Kibicowska Warszawa

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

kibiccc1

Re: Kibicowska Warszawa

Post autor: kibiccc1 »

kozdam4s pisze: 22.03.2024, 13:39 KSP już nawet swój "bastion" Muranów straciło wiele lat temu, kiedyś (kiedyś mam na myśli lata załóżmy 2000-2010) było nie do pomyślenia żeby na Muranowie zobaczyć barwy Legii bo za chwilę taki zagubiony osobnik dostałby sromotne lanie od byle małolatów.

teraz idąc przez Muranów wręcz co drugi krok zobaczysz barwy Legii, duży wpływ na taką sytuacje na pewno miał rozwijający się prężnie Legijny Muranów z pomocą sportowej Legii która regularnie Muranów odwiedza i umila życie komu trzeba.
No to jeśli nie Muranów to jest jakieś osiedle w Warszawie na którym jest totalna dominacja Polonii? Mam tutaj na myśli małolatów siedzących w barwach na osiedlu, szkolnych boiskach czy cokolwiek działających. Na Muranowie nie ma ani jednego nawet mniej konkretnego "wrzuta" KSP. To osiedle kojarzy mi się z taką umierająca częścią Warszawy i z emerytami. Ciekawi mnie również fakt gdzie chłopcy spod znaku KSP melanżują, trenują etc. W takim Krakowie każdy kumaty bardziej lub mniej małolat wie, która siłka, klub nocny "sympatyzuje" z danym klubem i gdzie można się wybrać, a gdzie nie. Wiadomo, że lokalizacja też robi swoje i Kraków jest nieco inaczej podzielony niż Wawa, ale może są tutaj obiektywni Poloniści, którzy mogliby zabrać głos w tej sprawie? Póki co widzę, że dużo do powiedzenia mają chłopaki spod znaku (L) i nie wiem na ile jest to obiektywne :)
iparts.pl
kivloff

Post autor: kivloff »

Dobre xD
kibiccc1

jestesmywaszastolica pisze: 23.03.2024, 19:28 Ale ogólnie w Warszawie czasy małolatów siedzących na osiedlach praktycznie się skończyły (poza kilkoma klimatycznymi miejscówkami)
Jeśli idzie o te osiedla polonijne, to raz, że liczba osób które chcą się w to bawić jednak spada, dwa afiszowanie się z byciem kibicem KSP, to krótka droga do wizyty na SOR.
Polonia te 20? lat temu wybrała drogę działalności partyzanckiej - stąd hasło niema Polonii w Warszawie.
Po początkowych sukcesach (kilka flag, jakieś wygrane bitki) dziś siedzą zbunkrowani, bez większego zaplecza małolatów i tyle.
Dopóki to trzymali starzy i mieli aktywnych gości spod znaku Młodego Pokolenia, to jakoś wyglądało. Te kilka (6/7? lat) temu ewidentnie to u nich siadło (stąd też obsranie ich przez zgody)
Zaś co do muranowskich murów - to po c***, to malować, skoro i tak w kilka dni/tygodni wpadnie Legia - czy to MLF, czy to ktoś z grup Ultras, czy tam sportowców, albo młody narybek i to przestrzeli.
Nie zmienia to faktu, że Polonia jest na Muranowie/Muranowie wschodnim, jest ich relatywnie dużo i coś tam starają się działać - na miarę swoich możliwości, a to, że się nie afiszują, to sam bym się na ich miejscu nie afiszował.
No wiesz co nie mieszkam więc nie wiem, ale gdzieś te młode chłopaki musza się poznawać i łączyć w grupę, spędzać czas itd. Wiadomo, że to kibicowanie co jest dziś nijak się ma do tego co było kiedyś i co raz mniej młodych chłopaków brnie w to (i dobrze), a znaczna część dobrych chłopaków odbija. Dzięki za obiektywizm (mam nadzieję) i życzę Polonii aby kibicowsko jest odbudowała na mapie Warszawy.. Chociażby żeby było ciekawiej w mieście słoików :) Pozdro!
rozkminiacz

Post autor: rozkminiacz »

Nie wiem czy kiedykolwiek widziałem tak okamerowane osiedle jak Muranów. Jak dla mnie to za kilkanaście lat w tej okolicy w ogóle nie będzie kibicowania, ze względu na lokalizację jak i fakt, że to bardzo przyjemne do życia osiedle, będą tam sami emeryci i programiści.
DZnr1

Post autor: DZnr1 »

kibiccc.1 pisze: 24.03.2024, 00:50
jestemwasząstolicą pisze: 23.03.2024, 19:28 (...)
Nie zmienia to faktu, że Polonia jest na Muranowie (wschodnim), jest ich relatywnie dużo i coś tam starają się działać na miarę swoich możliwości, a to, że się nie afiszują, sam bym się na ich miejscu nie afiszował.
No, wiesz co, nie mieszkam (w Warszawie), więc nie wiem, ale gdzieś te młode chłopaki musza się poznawać i łączyć w grupę, spędzać czas itd. Wiadomo, że to kibicowanie, co jest dziś, nijak się ma do tego, co było kiedyś i co-raz mniej młodych chłopaków brnie w to (i dobrze), a znaczna część dobrych chłopaków odbija ...
Obrazek

Obrazek
[fb]

Przecież nawet podstarzali, polonijni mitomani coraz częściej (np. "subiektywnie" na yt) przyznają się do faktu głębokiego kryzysu wśród towarzystwa z/na K6 oraz ... (już mniej jawnie) skrętu w stronę fanklubowania ich młodszych pokoleń 'eRTeeS-owi', więc chyba wystarczy, jak "j-w-s" przypomni te "jakieś wygrane bitki 20(?) lat temu", wskaże rejony/ulice, gdzie "czarnu7ek" jest wg niego "relatywnie dużo" i chyba można zakończyć ich temat, skoro tutejsze "czarnuCHy" wstydzą się na tym forum przedstawić teraźniejszość, a inni mają świadomość, że kibicowanie frajersko-lewackiej 'sp(A)7onii' w W-wie to szczyt obciachu.
kibiccc1

DZnr1 pisze: 24.03.2024, 19:00
jestemwasząstolicą pisze: 23.03.2024, 19:28 (...)
Nie zmienia to faktu, że Polonia jest na Muranowie (wschodnim), jest ich relatywnie dużo i coś tam starają się działać na miarę swoich możliwości, a to, że się nie afiszują, sam bym się na ich miejscu nie afiszował.
No, wiesz co, nie mieszkam (w Warszawie), więc nie wiem, ale gdzieś te młode chłopaki musza się poznawać i łączyć w grupę, spędzać czas itd. Wiadomo, że to kibicowanie, co jest dziś, nijak się ma do tego, co było kiedyś i co-raz mniej młodych chłopaków brnie w to (i dobrze), a znaczna część dobrych chłopaków odbija ...
Obrazek

Obrazek
[fb]

Przecież nawet podstarzali, polonijni mitomani coraz częściej (np. "subiektywnie" na yt) przyznają się do faktu głębokiego kryzysu wśród towarzystwa z/na K6 oraz ... (już mniej jawnie) skrętu w stronę fanklubowania ich młodszych pokoleń 'eRTeeS-owi', więc chyba wystarczy, jak "j-w-s" przypomni te "jakieś wygrane bitki 20(?) lat temu", wskaże rejony/ulice, gdzie "czarnu7ek" jest wg niego "relatywnie dużo" i chyba można zakończyć ich temat, skoro tutejsze "czarnuCHy" wstydzą się na tym forum przedstawić teraźniejszość, a inni mają świadomość, że kibicowanie frajersko-lewackiej 'sp(A)7onii' w W-wie to szczyt obciachu.
Akurat na tym meczu taka frekwencja, bo młyn był podobno przeniesiony na trybune główną.. Dlatego taka frekwencja na kamiennej...
DZnr1

kibiccc.1 pisze: 24.03.2024, 21:25
[...]

Obrazek

Obrazek
[fb]

Akurat na tym meczu taka frekwencja, bo młyn był podobno przeniesiony na trybune główną. Dlatego taka frekwencja na kamiennej ...
Masz trochę racji, ponieważ rzeczywiście w trakcie (chyba nie tylko na ostatnim meczu) szumnego powrotu drużyny ksP na pierwszy (lub trzeci) szczebel rozgrywek większość fanów na K6 m.in. tzw. "patriotyczna polonia" dosiadła się do antify (zwanej teraz homokomando) ... albo była zmuszona zwrócić trybunę kamienną tej(/mu) ostatniej(/mu). Tamtejszy "młyn(ek)" obecnie z (dwoma?) flagami, gdzie pewnie dopingują wszystkie (kilkadziesiat szt.?) zgromadzone tam z ponad dwumilionowej metropolii "důpy stolicy", nie zajmuje prawdopodobnie nawet jednego sektora na trybunie głównej, a marzy się im nowy, większy stadionik z moich podatków.

Wcześniej wypytywałeś raczej o sytuację na mieście i ... polonijne rewiry, więc już nie zaśmiecam forum promocją wymierającej "ekiPy". Wekuj dalej!
WarszawskaPolonia

Post autor: WarszawskaPolonia »

kibiccc1 pisze: 24.03.2024, 21:25
Obrazek

Obrazek
[fb]

Akurat na tym meczu taka frekwencja, bo młyn był podobno przeniesiony na trybune główną.. Dlatego taka frekwencja na kamiennej...
Nie psuj koledze zabawy, niech sobie pisze tą swoją nowomową i stawia jakieś dziwne znaczki jak typowe dziecko neostrady, te zdjęcia pasują do jego narracji a on myśli, że jest kumaty i że jego wypowiedzi mają jakieś stanowisko.

A co do postu jestesmywaszastolica odnośnie muranowa jest całkiem obiektywny i poza kilkoma wyjątkami jest napisany z sensem.
czehulov

Post autor: czehulov »

Może i pisze jak "typowe dziecko neostrady", ale dużo prawdy w tym jest. Ale skoro już się odezwałeś to wytłumacz wszystkim nieogarniętym tutaj skąd taka mizerna frekwencja i skakanie młynkiem z jednej na drugą trybunę? Wy nawet nie potraficie zapełnić połowy Kamiennej na takim meczu jak z Arką.
Bugi2017

Post autor: Bugi2017 »

rozkminiacz pisze: 24.03.2024, 13:56 Nie wiem czy kiedykolwiek widziałem tak okamerowane osiedle jak Muranów. Jak dla mnie to za kilkanaście lat w tej okolicy w ogóle nie będzie kibicowania, ze względu na lokalizację jak i fakt, że to bardzo przyjemne do życia osiedle, będą tam sami emeryci i programiści.
Właściwie tak jak w podobnych okolicach: Śródmieście, Powiśle, Saska Kępa, Żoliborz czy Mokotów - ceny mieszkań szaleją i się "zwykli ludzie" przeprowadzają na obrzeża lub pod Warszawę.
WarszawskaPolonia

Post autor: WarszawskaPolonia »

czehulov pisze: 25.03.2024, 12:36 Może i pisze jak "typowe dziecko neostrady", ale dużo prawdy w tym jest. Ale skoro już się odezwałeś to wytłumacz wszystkim nieogarniętym tutaj skąd taka mizerna frekwencja i skakanie młynkiem z jednej na drugą trybunę? Wy nawet nie potraficie zapełnić połowy Kamiennej na takim meczu jak z Arką.
Skakanie z młynkiem to powód typowo finansowy otwierani dwóch trybun a frekwencja jest na podobnym poziomie od lat więc nie wiem czemu szukasz tu sensacji. Zdarzają się jakieś ważniejsze mecze gdzie trybuna jest zapełniona ale zdarza się to bardzo rzadko.
Sporo prawdy w tym że Antifa wróciła na trybuny czy że fanclubujemy Widzewowi gdzie poza prywatnymi kontaktami, ludźmi uczącymi się w Łodzi, mają dziewczyny itd nie ma nic więcej. Podobno podklejamy się też pod wrwe gdzie z Wisłą i Ruchem nigdy sympatią do siebie nie pałaliśmy. Zejdźcie na ziemię chłopaki ;)
serce miasta

Post autor: serce miasta »

Dobre😂pzdr.
yalla

Post autor: yalla »

WarszawskaPolonia pisze: 25.03.2024, 13:17
czehulov pisze: 25.03.2024, 12:36 Może i pisze jak "typowe dziecko neostrady", ale dużo prawdy w tym jest. Ale skoro już się odezwałeś to wytłumacz wszystkim nieogarniętym tutaj skąd taka mizerna frekwencja i skakanie młynkiem z jednej na drugą trybunę? Wy nawet nie potraficie zapełnić połowy Kamiennej na takim meczu jak z Arką.
Skakanie z młynkiem to powód typowo finansowy otwierani dwóch trybun a frekwencja jest na podobnym poziomie od lat więc nie wiem czemu szukasz tu sensacji. Zdarzają się jakieś ważniejsze mecze gdzie trybuna jest zapełniona ale zdarza się to bardzo rzadko.
Sporo prawdy w tym że Antifa wróciła na trybuny czy że fanclubujemy Widzewowi gdzie poza prywatnymi kontaktami, ludźmi uczącymi się w Łodzi, mają dziewczyny itd nie ma nic więcej. Podobno podklejamy się też pod wrwe gdzie z Wisłą i Ruchem nigdy sympatią do siebie nie pałaliśmy. Zejdźcie na ziemię chłopaki ;)
Ja rozumiem przenoszenie młyna jak domyślna trybuna jest zamknięta. Jeżeli jednak Wy wolicie robić młyn na głównej, podczas gdy Kamienna jest w pełni otwarta, to to już jest niezły lot.
Spaacerowicz

Post autor: Spaacerowicz »

serce miasta pisze: 25.03.2024, 05:25 Polonia przynajmniej nie robi opraw meczowych w przerwie meczu🤣🤣🤣
A kiedy robi?
DZnr1

Lobik pisze: 27.03.2024, 20:09 A połczyński narkoman, sławomir n., znowu atakuje kibiców Legii Warszawa:
https://dorzeczy.pl/opinie/567507/nitra ... yleta.html
https://www.dumastolicy.pl/2020/05/22/g ... askowskim/
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wg mnie to ten aMAtor syNtetyKów rozpoczął nowy etap kampanii wyborczej tym razem do samorządów, ponieważ domyśla się, że 'poJEBY' (w nomenklaturze neumana) nie mogą liczyć na żadne głosy (L)egionistów, którzy zapewne ponownie (wspólnie i w porozumieniu :) obalą kolejny rząd matołów, więc zabiega o poparcie fanów ksP itp., bo oni wolą nasze kilkaset milionów zł zamiast kilka(naście/dziesiąt) w grantach na polonijne homokomando.

https://zyciestolicy.com.pl/szwadrony-t ... -warszawa/

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Nowe wybory i potencjalny ćpunek ps. nitroS pewnie dostał nowe zadanie.

Obrazek

PS
Obrazek

Obrazek

https://polskieradio24.pl/artykul/25180 ... wszystkich

https://polskieradio24.pl/artykul/32293 ... informacji

PPS
https://zdrowie.radiozet.pl/psychologia ... iz-kokaina

PPPS Reasumując ...
https://niezalezna.pl/sport/pilka-nozna ... yli/513239

https://wpolityce.pl/media/685499-trans ... azal-tresc

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Raczej nie jesteście z "II kopertą III RP" i "tw czajkowską" upoważnione do robienia zgody kibiców Pogoni Szczecin ze stołecznymi widzewiakami z/na K6.
Tel

Post autor: Tel »

Taka tęczowa legia. Mistrzowie wszechświata w liczbach milionowych. A wybierają sobie na prezydenta lewackie Hanki, rafalkow. Na ulicach Warszawy spedalenie i odklejenie przekracza wszelkie normy. Tęczowa Warszawa z legia jako wizytówką 😅
Torebeczki na ramię, i głosować na Rafałka.
habziu

Post autor: habziu »

Targówek Warszawa kroi lewaków z AKS Zły Warszawa z flagi. https://zapodaj.net/plik-2XPtDUbYGG
Spaacerowicz

Post autor: Spaacerowicz »

habziu pisze: 15.04.2024, 14:24 Targówek Warszawa kroi lewaków z AKS Zły Warszawa z flagi. https://zapodaj.net/plik-2XPtDUbYGG
A cóż to za twór? Można coś więcej o nich?
strazaksam

Post autor: strazaksam »

https://twitter.com/CzerwonyFront/statu ... PAzJw&s=19
Niezłe tam odpały w Wawie można znaleźć
Obserwator1946

Post autor: Obserwator1946 »

strazaksam pisze: 17.04.2024, 08:21 https://twitter.com/CzerwonyFront/statu ... PAzJw&s=19
Niezłe tam odpały w Wawie można znaleźć

Bo w innych miastach nie można?
Kibic_janusz

Post autor: Kibic_janusz »

patrickpbt pisze: 17.04.2024, 13:06 wasi mlodzi skaczace jak malpy na klipach pseudo raperow warszawskich, gdzie niejedonokrotnie jest jechane po kraju.
Nie słucham rapu, możesz wrzucić ten klip z "jechałem po kraju" i z młodymi z Legii w teledysku?
kivloff

halodrol pisze: 17.04.2024, 09:18 70% głosów oddanych na trzaskowskiego i biejat pokazuje jakim jesteście zgniłym miastem.
Powiedz proszę jak u ciebie w mieście, jak wyniki wyborów? Gdzie jest ta prawilna kraina na którą powinniśmy patrzeć z utęsknieniem, gdzie patriotyczna prawica cieszy się odpowiednim poparciem?
Suczysko

Post autor: Suczysko »

Kraków jego miastem przecież
czehulov

Uuuu nie mierz innych swoją miarą. Na Śląsku to najczęstszy widok ;)
czehulov

Ja jedynie stwierdziłem pewien fakt. W końcu lubicie nazywać warszawiaków słoikami. A to nikt inny jak ludność napływowa z miasteczek i wsi. Poza tym odpowiedziałem w podobnym tonie więc się nie dziw :)
Śnieżnobiały

Post autor: Śnieżnobiały »

Tel, za to w Krakowie jest najwięcej przerzutów, konfidentów i potwierdzaczy.
Zajmij się gonieniem szarakanów, bo zdaje się, że dalej chodzą sobie bezkarnie po ulicach.
kivloff

Z wiekiem przyjdzie Ci świadomość co znaczą słowa których używasz i kiedy kogoś obrażasz a kiedy nie.
czehulov

Wcale, no i nie masa naprutych turystów na rynku, zwłaszcza tych z Anglii. Ogarnij się z takimi tekstami, bo sytuacje o których piszesz to problemy wszystkich większych miast. Od Warszawy po Poznań, od Trójmiasta po Kraków czy nawet Katowice czy też Wrocław. Strażnik moralności się znalazł :D
yalla

Ale czy Ty zdajesz sobie sprawę z tego że aglomeracja warszawska liczy jakieś - myślę - 3 miliony ludzi i każdy się tu przewija? To jest stolica, miejsce turystów, biznesmenów, pracowników różnych światowych korporacji, artystów, nie wiem jeszcze kogo. Serio myślisz że w takim 3-milionowym mieście będą tylko ludzie jednej filozofii życiowej? Odpowiedz na to pytanie obiektywnie.
bez-napinki

Post autor: bez-napinki »

yalla pisze: 19.04.2024, 13:01 Ale czy Ty zdajesz sobie sprawę z tego że aglomeracja warszawska liczy jakieś - myślę - 3 miliony ludzi i każdy się tu przewija? To jest stolica, miejsce turystów, biznesmenów, pracowników różnych światowych korporacji, artystów, nie wiem jeszcze kogo. Serio myślisz że w takim 3-milionowym mieście będą tylko ludzie jednej filozofii życiowej? Odpowiedz na to pytanie obiektywnie.
Ale czy Ty zdajesz sobie sprawę z tego, że aglomeracja krakowska ma dokładnie to samo?
maczetatata

Post autor: maczetatata »

Dzisiaj cos Polonia aktywna na miescie ,wylapuja i kroja Zaglebie z paru koszulek i szali.
yalla

maczetatata pisze: 19.04.2024, 14:43 Dzisiaj cos Polonia aktywna na miescie ,wylapuja i kroja Zaglebie z paru koszulek i szali.
Tak jest, a na Wawrze dinozaury ganiały się z kosmitami.
bez-napinki pisze: 19.04.2024, 14:18
yalla pisze: 19.04.2024, 13:01 Ale czy Ty zdajesz sobie sprawę z tego że aglomeracja warszawska liczy jakieś - myślę - 3 miliony ludzi i każdy się tu przewija? To jest stolica, miejsce turystów, biznesmenów, pracowników różnych światowych korporacji, artystów, nie wiem jeszcze kogo. Serio myślisz że w takim 3-milionowym mieście będą tylko ludzie jednej filozofii życiowej? Odpowiedz na to pytanie obiektywnie.
Ale czy Ty zdajesz sobie sprawę z tego, że aglomeracja krakowska ma dokładnie to samo?
Oczywiście że tak, każde z topowych miast w Polsce to czeka/albo już tak jest.
Obserwator1946

Post autor: Obserwator1946 »

Daria przestań się w końcu pruć, ale już jak jestem to zadań pytanie; czy któraś z Was z tego forum podbija z bajera w 10 minucie tego filmiku poniżej? Jak coś to proszę o komentarz :-)

Jak masz pisać bzdury to nie pisz; konkretnie odnieś się proszę od filmiku. Czy to jakiś trend nowy ( stary ) ?

https://youtu.be/94wymmgepyo?si=Vuxa1J6lO35MQbZ3
rozpierdol

Post autor: rozpierdol »

Kaczy z tb95 wypuszczony z aresztu po roku a ciążyły na nim grube zarzuty udziału w grupie która zajmowała się handlem tematem w ilościach idących w tony.Nie chcę nikogo oczerniać ale dziwna sprawa zważywszy na to że inny raper Bonus siedział kilka lat za podobne sprawy i niczego mu nie udowodniono.
UrzadSkarbowy

Post autor: UrzadSkarbowy »

rozpierdol pisze: 20.04.2024, 10:10 Kaczy z tb95 wypuszczony z aresztu po roku a ciążyły na nim grube zarzuty udziału w grupie która zajmowała się handlem tematem w ilościach idących w tony.Nie chcę nikogo oczerniać ale dziwna sprawa zważywszy na to że inny raper Bonus siedział kilka lat za podobne sprawy i niczego mu nie udowodniono.
Kaczy wyszedł z sanek za kaucją rozkminiaczu ;)
Kibic_janusz

rozpierdol pisze: 20.04.2024, 10:10 Bonus siedział kilka lat za podobne sprawy i niczego mu nie udowodniono.
Co? Jak to "niczego mu nie udowodniono", przecież Bonus normalnie został skazany i odsiedział wyrok

Dałeś się nabrać na tę całą ścieme o niewinnym Bonusie, ktory-od razu po wyjściu-zrobil sobie fotkę z plikiem hajsu za "latanie w konkretnej ekipie", de facto przyznając się że ten wyrok był jednak słuszny i zasadny
UrzadSkarbowy

Post autor: UrzadSkarbowy »

jak ku*** można komentować zdjęcia zrobione pod teledysk i brać na je na poważnie (:
Kibic_janusz

KSGKSW pisze: 20.04.2024, 19:25 [
Łamał czy nie łamał, jaka to różnica
No faktycznie, nie ma różnicy czy ktoś poszedł siedzieć za łamanie prawa czy przez przypadek. To jest już poziom absurdu, który zmusza mnie do opuszczenia dyskusji, pozdrawiam serdecznie
KSGKSW

Post autor: KSGKSW »

Kibic_janusz pisze: 20.04.2024, 19:38
KSGKSW pisze: 20.04.2024, 19:25 [
Łamał czy nie łamał, jaka to różnica
No faktycznie, nie ma różnicy czy ktoś poszedł siedzieć za łamanie prawa czy przez przypadek. To jest już poziom absurdu, który zmusza mnie do opuszczenia dyskusji, pozdrawiam serdecznie
Absurd to skazywanie ludzi tylko na podstawie zeznań . Masz rację kończ dyskusje, do kąpieli i spać.
Nurni F.

Post autor: Nurni F. »

Mecz z Zagłębiem Sosnowiec, zgodą Legii, sąsiadem w tabeli walczącym piłkarsko o te same cele co Polonia, w dobrym terminie, po dwóch ważnych wygranych Polonii z rzędu, a na stadionie nie ma nawet 2 tysięcy ludzi (oficjalna liczba już podana, nie udało się dobić do magicznych dwóch tysięcy). W tym są osoby, które weszły na mecz za darmo, w ramach akcji pozyskiwania przez klub nowych kibiców. Nie rozmawiamy o trzeciej czy czwartej lidze, tylko o zapleczu ekstraklasy i ciekawym kibicowsko rywalu. W poprzednich meczach rundy wiosennej frekwencja przy Konwiktorskiej podobna, jesienią zwykle jeszcze gorsza. W tym kontekście, bez złośliwości, nasuwa się naturalne dość pytanie, które pozwalam sobie skierować do kibiców Polonii- czy aby nowy stadion na jeśli się nie mylę około 15.000 ludzi jest wam aż tak bardzo niezbędny? Czy nie byłaby wystarczająca jakaś forma renowacji aktualnego stadionu, odświeżenia, wymiany krzesełek na nowsze, cokolwiek? Jakie znajdujecie racjonalne przesłanki za tym, by miasto wyłożyło pieniądze na ten stadion i partycypowało w jego budowie? Osobna kwestia to to jakie racjonalne przesłanki znajduje miasto, które powinno każdą publiczną złotówkę oglądać z dwóch stron. Jak uczy przykład innych ośrodków, nie zawsze jest tak, że nowy, duży stadion powoduje automatycznie, że nagle pół miasta zaczyna chodzić na ten stadion i jest on stale pełny, przeciwnie- w takich dajmy na to Tychach nowy stadion zwykle nie jest wypełniony nawet w połowie (choć ich frekwencja jest akurat znacznie wyższa niż przy Konwiktorskiej). Raz jeszcze, bez złośliwości- może lepiej mieć stary stadion, który ma jakiś klimat (jak każdy stary stadion), a nie upierać się od lat co do konieczności budowy nowego stadionu?
ODPOWIEDZ