Komentarze / FotoVideo / Relacje 23-24.05.2026

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

smerf Maruda

Re: Komentarze / FotoVideo / Relacje 23-24.05.2026

Post autor: smerf Maruda »

swrs1982 pisze: 29.05.2026, 20:40 Te przepychanki w temacie Wisły które rozwalają tutaj połowę tematów nudzą już chyba wszystkich.
Zacznę od tego że frekwencja na fecie świetna i niezależnie od tego kto tam był to świadczy o tym że jako klub jesteście absolutną topką jeśli chodzi o ilość kibiców i macie zgraną społeczność. Nie zmienia to też faktu że 10 lat temu w analogicznej sytuacji gdyby ktoś inny w Polsce miał podobną fetę napisalibyście że liczy się chuliganka i śpiewanie “to od ku…ów” - trochę dobieracie narrację pod to co akurat wychodzi Wam najlepiej.
Pytanie brzmi czy coś z tego potencjału ilościowego Wisła jako ekipa coś wyciągnie bo znana jest raczej z jego trwonienia. Kibicowska Polska zaczyna stać fan clubami i myślę że to tu macie największe pole do popisu i pewnie w miarę spokojnego działania bo Kraków sam w sobie jest po prostu bardziej dynamiczny (coraz mniej ale jednak w jakiejś tam skali jest).
Pamiętam też czasy największej Wisły za czasów Cupiała i Hutnika bojkotującego własny zarząd i ciągle mającego problemy aby związać koniec z końcem i sezon 1999/2000 kiedy było nas w Katowicach niewiele mniej niż Wisły. W tym temacie już probówaliście dopier***ć Hutnikowi, ale chyba jednak Was te bramki na rynku trochę bolą (piszę tylko to co obserwuję). Skoro jesteście tacy wielcy i robicie fetę na 50 koła ludzi to co się tak przejmujecie tym Hutnikiem o którym kiedyś jeden z diabełków powiedział “ich nie ma w Hucie więcej niż 6 dyszek”. Hutnik jakoś sobie radzi i bardzo dobrze zarządza swoim potencjałem osobowym przy dwóćh tak medialnych klubach w tym samym mieście.
Osobiście jestem zdania że ten zakaz jaki nałożyła Wiśle kibicowska Polska jest na swój sposób śmieszny i część Waszych argumentów się broni - każdy ma coś za uszami albo przynajmniej każdy bratał się i latał po baletach z takimi którzy wojowali czym popadnie i mało tego jesteście w takiej dziwnej sytuacji (i byliście parokrotnie czego w sumie Polsce nie wypomnieliście a mogliście) że jak wyjdziecie bez sprzętu to słabo, bo wtedy można trafić Wisłę sprzętem i powiedzieć że Wisłą to przecież sprzętowa ekipa). Dla mnie trochę błędne koło ale sami ja też sobie zbudowaliście. Kombinowanie z sektorami gości jest słabe a ekipy takie jak Chrobry czy Tychy ośmieszyły się tymi pseudobojkotami kiedy chłopaki z młynów szły na trybunę z normalnymi kibicami.
No ale to pisanie o czekaniu, wjeżdżaniu pod kasy itp. to przecież jest dziecinada. Na trasie to chyba ciężko trafić kogoś bez ogona, sami podczas wyjazdów nie jesteście specjalnie aktywni (a to przecież działa w dwie strony), w Grodzisku akurat chyba ktoś na Was czekał, a w Rzeszowie na Stali też było jak było (dla mnie to akurat dziwna i nie do końca jednoznaczna historia).
Wspominacie często ten Radłów i piszecie o tym że ekipa osiedlowa pokonała najlepszą koalicję w Polsce - to prawda choć brutalna i to dosłownie. Ten tragiczny przypadek jest też dość ciekawy bo rzeczywiście ekipa (Unia w mocnym kryzysie plus młodzi osiedlowcy) która pewnie nie dałaby w podobnych okolicznościach rady wielu innym ekipom ze swojego najbliższego otoczenia. Patrząc na porę zdarzenia i skalę kontry - myślę że niosły ich specyfiki. Tylko że na tym tragicznym Radłowie budujecie wokół siebie mit niepokonanych choć jak kilka razy ktoś powiedział “sprawdzam” to wychodziło różnie.
Macie potencjał na topową ekipę ale w pewnych aspektach napewno nią nie jesteście a wielu z Was taki obraz Wisły kreuje.
Wszystko co tutaj napisałem to wyłącznie moje prywatne zdanie. Emeryta który coś tam na trybunach przeżył ale aktualnie to na meczach bywa i jest z boku. Ewentualnie jego dzieciak zrobi sobie fotki z Nafciarzem.
ludzie ale co wy chcecie wytłumaczyć tym wiślackim dzbanom? przecież to są odpowiednicy platformianych "silnych razem" co w sumie doskonale zgrywa się z ich pedalskim coming out'em jakiego dokonali na transparencie o referendum

dobrze ktoś napisał że wystarczy prześledzić ostatnie kilkanaście lat i ich hipokryzje:
-póki była banda w postaci Sharks to zachwyt nad salką Trenuj Sporty Walki, oświadczeniem że w Polske na łapy, gadanie: widzicie jaka to Wisła honorowa, w Krk też by chciała ale ta zła Cracovia to szczury która na to nie pozwoli
-jak już bandy nie ma no to beka z tych co trenują, osiedlowa ekipa ich sprzętem poskładała,

i to przywoływanie że ktoś, coś, kiedyś zrobił jakby nie mogli zrozumieć że można w końcu powiedzieć dosyć, oddzielić wszystko grubą krechą (bo spotkanie było przecież po akcji KSC ze sprzętem a wcale nie bezpośrednio po Radłowie)

im samym powinno zależeć nad odłożeniem zabawek lub przynajmniej ich ograniczeniem a na pewno wyjebaniem mody na gadżety z maczetami, siekierkami itp. żeby przynajmniej małolaci tym nie przesiąkali
od x lat w temacie krakowskim był płacz jak ten sprzęt niszczy Krk, jak zabija potencjał, co by było gdyby go nie było
a nic z tym nie robicie, jeszcze to nakręcacie tymi wysranymi gadżetami

ale że na początku napisałem że szkoda im cokolwiek tłumaczyć to czasem zamiast słów lepiej przemawiają obrazki
i swoją drogą powinien powstań jakiś zbiór fotek tych wszystkich błaznów, żeby każdy mógł z nich cisnąć, może wtedy dotarłoby do nich jakimi są kasztanami a do innych że bronieniem mody na sprzęt, promowaniem tego, wychowujecie młode pokolenia na np. takich przychlastów:
Obrazek
https://zapodaj.net/images/1eb8f5c7acaaa.jpg
iparts.pl
Radigoszcz1910

Post autor: Radigoszcz1910 »

Daleko mi do Wisły ale ku*** j***** hipokryci i tyle szkoda tu czasu na was
cpcasual

Post autor: cpcasual »

Zawsze jak wypowiada się hujnik to śmiać się chce. Gdyby nie Cracovia i cichy układ z nimi to dawno byście zostali wytępieni lub najwyżej mielibyście status jak polonia w Warszawie
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
swrs1982

Post autor: swrs1982 »

cpcasual pisze: 30.05.2026, 01:41 Zawsze jak wypowiada się hujnik to śmiać się chce. Gdyby nie Cracovia i cichy układ z nimi to dawno byście zostali wytępieni lub najwyżej mielibyście status jak polonia w Warszawie
Komsomolskaja Prawda w internecie:).
Miłego obrażania innych na resztę dnia wirtualny kibicu Szombierek.
Oldfreak

Post autor: Oldfreak »

smerf Maruda pisze: 29.05.2026, 21:43
swrs1982 pisze: 29.05.2026, 20:40 Te przepychanki w temacie Wisły które rozwalają tutaj połowę tematów nudzą już chyba wszystkich.
Zacznę od tego że frekwencja na fecie świetna i niezależnie od tego kto tam był to świadczy o tym że jako klub jesteście absolutną topką jeśli chodzi o ilość kibiców i macie zgraną społeczność. Nie zmienia to też faktu że 10 lat temu w analogicznej sytuacji gdyby ktoś inny w Polsce miał podobną fetę napisalibyście że liczy się chuliganka i śpiewanie “to od ku…ów” - trochę dobieracie narrację pod to co akurat wychodzi Wam najlepiej.
Pytanie brzmi czy coś z tego potencjału ilościowego Wisła jako ekipa coś wyciągnie bo znana jest raczej z jego trwonienia. Kibicowska Polska zaczyna stać fan clubami i myślę że to tu macie największe pole do popisu i pewnie w miarę spokojnego działania bo Kraków sam w sobie jest po prostu bardziej dynamiczny (coraz mniej ale jednak w jakiejś tam skali jest).
Pamiętam też czasy największej Wisły za czasów Cupiała i Hutnika bojkotującego własny zarząd i ciągle mającego problemy aby związać koniec z końcem i sezon 1999/2000 kiedy było nas w Katowicach niewiele mniej niż Wisły. W tym temacie już probówaliście dopier***ć Hutnikowi, ale chyba jednak Was te bramki na rynku trochę bolą (piszę tylko to co obserwuję). Skoro jesteście tacy wielcy i robicie fetę na 50 koła ludzi to co się tak przejmujecie tym Hutnikiem o którym kiedyś jeden z diabełków powiedział “ich nie ma w Hucie więcej niż 6 dyszek”. Hutnik jakoś sobie radzi i bardzo dobrze zarządza swoim potencjałem osobowym przy dwóćh tak medialnych klubach w tym samym mieście.
Osobiście jestem zdania że ten zakaz jaki nałożyła Wiśle kibicowska Polska jest na swój sposób śmieszny i część Waszych argumentów się broni - każdy ma coś za uszami albo przynajmniej każdy bratał się i latał po baletach z takimi którzy wojowali czym popadnie i mało tego jesteście w takiej dziwnej sytuacji (i byliście parokrotnie czego w sumie Polsce nie wypomnieliście a mogliście) że jak wyjdziecie bez sprzętu to słabo, bo wtedy można trafić Wisłę sprzętem i powiedzieć że Wisłą to przecież sprzętowa ekipa). Dla mnie trochę błędne koło ale sami ja też sobie zbudowaliście. Kombinowanie z sektorami gości jest słabe a ekipy takie jak Chrobry czy Tychy ośmieszyły się tymi pseudobojkotami kiedy chłopaki z młynów szły na trybunę z normalnymi kibicami.
No ale to pisanie o czekaniu, wjeżdżaniu pod kasy itp. to przecież jest dziecinada. Na trasie to chyba ciężko trafić kogoś bez ogona, sami podczas wyjazdów nie jesteście specjalnie aktywni (a to przecież działa w dwie strony), w Grodzisku akurat chyba ktoś na Was czekał, a w Rzeszowie na Stali też było jak było (dla mnie to akurat dziwna i nie do końca jednoznaczna historia).
Wspominacie często ten Radłów i piszecie o tym że ekipa osiedlowa pokonała najlepszą koalicję w Polsce - to prawda choć brutalna i to dosłownie. Ten tragiczny przypadek jest też dość ciekawy bo rzeczywiście ekipa (Unia w mocnym kryzysie plus młodzi osiedlowcy) która pewnie nie dałaby w podobnych okolicznościach rady wielu innym ekipom ze swojego najbliższego otoczenia. Patrząc na porę zdarzenia i skalę kontry - myślę że niosły ich specyfiki. Tylko że na tym tragicznym Radłowie budujecie wokół siebie mit niepokonanych choć jak kilka razy ktoś powiedział “sprawdzam” to wychodziło różnie.
Macie potencjał na topową ekipę ale w pewnych aspektach napewno nią nie jesteście a wielu z Was taki obraz Wisły kreuje.
Wszystko co tutaj napisałem to wyłącznie moje prywatne zdanie. Emeryta który coś tam na trybunach przeżył ale aktualnie to na meczach bywa i jest z boku. Ewentualnie jego dzieciak zrobi sobie fotki z Nafciarzem.
ludzie ale co wy chcecie wytłumaczyć tym wiślackim dzbanom? przecież to są odpowiednicy platformianych "silnych razem" co w sumie doskonale zgrywa się z ich pedalskim coming out'em jakiego dokonali na transparencie o referendum

dobrze ktoś napisał że wystarczy prześledzić ostatnie kilkanaście lat i ich hipokryzje:
-póki była banda w postaci Sharks to zachwyt nad salką Trenuj Sporty Walki, oświadczeniem że w Polske na łapy, gadanie: widzicie jaka to Wisła honorowa, w Krk też by chciała ale ta zła Cracovia to szczury która na to nie pozwoli
-jak już bandy nie ma no to beka z tych co trenują, osiedlowa ekipa ich sprzętem poskładała,

i to przywoływanie że ktoś, coś, kiedyś zrobił jakby nie mogli zrozumieć że można w końcu powiedzieć dosyć, oddzielić wszystko grubą krechą (bo spotkanie było przecież po akcji KSC ze sprzętem a wcale nie bezpośrednio po Radłowie)

im samym powinno zależeć nad odłożeniem zabawek lub przynajmniej ich ograniczeniem a na pewno wyjebaniem mody na gadżety z maczetami, siekierkami itp. żeby przynajmniej małolaci tym nie przesiąkali
od x lat w temacie krakowskim był płacz jak ten sprzęt niszczy Krk, jak zabija potencjał, co by było gdyby go nie było
a nic z tym nie robicie, jeszcze to nakręcacie tymi wysranymi gadżetami

ale że na początku napisałem że szkoda im cokolwiek tłumaczyć to czasem zamiast słów lepiej przemawiają obrazki
i swoją drogą powinien powstań jakiś zbiór fotek tych wszystkich błaznów, żeby każdy mógł z nich cisnąć, może wtedy dotarłoby do nich jakimi są kasztanami a do innych że bronieniem mody na sprzęt, promowaniem tego, wychowujecie młode pokolenia na np. takich przychlastów:
Obrazek
https://zapodaj.net/images/1eb8f5c7acaaa.jpg
Ten wislak wygląda na ukraińca i ten garnek na głowie.
(S)

Post autor: (S) »

A tymczasem każdy choć trochę siedziacy w temacie jest w stanie wymienić kilka walk spontanicznychn Hutnik i to na trasie jak na bramach stadionowych. I u siebie i na wyjazdach. Lasy...jak najbardziej też. Jak ostatnio z Kosą.

Dogncie wpierw Hutnika w tej aktywność a później śmiechy chichy, bo Craxy tam nie było.

A z feta..cóż. Fajna. To jeszcze wybierzcie z niej xx składu. Zgoscie się gdzie powinniście już dawno. Widzisz to jest normalna ocena Wisły w PL. To jest normalne spojrzenie na sprawy chuliganskie.
Gość obiektywny

Post autor: Gość obiektywny »

Zagłębie w Nowym Sączu to z jakiej okazji śpiewa WTSK akurat dziś?
w miare kumaty

Post autor: w miare kumaty »

Gość obiektywny pisze: 30.05.2026, 15:23 Zagłębie w Nowym Sączu to z jakiej okazji śpiewa WTSK akurat dziś?
Pewnie dołączyli się do miejscowych. Albo to Saczersow słyszałeś
Gość obiektywny

w miare kumaty pisze: 30.05.2026, 15:47
Gość obiektywny pisze: 30.05.2026, 15:23 Zagłębie w Nowym Sączu to z jakiej okazji śpiewa WTSK akurat dziś?
Pewnie dołączyli się do miejscowych. Albo to Saczersow słyszałeś
właśnie że nie, Sandecja akurat wtedy leciała dłuższą chwilę jakąś swoją przyśpiewkę, także nawet się nie dołączyła
fnx73

Post autor: fnx73 »

Kibice Motoru dzisiaj tańcują na paradzie ”Africa Day”?
Zawisza 1946
Gnujj

Post autor: Gnujj »

(S) pisze: 30.05.2026, 13:49 To jeszcze wybierzcie z niej xx składu. Zgoscie się gdzie powinniście już dawno. Widzisz to jest normalna ocena Wisły w PL. To jest normalne spojrzenie na sprawy chuliganskie.

Warszawa 30.05.2026
ul. Sztywna 3/4

Ogólnopolski Związek Zawodowy
Pseudokibiców i Chuliganów

W nawiązaniu do zdarzenia, do jakiego doszło w Radłowie gmina Tarnów, w dniu 11.08 2023 komisja ds. honoru i charakterności wzywa : Kibiców Wisły Kraków do wystawienia ekipy w liczbie co najmniej 11, ważących nie mniej niż 44 kilogramy do odbycia zaaranżowanej walki w formule na pięści z ograniczeniem wiekowym do lat 61. Termin walki zwanej dalej ustawką związek zarządził na 31 maja o godzinie 13:00 za garażami. Jednocześnie Komisja przypomina, że na podstawie Art.66 Kodeksu ulicy, brak stawiennictwa w wyznaczonym terminie jest zagrożony karą bojkotu, do zamknięcia przez Zwarte Oddziały Prewencji sektora gości włącznie, zakazem uczestnictwa w meczach Reprezentacji i przekreśleniem klubowego symbolu na ciałach, koszulkach, oprawach etc. członków Ogólnopolskiego Związku Pseudokibiców i Chuliganów.

Kworum Seniorów

komisji ds. Honoru i Charakterności

Podpisano ;

Szczepan z Żylety
Edek z młyna Chrobrego
Zygmunt z Bandy Juranda
(S)

Kiedyś zrozumiesz, że dziś nic nie rozumiesz...ale to dopiero...kiedyś. Szkoda, że nie zacytowałeś całości i wciąż te marne próby na śmiechy chichy.

A i czasem, merytoreczne..." my tam kiedyś próbowaliśmy" to moje ulubione ;)

Możemy dalej udawać, że mówimy w dwóch różnych językach. Tylko po co. Hutnik się biję i spontanicznie i na liczby. W Polsce inni się biją spontanicznie i na liczby, Wy nie i tu się kończy temat tego wątku.
Gnujj

(S) pisze: 30.05.2026, 16:58 Kiedyś zrozumiesz, że dziś nic nie rozumiesz...
Jak klei ci się fakt tego, że kumaci idą do często znienawidzonego zarządu, do tych pogardzanych działaczy i proszą o zamknięcie sektora gości, później obstawionego przez policję z polewaczką?

Jak to jest, że jedyne co Wiśle nie pozwalało wejść na sektor gości była P O L I C J A
Nie było tam żadnych zamaskowanych band rzucających kamieniami i racami.

Była P O L I C J A

ty w ogóle zdajesz sobie sprawę co się wydarzyło?
Przecież to jest dosłownie wywrócenie wszystkich pojęć, to nawet nie hipokryzja...to jest kabaret

Kibic idzie do działacza, żeby zamknął sektor gości, przed innymi kibicami
Gość obiektywny

Gnujj pisze: żeby zamknął sektor gości, przed innymi kibicami
nie przed kibicami, umknęło ci że zostaliście wykluczeni przez całą kibicowską Polskę
i to na własne życzenie, wystarczyło pojawić się na spotkaniu, tak jak Pasy, ba tak jak wasze zgody

to jest najzabawniejsze że wasi przyjaciele popierają te inicjatywe, uczestniczą w tym a wy pierdolicie coś o włażeniu w dupe Legii - nie ładnie tak mówić o swoich braciach

najwięksi wrogowie, derbowy rywale w całym kraju potrafią ustalić granice których sie nie przekracza tylko wy jesteście zakałą sceny, zwykłymi łajzami które nie potrafią zachować się jak mężczyźni tylko zwykłe cioty z syndromem oblężonej twierdzy
a waszym bożkiem Harry Potter - idealnie on do was pasuje

przypomnij sobie parówo najlepsze lata Sharks 2013-2016 gdzie aspirowaliście do tego co dziś negujesz, wtedy naśmiewaleś się z WSH że robią salkę? że trenują? że chcą pójść w taką stronę jak 99% Polskiej sceny?

Zapomnieli hipokryci bo dziś choćby chcieli to nie mają jak i nigdy nie dorównają WSH
(S)

Zmieniasz temat, ok. Uciekasz w wygodniejszy ok. Nie zgadzałem się osobiście z ograniczaniem Wam wejścia. Ale to ma się ni jak do tego że w zasadzie nie byliście się Nigdy od dobrych 30 lat. A jak już, to dziurki szły. Ale wróćmy do początku...kiedyś zrozumiesz...a puki co będziesz ząglowal tematami skacząc po nich w wygodnym dla siebie układzie.
*****wisle

Post autor: *****wisle »

Gnujj pisze: 29.05.2026, 19:56 Oficjalnie śmietnik wystosował ultimatum że Wisła ma wyjść na ubitą ziemię.

A jak nie to co?

To pójdziemy do działaczy ds. bezpieczeństwa, żeby wydzwonili psiarnię i obstawili sektor gości :D

Nie, że rozjebiemy ich na trasie. Nie że wjedziemy im pod kasy. Nie że jak przyjadą to zrobimy dym.

Pójdziemy do zarządu i będziemy oklaskiwać psiarnię z tarczami.

To wymyślić mogli jedynie legioniści. Życiowi nieudacznicy, zatrzymani w czasie. Pogubieni w dzisiejszym świecie, nie ogarniający rzeczywistości.
Żyjący wojną z ITI i Tuskiem sprzed 15 lat.
Nie, nie wymyślili tego legioniści... Baa wymyślił to Widzew swego czasu, nie wpuszczając ŁKSu. Jak wtedy synu pedofila zareagowałeś?
Gnujj

Gość obiektywny pisze: 30.05.2026, 18:13 nie przed kibicami, umknęło ci że zostaliście wykluczeni przez całą kibicowską Polskę
Oho :) Jak dla mnie skoro mają flagi, śpiewają, robią oprawy to chyba są kibicami. Ale ty możesz mieć odmienne.

Szczerze gówno mnie obchodzi obecna Wisła i to są naprawdę łamagi, które od 30 lat przewracają się o własne nogi mając prostą drogę. Wstają, otrzepują, zaczynają już biec... i znowu o własne nogi. Cała Wisła.

Mnie tylko bawi forma tego bojkotu. Jak ktoś uważa, że jednego dnia może iść do pana Mietka ds. bezpieczeństwa, żeby zamknął i obstawił policją sektor gości, a drugiego krzyczeć o nienawiści do systemu, polityków i policji to jego prawo. Moim jest to, że mogę go obśmiać.

Jak ktoś oznajmia, że jest obrońcą Europy, białej rasy i cywilizacji i będzie wojował z bydłem ze wschodu i południa, a potem mając na wyciągnięcie ręki mefedronowych wojowników z Nowej Huty, wymięka przed nimi i zasłania się policją i klubem to ja mogę go wyśmiać.
Ty możesz z poważna miną rozciągać sektorówkę ze świńskim ryjem.

Gość obiektywny pisze: 30.05.2026, 18:13to jest najzabawniejsze że wasi przyjaciele popierają te inicjatywe, uczestniczą w tym a wy pierdolicie coś o włażeniu w dupe Legii - nie ładnie tak mówić o swoich braciach
Nie mój drogi. Najzabawniejsze jest to, że gdyby naszymi przyjaciółmi był nadal Śląsk z Lechią, to nie wpuszczałby nas Ruch z Widzewem, a wam ciupali Gdańszczanie i Wrocławianie. To jest bardziej zabawne co? :)

Gość obiektywny pisze: 30.05.2026, 18:13a waszym bożkiem Harry Potter - idealnie on do was pasuje
Kolejna śmieszna rzecz. Ten atencjusz z wybujałym ego jest idealną odpowiedzią na zagrywki kibicowskiej Polski. Zagrał w waszą grę i wygrał.
Na legalu was załatwił, urzędami, szantażami, mediami, policją, oświadczeniami. Przelicytował was. Tylko, że on jest Harrym Potterem. Możecie sobie rękę podać, zamiast na transparentach wyzywać go od konfidentów (to też jest hit)
Gość obiektywny pisze: 30.05.2026, 18:13przypomnij sobie parówo najlepsze lata Sharks 2013-2016 gdzie aspirowaliście do tego co dziś negujesz, wtedy naśmiewaleś się z WSH że robią salkę? że trenują? że chcą pójść w taką stronę jak 99% Polskiej sceny?
Chieli iść w taką stronę to poszli, nikt ich nie zmuszał, to może być jakaś różnica.

Koniec tematu z mojej strony, chcecie iść w taką stronę to idźcie. Jak Legia chce to niech nawet sobie jutro zrobi graffiti z Grzesiukowym ;

Pamiętaj młody legionisto

Skarżyć nie wolno, kapować nie wolno - odegrać się wolno.

Wam się wszystko może zgadzać.

ps.

https://zapodaj.net/plik-JsRg5HHVV4
Stachu Wirażka

Post autor: Stachu Wirażka »

Gnujj pisze: 30.05.2026, 19:24Nie mój drogi. Najzabawniejsze jest to, że gdyby naszymi przyjaciółmi był nadal Śląsk z Lechią, to nie wpuszczałby nas Ruch z Widzewem, a wam ciupali Gdańszczanie i Wrocławianie. To jest bardziej zabawne co? :)
No i to jest właśnie najśmieszniejsze w całej tej sytuacji. Zasady można sobie ustalać pod siebie. Dla tych samych Wrocławian dla których dziś jesteście frajerami, w momencie trwania zgody nie bylibyście frajerami. Ludzie zasad :))))

Ogólnie ostatnio ci coś tam pocisnąłem, ale akurat ten post to jest strzał w 10. No i zgadzam się też z tym, że ten bojkot to jeden wielki cyrk i hipokryzja. j**** sprzęciarzy no ale tylko z Wisły, bo przecież Cracovia ma zgodę z Lechem i dobre kontakty z ŁKS, więc niech ich nie ruszy.
No a ja osobiście pierdolę sprzęciarzy z jednej i drugiej strony Błoń. No ale nie oznacza to, żebym nie mógł się pośmiać z hipokrytów z kibicowskiej Polski.
basalaj

Post autor: basalaj »

Obrazek
StonkaZiemniaczana

Post autor: StonkaZiemniaczana »

Czy to prawda, że na ciepłe relacje na linii Białystok-Łódź jest negatywnie nastawiona nie Zawisza, Nie Lech, nawet nie Arka, tylko… Craxa? 🤔
maRjan

Post autor: maRjan »

StonkaZiemniaczana pisze: 30.05.2026, 22:25 Czy to prawda, że na ciepłe relacje na linii Białystok-Łódź jest negatywnie nastawiona nie Zawisza, Nie Lech, nawet nie Arka, tylko… Craxa? 🤔
Na Cracovię i ich zdanie po wyjęciu sprzętu jakiś czas temu mało kto z wyżej wymienionych ekip patrzy.
Śmiałek PM
factoryproject

Post autor: factoryproject »

Uwaga bo zadrży teraz całą scena kibice.net.

A kto pamięta nie dojazd Szarksów i pomoc ze strony Tedków bodajże do Płocka?
Mogę się mylić, ale na pewno był wyjazd Wisły w okolice stolicy i pomoc ze strony Legii.

Dziwne nie...zaraz się wysypie grono pajaców że to nie możliwe...
Nie pamiętam w którym kościele, ale coś mi dzwoni.
StonkaZiemniaczana

Post autor: StonkaZiemniaczana »

maRjan pisze: 30.05.2026, 23:25
StonkaZiemniaczana pisze: 30.05.2026, 22:25 Czy to prawda, że na ciepłe relacje na linii Białystok-Łódź jest negatywnie nastawiona nie Zawisza, Nie Lech, nawet nie Arka, tylko… Craxa? 🤔
Na Cracovię i ich zdanie po wyjęciu sprzętu jakiś czas temu mało kto z wyżej wymienionych ekip patrzy.
Dzięki za normalną odpowiedź. W moim pytaniu nie było żadnej ironii czy szydery, po prostu zwykła ciekawość ze względu na dosyć zawiłe relacje Pasiastych tak z Jagą, jak i ŁKS-em. Kiedyś na kadrze ŁKS miał rzekomo wygnać Cracovie tylko dlatego, że nie spodobało im się, że obok stoją chłopy z Białegostoku.
maRjan

Post autor: maRjan »

Krótko opisując to Cracovia jest bardziej lubiana i tolerowana przez starsze pokolenie kibiców Lecha Arki, czy ŁKS, z którymi mają jeszcze jakieś zażyłości $ młodsze pokolenie kibiców ma wbite w ich zapędy do sprzętu i za kilka lat może się wiele zmienić. Ps też tak słyszałem że kazali odejść im dalej jak się nie podoba
Śmiałek PM
nie.mow.nic.nikomu

Post autor: nie.mow.nic.nikomu »

Ej a łowcy flag z Sosnowca coś złowili od czasu swojej porażki z Unia i Wisła?
traffic2

Post autor: traffic2 »

nie.mow.nic.nikomu pisze: 31.05.2026, 10:09 Ej a łowcy flag z Sosnowca coś złowili od czasu swojej porażki z Unia i Wisła?
czekają na obszczane szczury, żeby się w końcu odważyły wychylić zapchane mefedronem nosy ze swoich nor......
mloduksg1

Post autor: mloduksg1 »

Gnujj pisze: 30.05.2026, 17:51
Jak klei ci się fakt tego, że kumaci idą do często znienawidzonego zarządu, do tych pogardzanych działaczy i proszą o zamknięcie sektora gości, później obstawionego przez policję z polewaczką?

Jak to jest, że jedyne co Wiśle nie pozwalało wejść na sektor gości była P O L I C J A

Była P O L I C J A

Przecież to jest dosłownie wywrócenie wszystkich pojęć, to nawet nie hipokryzja...to jest kabaret

Przed Wami tylko, sami siebie wylkuczyliście... tego taki matoł jak Ty nie zrozumie bo zrozumieć tego nie chce.
Nożownicy c*** wam w dupe
Wyjdżcie z Zagłębiem do lasu i sektory gości się otworzą
nie.mow.nic.nikomu

Post autor: nie.mow.nic.nikomu »

mloduksg1 pisze: 31.05.2026, 11:15

Była P O L I C J A

Przed Wami tylko, sami siebie wylkuczyliście... tego taki matoł jak Ty nie zrozumie bo zrozumieć tego nie chce.
No i właśnie potwierdziłeś, że ogólnie to z Policją można mieć komitywę i prosić ich o pomoc żeby nie wpuścili Wisły na stadion 😃 Polska scena kibicowska!

Jak jesteśmy w temacie Zagłębia Sosnowiec to już zupełnie bez napinki, jak dobrze pamiętam kibice założyli taki twór jak Zagłębie 1906 Sosnowiec. I mieli iść od A-klasy do ekstraklasy. Co się stało z tym klubem? Pamiętacie te akcje jeszcze?
traffic2

nie.mow.nic.nikomu pisze: 31.05.2026, 11:31
mloduksg1 pisze: 31.05.2026, 11:15

Była P O L I C J A

No i właśnie potwierdziłeś, że ogólnie to z Policją można mieć komitywę i prosić ich o pomoc żeby nie wpuścili Wisły na stadion 😃 Polska scena kibicowska!

Jak jesteśmy w temacie Zagłębia Sosnowiec to już zupełnie bez napinki, jak dobrze pamiętam kibice założyli taki twór jak Zagłębie 1906 Sosnowiec. I mieli iść od A-klasy do ekstraklasy. Co się stało z tym klubem? Pamiętacie te akcje jeszcze?
Nie jesteście kibicami tylko je ba nymi nożownikami.
Jedyne co wam można życzyć to żebyście ku r wy wyzdychały na raka
ultravandals

Post autor: ultravandals »

Jaka liczba Chrobrego wybiera się dziś do Krakowa? Przeglądając ich strony można wywnioskować, że mają problemy z ogarnięciem autokarów na wyjazd.
factoryproject

Post autor: factoryproject »

traffic2 pisze: 31.05.2026, 10:39
nie.mow.nic.nikomu pisze: 31.05.2026, 10:09 Ej a łowcy flag z Sosnowca coś złowili od czasu swojej porażki z Unia i Wisła?
czekają na obszczane szczury, żeby się w końcu odważyły wychylić zapchane mefedronem nosy ze swoich nor......
Piszesz to z sarkazmem, ale kto szuka ten znajdzie...
Przecież Wisła jeździ po Polsce. Wyjazd do Warszawy na Polonie to nie okazja?
Łowcy byli świetni do póki sami nie okazali się zwierzyną...
Kraków lepszych przemielił.
BekazWas

Post autor: BekazWas »

Nie rozumiem tego szoku czy zainteresowania jakie wzbudzają kontakty Jagiellonii z ŁKSem. Ekipa która już dawno wyszła z kręgu Wisła, Widzew, Ruch. Lata temu przez Wisłę potraktowana jak każdy pamięta, później jakiś dziwny neutral i sympatia z Widzewem który zaczął się kumać z... Wisłą. Wisłą obecnie mocno w Białymstoku nielubianą. Nie takie zmiany frontów ten kraj pamięta i to zmiany dziejące się szybciej, w krótszym okresie i z mocnymi kosami. Przypomnę, że od czasu zerwania zgody z Wisłą w 2005 roku (to jest 20 lat temu!) Jaga nie miała żadnej zgody poza niewielkim Mazurem Ełk. A obecne kontakty to wyglądają póki co bardziej na wspólne treningi i prywatne sympatię niż na coś większego.
ŚMIERĆ RUSKIM k***** I PUTINOWI
TajemniczyFanatyk

Post autor: TajemniczyFanatyk »

maRjan pisze: 31.05.2026, 09:06 Krótko opisując to Cracovia jest bardziej lubiana i tolerowana przez starsze pokolenie kibiców Lecha Arki, czy ŁKS, z którymi mają jeszcze jakieś zażyłości $ młodsze pokolenie kibiców ma wbite w ich zapędy do sprzętu i za kilka lat może się wiele zmienić. Ps też tak słyszałem że kazali odejść im dalej jak się nie podoba
Jaga ma kosę z Cracovią i tutaj jeszcze przez wiele lat nic się nie zmieni. Górnik Konin, a więc ekipa bardzo bliska Lechowi uczęszcza na turnieje z Jagą i dobrze z nią żyje. To samo oczywiście ŁKS, który w połowie maja w 70 osób wspierał białostoczan w Częstochowie.
Właśnie dlatego Lech pewnie niedługo będzie musiał wybierać. Pomiędzy niszową w swoim mieście Cracovią (używającą sprzętu „tylko w Krakowie”, ale jednak atakującą polskie ekipy zagranicą np. Jagę w Amsterdamie), a rozwijającą się i będącą absolutnym hegemonem w swoim regionie Jagiellonią.
Jaga zrobiła w ostatnich latach olbrzymi progres na każdej płaszczyźnie, nie tylko piłkarsko, ale też kibicowsko (oprawy UJB są obiektywnie najlepsze w Polsce), chuligańsko coś się zaczęło dziać – Sportowy Białystok działa, coraz więcej osób trenuje sztuki walki, widać rosnące zainteresowanie tym tematem wśród białostockiej młodzieży. Ta ekipa będzie dalej rosła, treningi z ŁKS tylko w tym pomogą.
Zmiany, które nadejdą w najbliższych latach mogą być bolesne dla większości kibiców ekip tworzących obecnie Wielką Triadę, ale może do nich dojść dopiero wtedy, gdy Jaga i ŁKS ogłoszą coś oficjalnego.
NormalnyKibic

Post autor: NormalnyKibic »

Mijają kolejne lata, a kibice Wisły wciąż narzekają w internecie. Tymczasem propozycja leżała na stole. Zagłębie stanęło za wami (czego wielu internetowych komentatorów nawet nie wie) i bylo za tym, abyście wrócili na stadiony, pod warunkiem spotkania i przyjęcia zasad obowiązujących w praktycznie całej kibicowskiej Polsce.

Wygląda jednak na to, że nie czujecie się na tyle pewnie, by funkcjonować na tych samych warunkach co inni. Łatwiej jest korzystać ze sprzętu i środków, które mają neutralizować własne słabości oraz lęk przed weryfikacją rzeczywistej siły. Dlatego odwracacie narrację i budujecie wizerunek nieustraszonych wojowników.

Prawda jest jednak taka, że większość ludzi nie zamierza ryzykować puchy za głowę przećpanego szczura. Właśnie dlatego kibicowska Polska was odsunęła. Taka sytuacja jest dla was po prostu wygodna - i tyle.
Gnujj

NormalnyKibic pisze: 31.05.2026, 15:26 Tymczasem propozycja leżała na stole. Zagłębie stanęło za wami (czego wielu internetowych komentatorów nawet nie wie) i bylo za tym, abyście wrócili na stadiony
Jak was Wisła orała własnym sprzętem w Inwałdzie to był wasz wybór.
Jak hulaliście z Cracovią na hokeju to był wasz wybór.
Do Radłowa też was siłą nikt nie zaciągnął.

Tymczasem Wisła ma się dać skatować na waszych zasadach bo takie jest wasze ultimatum.

Jedyna wroga ekipa w Polsce, która cieszyła się autentycznym (choć nigdy głośno nie wyrażonym szacunkiem) w Krakowie.
Ekipa, która potrafiła się napierdalać z Cracovią w ich prime, przyjeżdżać do Krakowa i robić akcję na krakowskich zasadach w latach 90.

Ekipa, która zasadziła się z siekierami na Wisłę. Jedyni którzy, nie tatuowali sobie antygwiazdy, ale autentycznie próbowali ją j****.
W końcu ekipa, którą nawet Wisła, w wewnętrznych rozmowach jakoś podziwiała i... czuła się zawstydzona po pewnych akcjach. Że tak można? Że co oni robią, kiedy można wroga przeorać w przewadze?

Nie dziwne, że Zagłębie stanęło za nami. Szkoda, że za nimi stoi Legia.
Oldfreak

Gnujj pisze: 31.05.2026, 16:22
NormalnyKibic pisze: 31.05.2026, 15:26 Tymczasem propozycja leżała na stole. Zagłębie stanęło za wami (czego wielu internetowych komentatorów nawet nie wie) i bylo za tym, abyście wrócili na stadiony
Jak was Wisła orała własnym sprzętem w Inwałdzie to był wasz wybór.
Jak hulaliście z Cracovią na hokeju to był wasz wybór.
Do Radłowa też was siłą nikt nie zaciągnął.

Tymczasem Wisła ma się dać skatować na waszych zasadach bo takie jest wasze ultimatum.

Jedyna wroga ekipa w Polsce, która cieszyła się autentycznym (choć nigdy głośno nie wyrażonym szacunkiem) w Krakowie.
Ekipa, która potrafiła się napierdalać z Cracovią w ich prime, przyjeżdżać do Krakowa i robić akcję na krakowskich zasadach w latach 90.

Ekipa, która zasadziła się z siekierami na Wisłę. Jedyni którzy, nie tatuowali sobie antygwiazdy, ale autentycznie próbowali ją j****.
W końcu ekipa, którą nawet Wisła, w wewnętrznych rozmowach jakoś podziwiała i... czuła się zawstydzona po pewnych akcjach. Że tak można? Że co oni robią, kiedy można wroga przeorać w przewadze?

Nie dziwne, że Zagłębie stanęło za nami. Szkoda, że za nimi stoi Legia.
Wisła po Radłowie obsrała zbroje i jeszcze długo nie wyjdzie z nikim na ubitą ziemię.
Kepi

Post autor: Kepi »

Leszki jak zostali wyjebani z 7 flag to też dawali propozycję na stół żeby wychodzić z nimi na liczby.To jest w ogóle jakiś wyższy poziom odklejenia,żeby stracić szmaty i żądać,żeby ktoś z nimi wychodził się o nie bić bo nie potrafili się w inny sposób odgryźć.A nie kiedyś po jakimś meczu przyjechali do Łodzi i jeździli z pejsami po nocy hahah.
Oldfreak

Kepi pisze: 31.05.2026, 16:48 Leszki jak zostali wyjebani z 7 flag to też dawali propozycję na stół żeby wychodzić z nimi na liczby.To jest w ogóle jakiś wyższy poziom odklejenia,żeby stracić szmaty i żądać,żeby ktoś z nimi wychodził się o nie bić bo nie potrafili się w inny sposób odgryźć.A nie kiedyś po jakimś meczu przyjechali do Łodzi i jeździli z pejsami po nocy hahah.
Dlatego unikacie Lecha jak ognia.
Wyobraz sobie że nawet mniejszy GKS Bełchatów skroił moskiewską ekipe i wyszedł z nimi potem do walki o te flagi.
traffic2

Kepi pisze: 31.05.2026, 16:48 Leszki jak zostali wyjebani z 7 flag to też dawali propozycję na stół żeby wychodzić z nimi na liczby.To jest w ogóle jakiś wyższy poziom odklejenia,żeby stracić szmaty i żądać,żeby ktoś z nimi wychodził się o nie bić bo nie potrafili się w inny sposób odgryźć.A nie kiedyś po jakimś meczu przyjechali do Łodzi i jeździli z pejsami po nocy hahah.
ty porównujesz skrojenie barw do zamordowania kibica? To jest dopiero wyższy poziom odklejenia.
Macie zgodę z ku rwa mi, nożownikami. W dodatku obsranymi po pachy perspektywą wpierdolu na ubitej ziemi.
Żadna ekwilibrystyka tego nie zmieni.
Gnujj

traffic2 pisze: 31.05.2026, 17:24 Macie zgodę z ku rwa mi, nożownikami. W dodatku obsranymi po pachy perspektywą wpierdolu na ubitej ziemi.
Żadna ekwilibrystyka tego nie zmieni.

Przecież mieliście na własne życzenie i z własnego wyboru konfrontację na ubitej ziemi. Nie raz, nie dwa, nie trzy.
W miejscu przez was wyznaczonym, w porze wybranej przez was i na waszych warunkach.
ku***! Jak na westernie.

Mogliście Wisłę rozjebać siekierami w Inwałdzie, mogliście Cracovię oprawić pod Halą i na dworcu, mogliście wziąć na huki mefedroniarzy z Huty i szczątki Unii Tarnów w Radłowie.

To nie Kraków przyszedł po was. To wy z uporem maniaka przychodziliście do Krakowa.
ODPOWIEDZ