Superpuchar 2024

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Stpne

Re: Superpuchar 2024

Post autor: Stpne » 06.04.2025, 21:32

A ten kolejny raz wjeżdża w cudzy temat jak pitbull w kurnik :) Gość z Wisły zadał tu pytanie, kiedy stracili szacunek w Polsce. Ludzie z kilku klubów mu odpowiedzieli. A że nie było to wczoraj, tylko niecałą dekadę temu? Ano nie było. Ludzie w drodze wyjątku sensownie na tym forum gadają, to wirtualna armia czerwona musi się wjebać, bo nie wytrzyma :)

iparts.pl
Laguna

Post autor: Laguna » 06.04.2025, 21:44

z00rd pisze:
06.04.2025, 15:53
Mi osobiście koło c**** latała Wisła - nie wzbudzała we mnie ani chłodnych ani ciepłych emocji. Mówię w czasie przeszłym, bo po ostatnich wydarzeniach mój stosunek rzecz jasna się zmienił. Z przykrością odnotowuję, że głosy potępiające tę żenadę z grafami są głosami pojedynczymi, zaś generalnie środowisko Wisły od prezesa aż po sam dół cieszy się, jaką to fajną "akcję" zrobili i nie dostrzega problemów po swojej stronie. Świadczy to w moim odczuciu, że słowo "patologia" nie jest ani trochę przesadzone i właściwie to nawet nie jest obraźliwe w stosunku do was. Jest po prostu waszym opisem.

Co do ciebie, to nie wiem na ile jesteś osobnikiem reprezentatywnym dla całej grupy, ale to co wypisujesz również mówi o tobie, że jesteś patusem, jakąś niziną społeczną, prymitywem.

Mówisz, że mogłem stać z maczetą pod grafem o 2 czy 3 w nocy? Może kurva od razu siedzieć na dachu z kuszą? Ty te swoje odklejki wygłaszasz tutaj na poważnie, musisz mieć ostro przećpany łeb. Po co mi p********* o tym, co było 20 lat temu, miałem wtedy 15-16 lat, fajne czasy ale wszystko było wtedy inne. Świat poszedł do przodu, Jagiellonia poszła do przodu, ty pewnie siedzisz na tej samej ławce z tą różnicą, że dzisiaj masz internet.
Akurat pisałem do isisa,który ma trochę więcej latek niż ty więc nie wiem po co się wpierdalasz skoro wtedy miałeś 15 lat.
Taki Isis to przykład idioty który kiedyś zbijał piątki z Wisłą i pił z nimi bimber a teraz ciśnie ich od nożowników i najgorszych Hipokryzja jak skurwysyn ale wątpię by ten kiep zrozumiał o czym pisze bo patrząc na jego wypociny to musi mieć nieźle przechlany mózg.

Płacze o to że Wisła miała sprzęt w bagażnikach to już jest wyższy poziom spierdolenia.Za chwilę będziecie pisać że jechali was pociachać ale akurat nikogo nie spotkali.Zrobili dobrą akcję ale dla was to c*** nie akcja bo pewnie ściana nie odda hehe.Mogliście się spodziewać czegoś takiego bo już nie jedna ekipa tak robiła noc przed meczem.Trzeba było czekać na sprzęcie i wyjaśnić Wisłę a nie zachowywać się jak jakieś śmieszne warty,odry,legnice,podbeskidzia,siedlce,łęczne i reszta nic nie znaczących pedałów.

gpa_jones

Post autor: gpa_jones » 06.04.2025, 22:05

Nie jest tajemnicą, że ruch kibicowski na Wiśle został w dużej mierze przetrącony w 2016 roku, sporo ludzi dało sobie wtedy spokój, jedni przestali się udzielać, inni zmienili trybuny albo już w ogóle nie chodzą na mecze. Całe pokolenie kibiców się zdemobilizowało jeśli tak to można nazwać. Ale jak ktoś się przerzucił na byłe zgody i j**** razem z nimi Wisłę, to nie jest dobrym chłopakiem tylko przerzutem godnym co najwyżej splunięcia.

Później wiadomo pospolite ruszenie w ratowaniu klubu po WSH i powolne odbudowywanie tego co zostało zaorane przez tą ekipę. WRWE, które początki miało jakie miało, 'dojrzało' tak właściwie dopiero w ostatnich latach, ale teraz zgoda szczególnie z Ruchem dla młodego pokolenia które jest teraz na trybunach jest równie prawdziwa jak dla poprzednich było TKWM, więc ciśnięcie dzisiejszym 20-kilkulatkom, że oni niby się przez płot wyzywali z Ruchem 10 lat temu jest trochę nietrafione.

Wszystko było na dobrej drodze aż przydarzył się ten Radłów gdzie chciano wykorzystać problemy Wisły, ale atakujący się przeliczyli i ktoś niestety przypłacił to życiem. Stąd też nie ma opcji na dogadanie się, bo Wisła funkcjonuje w oblężonej twierdzy, w której obiektywnie faktycznie się znajduje, tak więc bojkot może trwać latami, żadna strona nie pójdzie na ustępstwa, bo wtedy widziana by była w tym całym konflikcie jako przegrana. Będzie trwał tak długo aż jakieś instytucje go nie zakończą zmieniając np. przepisy PZPN albo inne ekipy zrobią coś takiego, że przestanie mieć sens, ale dla Wisły paradoksalnie ma on też pozytywne aspekty, bo widać większą mobilizację i konsolidacje całego środowiska skoro jest teraz znienawidzona przez wszystkich.

ŚWH

Post autor: ŚWH » 06.04.2025, 22:20

RaryTaS pisze:
06.04.2025, 21:23

Co do Śląsk Wisła to nie ukrywajmy ale akurat ówczesna ekipa na Wiśle to szacunkiem was zbytnim nie darzyła(co innego Lechię).Niejednokrotnie cisnęli z was bekę że musieli za was różne sprawy załatwiać a podczas waszych wizyt w Krakowie to na akcjach też większego pożytku z was nie było bo byliście obsrani żeby użyć sprzętów.
O tym dowiedziałem się już po rozpadzie zgody jak ruszyła krakowska propaganda, m.in. na tym zacnym forum.

Żeby zweryfikować te farmazony możesz parchu posprawdzać na ilu naszych wyjazdach wisiała flaga wsh, np. w europejskich pucharach.

Tak za nas musieli załatwiać sprawy, że jak padła zgoda to zawsze mieli ciężkie sprawy, żeby się spotkać i wyjaśnić. Ich walka to jakieś naćpane trole piszące farmazony.

Łojezu

Post autor: Łojezu » 06.04.2025, 22:37

Widać ze Widzewiacy zakochani w Wiślakach, jeszcze Wam się czkawką to odbije. Miłość wyznawana pod wpływem mefedronu przez ekipę, która wymieniła 100% zgód to nie miłość. Tam pojęcie wierność jest tylko na fladze.

Cracovia potrafiła wyjść do kosy - Jagiellonii, na łapy, w Amsterdamie. Wiślacy bez gazu, maczet i przewagi 10x chłopa nie wyjdą do nikogo. Taka różnica. Jak dla kogoś to wyznacznik odwagi to jest na poziomie "rozwoju" tego Laguny, a trzeba przyznać że aż taki półgłowek jest raczej rzadko spotykany.

No nic, trzeba wierzyć że Wiślacy pod tym płotem przejdą detoks, pozbędą się stanów lękowych, nabiorą odwagi i wyjdą do kogoś w końcu honorowo.

z00rd

Post autor: z00rd » 06.04.2025, 23:35

Laguna pisze:
06.04.2025, 21:44
Płacze o to że Wisła miała sprzęt w bagażnikach to już jest wyższy poziom spierdolenia.Za chwilę będziecie pisać że jechali was pociachać ale akurat nikogo nie spotkali.Zrobili dobrą akcję ale dla was to c*** nie akcja bo pewnie ściana nie odda hehe.Mogliście się spodziewać czegoś takiego bo już nie jedna ekipa tak robiła noc przed meczem.Trzeba było czekać na sprzęcie i wyjaśnić Wisłę a nie zachowywać się jak jakieś śmieszne warty,odry,legnice,podbeskidzia,siedlce,łęczne i reszta nic nie znaczących pedałów.
Tobie się p******* przyczyny ze skutkami. Płacz to był na Wiśle że Jaga nie chce wpuścić i stąd ta śmieszna akcja z atakowaniem ścian w nocy. Z resztą dalej jest płacz i ból d*** w internecie. Dla ciebie "dobra akcja" dla mnie akt frustracji i bezsilności. Jak już wyżej pisałem wcale nie jest pewne czy gdyby ktoś się nawinął, to nie zostałby pocięty. Po kimś kto nie ma zasad trudno oczekiwać zasad. Wolałbym tego nie sprawdzać na własnej skórze. Za twoje rady że sam powinienem biegać z maczetą, mieczem czy c*** wie czym - dziękuję, nie jestem bandytą tylko kibicem. Tylko proszę, odpuść kolejne opowiastki o tym, co było 20 lat temu, czy za komuny, czy podczas bitwy pod Grunwaldem, bo mamy 2025 rok i realia z 2025 roku.

Rozsądnychultaj88

Post autor: Rozsądnychultaj88 » 07.04.2025, 08:53

Nawet szarakany wiedziały, że uciekanie się do sprzętu to nie odwaga tylko właśnie jej brak. Może to prawda co mówią, że kolejne pokolenia coraz głupsze

mateusznow

Post autor: mateusznow » 07.04.2025, 09:45

Honor, honorowe ekipy z zasadami, a później każdy wali swoich na pieniądzach, prochy i własne interesy są na pierwszym miejscu, ale macie wszyscy racje w Polsce większość honorowych ludzi mamy na trybunach.

leonidas88

Post autor: leonidas88 » 07.04.2025, 09:58

Wiślacy,wy naprawdę nie rozumiecie dlaczego nikt nie chce "bawić" się z wami w kibicowanie?
Na tej samej zasadzie jak wszyscy są mega wkurwienie na to się dzieje od jakiegoś czasu na Polskich ulicach.. nie ma dnia,żeby nie wyciekło,iż jakiś Gruzin,Ukrainiec czy inny Kolumbijczyk kogoś ostrym sprzętem wysłał na tamten świat..
Polacy lubią awantury i bijatyki,lecz dokąd nie wkroczyły te szczurki z kosami,to co najwyżej ktoś miał podbite oko czy wybity ząb(najczęściej)
Teraz jest zupełnie inaczej i wszyscy normalni awanturnicy nie akceptują takich klimatów.
A w świecie kibicowskim to właśnie Wy Wiślacy jesteście takimi szczurami jak Ci nożownicy z importu..

ostr

Post autor: ostr » 07.04.2025, 11:14

Wiślacy do nikogo nie wyjdą na gołe ręce
Nikt nie zaatakuje Wisły sprzętem.
R1908 pisze:
13.02.2023, 20:16
Nerva1 pisze:
13.02.2023, 18:09
Jedyny czysty klub w Polsce to Ruch Chorzów i tyle.nigdy żadnego murzyna,chińczyka czy innego odmieńca
Nadrabiacie rozjebusami, ot czysty prawilnym klub.

Taksepatrze

Post autor: Taksepatrze » 07.04.2025, 14:09

ostr pisze:
07.04.2025, 11:14
Wiślacy do nikogo nie wyjdą na gołe ręce
Nikt nie zaatakuje Wisły sprzętem.
I na tym należy zakończyć polemikę :)

Taksepatrze

Post autor: Taksepatrze » 07.04.2025, 14:26

ŚWH pisze:
06.04.2025, 20:15
ts06 pisze:
04.04.2025, 23:13
.
odbicie MASY dobrych chłopaków od Wisły po 2016 roku. Część zmieniła miejsce zamieszkania na Wrocław i Gdańsk.
Kłaniam się nisko, jestem jednym z takich osób :) Dla mnie i dla wielu innych chłopaków ze starej już gwardii zgoda Wisła & Lechia to było coś więcej niż zgoda - wielka przyjaźń i rodzina. Do dziś żałuję, ale cóż zrobić, takie juz to życie bywa przewrotne. Faktem jest, że przestałem się totalnie udzielać i odbiłem po zerwaniu tej zgody, bo nie mogłem się z tym pogodzić, co nie znaczy, że nie mam dalej Wisly w sercu i wciąż życzę jej jak najlepiej. Powodzenia Wisła, róbcie dalej swoje i nie oglądajcie się nikogo. Jak już wspomniałem dzięki Wam ta scena nie jest nudna jak p****.

Wisła Kraków & Lechia Gdańsk

altgr

Post autor: altgr » 07.04.2025, 14:42

w miare kumaty pisze:
06.04.2025, 18:45
Nastepnie jest Marsylia i polowanie na ... Slask, przy okazji trafiony m.in. LKS ...
Przy okazji ataku koalicji ŁKS nie byl obecny w tym miejscu. Nie wiem skad wziales ta informacje.
ŁKS Łódź Polska !

Prawilnyy

Post autor: Prawilnyy » 07.04.2025, 19:11

Wisła trafiła Śląsk żeby wyjaśnić pewne sprawy i pewnie nie mieli zamiaru innych ekip atakować a Śląsk się poskarżył reszcie i potem reszta ekip szukała Wisły i Ruchu a na czele koalicji był ŁKS.
Ogólnie dla mnie to beka,pretekst by wykluczyć Wrwe z kadry i MN...Pewnie mało kto pamięta ale kiedyś Śląsk zaatakował Widzew w Brukseli i jakoś nikt ich nie wykluczył,tak samo Legii atakującej Polonii czy kilku innych ekip za podobne incydenty.Po prostu kibicowskiej Polsce było na rękę żeby pogonic z kadry Wrwe co im się udało.
Dla mnie to śmiech na sali.Wrwe normalnie powinni jeździć na kadrę ekipą i napierdalanka z przeciwnym obozem.Przynajmniej w jakimś stopniu powinny wrócić szalone lata 90te,zaraz wyjazdy i mecze u siebie byłyby oczyszczone z pikników i wynalazków od Dyzmy.No może z tymi meczami u siebie przesadziłem ale wyjazdy jak najbardziej.Niech w końcu wróci kibolka na kadrze.

Przechodząc jeszcze do Wisły i czy wyskoczą z kimś na łapy.Oczywiście że nie bo zostaliby obici nawet przez ekipy typu Wigry Suwałki,Górnik Łęczna czy Chrobry Głogów.
Rekiny chciały coś zmienić bo poczuli się mocni po założeniu szkółki trenuj sporty walki no ale do czołowych ekip to nie mieli startu a jak psycho fans przyjeżdżali do nich na treningi żeby posparować to podobno rekiny nie wytrzymywali 30 sekund.Potem zostali wyjaśnieni przez sportowców z koalicji warszawsko-sosnowiecko-elbląskiej gdzie część zaczęła spierdalać z placu boju.
Także reasumując byli to przechuje w walce na sprzęt natomiast na łapy to im brakowało sporo nawet do ekip ze średniej półki.
''A w pudle padaka już mało kto grypsuje złodziej na złodzieja administracji kabluje...''

Taksepatrze

Post autor: Taksepatrze » 07.04.2025, 20:57

Prawilnyy pisze:
07.04.2025, 19:11
Wisła trafiła Śląsk żeby wyjaśnić pewne sprawy i pewnie nie mieli zamiaru innych ekip atakować a Śląsk się poskarżył reszcie i potem reszta ekip szukała Wisły i Ruchu a na czele koalicji był ŁKS.
Ogólnie dla mnie to beka,pretekst by wykluczyć Wrwe z kadry i MN...Pewnie mało kto pamięta ale kiedyś Śląsk zaatakował Widzew w Brukseli i jakoś nikt ich nie wykluczył,tak samo Legii atakującej Polonii czy kilku innych ekip za podobne incydenty.Po prostu kibicowskiej Polsce było na rękę żeby pogonic z kadry Wrwe co im się udało.
Dla mnie to śmiech na sali.Wrwe normalnie powinni jeździć na kadrę ekipą i napierdalanka z przeciwnym obozem.Przynajmniej w jakimś stopniu powinny wrócić szalone lata 90te,zaraz wyjazdy i mecze u siebie byłyby oczyszczone z pikników i wynalazków od Dyzmy.No może z tymi meczami u siebie przesadziłem ale wyjazdy jak najbardziej.Niech w końcu wróci kibolka na kadrze.

Przechodząc jeszcze do Wisły i czy wyskoczą z kimś na łapy.Oczywiście że nie bo zostaliby obici nawet przez ekipy typu Wigry Suwałki,Górnik Łęczna czy Chrobry Głogów.
Rekiny chciały coś zmienić bo poczuli się mocni po założeniu szkółki trenuj sporty walki no ale do czołowych ekip to nie mieli startu a jak psycho fans przyjeżdżali do nich na treningi żeby posparować to podobno rekiny nie wytrzymywali 30 sekund.Potem zostali wyjaśnieni przez sportowców z koalicji warszawsko-sosnowiecko-elbląskiej gdzie część zaczęła spierdalać z placu boju.
Także reasumując byli to przechuje w walce na sprzęt natomiast na łapy to im brakowało sporo nawet do ekip ze średniej półki.
To mnie zawsze ciekawiło. Po czym wnosisz, że na obecną chwile Wisla nie zebralaby ludzi do bitki, a gdyby zebrali, to dostaliby bęcki od kogo pobadnie? Wiesz, coś Ci powiem jak to było za moich czasów, gdzie sprzet rowniez był popularny. Krakow to duże miasto, gdzie każda ze stron ma wiele osiedli i na każdym z tych osiedli wówczas można było zebrać spokojnie po kilku ludzi do bicia i mowie o ludziach, którzy serio się bić lubili i nie stronili od solówek i co cie tutaj zdziwi, jezeli chodzi o Wisle, to nie każdy z nich chcial trenować i bić się na sparingach z przytaczanym tutaj przez Ciebie Ruchem. Była masa chłopaków, która nie trenowała, a była dobra w te klocki na łapy. Kiedyś. Jak jest teraz, tego nie wiem, bo to totalnie inne pokolenie, ja mógłbym być ojcem wiekszosci z teraźniejszej ekipy, ale naprawdę myślisz, że Wisla obecnie nie zebralaby ludzi z osiedli, FC tzw. bijoków i dostaliby bęcki od pierwszej lepszej ekipy z malego miasta? Nie twierdze, że nie, ale nie powiedziałbym tez, ze tak. Krakow jak już wspomniałem to duże miasto, przesiakniete walkami i byle jednostrzałowiec nie zagrzeje miejsca na dużej w ekipie. Porownaj Wisle 2-3 lata temu do teraźniejszej. Nie mów, że nie widzisz progresu jeśli chodzi o ilość ludzi w ekipie. Wizualnie oczywiscie. A z ilosci zawsze prędzej czy później wyrosnie jakość. Jakiś czas temu byłem pod kasami Wisły i wyglądało to bardzo obiecująco. Inna sprawa, że niewiadomo, czy dziś nie jest tak, że pokazujesz maczete za pazuchą i już jesteś werbowany do ekipy, tego nie wiem.

Laguna

Post autor: Laguna » 07.04.2025, 21:38

z00rd pisze:
06.04.2025, 23:35
Tobie się p******* przyczyny ze skutkami. Płacz to był na Wiśle że Jaga nie chce wpuścić i stąd ta śmieszna akcja z atakowaniem ścian w nocy. Z resztą dalej jest płacz i ból d*** w internecie. Dla ciebie "dobra akcja" dla mnie akt frustracji i bezsilności. Jak już wyżej pisałem wcale nie jest pewne czy gdyby ktoś się nawinął, to nie zostałby pocięty. Po kimś kto nie ma zasad trudno oczekiwać zasad. Wolałbym tego nie sprawdzać na własnej skórze. Za twoje rady że sam powinienem biegać z maczetą, mieczem czy c*** wie czym - dziękuję, nie jestem bandytą tylko kibicem. Tylko proszę, odpuść kolejne opowiastki o tym, co było 20 lat temu, czy za komuny, czy podczas bitwy pod Grunwaldem, bo mamy 2025 rok i realia z 2025 roku.
Akt bezsilności i frustracji mówisz.No w sumie co możecie innego napisać w tym temacie.

Isis doczekam się odpowiedzi na pytanie czy jeszcze w 2005 wam/tobie nie przeszkadzał sprzęt u Wisły czy będziesz udawał że nie widzisz pytania?Taki wygadany a od wczoraj coś zamilkłeś.

Lojezu nikt nie jest zakochany.Po prostu obnażana jest hipokryzja.

katanaczio

Post autor: katanaczio » 08.04.2025, 10:12

Krpko, bo to koj w mrowisko, ale jeśli ktoś tego nie wie, to życzę mu szczęścia.

Radzę niw używać i ni3 kierowca się w tym świecie mitycznym honorem - on już nawet nie tyle nie istnieje, co jest obiektem drwin tych, którzy decydują o tym, za jaką flaga zgodową staniesz w tym sezonie, a kto ma dla Ciebie być kurwą.

Pozowanie całej Polski na honorową, która piętnuje Wisłę można chyba tylko porównać do burdelmamy, która jest wzburzona, że dziewczynki chodzą teraz w mini.

Wszędzie wały, interesy i łamanie nawet swoich, gdy się w interesy wpierdalają, a Wy o honorze.

Chyba piaskownice się niektórym pomyliły.

Rozsądnychultaj88

Post autor: Rozsądnychultaj88 » 08.04.2025, 10:18

kto tu pisze o honorze? Po prostu jeśli w Polsce miałby się szerzej zadomowić sprzęt to X ludzi odbije, Y ludzi nie przybędzie, a każda takka sytuacja będzie dojeżdżana przez służby intensywniej więc przybędzie Z zeznających. Z punktu widzenia szaraka - skończy się ruch kibicowski, z punktu widzenia ekip - skończy się dochód z przycinek i gadżetów. Zadowoleni będą tylko upośledzeńcy jarający się że jak Wisła jedzie ze sprzętem to nikt się nie waży jej zaatakować ze sprzętem. I to ci są najbliżej kierowania się honorem - w jakiejś spaczonej wersji co prawda. Reszta po prostu korzysta z dobrodziejstwa jakie daje działający ludzki mózg.

kaelowiec

Post autor: kaelowiec » 08.04.2025, 14:04

wraz ze zmianą TKWM na WRWE miałem nadzieje na ocieplenie na linii Wisła - Jaga, wszak zgoda W-J-R + Siarka to była chyba najmocniejsza paka lat 80tych , a padła jak wiadomo przez L , w dodatku nie ma już ludzi którzy w czasach ŚWL i równolegle WJ mieli wywalone na to drugie z czego skorzystała Lechia

no widzę że szans nie ma

szkoda

eNGie

Post autor: eNGie » 08.04.2025, 14:38

kaelowiec pisze:
08.04.2025, 14:04
wraz ze zmianą TKWM na WRWE miałem nadzieje na ocieplenie na linii Wisła - Jaga, wszak zgoda W-J-R + Siarka to była chyba najmocniejsza paka lat 80tych , a padła jak wiadomo przez L , w dodatku nie ma już ludzi którzy w czasach ŚWL i równolegle WJ mieli wywalone na to drugie z czego skorzystała Lechia

no widzę że szans nie ma

szkoda
Zgoda Wisły z Jagiellonią padła przez Lechie. Po konfrontacji Lechii z Jagiellonią, telefon do Krakowa i po zgodzie.

Stpne

Post autor: Stpne » 08.04.2025, 15:17

kaelowiec pisze:
(...) wszak zgoda W-J-R + Siarka to była chyba najmocniejsza paka lat 80tych
Jest to piętrowo interesująca opinia. Byłeś na jakimś obfitującym w wydarzenia meczu w latach '80 z udziałem tej paki?

mateusznow

Post autor: mateusznow » 08.04.2025, 16:16

Rozsądnychultaj88 pisze:
08.04.2025, 10:18
kto tu pisze o honorze? Po prostu jeśli w Polsce miałby się szerzej zadomowić sprzęt to X ludzi odbije, Y ludzi nie przybędzie, a każda takka sytuacja będzie dojeżdżana przez służby intensywniej więc przybędzie Z zeznających. Z punktu widzenia szaraka - skończy się ruch kibicowski, z punktu widzenia ekip - skończy się dochód z przycinek i gadżetów. Zadowoleni będą tylko upośledzeńcy jarający się że jak Wisła jedzie ze sprzętem to nikt się nie waży jej zaatakować ze sprzętem. I to ci są najbliżej kierowania się honorem - w jakiejś spaczonej wersji co prawda. Reszta po prostu korzysta z dobrodziejstwa jakie daje działający ludzki mózg.
Wystarczy brak zarobku i to szybciej wymiecie ludzi z ekip niż sprzęt.

DiegoT

Post autor: DiegoT » 08.04.2025, 16:18

kaelowiec pisze:

no widzę że szans nie ma

szkoda
Takie ocieplenie chyba nastąpiło, ale jak czas pokazał nic z tego nie wyszło ;) mając neutralne stosunki z Widzewem, Wisłą i Ruchem pewnie wielu ich widziało w tej rodzinie. Ale i Jaga poszła w innym kierunku, szukając swojego miejsca i WRWE, gdzie tak naprawdę jest to WRWEP.

StonkaZiemniaczana

Post autor: StonkaZiemniaczana » 08.04.2025, 22:52

Wszak nie jest żadną tajemnicą, że była na Jadze do pewnego momentu nacja pro chorzowsko-łódzko-krakowska, ale nie miała takiej siły przebicia co nacja poznańsko-łódzka😉

Amok-rts

Post autor: Amok-rts » 09.04.2025, 12:58

Taksepatrze pisze:
07.04.2025, 20:57
Krakow jak już wspomniałem to duże miasto, przesiakniete walkami i byle jednostrzałowiec nie zagrzeje miejsca na dużej w ekipie. Porownaj Wisle 2-3 lata temu do teraźniejszej. Nie mów, że nie widzisz progresu jeśli chodzi o ilość ludzi w ekipie. Wizualnie oczywiscie. A z ilosci zawsze prędzej czy później wyrosnie jakość. Jakiś czas temu byłem pod kasami Wisły i wyglądało to bardzo obiecująco. Inna sprawa, że niewiadomo, czy dziś nie jest tak, że pokazujesz maczete za pazuchą i już jesteś werbowany do ekipy, tego nie wiem.
Kraków obecnie kibicowsko wymiera. Na większości osiedli nikt nie działa, nic się nie dzieje, a ty piszesz ze jest progres. A wizualnie przynajmniej na zdjęciach Wisła wygląda jak ekipa młodziaków z liceum.

Taksepatrze

Post autor: Taksepatrze » 09.04.2025, 13:43

Amok-rts pisze:
09.04.2025, 12:58
Taksepatrze pisze:
Krakow jak już wspomniałem to duże miasto, przesiakniete walkami i byle jednostrzałowiec nie zagrzeje miejsca na dużej w ekipie. Porownaj Wisle 2-3 lata temu do teraźniejszej. Nie mów, że nie widzisz progresu jeśli chodzi o ilość ludzi w ekipie. Wizualnie oczywiscie. A z ilosci zawsze prędzej czy później wyrosnie jakość. Jakiś czas temu byłem pod kasami Wisły i wyglądało to bardzo obiecująco. Inna sprawa, że niewiadomo, czy dziś nie jest tak, że pokazujesz maczete za pazuchą i już jesteś werbowany do ekipy, tego nie wiem.
Kraków obecnie kibicowsko wymiera. Na większości osiedli nikt nie działa, nic się nie dzieje, a ty piszesz ze jest progres. A wizualnie przynajmniej na zdjęciach Wisła wygląda jak ekipa młodziaków z liceum.
Obecnie owszem, tym niemniej jednak poczekaj jaki będzie boom jak Wisla dostanie sponsora - a dostanie - i wrócą na salony. Znów wróci moda na kibicowanie. Ide o zakład. Co do ekipy, to nie będziemy oceniac po zdjęciach. Zostawmy to. Wisla po wiadomych przetasowaniach buduje swoją marke jakby od nowa, a lepić z czego tam było, jest i będzie - za duża marka w kraju. Idzie krok po kroku ku lepszemu.

mateusznow

Post autor: mateusznow » 09.04.2025, 15:52

Taksepatrze pisze:
09.04.2025, 13:43
Amok-rts pisze:
09.04.2025, 12:58
Taksepatrze pisze:
Obecnie owszem, tym niemniej jednak poczekaj jaki będzie boom jak Wisla dostanie sponsora - a dostanie - i wrócą na salony. Znów wróci moda na kibicowanie. Ide o zakład. Co do ekipy, to nie będziemy oceniac po zdjęciach. Zostawmy to. Wisla po wiadomych przetasowaniach buduje swoją marke jakby od nowa, a lepić z czego tam było, jest i będzie - za duża marka w kraju. Idzie krok po kroku ku lepszemu.
W każdym mieście mają problemy kadrowe z młodymi, a Ty myślisz, że w Krakowie stanie się coś zupełnie odwrotnego? Nie Kraków podąża raczej w drugą stronę.

tMK.

Post autor: tMK. » 10.04.2025, 12:55

eNGie pisze:
08.04.2025, 14:38
kaelowiec pisze:

no widzę że szans nie ma

szkoda
Zgoda Wisły z Jagiellonią padła przez Lechie. Po konfrontacji Lechii z Jagiellonią, telefon do Krakowa i po zgodzie.
To była przyczyna, ale zgodę zakończyła Jaga w ramach jasności.
TVN - NIE OGLĄDAM!
GW - NIE CZYTAM!
PO - NIE GŁOSUJĘ!

ODPOWIEDZ