Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

cpcasual

Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko

Post autor: cpcasual »

A co to za podziały niczym w Portugalii czy innej Hiszpanii? Jeździ, wiesza flagi, jest aktywny to już jest bezkarny? Na łeb upadłeś.

Sebiks: obił również wielu śmierdzieli, to prawda. Ty myślisz że jestem jakimś idiotą 20 letnim? Ktoś wyłapał, ktoś jest p**** to trzeba o tym mówić
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
iparts.pl
Jabollo

Post autor: Jabollo »

cpcasual pisze: 14.05.2026, 18:06 A co to za podziały niczym w Portugalii czy innej Hiszpanii? Jeździ, wiesza flagi, jest aktywny to już jest bezkarny? Na łeb upadłeś.

Sebiks: obił również wielu śmierdzieli, to prawda. Ty myślisz że jestem jakimś idiotą 20 letnim? Ktoś wyłapał, ktoś jest p**** to trzeba o tym mówić
No tak, w dodatku bezklubowym, piszącym ciulstwa we wszystkich tematach, a co?
cpcasual

Jest i stary pet jabol. Zaczynasz się bawić w doza? Banda obsranych katowickich ciot. Persona non grata kaniol wszystkich w dupe harata 😅 Weź cyganie utkaj po pizde bo jak byś miał trochę wstydu to byś tego nie komentował
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
1964RUDA SLASKA

Post autor: 1964RUDA SLASKA »

cpcasual pisze: 14.05.2026, 18:06 A co to za podziały niczym w Portugalii czy innej Hiszpanii? Jeździ, wiesza flagi, jest aktywny to już jest bezkarny? Na łeb upadłeś.

a moze bys tak sam od siebie zaczol mowic co?
kiedy wylapales kiedy p**** byles
jak nie jestes 20 latkiem to widac ze jestes idotom
mlodemu szczylowi by szlo wybaczyc jeszcze dziecinade ale starem koniowi raczej sie nie da
cpcasual

Wyłapałem dużo razy przez te wszystkie lata, nie jestem RoboCop. Była Legia, ZS, Pogoń, Ruch i jeszcze kilka. Jednak nigdy pastuchy nie uciekłem. Co do cyganów to jak ktoś nosi koszulkę PNG i nie podejmuje rękawic tylko chowa się za regałami w Castoramie lub ucieka jak szczur to kim jest? Szmatą do utylizacji
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
Goral74

Post autor: Goral74 »

cpcasual pisze: 15.05.2026, 06:27 Wyłapałem dużo razy przez te wszystkie lata, nie jestem RoboCop. Była Legia, ZS, Pogoń, Ruch i jeszcze kilka. Jednak nigdy pastuchy nie uciekłem. Co do cyganów to jak ktoś nosi koszulkę PNG i nie podejmuje rękawic tylko chowa się za regałami w Castoramie lub ucieka jak szczur to kim jest? Szmatą do utylizacji
c**** wyłapaleś... nikt kto się bawi w te klocki nie pierdoli takich głupot jak ty o ile w ogóle coś pisze. Nie umniejszaj sobie, jesteś robocop ale wyłącznie internetowy. Pajac zwykły
cpcasual

Pajac to zalał ci matkę zamiast do szklanki i wyszło jakieś gówienko jak ty.

Gdzie napisałem synu kurwiszona że ja w jakiejś ekipie byłem 😅 w moich latach jeździło się po 70 osób bez podziałów i nie raz łeb był rozwalony. Nie mam problemu aby się do tego przyznać.
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
Goral74

Post autor: Goral74 »

cpcasual pisze: 15.05.2026, 09:00 Pajac to zalał ci matkę zamiast do szklanki i wyszło jakieś gówienko jak ty.

Gdzie napisałem synu kurwiszona że ja w jakiejś ekipie byłem 😅 w moich latach jeździło się po 70 osób bez podziałów i nie raz łeb był rozwalony. Nie mam problemu aby się do tego przyznać.
Za kim tak jeździłeś ? pochwal się
Tusty_Cwortek

Post autor: Tusty_Cwortek »

Goral74 pisze: 15.05.2026, 09:04
cpcasual pisze: 15.05.2026, 09:00 Pajac to zalał ci matkę zamiast do szklanki i wyszło jakieś gówienko jak ty.

Za kim tak jeździłeś ? pochwal się
Daj mu spokój. Posterunkowy c(o)pcasual dzielnie zabezpieczał mecze i przejazdy kiboli, więc zdarzyło się, że wyłapał na łeb od wyżej wymienionych ekip 🤣
Kamil01

Post autor: Kamil01 »

cpcasual pisze: 15.05.2026, 06:27 Wyłapałem dużo razy przez te wszystkie lata, nie jestem RoboCop. Była Legia, ZS, Pogoń, Ruch i jeszcze kilka. Jednak nigdy pastuchy nie uciekłem. Co do cyganów to jak ktoś nosi koszulkę PNG i nie podejmuje rękawic tylko chowa się za regałami w Castoramie lub ucieka jak szczur to kim jest? Szmatą do utylizacji
To jak Ruch uciekał jak kaczki w Tychach i nie podjął walki bedac konkretna ekipą to kim oni są ? Pamietaj ze Ruch tez uciekał nie raz !
19seba20

Post autor: 19seba20 »

ku*** za 2 lata będzie gadka że Ruch tam był ekipą PF ....
Chłopie kto ci takich głupot nagadał ?
cpcasual

Nie chodzi mi o duże starcia gdzieś w terenie gdzie jest dużo czynników tylko o podbicie jednego typa do drugiego który ma się za chuligana, jest w ekipę, nosi wielkie H na klacie, trenuje. I taka ciota nie podejmuje walki, wręcz ucieka. To kim taki osobnik jest
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
GieKSiarz00

Post autor: GieKSiarz00 »

cpcasual pisze: 15.05.2026, 12:08 Nie chodzi mi o duże starcia gdzieś w terenie gdzie jest dużo czynników tylko o podbicie jednego typa do drugiego który ma się za chuligana, jest w ekipę, nosi wielkie H na klacie, trenuje. I taka ciota nie podejmuje walki, wręcz ucieka. To kim taki osobnik jest
Obiektywnie zgoda, też tak uważam.
MałoMiasteczkowy

Post autor: MałoMiasteczkowy »

Polonia znowu zrobiła pstryczka w nos żabolom i zrobiła wjazd na dni Piekar ?
kondziob

Post autor: kondziob »

podobno gorąco dzisiaj w Tychach
SilesiaStreets

Post autor: SilesiaStreets »

19seba20 pisze: 15.05.2026, 11:59 ku*** za 2 lata będzie gadka że Ruch tam był ekipą PF ....
BANDYCKI powiat Mikołowski. Czyli bandyci uciekli
19seba20

SilesiaStreets pisze: 17.05.2026, 12:02
19seba20 pisze: 15.05.2026, 11:59 ku*** za 2 lata będzie gadka że Ruch tam był ekipą PF ....
BANDYCKI powiat Mikołowski. Czyli bandyci uciekli
Komu kibicujesz ?
SilesiaStreets

Post autor: SilesiaStreets »

Ruch na Mariackiej w Katowicach wpadł w odwiedziny?z jakiej okazji?
Silesia 90

Post autor: Silesia 90 »

SilesiaStreets pisze: 20.05.2026, 22:03 Ruch na Mariackiej w Katowicach wpadł w odwiedziny?z jakiej okazji?
Bo w Chorzowie nie mają dokąd pójść.
cpcasual

Patrząc po zdjęciach to była 5 rano. Nie podejrzewam Ruchu o strach tylko dziwna godzina. Prawda jest taka, że tym składem którym byli to by zmietli giekse bardzo szybko.
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
Obiektywnie01

Post autor: Obiektywnie01 »

cpcasual pisze: 21.05.2026, 10:09 Patrząc po zdjęciach to była 5 rano. Nie podejrzewam Ruchu o strach tylko dziwna godzina. Prawda jest taka, że tym składem którym byli to by zmietli giekse bardzo szybko.
Podobno byli tam późnym popołudniem.
Bigon

Post autor: Bigon »

a co to za roznica ktora godzina, centrum miasta przyszli zrobili sobie fote wrzucili do neta i tyle zadna to akcja chuliganska, ale po co tak pozowac do tych zdjec i wrzucac do neta to ja nie wiem
benoit

Post autor: benoit »

Można jeb.nąć tysiąc fotek, a póżniej zaje.bać bunkier w samochodach lub uciekać autobusami...
Znajomybienia

Post autor: Znajomybienia »

cpcasual pisze: 21.05.2026, 10:09 Patrząc po zdjęciach to była 5 rano. Nie podejrzewam Ruchu o strach tylko dziwna godzina. Prawda jest taka, że tym składem którym byli to by zmietli giekse bardzo szybko.
Prawda jest taka że na tej ulicy jakby do czegoś kolwiek doszło, to wszyscy lądują na wakacjach.Tam kamer jak w big brother.
swiatkibicow

Post autor: swiatkibicow »

I co myslicie ze Gieksa która trzyma tam wszystkie bramki nie wiedziala ze jest Ruch? nie pojawili się bo właśnie wiedzieli kto jest i tyle.
Lucymek

Post autor: Lucymek »

Nie było onegdaj akcji,ze Ruch wracał z jakiegoś wyjazdu wieczorem, zaciągnęli chamulec w pociągu i wysypali sie na tą ulice dając gieksie ciężki w*******?
Znajomybienia

Lucymek pisze: 21.05.2026, 16:29 Nie było onegdaj akcji,ze Ruch wracał z jakiegoś wyjazdu wieczorem, zaciągnęli chamulec w pociągu i wysypali sie na tą ulice dając gieksie ciężki w*******?
No i także dostali wyroki za to. Ps. W pociągu jest hamulec .
kumate info

Post autor: kumate info »

Jak przeczytałem że Polonia Bytom jest mocniejsza od KSG to prawie na plecy jebłem. ku*** jakim trzeba być odklejeńcem żeby takie coś wysrać. Polonia Bytom czy Piast Gliwice to by ciężko mieli z TrŚL a taki łeb pisze że Bytom jest lepszy od Torcidy.
Jakiś inny ciul pisze o darmowych krupniokach aghahhah to jest niepojęte co tu są za farmazony ciśnięte. Widzieliście w Warszawie na finale PP co Górnik na trybunach potrafi i nie możecie tego przepalić więc piszecie farmazony.
19seba20

Lucymek pisze: 21.05.2026, 16:29 Nie było onegdaj akcji,ze Ruch wracał z jakiegoś wyjazdu wieczorem, zaciągnęli chamulec w pociągu i wysypali sie na tą ulice dając gieksie ciężki w*******?
To było na powrocie z Wisły Kraków w 2016 roku jak sie nie mylę
bez-napinki

Post autor: bez-napinki »

kumate info pisze: 21.05.2026, 18:47 Jak przeczytałem że Polonia Bytom jest mocniejsza od KSG to prawie na plecy jebłem. ku*** jakim trzeba być odklejeńcem żeby takie coś wysrać. Polonia Bytom czy Piast Gliwice to by ciężko mieli z TrŚL a taki łeb pisze że Bytom jest lepszy od Torcidy.
Jakiś inny ciul pisze o darmowych krupniokach aghahhah to jest niepojęte co tu są za farmazony ciśnięte. Widzieliście w Warszawie na finale PP co Górnik na trybunach potrafi i nie możecie tego przepalić więc piszecie farmazony.
No właśnie na tych trybunach niewiele zrobiliście.
dyniadynia

Post autor: dyniadynia »

kumate info pisze: 21.05.2026, 18:47 Jak przeczytałem że Polonia Bytom jest mocniejsza od KSG to prawie na plecy jebłem. ku*** jakim trzeba być odklejeńcem żeby takie coś wysrać. Polonia Bytom czy Piast Gliwice to by ciężko mieli z TrŚL a taki łeb pisze że Bytom jest lepszy od Torcidy.
Widzieliśmy, że Górnik nie potrafi wnosić piro. A to że PB miałaby ciężko z TRŚL już chyba zamyka tą dyskusję.
prawdomównyziom

Post autor: prawdomównyziom »

dyniadynia pisze: 22.05.2026, 09:56
Widzieliśmy, że Górnik nie potrafi wnosić piro. A to że PB miałaby ciężko z TRŚL już chyba zamyka tą dyskusję.
Ziomek to debil jest nie zwracaj uwagi na idiotę bo on żyje w matrixie i pociska jakieś bajki. Idiota jakich pełno tu,tabletki się skończyły i ma napady ,psychicznie skrzywiony drań bez zasad.
PDW !!
Znajomybienia

prawdomównyziom pisze: 22.05.2026, 12:33
dyniadynia pisze: 22.05.2026, 09:56
Ziomek to debil jest nie zwracaj uwagi na idiotę bo on żyje w matrixie i pociska jakieś bajki. Idiota jakich pełno tu,tabletki się skończyły i ma napady ,psychicznie skrzywiony drań bez zasad.
Ty za to żyjesz w rzeczywistości, płaczesz jak p**** w necie jak wszędzie jest źle,a sam gówno robisz .
skinner

Post autor: skinner »

Policjanci z Zabrza "przeoczyli" kilogram narkotyków w szafce. Szafki po prostu nie otworzyli.
Sąd Okręgowy w Gliwicach wydał prawomocny wyrok — troje policjantów z Komisariatu V w Zabrzu zostało skazanych za ochronę pseudokibica Górnika Zabrze ps. "Żurek" przed konsekwencjami prawnymi.
Co konkretnie robili? Jeden z funkcjonariuszy po zgłoszeniu pobicia nie zatrzymał "Żurka", nie postawił mu zarzutów i nie przeszukał mieszkania. Drugi przeszukał mieszkanie kibola tak dokładnie że przeoczył kilogram narkotyków leżących w szafce — której po prostu nie otworzył. Była wiceszefowa komisariatu zwolniła pseudokibica przedwcześnie po pobiciu mieszkańca miasta i pomogła sfałszować protokół przesłuchania pokrzywdzonego.
Szczegół który mówi wszystko — jeden z skazanych policjantów regularnie chodził na mecze Górnika Zabrze i zasiadał na trybunie zajmowanej przez najbardziej zagorzałych szalikowców.
Sprawa ma też szerszy kontekst. "Żurek" działał w zorganizowanej grupie przestępczej pseudokibiców Górnika Zabrze. Narkotyki dostarczał mu raper Daniel K. — ten sam który bawił się na weselu córki generała Jarosława Szymczyka, szefa polskiej policji. Po zatrzymaniu przez CBŚP poprosił żonę o interwencję u córki komendanta. Interwencji nie było.
fonobar

Post autor: fonobar »

Cała chuligańska aktywność to jak widać groźna fotka, po przejściach sprzed kilku lat gdzie flaga PF w ogóle nie wisiała(wstyd wam było ?) to nagle wstali zmartwych ale aktywność jak Kadyrowcy, groźne fotki i tyle, porównują chociażby te kilkanaście lat temu ile ubitych i stoczonych walk miała PF, teraz to zostały kadyrowskie fotki.
Mareczek86

Post autor: Mareczek86 »

Wy to sie za to napierdalacie co tydzień i z każdym. 99% ekip ma mniej akcji i tak było i będzie. Inwigilacja, rozkminy policji są na dużo większym poziomie niż 10 lat temu. Zresztą same ekipy są tego winne, wszystko wlatuje do neta, jadą na obozy i jeb relacja na instagrama czy na inne gówno. Chętnych na takie zabawy z roku na rok jest mniej, ale tu jest wiele czynników m.in. demografia.
Czosnek1001

Post autor: Czosnek1001 »

W sumie całkiem zabawna ta historia z fotka zrobiona o świcie, pech chciał że kościół na Mariackiej jest prościutko na wschód a na oryginalnym zdjęciu faktycznie widać poświatę od słońca. Początkowo uznałem to za dość kompromitujące dla Gieksy że 40 chłopa robi sobie zdjęcie w centrum miasta i niby pije piwko nie niepokojac nikogo, ale ktoś was rozkminil i jednak robienie sobie foty o 5 nad ranem żeby wrzucić ją do neta chyba bardziej kompromituje Ruch
Klaus B.

Post autor: Klaus B. »

Mareczek86 pisze: 22.05.2026, 19:55 Zresztą same ekipy są tego winne, wszystko wlatuje do neta, jadą na obozy i jeb relacja na instagrama czy na inne gówno.

Gdyby ekipy zajmowałyby się tylko dawaniem sobie nawzajem po mordach to akcji mogłaby być więcej... problem z tym, że dla psiarni grubsze akcje to doskonały pretekst pod przeszukania, dołki i liczenie, że w efekcie ktoś z dołu pęknie przewracając coraz większe kostki Domino.
cpcasual

Czy ja wiem czy kompromitacja. To 40 osób to by giekse zmiotło z powierzchni ziemi. Przypominam że ich jeden Kaniol gonił 😅
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
kumate info

Post autor: kumate info »

Znajomybienia pisze: 22.05.2026, 13:02
Ty za to żyjesz w rzeczywistości, płaczesz jak p**** w necie jak wszędzie jest źle,a sam gówno robisz .
Dla mnie to jest Piastol albo jakiś pogoniony z Górnika także niech pisze swoje bajeczki bo tyle może co w internecie wyrzyga. Rzeczywistość swoje a internet swoje. Auuuu lecimy po swoje.

cpasual dalej tu szczekasz a przypominam że nie znałeś nawet ksywy typa z Gieksy pisząc że to Ciapek. Tyle wiesz co wyczytasz w internecie czyli jesteś zwykły łebster. Na ciebie to wystarczy 14 latek pecie na liścia.
ODPOWIEDZ