Euro 2008 - bilety!!!
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Rozumiem, że jeśli do dziś UEFA nie zainteresowała się kimś, to znaczy, że z jego biletami wszystko jest OK? 
Swoją drogą to niezły wałek z trzymaniem ludzi w takim napieciu do listopada. Poza tym, kasa zamrożona leży na kontach UEFA i jakby co, ti odsetek pewnie płacić nie będą...

Swoją drogą to niezły wałek z trzymaniem ludzi w takim napieciu do listopada. Poza tym, kasa zamrożona leży na kontach UEFA i jakby co, ti odsetek pewnie płacić nie będą...
Wymienię:
2 x POL-GER 3 KAT. na 2 x POL-AUT 1 KAT
2 x 1/4 #26 1 KAT lub 2 x 1/4 #27 1 KAT lub 2 x 1/4 #28 1 KAT na 2 x dowolny półfinał dowolnej kategorii
2 x 1/4 #26 1 KAT lub 2 x 1/4 #27 1 KAT lub 2 x 1/4 #28 1 KAT na 2 x dowolny półfinał dowolnej kategorii
-
W A Ż N E ! ! !
Ci, którzy czytają zagraniczne fora pewnie juz o tym słyszeli. Otóż UEFA dokonała dodatkowej alokacji biletów na wcześniej złożonych aplikacjach na podstawie owianej tajemnicą tak zwanej "listy oczekujących". Od tygodnia do szczęściarzy rozsyłane są e-maile następujacej treści:
Dear Football Supporter,
We are delighted to inform you that, due to your position on the waiting list, you now have the possibility to buy some tickets for UEFA EURO 2008™ for which you have applied in the first Application phase.
This offer is only valid until 7.10.2007!
If you are interested in buying these Tickets, please do the following:
1. Visit the Ticket Portal at: [link]
(If you prefer to continue in French (Francais) or German (Deutsch), you can select your language at this page);
2. Login to your Application by using your Customer Reference Number and your chosen password, afterwards click the “Continue” button;
3. Click the “View Offers” button to view the Tickets offered to you. If you do not see a “View Offers” button, there are no Tickets offered to you at that time.
4. Accept or decline the Tickets you are offered (note that you can NOT reverse the declination of Tickets!);
5. Enter your Payment Details (not applicable if you decline all Tickets offered to you);
6. Make sure to click the “Submit” button to complete your Application;
Do not log off without submitting your Application
Jeśli dostaliście ofertę zakupu dodatkowych biletów, zmienia się nieco wygląd i funkcjonalność portalu biletowego. Jak to wygląda w wersji niemieckiej, możecie zobaczyć tutaj:
[link]
[link]
Ja niestety nie znalazłem się w grupie owych szczęściarzy. Radzę jednak wszystkim pologować się kontrolnie na swoje profile - kto wie, może do Was uśmiechnęło się szczęście?
Rozwiązanie to jest zaskakujące i moim zdaniem mocno niesprawiedliwe. Zauważmy, że osoby, które przespały pierwszą fazę aplikacji, zostały ukarane brakiem możliwości uczestniczenia w losowaniu biletów. A teraz, kiedy okazuje się, że biletów do podziału nieco pozostało, karze się ich po raz drugi, nie dając szansy złożenia nowych aplikacji lub zakupu biletów w systemie "kto pierwszy, ten lepszy". Jednocześnie wyraźnie faworyzuje się kraje niemieckojęzyczne, gdzyż to przedstawiciele Szwajcarii, Niemiec i Austrii złożyli łącznie blisko 2/3 wszystkich aplikacji. I to głównie oni są beneficjentami przyjęcia takiego systemu. Bo biorąc pod uwagę coraz bliższą datę rozpoczęcia turnieju finałowego, zainteresowanie biletami z całą pewnością wzrósł w całej Europie i procentowy udział krajów niemieckojezycznych w tym rozdaniu byłby dużo niższy... Lektura cytowanego powyżej niemieckiego forum wskazuje na to, że niektórzy złożyli po 60 aplikacji - dużo łatwiej zrozumieć teraz ten ich procentowy udział.
Ci, którzy czytają zagraniczne fora pewnie juz o tym słyszeli. Otóż UEFA dokonała dodatkowej alokacji biletów na wcześniej złożonych aplikacjach na podstawie owianej tajemnicą tak zwanej "listy oczekujących". Od tygodnia do szczęściarzy rozsyłane są e-maile następujacej treści:
Dear Football Supporter,
We are delighted to inform you that, due to your position on the waiting list, you now have the possibility to buy some tickets for UEFA EURO 2008™ for which you have applied in the first Application phase.
This offer is only valid until 7.10.2007!
If you are interested in buying these Tickets, please do the following:
1. Visit the Ticket Portal at: [link]
(If you prefer to continue in French (Francais) or German (Deutsch), you can select your language at this page);
2. Login to your Application by using your Customer Reference Number and your chosen password, afterwards click the “Continue” button;
3. Click the “View Offers” button to view the Tickets offered to you. If you do not see a “View Offers” button, there are no Tickets offered to you at that time.
4. Accept or decline the Tickets you are offered (note that you can NOT reverse the declination of Tickets!);
5. Enter your Payment Details (not applicable if you decline all Tickets offered to you);
6. Make sure to click the “Submit” button to complete your Application;
Do not log off without submitting your Application
Jeśli dostaliście ofertę zakupu dodatkowych biletów, zmienia się nieco wygląd i funkcjonalność portalu biletowego. Jak to wygląda w wersji niemieckiej, możecie zobaczyć tutaj:
[link]
[link]
Ja niestety nie znalazłem się w grupie owych szczęściarzy. Radzę jednak wszystkim pologować się kontrolnie na swoje profile - kto wie, może do Was uśmiechnęło się szczęście?
Rozwiązanie to jest zaskakujące i moim zdaniem mocno niesprawiedliwe. Zauważmy, że osoby, które przespały pierwszą fazę aplikacji, zostały ukarane brakiem możliwości uczestniczenia w losowaniu biletów. A teraz, kiedy okazuje się, że biletów do podziału nieco pozostało, karze się ich po raz drugi, nie dając szansy złożenia nowych aplikacji lub zakupu biletów w systemie "kto pierwszy, ten lepszy". Jednocześnie wyraźnie faworyzuje się kraje niemieckojęzyczne, gdzyż to przedstawiciele Szwajcarii, Niemiec i Austrii złożyli łącznie blisko 2/3 wszystkich aplikacji. I to głównie oni są beneficjentami przyjęcia takiego systemu. Bo biorąc pod uwagę coraz bliższą datę rozpoczęcia turnieju finałowego, zainteresowanie biletami z całą pewnością wzrósł w całej Europie i procentowy udział krajów niemieckojezycznych w tym rozdaniu byłby dużo niższy... Lektura cytowanego powyżej niemieckiego forum wskazuje na to, że niektórzy złożyli po 60 aplikacji - dużo łatwiej zrozumieć teraz ten ich procentowy udział.
Wymienię:
-
Wiecie co, szlag mnie trafia, kiedy pomyślę jakie ochłapy trafiły w ręce chetnych na bilety chociażby z tego forum, a te gnojki z Niemiec, Austrii i Szwajcarii zgarnęły 77% biletów i jeszcze uczestniczyli w niezapowiadanej wcześniej alokacji biletów.dlizak pisze:Mi też nic nie anulowali
Dzięki temu znów na mistrzosrtwach będzie meganazistowska atmosfera. Zero multikulturowości! Jak ja żałuje, że mój czas na wyjazdy na duże turnieje nie przypadał w czasach, kiedy turnieje były rozgrywane w Anglii, Francji, Belgii, Holandii oraz Portugalii. Pobyt w tych krajach jest nieporównywalnie przyjemniejszy, niż w Niemczech i Austrii.
Ja naprawdę świetnie czuję sie w Unii Europejskiej, ale krajach niemieckojęzycznych mi jako Polakowi jest po prostu nieprzyjemnie. To burackie kibicowanie przeciwko Polsce w Meczach z Ekwadorem i Kostaryka przez lokalsów... A niestety, skoro to właśnie oni wykupili większość biletów, to poza pulą FMT i PZPN naprawdę niewielu Polaków stać będzie na zakup biletów na czarnym rynku - zwłaszcza, kiedy wylosujemy w grupie tak zwane "bogate kraje".
Nie powtórzy się już taki biało-czerwony stadion, jak podczas meczy w Gelsenkirchen i Hanowerze...
Wymienię:
-
Siema. W zwiazku z dodatkowym losowanie przegladnalem moje aplikacje i co widze, tzn czego nie widze. Na dwoch kontach gdzie na jednym mialem 1/4final nr 25 i na drugim koncie gdzie mialem 1/4 finaly 25 i 27 pusto jak na pustych od poczatku konatch??? Dokladnie tak samo to wyglda, czyli zero biletow na dole, a u gory info ze nie mam nic aktualnie do zaplacenia?
WTF???
PS.Na koncie z grupowka Polski jest wsio okey.
Dodam, ze za 1/4 finaly zaplacilem, i na dwoch kontach mialem potem zmiane na payment recived. Nie dostalem tez ani maili, ani listow zwyklych aby weryfikowac moje zamowienia jak mieli to inni.
WTF???
PS.Na koncie z grupowka Polski jest wsio okey.
Dodam, ze za 1/4 finaly zaplacilem, i na dwoch kontach mialem potem zmiane na payment recived. Nie dostalem tez ani maili, ani listow zwyklych aby weryfikowac moje zamowienia jak mieli to inni.
-
W polu, gdzie do tej pory miałeś wymienione bilety, jest tylko zdanie: You do not have any Tickets in your Application?
I na adres podany w aplikacji nie dostałeś listu, tak jak conajmniej dwie osoby z tego forum?
Ja w moich aplikacjach nie zanotowałem zmian - ani negatywnych (nic nie znikneło), ani pozytywnych (oferta zakupu dodatkowych biletów).
I na adres podany w aplikacji nie dostałeś listu, tak jak conajmniej dwie osoby z tego forum?
Ja w moich aplikacjach nie zanotowałem zmian - ani negatywnych (nic nie znikneło), ani pozytywnych (oferta zakupu dodatkowych biletów).
-
-
-
Wszystko wskazuje na to, że takiej szansy nie będzie. Są tacy, którzy mimo wszystko w nią wierzą, ale to niczym nie uzasadniony optymizm. A dlaczego tak jest, to możesz przeczytać na wcześniejszych stronach tego watku, do czego zachęcam.MS pisze:Wiem, ze dla ludzi siedzących w temacie to moze smiesznie zabrzmi ale czy poza biletami jakie dostanie PZPN (w razie awansu oczywiscie) jest jeszcze szansa na zakup/udział w losowaniu/ jakis biletów przez UEFA?
-
Ja jednak jestem dobrej mysli i moim zdaniem jesli nasi awansuja stadiony i tak beda Biało-Czerwone , my polacy potrafimy zobaczycie !!Miguel pisze:Wiecie co, szlag mnie trafia, kiedy pomyślę jakie ochłapy trafiły w ręce chetnych na bilety chociażby z tego forum, a te gnojki z Niemiec, Austrii i Szwajcarii zgarnęły 77% biletów i jeszcze uczestniczyli w niezapowiadanej wcześniej alokacji biletów.dlizak pisze:Mi też nic nie anulowali
Dzięki temu znów na mistrzosrtwach będzie meganazistowska atmosfera. Zero multikulturowości! Jak ja żałuje, że mój czas na wyjazdy na duże turnieje nie przypadał w czasach, kiedy turnieje były rozgrywane w Anglii, Francji, Belgii, Holandii oraz Portugalii. Pobyt w tych krajach jest nieporównywalnie przyjemniejszy, niż w Niemczech i Austrii.
Ja naprawdę świetnie czuję sie w Unii Europejskiej, ale krajach niemieckojęzycznych mi jako Polakowi jest po prostu nieprzyjemnie. To burackie kibicowanie przeciwko Polsce w Meczach z Ekwadorem i Kostaryka przez lokalsów... A niestety, skoro to właśnie oni wykupili większość biletów, to poza pulą FMT i PZPN naprawdę niewielu Polaków stać będzie na zakup biletów na czarnym rynku - zwłaszcza, kiedy wylosujemy w grupie tak zwane "bogate kraje".
Nie powtórzy się już taki biało-czerwony stadion, jak podczas meczy w Gelsenkirchen i Hanowerze...
Jestesmy zawsze tam gdzie nasza Polska gra

-
kazdy kto pojedzie i bedzie mial troche wiecej kasy niz nominalna cena biletu kupi od koni, oni zawsze byli, sa i beda......
Drozej ale dla repry nie takie koszty sie ponosilo 

Tato, nie byłeś dobrym ojcem ale nauczyłeś mnie szacunku i wierności dla klubu, dla CKS-u Czeladź i Reprezentacji Polski, dziękuję. Tego Ci nie zapomnę!!!
-
Brak Anglików w finałach może spowodować spadek cen biletów na rynku wtórnym.czeladzianin pisze:kazdy kto pojedzie i bedzie mial troche wiecej kasy niz nominalna cena biletu kupi od koni, oni zawsze byli, sa i beda......Drozej ale dla repry nie takie koszty sie ponosilo

Bardziej chodzi mi o to, że statystycznie najprawdopodobniej będziemy najbiedniejszym krajem w naszej grupie. Tak więc ceny tych biletów odsprzedawanych przez nazistów zawsze będzie miał kto podbić. Nie dość, że stadiony bedą niewielkie, to jeszcze nie bedzie meczu uchodzącego za mniej atrakcyjny (tak jak z Ekwadorem i Kostaryką), na który łatwiej zdobyć bilety.
-
Ja widziałem jak pijany Angol (tak jakby byli trzeźwi...medyk pisze:Ciekawy wątek. Ja nie zapomnę jak przed finałem dwóch włochów tak wykręciło konika, że ten został i bez kasy i bez biletuMiguel pisze: Brak Anglików w finałach może spowodować spadek cen biletów na rynku wtórnym.Przecież to oni bez zmrużenia oka płacą kosmiczne pieniądze za bilety na mecze swojej reprezenatacji. Widziałem takie akcje przed 1/8 w Stuttgarcie, że ho, ho!
![]()

-
-
-
Mam pytanie czy może ktoś mi wytłumaczyć od podstaw jak mogę zamówic bilet na tej stronie UEFY?? Moze być na priv.Nie mam pojęcia jak to ugryźć.Na mistrzostwa świata w Niemczech bilety kołował kumpel mieszkający w Niemczech wiec nie było problemów teraz są.Proszę kogoś kumatego jeśli można o poradę co i jak.
LoveLechPoznań pisze:Hahahaha legia? ludzie bzdury klepiecie, nigdy na żywo niebyło się na meczu Lecha a już?? Potwierdza to Orange Fair Play i tyle wam powiem!
-
-
z UEFA JUZ NIE ZAMOWISZ , LOSOWANIE BYŁO POL ROKU TEMU .... TERAZ ZOSTAJE JEDYNIE PZPN(L)egion pisze:Mam pytanie czy może ktoś mi wytłumaczyć od podstaw jak mogę zamówic bilet na tej stronie UEFY?? Moze być na priv.Nie mam pojęcia jak to ugryźć.Na mistrzostwa świata w Niemczech bilety kołował kumpel mieszkający w Niemczech wiec nie było problemów teraz są.Proszę kogoś kumatego jeśli można o poradę co i jak.
-
-
-
Koledzy!
Przeczytanie 12 stron wątku nie jest chyba specjalnie trudne. Przeczytanie nawet kilka postów wyżej zapobiegłoby zaśmiecaniu tego wątku. A znajdziecie w nich WSZYSTKIE niezbędne informacje. Dobrze byłoby, żeby na Euro 2008 pojechali kibice, którzy posiedli umiejetność czytania przynajmniej we własnym jezyku...
Ale w skrócie:
OTO ZNANE MI DROGI NABYCIA BILETÓW NA EURO 2008:
1. PZPN - od 6-8 tysięcy biletów na każdy mecz Polski, zapisy zaczną się pewnie ok. stycznia -> życzę powodzenia!
2. Promocje sponsorów reprezentacji i Euro 2008, których będzie bez liku w miesiącach przed turniejem -> życzę powodzenia!
3. Zakup na czarnym rynku -> życze zasobnych kieszeni!
Wyczerpaliśmy temat na dziś?
Przeczytanie 12 stron wątku nie jest chyba specjalnie trudne. Przeczytanie nawet kilka postów wyżej zapobiegłoby zaśmiecaniu tego wątku. A znajdziecie w nich WSZYSTKIE niezbędne informacje. Dobrze byłoby, żeby na Euro 2008 pojechali kibice, którzy posiedli umiejetność czytania przynajmniej we własnym jezyku...
Ale w skrócie:
OTO ZNANE MI DROGI NABYCIA BILETÓW NA EURO 2008:
1. PZPN - od 6-8 tysięcy biletów na każdy mecz Polski, zapisy zaczną się pewnie ok. stycznia -> życzę powodzenia!
2. Promocje sponsorów reprezentacji i Euro 2008, których będzie bez liku w miesiącach przed turniejem -> życzę powodzenia!
3. Zakup na czarnym rynku -> życze zasobnych kieszeni!
Wyczerpaliśmy temat na dziś?
-
Z tego co jest napisane ogolnie to dopiero po losowaniu.piekne lata 90-te... pisze:kiedy będą ściągać kasę z kart kredytowych, bo mam wylosowane bilety na mecze grupowe naszych, tyle ze na stronie UEFA nic nie znalazłem? nie wiem czy kojarze dobrze, ale 8 grudnia?
Tez mam bilety FMT na Polske ale nie moge wejsc na swoje konto. Daje login, haslo prawidlowe, niby wchodzi ale potem jak nacisne continue to mnie wywala. Zaczynam sie martwic.
-
-
Widocznie nie chcesz tak naprawde dowiedzieć się tego ile kosztują bilety. A przecież to podstawowa informacja, jaką organizator imprezy sportowej zamieszcza na swojej oficjalnej stronie.
Dziś na tym forum czuję się jak przedszkolanka dla "trudnych dzieci"... Z litości nie będę ujawniał treści niektórych PM, które dziś do mnie docierały. Generalnie - masakra!
Dziś na tym forum czuję się jak przedszkolanka dla "trudnych dzieci"... Z litości nie będę ujawniał treści niektórych PM, które dziś do mnie docierały. Generalnie - masakra!

-
-
na glupie pytania masz [link]seba1944 pisze:chce sie dowiedziec, tylko ze póki co nie nastawiam sie zabardzo na wyjazd na jakiś mecz, dlatego ze koszt pewnie nie na moją kieszen, ale gdyby sie okazało ze nie są az tak bardzo dorgie, wtedy mogłbym zacząc myślec poważniej o wyjeździe
zajmij sie tym 5 minut dluzej i poszukaj - niekoniecznie na tej strony...
wroc na strone poprzednia...dostepny pisze:kiedy bedzie zglaszanie zamowien i losowanie w pzpn??
Wierny Po Porażce, Dumny Po Zwycięstwie!
[link]
[link]