Kibicowska Warszawa

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

maczetatata

Re: Kibicowska Warszawa

Post autor: maczetatata »

Jeszcze jeden tak wyśmienity mecz Legii i będzie można śpiewać w Warszawie, odwróćcie tabele a Legia będzie na czele ;) swoją droga nie do pomyślenia jak ta liga jest c****** że vice mistrz spada z ligi, a drużyna która reprezentuje nas w Europie szoruje dno tabeli , ta liga jest tak ustawiona że ostatnia drużyna po 18 kolejkach ma jeszcze szanse na mistrzostwo, var tu ku*** jest potrzebny xd
iparts.pl
Hal9000

Post autor: Hal9000 »

kivloff pisze: 16.09.2025, 11:24 - Żyleta sobie zażyczyła transferów i ma transfery.
Coś poszło nie tak?
suomi

Post autor: suomi »

Prawo i pięść pisze: 14.12.2025, 20:00 W Warszawie ci co się uważają za prawdziwych Warszawiaków to są potomkami ludzi z całej Polski, którzy zjechali się do stolicy po wojnie. Czyli potomkowie słoików.
https://youtube.com/shorts/SEJ2yYBBPS4? ... gp-nEk_hud

:)
Hal9000

Komuna w Polsce upadnie dopiero ostatecznie, gdy ostatecznie upadnie CWKS.
yalla

Post autor: yalla »

Hal9000 pisze: 15.12.2025, 10:45 Komuna w Polsce upadnie dopiero ostatecznie, gdy ostatecznie upadnie CWKS.
Ale co ma Resovia do tego tematu?

Antifa w Polsce upadnie dopiero ostatecznie, gdy ostatecznie upadnie KSP.
K_89

Post autor: K_89 »

Obrazek

No i dokonało się! CWKS padł na ryj już prawie 70 lat temu, ostatnich neokomuchów trafił szlag, a Siergiej Gorochow dawno uciekł do Moskwy, żeby tam tęsknić za innym ustrojem. Czy ten historyczny bilans pozwoli Ci wreszcie przestać produkować te emocjonalne zgliszcza pod każdym postem? Może pora wybrać jeden, stały nick i – w ramach zaawansowanego samoleczenia – udać się do psychiatry po receptę? Dawkę dobrać tak, by zacząć odróżniać wspomnienia od halucynacji.🤣🤣
Hal9000

No ma rację, komunizm skończył się w Polsce 4 czerwca 1989 roku.
No przecież powiedziała (od 1:33)
https://youtu.be/JkuYYu8PL_I?si=RA8p4j9-GdVhN0x5

A dwa tygodnie temu z komuchami i neokomuchami protestowała pod Belwederem.
yalla

Hal9000 pisze: 15.12.2025, 19:50 No ma rację, komunizm skończył się w Polsce 4 czerwca 1989 roku.
No przecież powiedziała (od 1:33)
https://youtu.be/JkuYYu8PL_I?si=RA8p4j9-GdVhN0x5

A dwa tygodnie temu z komuchami i neokomuchami protestowała pod Belwederem.
Ale kto to te neo-komuchy - wymień nazwiska. Jestem po prostu ciekawe kto obecnie jest neo-komunistą, a kto neo-socjalistą, neo-liberałem, neo-demokratą itd.

Zwyczajnie podajcie te kilka nazwisk, które trzymają Legię przy życiu, i które jak pierdolną to i Legia upadnie. No, bo chyba neokomuchem nie jest Trzaskowski, który w ramach "utrzymywania Legii przy życiu" dał Polonii grube miliony na stadion i tchnął w nich ostatnią nadzieję na lepsze czasy?
Nurni F.

Post autor: Nurni F. »

Na Twoim miejscu raczej skupiłbym się na tym, że Pan Prezes po najłagodniejszym oświadczeniu "grup kibicowskich" w historii, które to oświadczenie dziesięć razy było sprawdzane przed publikacją czy aby nie pada tam choćby jedno słówko, które mogłoby zbawcę Polonii urazić napisał w odpowiedzi, że ma dosyć i w każdej chwili może Polonię sprzedać, a przy tym poczuł się brutalnie zaatakowany. Co to dla losów Polonii oznaczałoby odejście Nitota wiadomo. Moja prywatna teoria jest taka, że krach rozmów z miastem o budowę stadionu Polonii na zasadach, które zaproponował Francuz powoduje, że za chwilę zacznie się szukanie pretekstu, by Polonię opuścić. Więc może zamiast koncentrować się na komunie w Legii zajmij się swoim klubem, który jest w rękach gościa, który jutro może wstać lewą nogą i podziękować za biznes, do którego tylko dokłada.
Hal9000

W fotomontażach to nie masz sobie równych.

Obrazek
Hal9000

Obrazek
K_89

Hal9000 pisze: 16.12.2025, 17:22 Nie ma prawa spaść wam z głowy choćby włos. Wszystkie kluby po zmianach ustrojowych dotknął kataklizm,
Typowy „Niedoinformowany”: wiedza go męczy, fakty drażnią, a rzeczywistość psuje piękno jego wewnętrznego świata. Cóż, nie każdy musi żyć w 2025 roku. Niektórzy wciąż mają bilet do swojej własnej, alternatywnej rzeczywistości. 😉

Dla wszystkich, którzy wolą rzeczywistość od tych osobistych fantazji, wrzucam link do mojego najnowszego tekstu, którego motywem przewodnim jest "spadanie włosów z głowy" i powojenny kataklizm, który faktycznie spadł na kazdego, kto miał przedwojennych działaczy w swoich strukturach.
https://legia.net/blog/blog-prl-kontra- ... zen/102369
Hal9000

Przeczytałem :-)
Podobnie Onet czy tam Gazeta Wyborcza pisze o Tusku, że po lekturze mam tak sprany mózg, że zaczynam im wierzyć jaki to cudowny polityk.
Całe szczęście, że bardzo szybko przychodzi otrzeźwienie.
Prawo i pięść

Post autor: Prawo i pięść »

Mam pytanie do Legionistów. Dlaczego wy tak ciśniecie po Mioduskim? Facet włożył kupę kasy w Legię, siedzi w tym od lat a wy go obwiniacie za wyniki. Przecież na stanowisku dyrektorów sportowych ma takie nazwiska jak Bobic i Żewłakow czyli ludzi mających pojęcie o piłce. To, że trener i piłkarze się nie nadają to chyba nie wina Mioduskiego, bo od transferów i zarządzania w pionie sportowym ma swoich ludzi. Na transfery wydał miliony euro, ale czy to jego wina, że taki Rajovic nie potrafi bramek strzelać? Przecież jakby Nsame nie doznał kontuzji to być może dziś byście byli na pierwszym miejscu. To wina Mioduskiego??
Druga sprawa, że na wiele wam pozwala i nie słyszałem by kiedykolwiek krytykował oprawy, pirotechnikę, za co musi płacić kary. Stał za Wami murem po tym co się działo w Alkmaar.

Ogólnie nie rozumiem jak można właścicielowi kazać, że ma wypier****. To tak jakby pracownicy firmy przyszli do właściciela jakiejś firmy, że ma w**********. To brzmi absurdalnie.
Wy macie po prostu za wysokie mniemanie. Polska liga się wyrównała, więc musicie w końcu zejść na ziemię, że Mistrzostwo Polski nie należy się tylko za to, że jesteście Legia. Trzeba ostro zapierniczać a waszym piłkarzom to chyba się wydaje, że oni są Legia i każdy będzie się kładł przed nimi. Według was to wina Mioduskiego. Ja na jego miejscu to bym sobie nie pozwolił na takie ubliżanie tak jak robiliście to na niedzielnym meczu z Piastem.
K_89

Hal9000 pisze: 16.12.2025, 18:47 Przeczytałem :-)
Podobnie Onet czy tam Gazeta Wyborcza pisze o Tusku, że po lekturze mam tak sprany mózg, że zaczynam im wierzyć jaki to cudowny polityk.
Całe szczęście, że bardzo szybko przychodzi otrzeźwienie.
Świetnie! W takim razie czekam na Twoje merytoryczne uwagi – konkretnie, gdzie się mylę i na jakich źródłach opierasz swoje zbawienne otrzeźwienie.
Bo jak na razie, to Twoja argumentacja brzmi jak "mi się wydaje, że wiem lepiej", a to niestety nie jest źródło historyczne.
Możemy to rozegrać na faktach, a nie na foliarskich opowieściach o nieśmiertelnym CWKS-ie 🤣
K_89

I to ma być podważenie wiarygodności mojego tekstu? Przeszedłeś od domorosłego historyka do domorosłego psychoanalityka w rekordowym tempie. 😂 Skoro skończyły Ci się fakty, zostały tylko inwektywy i powielane memy – gratuluję poziomu dyskusji.

Co do „zlasowania” – ciekawostka: Twoi koledzy z WikiPolonia nie mają żadnego problemu, by cytować „Trybunę Ludu” czy „Żołnierza Wolności”, gdy piszą o historii "jedynego warszawskiego klubu". Wtedy nagle to cenne źródło historyczne, a nie objaw zlasowania mózgu. Dziwne, prawda? Może dlatego, że rozumieją prostą rzecz: źródło to nie relikwia, tylko materiał, który się analizuje. Ale Tobie ta logika najwyraźniej umyka. Wolę być „arcykapłanem” takiej analizy, niż „wiernym” internetowych mitów. Ty tymczasem zostań przy swojej czystej wodzie – najwyraźniej świetnie wypłukuje Ci z głowy jakąkolwiek spójność.
Sandeman

Post autor: Sandeman »

Tak patrzę co Legia osiągnęła za czasów rządów Mioduskiego i wychodzi to następująco:
4 x Mistrz Polski, 2 x W-ce Mistrz, 1 x 3-msc, 2 x Puchar Polski.
Jak na osiem lat rządów nie wygląda to źle, żeby nie powiedzieć bardzo dobrze. Ocenianie gościa po jednej słabej rundzie gdzie wybitnie działacze nie trafili z transferami jest trochę słabe. Ten sezon przy dobrej spinie gdzie tabela jest bardzo płaska (tylko 11 punktów do 1 miejsca) też jest do uratowania bo potencjał mimo wszystko jest.
Myślicie, że ktoś inny zapewniłby Wam coś więcej w sytuacji gdzie nasza liga mimo wszystko podniosła poziom i w zasadzie każdy może wygrać z każdym?
kivloff

Post autor: kivloff »

Wejdź na legionisci.com, znajdz zakładkę "forum" i tam zapytaj.
Hal9000

Kibice Legii dopięli swego.
Marcin Herra przejął pełną odpowiedzialność za zarządzanie klubem i organizację.
Papszun, Herra - Nowa Era!
Stpne

Post autor: Stpne »

Wiemy, wiemy, że o tym ma być - w końcu wystarczy porównać liczbę twoich postów o Legii i KSP. A nie napisałbyś, czyjego dopięli kibice Polonii?
Hal9000

Niczego nie dopięli, ważne że wy dopinacie. Najpierw transfery kończące głośny jednodniowy protest, a teraz strącenie prezesa.
Jestem pod wrażeniem.
Stpne

Słusznie. Super, że obaj uważamy to samo za ważne.
Hal9000

Jaki majątek ma ten Herra skoro będzie zarządzał takim klubem? Kupił?
Nie wiedziałem, że to tak majętny człowiek?!
Zresztą nie wiedziałem też że ten studencik harwardu i prawnik bl też byli tacy majętni, że byli w stanie odkupić klub od ITI.
kivloff

Dzięki za info.
Następnym razem wypisuj od myślników czego nie wiesz. Bardzo nas to interesuje. :)
Hal9000

kivloff pisze: 16.09.2025, 11:24 - Żyleta sobie zażyczyła transferów i ma transfery.
Nie udzieliłeś odpowiedzi.
Wróciliście na trybuny, to chyba Żyleta za bardzo nie zna się na transferach?
kivloff

No skoro "udaje że wszystko jest w porządku", "olewa", "ma nas głęboko gdzieś"... to cóż mogę odpowiedzieć.. podtrzymuję, że zadajesz upośledzone pytania, na które nie ma wielkiego sensu odpowiadać.

Normalnemu zaleciłbym porównanie czy olewaniem należy nazwać, wydanie (nieudolne - ale to inna kwestia) paru milionów € na transfery, albo wymiana trenera (również zresztą w nieudolny sposob) czy oświadczenie, że zakazy będą podtrzymane, a jak kibice będą dalej takie agresywne komunikaty wydawać to prezes może zabrać pieniążki. No ale nie bierz tego do siebie. Podkreślam: tak bym napisał komuś normalnemu. Ale normalny by się nie ośmieszał akurat takimi zarzutami, akurat w takim momencie historii swojej własnej kibicowskiej rodziny. W momencie który, jak tak dalej pójdzie, będzie można wstawić do metaforycznej gabloty wspomnień obok oprawy-hołdu dla Wojciechowskiego albo zaproszenia antify :)
Hal9000

Tak Nitot to nas olewa, a was by się przestraszył. Oczywiście :-)
Tak jak was się bał gdy żyleta groziła mu żeby nie inwestował w Polonię.
Kepi

Post autor: Kepi »

Mioduski ładnie ich rozgrywa. Zorganizowali protest to im nakupił szrotu typu Rajovic i Colak więc zawiesili bojkot po 1 meczu. Teraz na meczu z Piastem zażądali żeby wypierdalał, bojkocik na meczu z Lincoln no to Mioduski powierzył kierowanie Legią swojemu wspólasowi więc można zawieszać kolejny trwający jeden mecz bojkot.
lubię czytać książki

Post autor: lubię czytać książki »

Niedługo zwykli kibice Legii sami się pogubią kiedy protestują a kiedy nie. GTW średnio co kolejkę albo dwie zmienia decyzję ;]
Hal9000

Leśnodorski ocenił, że Żyleta mocno zmieniła się w ostatnich latach. – Ostatnio byłem na Żylecie. I doszedłem do wniosku, że to już jest zupełnie co innego, niż jeszcze 10 lat temu. Teraz jest więcej dzieciaków, nastolatków, momentami miałem wrażenie, że jestem w środku jakiegoś happeningu hipsterskiego – stwierdził niespodziewanie. Zaraz po tym przyznał, że rozumie, dlaczego tak się dzieje. – Oczywiście Żyleta to ciągle Żyleta. Ale nie da się ukryć, że cała masa ludzi, którzy wychowali się na Żylecie - będących w twoim wieku, starszych, czy nawet sporo starszych ode mnie - przestała chodzić na mecze. Bo to przestało być przyjemne – dodał.
https://supersport.se.pl/pilka-nozna/ek ... -u35e.html
yalla

Hal9000 pisze: 03.01.2026, 10:58
Leśnodorski ocenił, że Żyleta mocno zmieniła się w ostatnich latach. – Ostatnio byłem na Żylecie. I doszedłem do wniosku, że to już jest zupełnie co innego, niż jeszcze 10 lat temu. Teraz jest więcej dzieciaków, nastolatków, momentami miałem wrażenie, że jestem w środku jakiegoś happeningu hipsterskiego – stwierdził niespodziewanie. Zaraz po tym przyznał, że rozumie, dlaczego tak się dzieje. – Oczywiście Żyleta to ciągle Żyleta. Ale nie da się ukryć, że cała masa ludzi, którzy wychowali się na Żylecie - będących w twoim wieku, starszych, czy nawet sporo starszych ode mnie - przestała chodzić na mecze. Bo to przestało być przyjemne – dodał.
https://supersport.se.pl/pilka-nozna/ek ... -u35e.html
:D

Serio, będziemy dyskutować teraz o jakichś wynaturzeniach z brukowca, i wypowiedziach Leśnego który pod wpływem zapewne chemii miał jazdę że był na Żylecie?
Prawo i pięść

Post autor: Prawo i pięść »

yalla pisze: 07.01.2026, 08:14
Serio, będziemy dyskutować teraz o jakichś wynaturzeniach z brukowca, i wypowiedziach Leśnego który pod wpływem zapewne chemii miał jazdę że był na Żylecie?
A co jest takiego niezwykłego w tym, że kibic Legii przyszedł na Żyletę? Zakaz ma od was, że nie może?
Hal9000

Pan leśny, uważany przez co najmniej 70% środowiska legijnego za zbawcę być może sonduje sobie środowisko na Żylecie i zachodzi w głowę, kogo to przestraszył się pan Mioduski, że zniknął wystawiając jakieś słupy?
A wiadomo, że panowie za sobą nie przepadają.
Nurni F.

Post autor: Nurni F. »

Hal9000 pisze: 07.01.2026, 20:59 Pan leśny, uważany przez co najmniej 70% środowiska legijnego za zbawcę (...)
Już Ci to tłumaczyłem, ale nie dotarło, więc może powtórzę- Leśnodorski bardzo dużo stracił w oczach bardzo wielu kibiców Legii, więc może Ty przeżywasz jakieś tam jego wypowiedzi, i może dla Ciebie jest on wielkim autorytetem, ale z całą pewnością nie ma on takiej pozycji w oczach kibiców Legii. Więc wybacz, ale mało kogo poza Tobą obchodzi co Leśny tu czy tam powiedział, i nie oczekuj tu jakichś komentarzy tyczących się jego słów.
yalla

Jeszcze dodajmy, że to Józef Wojciechowski - członek PZPR, który prywatny biznes otwierał w PRL (a czego to wymagało każdy wie) wylądował na oprawie KSP na Kamiennej jako zbawca. To także ten, który w zamian za kulturalny doping bez bluzgów dawał im darmowe autokary na wyjazdy.

No ale wiadomo, o tym się nie mówi, bo nijak ma się to do wizerunku twardego "antykomucha" z Konwiktorskiej 6.
Hal9000

Nurni F. pisze: 08.01.2026, 13:43
Hal9000 pisze: 07.01.2026, 20:59 Pan leśny, uważany przez co najmniej 70% środowiska legijnego za zbawcę (...)
Już Ci to tłumaczyłem, ale nie dotarło, więc może powtórzę- Leśnodorski bardzo dużo stracił w oczach bardzo wielu kibiców Legii, więc może Ty przeżywasz jakieś tam jego wypowiedzi, i może dla Ciebie jest on wielkim autorytetem, ale z całą pewnością nie ma on takiej pozycji w oczach kibiców Legii. Więc wybacz, ale mało kogo poza Tobą obchodzi co Leśny tu czy tam powiedział, i nie oczekuj tu jakichś komentarzy tyczących się jego słów.
No i co z tego, że tłumaczyłeś?
Bardzo wielu? To znaczy ilu?
Stpne

Gość czerpiący "wiedzę" z komentarzy w internecie i "Superaka" pyta "ilu" :) Krytyczne podejście do Leśnego jest oficjalnym stanowiskiem na Legii. A znaczenie oficjalnego stanowiska można było sprawdzić np. widząc, jaka część Żylety opuściła trybunę w ramach protestu, a jaka została. Ot i cała filozofia. Wcześniej już pokazałeś, że nie znasz historii ruchu kibicowskiego KSP, któremu wystawiasz tu propagandowe internetowe laurki. Teraz na tym forum "egzekwujesz" wirtualną skalę sympatii dla Leśnego :)

Na trybunach trwa prawdziwe życie. Jest też wiele do roboty poza nimi (zwłaszcza, jeżeli się kreśli obraz ekipy jako patriotycznej, itd.). Gdy się nic nie robi w realu, nie da się nadrobić w wirtualu. Proste.
R1908

Post autor: R1908 »

https://youtu.be/S7oSiCHk6ug?si=EEos2kyJ_s-wF6jH

Kolejna odsłona afery w Stolicy. Tym razem o hipokryzji kibica Legii.
yalla

R1908 pisze: 11.01.2026, 17:03 https://youtu.be/S7oSiCHk6ug?si=EEos2kyJ_s-wF6jH

Superexpress odhaczony, afera rodem z glamrap odhaczona, jedziemy dalej. Teraz poprosimy może o coś z Wyborczej albo od Jadczaka.
Ie_suiveur

Post autor: Ie_suiveur »

R1908 pisze: 11.01.2026, 17:03 https://youtu.be/S7oSiCHk6ug?si=EEos2kyJ_s-wF6jH

Ehhh, dzieciaki jarają się takim pato-stylem i później beznamiętnie wierzą, że to kibic i jakaś figura na mieście.

Chłopczyku, ile ty masz lat, że tak to przeżywasz?
ODPOWIEDZ