Uniewinniony żołnierz w koszulce Honoru
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Uniewinniony żołnierz w koszulce Honoru
Szkoda, że nie ma jakiegoś "Podziemnego AK" które by kontynuowało akcję Główki.
3 miechy Orzysza to maksymalnie można było dostać jednorazowo jako karę od dowódcy dywizji lub flotylli.Dodatkowo miesiąc mógł dołożyć dowódca karnej za złe zachowanie w samym Orzyszu.Dowódca jednostki mógł dać maks miechy.Tak było w 91 roku.W grudniu 91 zamknęli ten burdel.
-
katanaczio
Za paradowanie w koszulce ekipy chwalącej wiadomo kogo powinni mu odebrać obywatelstwo, ale fajnie, że za strzelanie na granicy dali mu spokój.
Zapewne w swojej patriotycznej łepetynie czuje się spadkobiercą AK i Wyklętych.
Zapewne w swojej patriotycznej łepetynie czuje się spadkobiercą AK i Wyklętych.
Wiecie po czym można w odróżnić nie-lewaka od lewaka? To znaczy nie mam na myśli nawet tego na kogo się głosuje, tylko czy ktoś myśli w sposób lewicowy - może się nawet ktoś tu zdziwić że jest mentalnym lewakiem. Otóż takim probierzem może być np stwierdzenie że "osoba/ekipa X propaguje nazizm". W takiej normalnej, obiektywnej rzeczywistości propagowanie nazizmu wiąże się z tym, że taka osoba będzie publicznie i jednoznacznie oceniać nazizm jako ideologię pozytywną, społecznie korzystną i tak dalej. W tak zwanej rzeczywistości, to znaczy w tym co za rzeczywistość postrzegają lewacy, propagowanie nazizmu to będzie podniesienie prawej ręki wyprostowanej w geście salutu rzymskiego. Można mieć przy tym dowolne poglądy, można osobiście szczerze nadawać temu gestowi dowolne znaczenie - prawda tu nie ma znaczenia, liczy się to, co to symbolizuje dla lewaka. Ogólnie lewicowość opiera się na tym, że zaprzecza się istnieniu obiektywnej prawdy. Prawdę, rzeczywistość modeluje się deklaracjami. Np chłop stwierdza że się czuje kobietą, i zgodnie z lewicowym postrzeganiem świata, społeczeństwo powinno przyjąć jego punkt widzenia i też udawać, że on jest kobietą. Obiektywna prawda nie ma znaczenia.
Tak z ciekawości z punktu widzenia Polaka, co innego może po naszych doświadczeniach historycznych symbolizować "salut rzymski"?kivloff pisze: 31.05.2026, 15:31 Wiecie po czym można w odróżnić nie-lewaka od lewaka? To znaczy nie mam na myśli nawet tego na kogo się głosuje, tylko czy ktoś myśli w sposób lewicowy - może się nawet ktoś tu zdziwić że jest mentalnym lewakiem. Otóż takim probierzem może być np stwierdzenie że "osoba/ekipa X propaguje nazizm". W takiej normalnej, obiektywnej rzeczywistości propagowanie nazizmu wiąże się z tym, że taka osoba będzie publicznie i jednoznacznie oceniać nazizm jako ideologię pozytywną, społecznie korzystną i tak dalej. W tak zwanej rzeczywistości, to znaczy w tym co za rzeczywistość postrzegają lewacy, propagowanie nazizmu to będzie podniesienie prawej ręki wyprostowanej w geście salutu rzymskiego. Można mieć przy tym dowolne poglądy, można osobiście szczerze nadawać temu gestowi dowolne znaczenie - prawda tu nie ma znaczenia, liczy się to, co to symbolizuje dla lewaka. Ogólnie lewicowość opiera się na tym, że zaprzecza się istnieniu obiektywnej prawdy. Prawdę, rzeczywistość modeluje się deklaracjami. Np chłop stwierdza że się czuje kobietą, i zgodnie z lewicowym postrzeganiem świata, społeczeństwo powinno przyjąć jego punkt widzenia i też udawać, że on jest kobietą. Obiektywna prawda nie ma znaczenia.
-
katanaczio
Dajesz, kivloff, i opowiedz nam o tej prawdziwej rzeczywistości, w której na ogłoszenie wyroku w medialnej sprawie podbija typ w koszulce zespołu, dla którego AH jest wzorem do naśladowania.
Ja myślę, że tak naprawdę temu żołnierzykowi chodziło o to, że Adolf kochał zwierzęta i fajnie malował alpejskie pejzaże - tak było?
Ja myślę, że tak naprawdę temu żołnierzykowi chodziło o to, że Adolf kochał zwierzęta i fajnie malował alpejskie pejzaże - tak było?
Może symbolizować cokolwiek. To jest tylko gest. Tylko ruch ręką. Sam w sobie nie zabija. Problemem dla normalnego Polaka powinno być to wtedy, kiedy symbolizuje ideologię uznającą Polaków za podludzi. Jak fińskie wojska powietrzne sobie namalują swastykę jako symbol, to swastyka nie symbolizuje wtedy ideologii nazistowskiej. Swastyka symbolizuje wtedy finskie wojska powietrzne. Naszym problemem nie jest symbol. Naszym problemem jest EWENTUALNIE to co się pod nim DE FACTO kryje. Jak stowarzyszenie fanów Quo Vadis się zacznie pozdrawiać wyciągniętą w górę, prawą, wyprostowaną ręką, to dopóki nie zaczną głosić <tu obiektywny zestaw poglądów nazistowskich> to nie promują nazizmu. Bo nazim nie polega na prostowaniu ręki. Nazim polega na <tu obiektywny zestaw poglądów nazistowskich>. Dla normalnych ludzi. Dla lewaków nazizm polega na wyciąganiu ręki.tom_k pisze: 31.05.2026, 16:34 Tak z ciekawości z punktu widzenia Polaka, co innego może po naszych doświadczeniach historycznych symbolizować "salut rzymski"?
A po co? Przecież z tego co napisałem, jasno wynika, żę wystarczy że zacytujesz tego żołnierzyka, jak sam mówi co chciał tym promować, co sądzi o Adolfie, czy Adolf jest dla niego wzorem do naśladowania. Śmiało. Nie ma potrzeby żebym ja cokolwiek pisał - zwróć uwagę, że to nie ja cokolwiek pisałem o tym żołnierzu, tylko ty :)katanaczio pisze: 31.05.2026, 16:40 Dajesz, kivloff, i opowiedz nam o tej prawdziwej rzeczywistości, w której na ogłoszenie wyroku w medialnej sprawie podbija typ w koszulce zespołu, dla którego AH jest wzorem do naśladowania.
Kolejny konfident na forum
-
katanaczio
Chłop pierdoli o niejasnym kontekście w przypadku chłopa paradującego w koszulce "Honoru", o ja pierdolę :)
Na pewno podobała mu się perkusja na siódmym kawałku z pierwszej płyty, to przesądziło o jej założeniu.
Na pewno podobała mu się perkusja na siódmym kawałku z pierwszej płyty, to przesądziło o jej założeniu.
Sprawa w dalszym ciągu jest niesłychanie klarowna. Chłop udzielił wywiadu ogólnopolskiemu medium. Albo jesteś normalnym człowiekiem - obejrzysz wywiad, i wkleisz tu cytat i napiszesz "Ha, naziol, miałem rację". Albo jesteś lewakiem - nie obejrzysz wywiadu, bo poglądy chłopa, jego wersja zdarzeń nie ma znaczenia - on "promuje" nazizm bo tak. :D
Ja tu nie zamierzałem bronić chłopa. Ja tu przedstawiłem test na lewaka. Zdałeś głąbie. :D
Ja tu nie zamierzałem bronić chłopa. Ja tu przedstawiłem test na lewaka. Zdałeś głąbie. :D
-
bez pośpiechu
@kivloff
Poważnie nie widzisz nic złego w tym, że typ w Polsce, kraju doświadczonym przez Hitlerowców z Niemiec i ich przydupasów, paraduje z wilczym hakiem (i nie tylko) na koszulce?
Poważnie nie widzisz nic złego w tym, że typ w Polsce, kraju doświadczonym przez Hitlerowców z Niemiec i ich przydupasów, paraduje z wilczym hakiem (i nie tylko) na koszulce?
Mamy wilcze haki na flagach. Nie są tam w celu gloryfikowania Hitlera. Symbolizują poglądy, może w jakiejś części pokrewne, ale wyraźnie odrębne od tego na podstawie czego byliśmy narodem doświadczanym.
Nawet nie żebym w pełni podzielał te poglądy. Natomiast takie przekładanie w rodzaju np, że nacjonalizm, nawet szowinizm = hitleryzm, a my przecież byliśmy doświadczeni wojną z III Rzeszą... to jest po prostu technika manipulacyjna właściwa lewactwu. Poglądy o tym, że w naszym najlepszym interesie - naszym, naszych rodzin, naszej przyszłości, naszych dzieci, naszej suwerenności - powinniśmy organizować swoje społeczeństwo bazując na idei narodowej - są jak najbardziej uprawnione. Są sprzeczne z wszechobecną lewacką agendą, są szkodliwe z punktu widzenia naszych sąsiadów, którzy woleliby się może bogacić naszym kosztem (a łatwiej to robić jak nie mamy takiego "kleju" społeczenego jak idea narodowa), ale są OGÓLNIE uprawnionym pomysłem na to jak w dzisiejszych czasach mielibyśmy nam tu zapewnić przyszłość, mieć jako społeczeństwo żyjące w Polsce siłę żeby przetrwać potencjalną wojnę z ruskimi, dominację ekonomiczną zachodniej Europy czy napływ lepiej podbudowanych kulturowo, bardziej zdeterminowanych przybyszów z cywilizacji islamu. Nie zamierzam tu nawet dyskutować czy to jest najlepsza droga. Ale jakaś jest. Próba jej deprecjonowania - na co metodą jest właśnie przedstawianie nacjonalistów jako wyznawców Hitlera - szkodzi Polakom, ma na celu zamknięcie takiej drogi przed nami.
Ani mi Hitler wzorem, ani Honoru nie lubię, ani nie wiem co ten żołnierz ma w głowie tak realnie. Natomiast wiem jak działa lewactwo - stosuje tego typu manipulacje. Żeby czasem nie pokazać w pozytywnym świetle kogoś, kto coś realnie robi dla polskiego państwa, czy kto ma w głowie co innego niż rozmywanie polskości w zachodnioeuropejskiej lewackiej zupie poglądowej. Jak ktoś chce się lewactwu opierać, to nie powinien dawać się wtłoczyć w tego typu ramy myślenia, kalki szufladki i stereotypy - nie wyjdziemy na tym dobrze.
Nawet nie żebym w pełni podzielał te poglądy. Natomiast takie przekładanie w rodzaju np, że nacjonalizm, nawet szowinizm = hitleryzm, a my przecież byliśmy doświadczeni wojną z III Rzeszą... to jest po prostu technika manipulacyjna właściwa lewactwu. Poglądy o tym, że w naszym najlepszym interesie - naszym, naszych rodzin, naszej przyszłości, naszych dzieci, naszej suwerenności - powinniśmy organizować swoje społeczeństwo bazując na idei narodowej - są jak najbardziej uprawnione. Są sprzeczne z wszechobecną lewacką agendą, są szkodliwe z punktu widzenia naszych sąsiadów, którzy woleliby się może bogacić naszym kosztem (a łatwiej to robić jak nie mamy takiego "kleju" społeczenego jak idea narodowa), ale są OGÓLNIE uprawnionym pomysłem na to jak w dzisiejszych czasach mielibyśmy nam tu zapewnić przyszłość, mieć jako społeczeństwo żyjące w Polsce siłę żeby przetrwać potencjalną wojnę z ruskimi, dominację ekonomiczną zachodniej Europy czy napływ lepiej podbudowanych kulturowo, bardziej zdeterminowanych przybyszów z cywilizacji islamu. Nie zamierzam tu nawet dyskutować czy to jest najlepsza droga. Ale jakaś jest. Próba jej deprecjonowania - na co metodą jest właśnie przedstawianie nacjonalistów jako wyznawców Hitlera - szkodzi Polakom, ma na celu zamknięcie takiej drogi przed nami.
Ani mi Hitler wzorem, ani Honoru nie lubię, ani nie wiem co ten żołnierz ma w głowie tak realnie. Natomiast wiem jak działa lewactwo - stosuje tego typu manipulacje. Żeby czasem nie pokazać w pozytywnym świetle kogoś, kto coś realnie robi dla polskiego państwa, czy kto ma w głowie co innego niż rozmywanie polskości w zachodnioeuropejskiej lewackiej zupie poglądowej. Jak ktoś chce się lewactwu opierać, to nie powinien dawać się wtłoczyć w tego typu ramy myślenia, kalki szufladki i stereotypy - nie wyjdziemy na tym dobrze.
-
katanaczio
Zupełny przypadek - z miliona emblematów wybraliście akurat ten który kojarzy się bezpośrednio z nazizmem. No cóż, zdarza się.kivloff pisze: 01.06.2026, 13:54 Mamy wilcze haki na flagach. Nie są tam w celu gloryfikowania Hitlera.
Jak skomentujerz poniższą fotkę? Kto to jest? Co ma na koszulce? Czy propaguje nazizm?

katanaczio pisze: 01.06.2026, 14:35Zupełny przypadek - z miliona emblematów wybraliście akurat ten który kojarzy się bezpośrednio z nazizmem. No cóż, zdarza się.kivloff pisze: 01.06.2026, 13:54 Mamy wilcze haki na flagach. Nie są tam w celu gloryfikowania Hitlera.

-
katanaczio
Relatywizując postawę tego żołdaka stajesz się biernym orędownikiem, tym bardziej na takim forum jak to, gdzie grunt podatny.
Kiedyś dorośniesz, bez obaw.
-
katanaczio
Nie zapomnijcie z wilczymi hakami wyskoczyć na Marsz, to już niedługo, na pewno powstańcy docenią ten miły i patriotyczny gest.
-
puremuscle
Fajnie co chwilę ktoś wyciąga ten juz sławny utwór o RH a ile w całej dyskografi mają typowo patriotycznych / pro-polskich utworów? No w chooj
Zdecydowana większość
Nie wiem co robiliście w tamtych latach ale ja doskonale pamiętam czasy koniec 90tych i początek 2000
K88 i Honor to był top słuchany przez całą prawą stronę
Zdecydowana większość
Nie wiem co robiliście w tamtych latach ale ja doskonale pamiętam czasy koniec 90tych i początek 2000
K88 i Honor to był top słuchany przez całą prawą stronę
-
katanaczio
Oprócz tego że był prawą ręką Hitlera to faktycznie fajny chłopak, podobno kłaniał się wszystkim na osiedlu.Jan Barbados pisze: 01.06.2026, 22:09 No i co ten mityczny RH zrobił złego Polakom, chyba że ktoś go myli z innym RH, katem z Auschwitz.
-
lecimy_tutaj
chociazby koszule
Oczywiście typowy ułożony zwolennik podłódzkiego Pierdzewa (bo nie kibic), jeden z 18 tys. siatkarskich karnetowców, konfident i zwolennik wyprasowanych koszul w sądach
agent prowokator
-
rozpuszczalnik1906
https://teksciory.interia.pl/teksty-pio ... d,23001598Spaacerowicz pisze: 01.06.2026, 11:26Podasz jakieś konkretne przykłady? Pytam bo nie kojarzę. Z góry dziękuję.rozpuszczalnik1906 pisze: 28.05.2026, 11:00Imponuje Ci koszulka honoru?ŚŻK!!! pisze: 27.05.2026, 20:20 Widzieliście to? Wolny od zarzutów o "bezpodstawne użycie broni" wobec nielegalnych imigrantów. Jak dla mnie bomba i jeszcze to odzienie... We wszystkich TVN-ach, Wyborczych, Onetach itp. :)
Zespołu chwalącego Hitlera i Hessa?
Nazistowska symbolika Ci nie przeszkadza (wilczy hak)?
Jesteś... Szkoda słów.
PS. Wyrok prawidłowy.
Druga piosenka to "Narodowy Socjalizm" - to akurat o Hitlerze, jest tam wzmianka.
-
zabarsking
Co do Sida w koszulce że swastyką to warto dodać, że pierwotnie obie subkultury - punki i skini - były blisko spokrewnione i generalnie niespecjalnie interesowały się jakąkolwiek ideologią. Styl życia obu grup polegał generalnie na pieprzeniu mieszczańskich wartości, żłopaniu piwa, chodzeniu na koncerty rock and rollowe i na mecze. Później to jakoś dziwnie wyewoluowało, że punki poszli w stronę lewicy, a skini w stronę prawicy, co widoczne było zwłaszcza w latach 90tych w Polsce. Tu jednak warto nadmienić, że obecnie można spokojnie spotkać w naszym kraju ludzi, którzy powracają do owego wspólnego, apolitycznego korzenia. Wystarczy pojechać na koncert The Junkers czy Skunxa, by zobaczyć punków i skinów wspólnie bawiących się pod sceną.
Wracając do Sida - ta koszulka ze swastyką to wyraz potrzeby szokowania społeczeństwa, którą w równej mierze odczuwali punki i skini, zwłaszcza ci bliżej 20 niż 30 roku życia. 😉 Tam w ogóle nie ma się co dopatrywać jakiejkolwiek ideologii, tym bardziej, że Sid już później był tak zniszczony heroiną, że równie dobrze mógł nie być świadom, co ma na sobie.
Wracając do Sida - ta koszulka ze swastyką to wyraz potrzeby szokowania społeczeństwa, którą w równej mierze odczuwali punki i skini, zwłaszcza ci bliżej 20 niż 30 roku życia. 😉 Tam w ogóle nie ma się co dopatrywać jakiejkolwiek ideologii, tym bardziej, że Sid już później był tak zniszczony heroiną, że równie dobrze mógł nie być świadom, co ma na sobie.