Myślę, że tam liczba HaKaeSów jest cały czas taka sama.Większość stanowi starszyzna, ale o dziwo paru młodych też się pojawią co jakiś czas.Ogólnie specyfika jest taka, że Hutnik ma dużo kibiców na Bieńczycach i Mistrzejowicach, ale te osiedla są ogromne, a dodatkowo zarówno Wisła jak i Cracovia mają tam najmocniejsze ekipy w całej Hucie, a bywały czasy, że i te ekipy były topką na całej W i C.Z tego powodu nie bardzo można mówić, o tym, że Hutnik tam stanowi jakąś siłę chociaż są rejony jak górna część Piastów i Bohaterki czy Kościuszkowskie gdzie można było spotkać osoby z HKS i były to osoby nie anonimowe dość znaczące w naszym ruchu.szpak pisze: 03.11.2024, 13:20 Niezła liczba z Bohaterów Września, 28 osób to może być więcej niż Cracovii z tego osiedla pojawia się na swoich meczach. Piastów i Oświecenia też ok liczby, tylko czy Hutnik się tam teraz odradza czy to wszystko stare pokolenie czyli ci co się nie przerzucili?
Ogólnie jednak Huta od lat niezmienna:
Stara Huta - Hutnik (poza Górali gdzie jest przewaga KSC i jednostki Hutnika), Krakowiaków gdzie jest myślę wyrównana siła miedzy HKS i KSC oraz Kolorowym gdzie Hutnik ma przewagę nad Wisłą, ale nikt nie zaprzeczy, że trochę osób z TSW tam jest.
Czyżyny - Osiedle Czyżyny (Narciarska,Wężyka itd) oraz Centralna to Hutnik
Dywizjonu 303- Zdecydowanie Wisłą
2 pułku Lotniczego - Cracovia i jednostki Wisły "na slumsach" czyli powiedzmy bliżej pasa startowego i tworu jakim jest osiedle "Avia"
Mistrzejowice - Tutaj rządzi Cracovia tj Oświecenia,Tysiąclecia,Piastów,Bohaterów Września i Złoty Wiek gdzie na południowej części w niskich blokach jest trochę Wisły.Myślę, że tak obiektywnie ZW to 70 do 30 dla KSC. Wisła ponadto ma malutkie osiedle "Mistrzejowice Nowe" + jakieś jednostki na dolnym Piastów i u góry Tysiąclecia.
Bieńczyce - Bastion Wisły i bardzo silne osiedla Kazimierzowskiego,Jagiellońskie (jednostki Hutnika), Strusia,Lotnisko,Wysokie,Kalinowe,Złota Jesień, Cienista & Fatimska.Pasy mają tutaj dwa swoje osiedla Albertyńskie i NIepodległości, do tego jest Przy Arka, która kiedyś była mocno pasiasta a dzisiaj jest podzielona i moim zdaniem układ sił wygląda dzisiaj tak, że jest Wisła i Cracovia w miare po równo a potem Hutnik w czesci osiedla bliżej skrzyżowania Teatralnego,Krakowiaków i PA.Ogólnei Wisła chyba najaktywniejsza.Jest też małe osiedle Kościuszkowskie gdzie można by powiedzieć, że podzielone między Wisłę i Hutnika, ale wiadomo , że te tereny są ogólnie TSW .
Wzgórza Krzesławickieg - Tutaj wydaje mi się, że najwięcej jest Hutnika i ma zdecydowanie najmocniejszą ekipe.Podział określiłbym tak:
Zesławice,Petofiego, Dolne Wzgórza i Dolne Stoki - Hutnik
Wzgórza górne - Cracovia,
Stoki górne - Wisła + okoliczne wioski mocno podzielone między wszystkie trzy kluby.