cpcasual pisze: 26.01.2026, 08:33
Przecież wy trzymacie ponoć ten klub sportów 😅 A tak serio to wystarczy jeden Kaniol i każdy tam wyłapuje na cymbał. Wam to naprawdę nie jest wstyd tak po ludzku? Serio nie potraficie dojechać JEDNEJ osoby? Przecież wy jesteście na poziomie szombierek bytom. Pamiętajcie, że liczby czterocyfrowe na wyjazdach o niczym kompletnie nie świadczy jak JEDEN typ najebal waszą całą czołówkę. Nie wiem czy jest druga taka pseudo banda w kraju. Już pomijam Frontala z ruchu który mieszka sobie na Tysiąclecia, codziennie wrzuca zdjęcia i filmy, tydzień temu w samym centrum Katowic siedział w dyskotece Energy 2000 i ZERO reakcji. Co muszą sobie myśleć młodzi jak widzą taki syf. Zawsze byliście bici przez ruch i wyśmiewani w Polsce. Wiele się nie zmieniło.
Ps. W jakiś rankingach w TMK ostatnio umieścili giekse w top 5 w kraju a jeden gość ich napierdala i goni po mieście 😅 Może wytłumaczysz się z tego grubasie z Bytomia? Pewnie ty ukladales ten o c**** rozbić ranking
Nie wiem po co sie prujesz do mnie o ranking. GieKSa kibicowsko to jest topka, nie ma tu nad czym dyskutować. Zawsze staram się być obiektywny i jak trzeba to przyznam rację. Zawsze uważałem, że o sile klubu stanowią wyjazdy, a GieKSa wyjazdowo to jest po prostu topka, niezależnie od wyników czy ligi.
Odnośnie Kaniola. Zdanie mam takie, że nie wygląda to zbyt dobrze. Już c*** w to, że ktoś komuś spuścił w******* po honorwej walce. Natomiast uważam, że jak ktoś się uważa za huligana i jest taki mocny w grupie to do walki na łapy powinien stawać niezależnie od sytuacji, a nie spierdalać jak dziki zając. Biorąc pod uwagę, że mówimy tutaj o czołówce bandy, to cała renoma PNG cierpi i to jest wstyd, szczerze mówiąc to nie wiem czemu taki delikwent nie jest automatycznie goniony. Ale czy można mieć jakiekolwiek oczekiwania w dzisiejszych czasach? Honoru już dawno nie ma, ostały się jednostki.
Przecież wy trzymacie ponoć ten klub sportów 😅 A tak serio to wystarczy jeden Kaniol i każdy tam wyłapuje na cymbał. Wam to naprawdę nie jest wstyd tak po ludzku? Serio nie potraficie dojechać JEDNEJ osoby? Przecież wy jesteście na poziomie szombierek bytom. Pamiętajcie, że liczby czterocyfrowe na wyjazdach o niczym kompletnie nie świadczy jak JEDEN typ najebal waszą całą czołówkę. Nie wiem czy jest druga taka pseudo banda w kraju. Już pomijam Frontala z ruchu który mieszka sobie na Tysiąclecia, codziennie wrzuca zdjęcia i filmy, tydzień temu w samym centrum Katowic siedział w dyskotece Energy 2000 i ZERO reakcji. Co muszą sobie myśleć młodzi jak widzą taki syf. Zawsze byliście bici przez ruch i wyśmiewani w Polsce. Wiele się nie zmieniło.
Ps. W jakiś rankingach w TMK ostatnio umieścili giekse w top 5 w kraju a jeden gość ich napierdala i goni po mieście 😅 Może wytłumaczysz się z tego grubasie z Bytomia? Pewnie ty ukladales ten o c**** rozbić ranking
komu kibicujesz przyjacielu?
Co to ma za znaczenie? Pisze w punkt. Ci goście w energy mieli widoczne erki na sobie trzeba dodać xD.
GemikLolemik pisze: 26.01.2026, 14:48
Piast w tym roku wyrgywa starcia na mieście, żabole zaliczają KO
Zaraz wlecą obrońcy z KGP i będą mówić że kłamiesz,ten nie istniejący Piast goni tą dupną Torcide hehehe a ten ku*** kondom gorol pisał że ponoć cieszyć się mają że mogą łeb wychylić u siebie ku*** tragedia ,kolego a oni czasem nie zdążyli spierdolic tak jak pisałem że będą spierdalac jak nie będą mieli przewagi?
E gorsza tragedia jest jak taka przecwelona i pognana szmata jak ja chowa się w piwnicy i robi tiktoki i livy dla takich pogonionych dziwek jak ja i wszyscy na mnie pluja wiec nie wychylam mojego ryja z zakolami tylko klikam klik klik
SilesiaStreets pisze: 25.01.2026, 07:34
Ruda1 -Gornik/Ruch 80:20
Godula - Gornik
Orzegów - nie znam
Bielszowice -Gornik chociaż nie to samo co kiedyś.
Czarny Las -Gornik?
Wirek - Ruch/Gornik 60:40 jedyne barwy ktore się spotyka to barwy Ruchu albo to ja mam takie szczęście.
Halemba -Ruch/Gornik 80:20
Chebzie -Ruch
Fryna -Ruch
Kochłowice -Ruch
Bykowina -Ruch
Ogólnie Górnik na Rudzie w ostatnim czasie mało aktywny
Z ciekawości, bo z tego co kojarzę Fryna jeszcze 15 lat temu oprócz "dołów" była raczej trójkolorowa. Jak do tego doszło, że taki obrót o 180 stopni?
Z góry dzięki
Tak samo Wirek 15 lat temu to był 90% ksg, na halembie tak samo było conajmniej po równo.
A doszło do tego według mnie praktycznie dzięki jednemu znanemu wszystkim gościowi z nrśl, który ogarnął towarzystwo i mocno cisnął by działać. Za to po stronie trśl w tym czasie pokolenie trafiło się mało charakterne by wytrzymać takie ciśnienie.
Ciapek, Romek długo można wymieniać. Jedna osoba tylko podjęła walke która trwała 15 sekund. Była jeszcze solówka w międzyczasie z Hubercikiem, pro bokserem, szefem Młodych Katowic który jest trenerem młodych w Fight clubie właśnie, to leżał rozjebany po trzech klapsach. Przez te 7 lat rozjebany każdy, a chowanie się między regałami w sklepach to już było kino wysokiego lotu 😅 Ja wiem, że dla kogoś z polski to może być nie do uwierzenia ale wszystko jest uwiecznione bo należy zaznaczyć, że połowa z tej wielkiej PNG to była bita jedną ręką bo drugą kręcił film telefonem 😅
Próba powinięcia Kaniola spod domu była ale jak wyskoczył to buty gubili. Długo można tak wymieniać a wszystko się zaczęło jak urodziła mu się córka czyli 7 lat temu. Pozdro dla obiektywnych. Gks Katowice=Szombierki Bytom chuligańsko.
cpcasual pisze: 26.01.2026, 18:36
Ciapek, Romek długo można wymieniać. Jedna osoba tylko podjęła walke która trwała 15 sekund. Była jeszcze solówka w międzyczasie z Hubercikiem, pro bokserem, szefem Młodych Katowic który jest trenerem młodych w Fight clubie właśnie, to leżał rozjebany po trzech klapsach. Przez te 7 lat rozjebany każdy, a chowanie się między regałami w sklepach to już było kino wysokiego lotu 😅 Ja wiem, że dla kogoś z polski to może być nie do uwierzenia ale wszystko jest uwiecznione bo należy zaznaczyć, że połowa z tej wielkiej PNG to była bita jedną ręką bo drugą kręcił film telefonem 😅
Próba powinięcia Kaniola spod domu była ale jak wyskoczył to buty gubili. Długo można tak wymieniać a wszystko się zaczęło jak urodziła mu się córka czyli 7 lat temu. Pozdro dla obiektywnych. Gks Katowice=Szombierki Bytom chuligańsko.
Porównanie z d***. GieKSa działa chuligansko, aranżują starcie, a to że nie zawsze jest wygrana to cóż, bywa.
No i co z tego, że przegrał? Umówili się na paderewie, gość do Kaniola wyszedł I szacunek się należy, miał jaja.
Porównanie z d***. GieKSa działa chuligansko, aranżują starcie, a to że nie zawsze jest wygrana to cóż, bywa.
No i co z tego, że przegrał? Umówili się na paderewie, gość do Kaniola wyszedł I szacunek się należy, miał jaja.
Nie no szacunek,ze jako "aktywna ekipa" mieli jednego gościa co probowal kaniola najebać...ja p*******, czytam tu i nie wierzę w to jak sobie to gieksiqrze tłumacza.
GemikLolemik pisze: 26.01.2026, 14:48
Piast w tym roku wyrgywa starcia na mieście, żabole zaliczają KO
Zaraz wlecą obrońcy z KGP i będą mówić że kłamiesz,ten nie istniejący Piast goni tą dupną Torcide hehehe a ten ku*** kondom gorol pisał że ponoć cieszyć się mają że mogą łeb wychylić u siebie ku*** tragedia ,kolego a oni czasem nie zdążyli spierdolic tak jak pisałem że będą spierdalac jak nie będą mieli przewagi?
Bieniu wariacie ty chcesz wracac na Górnik i wszystko ogarniac a cieszysz morde bo jakis leb napisal ze Piast trafil Torcide. Masz dobrze zryty beret od cpania i zyjesz w swoim swiecie ale nie wycieraj sobie ryja Gornikiem bo zostales pogoniony przez ekipe i nie ma juz dla ciebie powrotu.
Torcida byla jest i bedzie a ty i tobie podobni moga jedyne co moga zrobic to ponapinac sie na tik toku i instagramie albo wywiad zrobic u jakiegos lba i prezyc sie ze jest sie dupnym chuliganem(czy tam hooligansem hahaha).
Jesli to nie ty bieniu to twoje alter ego czyli w sumie jeden c***. Kreujecie sie na dupnych Zaboli a cieszycie pizdy bo Piast sie wychylil z nory na chwile. Siedzicie razem na kwadracie teraz w Bedzinie?
Nie no szacunek,ze jako "aktywna ekipa" mieli jednego gościa co probowal kaniola najebać...ja p*******, czytam tu i nie wierzę w to jak sobie to gieksiqrze tłumacza.
Ale gdzie ja to tłumaczę? Przecież kilka wiadomości wyżej napisałem, że to wstyd.
To jest ku*** paranoja 😅 Też mnie to ciekawi że Jagi mimo że dostali w******* wyszli do ustawki a do Kaniola wszyscy zesrani. Banda pedałów i nic więcej. Każdy sobie wyciągnie wnioski
cpcasual ty internetowa pizdo wiesz tyle ile zobaczysz na instagramie. Kaniol niech w koncu sam na miasto wyjdzie a nie wrzuca stare filmiki i jakies przerobione filmiki przez AI na Romka ktorego to niby mial pograzyc.
Smieje sie ze Gieksa na bramkach stoi za 200 zl ale jakby ruszyl glowa to by sie jorgnal ze tu chodzi o to ze ekipa po prostu stoi na bramkach u siebie w miescie pokazujac tym samym ze to ich miasto. Czemu w Lodzi Widzew nie stoi na bramkacH? Bo LKS to trzyma pokazujac dominacje u siebie w miescie. W kazdym miescie w Polsce stoi jakas ekipa kibicowska.
kumate info pisze: 26.01.2026, 20:27
cpcasual ty internetowa pizdo wiesz tyle ile zobaczysz na instagramie. Kaniol niech w koncu sam na miasto wyjdzie a nie wrzuca stare filmiki i jakies przerobione filmiki przez AI na Romka ktorego to niby mial pograzyc.
Smieje sie ze Gieksa na bramkach stoi za 200 zl ale jakby ruszyl glowa to by sie jorgnal ze tu chodzi o to ze ekipa po prostu stoi na bramkach u siebie w miescie pokazujac tym samym ze to ich miasto. Czemu w Lodzi Widzew nie stoi na bramkacH? Bo LKS to trzyma pokazujac dominacje u siebie w miescie. W kazdym miescie w Polsce stoi jakas ekipa kibicowska.
O czym ty p********* śmieciu z pod budki przecież ten chłop was rozpierdala jednego po drugim a o tym ,,ich miasto "pokazali chłopaki z Ruchu ostatnio w energy,a ty tu p********* żeby na miasto wyszedł co ty ku*** dalej na zejściu jesteś po weekendzie czy na słuchałeś się kolegów że jesteście holigany, i sam na sam możecie coś ugrać no właśnie cała Polska widzi widziała co ugraliscie,a tam się coś jeszcze prujesz wyżej ty przedstawiasz jakieś umiejętności jesteś holiganem Górnika?ty wyjdziesz 1-1 z którymś z tych co tam wymieniasz ku*** dziecko daj spokój bo jak by cie któryś z nich jebnal to byś 3 dni po oiomach latał a stara by ci musiała pampersy zmieniać także zachowaj se te żarty,ku*** kogo ty tam chcesz wystawić 1-1 cioto zajebana?jak wy tam się nadajecie na liścia, na solówkę to ty możesz jedynie wyjść z panią Jadzią a myślę że baba 100 kilo jak by cie jebla to byś na komisariat pierwszy zapierdalal do krzycha na spowiedź.takze W********** kłamco j***** w ryj. Ale powiem ci że tłumaczenie typowe dla was z jednej strony papiery filmy ucieczki między regałami no ku*** twarde białka a z drugiej taki ku*** frajer co tu pisze nie stworzone historie i jak myślisz w co Ludzie wierzą ty ku*** kiepie zajebany. W**********.
Kaniol przecież wiadomo że mieszka na Bażantowie, na mieście jest ciągle co zresztą wam pokazuje. Gdzie ma firmę też k******* wiecie. Jeszcze te bramki haha, gdzie Frontal siedzi w barwach i się z was śmieje. Banda pedałów z romkiem z dziurawą dupą na czele 😅
I weź ty ku*** zmień ten nik kumate info bo na tyle jesteś kumaty że zapierdalasz tu jakimiś bajkami i myślisz że jesteś kumaty a tak naprawdę jesteś zwykły ku*** kiep z bandy policyjnych gwałcicieli piątki z nimi zbijasz kumata szmato,to jest ta twoja kumatosc ty k**** bita,won koreański pomiocie.
To czemu nie wpadles do Energy skoro wiedziales ze siedzi tam frontal? Przeciez kreujesz sie na chuligana(hooligansa). Zyjecie internetem sledzicie z wypiekami na twarzy co tam kaniol wrzuca ale czemu was nie widac nigdzie? Kaniolowi nikt nie umniejsza bo potrafi sie dobrze napierdalac ale ulica to ulica a nie ze jezdzil i myslal ze ktos przy bajtlach albo na kamerach bedzie sobie robil przypal. Niech wpadnie na Mariacka w sobote i pochodzi po tych bramkach i powie co ma do powiedzenia.
Obrales sobie to forum i prowadzisz jakas walke na kolejnym nicku i myslisz ze przekonasz Ludzi do swoich racji. Ludzie wiedza jak jest i nie potrzeba im do tego internetu tobie i tobie podobnym internet jest potrzebny bo na uilcy was nie widac. Wpadnij do Zabrza mordo wpadnij tez na te bramki i powiedz co cie boli a nie jeden wyskoczy z toba na solowke.
O jakich ty kamerach p********* mitomanie? Macie powiedziane jasno, kaniol wyjdzie z obojętnie z kim od was i możecie wybrać sobie miejsce to nikt nie jest chętny, obsrane szmaciska. Wywieszacie flagi H a nie ma nikt jaj. Jesteście pośmiewiskiem, zero obiektywizmu, typowi nieudacznicy. w**********
Ty się ku*** czytasz weź ty spierdalaj chaliniarzu jak stał przed wami to kupa w stringach a ten tu teraz pierdoli o przyjściu na bramki i do Zabrza to może ty przyjedź do Gliwic i powiedz że to też wasze miasto ku*** cymbał w h**. I co ma chłop co nie jeździ do obrony przed Ruchem po co on tam miał przyjść?debilu zajebany cioto pierdolona Ruch siedzi u was na rejonie a wy co? odpowiedź znasz i daj se spokój z tym pierdoleniem jacy to wy fighterzy jesteście bo jak i na GKS kupa jest tak na Górniku przez takie k**** ułomne jak ty też nie będzie dobrze.
https://zapodaj.net/plik-HoCEzLZq5O
Wasza czołówka 😅😅😅😅😅 nie ma co się dziwić że obsrane przed kaniolem. Dobra, ciach bajera bo szkoda kurwiszony na was czasu.
Że też wam sie chce dyskutować z tymi bezklubowcami. Pytasz jednego czy drugiego za kim jest, to Ci odpowiada co to ma do rzeczy 🙃 Braun2025 został zapytany za kim jest i od tego momentu go nie max z dzień/dwa później otwarli rejestrację i znowu kilka nowych bezklubowcow którzy uważają że nie przyznawanie się za kim się jest na kibicowskimi forum jest normalne... Ale nie ma się co dziwić, bo jakby jeden z drugim napisał za kim jest, to zaraz by dostał wiadomość na PRIV od kolegów po szalu z pytaniem kim jest i by go tu swoi wyjaśnili że jest zwykłym interetowym kiepem i już by tu z nim nikt nie gadał. Dlatego bezpiecznie jest się nie przyznawać i zgrywać tu kumatego nie narażając się przy tym na kontrę od swoich. Dla tych co tu są conajmniej pół roku na forum powinno być to wszystko oczywiste, a tu ludzie po 15 lat na forum a dyskutują z tymi bezklubowcami. Zwykłe pety które na mieście zapytane za kim są odpowiadają "ja nie kibicuję, ja tylko posty napie**alam" 🙃
Nie wchodzę w słowne przepychanki z forumowymi napinatorami
cpcasual pisze: 26.01.2026, 22:55https://zapodaj.net/plik-HoCEzLZq5O
Wasza czołówka 😅😅😅😅😅 nie ma co się dziwić że obsrane przed kaniolem. Dobra, ciach bajera bo szkoda kurwiszony na was czasu.
Ja to już nie wiem ziomek czy to dyskusja czy po prostu walka z takimi k****** upośledzonymi co mówią o zasadach a gwałcą grupowo noszą hwdp z frajerami stoją na sektorze co z policjantami mają zdjęcia, przecież to jest jakiś ku*** level hard upośledzenia i weź tu normalnie stój i patrz no ku*** nie da się,do tego pojawiają się takie zjeby co mówią żeby ktoś przyszedł gdzie ten ktoś ich rozpierdala wszędzie i na każdym kroku, przecież to TRZEBA ku*** tępić bo gdzie to zmierza w jaką stronę?w stronę rynsztoka,a tak być nie może do tego ku*** upośledzeni wariaci próbują tu przedstawić że ktoś się cieszy z porażki i wyzywa kibiców Górnika, wiesz co to jest obiektywnie przedstawiać sytuację jeden z drugim a nie bujać w obłokach?TY k**** JEDNA Z DRUGĄ TU NIKT KIBICÓW GÓRNIKA NIE WYZYWA TYLKO TAKIE k**** POLICYJNE I ZBOCZONE CO PRAWA BYTU W SPOLECZENSTWIE STADIONOWYM NIE MAJĄ!!! TĘPAKI ku*** JEBANE OBROŃCY SZMAT. Jeszcze tak na marginesie widzisz,i jak słusznie i trafnie zauważyłeś co niektórzy utkali p**** na jakiś czas bo na końcu prawda i tak wygrywa a oni to powoli przyswajają,nie będę ich wywoływał po ksywach bo będzie im głupio 😅👊 POZDRO PRAWDZIWI FANATYCY RESZTA DO WORA A WÓR NA ZMYWAK DO ANGLI A PÓŹNIEJ DO TAMIZY.😂
prawdomównyziom pisze: 27.01.2026, 01:57
Ja to już nie wiem ziomek czy to dyskusja czy po prostu walka z takimi k****** upośledzonymi co mówią o zasadach a gwałcą grupowo noszą hwdp z frajerami stoją na sektorze co z policjantami mają zdjęcia, przecież to jest jakiś ku*** level hard upośledzenia i weź tu normalnie stój i patrz no ku*** nie da się,do tego pojawiają się takie zjeby co mówią żeby ktoś przyszedł gdzie ten ktoś ich rozpierdala wszędzie i na każdym kroku, przecież to TRZEBA ku*** tępić bo gdzie to zmierza w jaką stronę?w stronę rynsztoka,a tak być nie może do tego ku*** upośledzeni wariaci próbują tu przedstawić że ktoś się cieszy z porażki i wyzywa kibiców Górnika, wiesz co to jest obiektywnie przedstawiać sytuację jeden z drugim a nie bujać w obłokach?TY k**** JEDNA Z DRUGĄ TU NIKT KIBICÓW GÓRNIKA NIE WYZYWA TYLKO TAKIE k**** POLICYJNE I ZBOCZONE CO PRAWA BYTU W SPOLECZENSTWIE STADIONOWYM NIE MAJĄ!!! TĘPAKI ku*** JEBANE OBROŃCY SZMAT. Jeszcze tak na marginesie widzisz,i jak słusznie i trafnie zauważyłeś co niektórzy utkali p**** na jakiś czas bo na końcu prawda i tak wygrywa a oni to powoli przyswajają,nie będę ich wywoływał po ksywach bo będzie im głupio 😅👊 POZDRO PRAWDZIWI FANATYCY RESZTA DO WORA A WÓR NA ZMYWAK DO ANGLI A PÓŹNIEJ DO TAMIZY.😂
Bieniek, tak hucznie zapowiadałeś, że na meczu z Piastem ze swoimi przydupasami będziesz gonić pod kasami całą Torcide, także mam nadzieję, że dotrzymasz słowa i nie okażesz się pizdą i przyjdziesz tam i zrobisz te swoje porządki, chyba że potrafisz być mocny tylko w internecie?
Bieniek, tak hucznie zapowiadałeś, że na meczu z Piastem ze swoimi przydupasami będziesz gonić pod kasami całą Torcide, także mam nadzieję, że dotrzymasz słowa i nie okażesz się pizdą i przyjdziesz tam i zrobisz te swoje porządki, chyba że potrafisz być mocny tylko w internecie?
Uuu powiało grozą ty nie śpisz morda co wy tak wszędzie tego Bienka widzicie co ta prawda ciebie boli czy jak ty to widzisz? Ty też obstajesz za tym kurestwem? Może łatwiej posprzątaj w domu bo wstyd prawdziwym ŻABOLOM przynosisz z taką kulawizna,na komisariat już też notatkę dałeś czy ty jesteś ten z ,, honorem i zasadami " prawdziwy kibic co się brzydzi kurestwa?
Godula - Gornik
Orzegów - nie znam
Czarny Las -Gornik?
Wirek - Ruch/Gornik 60:40 jedyne barwy ktore się spotyka to barwy Ruchu albo to ja mam takie szczęście.
Chebzie -Ruch
Fryna -Ruch
Kochłowice -Ruch
Bykowina -Ruch
Znasz Godulę a nie znasz Orzegowa... brak słów... to jakbyś znał Chebzie a nie ogarniał Kaufhausu
Poniżej moje zdanie na temat Rudy Śląskiej, a właściwie odpowiedź na moje ( :) ) pytanie gdzie kto może się czuć jak u siebie. Poproszę użytkownika Martes o jego zdanie.
Na wstępie.. w każdej dzielnicy znajdą się kibice czy to Górnika czy Ruchu.
Ruda1 -Górnik
Godula - Górnik
Orzegów - Górnik
Bielszowice -Górnik
Czarny Las -Górnik Wirek - Dzielnica gdzie spora większość to kibice Górnika. Konkretne wsparcie kibiców Ruchu z innych dzielnic dla Wireckich Niebieskich powoduje że kibice Górnika nie mogą się czuć jak u siebie.
Halemba -Ruch
Chebzie -Ruch
Fryna -Ruch
Kochłowice -Ruch
Bykowina -Ruch
Jak widać miasto podzielone mniej więcej 50/50. Większa liczba kibiców Górnika z Rudy Śl. na meczach wynika z faktu iż w dzielnicach Halemba, Nowy Bytom jest sporo ok 50 letnich kibiców Górnika którzy naście lat temu rozdawali tam karty i oni dalej jeżdżą. Podobnie, widzę sporo "anonimowych" kibiców Ruchu jeżdżących na Śląski z Rudy 1 na której to dzielnicy byli naście lat temu mocni.
Co będzie dalej życie pokaże.
Jeszcze 2 zdania o Gliwicach.... Na początku lat 2000 pewien niewysoki chłopak z Sośnicy współtworzący Torcidę mówił że kwestią czasu jest by w Gliwicach coraz bardziej widoczny był Piast... (Piast był wtedy jeszcze słabszy niż dziś ale coś tam zaczynali grać w piłkę) Historia pokazywała że nie ma miasta w którym FC byłby większy niż klub z siedzibą w tym mieście (celowo nie używam w odniesieniu do Piasta określenia Gliwicki) Przykładowo, Katowice (Ruch), Częstochowa, Bełchatów (Widzew).. Nie podejmuję się opisania jak teraz wygląda sytuacja w Gliwicach. Na pewno handicapem dla Górnika jest to że wszystkie okoliczne mieściny powiatu to Górnik.
Kiedy ostatni raz byles na Wirku? Ja tam jestem aktualnie co chwilę praktycznie i nie spotkałem innych barw niż Ruchu. Co do Orzegowa, tak da się nie być w tych rejonach bo pracowałem na Goduli chwile.
Godula - Gornik
Orzegów - nie znam
Czarny Las -Gornik?
Chebzie -Ruch
Fryna -Ruch
Kochłowice -Ruch
Bykowina -Ruch
Znasz Godulę a nie znasz Orzegowa... brak słów... to jakbyś znał Chebzie a nie ogarniał Kaufhausu
Poniżej moje zdanie na temat Rudy Śląskiej, a właściwie odpowiedź na moje ( :) ) pytanie gdzie kto może się czuć jak u siebie. Poproszę użytkownika Martes o jego zdanie.
Ruda1 -Górnik
Godula - Górnik
Orzegów - Górnik
Bielszowice -Górnik
Czarny Las -Górnik Wirek - Dzielnica gdzie spora większość to kibice Górnika. Konkretne wsparcie kibiców Ruchu z innych dzielnic dla Wireckich Niebieskich powoduje że kibice Górnika nie mogą się czuć jak u siebie.
Halemba -Ruch
Chebzie -Ruch
Fryna -Ruch
Kochłowice -Ruch
Bykowina -Ruch
Jak widać miasto podzielone mniej więcej 50/50. Większa liczba kibiców Górnika z Rudy Śl. na meczach wynika z faktu iż w dzielnicach Halemba, Nowy Bytom jest sporo ok 50 letnich kibiców Górnika którzy naście lat temu rozdawali tam karty i oni dalej jeżdżą. Podobnie, widzę sporo "anonimowych" kibiców Ruchu jeżdżących na Śląski z Rudy 1 na której to dzielnicy byli naście lat temu mocni.
Jeszcze 2 zdania o Gliwicach.... Na początku lat 2000 pewien niewysoki chłopak z Sośnicy współtworzący Torcidę mówił że kwestią czasu jest by w Gliwicach coraz bardziej widoczny był Piast... (Piast był wtedy jeszcze słabszy niż dziś ale coś tam zaczynali grać w piłkę) Historia pokazywała że nie ma miasta w którym FC byłby większy niż klub z siedzibą w tym mieście (celowo nie używam w odniesieniu do Piasta określenia Gliwicki) Przykładowo, Katowice (Ruch), Częstochowa, Bełchatów (Widzew).. Nie podejmuję się opisania jak teraz wygląda sytuacja w Gliwicach. Na pewno handicapem dla Górnika jest to że wszystkie okoliczne mieściny powiatu to Górnik.
Tyle.
Nie ma się do czego doczepić, obiektywnie opisałeś Rudę Śląską. Ten opis Wirku mogłeś odpuścić i napisać, że to najbardziej podzielona aktualnie dzielnica w RŚL, nie będę się tu bawił w procenty odnośnie tej dzielnicy, na pewno ilościowo Górnika więcej na Wirku niż Ruchu, ale jak to wygląda z barwami na tej dzielnicy to każdy mieszkający w tym mieście wie. Ogólnie Ruda Śląska można powiedzieć, że jest podzielona 50/50 (teren). Jeśli chodzi o liczby, to 60/40 na korzyść Górnika. Jeśli chodzi o siłę bojową NRŚL vs TRŚL to można powiedzieć, że Ruch ma w tej kwestii sporą przewagę nad Górnikiem. Żeby nikt mnie źle nie zrozumiał - Górnik jakościowo w Rudzie Śląskiej to nadal dobra ekipa. Ogólnie Ruda Śląska to chyba najlepszy FC w Polsce pod każdym względem (mówię tu o obu klubach).
Nie wchodzę w słowne przepychanki z forumowymi napinatorami
Godula - Gornik
Orzegów - nie znam
Czarny Las -Gornik?
Chebzie -Ruch
Fryna -Ruch
Kochłowice -Ruch
Bykowina -Ruch
Ruda1 -Górnik
Godula - Górnik
Orzegów - Górnik
Bielszowice -Górnik
Halemba -Ruch
Chebzie -Ruch
Fryna -Ruch
Kochłowice -Ruch
Bykowina -Ruch
Tyle.
Nie ma się do czego doczepić, obiektywnie opisałeś Rudę Śląską. Ten opis Wirku mogłeś odpuścić i napisać, że to najbardziej podzielona aktualnie dzielnica w RŚL, nie będę się tu bawił w procenty odnośnie tej dzielnicy, na pewno ilościowo Górnika więcej na Wirku niż Ruchu, ale jak to wygląda z barwami na tej dzielnicy to każdy mieszkający w tym mieście wie. Ogólnie Ruda Śląska można powiedzieć, że jest podzielona 50/50 (teren). Jeśli chodzi o liczby, to 60/40 na korzyść Górnika. Jeśli chodzi o siłę bojową NRŚL vs TRŚL to można powiedzieć, że Ruch ma w tej kwestii sporą przewagę nad Górnikiem. Żeby nikt mnie źle nie zrozumiał - Górnik jakościowo w Rudzie Śląskiej to nadal dobra ekipa. Ogólnie Ruda Śląska to chyba najlepszy FC w Polsce pod każdym względem (mówię tu o obu klubach).
Weźcie już panowie skończę dawać atencję takim fajką jak kaniol i bienio. Chociaż ten pierwszy mimo braku mojej sympatii, przynajmniej pokazał jaja nie raz. Ale drugi wali bunkier od lat i teraz robi z siebie c*** wie kogo. Zbunkrowana, przećpana dopalaczami rura bez godności. Brakuje na materiał to zaczepia każdego w Internecie żeby cokolwiek zarobić. Kreując sie na takiego kota Bieniu, miałbyś godność żeby nie skurwić się za parę złotych bezmózg jebniety. Spójrzcie jak on wygląda na tym wywiadzie. Tak się zrobił że siedzi przygarbiony na spince i obcina czy ktos po niego nie idzie 😂 Tak jak to robi w domu na codzień
Wyluzuj bo na zawał pierdolniesz. Odstaw w koncu ten klefedron bo noc jest od spania a nie walenia z piana na mordzie w klawiature. Zostales pognany w pizdu bez mozliwosci powrotu i dlatego dostajesz takiej kurwicy. papatki wariacie.
Analiza psychiatryczna pacjenta Przemysław Bień:
pacjent żyje w wirtualnym świecie otacza się sztuczną inteligencją, uroił sobie walkę z Górnikiem myśląc że przerabiając zdjęcia osób z ekipy przejmie kontrolę na Górniku… niestety również widać problemy z używkami, w związku z czym zalecana jest Hospitalizacja w oddziale zamkniętym. Co nie zmienia faktu że cisnąć ekipę Górnika za tolerowanie policjantów, trenowanie z nimi i ukrywanie tego! wszyscy powinni iść do wora i pacjent Przemysław Bień tutaj akurat ma racje.
Podsumowując weekendową "akcję" w Gliwicach.
Młoda Torca zbiera się na trening noworoczny.
Po treningu jadą na Gliwice i pod nazwą Torcida Gliwice robi zapowiedź na terenie Piasta.
Piast który jest akurat na rynku, dostaje info i jedzie na powitanie, parę aut musi się ewakuować.
Panowie jak Wy gdzieś się nie spotkacie to nie wierzę w miłość.
kumate info pisze: 26.01.2026, 20:27
Pytanie bez napinki. Czy w Gliwicach na bramkach w klubach stoi Torcida Gliwice czy Piast? Jak jest obecnie a jak było w przeszłości?