Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

mds

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: mds »

Tak Wisła zadzwoni i się poskarży. Człowieku ja o niebie ty o chlebie. Nie rozumiesz pojęcia piłka nożna dla kibiców. Wiesz ile osób zginelo Krakowie z pobudek kibicowskich? . I nikt nie postępował w ten sposób że szedł do klubu i wywiera presję żeby nie wpuszczać sąsiadki na mecz. Takie sprawy załatwia się w inny sposób.Każda współpraca z ochroną i policja jest nagana. I to mi wpajano za małolata i tego się trzymam. Ale co ja tam wiem, wy jesteście mądrzejsi, debatujecie i ustalacie karę 😁. Z mojej strony koniec tematu, debatujecie dalej.
iparts.pl
kivloff

Post autor: kivloff »

To ty o chlebie. Ja ci napisałem, że widocznie uznano, że Wisła wypisała się z kibicowskich zasad. Na własne życzenie.
gpa_jones

Post autor: gpa_jones »

kivloff pisze: 18.06.2024, 12:34 ale wieszanie tych samych flag przez obecną Wisłę, które wieszały sharakany, używanie tej samej symboliki co za sharakanów, utrzymywanie tych samych zgód,
To ciekawe, bo na Wiśle od lat nie ma już żadnych flag z rekinem, więc o jakich flagach i symbolice jest mowa? Powinni wymienić wszystkie flagi wieszanie przez ostatnie ~20 lat żeby po debacie komisja kibicowskich zasad uznała, że jest ok? A ze zgodami to chyba każdy rozumny człowiek zdaje sobie sprawę, że mosty zostały spalone, a na trybunach jest już nowe pokolenie, które silnych związków z poprzednimi zgodami nie ma, za to nawiązało kontakty z nowymi. Nikogo też chyba nie dziwi, że nie wróciła na przykład zgoda Wisły z Jagiellonią, która została zerwana za sprawą Lechii lata temu, bo to tak nie działa.

Zresztą nie oszukujmy się, wiadomo o co tu chodzi. Tu nie chodzi o sprzęt, tylko dojebanie wrogowi, nawet używając do tego klubów żeby wydawały zakazy stadionowe podparte opinią policji. W Warszawie sprzęt nie przeszkadzał, wiadomo co się z Polonią działo, a TB mieli i mają kontakty w Krakowie zarówno z WSH jak i gibali się później na teledyskach z JG. O reszcie, która ma zgody ze sprzęciarzami z Cracovii albo sami mają krzywe akcje na koncie to już nawet szkoda wspominać, bo hipokryzja wylewa się hektolitrami.
mateusznow

Post autor: mateusznow »

kivloff pisze: 18.06.2024, 11:53 Jakie to ma znaczenie? Nie istnieje policja kibicowskich zasad. Ekipy same między sobą ustalają co jest krzywe akceptowalnie, a co jest przegięciem pały. Skoro uznały zgodnie, ponad podziałami, że to było zachowanie przeginające pałę to tak jest. Nie ma też sądu kibicowskiego kodeksu do którego by się można odwołać ani nie ma innej, bardziej sprawiedliwej wg ciebie rzeczywistości, gdzie kibicowski Bóg by wyważył kto jest najbliżej nieskazitelnej czystości i rozsądził jak to załatwić. Jest po prostu przybicie się wzajemne ekip piętnujące zachowanie jakiejś jednej. Jedyne i ostateczne prawo w światku kibicowskim. Przed kim chcesz to podważyć? Przed tymi samymi ekipami, które już nad tym debatowały i na coś się zgodziły?
Które ekipy? Lech, Arka, ŁKS i inni trzymające stronę Cracovii, czy Lechia, Śląsk itp którym przez lata sprzęt nie przeszkadzał? Wjadą duże pieniądze, to "zasady i ustalenia" będą się zmieniać.
kivloff

gpa_jones pisze: 18.06.2024, 13:19
kivloff pisze: 18.06.2024, 12:34 ale wieszanie tych samych flag przez obecną Wisłę, które wieszały sharakany, używanie tej samej symboliki co za sharakanów, utrzymywanie tych samych zgód,
To ciekawe, bo na Wiśle od lat nie ma już żadnych flag z rekinem, więc o jakich flagach i symbolice jest mowa? Powinni wymienić wszystkie flagi wieszanie przez ostatnie ~20 lat żeby po debacie komisja kibicowskich zasad uznała, że jest ok?
Ja nie wiem co kto, ale skoro uznajecie ciągłość ruchu kibicowskiego na Wiśle, np zgodę z Ruchem przybitą przez sharakanów, to czemu reszta Polski by miała uznawać, że jedne ustalenia sharakanów są ważne a inne nie?

Reszta to jest przynudzanie, do którego już się odnosiłem. Hipokryzja bije hipokryzję.

mateusznow, w sensie, że Wisła zapłaci i się ustalenia zmienią?
mateusznow

W sensie, że z Wisłą nagle można zrobić duży i łatwy pieniądz i wielcy zasadowcy, honorowi obywatele, kibice, patrioci odmówią. Naprawdę wierzysz w zasady i honor ponad wszystko w środowisku kibicowskim w Polsce? Liczy się kasa i łatwe życie, a reszta haseł, to jest dla naiwnych małolatów, którzy myślą, że wszyscy walczą o "honor" swojego klubu, czy innych ideałów.
kivloff

mateusznow pisze: 18.06.2024, 13:41 W sensie, że z Wisłą nagle można zrobić duży i łatwy pieniądz i wielcy zasadowcy, honorowi obywatele, kibice, patrioci odmówią. Naprawdę wierzysz w zasady i honor ponad wszystko w środowisku kibicowskim w Polsce? Liczy się kasa i łatwe życie, a reszta haseł, to jest dla naiwnych małolatów, którzy myślą, że wszyscy walczą o "honor" swojego klubu, czy innych ideałów.
Jeśli kwestią są pieniądze a honor swojego klubu to tylko hasło dla naiwnych, to w przypadku walki o flagi podczas turnieju kibicowskiego się nie używa sprzętu, bo z celi albo emigracji pieniądze robi się gorzej niż lepiej. No ale może czegoś nie rozumiem, może biegający w Krakowie robią pieniądze na tych flagach. Kto wie jak jest w tym Krakowie. Tylko krakowiacy. xD
mateusznow

Z Krakowem mam tyle wspólnego, że obecnie mieszkam w okolicy, a pochodzę z Okolicy Białegostoku. Dość się nasłuchałem i widziałem patologii, a widzę, że Ty wierzysz w jakieś kodeksy i zasady. Takie wypady po flagi, to jest dodatek. Ja staram Ci się wytłumaczyć jedno, a Ty wrzucasz kolejny wątek, który ma potwierdzić, to co napisałeś. Powtórzę jeszcze raz, obecnie liczy się kasaz kasa i kasa, a cała reszta jest tylko dodatkiem.
kivloff

No ale wytłumacz mi: czy jak jacyś krakowiacy robią turniej, na turnieju mają grać w piłkę i w tym wywiesić swoje flagi. No i ktoś hipotetycznie do nich wjeżdża, a oni łapią za sprzęt. To oni to w danym hipotetycznym momencie robią dla pieniędzy czy dla honoru/barw/zasad? Jak Wisła wywiesza flagi, a potem ryzykuje wyroki/emigracje/zainteresowanie policji dla tego "dodatku", to to są zwykłe debile a nie jakaś gangsterka. :D No i znowu wracamy zresztą do momentu, że co za różnica czy Wisła wchodzi na te stadiony czy nie wchodzi. To tylko dodatek do kasy. To o co tyle hałasu. Nie jeżdżą, kasa się niby robi, życie toczy się dalej. O czym tu dyskutować.
bez-napinki

Post autor: bez-napinki »

mds pisze: 18.06.2024, 13:04 Tak Wisła zadzwoni i się poskarży. Człowieku ja o niebie ty o chlebie. Nie rozumiesz pojęcia piłka nożna dla kibiców. Wiesz ile osób zginelo Krakowie z pobudek kibicowskich? . I nikt nie postępował w ten sposób że szedł do klubu i wywiera presję żeby nie wpuszczać sąsiadki na mecz. Takie sprawy załatwia się w inny sposób.Każda współpraca z ochroną i policja jest nagana. I to mi wpajano za małolata i tego się trzymam. Ale co ja tam wiem, wy jesteście mądrzejsi, debatujecie i ustalacie karę 😁. Z mojej strony koniec tematu, debatujecie dalej.
Nie dyskutuj z tymi downami, bo to nie ma sensu. Admini (ha tfu) specjalnie otworzyli rejestracje, żeby downy podorabiały sobie kolejne konta i dupiły jedne i te same ciulstwa w kółko i to samo w każdym temacie wyzywając się od k****, c****, żydów itp. Ten schemat powtarza się co jakiś czas. Nie zdziwię się jak to piszą max. 3-4 jedne i te same "osoby".
mateusznow

kivloff pisze: 18.06.2024, 14:17 No ale wytłumacz mi: czy jak jacyś krakowiacy robią turniej, na turnieju mają grać w piłkę i w tym wywiesić swoje flagi. No i ktoś hipotetycznie do nich wjeżdża, a oni łapią za sprzęt. To oni to w danym hipotetycznym momencie robią dla pieniędzy czy dla honoru/barw/zasad? Jak Wisła wywiesza flagi, a potem ryzykuje wyroki/emigracje/zainteresowanie policji dla tego "dodatku", to to są zwykłe debile a nie jakaś gangsterka. :D No i znowu wracamy zresztą do momentu, że co za różnica czy Wisła wchodzi na te stadiony czy nie wchodzi. To tylko dodatek do kasy. To o co tyle hałasu. Nie jeżdżą, kasa się niby robi, życie toczy się dalej. O czym tu dyskutować.
Już tłumaczę. Łapią za sprzęt, bo nie chcą dostać po mordach("nie dam się zbić")Rozumiem, że jesteś masochistą, który chodzi po ulicy i się cieszy, jak ktoś Cię leje prawda? Zapominasz też, że na takich turniejach masz pełno młodych osób wierzących w bajki starych, o zasadach, honorze itp. I to nie oni robią duże pieniądze. Pijąc do turnieju w Radłowie, to tam właśnie były wyśmiewane "dzieci", "szczury", bo tych decydujących tam nie było. Wiesz, że nie każdy jest z ekipy tylko kibicem? Wiesz, że takie wyjazdy dla ekipz to dodatkowy pieniądz? Dorośniesz, to spadną Ci kolorowe okulary, to nie boli, a wiele osób już przychodziło taką drogę.
kivloff

mateusznow Wierzą w zasady że trzeba bronić barw, ale nie wierzą, ani ekipa nie jest w stanie ich zmusić do uwierzenia w zasady, które jeszcze sharakany deklarowały że będą przestrzegane, ale znowu jak się okazuje, że zasada piłka nożna dla kibiców przestaje obowiązywać w ich przypadku to znowu wierzą w zasady i domagają się oni (bo nie ekipa od robienia kasy i wyśmiewania zasad), żeby ich wpuszczać, a ekipa która by miała te dodatkowe pieniądze z wyjazdów, ale nie ma, bo nie ma wyjazdów, nadal nie może albo nie chce (obojętnie) od tych naiwniaków wyegzekwować w celu dorobienia tych dodatkowych pieniędzy że ta druga zasada, tj. walka z resztą Polski na ręce i w tym możliwe zaliczenie wpierdolu (nie przez ekipę, przez naiwniaków) ma być przestrzegane. Logiczne. Już nic nie musisz dodawać. Wszystko jasne. :)
Holione

Post autor: Holione »

mateusznow pisze: 18.06.2024, 14:35Już tłumaczę. Łapią za sprzęt, bo nie chcą dostać po mordach("nie dam się zbić")Rozumiem, że jesteś masochistą, który chodzi po ulicy i się cieszy, jak ktoś Cię leje prawda? Zapominasz też, że na takich turniejach masz pełno młodych osób wierzących w bajki starych, o zasadach, honorze itp. I to nie oni robią duże pieniądze. Pijąc do turnieju w Radłowie, to tam właśnie były wyśmiewane "dzieci", "szczury", bo tych decydujących tam nie było. Wiesz, że nie każdy jest z ekipy tylko kibicem? Wiesz, że takie wyjazdy dla ekipz to dodatkowy pieniądz? Dorośniesz, to spadną Ci kolorowe okulary, to nie boli, a wiele osób już przychodziło taką drogę.
Jeśli przez lata stoję na trybunie ramię w ramię z ludźmi, którzy m.in. w moim imieniu decydują o tym, że jako kibice klubu X bijemy się na gołe łapy, to niezależnie od tego co się z nimi stało, respektuję te ustalenia, a nie łapię za przedłużacze przy pierwszej okazji i potem opowiadam wszystkim, że to jest miasto/klub XYZ i tu wszystkie chwyty dozwolone. Jak się nie podobało oświadczenie Sharsków, to trzeba było wydać swoje i powiedzieć, że nieaktualne, a nie tłumaczyć się w idiotyczny sposób, puszyć się jakim to się nie jest zabijaką a jednocześnie płakać, że nie ma się jak wejść na sektor (ale na zakazie przecież można było próbować?).
mateusznow

Przyjebałeś się tej Wisły jakby tam tylko był syf, a cała reszta krystalicznie czysta, można podawać Ci przykłady, ale Ty dalej będziesz o krojeniu falg, walki na łapy i "ustaleniach" ekip, bo sobie tak ustaliły i koniec. Pieniądze są tylko w Krakowie i tylko Kraków na nie patrzy, a reszta Polski z miłości do klubu poświęca swoje życie. "Wszystko jasne".
Laguna

Post autor: Laguna »

Nie dyskutujcie z tym pizdą karmionym kivlofkiem co derbowy klimat zna jedynie z you tube. Ciota w pierwszym poście napisała że ma dyskusje na ten temat w głębokim poważaniu a napierdala już 3 dzień te swoje filozofie.
Niech idzie robić kolejny konfidencki transparent tym razem o tym że Wisły nie interesuje kibicowanie a gangsterka. (dz)ielnicowy z komendy nr 1 pomoże ci hasło wymyślić.
kivloff

Laguna pisze: 18.06.2024, 15:32 Nie dyskutujcie z tym pizdą karmionym kivlofkiem
Wystarczająco cię (tak, ciebie) podsumowuje powyższe stwierdzenie i fakt że ewidentnie nie wiesz co piszesz łamago internetowa od derbowego klimatu. Gdybyś wiedział, to byś nie ośmieszał się pisaniem za chwilę o konfidenckich transparentach. :D
Gasior24

Post autor: Gasior24 »

Obrazek
kivloff

mateusznow pisze: 18.06.2024, 15:15 Przyjebałeś się tej Wisły jakby tam tylko był syf, a cała reszta krystalicznie czysta, można podawać Ci przykłady, ale Ty dalej będziesz o krojeniu falg, walki na łapy i "ustaleniach" ekip, bo sobie tak ustaliły i koniec. Pieniądze są tylko w Krakowie i tylko Kraków na nie patrzy, a reszta Polski z miłości do klubu poświęca swoje życie. "Wszystko jasne".
Nigdzie nie ma zasad. No ale porozumiała się reszta, być może bez zasad, i uznała, że Wisła, w tym świecie bez zasad, przegięła pałę. No i co Wisła może z tym zrobić? Ekipa ma wywalone, bo robi pieniądze. Naiwni płaczą w internecie bo im się miesza w które zasady mają wierzyć, a w które mogą nie wierzyć. Koniec historii. Nie wiem jaki jest cel Twojego dalszego pisania do mnie. Już pomijając logiczne niespójności o których pisałem - wydaje ci się, że ja nie wiem że liczy się hajs. Tylko to że tak jest niczego nie zmienia - nadal większe grono zdecydowało, że jednej Wiśle należy się takie traktowanie. Bez różnicy czy krystalicznie czyste grono czy nie - widocznie bardziej im się opłaca tak potraktować Wisłę niż tego nie zrobić. I taka jest rzeczywistość. To nie mi ona przeszkadza tylko tym co lamentują.
mateusznow

I podążamy do mety, gdzie już Ci napisałem, że jak wjedzie interes, to wszelkie ustalenia pójdą w kąt.
kivloff

Czyli Wisła w ten czy inny sposób za to zapłaci, żeby znowu być traktowana jak reszta. No chyba że w twoim uniwersum gdzie liczy się tylko kasa kasa kasa, ktoś te ustalenia rzuci w kąt za darmo.
DiegoT

Post autor: DiegoT »

puste miasto pisze: 18.06.2024, 14:51
Zastanawia mnie jedno jak teraz będzie wyglądał ten bojkot Cracovii bo wiadomo koalicje WRWE vs reszta świata łatwo bojkotować ale Cracovia ma sporo relacji takich neutralnych dawne zgody, prywatne znajomości i ciekaw jestem jak się ekipy będą trzymać tego postanowienia, a może nie będą.
Będzie wyglądał tak, że KSC i tak wejdzie na większość stadionów. Dlatego te zakazy nie mają żadnego sensu. Jedni będą tolerować KSC, a nie będą tolerować Wisły. Druga strona odwrotnie.
obserwator17

Post autor: obserwator17 »

Te zgody z Widzewem, Elaną i Ruchem (szczególnie z ruchem) to jakiś nieśmieszny żart jest. Jako kibic Wisły sam tego pojąć nie mogę dlaczego ustalenia WSH apro lania się z innymi ekipami na ręce są z góry uważane jako nieważne bo robili to „tamci” a co do zgód to nie wszystko zostaje po staremu. Jeżdżąc 10 lat temu na wyjazdy do Gdańska czy Wrocławia czuć było ze przyjeżdża się naprawdę do zaprzyjaźnionego miasta. W 2016 bądź 2017 roku jak chorzowscy zasiadli u nas w młynie to przecież całkowicie inni i obcy ludzie, oni swoje śpiewali u nas w młynie, my co innego, minęło 8 lat w tej kwestii dalej nic się nie zmieniło a najbardziej tych zgod bronią jakieś małolaty z Wisły po 17 lat które jak lechia przyjeżdżała do Krakowa i piło się z chłopakami 2 dni pod rząd to jeździli jeszcze na rowerkach 3 kołowych. Ogólnie zmiana na Wiśle nie tylko powinna polegać na zmianie nazwy z Sharks na Devils ale odcięcie się od czegokolwiek co zaistniało w latach 2006-2018.
mateusznow

kivloff pisze: 18.06.2024, 16:54 Czyli Wisła w ten czy inny sposób za to zapłaci, żeby znowu być traktowana jak reszta. No chyba że w twoim uniwersum gdzie liczy się tylko kasa kasa kasa, ktoś te ustalenia rzuci w kąt za darmo.
W jakim moim uniwersum? Zresztą szkoda z Tobą dyskutować, bo ciągle jedno, a później odwracanie kota, że kasa jest moim uniwersum.
kaelowiec
Kontakt:

Post autor: kaelowiec »

po tych wypowiedziach to po prostu widać ile kto ma lat

no nic, nie ma co dyskutować, ci młodsi za kilka po prostu sami zrozumieją jak jest
maczetatata

Post autor: maczetatata »

Wisla jak dostala zakaz to beka ,sprzedawanie narkotykow,burdele,kradzieze samochodow itd to takie kibicowskie i z zasadami.A kazda ekipa ma jakiegos reprezentanta co to go zlapali a paragrafy za ktore sie rozpierdolil ni jak z kibicowaniem Maja wiele wspolnego ;)
pizgacz_rurkowcow

Post autor: pizgacz_rurkowcow »

Małopolska kibolska frędzlu rezany, swoim spierdoleniem umysłowym przebiłeś tutaj wszystkich kilku największych niebinarnych droidów internetowych czy to z Kałuży czy Łazienkowskiej. Moje gratulacje. Ta Wisła co was tak boli, co nie ma kibiców a tym bardziej chuliganów tylko małolatów, suchoklatesów i nożowników jedzie sobie tysiącami do Wawy na Puchar na luzaku, gdzie te wszystkie dzbany z tej "Polski Kibolskiej" wtedy były? Miały niszczyć nożowników słyszałem? Mieliście okazję.
Czytam od Marsylii czyli od 8 lat jak to mieliśmy być niszczeni, ćwiartowani, krzyżowani, dojeżdżani, mieliśmy nie mieć życia w Polsce - hahahaha. Napinka, płacze, żale, groźby rozkurwiały to forum i społecznościówki. Nasiliło się po Radłowie - łamane kości i co?? I wielki c***! Zostały wam pacany prześcieradła, przyśpiewki i błazeńskie teledyski, czyż nie? Zrobiliście z siebie pajaców.
"Rzeczywistość z d*** opisywana przez pizgaczy" - Matka Kurka :lol:

"Blogi internetowe zagrażają demokracji" - Barack Hussein Obama :lol:
pizgacz_rurkowcow

Do tego tak "słabo" kibicowsko się prezentujemy że kumatersi w takim Lublinie, Wrocku, Łodzi na al.Unii czy innych Kielcach itd. zarabiają krocie na swoich przyjebanych Wackach z trybun co kupują u nich hurtowo gadżety AW. Takim to Wackom dorobili ideologię o honorach i zasadach, a chodzi z tymi zakazami o zwykłe osłabienie czy wyjebanie wrogiego układu z interesu. Słabo to oni nie zarabiają, przyznasz kibolu małopolski.

pizgacz_rurkowcow

Puchatek84 pisze: 19.06.2024, 08:55
pizgacz_rurkowcow pisze: 19.06.2024, 08:13 Małopolska kibolska frędzlu rezany, swoim spierdoleniem umysłowym przebiłeś tutaj wszystkich kilku największych niebinarnych droidów internetowych czy to z Kałuży czy Łazienkowskiej. Moje gratulacje. Ta Wisła co was tak boli, co nie ma kibiców a tym bardziej chuliganów tylko małolatów, suchoklatesów i nożowników jedzie sobie tysiącami do Wawy na Puchar na luzaku, gdzie te wszystkie dzbany z tej "Polski Kibolskiej" wtedy były? Miały niszczyć nożowników słyszałem? Mieliście okazję.
Czytam od Marsylii czyli od 8 lat jak to mieliśmy być niszczeni, ćwiartowani, krzyżowani, dojeżdżani, mieliśmy nie mieć życia w Polsce - hahahaha. Napinka, płacze, żale, groźby rozkurwiały to forum i społecznościówki. Nasiliło się po Radłowie - łamane kości i co?? I wielki c***! Zostały wam pacany prześcieradła, przyśpiewki i błazeńskie teledyski, czyż nie? Zrobiliście z siebie pajaców.
Troszkę odleciałeś.. jak powstało WRWE to wy byliście żądni krwi..mieliście bić, palić gwałcić, mordować..A jedyne co z tego wyszło to wyścigi kto się bardziej rozjebie..Czy u Was w Krakowie czy w Chorzowie..Przez te lata nie zrobiliście wiele a jak już probowaliście to z marnym skutkiem..Wisła kogoś boli?? Bez jaj..To wy płaczecie że sektory zamknięte..Dwa razy pojechaliście na zakazie..Do BB informując całą Polskę że Wisła jedzie incognito 🫣 i do Rzeszowa na bezpieczne tereny... O finale PP to raczej nie ma co pisać.Bo tylko ułomny myślał że coś się wydarzy... Także trochę pokory chłopie.. Bo zarzucasz innym nic nie robią a sami jesteście bierni w postawie...
Hyhy, no w samej Wawie, to tak, ale na trasach? Przecież to jest już jest kabaret, nie tylko reprezentanci ABG zabijali, ranili sprzętem ludzi z innych klubów. Upadlacie te zasady których niby macie strzec. Jesteś ograniczony albo zaślepiony propagandą (do tego kulawą) swoich bossów jeśli to popierasz. Nie chcesz dostrzec że sami zabijamy sobie klimat, bo wykluczanie Polonii np. przez Arkę (byłe zgody) to już Himalaje błazeństwa.

SZURowski

Post autor: SZURowski »

Wy s e r i o my śl i cie ze to c h ł o pa czy na z Bie ls ka s a m sie p o st rz eli ł z r a r kie t n i cy? d zi eci NI E Ł Y KA JC IE TakicH F A R M A Z O N Ó W.
iliwabaz ęis op utsorp kaj gsk(pisane na wspak/od tyłu także rozkmincie sobie)

pizgacz rurkowców co wisła s z a r k s pokazała na s p o t ka ni u z wfh&zsh? m a ł o l a c i w kraku są c**** warci z o b u str o n błoń poza tym ż e są m o c ni w grupie z gazem i machetami.
teraz ich interesy to ż e n i ć m e f e d r o n/k l e f e d r o n za 2 czy 3 l a t a p s i a r ni a znowu zrobi a k c je i po łowie z nich p e k ną d***. k to ś tam z no wu kog oś za je bie i b ę d z i e po ''e k i pi e'' ale kto po nich przyjdzie? 15 latkowie?
obserwator17

kotarsky pisze: 19.06.2024, 09:16
Puchatek84 pisze: 19.06.2024, 08:55
pizgacz_rurkowcow pisze: 19.06.2024, 08:13 Małopolska kibolska frędzlu rezany, swoim spierdoleniem umysłowym przebiłeś tutaj wszystkich kilku największych niebinarnych droidów internetowych czy to z Kałuży czy Łazienkowskiej. Moje gratulacje. Ta Wisła co was tak boli, co nie ma kibiców a tym bardziej chuliganów tylko małolatów, suchoklatesów i nożowników jedzie sobie tysiącami do Wawy na Puchar na luzaku, gdzie te wszystkie dzbany z tej "Polski Kibolskiej" wtedy były? Miały niszczyć nożowników słyszałem? Mieliście okazję.
Troszkę odleciałeś.. jak powstało WRWE to wy byliście żądni krwi..mieliście bić, palić gwałcić, mordować..A jedyne co z tego wyszło to wyścigi kto się bardziej rozjebie..Czy u Was w Krakowie czy w Chorzowie..Przez te lata nie zrobiliście wiele a jak już probowaliście to z marnym skutkiem..Wisła kogoś boli?? Bez jaj..To wy płaczecie że sektory zamknięte..Dwa razy pojechaliście na zakazie..Do BB informując całą Polskę że Wisła jedzie incognito 🫣 i do Rzeszowa na bezpieczne tereny... O finale PP to raczej nie ma co pisać.Bo tylko ułomny myślał że coś się wydarzy... Także trochę pokory chłopie.. Bo zarzucasz innym nic nie robią a sami jesteście bierni w postawie...
jak powstało WRWE to było tak silne ze zaraz po tym powstala koalicja anty wrwe i kazda ekipa dzwonila jak sie cos montowało. fakt potencjał był większy i sporo farta mialy rozne ekipy ale jak koalicja podjezdza do Zaglebia i oni nie wychodza to chyba o czyms swiadczy jak topowa ekipa pozostaje w hali zamiast sie bic. Lecha r********, żydów r********, na kadrze tez kilka ekip dostało po głowie i tyle krwi co napsuli KSGKS to tam wjezdzaly grube antydepresanty i praktycznie zero akcji w druga strone.

łał, no po prostu świetnie.. Jak to napisałeś: lecha rozj..., żydów rozj..., a na końcu to sami w 90% się popruli i w tamtym też momencie nie było mowy o żadnych bramkach dla nich na rynku.. A na kadrze jedynie co zrobili to przynieśli wstyd dla kraju a jeśli komuś się wydaje że to była niewiadomo jak świetna akcja to widocznie ma iloraz inteligencji porównywalny do szympansa. Jeśli dla Ciebie definicją kibicowania i dobrej akcji jest bicie trena i chodzenie po mieście naoliwiony bez koszulki to widocznie jesteśmy z innych epok.
lepszastronamiasta

Post autor: lepszastronamiasta »

ostre dauny tu się wpisuja przeciez wy nie macie pojecia co się dzieje wisla nie ma ekipy został sam maniek skitrany za krakowem i jego przedszkole najlepsza ekipe ma stare wsh niezadne konfidenty tylko normalne chłopy co siedzieli za michalska i oni dojezdzaja mloda frajernie pod domami i nieprzestana dopoki ich nie wytempia i wyjebane maja na jakieś kibicowanie i mecze
na cracovii walcza ze soba kilka ekip teraz jest wicher na cała polske bo jedni porwali i zgwalcili gwiazdora judegangu brasia a byl wtedy gitem ale wczesniej sami go pogonili bo wyszło ze ich okradał to tyle apropo zasad w jude gangu
mateusznow

A te stare WSH nie lata z konfidentami?
lepszastronamiasta

Post autor: lepszastronamiasta »

stare wsh to 90% huta to każdy wie kto to ludzie co odbili po upadku zgody z lechia i pozakładali rodziny a potem te k**** na nich zaczely zeznawac
i nikogo oprócz piknikow nie obchodzi w krk jakies radlewo zaglebie czy legia bo maniek się w h** cieszy ze dzieki temu nie musza jeździć na mecze bo niema kim
SZURowski

Post autor: SZURowski »

Czyli w krakowie są obecnie 3 ekipy młoda ferajna, młode wsh i stare wsh. To kto należy do starego wsh? ci co leżeli do człowieka?
DZnr1

Post autor: DZnr1 »

SZUR.k-owski pisze: 19.06.2024, 10:59 Czyli w Krakowie poza ekipami ksC i HKS-u są obecnie 3 bandy wiślackie: "młoda ferajna", młode 'wsh' i stare 'wsh'. To kto należy do starego 'wsh', ci co "leżeli" do Człowieka?
Jest jeszcze jakieś 'debils' "wiślackie ...", przynajmniej ... na co najmniej jednej fladze. :)

PS "Wczoraj wieczorem "60-tki" z 'wsh' złapały się z "młodą ferajną" na jakimś osiedlu - ciężki dym, 2 osoby w szpitalu (jedna w ciężkimi stanie, a druga podobno nie żyje). Prawdopodobny trup z "mf" dostał w szyję fiskarsem."

Potwierdzone? :(
Bugi2017

Post autor: Bugi2017 »

dobrze wam idzie we własnym gronie :)
obserwator17

DZnr1 pisze: 19.06.2024, 12:12
SZUR.k-owski pisze: 19.06.2024, 10:59 Czyli w Krakowie poza ekipami ksC i HKS-u są obecnie 3 bandy wiślackie: "młoda ferajna", młode 'wsh' i stare 'wsh'. To kto należy do starego 'wsh', ci co "leżeli" do Człowieka?
Jest jeszcze jakieś 'debils' "wiślackie ...", przynajmniej ... na co najmniej jednej fladze. :)

PS "Wczoraj wieczorem "60-tki" z 'wsh' złapały się z "młodą ferajną" na jakimś osiedlu - ciężki dym, 2 osoby w szpitalu (jedna w ciężkimi stanie, a druga podobno nie żyje). Prawdopodobny trup z "mf" dostał w szyję fiskarsem."

Potwierdzone? :(
W tych czasach jeśli to byłoby wczoraj to dziś od rana wszystkie portale internetowe by o tym pisały, więc może coś było ale nie w sposób taki jaki jest opisane
DiegoT

Post autor: DiegoT »

Otwarta rejestracja, zbliżające się wakacje dzieciaków i znowu wysyp jakiś typów sprzed komputera co szukają tylko napinki w necie...
DZnr1

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30-tu lat

Post autor: DZnr1 »

Bugi. 2017 pisze: 19.06.2024, 12:14
pizgacz_rurkowców pisze: 19.06.2024, 08:13 "Małopolsko kibolska", frędzlu rezany, swoim 'spierdoleniem' umysłowym przebiłeś tutaj wszystkich kilku największych, niebinarnych droidów internetowych, czy to z Kałuży czy Reymonta. Moje gratulacje! Ta Wisła, co was tak boli, co nie ma kibiców, a tym bardziej chuliganów, tylko małolatów, 'suchoklatesów' i nożowników, jedzie sobie tysiącami (ale bez kompletu) do W-wy na Puchar na luzaku, gdzie te wszystkie dzbany z tej "Polski Kibolskiej" wtedy były? Miały niszczyć nożowników, słyszałem? Mieliście okazję.

Czytam od Marsylii czyli od 8 lat, jak to mieliśmy być niszczeni, ćwiartowani, krzyżowani, dojeżdżani, mieliśmy nie mieć życia w Polsce - hahahaha. Nasza napinka, płacze, żale, groźby 'rozkurwiły' to forum i społecznościówki. Nasiliło się po Radłowie - łamane kości i co??? I wielki wiślacki 'chùj'! Zostały wam, pacany, prześcieradła, przyśpiewki i błazeńskie teledyski, czyż nie? Zrobiliśmy z siebie pajaców.
Dobrze wam idzie we własnym gronie. :)
Przecież tam nie ma żadnego GRONA, na R22 i np. ...(na/w) drugiej armii ..., czerWonej, są ... towarzystwa ... festóW. :D
ODPOWIEDZ