Superpuchar 2024
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Superpuchar 2024
A może nie "udanego skakania" tylko "połamania nóg"? Nie wiem czego sie życzy w takich sytuacjach. Nie znam żadnego pasjonata skakania po innym kutasie
-
Oczywiście wszystko działa w dwie strony - nikt nie zakazuje Wiślakom przeprowadzać ataków na gołe łapy, skoro tak jeżdżą wzdłuż i wszerz nietykani po całej Polsce. Czemu tego nie robią? Nie uważasz że jest to śmieszniejsze?Taksepatrze pisze: ↑04.04.2025, 09:24Działa to wszystko w dwie strony nieprawdaż? Równie dobrze można napisać, że to nie cała Polska będzie ustalać zasady dla Wisły :) Tak zostali wychowani (nie oni pierwsi zapoczatkowali zabawki w Krakowie), pozniej taką droge obrali, tak może chcą być teraz postrzegani, nie mnie to juz oceniac, bo ja juz stary jestem, ale sam przyznasz, że teksty w necie "j**** Wisle" która znienawidzona jezdzi po całej Polsce nienaruszona przez nikogo są trochę śmieszne:)
Do wynajętej fury wrzucili swoje zabawki i pojechali na Białystok. Czego tam się spodziewali? Cracovii? To jest właśnie to narzucanie zasad przez Wisłę, ze atakując ich nie spodziewasz się honorowej walki tylko pocięcia. Dlatego j****. Niech będą tacy oryginalni i wyróżniający się wśród ekip, ale na swoim podwórku. Ba, teraz są jeszcze bardziej wyjątkowi. Jako jedyni w Polsce stoją pod plotami.
-
Ty j***** debilu jadąc przez całą Polskę można natknąć się na inne ekipy,które raczej na łapy nie wyskoczą.Na powrocie może gdzieś w Małopolsce czaić się Cracovia stąd te ekipy zawsze jeżdżą z przedłużaczami.
Wy jesteście tak niedojebani,że nie ogarniacie,że inne ekipy też na wszelki wypadek wożą ze sobą przedłużacze.
Cipy z Białegostoku znowu płaczą o ten sprzęt bo bolą dupska o te rozjebane graffiti.
Trzeba było jechać do Warszawy i atakować a nie siedzieć na pizdach,płakać i pisać oświadczenia.
Wy jesteście tak niedojebani,że nie ogarniacie,że inne ekipy też na wszelki wypadek wożą ze sobą przedłużacze.
Cipy z Białegostoku znowu płaczą o ten sprzęt bo bolą dupska o te rozjebane graffiti.
Trzeba było jechać do Warszawy i atakować a nie siedzieć na pizdach,płakać i pisać oświadczenia.
-
Ale czemu mają atakować na gole łapy ? Będą atakować bądź sie bronić na własnych warunkach, a nie tak jak im ktoś każe. Z tego co widzę, to nie są żadne marionetki, żeby płynąć za narzuconym nurtem. Śmieszniejsze to jest to, że nie masz pojęcia co twoi starsi koledzy po szalu wożą w bagażnikach ;) Oj bardzo byś się zdziwił. Co do przykładu fury z Białegostoku, to serio Cie to dziwi, że Wisla miała ze sobą sprzęt? No litości. Wez też pod uwagę fakt, że niejedna ekipa chciałaby zrobić Wisle nawet w ten mniej honorowy sposób, w imię zasady mieczem wojujesz i od miecza giniesz, tyle tylko, żeby zrobić Wisle sprzetem, trzeba jeszcze umieć go używać ;) No ale gdyby jednak się tak komuś udało, to zachwytów by końca nie było, czyż nie? Obaj znamy odpowiedź.
-
W całym polski kibicowskim światku głów padło ponad z 30...Nie prowadzę statystyk bo nie o to tutaj chodzi.
Święta Wojna pochłonęła najwięcej ofiar, wiaodmo, każdy się chyba ze mna zgodzi.
To czemu nigdy nie było takiego wielkiego boomu gdy gineli że wymienie na szybko Ś.P:
- Faraon (Pogoń vs Cracovia)
- Rolik (Śląsk vs Widzew)
- Rajmund, Remigiusz (Ruch vs Górnik)
- Pastor (Górnik vs Ruch)
- Roland ( Widzew vs ŁKS)
Tak możemy się licytować bez końca...
Co do śmierci Małpy, Wisła pojechała ze sprzętem, ale tylko uczestnicy wiedzą jak do końca to wyglądało...
A nie do końca było tak jak przedstawiły media...
P.S. Wiele osób będzie mnie tutaj opierdalać ale gdy Cracovia była na TOPie to wielu osobom ze zgód wręcz imponował klimat Krakowa, tylko wtedy gdy byli łowcami, gdy zostali zwierzyną było już smutno...
Święta Wojna pochłonęła najwięcej ofiar, wiaodmo, każdy się chyba ze mna zgodzi.
To czemu nigdy nie było takiego wielkiego boomu gdy gineli że wymienie na szybko Ś.P:
- Faraon (Pogoń vs Cracovia)
- Rolik (Śląsk vs Widzew)
- Rajmund, Remigiusz (Ruch vs Górnik)
- Pastor (Górnik vs Ruch)
- Roland ( Widzew vs ŁKS)
Tak możemy się licytować bez końca...
Co do śmierci Małpy, Wisła pojechała ze sprzętem, ale tylko uczestnicy wiedzą jak do końca to wyglądało...
A nie do końca było tak jak przedstawiły media...
P.S. Wiele osób będzie mnie tutaj opierdalać ale gdy Cracovia była na TOPie to wielu osobom ze zgód wręcz imponował klimat Krakowa, tylko wtedy gdy byli łowcami, gdy zostali zwierzyną było już smutno...
-
Mieszasz systemy walutowe. Gdy Wisła była szanowaną ekipą, też waszym ówczesnym zgodom te głowy tak nie przeszkadzały (pewien wyjątek we Wrocku po Grabiszyńskiej). Gdy przestała być i doszły jeszcze "wisienki na torcie" w postaci działań 60 i okoliczności bojkotu... To są nieporównywalne realia.
-
Gdy Wisła była szanowaną ekipą tzn kiedy ? Co pdoasz mi datę że od nie wiem Grabiszyńskiej przestała byc ?Stpne pisze: ↑04.04.2025, 22:08Mieszasz systemy walutowe. Gdy Wisła była szanowaną ekipą, też waszym ówczesnym zgodom te głowy tak nie przeszkadzały (pewien wyjątek we Wrocku po Grabiszyńskiej). Gdy przestała być i doszły jeszcze "wisienki na torcie" w postaci działań 60 i okoliczności bojkotu... To są nieporównywalne realia.
Tak nie przeszkadzały, dlatego podałem też śmierć Rolika.
Punkt widzenia zawsze zależy od punktu siedzenia.
Sosnowieccy "Łowcy Flag" stali się zwierzyna i tyle.
Wiedzieli po co jadą i w jaki teren.
Naprawdę z serca szkoda mi tego faceta który zginął bo to strata dla rodziny, przyjaciół, a z drugiej strony tez bylem na pogrzebach i albo przychodzi czas by się ogarnąć, albo cóż...
Zapraszam do merytorycznej dyskusji.
-
Daty nie, ale każdy zorientowany (być może poza nowymi zgodami) wie kiedy. Spadek szacunku zaczął się od rozpadu TKWM i sposobu, w jaki się to odbyło. Szybciej poszło po tym, co się szybko stało z nową koalicją w kontekście 60. Rozumiem realia tego forum, ale ludzie z różnych ekip się znają, znają też wzajemnie swoje oceny różnych sytuacji. Trudno dyskutować o dawno podsumowanych faktach tym razem na tym wspaniałym forum.factoryproject pisze: ↑04.04.2025, 22:18Gdy Wisła była szanowaną ekipą tzn kiedy ? Co pdoasz mi datę (...)
-
Rozpad TKWM to coś nie wyobrażalnego...Stpne pisze: ↑04.04.2025, 22:28Daty nie, ale każdy zorientowany (być może poza nowymi zgodami) wie kiedy. Spadek szacunku zaczął się od rozpadu TKWM i sposobu, w jaki się to odbyło. Szybciej poszło po tym, co się szybko stało z nową koalicją w kontekście 60. Rozumiem realia tego forum, ale ludzie z różnych ekip się znają, znają też wzajemnie swoje oceny różnych sytuacji. Trudno dyskutować o dawno podsumowanych faktach tym razem na tym wspaniałym forum.factoryproject pisze: ↑04.04.2025, 22:18Gdy Wisła była szanowaną ekipą tzn kiedy ? Co pdoasz mi datę (...)
O ile zgoda ze Śląskiem przez kosę Wisly i Lechii z Motorem długo była tematem tabu, i przewijały się różne tematy jak :
Słynne skasowanie na okładce "Forza Wisły" emblematu Ślaska i parę innych tematów...
To zerwania zgody z Lechią nigdy bym nie przypuszczał, dla mnie osoby ktora znała i szanowała ludzi z drugiego końca Polski był to szok..Tyle że zgody się zawiązują, rozwiązują
a my szaraki na forum możemy sobie popisać...
-
Tyle że to Lechia zerwała, ale w pełni ich rozumiem, natomiast było tyle już różnych 'fikołków', jeśli chodzi o zgody, układy itp., że akurat Wisła-Ruch, to mały pikuś. Jak dla mnie odbicie od wirtualnej zgody ze Śląskiem i stworzenie realnego układu z Ruchem, to był zajebisty krok. To że jedna persona z Chorzowa, rozjebała się na Kraków, a znów kolejna persona z KrK, rozjebała się na resztę...Bywa.
Jak dla mnie jedyna na prawdę krzywa akcja, po za KrK, to była Grabiszyńska. I jak zareagowała kibolska Polska...Jeden wielki c***. j**** te dzieci z forum ale jesteście jebanymi hipokrytkami. Nie aż tak dawno, wprost zmiażdżono typa z SSW, i co? c****. Macie będę, Wisła też ma bekę. Nic lepszego ekipie nie zdarzyło się jak ten pojebany bojkot.
I k****...Raz, nie zdajecie sobie sprawy, jakiego boosta daliście Wiśle, przez te zakazy(Cracovia ma beke/ z zakazów), dwa, to się zaraz skończy.
Będą grozić walkowery, ale jakimi ratlerkami trzeba być, by to popierać. Jak zawsze szanowałem Legie, to po tym co odjebali, to sory. Jesteście jebanymi pomawiaczami i konfiturami.
I nie że mi d*** płonie i łzy lecą...Myślicie że 'ekipie' chodzi o to żeby obejżczyć mecz xD
Jak dla mnie jedyna na prawdę krzywa akcja, po za KrK, to była Grabiszyńska. I jak zareagowała kibolska Polska...Jeden wielki c***. j**** te dzieci z forum ale jesteście jebanymi hipokrytkami. Nie aż tak dawno, wprost zmiażdżono typa z SSW, i co? c****. Macie będę, Wisła też ma bekę. Nic lepszego ekipie nie zdarzyło się jak ten pojebany bojkot.
I k****...Raz, nie zdajecie sobie sprawy, jakiego boosta daliście Wiśle, przez te zakazy(Cracovia ma beke/ z zakazów), dwa, to się zaraz skończy.
Będą grozić walkowery, ale jakimi ratlerkami trzeba być, by to popierać. Jak zawsze szanowałem Legie, to po tym co odjebali, to sory. Jesteście jebanymi pomawiaczami i konfiturami.
I nie że mi d*** płonie i łzy lecą...Myślicie że 'ekipie' chodzi o to żeby obejżczyć mecz xD
-
Spytałeś - odpowiedziałem. Nic więcej.
-
-
Nie znasz się modern kibicu, ale jednak łezki płyną o te zamalowane grafy piczko. Coś mi się zdaje, że większość twojej aktywności kibicowskiej to ponacinać się ze znajomymi w barwach na ostrym klipie, na potem większość z was odpuszcza nawet młyn u siebie. Pamiętam jeszcze za TKWM jak na pro-wroclawskich terenach 2 tyg.sie spuszczali, że wiślacy zamalowali grafy w Lubinie i miastach ich fc.Agnostyk pisze: ↑03.04.2025, 15:20Było 3.5Dżolo Rypandolo pisze: ↑03.04.2025, 15:12Jaka oficjalna liczba Wisły i ile z tego pociągami specjalnymi?
Potem 8-9
Czyli wyjdzie że koło 20 tysi było.
Przestrzelone grafy ok. Bywa. Trochę to dziecinne ,:). Nie moje klocki. Nie znam się.
Ale na walkę ze ścianami z całym arsenałem jechać. Makabra. Żenada , wstyd. Jednak totalne olewanie moczem Wisły od dziś popieram. Szczury i tyle.
"Rzeczywistość z d*** opisywana przez pizgaczy" - Matka Kurka
"Blogi internetowe zagrażają demokracji" - Barack Hussein Obama

"Blogi internetowe zagrażają demokracji" - Barack Hussein Obama

-
Z tymi 60 jest śmieszne bo każdy się z Wisły czy Ruchu śmiał, a po chwili powyskakiwaly 60tki z innych klubów i jakoś cisza.Stpne pisze: ↑04.04.2025, 22:08Mieszasz systemy walutowe. Gdy Wisła była szanowaną ekipą, też waszym ówczesnym zgodom te głowy tak nie przeszkadzały (pewien wyjątek we Wrocku po Grabiszyńskiej). Gdy przestała być i doszły jeszcze "wisienki na torcie" w postaci działań 60 i okoliczności bojkotu... To są nieporównywalne realia.
-
Cóż, zważywszy na to, jak wygląda dzisiaj sytuacja w w Krakowie z 60 - wielu się może śmiać. Dla wielu jednak to zabawne nie jest. Porównywalne do sytuacji gdziekolwiek indziej, również nie.
-
Serio nie znasz daty? 21.06.2016. Ta data zmieniła wszystko.factoryproject pisze: ↑04.04.2025, 22:18Gdy Wisła była szanowaną ekipą tzn kiedy ? Co pdoasz mi datę że od nie wiem Grabiszyńskiej przestała byc ?Stpne pisze: ↑04.04.2025, 22:08Mieszasz systemy walutowe. Gdy Wisła była szanowaną ekipą, też waszym ówczesnym zgodom te głowy tak nie przeszkadzały (pewien wyjątek we Wrocku po Grabiszyńskiej). Gdy przestała być i doszły jeszcze "wisienki na torcie" w postaci działań 60 i okoliczności bojkotu... To są nieporównywalne realia.
Tak nie przeszkadzały, dlatego podałem też śmierć Rolika.
Punkt widzenia zawsze zależy od punktu siedzenia.
Sosnowieccy "Łowcy Flag" stali się zwierzyna i tyle.
Wiedzieli po co jadą i w jaki teren.
Naprawdę z serca szkoda mi tego faceta który zginął bo to strata dla rodziny, przyjaciół, a z drugiej strony tez bylem na pogrzebach i albo przychodzi czas by się ogarnąć, albo cóż...
Zapraszam do merytorycznej dyskusji.
-
Hahaha tak, brak wyjazdów lub ostatnie stanie pod płotem dał niesamowitego kopa do rozwoju ruchu kibolskiego na Wiśle.ts06 pisze: ↑04.04.2025, 23:13I k****...Raz, nie zdajecie sobie sprawy, jakiego boosta daliście Wiśle, przez te zakazy(Cracovia ma beke/ z zakazów), dwa, to się zaraz skończy.
Czy w tej bajce były smoki wawelskie? :D
Kiedyś darzyłem szacunkiem Wisłę, nie oni zaczęli sprzęt w KRK, musieli na niego odpowiedzieć, by nie zostać wyrżniętymi, ale wy się zagubiliście w tym, rozmiłowaliście w nim, to jest problem. Polska kibolska pogodziła się z tym, że się rżniecie na sprzęcie w KRK, ale czemu LAMUSY bez honoru wyciągacie go na kibiców innych klubów? Bo jesteście leszczami, którzy bez maczety, gazu, nic nie znaczą, tym dla nas jesteście...
-
Nie porownuj malych sytuacji do rozjebania sie calych ekip i to kilka razy jak to bylo na Ruchu od Batorego za złom po CBS i Psycho Fans bylo tego co kilka lat sporo. Nawet jak zrobili akcje na flagi to tez sie sprzedali na psach w tym sami znani z Ruchu i Wisły.Mareczek86 pisze: ↑05.04.2025, 07:57Z tymi 60 jest śmieszne bo każdy się z Wisły czy Ruchu śmiał, a po chwili powyskakiwaly 60tki z innych klubów i jakoś cisza.Stpne pisze: ↑04.04.2025, 22:08Mieszasz systemy walutowe. Gdy Wisła była szanowaną ekipą, też waszym ówczesnym zgodom te głowy tak nie przeszkadzały (pewien wyjątek we Wrocku po Grabiszyńskiej). Gdy przestała być i doszły jeszcze "wisienki na torcie" w postaci działań 60 i okoliczności bojkotu... To są nieporównywalne realia.
-
Z tymi walkowerami to bym się tak nie rozpędzał. Na razie są one możliwe jedynie w wyobraźni Harrego Pottera z Gorlic.ts06 pisze: ↑04.04.2025, 23:13Tyle że to Lechia zerwała, ale w pełni ich rozumiem, natomiast było tyle już różnych 'fikołków', jeśli chodzi o zgody, układy itp., że akurat Wisła-Ruch, to mały pikuś. Jak dla mnie odbicie od wirtualnej zgody ze Śląskiem i stworzenie realnego układu z Ruchem, to był zajebisty krok. To że jedna persona z Chorzowa, rozjebała się na Kraków, a znów kolejna persona z KrK, rozjebała się na resztę...Bywa.
Uchwała PZPN pozwala w imię prawa nie wpuszczać kibiców gości (owszem, potrzeba uzasadnienia ale z tym nie ma nikt kłopotów). Do jej (uchwały) ustanowienia parły kluby krakowskie. I Wisła zbiera teraz tego efekty.
-
Ale ja pisze głównie o tym, że KSGKS, Cracovia i reszta ekip nawet układała piosenki o 60tkach z Wisły i Ruchu, po czym minęło pare lat i sami są pełni konfitur i nagle głowa w dół i udają, że jest git. No r******** się na wszystko, żeby dostać 60tke. Bez pośpiechu nie p****** bo to prezes Cracovii wymyślił taki gówniany przepis, a nie Wisła.Busta pisze: ↑05.04.2025, 13:32Nie porownuj malych sytuacji do rozjebania sie calych ekip i to kilka razy jak to bylo na Ruchu od Batorego za złom po CBS i Psycho Fans bylo tego co kilka lat sporo. Nawet jak zrobili akcje na flagi to tez sie sprzedali na psach w tym sami znani z Ruchu i Wisły.Mareczek86 pisze: ↑05.04.2025, 07:57Z tymi 60 jest śmieszne bo każdy się z Wisły czy Ruchu śmiał, a po chwili powyskakiwaly 60tki z innych klubów i jakoś cisza.Stpne pisze: ↑04.04.2025, 22:08Mieszasz systemy walutowe. Gdy Wisła była szanowaną ekipą, też waszym ówczesnym zgodom te głowy tak nie przeszkadzały (pewien wyjątek we Wrocku po Grabiszyńskiej). Gdy przestała być i doszły jeszcze "wisienki na torcie" w postaci działań 60 i okoliczności bojkotu... To są nieporównywalne realia.
-
Taksepatrze pisze: ↑04.04.2025, 21:14Ale czemu mają atakować na gole łapy ? Będą atakować bądź sie bronić na własnych warunkach, a nie tak jak im ktoś każe. Z tego co widzę, to nie są żadne marionetki, żeby płynąć za narzuconym nurtem. Śmieszniejsze to jest to, że nie masz pojęcia co twoi starsi koledzy po szalu wożą w bagażnikach ;) Oj bardzo byś się zdziwił. Co do przykładu fury z Białegostoku, to serio Cie to dziwi, że Wisla miała ze sobą sprzęt? No litości. Wez też pod uwagę fakt, że niejedna ekipa chciałaby zrobić Wisle nawet w ten mniej honorowy sposób, w imię zasady mieczem wojujesz i od miecza giniesz, tyle tylko, żeby zrobić Wisle sprzetem, trzeba jeszcze umieć go używać ;) No ale gdyby jednak się tak komuś udało, to zachwytów by końca nie było, czyż nie? Obaj znamy odpowiedź.
Chłopie ten sprzęt był przepakowany do fur ktore były wynajęte już w okolicy żeby nie śmigać na krakowskich blachach.
Więc tak sprzęt mnie dziwi chociaż z drugiej strony niczego innego bo Młodej Frajerni się nie spodziewałem
Więc ku*** niech nie płaczą że nikt ich nie wpuszcza, ich zasady latanie że sprzętem ich sprawa tylko bez płaczu jak znów na parkingu będą stać przez kolejne lata
-
Temat bojkotu Wisły i 60-tek rozlewa się na kilka jak nie kilkanaście tematów, Może założy ktoś jeden zbiorczy?
-
A to nie Ty śpiewasz "Nie dla nas jest porażki smak, nie dla nas forma zła. Za Jagę ODDAM ŻYCIE swe, za Jagę BKS ?K_JB pisze: ↑05.04.2025, 17:20Taksepatrze pisze: ↑04.04.2025, 21:14Ale czemu mają atakować na gole łapy ? Będą atakować bądź sie bronić na własnych warunkach, a nie tak jak im ktoś każe. Z tego co widzę, to nie są żadne marionetki, żeby płynąć za narzuconym nurtem. Śmieszniejsze to jest to, że nie masz pojęcia co twoi starsi koledzy po szalu wożą w bagażnikach ;) Oj bardzo byś się zdziwił. Co do przykładu fury z Białegostoku, to serio Cie to dziwi, że Wisla miała ze sobą sprzęt? No litości. Wez też pod uwagę fakt, że niejedna ekipa chciałaby zrobić Wisle nawet w ten mniej honorowy sposób, w imię zasady mieczem wojujesz i od miecza giniesz, tyle tylko, żeby zrobić Wisle sprzetem, trzeba jeszcze umieć go używać ;) No ale gdyby jednak się tak komuś udało, to zachwytów by końca nie było, czyż nie? Obaj znamy odpowiedź.
Chłopie ten sprzęt był przepakowany do fur ktore były wynajęte już w okolicy żeby nie śmigać na krakowskich blachach.
Więc tak sprzęt mnie dziwi chociaż z drugiej strony niczego innego bo Młodej Frajerni się nie spodziewałem
Więc ku*** niech nie płaczą że nikt ich nie wpuszcza, ich zasady latanie że sprzętem ich sprawa tylko bez płaczu jak znów na parkingu będą stać przez kolejne lata
Każdy oddaje życie za klub, za kraj, ale przychodzi co do czego to najlepiej dać sobie po plaskaczu. Ja nie mówię, że zginąć za klub jest mądre, ale te przyśpiewki i groźne fany trochę zajezdzają hipokryzją w późniejszym kontekście, że ja nie wyjdę na Wisłę, bo nie będę ginął z rąk wariatów.
Powiedz to żołnierzom, którzy ginął z broni palnej czy tam kto zachowuje jakikolwiek honor.
-
Ty to jestes niezle odklejony. Juz wolalem jak sie produkowales o modzie na stadionach.
-
[quote="w miare kumaty" post_id=1449465 time=1743835996 user_id=92941
Serio nie znasz daty? 21.06.2016. Ta data zmieniła wszystko
[/quote]
Znam ta datę ale myślisz serio że od danego dnia wszystko się pozmieniało ?
Przecież ta scena kibicowska jest skurwiona ponad 10 albo i 15 la lat ;)
Przecież i chłopaki z Gdańska byli zajawieni Wisła i goście z Kielc czy innego Jasła Cracovia , tyle że trzeba mieć charakter by latać ze sprzętem.
Tak było. Jak ktoś napisze że nie to albo jest młody, albo zwykła p****, albo nie wie o czym pisze...
Nie chce tutaj pisać jakiś ideałów ale zajrzyjcie sobie na ten profil na FB:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100064004115551
Tam jest solidnie opisana sytuacja z Kielc gdzie zginął Ś.P. Małpa.
Pisarzy tutaj wielu...a malowaliście chociaż grafa w mieście derbowym
Serio nie znasz daty? 21.06.2016. Ta data zmieniła wszystko
[/quote]
Znam ta datę ale myślisz serio że od danego dnia wszystko się pozmieniało ?
Przecież ta scena kibicowska jest skurwiona ponad 10 albo i 15 la lat ;)
Przecież i chłopaki z Gdańska byli zajawieni Wisła i goście z Kielc czy innego Jasła Cracovia , tyle że trzeba mieć charakter by latać ze sprzętem.
Tak było. Jak ktoś napisze że nie to albo jest młody, albo zwykła p****, albo nie wie o czym pisze...
Nie chce tutaj pisać jakiś ideałów ale zajrzyjcie sobie na ten profil na FB:
-
Zdecyduj się na coś. Wyżej oczekiwałeś "dyskusji na poziomie", a teraz ubliżasz tym, którzy uważają, że latanie ze sprzętem to tchórzostwo i słabizna. No więc tak jest zdaniem wielu, znacznie więcej od tych, którzy są tym "zajawieni" w sumie na zasadzie "safari". Ze sztucerami, a może i granatnikami byłoby pewnie jeszcze "charakterniej". Jak to na safari. Nie zmienisz tego.
Podobnie z chwilą utraty szacunku przez Wisłę. Jak widzisz, opinie ludzi z różnych klubów są podobne. Możesz z tym dyskutować, itd. W niczym nie zmieni to faktu, że wiele osób w Polsce myśli podobnie. Co ciekawe, zwłaszcza z kos, które wcześniej TSW szanowały niezależnie od sprzętu. Życie.
Podobnie z chwilą utraty szacunku przez Wisłę. Jak widzisz, opinie ludzi z różnych klubów są podobne. Możesz z tym dyskutować, itd. W niczym nie zmieni to faktu, że wiele osób w Polsce myśli podobnie. Co ciekawe, zwłaszcza z kos, które wcześniej TSW szanowały niezależnie od sprzętu. Życie.
-
Serio widzisz tutaj gdzieś ubliżanie ?
Może źle dobrałem słowa, chodziło mi o to ze 15-20 lat temu zgodą Wisły i Cracovii jakoś nie przeszkadzał sprzęt, a wręcz podobłao im się to gdy byli na gościnie w Krakowie...
-
Co do reszty, powtórzę chyba po raz trzeci. Gdy po utracie szacunku domino ruszyło, to poszło (Rolik/Widzew, Marsylia...). W bonusie postawa wobec propozycji załatwienia ostatniej sprawy. Może się mylę, ale za wcześniejszych czasów zostałaby po prostu przyjęta. Również ze względu na podejście ówczesnych zgód. Czasy się zmieniły. Nie wiem, czy jest tu coś jeszcze do dodania.factoryproject pisze: ↑05.04.2025, 21:01Jak ktoś napisze że nie to albo jest młody, albo zwykła p****, albo nie wie o czym pisze...
-
No troszkę Ce nie rozumiem, albo się nie rozumiemy bo Rolik zginał w 2003...a Marsylia była w 2016, mamy już 2025.Stpne pisze: ↑05.04.2025, 22:05Co do reszty, powtórzę chyba po raz trzeci. Gdy po utracie szacunku domino ruszyło, to poszło (Rolik/Widzew, Marsylia...). W bonusie postawa wobec propozycji załatwienia ostatniej sprawy. Może się mylę, ale za wcześniejszych czasów zostałaby po prostu przyjęta. Również ze względu na podejście ówczesnych zgód. Czasy się zmieniły. Nie wiem, czy jest tu coś jeszcze do dodania.factoryproject pisze: ↑05.04.2025, 21:01Jak ktoś napisze że nie to albo jest młody, albo zwykła p****, albo nie wie o czym pisze...
Juz raz też była propozycja w pakcie poznańskim...\
A wiecie co jest najlepsze ? Ze Zagłebiu Sosnowiec np. nie przeszkadzało że Wisła była w ponad 100 osób z Kaliszem u nich,a to ciekawostka nie ?
-
Dalej zgodom Wisly nie przeszkadza sprzet. Zmienily sie tylko zgody.
Odstawcie te narkotyki dla Waszego dobra. Macie juz takie stany lekowe, ze musicie przepakowac sprzet do wynajetych fur, bo wgrywacie, ze w Bialymstoku moze czekac Cracovia, albo inne ekipy czyhajace ze sprzetem, ktore nie moga sie doczekac by Was pociachac. Jeszcze wciskacie ludziom herezje ze za barwy jestescie gotowi zginac. Historia mowi, ze jestescie przecpancami ktorzy w przypadku glodu 48 godzinnego sprzedaje swoich kamratow, byle przed odsiadka sie uchronic, wiec nie pierdolcie ze za Wisle jestescie w stanie sie pokroic. No chyba, ze tort finansowy zwiazany z klubem.
Polska scena bez Was nic nie traci - zero awantur, zero ustawek, zasadzek, ultras tez kupa. Stoicie jak taki uposledzony glab pod tym plotem czy na forum i zastanawiacie sie czemu nikt sie z Wami bawic nie chce, obwiniajac caly swiat.
Odstawcie te narkotyki dla Waszego dobra. Macie juz takie stany lekowe, ze musicie przepakowac sprzet do wynajetych fur, bo wgrywacie, ze w Bialymstoku moze czekac Cracovia, albo inne ekipy czyhajace ze sprzetem, ktore nie moga sie doczekac by Was pociachac. Jeszcze wciskacie ludziom herezje ze za barwy jestescie gotowi zginac. Historia mowi, ze jestescie przecpancami ktorzy w przypadku glodu 48 godzinnego sprzedaje swoich kamratow, byle przed odsiadka sie uchronic, wiec nie pierdolcie ze za Wisle jestescie w stanie sie pokroic. No chyba, ze tort finansowy zwiazany z klubem.
Polska scena bez Was nic nie traci - zero awantur, zero ustawek, zasadzek, ultras tez kupa. Stoicie jak taki uposledzony glab pod tym plotem czy na forum i zastanawiacie sie czemu nikt sie z Wami bawic nie chce, obwiniajac caly swiat.
-
No to w punktach:factoryproject pisze: ↑05.04.2025, 22:18No troszkę Ce nie rozumiem, albo się nie rozumiemy bo Rolik zginał w 2003...a Marsylia była w 2016, mamy już 2025.
- Śląsk ma w pamięci Rolika
- Wisła wchodzi w układ z Widzewem
- chwilę później wspólnie traktując Śląsk w Marsylii, jak wiadomo.
"Najlepsze" to jest to, że mimo dyskusji na tym wspaniałym forum, w których padało proste wyjaśnienie - nie dotarło :) Bojkot nie dotyczy zgód/układów Wisły i nikt im nie mówi, kogo mają mieć na sektorze, tylko samej Wisły na meczach ich drużyny. Od początku bojkotu Legia była na Widzewie i dwa razy na Ruchu, Lech był na Widzewie... i za każdym razem ze strony kibiconetowego WRWE te same komentarze. Że zgody Wisły nie wpuszczą/nie powinny wpuścić, itd. Że w tym kontekście Pogoń czymś Legię zaskoczy/nie zostanie wpuszczona. No i co? Ostatnio i oni w Warszawie byli. K.net sobie, a życie sobie. Ciekawostka, nie?factoryproject pisze: ↑05.04.2025, 22:18A wiecie co jest najlepsze ? Ze Zagłebiu Sosnowiec np. nie przeszkadzało że Wisła była w ponad 100 osób z Kaliszem u nich,a to ciekawostka nie ?
-
Ja proponuję jeździć z klamkami i granatami, co jeśli na powrocie okaże się, że Warszawa jest zajęta przez ruskich?Laguna pisze: ↑04.04.2025, 20:36Ty j***** debilu jadąc przez całą Polskę można natknąć się na inne ekipy,które raczej na łapy nie wyskoczą.Na powrocie może gdzieś w Małopolsce czaić się Cracovia stąd te ekipy zawsze jeżdżą z przedłużaczami.
Nie do wiary jakie baranie łby wypisują tutaj swoje mądrości.
Uporządkujmy to wszystko: Wisła nie jest wpuszczana na stadiony, bo "kumaci" nie chcą przyjąć ustaleń dot. nie używania niebezpiecznych narzędzi. Wiślacka społeczność nie zgadza się z tym. Argumenty jakie się przewijają to "a bo inni też", "a bo to krakowski klimat", "no może i latamy z maczetami, ale większość to normalni kibice i oni cierpią bo nie mogą wspierać drużyny". Generalnie pierwszą ligę większość osób ma w d****, ale tu mamy Superpuchar, wiecie, przynajmniej w teorii mecz prestiżowy. Kulesza chce pokazać jaki to z niego sprawczy, twardoręki prezes i zapunktować przed wyborami. Zastrasza Jagiellonię, między innymi odebraniem licencji i odbiera organizację meczu przenosząc go na Narodowy, co oznacza dodatkowy wyjazd i brak dochodów z dnia meczowego. Kibice postanawiają nie udawać że deszcz pada, gdy Kulesza pluje im w twarz, co skutkuje szybką decyzją o bojkocie spotkania, przez co plan PZPNu się j****. Wiele osób w Polsce nie rozumie zachowania Jagiellonii, niektórzy krytykują ją za to. Nie brakuje głosów, że może najwyższa pora przestać się wygłupiać, że piłka nożna dla kibiców i takie tam. Nadchodzi noc poprzedzająca dzień meczowy, grupa geniuszy z Krakowa robi objazd po Białymstoku rysując bazgroły na muralach i zbierając na siebie dowody w telefonach. Jako że poszli w ilość nie w jakość, złapało ich od c**** kamer. Podczas powrotu zostają zawinięci i okazuje się, że byli uzbrojeni po zęby. Skąd wiesz debilu Laguna, że to na wypadek jakby Cracovia wyskoczyła z krzaków albo kosmici sfrunęli z nieba? Znasz tych maczeciarzy? Mi się wydaje, że gdyby ktoś akurat się napatoczył i próbował bronić grafów, to mógłby zostać pocięty jak wieprz, wszak ściany budynków i samochody z pewnością ich nie prowokowały, a mimo to zostały uszkodzone.
Nie wiem co za geniusz to wymyślił, ale udowodnił w sposób dobitny, że kluby które nie chcą kibiców Wisły na swoich stadionach, mają ku temu powody.
Murale zostaną odnowione, zaś ty patusem i tępakiem zostaniesz już na zawsze.
-
Przestań, przecież ten laguna to pe..dał zwykły. On myśli, że skoro sam jest debilem, to wszyscy są takimi debilami jak on. Jadą w Polskę, do Białegostoku i meczety biorą, bo po drodze będą inne ekipy. No kuuuurwa mać? Serio? Co za bieda umysłowa.z00rd pisze: ↑05.04.2025, 23:58Ja proponuję jeździć z klamkami i granatami, co jeśli na powrocie okaże się, że Warszawa jest zajęta przez ruskich?Laguna pisze: ↑04.04.2025, 20:36Ty j***** debilu jadąc przez całą Polskę można natknąć się na inne ekipy,które raczej na łapy nie wyskoczą.Na powrocie może gdzieś w Małopolsce czaić się Cracovia stąd te ekipy zawsze jeżdżą z przedłużaczami.
Nie do wiary jakie baranie łby wypisują tutaj swoje mądrości.
Uporządkujmy to wszystko: Wisła nie jest wpuszczana na stadiony, bo "kumaci" nie chcą przyjąć ustaleń dot. nie używania niebezpiecznych narzędzi. Wiślacka społeczność nie zgadza się z tym. Argumenty jakie się przewijają to "a bo inni też", "a bo to krakowski klimat", "no może i latamy z maczetami, ale większość to normalni kibice i oni cierpią bo nie mogą wspierać drużyny". Generalnie pierwszą ligę większość osób ma w d****, ale tu mamy Superpuchar, wiecie, przynajmniej w teorii mecz prestiżowy. Kulesza chce pokazać jaki to z niego sprawczy, twardoręki prezes i zapunktować przed wyborami. Zastrasza Jagiellonię, między innymi odebraniem licencji i odbiera organizację meczu przenosząc go na Narodowy, co oznacza dodatkowy wyjazd i brak dochodów z dnia meczowego. Kibice postanawiają nie udawać że deszcz pada, gdy Kulesza pluje im w twarz, co skutkuje szybką decyzją o bojkocie spotkania, przez co plan PZPNu się j****. Wiele osób w Polsce nie rozumie zachowania Jagiellonii, niektórzy krytykują ją za to. Nie brakuje głosów, że może najwyższa pora przestać się wygłupiać, że piłka nożna dla kibiców i takie tam. Nadchodzi noc poprzedzająca dzień meczowy, grupa geniuszy z Krakowa robi objazd po Białymstoku rysując bazgroły na muralach i zbierając na siebie dowody w telefonach. Jako że poszli w ilość nie w jakość, złapało ich od c**** kamer. Podczas powrotu zostają zawinięci i okazuje się, że byli uzbrojeni po zęby. Skąd wiesz debilu Laguna, że to na wypadek jakby Cracovia wyskoczyła z krzaków albo kosmici sfrunęli z nieba? Znasz tych maczeciarzy? Mi się wydaje, że gdyby ktoś akurat się napatoczył i próbował bronić grafów, to mógłby zostać pocięty jak wieprz, wszak ściany budynków i samochody z pewnością ich nie prowokowały, a mimo to zostały uszkodzone.
Nie wiem co za geniusz to wymyślił, ale udowodnił w sposób dobitny, że kluby które nie chcą kibiców Wisły na swoich stadionach, mają ku temu powody.
Murale zostaną odnowione, zaś ty patusem i tępakiem zostaniesz już na zawsze.
-
Widzisz zjebku zamiast atakować Wisłę to siedzisz i płaczesz na forum o sprzęt.Mogłeś też z ekipą pilnować murali i grafów na sprzęcie ale wolisz na forum j**** Wisłę.
Jak widać trauma po Jaga rar dalej trzyma bo masz stany lękowe przed sprzętem który mieli w bagażnikach a ty w tym czasie słodko spałeś.
I jeszcze jedno kiepie.Czy jeszcze w 2005 roku sprzęt u Wisły wam nie przeszkadzał?Zgoda pewnie trwałaby dalej w najlepsze gdyby nie dym z Lechią czego konsekwencją było ściągnięcie przez Wisłę waszej flagi na meczu z gksem Bełchatów.
Jebałeś wtedy Wisłę od nożowników? :D
Jak widać trauma po Jaga rar dalej trzyma bo masz stany lękowe przed sprzętem który mieli w bagażnikach a ty w tym czasie słodko spałeś.
I jeszcze jedno kiepie.Czy jeszcze w 2005 roku sprzęt u Wisły wam nie przeszkadzał?Zgoda pewnie trwałaby dalej w najlepsze gdyby nie dym z Lechią czego konsekwencją było ściągnięcie przez Wisłę waszej flagi na meczu z gksem Bełchatów.
-
W tamtych czasach na Jadze działała ekipa Pretorians, która została wyparta, więc widocznie tamtej ekipie to nie przeszkadzało... Zresztą czemu miałoby przeszkadzać skoro sami używali sprzętu np. mecz pucharu Polski i atak na pociąg, którym jechał Raków. Używki też im nie były obce. To była inna Jagiellonia, na pewno nie Sportowa
-
Mi osobiście koło c**** latała Wisła - nie wzbudzała we mnie ani chłodnych ani ciepłych emocji. Mówię w czasie przeszłym, bo po ostatnich wydarzeniach mój stosunek rzecz jasna się zmienił. Z przykrością odnotowuję, że głosy potępiające tę żenadę z grafami są głosami pojedynczymi, zaś generalnie środowisko Wisły od prezesa aż po sam dół cieszy się, jaką to fajną "akcję" zrobili i nie dostrzega problemów po swojej stronie. Świadczy to w moim odczuciu, że słowo "patologia" nie jest ani trochę przesadzone i właściwie to nawet nie jest obraźliwe w stosunku do was. Jest po prostu waszym opisem.Laguna pisze: ↑06.04.2025, 13:08Widzisz zjebku zamiast atakować Wisłę to siedzisz i płaczesz na forum o sprzęt.Mogłeś też z ekipą pilnować murali i grafów na sprzęcie ale wolisz na forum j**** Wisłę.
Co do ciebie, to nie wiem na ile jesteś osobnikiem reprezentatywnym dla całej grupy, ale to co wypisujesz również mówi o tobie, że jesteś patusem, jakąś niziną społeczną, prymitywem.
Mówisz, że mogłem stać z maczetą pod grafem o 2 czy 3 w nocy? Może kurva od razu siedzieć na dachu z kuszą? Ty te swoje odklejki wygłaszasz tutaj na poważnie, musisz mieć ostro przećpany łeb. Po co mi p********* o tym, co było 20 lat temu, miałem wtedy 15-16 lat, fajne czasy ale wszystko było wtedy inne. Świat poszedł do przodu, Jagiellonia poszła do przodu, ty pewnie siedzisz na tej samej ławce z tą różnicą, że dzisiaj masz internet.
-
Umowmy sie, do pewnego czasu byly osoby, ktore jaraly sie sprzetem w Krakowie. Dopoki ten sprzet dotyczyl tylko ekip krakowskich, to nikomu to nie przeszkadzalo. Wszystko sie zmienilo po Grabiszybskiej, gdzie na umawiana na rece awanture Wisla wyskoczyla ze sprzetem. Efekt wszyscy znamy. W ramach `rewanzu`Widzew dojechal Slask ... efekt znowu wszyscy znamy. Przypomnijmy jednak, ze do tego momentu sprzet byl wszechobecny - czy to w formie pasow, cegiel czy innych brech. Na szczescie kilka osob poszlo po rozum do glowy. efektem czego byl pakt poznanski. Do paktu nie przystapily obydwie krakowskie ekipy. Kolejne trupy padaly w Krakowie, ale poza nim jako tako ten pakt antysprzetowy dzialal. Nastepnie Wisla polujac na flagi w Kielcach zabila Malpe. Mamy rok 2007. Pozniej gina chlopaki z Widzewa i Stalowej Woli, ale awantury te sa bez sprzetu - jasne, kazda smierc to tragedia - przy awanturach bywa roznie - wiadomo, ze zawsze jest jakies ryzyko, ale to ryzyko jest duzo nizsze jak nie ma sprzetu (zwlaszcza ostrego). I nagle przychodzi rok 2016. Szok i niedowierzanie - Wisla robi uklad z Ruchem, pada zgoda ze Slaskiem i zaczyna sie publicznie pranie brudow - kto byl bardziej chujowy podczas tej zgody. Wiekszosc zgod rozstaje sie majac do siebie szacunek, ale nie tutaj. Nastepnie jest Marsylia i polowanie na ... Slask, przy okazji trafiony m.in. LKS ... a uklad na reprezentacje przeciez obowiazywal. Pozniej mamy oswiadczenia WSH o tym, ze beda walczyc na lapy ze wszystkimi oprocz Cracovii. WSH i PF sie rozpruwaja. Osoby przejmujace stery na Wisle nie odcinaja sie od wczesniejszych dzialan WSH. Przychodzi nieszczesny turniej w Radlowie i Wislacy bronia sie sprzetem. Efekt znowu wszyscy znamy. Podsumowujac: Wisla w przeciagu 18 lat zabija 3 kibicow poza Krakowem. Dwoch z nich co prawda z owczesnych zgod Cracovii, ale za kazdym razem na goscinnych wystepach (i kazdorazowo z uzyciem sprzetu).
Cofajac sie w czasie - Cracovia ma na koncie glowe chlopaka z Pogoni Szczecin, ale nie zapominajmy, ze to jest kibicowska prehistoria, od tego czasu na stadionach wymiana pokolen nastapila dwa razy. Tak, to Cracovia byla prekursorem. Wisla musiala zareagowac i zrobila to. Niemniej jednak to tylko Wisla od tamtego czasu ma na koncie ofiary smiertelne (i to az 3) poza Krakowem.
Pomijam tu watek Gornika Zabrze, bo to rowniez byla rywalizacja derbowa.
Cofajac sie w czasie - Cracovia ma na koncie glowe chlopaka z Pogoni Szczecin, ale nie zapominajmy, ze to jest kibicowska prehistoria, od tego czasu na stadionach wymiana pokolen nastapila dwa razy. Tak, to Cracovia byla prekursorem. Wisla musiala zareagowac i zrobila to. Niemniej jednak to tylko Wisla od tamtego czasu ma na koncie ofiary smiertelne (i to az 3) poza Krakowem.
Pomijam tu watek Gornika Zabrze, bo to rowniez byla rywalizacja derbowa.
-
Ok, co to zmienia? Wisla miala "tylko" jeden noz, ktory nie mial byc uzyty. Ale zostal. Korona miala brechy ... ilu Wislakow zginelo?factoryproject pisze: ↑05.04.2025, 21:01Nie chce tutaj pisać jakiś ideałów ale zajrzyjcie sobie na ten profil na FB:
Blog bardzo subiektywny ... zreszta autor nie bardzo sie z tym nawet kryje.
-
Wylęgarnia konfidentów, odbicie MASY dobrych chłopaków od Wisły po 2016 roku. Część zmieniła miejsce zamieszkania na Wrocław i Gdańsk. Układ z ekipą, którą 3 miesiące wcześniej cisnęliście od c****, a rok wcześniej malowaliście wrzuty anty Ruch w Krakowie. Chłopy z Krakowa, którzy byli na pogrzebie ŚP Rolika bluzgające go na Wisła-Śląsk zaraz po upadku zgody. Faktyczne zajebisty krok.ts06 pisze: ↑04.04.2025, 23:13Tyle że to Lechia zerwała, ale w pełni ich rozumiem, natomiast było tyle już różnych 'fikołków', jeśli chodzi o zgody, układy itp., że akurat Wisła-Ruch, to mały pikuś. Jak dla mnie odbicie od wirtualnej zgody ze Śląskiem i stworzenie realnego układu z Ruchem, to był zajebisty krok.
Wirtualna zgoda, heheh. Po co takie dorabianie teorii? 80 procent waszej aktywności poza Krakowem to były akcje ze Śląskiem.
Wy macie po prostu taką mentalność w Krakowie. Jakiś jełop od was ciśnie Stal Rzeszów od wieśniaków, a liżecie sobie jaja z KKS Kalisz. Jakby dzisiaj wam ktoś powiedział, że jest od teraz jebiecie Ruch i lubicie się z Lechem, to byście to zaakceptowali i dorabiali teorie, o tym jak tak na prawdę Wisła miała wyjebane na Ruch, a tym bardziej na Widzew i kochalibyście Lecha, taki mental. Jesteście patologią.
-
Mija 9 lat a maliniak nadal płacze o to że wsh oraz sporo innych Wiślaków im napluło do pysków i nazywa patologią a nie jest tajemnicą że we Wrocku za czasów zgody byliście podjarani rekinami jak nastolatki Bieberem.Tłumy dobrych chłopakow odbiły i co już nie kibicują Wiśle tylko Śląskowi i Lechii?To faktycznie dobre chłopaki z nich.I rozumiem że nikt nie musiał polubić Ruchu czy Widzewa tak samo w drugą stronę.Ale minęło 9 lat,powoli do głosu dochodzi następne pokolenie i gadka o tym co było nie ma mniejszego sensu.
Lech cisnął ełksie od żydów a kilka miesięcy później zawiązali układ.Tak to czasem bywa w kibicowskim świecie.
Co do Śląsk Wisła to nie ukrywajmy ale akurat ówczesna ekipa na Wiśle to szacunkiem was zbytnim nie darzyła(co innego Lechię).Niejednokrotnie cisnęli z was bekę że musieli za was różne sprawy załatwiać a podczas waszych wizyt w Krakowie to na akcjach też większego pożytku z was nie było bo byliście obsrani żeby użyć sprzętów.
Skończ już gościu w co drugim poście pisać o tym co było bo to już nie wróci.Dziś są nowe układy i zgody i raczej nikt tam w Krakowie za wami nie płacze.
Lech cisnął ełksie od żydów a kilka miesięcy później zawiązali układ.Tak to czasem bywa w kibicowskim świecie.
Co do Śląsk Wisła to nie ukrywajmy ale akurat ówczesna ekipa na Wiśle to szacunkiem was zbytnim nie darzyła(co innego Lechię).Niejednokrotnie cisnęli z was bekę że musieli za was różne sprawy załatwiać a podczas waszych wizyt w Krakowie to na akcjach też większego pożytku z was nie było bo byliście obsrani żeby użyć sprzętów.
Skończ już gościu w co drugim poście pisać o tym co było bo to już nie wróci.Dziś są nowe układy i zgody i raczej nikt tam w Krakowie za wami nie płacze.