio zmieniony 03.03.2008, 13:11 przez nchms, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Zawsze jak jakaś ekipa traci flage to ku*** zawsze jest cos "ale". Tu ksiądź robi flage, to znowu dom dziecka, to znowu bez zgody ekipy... to skoro robi ksiadz i bez zgody ekipy to jakim ku*** cudem zawisła na płocie a w relacjach typ z Ruchu napsiał, że był to jej debiut?! Pojebało się wam w dupach ku***?
Flaga starcona i tyle
Flaga starcona i tyle
dziwkikoksboks pisze:jak jesteście tak charakterni narodzie śląski, to darujcie sobie wpisy na forum okupantów z Polski, albo w ramach konsekwencji piszcie w Euroinfo
-
-
hmm jezeli pijesz do goscia wyzej, to oni byli raczej jako Wisloka, bo są ich fc, wiec to chyba normalne ze byli na tym meczu.ruch1920 pisze:wiecie co jest najsmieszniejsze? że tak nienawidzicie hanysów ze oni sa tacy i tacy. A teraz tylko piszecie ze tez bylem na derbach itp
Co do innych ekp, to nei ukrywajmy - bylo to wydarzenie, ktore na dlugo zostanie w pamieci niejednego z nas, dla wielu byl to pewnie mecz zycia. Niecodziennie zdarza sie, by na meczu ligowym w naszym kraju zasiadlo ok 45 tyś ludzi, wiec chyba kazdy chcialby w tym uczestniczyc, nawet pośrednio..
Jak dla mnie - derby dla Górnika.
pzdr
-
Podpisuje się pod tymFcRuda pisze:Zawsze jak jakaś ekipa traci flage to ku*** zawsze jest cos "ale". Tu ksiądź robi flage, to znowu dom dziecka, to znowu bez zgody ekipy... to skoro robi ksiadz i bez zgody ekipy to jakim ku*** cudem zawisła na płocie a w relacjach typ z Ruchu napsiał, że był to jej debiut?! Pojebało się wam w dupach ku***?
Flaga starcona i tyle

Złodzieje i pijacy są,kibice z Warszawy,złodziejsko przemytniczy klub,to Legia Warszawa
-
-
ach te kompleksy może jeszcze Jaworzno to niebieskie miasto,jaworzno21 pisze:jak bys sie orientowal to bys wiedzial synek ze to Fc JawoRzno Ks Ruch a nie gejksyVJ pisze:FC Ruchu czy GKS? nie oglądałem fotek.jaworzno21 pisze: w bialych koszulkach FC Jaworzno 130 osob
według innych żródeł Ruchu z Jaworzna kolo 80 marnej ekipy.
Prawdziwi Katowiczanie kibicują GieKSie.
WNC 100% GKS
-
Ze zdjęć można wyłapać tylko pojedyncze osoby, ale na ludzi z marnej ekipy to oni nie wyglądają.
W ogóle to Jaworzno to strasznie pierdolnięte miasto pod względem kibicowskim
Bez urazy dla mieszkańców oczywiście 
Pokaźna liczba Wisłoki, a ile Igloopolu po stronie Ruchu?
W ogóle to Jaworzno to strasznie pierdolnięte miasto pod względem kibicowskim

Pokaźna liczba Wisłoki, a ile Igloopolu po stronie Ruchu?
www.referaty14.blogspot.com - prezentacje maturalne!
-
-
To skoro ekipa nie dała zgody na jej zrobienie , czemu pozwoliła aby wisiała na meczu?staniol pisze:Flaga ksiestwo pszczynskie zostala stracona przez kibicow(piknikow) ktorzy zrobili ja bez zgody chlopakow z ekipy.Stracili flage przez wlasna glupote za co srogo zostana ukarani!!!
Mmm-weź już nie pisz na temat ŁKSu , bardzo Cię proszę , czyli nie pisz już wcale bo nie ma na tym forum Twojego postu , który dotyczyłby czegoś oprócz nas.Musiałeś chyba sporo razy od naszych wyłapac

-
-
-
Tak jak piszecie..... jak i większość postronnych osób na stadionie, tak i osób na tym forum- nie mających nic konkretnego do napisania!! śmiem twierdzić nie będących na meczu a mających dużo do mówienia, DERBY DLA NAS !! Górnik PRZEGRANY- na pocieszenie, mogą sobie odtwarzać filmiki racowiska na youtobe bo to był ich największy + tego meczu-trzeba przyznać doping Górnika żadki ale konkretny, u nas na odwrót śpiewy cały czas ale co niektóre wogóle nei wychodziły (niezgranie) jak w pierwszych minutach- jak parotysięczny młyn, główna trybuna , i sektory przy wieży śpiewały 2 rózne piosenki, wątpie zeby innym ekipą udało sie tyle tysięcy osób zgrać !! < RUCH -WŁADCA ŚLĄSKA > i jak narazie żadna inna ekipa nie może ( i prawdopodobnie) przez kilka lat nie będzie sie z nami równać na GŚ, dlatego też akcja Tyszan w tym przypadku i chwalenie sie nią jest śmieszna !! Oby więcej takich wydarzeń...niejedna osoba będzie jeszcze bardzoo długo żyła tym meczem !!
Ostatnio zmieniony 03.03.2008, 18:57 przez Barto, łącznie zmieniany 2 razy.
Dzisiaj jesteśmy Tymi , przed którymi ostrzegali nas rodzice
-
-
-
-
jak widze wpisy typu: "Bylem na meczu i jako neutralny kibic musze powiedziec, ze Górnik wypadl lepiej..." to mnie bierze.. Bo co?? ryknął 15 razy w pierwej polowie i 10 razy w drugiej oraz odpalił w ciul rac i sie pikniki posikaly w gacie! Ja rozumie, ze kazdy ma prawo wyrazic swoja opinie ale to chyba nie do konca neutralna wypowiedz. Górnik wypadl dobrze ale nie az tak dobrze zeby przebic Ruch. Z pewnoscia wiele osob na Śląsku to boli... tak samo jak dzisiejsze nagłówki z pierwszych stron gazet "Derby dla Ruchu" albo "Niebiescy rządzą na Śląsku"
Fakt faktem boli strata flagi, i nie wazne czy uszył to ksiadz czy sam papiez. Mam nadzieje ze Tychy nie bawem straca cos konkretnego na Nasza rzecz! moze wtedy sie dogadamy
Fakt faktem boli strata flagi, i nie wazne czy uszył to ksiadz czy sam papiez. Mam nadzieje ze Tychy nie bawem straca cos konkretnego na Nasza rzecz! moze wtedy sie dogadamy

...z każdym zwycięstwem wzrasta siła naszego klubu i miasta...
-
hmm bo pewnie tak uważają a dlaczego to sie domyślMove! pisze:jak widze wpisy typu: "Bylem na meczu i jako neutralny kibic musze powiedziec, ze Górnik wypadl lepiej..." to mnie bierze.. Bo co??
nie wydaje mi się że ryknęliśmy tylko 15 razy jak pewnie większość słyszała; co do rac to myśle że podobały sie nie tylko piknikomMove! pisze: ryknął 15 razy w pierwej polowie i 10 razy w drugiej oraz odpalił w ciul rac i sie pikniki posikaly w gacie!
Move! pisze:Górnik wypadl dobrze ale nie az tak dobrze zeby przebic Ruch.
i vice versa
Move! pisze: Z pewnoscia wiele osob na Śląsku to boli... tak samo jak dzisiejsze nagłówki z pierwszych stron gazet "Derby dla Ruchu" albo "Niebiescy rządzą na Śląsku".
nie uważasz że chodzi o wynik meczu??
-
a co takiego zrobił Ruch że uważasz że wypadli lepiej? Jedyna część oprawy która mógła sie podobać to "nie umiera ten ..." Reszta to nic specjalnego. Piszecie że dopiero pierwszy mecz przy takiej publice i nie dało sie ogarnać . A Górnik to przepraszam ile razy już na śląskim grał? Wasz doping jedynie momentami był dobry(wielka wielka...) a Wy jak zwykle próbujecie wmówić wszystkim że jesteście najlepsi.Move! pisze:jak widze wpisy typu: "Bylem na meczu i jako neutralny kibic musze powiedziec, ze Górnik wypadl lepiej..." to mnie bierze.. Bo co?? ryknął 15 razy w pierwej polowie i 10 razy w drugiej oraz odpalił w ciul rac i sie pikniki posikaly w gacie! Ja rozumie, ze kazdy ma prawo wyrazic swoja opinie ale to chyba nie do konca neutralna wypowiedz. Górnik wypadl dobrze ale nie az tak dobrze zeby przebic Ruch. Z pewnoscia wiele osob na Śląsku to boli... tak samo jak dzisiejsze nagłówki z pierwszych stron gazet "Derby dla Ruchu" albo "Niebiescy rządzą na Śląsku"
Zwyciestwo zasłużone ale pod względem kibicowskim napewno nie byliście lepsi