Zluzuj, nie przypuszczałem poprostu że tak charakterna banda jak Motor nie hula na zakaziedonguralesko pisze: ↑07.11.2024, 12:58Ośmieszyłeś to się ty dżolokażda ekipa która grała ostatnio z Cracovią, miała możliwość wejścia. Motor nie skorzystał, bo oni w ogóle nie jeżdżą na zakazach.

Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
-
Cóż w zasadzie pojedyncze ruchy i to głównie spowodowane tym, że na osiedlu wykruszyła się inna ekipa.Tak właśnie było na PA, gdzie Wisła przecież zawsze była (zwłaszcza w tysięcznikach), ale gdy lokalna ekipa Cracovii się posypała mogli wyjść z cienia.Inna sprawa, że tam się wszyscy znają i nie ma już tego ciśnienia co przed laty.Taksepatrze pisze: ↑04.11.2024, 15:54Nowohucianie1950,
A jakbyś miał okreslić największy progres i regres ostatnich lat na danym osiedlu w Hucie, uwzgledniajac wszystkie trzy ekipy, to dałbyś radę się do tego odnieść? Przy czym pomijamy wspomniane osiedle Przy Arce, bo tam juz wiemy, że progres zaliczyła Wisła, regres Cracovia.
Na Starej Hucie myślę, że dwa osiedla tj Zielone i Szkolne były już blisko bycia pasiastymi, ale zniknęła jedna osoba i Hutnik odzyskał te osiedla.W przypadku Zielonego ma nawet niezłą młodą ekipę,
Cracovia osłabła na 2pułku,Albertyńskim i Niepodległości, wiaodmo spadła głowa jednej osoby, dużo osób miało już dość, ale też jakaś inna ekipa tam się nie pojawiła.
Wisła trzyma się na swoich bastionach, myślę że nawet w kontrascie do reszty miasta nie widać jakiegoś mocnego osłabienia.No może poza wyjątkiem Dywizjonu 303, które oczywiście wciąż jest niepodzielnie wiślackim osiedlem, ale tam mocno zwalczają się nawzajem dwie ich ekipy.Konflikt wewnętrzny jest tak duży, że nawet jedna strona potrafiła się chwilowo ułożyć z ekipą z innego klubu.
Hutnik Nowa Huta
-
Największy regres - Kolorowe, Czyżyny (Hutnik)Nowohucianie1950 pisze: ↑07.11.2024, 19:34Cóż w zasadzie pojedyncze ruchy i to głównie spowodowane tym, że na osiedlu wykruszyła się inna ekipa.Tak właśnie było na PA, gdzie Wisła przecież zawsze była (zwłaszcza w tysięcznikach), ale gdy lokalna ekipa Cracovii się posypała mogli wyjść z cienia.Inna sprawa, że tam się wszyscy znają i nie ma już tego ciśnienia co przed laty.Taksepatrze pisze: ↑04.11.2024, 15:54Nowohucianie1950,
A jakbyś miał okreslić największy progres i regres ostatnich lat na danym osiedlu w Hucie, uwzgledniajac wszystkie trzy ekipy, to dałbyś radę się do tego odnieść? Przy czym pomijamy wspomniane osiedle Przy Arce, bo tam juz wiemy, że progres zaliczyła Wisła, regres Cracovia.
Na Starej Hucie myślę, że dwa osiedla tj Zielone i Szkolne były już blisko bycia pasiastymi, ale zniknęła jedna osoba i Hutnik odzyskał te osiedla.W przypadku Zielonego ma nawet niezłą młodą ekipę,
Cracovia osłabła na 2pułku,Albertyńskim i Niepodległości, wiaodmo spadła głowa jednej osoby, dużo osób miało już dość, ale też jakaś inna ekipa tam się nie pojawiła.
Wisła trzyma się na swoich bastionach, myślę że nawet w kontrascie do reszty miasta nie widać jakiegoś mocnego osłabienia.No może poza wyjątkiem Dywizjonu 303, które oczywiście wciąż jest niepodzielnie wiślackim osiedlem, ale tam mocno zwalczają się nawzajem dwie ich ekipy.Konflikt wewnętrzny jest tak duży, że nawet jedna strona potrafiła się chwilowo ułożyć z ekipą z innego klubu.
Największy progres - Całe Bieńczyce (Wisła)
Prosiła żebym pokazał jej Kraków,
Puścił chłopaków z baraków i zabrał na Legia-Raków
Puścił chłopaków z baraków i zabrał na Legia-Raków
-
W Krakowie obie strony znają się doskonale ? W sensie o osoby które są w ekipach?
-
Nowohucianie, dzieki za rzeczową odpowiedz. Można więc rzec, że na obecną chwile Wisła w NH jest najsilniejsza, czy ciężko to określić ?
-
Na obecną chwilę wydaje mi się tak jak pisałem w poprzednim poście że mają najliczniejszą grupę dzieciaków bo mało który ma tam powyżej 18 r życia którzy poza gazowaniem, strzelaniem że srutowek i malowaniem bloków to nie robią nic więcej. Wrzucaja wszystko na portale społecznościowe nawet adresy na blokach filmiki z akcji to długo nie potrwa ich sielanka to już chyba na Wiśle wszyscy stracili kontrolę na rzecz małolatów że nie ma ich kto ogarnąć co by nie mówić to nie drugie WSH które każda akcje miały przemyślana , nie atakowali byle kogo jak robią to ich młodsi gniewni koledzy i wszystko wskazuje na to że ten domek kart równie szybko pierdolnieTaksepatrze pisze: ↑07.11.2024, 21:56Nowohucianie, dzieki za rzeczową odpowiedz. Można więc rzec, że na obecną chwile Wisła w NH jest najsilniejsza, czy ciężko to określić ?
-
Ciężko to jednoznacznie określić.Wiaodmo wisłacy powiedzą, że rządzi Wisła, pasiacy, że Cracovia, a ja staram sie być obiektywny.Moim zdaniem po prostu Wisłą rządzi na Bieńczycach, Cracovia na Mistrzejowicach, Hutnik w Starej Hucie (dzielinca XVIII).Taksepatrze pisze: ↑07.11.2024, 21:56Nowohucianie, dzieki za rzeczową odpowiedz. Można więc rzec, że na obecną chwile Wisła w NH jest najsilniejsza, czy ciężko to określić ?
Czyżyny są podzielone w miare po równo, WIsły powiedziałbym, że ilościowo najwięcej, ale jakościowo pewnie ekipa z Narciarskiej (HKS) nie ustępuje, może Cracovia odstaje bo jednak zaliczyli spory regres na 2PL.
Na Wzgórzach są wszystkie trzy ekipy, ale jednak widać nawet po lokalnej siłce, że Hutnik ma tam najlepszą ekipe i w barwach biało-błękitno-niebieskich śmigać tam najbezpieczniej.
Huta ma swoją specyfikę, każda ekipa trzyma swój teren i moim zdaniem ciężko jest określić kto ma najlepszą załogę.Wiślacy mają narzucone, żeby wszędzie powtarzać, że są najsilniejsi i nikt o zdrowych zmysłach na Hutniku nie powie, że mamy lepszą ekipe niż oni w skali całego Krakowa, ale już lokalnie w Hucie moim zdaniem nie ma jakiejś dysproporcji.Cracovia osłabła w NH (w przeciwieństwie do reszty Krakowa mam wrażenie) i porządna ekipa trzyma się tak naprawdę na Oświecenia i Tysiąclecia.
Kolega tam wyżej co pisał o progresie Wisły na Bieńczychach - Jasne macie tam mocno ekipę, ale w porównaniu z tym co było 5-10 lat temu dużoo słabszą wiec nie wiem o jakim progresie mówisz ? Co do Czyżyn i Kolorowego to oczywiście parę osób na wakacjach, ale dalej osiedla pod kontrolą HKSu, na Kolroowym troche młodzieży wiślackiej, ale nie czuje się ona napewno tak swobodnie jak młodzi Hutnicy.
Hutnik Nowa Huta
-
Przecież tak się dzieje w całym Krakowie po obu stronach barykady. Można się jedynie śmiać z tych "akcji" wrzucanych na media społecznościowe.WwaNh pisze: ↑08.11.2024, 07:59Na obecną chwilę wydaje mi się tak jak pisałem w poprzednim poście że mają najliczniejszą grupę dzieciaków bo mało który ma tam powyżej 18 r życia którzy poza gazowaniem, strzelaniem że srutowek i malowaniem bloków to nie robią nic więcej. Wrzucaja wszystko na portale społecznościowe nawet adresy na blokach filmiki z akcji to długo nie potrwa ich sielanka to już chyba na Wiśle wszyscy stracili kontrolę na rzecz małolatów że nie ma ich kto ogarnąć co by nie mówić to nie drugie WSH które każda akcje miały przemyślana , nie atakowali byle kogo jak robią to ich młodsi gniewni koledzy i wszystko wskazuje na to że ten domek kart równie szybko pierdolnieTaksepatrze pisze: ↑07.11.2024, 21:56Nowohucianie, dzieki za rzeczową odpowiedz. Można więc rzec, że na obecną chwile Wisła w NH jest najsilniejsza, czy ciężko to określić ?
-
To samo chcialem napisac wlasnie, wczoraj na fejsie z jednej i z drugiej strony na jednym fanpage osiedlowym wrzucane foto z osiedla pt (gdzie jesteście ) jakieś małolaty, chude szczurki, a jakby doszło do czegoś to by było pryskanie się gazem i tyle z tej walki. Kazda jedna Polska ekipa jakby wystawila sklad do U20 na piesci to by ich w kilkadziesiat sekund rozniosla, ale taki klimat maja, starszyzna z jednej jak i drugiej strony pewnie ma ubaw.
-
Dzięki chłopaki za odp. Wisła po Waszych (i nie tylko) opisach ma rzeczywiście duży potencjał wśród młodzieży, zdaje się zdecydowanie największy spośród krakowski ekip. Czas pokaże jak go wykorzystają i czy nie narobią sobie przypału.
-
Już tak, ale było jeszcze przynajmniej kilka osób z Wisły i trochę Hutnika.Dżolo Rypandolo pisze: ↑02.11.2024, 20:57Apropo Oświecenia, czy w połowie lat 90 to osiedle jz było pasiaste czy nie ??
Ci drudzy masowo przechodzili na stronę KSC, ale w zasadzie za wiele to oni na tym osiedlu nie znaczyli. Jak się ich łapało to byli za nikim ew za Wisłą :d. Jak im nie wpadała wiślacka Złotówka,, która potrafiła nawet kogoś porwać i zabrać ze sobą na ZW, to w późniejszych latach, już po ogarnięciu się w ekipę, w drugiej połowie 90-tych, wpadał im Dywizjon 303, który w 10, 15 osób siał tam taki popłoch, że chłopaki wiatrowały się nawet z własnego osiedla.
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"
Ja Wisła, Ja Wisła!"
-
Na Oświecenia była grupka Wisły, nazywali się "Partyzanci z Oświecenia". Kto wie? może aktywni do dzisiaj.Psiak pisze: ↑08.11.2024, 13:00Już tak, ale było jeszcze przynajmniej kilka osób z Wisły i trochę Hutnika.Dżolo Rypandolo pisze: ↑02.11.2024, 20:57Apropo Oświecenia, czy w połowie lat 90 to osiedle jz było pasiaste czy nie ??
Ci drudzy masowo przechodzili na stronę KSC, ale w zasadzie za wiele to oni na tym osiedlu nie znaczyli. Jak się ich łapało to byli za nikim ew za Wisłą :d. Jak im nie wpadała wiślacka Złotówka,, która potrafiła nawet kogoś porwać i zabrać ze sobą na ZW, to w późniejszych latach, już po ogarnięciu się w ekipę, w drugiej połowie 90-tych, wpadał im Dywizjon 303, który w 10, 15 osób siał tam taki popłoch, że chłopaki wiatrowały się nawet z własnego osiedla.
-
dlaczego Unia wpuszczona na młyn Wisły?
-
Poczytaj w temacie Małopolska
-
-
Pytanie do ciebie bo temat NH nie jest ci obcy, co powiesz o cichym (dla niektórych) nie cichym układzie miedzy Hutnikiem a Cracovią przeciw WiśleNowohucianie1950 pisze: ↑08.11.2024, 08:49Ciężko to jednoznacznie określić.Wiaodmo wisłacy powiedzą, że rządzi Wisła, pasiacy, że Cracovia, a ja staram sie być obiektywny.Moim zdaniem po prostu Wisłą rządzi na Bieńczycach, Cracovia na Mistrzejowicach, Hutnik w Starej Hucie (dzielinca XVIII).Taksepatrze pisze: ↑07.11.2024, 21:56Nowohucianie, dzieki za rzeczową odpowiedz. Można więc rzec, że na obecną chwile Wisła w NH jest najsilniejsza, czy ciężko to określić ?
Czyżyny są podzielone w miare po równo, WIsły powiedziałbym, że ilościowo najwięcej, ale jakościowo pewnie ekipa z Narciarskiej (HKS) nie ustępuje, może Cracovia odstaje bo jednak zaliczyli spory regres na 2PL.
Na Wzgórzach są wszystkie trzy ekipy, ale jednak widać nawet po lokalnej siłce, że Hutnik ma tam najlepszą ekipe i w barwach biało-błękitno-niebieskich śmigać tam najbezpieczniej.
Huta ma swoją specyfikę, każda ekipa trzyma swój teren i moim zdaniem ciężko jest określić kto ma najlepszą załogę.Wiślacy mają narzucone, żeby wszędzie powtarzać, że są najsilniejsi i nikt o zdrowych zmysłach na Hutniku nie powie, że mamy lepszą ekipe niż oni w skali całego Krakowa, ale już lokalnie w Hucie moim zdaniem nie ma jakiejś dysproporcji.Cracovia osłabła w NH (w przeciwieństwie do reszty Krakowa mam wrażenie) i porządna ekipa trzyma się tak naprawdę na Oświecenia i Tysiąclecia.
Kolega tam wyżej co pisał o progresie Wisły na Bieńczychach - Jasne macie tam mocno ekipę, ale w porównaniu z tym co było 5-10 lat temu dużoo słabszą wiec nie wiem o jakim progresie mówisz ? Co do Czyżyn i Kolorowego to oczywiście parę osób na wakacjach, ale dalej osiedla pod kontrolą HKSu, na Kolroowym troche młodzieży wiślackiej, ale nie czuje się ona napewno tak swobodnie jak młodzi Hutnicy.
-
Fists pisze: ↑08.11.2024, 20:49Pytanie do ciebie bo temat NH nie jest ci obcy, co powiesz o cichym (dla niektórych) nie cichym układzie miedzy Hutnikiem a Cracovią przeciw WiśleNowohucianie1950 pisze: ↑08.11.2024, 08:49Ciężko to jednoznacznie określić.Wiaodmo wisłacy powiedzą, że rządzi Wisła, pasiacy, że Cracovia, a ja staram sie być obiektywny.Moim zdaniem po prostu Wisłą rządzi na Bieńczycach, Cracovia na Mistrzejowicach, Hutnik w Starej Hucie (dzielinca XVIII).Taksepatrze pisze: ↑07.11.2024, 21:56Nowohucianie, dzieki za rzeczową odpowiedz. Można więc rzec, że na obecną chwile Wisła w NH jest najsilniejsza, czy ciężko to określić ?
Nigdzie na internecie nie mogę znaleźć informacji na temat ich układu to chyba nic takiego nie istnieje
-
2PL w latach 90 to sporo Hutnika ( pieszo na rondo Czyżyńskie, tam dołączały Czyżyny, czasami czaiła się Wisła, później wzdłuż Kolorowego plac Centralny i tak na Suche Stawy. W samym osiedlu tez dużo Cracovii ( śp Buncol trzymał ją w ryzach) raczej nie wchodzili sobie w drogę. Była też Wisła ( starsze towarzystwo) ale oni tylko byli oraz zaczynali młodzi którzy trzymali sie z D303. Ogólnie dużo kibiców aktywnych również wyjazdowo ale traktujaco się bez wrogości. Taka ciekawostka.. Po meczu z Sigmą Ołomuniec 96r hutnicze śpiewy było słychać do rana również na D303 i Kościuszkowskim ( tam też sporo Hutnika). Takie o były czasy.
-
Często na juwenaliach przy akademikach na D303 podczas koncertów dochodziło do starć Cracovii z Oświecenia, (wspomaganych ziomkami z innych osiedli) z D303 i 2PL ( z 2PL równiez Hutnik). Tym drugim bardziej zależało na dobrym imieniu osiedli a że w tych czasach D303 i 2PL żyli ze sobą raczej w zgodzie ( a nie zawsze tak było) to było łatwiejPsiak pisze: ↑08.11.2024, 13:00Już tak, ale było jeszcze przynajmniej kilka osób z Wisły i trochę Hutnika.Dżolo Rypandolo pisze: ↑02.11.2024, 20:57Apropo Oświecenia, czy w połowie lat 90 to osiedle jz było pasiaste czy nie ??
-
Powiem Ci facet dobry jestes, hah na internecie nie napisali to nie maWwaNh pisze: ↑08.11.2024, 21:48Fists pisze: ↑08.11.2024, 20:49Pytanie do ciebie bo temat NH nie jest ci obcy, co powiesz o cichym (dla niektórych) nie cichym układzie miedzy Hutnikiem a Cracovią przeciw WiśleNowohucianie1950 pisze: ↑08.11.2024, 08:49
Ciężko to jednoznacznie określić.Wiaodmo wisłacy powiedzą, że rządzi Wisła, pasiacy, że Cracovia, a ja staram sie być obiektywny.Moim zdaniem po prostu Wisłą rządzi na Bieńczycach, Cracovia na Mistrzejowicach, Hutnik w Starej Hucie (dzielinca XVIII).
Nigdzie na internecie nie mogę znaleźć informacji na temat ich układu to chyba nic takiego nie istnieje
-
Ty jestes lepszy bo nie wyłapujesz ironii.
-
-
Ale po co zaganiać? Władze klubu nie żyją na Kostaryce czy Paragwaju i wiedzą, którego klubu kibice w Polsce mordują sprzętem innych kibiców. I których kibiców lepiej nie wpuszczać, bo wzajemna nienawiść jest zbyt duża. Proste jak dwa plus dwa.
[/quote]
Litości. Oprzytomniej kolego. A jak inni mordowali i byli normalnie wpuszczani na sektor przyjezdnych, to wtedy nie było nienawiści wśród np miejscowych, ktorzy stracili kolegę po szalu na rzecz tych przyjezdnych, czy poprostu władze byly wtedy mniej kumate? :D Matko jakie głupoty żeś chłopaku wypisał, to się w palę nie mieści. Nie sądze, że dziś jeszcze przeczytam coś bardziej naiwnego :)
[/quote]
Jakieś przykłady podasz, czy poprzestaniesz na własnej naiwności? Zabić kogoś przypadkiem w walce na pięści, a tnąc nożami czy siekierami/maczetami, to zapewne widzisz różnicę?
LSO TDW
Kod: Zaznacz cały
https://www.youtube.com/watch?v=w67NN6fEG1w&ab_channel=syberia2official
-
a tereny rynku w Krakowie to kogo tereny ?
-
-
Chyba bardziej teren turystów i ukraińców pod pomnikiem Mickiewicza.
-
-
-
Dzięki za obiektywizm. A kiedy Cracovia zaczęła słabnąć na 2PL? Pamiętam czas, że tam dość często można było dostrzec biało czerwone barwy i nie było to niczym dziwnym. Miało na to wpływ jakieś konkretne wydarzenie czy po prostu raczej wymiana pokoleń?pepenh! pisze: ↑09.11.2024, 11:552PL w latach 90 to sporo Hutnika ( pieszo na rondo Czyżyńskie, tam dołączały Czyżyny, czasami czaiła się Wisła, później wzdłuż Kolorowego plac Centralny i tak na Suche Stawy. W samym osiedlu tez dużo Cracovii ( śp Buncol trzymał ją w ryzach) raczej nie wchodzili sobie w drogę. Była też Wisła ( starsze towarzystwo) ale oni tylko byli oraz zaczynali młodzi którzy trzymali sie z D303. Ogólnie dużo kibiców aktywnych również wyjazdowo ale traktujaco się bez wrogości. Taka ciekawostka.. Po meczu z Sigmą Ołomuniec 96r hutnicze śpiewy było słychać do rana również na D303 i Kościuszkowskim ( tam też sporo Hutnika). Takie o były czasy.
-
Myślę, że koło 2010, wg mnie 2PL nigdy nie było mocne choć wiadomo, że było stamtąd kilku konkretnych gości (poprzeprowadzali się zresztą). Podobnie Albertyńskie tj oba osiedla były zawsze gonione przez sąsiednie Dywizjonu, Albertyńskie dodatkowo przez KZM.
-
A w tamtych czasach dochodziło do jakichś większych starć na linii TSW (D303) vs KSC (2PL)? Czy raczej D303 bardziej spierała się wtedy z bardzo mocną ekipą z Oświecenia?
-
na 2pl było kilka jednostek z topu ówczesnych pasów, jednak globalnie jako ekipa d303 było nieporównywalnie większa
w zasadzie d303 było nieniepokojone, natomiast sporne były tereny 2pl od pasa startowego do medweckiego, takie wyjście do Plusa (gimbynieznajo) bywało ryzykowne dla obu stron
na dalszą część 2PL miedzy medweckiego a aleją JP2 już żaden wiślak o zdrowych zmysłach sie nie zapuszczał
w zasadzie d303 było nieniepokojone, natomiast sporne były tereny 2pl od pasa startowego do medweckiego, takie wyjście do Plusa (gimbynieznajo) bywało ryzykowne dla obu stron
na dalszą część 2PL miedzy medweckiego a aleją JP2 już żaden wiślak o zdrowych zmysłach sie nie zapuszczał
-
Spotkałem się kiedyś z rzekomo obiektywną opinią Wiślaka, że Pasiaste 2PL to właśnie za ulicą od medweckiego do alei jana pawła. Tam jednak tych blokowisku jest w zasadzie kilka, a największa część osiedla to w stronę pasa startowego. Ktoś mógłby to zdementować?kaelowiec pisze: ↑10.11.2024, 15:05na 2pl było kilka jednostek z topu ówczesnych pasów, jednak globalnie jako ekipa d303 było nieporównywalnie większa
-
Nie ma co dementować.Za ulicą Medweckiego na tzw, slumsach było ich najwięcej.Im bliżej pasa to było trochę Wisły.
-
Dziś pojawiła się relacja na jedynym sztywnym profilu Białej Gwiazdy z wyjazdu do Stalowej Woli.
O co tym pajacom chodzi z tymi "warszawskimi parowozami"? Co to za określenie i czemu wciąż brną w to kłamstwo, że Legia zabroniła całej kibolskiej Polsce poza KSP, Kotwicy i WRWE wypuszczania ich?? Ta hołota zza płota coraz bardziej się kompromituje, bo jak nie samobój SP Złodzieja, okradziona puszka z kasy na chore dziecko to teraz, że Legia kazała np Lechowi, Lechii, ŁKSowi bojkotować Wisłę?? Ciekawe co jakby kibolska Polska nie posłuchała Legii
O co tym pajacom chodzi z tymi "warszawskimi parowozami"? Co to za określenie i czemu wciąż brną w to kłamstwo, że Legia zabroniła całej kibolskiej Polsce poza KSP, Kotwicy i WRWE wypuszczania ich?? Ta hołota zza płota coraz bardziej się kompromituje, bo jak nie samobój SP Złodzieja, okradziona puszka z kasy na chore dziecko to teraz, że Legia kazała np Lechowi, Lechii, ŁKSowi bojkotować Wisłę?? Ciekawe co jakby kibolska Polska nie posłuchała Legii
-
Hołota zza płota. ku*** co myśmy za czasów dożyli wśród kibiców, ze jakiś kiep pisze, ze ktoś jest holota zza płota.
-
Akurat typ odniósł się do pewnego hasła z transparentu przed laty.A co do reszty to owszem, same bzdury zgodne z obecną narracją polskiej hipokryzji kibolskiej.
Obserwator1946 pisze: ↑10.11.2024, 22:13Hołota zza płota. ku*** co myśmy za czasów dożyli wśród kibiców, ze jakiś kiep pisze, ze ktoś jest holota zza płota.
-
Dla mnie to nie kibice tylko śmieci i chwasty... Z resztą jak można ich poważnie traktować jak sami dodają kompromitujące materiały typu: atak gazem i relacja z go pro, pozowanie jakiś bocianów w podartych portkach z gazami i maczetami, a do tego jakieś głupoty o parowozach wypisują.Obserwator1946 pisze: ↑10.11.2024, 22:13Hołota zza płota. ku*** co myśmy za czasów dożyli wśród kibiców, ze jakiś kiep pisze, ze ktoś jest holota zza płota.
-
Karpiu zamknij ryj upośledzony pedofilu z policji
-
ku*** nie wieże