Też chętnie zobaczyłbym mapę takiego Kwidzyna, gdzie na niespełna 40 tys. mieszkańców przypadają 3 ekipy. Z tego co wiem to jednak prym wiedzie tam RTS.szpak pisze: 21.12.2024, 12:40 Jak już jesteśmy przy mapach to może ktoś opisze jak wygląda sytuacja w Kwidzynie? Bo tam chyba jest Widzew, Legia i Lechia?
Województwo Pomorskie
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Województwo Pomorskie
-
walka__o_przetrwanie
60 do 40 dla Arki obecnie ale kiedyś było dosłownie kilka osób za Lechią w Tczewie. Śledzie z Tczewa to był najbardziej obijany fc Arki z racji przejazdów przez Gdańsk. Śledzie wyjeżdżali po nich aż za Gdańsk, żeby razem jechać przez Gdańsk do Gdyni. A w Gdyni często karetka już czekała i ich zabierała z peronu. Przejebane mieli grubo w swoim czasie.kibiccc1 pisze: 19.12.2024, 21:51Jestem w szoku, że w Tczewie aż tak zielono :) Myślałem, że to miasto to 100% Arka :) Swoją drogą ciekawe jak obie ekipy funkcjonują na tym terenie zważywszy na to, że to miasto 60k mieszkańców :)peltasta pisze: 19.12.2024, 14:49Nie ma chyba sensu w jakimś dokładniejszym mapowaniu Trójmiasta, bo podział jest tam oczywisty.kibiccc1 pisze: 18.12.2024, 19:52 Siema! Orientuje się ktoś czy powstała kiedykolwiek mapka z podziałem w Trójmieście, gdzie która z ekip rządzi? Coś jak w stylu Krakowa lub Łodzi?
A co do wspomnianego wyżej Tczewa to akurat zrobiłem kiedyś mapę.
https://shorturl.at/BePjv
Kod: Zaznacz cały
-
walka__o_przetrwanie
Zbierali się w 90 latach na meczach u siebie Gdańsk i Gdynia razem. Sharp skinheads i Punks. Gdynia z Gdańskiem trzymała razem w takich klimatach. Mieli flagę Polonii i szaliki. Lechia raz wpadła na ich mecz. Była rozmowa, że w Gdańsku nie chcemy mieć drugiej Łodzi. Zdjęli flagę i skończył się ruch kibicowski na Polonii. Lechia pilnuje swojego podwórkaKanarET pisze: 06.10.2024, 11:19 Opowie ktoś o tym jak to było z polonią a dziś stoczniowcem Gdańsk? Oni mieli kiedykolwiek jakichś hoolsów albo chociaż ultrasów?
Jeśli tak to była to ekipa związana z Lechią czy bardziej działali samodzielnie?
Normalnie funkcjonują. Wszyscy wszystkich znają i jedni do drugich podjazdu na razie nie mają, chyba że zjawią sie posiłki. 60:40 ale pod jakim względem, ilość? jakość?walka__o_przetrwanie pisze: 27.12.2024, 16:2260 do 40 dla Arki obecnie ale kiedyś było dosłownie kilka osób za Lechią w Tczewie. Śledzie z Tczewa to był najbardziej obijany fc Arki z racji przejazdów przez Gdańsk. Śledzie wyjeżdżali po nich aż za Gdańsk, żeby razem jechać przez Gdańsk do Gdyni. A w Gdyni często karetka już czekała i ich zabierała z peronu. Przejebane mieli grubo w swoim czasie.kibiccc1 pisze: 19.12.2024, 21:51Jestem w szoku, że w Tczewie aż tak zielono :) Myślałem, że to miasto to 100% Arka :) Swoją drogą ciekawe jak obie ekipy funkcjonują na tym terenie zważywszy na to, że to miasto 60k mieszkańców :)peltasta pisze: 19.12.2024, 14:49
Nie ma chyba sensu w jakimś dokładniejszym mapowaniu Trójmiasta, bo podział jest tam oczywisty.
A co do wspomnianego wyżej Tczewa to akurat zrobiłem kiedyś mapę.
Kod: Zaznacz cały
Skala bredni tu wypisywanych przekracza wszelkie pojęcie - ananas powiela jakieś kosmiczne legendy o karetkach sprzed x lat. TPAG od dawna topowy fanclub w PL, najlepszy fanclub Arki. Zamiast bredni o karetkach (trasy z przygodami tylko konkretnie zahartowały ten fanclub) w ramach ciekawostki warto wspomnieć jak to TPAG swego czasu zawiązało kontakty z WFCG i Arka szła w kierunku Widzewa. A że takie relacje potrafią przejść w oficjalną sztamę to pokazało WFCG z Elaną.
-
Dżolo Rypandolo
Wszytko spoko ale chyba nie zaprzeczysz ze przez wiele lat stacja PKP Gdańsk Oliwa była sprawiedliwa ? :) oczywiście na korzyść BKSmatador88 pisze: 27.12.2024, 22:01Normalnie funkcjonują. Wszyscy wszystkich znają i jedni do drugich podjazdu na razie nie mają, chyba że zjawią sie posiłki. 60:40 ale pod jakim względem, ilość? jakość?walka__o_przetrwanie pisze: 27.12.2024, 16:2260 do 40 dla Arki obecnie ale kiedyś było dosłownie kilka osób za Lechią w Tczewie. Śledzie z Tczewa to był najbardziej obijany fc Arki z racji przejazdów przez Gdańsk. Śledzie wyjeżdżali po nich aż za Gdańsk, żeby razem jechać przez Gdańsk do Gdyni. A w Gdyni często karetka już czekała i ich zabierała z peronu. Przejebane mieli grubo w swoim czasie.kibiccc1 pisze: 19.12.2024, 21:51
Jestem w szoku, że w Tczewie aż tak zielono :) Myślałem, że to miasto to 100% Arka :) Swoją drogą ciekawe jak obie ekipy funkcjonują na tym terenie zważywszy na to, że to miasto 60k mieszkańców :)
Skala bredni tu wypisywanych przekracza wszelkie pojęcie - ananas powiela jakieś kosmiczne legendy o karetkach sprzed x lat. TPAG od dawna topowy fanclub w PL, najlepszy fanclub Arki. Zamiast bredni o karetkach (trasy z przygodami tylko konkretnie zahartowały ten fanclub) w ramach ciekawostki warto wspomnieć jak to TPAG swego czasu zawiązało kontakty z WFCG i Arka szła w kierunku Widzewa. A że takie relacje potrafią przejść w oficjalną sztamę to pokazało WFCG z Elaną.
Nikt poważny się nie zachwyca kamionkami pociągu, może ktoś lubi powspominać jak lata temu machał kamlotem w przedziały, ale ja tego sentymentu nie rozumiem. Liczy sie tu i teraz i generalnie Lechia by się nie obraziła żeby mieć same fancluby takiego pokroju jak TPAG, bo mają bardzoooo dobrą czołówkę. Śmiem twierdzić, że każda ekipa chciałaby taki fanclub.
Olimpia Grudziądz, Stilon Gorzów, Odrą Wodzisław, Orlęta Radzyń, Karpaty Krosno, Łada Biłgoraj - z tymi ekipami wychodziło samo TPAG na liczby, jaki jest bilans tych starć polecam analitykom forum.
Znajdzicie inne fc gdzieś w Polsce żeby wyjść do Stilonu z przeszło 100 tysięcznego miasta po 17 łba z takim efektem końcowymn gdzieś może na Śląsku jedynie.
Olimpia Grudziądz, Stilon Gorzów, Odrą Wodzisław, Orlęta Radzyń, Karpaty Krosno, Łada Biłgoraj - z tymi ekipami wychodziło samo TPAG na liczby, jaki jest bilans tych starć polecam analitykom forum.
Znajdzicie inne fc gdzieś w Polsce żeby wyjść do Stilonu z przeszło 100 tysięcznego miasta po 17 łba z takim efektem końcowymn gdzieś może na Śląsku jedynie.
-
walka__o_przetrwanie
To nie były Kamionki. Lechia wchodziła do pociągu do pociągu na stacji Gdańsk Oliwa i ich bili i to trwało sporo lat. Raz skończyło się aferą na całą Polskę i skończyły się akcję na Tczew https://dziennikbaltycki.pl/napad-na-po ... ar/3719380matador88 pisze: 27.12.2024, 23:47 Nikt poważny się nie zachwyca kamionkami pociągu, może ktoś lubi powspominać jak lata temu machał kamlotem w przedziały, ale ja tego sentymentu nie rozumiem. Liczy sie tu i teraz i generalnie Lechia by się nie obraziła żeby mieć same fancluby takiego pokroju jak TPAG, bo mają bardzoooo dobrą czołówkę. Śmiem twierdzić, że każda ekipa chciałaby taki fanclub.
-
walka__o_przetrwanie
Była taka akcja, że Arka z Tczewa zerwała zgode z Lechem samodzielnie. Ktoś przypomni o co chodziło ? Chyba czasy jak Lech przybił sztamę z ŁKS.matador88 pisze: 27.12.2024, 23:47 Nikt poważny się nie zachwyca kamionkami pociągu, może ktoś lubi powspominać jak lata temu machał kamlotem w przedziały, ale ja tego sentymentu nie rozumiem. Liczy sie tu i teraz i generalnie Lechia by się nie obraziła żeby mieć same fancluby takiego pokroju jak TPAG, bo mają bardzoooo dobrą czołówkę. Śmiem twierdzić, że każda ekipa chciałaby taki fanclub.
No mieli jaja w przeciwieństwie do Gdyni :)
Cóż-zdarzało mi się się bywać w Oliwie i szczerze mówiąc nie pamiętam żadnej kamionki.jakiś przykład? Tak na marginesie, to po jednym ze spotkań w Oliwie przestałem szanować Szcz., który opisywał spotkanie jako remisowe, a o remisie nie było mowy.matador88 pisze: 27.12.2024, 23:47 Nikt poważny się nie zachwyca kamionkami pociągu, może ktoś lubi powspominać jak lata temu machał kamlotem w przedziały, ale ja tego sentymentu nie rozumiem. Liczy sie tu i teraz i generalnie Lechia by się nie obraziła żeby mieć same fancluby takiego pokroju jak TPAG, bo mają bardzoooo dobrą czołówkę. Śmiem twierdzić, że każda ekipa chciałaby taki fanclub.
Ja z kolei nie rozumiem, jak regularne porażki można sprowadzać do kamionek pociągu,nie rozumiem też braku sentymentu do różnych przeżyć kibicowskich, nie tylko kamionek, przecież nawet porażki można wspominać z sentymentem.
Oczywiste jest, że Lechia chciałaby mieć takie fankluby jak TPAG, tak jak oczywiste jest, że Arka chciałaby mieć takie fankluby, jak Pruszcz Gdański,który jest 20 minut drogi od Tczewa.
Nie negując osiągnięć tczewskiej Arki, to w tak popularnym ostatnio formacie spotkań po 11 czy 12, konia z rzędem temu, kto byłby pewny wyniku TPAG z Pruszczem. Taka gdybologia zależy po prostu od sympatii, ktoś jest np pewien wyniku sparingu Legii z Lechem po dziesięciu, czy np Ruchu z GKS w tych samych liczbach?
Ja też pamiętam czasy, gdy Lechia w Tczewie była stłamszona, nawet bym określił 80 do 20 na naszą niekorzyść. Ale to minęło. Osobiście uważam tczewską patologię za słabszą,niż dawniej. A stanowili przecież główną siłę chuligańską Arki i nawet potrafiło ich jechać na wyjazd więcej, niż śledzi z Gdyni.
Osobiście też uważam, że Arka nie wykorzystała szansy na wytępienie Lechii w Tczewie, a Lechia nie wykorzystała szansy na dojście do poziomu Arki. To miasto jest podzielone, i takie będzie jeszcze długo, a proporcje będą się zmieniać.
Szczurek zawiesił wydanie ksiażki?
No ale latały kamienie w przedziały? Latały. Dla mnie słabe jest, że ktoś probuje robić propagande że fc istnieje +- 40 lat i ktoś tu próbuje wkręcić że oni na mecz domowy dojeżdżają i stoją na Gorce z obitym ryjem. Atrakcje były, ale kiedy i ile ich było? Jaki to jest % tych przejazdów tego TPAG pociągiem? W 140 osób jadą zgodę wspomóc KSC na Lechię, to krótka piłka forumko szacun czy nie? Co do Pruszcza to samo miałem w głowie pisząc swój wpis - bardzo ciekawe teoretycznie zestawienie szczególnie przed zatrzymaniami w pełnych składach. Faktem jednak że Pruszcz to de facto dzielnica przez położenie, coś jak Wej dla Gdyni, a Tczew inna bajka. A co do drugiej czescie Twojego wpisu pełna zgoda. Arka jechała autokarami przez dzielnice GD na derby na nowy stadion i był względny spokój- i to też nie znaczy że Lechia nic nie robi, po prostu są takie czasy.htsk4 pisze: 28.12.2024, 16:58Cóż-zdarzało mi się się bywać w Oliwie i szczerze mówiąc nie pamiętam żadnej kamionki.jakiś przykład? Tak na marginesie, to po jednym ze spotkań w Oliwie przestałem szanować Szcz., który opisywał spotkanie jako remisowe, a o remisie nie było mowy.matador88 pisze: 27.12.2024, 23:47 Nikt poważny się nie zachwyca kamionkami pociągu, może ktoś lubi powspominać jak lata temu machał kamlotem w przedziały, ale ja tego sentymentu nie rozumiem. Liczy sie tu i teraz i generalnie Lechia by się nie obraziła żeby mieć same fancluby takiego pokroju jak TPAG, bo mają bardzoooo dobrą czołówkę. Śmiem twierdzić, że każda ekipa chciałaby taki fanclub.
Ja z kolei nie rozumiem, jak regularne porażki można sprowadzać do kamionek pociągu,nie rozumiem też braku sentymentu do różnych przeżyć kibicowskich, nie tylko kamionek, przecież nawet porażki można wspominać z sentymentem.
Oczywiste jest, że Lechia chciałaby mieć takie fankluby jak TPAG, tak jak oczywiste jest, że Arka chciałaby mieć takie fankluby, jak Pruszcz Gdański,który jest 20 minut drogi od Tczewa.
Nie negując osiągnięć tczewskiej Arki, to w tak popularnym ostatnio formacie spotkań po 11 czy 12, konia z rzędem temu, kto byłby pewny wyniku TPAG z Pruszczem. Taka gdybologia zależy po prostu od sympatii, ktoś jest np pewien wyniku sparingu Legii z Lechem po dziesięciu, czy np Ruchu z GKS w tych samych liczbach?
Ja też pamiętam czasy, gdy Lechia w Tczewie była stłamszona, nawet bym określił 80 do 20 na naszą niekorzyść. Ale to minęło. Osobiście uważam tczewską patologię za słabszą,niż dawniej. A stanowili przecież główną siłę chuligańską Arki i nawet potrafiło ich jechać na wyjazd więcej, niż śledzi z Gdyni.
Osobiście też uważam, że Arka nie wykorzystała szansy na wytępienie Lechii w Tczewie, a Lechia nie wykorzystała szansy na dojście do poziomu Arki. To miasto jest podzielone, i takie będzie jeszcze długo, a proporcje będą się zmieniać.
-
Gedania Gdansk
Różnica jest taka, że Nasz najlepszy FC jest otoczony z każdej strony przez wasze można powiedzieć najsilniejsze FC: Pruszcz, Malbork, Starogard itp i daje radę. To tak jakby teoretycznie Reda była wasza i wtedy można by oceniać ich sile na twoim przykładzie Pruszcza.htsk4 pisze: 28.12.2024, 16:58Cóż-zdarzało mi się się bywać w Oliwie i szczerze mówiąc nie pamiętam żadnej kamionki.jakiś przykład? Tak na marginesie, to po jednym ze spotkań w Oliwie przestałem szanować Szcz., który opisywał spotkanie jako remisowe, a o remisie nie było mowy.matador88 pisze: 27.12.2024, 23:47 Nikt poważny się nie zachwyca kamionkami pociągu, może ktoś lubi powspominać jak lata temu machał kamlotem w przedziały, ale ja tego sentymentu nie rozumiem. Liczy sie tu i teraz i generalnie Lechia by się nie obraziła żeby mieć same fancluby takiego pokroju jak TPAG, bo mają bardzoooo dobrą czołówkę. Śmiem twierdzić, że każda ekipa chciałaby taki fanclub.
Słyszałem o tym,że wyda w tym roku,ale czy to prawda,nie wiem.Patrząc obiektywnie,to wydanie tej książki nie służyłoby nikomu.Szczególnie po jego zapowiedziach,że będzie to książka szczera.Jego słowa,że po ujawnieniu wszystkiego co wie,Arka stanie się najbardziej znienawidzoną ekipą w Polsce-bardziej od Wisły,albo że padną wszystkie jej zgody, sugeruje duży kaliber tej książki.Zapowiadał też opisanie różnych zadym,bez koloryzowania i ściemniania.Zatem wydając swoją książkę albo uderzy w Arkę,albo w siebie-w wypadku braku szczerości lub szumnych zapowiedzi.Mnie osobiście interesowałby na przykład wątek przyjazdu nad morze Metala z KSC...
To jest bardzo prawdopodobne,zważywszy,że już rządzicie w Kocborowie i powoli przejmujecie Srebrzysko:)TypowyJanekKibic pisze: 31.12.2024, 14:06 Kwestia czasu jak my będziemy rządzić w Malborku,Tczewie i Kwidzynie.
No na pewno książka byłaby porównywalna popularnością do Rybaka.Tylko tak jak piszesz czy Arkowcy nie wpłynęli na jego decyzję?
Takie pytanie, czy na północ/północny-zachód od Gdyni LG ma jakieś swoje bastiony? Albo miała?
Nie ma i nie miała. Aczkolwiek w jednej z dzielnic Rumii istniała ekipka Lechii, mieli nawet swoją flagę Janovo. Ale nigdy nie był to bastion, tylko ekipa z klimatów Skinheads.olek765 pisze: 02.01.2025, 14:29 Takie pytanie, czy na północ/północny-zachód od Gdyni LG ma jakieś swoje bastiony? Albo miała?
Dzięki za odphtsk4 pisze: 02.01.2025, 15:18Nie ma i nie miała. Aczkolwiek w jednej z dzielnic Rumii istniała ekipka Lechii, mieli nawet swoją flagę Janovo. Ale nigdy nie był to bastion, tylko ekipa z klimatów Skinheads.olek765 pisze: 02.01.2025, 14:29 Takie pytanie, czy na północ/północny-zachód od Gdyni LG ma jakieś swoje bastiony? Albo miała?
-
Blablabla11
tudzież spytaj ile tam kwitu się mieli w Poznaniu i ile i komu kapie z tego dzbanka famemma, gdzie Buła jest zaledwie jakimś małym puzelkiem %-)
LUDZIE ŻYJĄ TYM-LECHIA GDAŃSK
-
Gedania Gdansk
Wotore, Ksw, FEN, KOTS, Babilon, Gromda. I wszędzie z Szykiem i Elegancją :)
:)Gedania Gdansk pisze: 04.01.2025, 21:31 Wotore, Ksw, FEN, KOTS, Babilon, Gromda. I wszędzie z Szykiem i Elegancją :)
Jak przystało na Arkoholików i Władców Północy :)
Znak czasów ze takie osoby są tolerowane i to w takich ekipach jak Lechia Gdańsk. Kiedyś nie do pomyślenia dzisiaj jeszcze mu przyklaskują. Ale wrzucił ze ma 7000000 na koncie to wiadomo dlaczego
Wytłumaczę niektórym jak to wygląda.Bu ma przyzwolenie od ekipy Lechii na występowanie na tych galach o kosi na tym dobre siano.Płaci jakiś tam % i nikt nie ma do niego pretensji.Po prostu haracz od zysków.Taka jest moja hipoteza.
Chciałem ci odpisać ale za to XD to bardziej mam nadzieje ze coś cię dzisiaj potrąci i będzie spokój powodzenia w czerpaniu wiedzy z filmów w necie bez odbioru
-
w miare kumaty
"Wytlumacze" i "moja hipoteza" troche sie ze soba kloca. Ale swiruj dalej pawiana, bo w tym jestes dobry. Kto Cie zna ten wie.Prawilnyy pisze: 05.01.2025, 16:09 Wytłumaczę niektórym jak to wygląda.Bu ma przyzwolenie od ekipy Lechii na występowanie na tych galach o kosi na tym dobre siano.Płaci jakiś tam % i nikt nie ma do niego pretensji.Po prostu haracz od zysków.Taka jest moja hipoteza.
Buła w Tajlandii na treningach z ŁKS , nie przeszkadzaja mu kontakty ŁKS z Arką
-
Blablabla11
no ku*** istny szok :D, a jeszcze bardziej szokujące jest jak ostatnio jebli w trójmieście grupę gdzie razem latali gdynianie i gdańszczanie :D.
Tajemnicą trzeciej rzeszy i watykanu jest także fakt, że nieprzypadkowe postacie z ŁKS całkiem niedawno przecież (dla 17 latków z kibice.net kilka lat to 1/3 życia to i może faktycznie dawno...) były widywane na meczach w Gdańsku i vice wersa więc tam pewnie jakieś prywatne kontakty pozostały. Wstrząsające to jest ;o
Tajemnicą trzeciej rzeszy i watykanu jest także fakt, że nieprzypadkowe postacie z ŁKS całkiem niedawno przecież (dla 17 latków z kibice.net kilka lat to 1/3 życia to i może faktycznie dawno...) były widywane na meczach w Gdańsku i vice wersa więc tam pewnie jakieś prywatne kontakty pozostały. Wstrząsające to jest ;o
-
le_suiveur
Kilka miesięcy był z nim wywiad: https://www.youtube.com/watch?v=uWskNkoldYg&t=3785s
-
Dżolo Rypandolo
Tą nową książkę Szczura ktoś czytał ? Jakie opinie ?
Bardzo dobrze się czyta.Cała poświęcona kibicowaniu. Można parę rzeczy zarzucić autorowi (przemilczenie zgody Lech-Bałtyk, Metal spoko gość bo papiery nie są jednoznaczne czy przebieg niektórych walk), ale są to subiektywne odczucia autora. Najbardziej zastanawia mnie, co Szczur miał na myśli, pisząc że gdyby wypłynęło co odstawiła ekipa Arki to wszyscy by się od nich odsunęli.
Jaka pojemnosc sektora gości jest na stadionie Gryfa w Słupsku?
-
tak tylko pytam
Ktoś z Arki podałby największe liczby w jakich wspierali KSZO ?
Ksiązkę Szczurka czyta się fajnie i szybko.Ale jak do tej pory nie ma nic takiego co miałoby wpłynąc że zgody popadają.
W sektorze gości jest 120 krzesełek.
Przeczytałem książkę (lekko się ją czyta). To co zauważyłem to bardzo mało miejsca jest poswiecone Bałtykowi Gdynia (jeden krotki rozdział). Jak dla mnie troche dziwne tym bardziej, że o Lechii praktycznie jest wątek w każdym z rozdziałów, a Bałtyk coby nie mówić to ekipa z tego samego miasta i przez lata mieli ze soba ciagly kontakt. Ominięte lub przemilczane jest sporo niewygodnych tematów dla teraźniejszej ekipy Arki. Co do ksyw to faktycznie wiele jest napisane, ale chciałbym zwrócić uwagę, że Szczur upublicznił dane swojej córki co mnie osobiście bardzo zdziwiło.
Książki jeszcze nie przeczytałem ale z fragmentów które śmigają po sieci już jedno się nie zgadza w próbie zerwanie flagi Śląska na Ejsmonda z tego co pamiętam nie brał udziału Szczur zresztą w necie jest zdjęcie z tej akcji i raczej na pewno nie ma na nim Szczura .
-
Dżolo Rypandolo
Ten mecz Arki na Stoczniowcu to był który rok dokładnie??
Kojarze, że 300 osób zebrało się na Wzgórzu na mecz Lechia-KSZO w 1 lidze.tak tylko pytam pisze: 17.01.2025, 16:38 Ktoś z Arki podałby największe liczby w jakich wspierali KSZO ?
Na mecz nie zostaliśmy wpuszczeni, zawrócili nas na SKM Politechnika.
Rok bodajże 2007.
Dla mnie trochę dziwny temat, chyba, że jego córka sam chciała. Może mieszka tez w Irlandii i ma wyjebane.