Kibicowska Warszawa

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

Hal9000

Re: Kibicowska Warszawa

Post autor: Hal9000 »

K_89 jest jak Michnik u Olejnik.
Te pożółkłe wycinki trybuny ludu, czy żołnierza wolności naprawdę zlasowały ci mózg.
Facet, ty jesteś prawdziwym arcykapłanem propagandy.
Ale zachęcaj dalej bo jesteś jak czysta woda.
iparts.pl
K_89

Post autor: K_89 »

I to ma być podważenie wiarygodności mojego tekstu? Przeszedłeś od domorosłego historyka do domorosłego psychoanalityka w rekordowym tempie. 😂 Skoro skończyły Ci się fakty, zostały tylko inwektywy i powielane memy – gratuluję poziomu dyskusji.

Co do „zlasowania” – ciekawostka: Twoi koledzy z WikiPolonia nie mają żadnego problemu, by cytować „Trybunę Ludu” czy „Żołnierza Wolności”, gdy piszą o historii "jedynego warszawskiego klubu". Wtedy nagle to cenne źródło historyczne, a nie objaw zlasowania mózgu. Dziwne, prawda? Może dlatego, że rozumieją prostą rzecz: źródło to nie relikwia, tylko materiał, który się analizuje. Ale Tobie ta logika najwyraźniej umyka. Wolę być „arcykapłanem” takiej analizy, niż „wiernym” internetowych mitów. Ty tymczasem zostań przy swojej czystej wodzie – najwyraźniej świetnie wypłukuje Ci z głowy jakąkolwiek spójność.
Better Dead Than Red...
Sandeman

Post autor: Sandeman »

Tak patrzę co Legia osiągnęła za czasów rządów Mioduskiego i wychodzi to następująco:
4 x Mistrz Polski, 2 x W-ce Mistrz, 1 x 3-msc, 2 x Puchar Polski.
Jak na osiem lat rządów nie wygląda to źle, żeby nie powiedzieć bardzo dobrze. Ocenianie gościa po jednej słabej rundzie gdzie wybitnie działacze nie trafili z transferami jest trochę słabe. Ten sezon przy dobrej spinie gdzie tabela jest bardzo płaska (tylko 11 punktów do 1 miejsca) też jest do uratowania bo potencjał mimo wszystko jest.
Myślicie, że ktoś inny zapewniłby Wam coś więcej w sytuacji gdzie nasza liga mimo wszystko podniosła poziom i w zasadzie każdy może wygrać z każdym?
Najjaśniejsza z wszystkich Gwiazd.
kivloff

Post autor: kivloff »

Wejdź na legionisci.com, znajdz zakładkę "forum" i tam zapytaj.
Hal9000

Kibice Legii dopięli swego.
Marcin Herra przejął pełną odpowiedzialność za zarządzanie klubem i organizację.
Papszun, Herra - Nowa Era!
Stpne

Post autor: Stpne »

Wiemy, wiemy, że o tym ma być - w końcu wystarczy porównać liczbę twoich postów o Legii i KSP. A nie napisałbyś, czyjego dopięli kibice Polonii?
Hal9000

Niczego nie dopięli, ważne że wy dopinacie. Najpierw transfery kończące głośny jednodniowy protest, a teraz strącenie prezesa.
Jestem pod wrażeniem.
Stpne

Słusznie. Super, że obaj uważamy to samo za ważne.
Hal9000

Jaki majątek ma ten Herra skoro będzie zarządzał takim klubem? Kupił?
Nie wiedziałem, że to tak majętny człowiek?!
Zresztą nie wiedziałem też że ten studencik harwardu i prawnik bl też byli tacy majętni, że byli w stanie odkupić klub od ITI.
kivloff

Dzięki za info.
Następnym razem wypisuj od myślników czego nie wiesz. Bardzo nas to interesuje. :)
Hal9000

kivloff pisze: 16.09.2025, 11:24 - Żyleta sobie zażyczyła transferów i ma transfery.
Nie udzieliłeś odpowiedzi.
Wróciliście na trybuny, to chyba Żyleta za bardzo nie zna się na transferach?
kivloff

Nie udzieliłem odpowiedzi bo nie rozumiem twoich upośledzonych pytań. Czego tam znowu nie wiesz, nie rozumiesz?
Hal9000

No jak to? Nie udawaj. 16 września w swoim poście puszyłeś się jacy to jesteście zajebiści. Jak to przed Zyletą wszyscy klękają.
Jakoś tego nie widać. Wasz prezio ma was głęboko gdzieś. Wystawił wam jakiegoś słupa i udaje, że wszystko w porządku, a was olewa.
kivloff

No skoro "udaje że wszystko jest w porządku", "olewa", "ma nas głęboko gdzieś"... to cóż mogę odpowiedzieć.. podtrzymuję, że zadajesz upośledzone pytania, na które nie ma wielkiego sensu odpowiadać.

Normalnemu zaleciłbym porównanie czy olewaniem należy nazwać, wydanie (nieudolne - ale to inna kwestia) paru milionów € na transfery, albo wymiana trenera (również zresztą w nieudolny sposob) czy oświadczenie, że zakazy będą podtrzymane, a jak kibice będą dalej takie agresywne komunikaty wydawać to prezes może zabrać pieniążki. No ale nie bierz tego do siebie. Podkreślam: tak bym napisał komuś normalnemu. Ale normalny by się nie ośmieszał akurat takimi zarzutami, akurat w takim momencie historii swojej własnej kibicowskiej rodziny. W momencie który, jak tak dalej pójdzie, będzie można wstawić do metaforycznej gabloty wspomnień obok oprawy-hołdu dla Wojciechowskiego albo zaproszenia antify :)
Hal9000

Tak Nitot to nas olewa, a was by się przestraszył. Oczywiście :-)
Tak jak was się bał gdy żyleta groziła mu żeby nie inwestował w Polonię.
Kepi

Post autor: Kepi »

Mioduski ładnie ich rozgrywa. Zorganizowali protest to im nakupił szrotu typu Rajovic i Colak więc zawiesili bojkot po 1 meczu. Teraz na meczu z Piastem zażądali żeby wypierdalał, bojkocik na meczu z Lincoln no to Mioduski powierzył kierowanie Legią swojemu wspólasowi więc można zawieszać kolejny trwający jeden mecz bojkot.
lubię czytać książki

Post autor: lubię czytać książki »

Niedługo zwykli kibice Legii sami się pogubią kiedy protestują a kiedy nie. GTW średnio co kolejkę albo dwie zmienia decyzję ;]
Hal9000

Leśnodorski ocenił, że Żyleta mocno zmieniła się w ostatnich latach. – Ostatnio byłem na Żylecie. I doszedłem do wniosku, że to już jest zupełnie co innego, niż jeszcze 10 lat temu. Teraz jest więcej dzieciaków, nastolatków, momentami miałem wrażenie, że jestem w środku jakiegoś happeningu hipsterskiego – stwierdził niespodziewanie. Zaraz po tym przyznał, że rozumie, dlaczego tak się dzieje. – Oczywiście Żyleta to ciągle Żyleta. Ale nie da się ukryć, że cała masa ludzi, którzy wychowali się na Żylecie - będących w twoim wieku, starszych, czy nawet sporo starszych ode mnie - przestała chodzić na mecze. Bo to przestało być przyjemne – dodał.
https://supersport.se.pl/pilka-nozna/ek ... -u35e.html
yalla

Post autor: yalla »

Hal9000 pisze: 03.01.2026, 10:58
Leśnodorski ocenił, że Żyleta mocno zmieniła się w ostatnich latach. – Ostatnio byłem na Żylecie. I doszedłem do wniosku, że to już jest zupełnie co innego, niż jeszcze 10 lat temu. Teraz jest więcej dzieciaków, nastolatków, momentami miałem wrażenie, że jestem w środku jakiegoś happeningu hipsterskiego – stwierdził niespodziewanie. Zaraz po tym przyznał, że rozumie, dlaczego tak się dzieje. – Oczywiście Żyleta to ciągle Żyleta. Ale nie da się ukryć, że cała masa ludzi, którzy wychowali się na Żylecie - będących w twoim wieku, starszych, czy nawet sporo starszych ode mnie - przestała chodzić na mecze. Bo to przestało być przyjemne – dodał.
https://supersport.se.pl/pilka-nozna/ek ... -u35e.html
:D

Serio, będziemy dyskutować teraz o jakichś wynaturzeniach z brukowca, i wypowiedziach Leśnego który pod wpływem zapewne chemii miał jazdę że był na Żylecie?
czehulov

Post autor: czehulov »

Tak, niech wątek żyje, wyświetlenia się zgadzają, a idioci mają pożywkę ;) smacznego widzewiacy i dziewczyny z Muranowa. Do następnej zbiórki M(L)F.
Make you an offer you can't refuse You've only got your soul to lose... Eternally... let yourself go!
Prawo i pięść

Post autor: Prawo i pięść »

yalla pisze: 07.01.2026, 08:14
Serio, będziemy dyskutować teraz o jakichś wynaturzeniach z brukowca, i wypowiedziach Leśnego który pod wpływem zapewne chemii miał jazdę że był na Żylecie?
A co jest takiego niezwykłego w tym, że kibic Legii przyszedł na Żyletę? Zakaz ma od was, że nie może?
Hal9000

Pan leśny, uważany przez co najmniej 70% środowiska legijnego za zbawcę być może sonduje sobie środowisko na Żylecie i zachodzi w głowę, kogo to przestraszył się pan Mioduski, że zniknął wystawiając jakieś słupy?
A wiadomo, że panowie za sobą nie przepadają.
yalla

Prawo i pięść pisze: 07.01.2026, 19:10
yalla pisze: 07.01.2026, 08:14
A co jest takiego niezwykłego w tym, że kibic Legii przyszedł na Żyletę? Zakaz ma od was, że nie może?
No na pewno stałby sobie swobodnie na Żylecie i nikt by go nie wyprosił, po tym jak został pociśnięty na transparentach. Daj spokój. Ja wiem że dyskusja w 95% tematów tego forum jest skrajnie niska i to raczej zabawa dla koneserów, ale nie obniżajmy jej jeszcze bardziej głupotami z Superexpressu, Faktu czy innego pudelka. Ja wiem, że jak w SE napiszą że ziemia jest płaska to HalAntifa900 uwierzy, ale nie reszta.
Nurni F.

Post autor: Nurni F. »

Hal9000 pisze: 07.01.2026, 20:59 Pan leśny, uważany przez co najmniej 70% środowiska legijnego za zbawcę (...)
Już Ci to tłumaczyłem, ale nie dotarło, więc może powtórzę- Leśnodorski bardzo dużo stracił w oczach bardzo wielu kibiców Legii, więc może Ty przeżywasz jakieś tam jego wypowiedzi, i może dla Ciebie jest on wielkim autorytetem, ale z całą pewnością nie ma on takiej pozycji w oczach kibiców Legii. Więc wybacz, ale mało kogo poza Tobą obchodzi co Leśny tu czy tam powiedział, i nie oczekuj tu jakichś komentarzy tyczących się jego słów.
Wartości to podstawa
yalla

Jeszcze dodajmy, że to Józef Wojciechowski - członek PZPR, który prywatny biznes otwierał w PRL (a czego to wymagało każdy wie) wylądował na oprawie KSP na Kamiennej jako zbawca. To także ten, który w zamian za kulturalny doping bez bluzgów dawał im darmowe autokary na wyjazdy.

No ale wiadomo, o tym się nie mówi, bo nijak ma się to do wizerunku twardego "antykomucha" z Konwiktorskiej 6.
Hal9000

Nurni F. pisze: 08.01.2026, 13:43
Hal9000 pisze: 07.01.2026, 20:59 Pan leśny, uważany przez co najmniej 70% środowiska legijnego za zbawcę (...)
Już Ci to tłumaczyłem, ale nie dotarło, więc może powtórzę- Leśnodorski bardzo dużo stracił w oczach bardzo wielu kibiców Legii, więc może Ty przeżywasz jakieś tam jego wypowiedzi, i może dla Ciebie jest on wielkim autorytetem, ale z całą pewnością nie ma on takiej pozycji w oczach kibiców Legii. Więc wybacz, ale mało kogo poza Tobą obchodzi co Leśny tu czy tam powiedział, i nie oczekuj tu jakichś komentarzy tyczących się jego słów.
No i co z tego, że tłumaczyłeś?
Bardzo wielu? To znaczy ilu?
Stpne

Gość czerpiący "wiedzę" z komentarzy w internecie i "Superaka" pyta "ilu" :) Krytyczne podejście do Leśnego jest oficjalnym stanowiskiem na Legii. A znaczenie oficjalnego stanowiska można było sprawdzić np. widząc, jaka część Żylety opuściła trybunę w ramach protestu, a jaka została. Ot i cała filozofia. Wcześniej już pokazałeś, że nie znasz historii ruchu kibicowskiego KSP, któremu wystawiasz tu propagandowe internetowe laurki. Teraz na tym forum "egzekwujesz" wirtualną skalę sympatii dla Leśnego :)

Na trybunach trwa prawdziwe życie. Jest też wiele do roboty poza nimi (zwłaszcza, jeżeli się kreśli obraz ekipy jako patriotycznej, itd.). Gdy się nic nie robi w realu, nie da się nadrobić w wirtualu. Proste.
kivloff

Przypomnę tylko że Halinka jakiś czas temu za punkt odniesienia stanowiska Legii brał wpis jakiegoś kogoś co miał dużo komentarzy wpisanych pod artykułami na legia.net, więc obstawiam, że równie dobrze można by świni o gwiazdach opowiadać... :D
R1908

Post autor: R1908 »

https://youtu.be/S7oSiCHk6ug?si=EEos2kyJ_s-wF6jH

Kolejna odsłona afery w Stolicy. Tym razem o hipokryzji kibica Legii.
Jakuszyn

Post autor: Jakuszyn »

Z niego pewnie taki kibic co 2 razy w życiu na meczu był. Po prostu internetowy celebryta co jakiś czas temu nagrał kawałek z bananową pseudo raperką. Pseudo ulicznik.
Więc chodź pomaluj mój świat na żółto i na niebiesko...
yalla

R1908 pisze: 11.01.2026, 17:03 https://youtu.be/S7oSiCHk6ug?si=EEos2kyJ_s-wF6jH

Superexpress odhaczony, afera rodem z glamrap odhaczona, jedziemy dalej. Teraz poprosimy może o coś z Wyborczej albo od Jadczaka.
Ie_suiveur

Post autor: Ie_suiveur »

R1908 pisze: 11.01.2026, 17:03 https://youtu.be/S7oSiCHk6ug?si=EEos2kyJ_s-wF6jH

Ehhh, dzieciaki jarają się takim pato-stylem i później beznamiętnie wierzą, że to kibic i jakaś figura na mieście.

Chłopczyku, ile ty masz lat, że tak to przeżywasz?
DZnr1

Post autor: DZnr1 »

ja.kuśka pisze: 11.01.2026, 19:12
aRka1908 pisze: 11.01.2026, 17:03 https://youtu.be/S7oSiCHk6ug?si=EEos2kyJ_s-wF6jH

Kolejna odsłona afery spod mojej spódnicy. Tym razem o hipokryzji znajomego kibiców Legii.
Z niego pewnie taki kibic, który 2 razy w życiu na meczu był, po prostu - internetowy celebryta, co jakiś czas temu nagrał kawałek z bananową pseudo-raperką, pseudo-ulicznico.
Widziałyście "Bonusa RPK" na meczu w W-wie z "anką dynia", czy po prostu w czasie waszego PMS szarpię wam nerwę fakt, że wobec dość powszechnego w kraju np. 3-mieście 'kurestwa' Legii Warszawa z ostatniej dekady musicie wciąż wypominać najwyżej takie "kopry" jak powyższy lub zatrzymanie i tupnięcie w murawę obok głowy nieposłusznego(, ale odesłanego w ... całości na trybunę) moczymordy albo jakiegoś renegata z ... Legii1926 [jedyna "rozkraka" na Ł3 (hANKA z bandy "t97")] to już temat sprzed lat nastu) itp., zagubione w nie waszej bajce kArGulenki z 'kaszëbëbskâ'? ;)

Poza tym, choć nie jestem melomanem i nie wiem, o czym rymuje "Boniek", to wg mnie raczej większym obciachem jest przytulanie się z lęborskimi obsrańcami pod ... logo "lewAtyw" niż ściskanie się nad ... sopockimi ... trzema siódemkami, gdyńskie gAłGany. :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

vs

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I wracając do tematu ..., bo ha7inka-997 dawno nie próbowała załatwić na "komenda.net" stadionu z kilkunastoma tysiącami (wolnych?) miejsc siedzących przy K6 ...

Obrazek
:D
Jakuszyn

O i znowu mamy wypociny pacjenta z Tworek. Dawno cię nie było. Wyskoczyłeś na przepustkę?
Jak już wspomniałeś o hance to już chyba 10 wywiad z tym waszym konfidentem z teddy boys dzewiãc piãc( pokazał tatuaż) czyli Grzegorz Łubkowski się was nie przestraszył. Małą siłę przebicia macie w tej ''waszej'' Warszawie.

3, 2, 1 start.. teraz możesz przerobić kolejny pokurwieńcu z Tworek.
BylismyTu

Post autor: BylismyTu »

hanior sobie lata po Sopocie i publikuje na fejsbuczku, tak właśnie się boi vendetty ze strony byłych wspólników, co nawijali śmierć konfidentom ale tylko na 50%
https://ibb.co/album/yBvf1D
Beha

Post autor: Beha »

BylismyTu pisze: 16.01.2026, 01:21 hanior sobie lata po Sopocie i publikuje na fejsbuczku, tak właśnie się boi vendetty ze strony byłych wspólników, co nawijali śmierć konfidentom ale tylko na 50%
https://ibb.co/album/yBvf1D
Ale jak podjechali do Youtubera w czasie nagrania, to za firanką się schował….
Psi Patrol

Post autor: Psi Patrol »

Nowy odcinek z byłem Teddy Boysem pojawi się o dziwo nie u Miesniaka a u Exmitera ;) Już na dniach bedzie bardzo długi odcinek jak pogonili dłużnika z lokum ukrainki bo nie płacił rachunków. No trzeba przyznać że jak na typa który wszystkich znał, z każdym handlował i zarabiał po 30 tys dziennie to bardzo biednie w tym lokum. Szkoda tylko dzieciaków.

No a wracajac do sfery kibicowskiej to tyle transparentów, przyśpiewek, koszulki i czego to nie zrobią Haniorowi BA! nawet "flaga" (zwał jak zwał) z jego podobizna i uwaga że pedofil i tyle lat go nie znaleźli hahaha. A tu proszę ukrainka rozkminiła, tvn podjechał i nagrał a exmiter pozamiatał hahaha. Już nie wspominajac o Miesniaku który robi sobie wywiady i nie przestraszył sie podjazdów pod dom.
DennisWise

Post autor: DennisWise »

Psi Patrol pisze: 16.01.2026, 13:46 Nowy odcinek z byłem Teddy Boysem pojawi się o dziwo nie u Miesniaka a u Exmitera ;) Już na dniach bedzie bardzo długi odcinek jak pogonili dłużnika z lokum ukrainki bo nie płacił rachunków. No trzeba przyznać że jak na typa który wszystkich znał, z każdym handlował i zarabiał po 30 tys dziennie to bardzo biednie w tym lokum. Szkoda tylko dzieciaków.

No a wracajac do sfery kibicowskiej to tyle transparentów, przyśpiewek, koszulki i czego to nie zrobią Haniorowi BA! nawet "flaga" (zwał jak zwał) z jego podobizna i uwaga że pedofil i tyle lat go nie znaleźli hahaha. A tu proszę ukrainka rozkminiła, tvn podjechał i nagrał a exmiter pozamiatał hahaha. Już nie wspominajac o Miesniaku który robi sobie wywiady i nie przestraszył sie podjazdów pod dom.
Pogonili przecież trójmiejski exmiter płaci za wyniesienie się z mieszkania napędzając tym samym sobie klientelę. Tomusiowi vel Chicatoro zapłacili żeby się wyniósł tak samo Waldusiowi Kiepskiemu. Potem mają filmik jak sprawnie poszło. Łysy z Tczewa ewoluował już nie wyrzuca ludzi z własnych mieszkań.
Jakuszyn

Ale po co mają za hanką jeździć skoro wolą wywiesić transparent, napisać na murze hanior c***, śmierć konfidentom i powrzucać na niego na meczu czy wystąpić w groźnym teledysku u Marka Kaczego. Za to pajda nie grozi. Pytanie tylko po co zgrywać bandziorów?
Myśleli, że podjadą w 20 czy 30 do Łubkowskiego pod dom i chłop się obsra i nie wrzuci materiału z haniorem a tu już wjechało spokojnie z 10 odcinków youtuberowi ''włos'' z głowy nie spadł a hanior po Polsce śmiga. Mocno Legia, do końca, do końca :D
Taki to warszawski kryminalny świat.
DennisWise

Post autor: DennisWise »

Jakuszyn pisze: 16.01.2026, 19:05 Ale po co mają za hanką jeździć skoro wolą wywiesić transparent, napisać na murze hanior c***, śmierć konfidentom i powrzucać na niego na meczu czy wystąpić w groźnym teledysku u Marka Kaczego. Za to pajda nie grozi. Pytanie tylko po co zgrywać bandziorów?
Myśleli, że podjadą w 20 czy 30 do Łubkowskiego pod dom i chłop się obsra i nie wrzuci materiału z haniorem a tu już wjechało spokojnie z 10 odcinków youtuberowi ''włos'' z głowy nie spadł a hanior po Polsce śmiga. Mocno Legia, do końca, do końca :D
Taki to warszawski kryminalny świat.
A kto ma za nim jeździć jak tam poszkodowanych przez niego w sumie było ze dwóch medialnych ludzi Dobrowolski i Staruchowicz, ludzie których dał na polityczne zamówienie może nawet od samego Tuska. Reszta taka sama jak on. Po prostu ich wyprzedził jak Masa zostając pierworodnym konfidentem. Na tych materiałach tego mięśniaka zresztą wymieniają chyba z 30 konfidentów z Warszawy od Bukaciaka co ludzi zakopywał przy rzece poprzez jakiś szeregowych z gangu mutantów aż po dawnych kolegów z trybuny. Niech zrobią specjalny program i podliczą ich wszystkich zaczynając od Żyda i tego grubego co okradał kolonistów (mnie też 2 dychy na koloniach w Łebie wyciągnął jakiś knur z plecaka pewnie warszawiak). Dzielnicami najlepiej niech ich jeszcze omówią będzie szansa na dwa programy youtube.
Druga sprawa to skąd ty czy my możemy wiedzieć czy sprawa tego słynnego podjazdu pod domu nie była ustawiona, dziś takie czasy że wystarczy zapłacić komu trzeba a potem opłacić media/portal jaki trzeba i rozdmuchać sprawę robią reklamę swoim materiałom oraz wyświetlenia. Dasz rękę sobie uciąć że oni nie współpracowali z tym tzw. Mięśniakiem biorąc parę złotych za autopromocję tych wywiadów z grubym? Albo on nie namówił jakiś kolegów na taki cyrk a potem nie poleciał do TVP czy TVN?
Posłuchaj sobie najnowszego wywiadu z gwiazdą z Torunia komu się regularnie opłacał za to swoje pajacowanie w tych freakfightach i programach i kto czerpał z tego korzyści oprócz niego.
ODPOWIEDZ