(L)Warsaw pisze: ↑08.08.2024, 07:44
A ,, śmiesznego czynszu " to poszukaj sobie w innych miejscach w Polsce choćby u waszych nowych panów z Łodzi czy też raczej jej okolic. I pewnie nie wiesz ale akurat Legia płaci najwyższy czynsz w kraju i większość napraw przeprowadza sama :)
Hal9000 pisze: ↑06.08.2024, 06:48
Dodatkowo dodam, że supernowoczesny stadion macie teraz bo wystarał się dla was komuch Walter, który z ramienia ITI i jego TVN miał bardzo mocne poparcie w ratuszu opanowanym od dziesięcioleci przez PO. Neokomuna ma się dobrze i dba o swoje dzieci. Możesz być pewien.
Widzę, że bardzo oszczędny jesteś w wydawaniu osądów :) Jak dla mnie to powinieneś dodać, że gdyby nie budowa stadionu to w Warszawie byliby już tylko kibice waszego klubiku z Konwiktorskiej :D
Tylko potwierdzę. Jest on pozornie wysoki, i większość napraw Legia przeprowadza sama, bo zyski i opłacalność z operowania tym stadionem przekraczają ten pozornie bardzo wysoki czynsz i te "naprawy". Zobaczymy, jak stadion zacznie się sypać naprawdę (ma już ponad 10 lat) to do kogo o pomoc zwróci się Legia i skąd dostanie pomocną dłoń. Peruka nie jest w ciemię bity, by nie zdawać sobie sprawy, że ten stadion to dla niego kura znosząca złote jajka, a czynsz taki wysoki (3,7 mln) to jest śmieszny i facet modli się co dzień by tu nic nie grzebano przy kwotach. Myślę, że taki Nitot to marzy o takich warunkach jakie ma Legia.
Tak, myślę że układ komuna, neo-komuna bardzo pomógł Legii w kwestii nowego stadionu.
Nie nie twierdzę, że byliby tylko kibice klubu z Konwiktorskiej, ale że stadion bardzo by pomógł w rozwoju sekcji piłki nożnej na Polonii. Taki nowy stadion to więcej kibiców, brak toi-toi, strefy kibica, loże dla sponsorów (tak, dziś sponsorzy chcą cywilizowanych warunków), nowoczesne gabinety i infrastruktura.
Co ma Polonia? Obiecanki i umowy (już ze trzy) w świetle flashów, i od 17 lat odsuwanie spraw ad-acta. Nie bez powodu ten stadion jest odsuwany od klubu, tylko po to by go bezpowrotnie zniszczyć.