Kibicowska Warszawa

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

Ie_suiveur

Re: Kibicowska Warszawa

Post autor: Ie_suiveur »

navijaci88=suomi=katanaczio pisze: 08.12.2025, 12:24 https://www.facebook.com/reel/854795327044514

Co ma oznaczać ten rosyjski okrzyk wojskowy ?
Ie_suiveur pisze: 08.12.2025, 13:06 W której sekundzie? Nie sądziłem, że Poloniści coś wykrzykują w tym zjebanym języku od ruskich Azjatów.
Przypominam się z pytaniem.

navijaci88=suomi= katanaczio pisze: 09.12.2025, 12:14 Polska jest krajem…
Kiedyś może odwiedzisz to zobaczysz na własne oczy;)
iparts.pl
navijaci88

Post autor: navijaci88 »

Przecież ja żyję w Polsce chory p******. Gdybyś umiała czytać to byś wiedziała
Ie_suiveur

navijaci88=suomi=katanaczio pisze: 09.12.2025, 21:31 Przecież ja żyłem w Polsce chory p******. Gdybym umiała czytać to bym wiedziała
Ale ja się nie śmieje z twojej ciężkiej sytuacji materialnej, więc zluzuj i wróć do tematu.

A, i zapomniałaś się przelogować na właściwe konto 😉
yalla

Post autor: yalla »

Hal9000 pisze: 09.12.2025, 10:07 „Z dziada pradziada”
On nie mówi tego serio, tylko ironicznie.
Wyłapałem ironię i nawiązanie do tego że Legioniści są przyjezdni tylko a prawdziwa warszawska inteligencja i stołeczna krew to tylko na KSP ewentualnie. No ale niestety źle trafił bo u mnie Warszawa z "dziada, pradziada", konkretniej z Żoliborza, więc też mocno stołeczna dzielnica, zatem ironia nie trafiła, niczym Arkadiusz Milik do pustej bramki. Tak ogólnie to jak się zastanowię to duży % znajomych z (L) z warszawskich dzielnic ma mocne korzenie stołeczne, no ale przecież "to nie może być prawda, Legia tylko spoza Warszawy".
leonidas88

Post autor: leonidas88 »

Kiedyś przeglądałem forum "czarnych kulturalnych" i to co mi się mocno rzuciło w oczy, iż wielu z tych najbardziej się udzielających,przyjechało do Warszawy skądś? Nie wiem czy nie połowa tych typów? Podejrzewam,że jak ktoś od dziecka nie cierpiał Legii,a po przeprowadzce do Stolicy chciał się zaangażować w kibolstwo,to miał tylko jeden wybór.
To tylko moje przemyślenia,nikt nie musi się z tym zgadzać,ale z tą Warszawskoscią kibiców Polonii to bym polemizował.
suomi

Post autor: suomi »

Jeżeli chodzi o zwykłych kibiców, pikników to studenci Łódź, Białystok, region Śląska i tak dalej rzeczywiście wybierają Polonię, ale nie są to takie liczby i takie zaangażowanie, żeby zaraz szyć flagę Łódź i nazywać się fan clubem. Legia potrafi wywiesić cały sektor flag z nazwami różnych miejscowości. Chodzą, bo lubią piłkę i to jest najbliższy wybór, a Legii nie znoszą. Cracovia też uchodziła za klub inteligencji, klasy wyższej, ale chyba ciężko dzisiaj patrząc na to co tam się dzieje nazwać to inteligencją.
leonidas88

Ty debilu spod Łomżyńskiej wsi, o 5 nickach,w ogóle nie rozumiesz o czym napisałem.. a zresztą.. Bóg z nami!! Ch.j z tobą..
yalla

leonidas88 pisze: 10.12.2025, 13:29 Kiedyś przeglądałem forum "czarnych kulturalnych" i to co mi się mocno rzuciło w oczy, iż wielu z tych najbardziej się udzielających,przyjechało do Warszawy skądś? Nie wiem czy nie połowa tych typów? Podejrzewam,że jak ktoś od dziecka nie cierpiał Legii,a po przeprowadzce do Stolicy chciał się zaangażować w kibolstwo,to miał tylko jeden wybór.
To tylko moje przemyślenia,nikt nie musi się z tym zgadzać,ale z tą Warszawskoscią kibiców Polonii to bym polemizował.
Kiedyś grupki z Iłowa (obok Działdowa), Wołomina (+ lider KSP stamtąd), Izabelina, dziś jakieś grafiki w stylu Węgrowa, Polonijnych Przedmieść itp. Sporo tego. Gdyby tak zliczyć ratio rodowitych do ogółu młyna, to myślę że porównywalnie z Legią ;)
leonidas88

Szkoda że kasujecie posty o debilu o wielu nickach..
(L)Warsaw

Post autor: (L)Warsaw »

yalla pisze: 10.12.2025, 16:24
leonidas88 pisze: 10.12.2025, 13:29 Kiedyś przeglądałem forum "czarnych kulturalnych" i to co mi się mocno rzuciło w oczy, iż wielu z tych najbardziej się udzielających,przyjechało do Warszawy skądś? Nie wiem czy nie połowa tych typów? Podejrzewam,że jak ktoś od dziecka nie cierpiał Legii,a po przeprowadzce do Stolicy chciał się zaangażować w kibolstwo,to miał tylko jeden wybór.
Kiedyś grupki z Iłowa (obok Działdowa), Wołomina (+ lider KSP stamtąd), Izabelina, dziś jakieś grafiki w stylu Węgrowa, Polonijnych Przedmieść itp. Sporo tego. Gdyby tak zliczyć ratio rodowitych do ogółu młyna, to myślę że porównywalnie z Legią ;)
A dodajmy, że goście z Wołomina te naście lat temu byli pierwszym garniturem na Konwiktorskiej :)
suomi pisze: 09.12.2025, 12:14 W stolicy mieszka tak mało przedwojennych mieszkańców i ich rodzin, że trafienie go na takim forum to jak 6 w totka. To miasto zostało zasiedlone na nowo po wojnie między innymi ludźmi z Kresów Wschodnich. Chyba nie myślicie, że typowy kibic Legii rzucający k****** i ganiający za kibicami Polonii ma mieszczańskie pochodzenie. Czechy to kraj mieszczański, na co wskazuje historia, czytelnictwo, duża laicyzacja, inne sektory gospodarki budujące bogactwo i tak dalej. Polska jest krajem chłopskim i nie zmieni tego mieszkanie w Warszawce. Tzn może zmienić, ale do tego trzeba pokoleń
Tutaj brawo. Co prawda wciąż jest to zwykła napinka ale przynajmniej na w miarę wysokim poziomie, a nie tylko udowadnianie, że wnuczek wysoko postawionego milicjanta, który w latach 50 dostał mieszkanie na Muranowie jest bardziej warszawski od potomka pracownika fabryki Ursus :D
Prawo i pięść

Post autor: Prawo i pięść »

W Warszawie ci co się uważają za prawdziwych Warszawiaków to są potomkami ludzi z całej Polski, którzy zjechali się do stolicy po wojnie. Czyli potomkowie słoików.
maczetatata

Post autor: maczetatata »

Jeszcze jeden tak wyśmienity mecz Legii i będzie można śpiewać w Warszawie, odwróćcie tabele a Legia będzie na czele ;) swoją droga nie do pomyślenia jak ta liga jest c****** że vice mistrz spada z ligi, a drużyna która reprezentuje nas w Europie szoruje dno tabeli , ta liga jest tak ustawiona że ostatnia drużyna po 18 kolejkach ma jeszcze szanse na mistrzostwo, var tu ku*** jest potrzebny xd
Ie_suiveur

Prawo i faszyzm pisze: 14.12.2025, 20:00 W Warszawie ci co się uważają za prawdziwych Warszawiaków to są potomkami ludzi z całej Polski, którzy zjechali się do stolicy po wojnie. Czyli potomkowie słoików.
Temat brzmi: Kibicowska Warszawa

c*** to kogo obchodzi skąd przyjechałaś 😉

maczetatata pisze: 14.12.2025, 22:24 swoją droga nie do pomyślenia jak ta liga
To nie oglądaj i się nie spuszczaj tutaj na forum🙃

Chłopaszek komentuje na KIBICOWSKIM podforum grę piłkarzy. To już trzeba mieć ból w pizdzie, że nie lubi, jest „nie do pomyślenia”, ale jednak śledzi każdy news z polskich boisk.

Kochasz Polskę, a Polska pierdoli ciebie 😂
Śnieżnobiały

Post autor: Śnieżnobiały »

Weź spierdalaj z tego forum z resztą pajaców, których cytujesz błaźnie.
Hal9000

Post autor: Hal9000 »

kivloff pisze: 16.09.2025, 11:24 - Żyleta sobie zażyczyła transferów i ma transfery.
Coś poszło nie tak?
suomi

Post autor: suomi »

Prawo i pięść pisze: 14.12.2025, 20:00 W Warszawie ci co się uważają za prawdziwych Warszawiaków to są potomkami ludzi z całej Polski, którzy zjechali się do stolicy po wojnie. Czyli potomkowie słoików.
https://youtube.com/shorts/SEJ2yYBBPS4? ... gp-nEk_hud

:)
Hal9000

Komuna w Polsce upadnie dopiero ostatecznie, gdy ostatecznie upadnie CWKS.
yalla

Hal9000 pisze: 15.12.2025, 10:45 Komuna w Polsce upadnie dopiero ostatecznie, gdy ostatecznie upadnie CWKS.
Ale co ma Resovia do tego tematu?

Antifa w Polsce upadnie dopiero ostatecznie, gdy ostatecznie upadnie KSP.
Kepi

Post autor: Kepi »

Dobrych tam mają ''zawodników''. Przegrali kilka meczów i chłop już woła j**** k**** Legię hahaha. Jakby tak spadli to wymiecie im z 80% kibiców ze stadionu.

yalla przecież chłop dobrze napisał. Jakby tak neokomuchów szlag trafił to wasz cwks całkiem padnie na ryj.
K_89

Post autor: K_89 »

Obrazek

No i dokonało się! CWKS padł na ryj już prawie 70 lat temu, ostatnich neokomuchów trafił szlag, a Siergiej Gorochow dawno uciekł do Moskwy, żeby tam tęsknić za innym ustrojem. Czy ten historyczny bilans pozwoli Ci wreszcie przestać produkować te emocjonalne zgliszcza pod każdym postem? Może pora wybrać jeden, stały nick i – w ramach zaawansowanego samoleczenia – udać się do psychiatry po receptę? Dawkę dobrać tak, by zacząć odróżniać wspomnienia od halucynacji.🤣🤣
Better Dead Than Red...
yalla

Kepi pisze: 15.12.2025, 18:00
Dobrych tam mają ''zawodników''. Przegrali kilka meczów i chłop już woła j**** k**** Legię hahaha. Jakby tak spadli to wymiecie im z 80% kibiców ze stadionu.

yalla przecież chłop dobrze napisał. Jakby tak neokomuchów szlag trafił to wasz cwks całkiem padnie na ryj.
Którzy to są ci "neokomuchy"? Wymień nazwiska. Tak z ciekawości kto teraz jest neokomunistą.
Hal9000

No ma rację, komunizm skończył się w Polsce 4 czerwca 1989 roku.
No przecież powiedziała (od 1:33)
https://youtu.be/JkuYYu8PL_I?si=RA8p4j9-GdVhN0x5

A dwa tygodnie temu z komuchami i neokomuchami protestowała pod Belwederem.
czehulov

Post autor: czehulov »

Dlatego w 2021 roku frekwencja na Legii biła rekordy chociaż szorowaliśmy pod dnie. Weź się jebnij w ten pusty łeb :) Nie mierz innych swoją miarą.
Make you an offer you can't refuse You've only got your soul to lose... Eternally... let yourself go!
yalla

Hal9000 pisze: 15.12.2025, 19:50 No ma rację, komunizm skończył się w Polsce 4 czerwca 1989 roku.
No przecież powiedziała (od 1:33)
https://youtu.be/JkuYYu8PL_I?si=RA8p4j9-GdVhN0x5

A dwa tygodnie temu z komuchami i neokomuchami protestowała pod Belwederem.
Ale kto to te neo-komuchy - wymień nazwiska. Jestem po prostu ciekawe kto obecnie jest neo-komunistą, a kto neo-socjalistą, neo-liberałem, neo-demokratą itd.

Zwyczajnie podajcie te kilka nazwisk, które trzymają Legię przy życiu, i które jak pierdolną to i Legia upadnie. No, bo chyba neokomuchem nie jest Trzaskowski, który w ramach "utrzymywania Legii przy życiu" dał Polonii grube miliony na stadion i tchnął w nich ostatnią nadzieję na lepsze czasy?
Hal9000

Żadnych grubych milionów Trzaskowski na Polonię nigdy nie dał, bo to że platforma i sam Trzaskowski deklarują to wiemy od blisko 20 lat.
Za to nowy stadion Legii powstał za grube miliony za wstawiennictwem neo-komuchów i platformy obywatelskiej, która ma zaplecze zbudowane na osobach mocno związanych z komuną i tamtym systemem.
To że jesteś lebiegą i pojęcia nie masz kto dzierży władzę w Polsce po 89 roku to już nie mój problem. Doszkol się i nie udawaj idioty.
Poanalizuj trochę. Mówią ci coś nazwiska Walter, Wejchert, HGW, nawet BL, plus wasz prezesik, prawa ręka komuchy kulczyka. To najnowsza historia, a ilu bezimiennych "żołnierzy", którzy wielbią osoby z tamtego kręgu panoszy się i pracuje wokół dawnego systemu to głowa mała. Nowy stadion dla Legii i cała otoczka w nowej historii to "ciężka praca" tych ludzi. Doceń to.
Nie na próżno mówi się, że obecnie trwa walka trzeciego pokolenia AK z trzecim pokoleniem UB.
Postudiuj życiorys wojewódzkiego, olejnej, owsiaka, można wymieniac bez końca. Choć to nie osoby związane z Legią to jednak obrazują, że komuna i neo-komuna w Polsce jest wiecznie żywa.
Nurni F.

Post autor: Nurni F. »

Na Twoim miejscu raczej skupiłbym się na tym, że Pan Prezes po najłagodniejszym oświadczeniu "grup kibicowskich" w historii, które to oświadczenie dziesięć razy było sprawdzane przed publikacją czy aby nie pada tam choćby jedno słówko, które mogłoby zbawcę Polonii urazić napisał w odpowiedzi, że ma dosyć i w każdej chwili może Polonię sprzedać, a przy tym poczuł się brutalnie zaatakowany. Co to dla losów Polonii oznaczałoby odejście Nitota wiadomo. Moja prywatna teoria jest taka, że krach rozmów z miastem o budowę stadionu Polonii na zasadach, które zaproponował Francuz powoduje, że za chwilę zacznie się szukanie pretekstu, by Polonię opuścić. Więc może zamiast koncentrować się na komunie w Legii zajmij się swoim klubem, który jest w rękach gościa, który jutro może wstać lewą nogą i podziękować za biznes, do którego tylko dokłada.
Wartości to podstawa
DZnr1

Post autor: DZnr1 »

ha7ina997⁰ pisze: 16.12.2025, 09:32 Żadnych grubych milionów Trzaskowski na Polonię nigdy nie dał, bo to że platforma i sam Trzaskowski deklarują, to wiemy od blisko 20 lat.
Za to nowy stadion Legii powstał za grube miliony za wstawiennictwem m.in. neo-komuchów i platformy obywatelskiej, która ma zaplecze zbudowane na osobach mocno związanych z komuną i tamtym systemem.
To, że jestem lebiegą i pojęcia nie mam, kto dzierży władzę w Polsce po '89, to już nie twój problem. Doszkolę się, by nie ukrywać idioty.
Poanalizuję trochę. Mówią ci coś nazwiska: Walter, Wejchert, HGW, nawet BL, plus wasz prezesik, prawa ręka komucha kulczyka. To najnowsza historia, a ilu bezimiennych "żołnierzy", którzy wielbią osoby z tamtego kręgu panoszy się i pracuje wokół dawnego systemu w ksp, to głowa mała. Nowy stadion dla Legii i cała otoczka w nowej historii to "ciężka praca" innych ludzi. Doceniam to.
Nie na próżno mówi się, że obecnie trwa walka trzeciego pokolenia AK na Ł3 z trzecim pokoleniem UB na ksp.
Postudiuj życiorys wojewódzkiego, "olejnej", "owsika", można wymieniac bez końca. Choć to nie osoby związane z Legią, to jednak obrazują, że komuna i neo-komuna w Polsce jest wiecznie żywa.
Z ww. może jedna ma coś wspólnego z Legią i Warszawą, a u was, tro7ico, to:

Obrazek
Obrazek

Reasumując, na "ŻY(L)ECIE" - biali w-wiacy, w młodym wieku, heteroseksualni, polscy, patriotyczni katolicy, a na ... k6 - antifa/homokomando na głównej trybunie ze ... stołecznego fanklubu eRTeeS-u itd.. :D
Hal9000

W fotomontażach to nie masz sobie równych.

Obrazek
Hal9000

Obrazek
yalla

Hal9000 pisze: 16.12.2025, 09:32 Żadnych grubych milionów Trzaskowski na Polonię nigdy nie dał, bo to że platforma i sam Trzaskowski deklarują to wiemy od blisko 20 lat.
Za to nowy stadion Legii powstał za grube miliony za wstawiennictwem neo-komuchów i platformy obywatelskiej, która ma zaplecze zbudowane na osobach mocno związanych z komuną i tamtym systemem.
To że jesteś lebiegą i pojęcia nie masz kto dzierży władzę w Polsce po 89 roku to już nie mój problem. Doszkol się i nie udawaj idioty.
Poanalizuj trochę. Mówią ci coś nazwiska Walter, Wejchert, HGW, nawet BL, plus wasz prezesik, prawa ręka komuchy kulczyka. To najnowsza historia, a ilu bezimiennych "żołnierzy", którzy wielbią osoby z tamtego kręgu panoszy się i pracuje wokół dawnego systemu to głowa mała. Nowy stadion dla Legii i cała otoczka w nowej historii to "ciężka praca" tych ludzi. Doceń to.
Nie na próżno mówi się, że obecnie trwa walka trzeciego pokolenia AK z trzecim pokoleniem UB.
Postudiuj życiorys wojewódzkiego, olejnej, owsiaka, można wymieniac bez końca. Choć to nie osoby związane z Legią to jednak obrazują, że komuna i neo-komuna w Polsce jest wiecznie żywa.
Lebiegą nie jestem, nie martw się, natomiast chciałem poznać konkretne nazwiska postkomunistów/neokomunistów którzy tą Legię trzymają obecnie przy życiu. Coś tam przedstawiłeś. Teraz powiedz mi - czy u Was zatem wszyscy są w historii w 100% czyści od czerwonych? Rozumiem, że takie nazwiska jak:

- Romanowski, Wojciechowski czy Nitot są w 100% wolni od powiązań z lewicą i komunistami?
- Antifa (90'-2013 rdzeń ekipy KSP) wolna od powiązań komunistycznych?
- "Pan Duże Pe" piszący na instagramie na publicznym profilu (Wasz guru) że "pierd... faszyzm, ale do komunizmu ma romantyczny sentyment" też jest czysty?
-Trzaskowski podpisał papiery, będziecie mieli stadion - 100% patriota Polski?
- Jakieś pokemony wywieszające flagi Osamy Bin Ladena - nic z lewicą i komuną?
- FC w Żurominie swego czasu, którego kibice latali na punkowe i lewackie imprezy - wybitni prawicowcy?
- Oleksy - stały gość trybuny głównej na KSP.

To jest ta Wasza czystość i antykomuna?
Hal9000

Oczywiście, że nie jest tak, że na Polonii wszyscy są święci, bo nie było, nie ma i nie będzie takiego miejsca na świecie, ale to was polubiły szczególnie grube ryby.
Parasol ochronny zabezpieczony od 80 lat jak u nikogo innego. Centralny Klub Ludowego Wojska Polskiego, z największą ilością sekcji, olimpijczyków i reprezentantów Polski, to wszystko nie wzięło się z niczego. Wizytówka sportowa z PRL.
Nie ma prawa spaść wam z głowy choćby włos. Wszystkie kluby po zmianach ustrojowych dotknął kataklizm, a wy mieliście zaledwie nic nie znaczące turbulencje i to od wielkiego dzwonu. Teraz też was nic nie dotknie, możesz być pewny, bo system czuwa.
Trzaskowski to już któryś raz podpisał dokumenty i za każdym razem nas wykiwał. Zrobi to i tym razem, w zasadzie to nie on, bo on nic nie znaczy w Warszawie. To po pierwsze, po drugie, to miasto nam nic nie da, a raczej niewiele, bo wymyśliło sobie, że budowa ma odbyć się w procedurze partnerstwa publiczno-prywatnego, co jeszcze nie miało miejsca w Polsce, a szczególnie w budowie obiektów sportowych. Chodzi o to by udział pieniędzy miejskich w budowie był minimalny (10% ?). To się nie uda.

Trzaskowski ma wyjebane na Polonię. Co innego wy. Wam halę na Skrze szybko wybuduje, i nie w partnerstwie publiczno prywatnym ale w 100% za kasę miejską. I kto tu kogo kocha? Trzaskowski to liberał, chwalony przez TVN, GW, Newsweek i inne tego typu lewackie media. Wpisuje się to wszystko w tezy, które przedstawiam.
K_89

Hal9000 pisze: 16.12.2025, 17:22 Nie ma prawa spaść wam z głowy choćby włos. Wszystkie kluby po zmianach ustrojowych dotknął kataklizm,
Typowy „Niedoinformowany”: wiedza go męczy, fakty drażnią, a rzeczywistość psuje piękno jego wewnętrznego świata. Cóż, nie każdy musi żyć w 2025 roku. Niektórzy wciąż mają bilet do swojej własnej, alternatywnej rzeczywistości. 😉

Dla wszystkich, którzy wolą rzeczywistość od tych osobistych fantazji, wrzucam link do mojego najnowszego tekstu, którego motywem przewodnim jest "spadanie włosów z głowy" i powojenny kataklizm, który faktycznie spadł na kazdego, kto miał przedwojennych działaczy w swoich strukturach.
https://legia.net/blog/blog-prl-kontra- ... zen/102369
Better Dead Than Red...
Hal9000

Przeczytałem :-)
Podobnie Onet czy tam Gazeta Wyborcza pisze o Tusku, że po lekturze mam tak sprany mózg, że zaczynam im wierzyć jaki to cudowny polityk.
Całe szczęście, że bardzo szybko przychodzi otrzeźwienie.
Prawo i pięść

Post autor: Prawo i pięść »

Mam pytanie do Legionistów. Dlaczego wy tak ciśniecie po Mioduskim? Facet włożył kupę kasy w Legię, siedzi w tym od lat a wy go obwiniacie za wyniki. Przecież na stanowisku dyrektorów sportowych ma takie nazwiska jak Bobic i Żewłakow czyli ludzi mających pojęcie o piłce. To, że trener i piłkarze się nie nadają to chyba nie wina Mioduskiego, bo od transferów i zarządzania w pionie sportowym ma swoich ludzi. Na transfery wydał miliony euro, ale czy to jego wina, że taki Rajovic nie potrafi bramek strzelać? Przecież jakby Nsame nie doznał kontuzji to być może dziś byście byli na pierwszym miejscu. To wina Mioduskiego??
Druga sprawa, że na wiele wam pozwala i nie słyszałem by kiedykolwiek krytykował oprawy, pirotechnikę, za co musi płacić kary. Stał za Wami murem po tym co się działo w Alkmaar.

Ogólnie nie rozumiem jak można właścicielowi kazać, że ma wypier****. To tak jakby pracownicy firmy przyszli do właściciela jakiejś firmy, że ma w**********. To brzmi absurdalnie.
Wy macie po prostu za wysokie mniemanie. Polska liga się wyrównała, więc musicie w końcu zejść na ziemię, że Mistrzostwo Polski nie należy się tylko za to, że jesteście Legia. Trzeba ostro zapierniczać a waszym piłkarzom to chyba się wydaje, że oni są Legia i każdy będzie się kładł przed nimi. Według was to wina Mioduskiego. Ja na jego miejscu to bym sobie nie pozwolił na takie ubliżanie tak jak robiliście to na niedzielnym meczu z Piastem.
kivloff

Post autor: kivloff »

No a teraz możesz w********** ze swoim pytaniem i tym całym śmiesznym pierdoleniem w podskokach.
K_89

Hal9000 pisze: 16.12.2025, 18:47 Przeczytałem :-)
Podobnie Onet czy tam Gazeta Wyborcza pisze o Tusku, że po lekturze mam tak sprany mózg, że zaczynam im wierzyć jaki to cudowny polityk.
Całe szczęście, że bardzo szybko przychodzi otrzeźwienie.
Świetnie! W takim razie czekam na Twoje merytoryczne uwagi – konkretnie, gdzie się mylę i na jakich źródłach opierasz swoje zbawienne otrzeźwienie.
Bo jak na razie, to Twoja argumentacja brzmi jak "mi się wydaje, że wiem lepiej", a to niestety nie jest źródło historyczne.
Możemy to rozegrać na faktach, a nie na foliarskich opowieściach o nieśmiertelnym CWKS-ie 🤣
Better Dead Than Red...
Obserwator1946

Post autor: Obserwator1946 »

Czekać tylko aż kibicowskie dalny z całej Polski będą wieszać transparenty: „ Miodulski W********** „ 😄
Kepi

Post autor: Kepi »

''Historia Legii w PRL to nie historia przywileju, lecz historia przetrwania wbrew wszelkim przeciwnościom, które sam system na nią zesłał.''

Ja p******* jakie to legijne. Z tego bełkotu można wywnioskować, że komuna Legii rzucała kłody pod nogi. Tak jak już nie raz pisałem w propagandzie nie mają sobie równych. Jeszcze ten yalla pytający kto jest neo komuchem.

Stadionu też im nie wybudowała komuna. Tak naprawdę to sami go wybudowali z hajsu ze zbiórek. Dozo był kierownikiem budowy.

@obserwator1946 wcale by mnie to nie zdziwiło.
kivloff

Post autor: kivloff »

No na ciebie Kepi to nawet zgodowicze na jakimś głupim forum pisali żebyś się odpierdolił od nich :)
K_89

Kepi pisze: 16.12.2025, 19:47 Ja p******* jakie to legijne. Z tego bełkotu można wywnioskować, że komuna Legii rzucała kłody pod nogi. Tak jak już nie raz pisałem w propagandzie nie mają sobie równych. Jeszcze ten yalla pytający kto jest neo komuchem.
Nadal czekam. Chętnie posłucham Twoich kontrargumentów – może nawet pod tym nickiem, skoro poprzedni się już zużył. Tak czy siak, to dla mnie bez znaczenia – treść i tak jest ta sama. 😉

Ale zanim zaczniesz wygłaszać kolejne teorie spod ciemnej gwiazdy, spróbuj ogarnąć jedną podstawę: komuna nie była monokulturą, a PRL to nie była jednolita masa betonu. To nie było „oni” kontra „my” w prostym układzie. To była wieczna walka o stołki i wpływy.

Puławianie patrzyli krzywo na Natolińczyków, potem wbiegli Partyzanci, którzy mieli alergię na wszystkich dookoła. A milicja z wojskiem toczyli ze sobą cichą wojnę pod stołem – całe dekady! To nie jest wiedza tajemna, to podstawy, które zna każdy, kto choć trochę interesuje się historią, a nie tylko przytula się do jednej wygodnej narracji.

Więc proszę – zamiast krzyczeć „komuna!”, może najpierw zrozum, jaka ta komuna naprawdę była. Potem pogadamy.
Better Dead Than Red...
ODPOWIEDZ