Kibicowska Warszawa

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Miskov

Re: Kibicowska Warszawa

Post autor: Miskov »

Co tu taka cisza. Polonia przejmuje miasto czy o c*** chodzi.
iparts.pl
Kepi

Post autor: Kepi »

Razem z legią przejął. Na każdy post reagujecie w 10 albo więcej.
UrzadSkarbowy

Post autor: UrzadSkarbowy »

Legioniści jaka jest geneza waszego hasła "Do końca"?
kibiccc1

Post autor: kibiccc1 »

Siemanko! Czy mógłby ktoś z Polonistów wypowiedzieć się z czego wynika tak fatalna frekwencja na Kamiennej? Po awansie do 1 ligi wydawałoby się, że Polonia wzniesie się na szczyt kibicowsko, a oglądając wszystkie mecze w tym sezonie niestety wygląda to fatalnie na trybunie dopingowej.. Chciałem od razu podpytać o aktualną sytuację na Żoliborzu? Czy osiedle jest podzielone czy któraś z ekip tam dominuje? Dzięki!
czehulov

Post autor: czehulov »

kibiccc1 pisze: 19.08.2023, 23:39 Siemanko! Czy mógłby ktoś z Polonistów wypowiedzieć się z czego wynika tak fatalna frekwencja na Kamiennej? Po awansie do 1 ligi wydawałoby się, że Polonia wzniesie się na szczyt kibicowsko, a oglądając wszystkie mecze w tym sezonie niestety wygląda to fatalnie na trybunie dopingowej.. Chciałem od razu podpytać o aktualną sytuację na Żoliborzu? Czy osiedle jest podzielone czy któraś z ekip tam dominuje? Dzięki!
Na Żoliborzu znaczącą masz tylko Legie, ale na pewno są tam jakieś jednostki Polonii. Tak na marginesie to jest dzielnica, a nie osiedle ;). Swoją drogą bardzo ładna z przedwojenną zabudową dzielnica.
extremalny_korbelis

Post autor: extremalny_korbelis »

https://youtu.be/ibduHTAyilo
W podcaście wspomniany jest czas działania grupy "Młode pokolenie" na Polonii. Jak rozumiem lata dwutysięczne. Co się stało z tą grupą? Czy faktycznie dawała się we znaki lokalnemu rywalowi? I czy przypadkiem to nie czasy, kiedy zgodę z KSP zerwała Arka i Korona?
yalla

Post autor: yalla »

extremalny_korbelis pisze: 21.08.2023, 22:25 https://youtu.be/ibduHTAyilo
W podcaście wspomniany jest czas działania grupy "Młode pokolenie" na Polonii. Jak rozumiem lata dwutysięczne. Co się stało z tą grupą? Czy faktycznie dawała się we znaki lokalnemu rywalowi? I czy przypadkiem to nie czasy, kiedy zgodę z KSP zerwała Arka i Korona?
O kurde, mocny materiał :D KSP przejmuje W-wę poprzez podcasty :D
Bugi2017

Post autor: Bugi2017 »

Oni to się trzymali głównie z Koroną Kielce, osoby się zestarzały i część z nich to teraz PWH
czehulov

Bugi2017 pisze: 21.08.2023, 23:37
Oni to się trzymali głównie z Koroną Kielce, osoby się zestarzały i część z nich to teraz PWH
Korona odpuliła ich chyba po słynnym turnieju kiedy to niezapowiedzianie wpadła L&ZS i Scyzory potraciły flagi. W którymś TMK jest wywiad z koroniarzami opisujący tę sytuację ,a w kolejnym tłumaczenie polonistów.
wielkipigmej

Post autor: wielkipigmej »

Na początku lat 90=tych Hutnik Warszawa przez 4 sezony grał na zapleczu ekstraklasy, czy zaliczyli jakieś wyjazdy?
dave2123

Post autor: dave2123 »

czehulov

Genialna akcja rodem z polonijnego scifun. Aż mi się to przypomniało:

https://www.polityka.pl/tygodnikpolityk ... iboli.read
ZW1957

Post autor: ZW1957 »

Gdyby ktoś chciał popisać z ZeZolem na facebooku to macie jego profil, dureń wypisuje komentarze na różnych grupach kibicowskich

https://www.facebook.com/adrian.stolarz.71
Pinio

Post autor: Pinio »

Czego się spodziewasz po kmiocie łykającym jak dziwka spermę farmazony jadczakowej. Chuuj wie, może ten kmiot też pochodzi gdzieś spod Radomia.
490

Post autor: 490 »

https://youtu.be/25jePinKWjs?si=A16-UmUIzHXj3YCI serio? Taka grand ekipa jak Legia pozwala takiemu gościowi "promowac" swój herb? Nie widziałem, żeby np. taki Waszka G wycierał sobie mordę Zetką
N'08

Post autor: N'08 »

niezmanipulowany pisze: 31.08.2023, 11:18 399 osób zapisanych do PŁOCKA❗️❗️❗️
Ostatni dzień zapisów❗️❗️❗️

Po tych pseudo akcjach ze strony legii, powinno we wszystkich wstąpić jeszcze większe wkurwienie żeby się pokazać w dobrej liczbie

Wszyscy do PŁOCKA❗️❗️❗️

➡️ K6 ON TOUR-->Płock
🗓 02.09.2023

💰Cena wyjazdu bilet + transport 90zł
💰 Sam bilet 40zł*

⚫️ Płatność z góry na konto:(w tytule imię, nazwisko i pesel)
14 1140 2004 0000 3502 7464 4017

⚪️ Blik na telefon 798 971 811

🔴 Na listę dopisujemy dopiero po opłaceniu wyjazdu.

⚫Zapisy trwają do czwartku 31 sierpnia

*5zł nadwyżki z biletu przeznaczone zostanie na koszty wyjazdowe

Jak to 400 osób ??? Przecież ponoć Polonii nie ma w Warszawie ???
Jakie 400? 399 :) I jak głosi legenda w skład tego wchodzą ciocie, wujkowie i znajomi znajomych. ;)
czehulov

Słuchaj, Nieciecza czy Puszcza również potrafią pojechać w dobrej liczbie na ciekawy wyjazd z topką tabeli. Pochwalcie się zdjęciem z Głogowa.
N'08

Post autor: N'08 »

czehulov pisze: 31.08.2023, 11:49 Słuchaj, Nieciecza czy Puszcza również potrafią pojechać w dobrej liczbie na ciekawy wyjazd z topką tabeli. Pochwalcie się zdjęciem z Głogowa.
Jeżeli porównujesz Puszczę do Polonii to świadczy, że sam jesteś głęboko w lesie.
leonidas88

Post autor: leonidas88 »

"""Jadziem autem z szwagrem, małżonko i dzieckiem pci żeńskiej.
Poinformuj Enigmo jak, gdzie, i o której mamy się stawić by opłacone bilety otrzymać i na sektor wejść."""
To jest autentyczny wpis z forum Polonii,w temacie ich wyjazdu do Płocka.. Cóż,gratuluję ekipy wyjazdowej.. przeszło mi już zdziwienie,że te 400 na wyjazd uzbierali..
Ja nadal marzę,o tym by spotkać na mieście,kogoś w barwach Polonii,gdyż już od ponad 20 lat mi się to nie udało..Pozdro dla żony,szwagra i córki haha
czehulov

picooligans pisze: 31.08.2023, 12:05 Ale nikt nie piszę że Puszczy nie m w Niepołomicach i BrukBetu w Niecieczy, są i mają się dobrze;)
Nie ma pod względem kibolskim czy ogólnie kibicowskim? Bo sytuacja Polonii w Warszawie jest zgoła inna niż ci się może wydawać, a temat ten wałkowany był w tym wątku już niejednokrotnie. Polecam obejrzeć film z wyjazdu polonistów na Garbarnie czy poszukać zdjęć z wyjazdu do Polkowic i ostatnio na Chrobry.
WF.

Post autor: WF. »

Nie no Polonia koty, trzeba przyznać. Głodni atrakcji, po latach tułania się po niższych ligach, na 120 kilometrowy wyjazd, po trzech tygodniach (!) „nakręcania” ludzi, dostając 740 biletów, wykorzystali 400. Wow.
Banditosdod

Post autor: Banditosdod »

leonidas88 pisze: 31.08.2023, 12:21 """Jadziem autem z szwagrem, małżonko i dzieckiem pci żeńskiej.
Poinformuj Enigmo jak, gdzie, i o której mamy się stawić by opłacone bilety otrzymać i na sektor wejść."""
To jest autentyczny wpis z forum Polonii,w temacie ich wyjazdu do Płocka.. Cóż,gratuluję ekipy wyjazdowej.. przeszło mi już zdziwienie,że te 400 na wyjazd uzbierali..
Ja nadal marzę,o tym by spotkać na mieście,kogoś w barwach Polonii,gdyż już od ponad 20 lat mi się to nie udało..Pozdro dla żony,szwagra i córki haha
A ty na ich miejscu nosił byś barwy?
czehulov

To się nazywa ironia. Polonia jedzie groźnym składem na praktycznie każdy wyjazd a jak przychodzi co do czego to nagle nie ma się komu bić.
czehulov

Nie ujmując nic FC z Gizycka, ale jeżeli uważasz to za jakikolwiek wasz sukces to naprawdę nie dziwne, że większość ekip ma was w poważaniu. Co do Siedlec to chyba masz jakieś błędne informacje. O zbiórce na Legionovie nie wspomnę, bo Legia zawijała się przed kimś innym, ale na pewno nie przed wami. Chyba, że wasza jedyna obecnie krajowa zgoda to policja.
czehulov

Czy 6:50 to nie Cichociemny? Poziom urabura jest wprost porównywalny do tego, co wypisuje na kibicenetowi.
wielkipigmej

Post autor: wielkipigmej »

czehulov pisze: 31.08.2023, 11:49 Słuchaj, Nieciecza czy Puszcza również potrafią pojechać w dobrej liczbie na ciekawy wyjazd z topką tabeli. Pochwalcie się zdjęciem z Głogowa.
Przeciez Plock nie jest "topka tabeli"
czehulov

Pigmeju, miałem na myśli drużyny poniekąd z górnej półki A Wisła Płock do takiej należy, na pewno na tle 1 ligi.
Salowy_Choroszcz

Post autor: Salowy_Choroszcz »

N'08 pisze: 31.08.2023, 12:00
Jeżeli porównujesz Puszczę do Polonii to świadczy, że sam jesteś głęboko w lesie.
Osobiście różnicy nie widzę.
Kaleoa.02

Post autor: Kaleoa.02 »

. Cieszy mnie to ze Polonia tak jezdzi. Nie wazne . Chcialbym zeby bylo jak jechalismy 520 na Legie przez Muranow sie zastanawiac. Wpadna na bankowym , albo przy ibisie czy nie. Bylismy zawsze gotowi , a teraz ? Marazm. Dlatego niech im sie wiedzie. Rywalizacja musi byc bo jak nie to stygniesz. Ksztaltuje charakter,a jak teraz patrze na niektorych na Zylecie? Moze nie moje czasy bo tak sie czuje . Do konca pzdr dla prawdziwych chuliganow nie zaleznie od barw.
czehulov

KSGKSW pisze: 02.09.2023, 21:45
yalla pisze: 02.09.2023, 21:22
KSGKSW pisze: 02.09.2023, 20:58
Niby ich nie ma a dziś jakieś stów w Płocku z oprawą.
To dużo, na aglomerację liczącą ponad 2mln ludzi? 1/2 sektora na 100-kilometrowym wyjeździe po turbomobilizacji?
Jak na klub który podobno nie ma życia to tak.
Osobiście uważam, że wystarczy obejrzeć ich wyjazd na Garbarnie z ubiegłego sezonu i do Polkowic, a na dokładke dodam ich wyjazd na Chrobrego.
klivids

Post autor: klivids »

Czy ktoś może zrobić przybliżony podział sił w Warszawie na przestrzeni ostatnich 30 lat?

Wiadomo, że obecnie Warszawa jest opanowana przez Legię, a kibice Polonii są widoczni tylko koło stadionu w dni meczowe. Niepodważalny fakt, z którym nie ma co rywalizować. Nic dziwnego, że ekipa z Konwiktorskiej nie wychyla się, mając przeciwko sobie prawie całe miasto. To nie 300 Spartan i nie ma żadnej ekipy w Polsce czy na świecie, która by dokonywała wielkich czynów będą w niewidocznej mniejezosci. Uważam, że Polonia działa na tyle na ile ich stać, a że jest ich mało to akcje też nie są spektatulrwne. Z jednej strony jednak szkoda, bo rywalizacja zawsze się przydaje, a i satysfakcja z rządzenia w mieście jest mniejsza jak od dłuższego czasu czasu nie trzeba udowodnić, że się na to zasługuje.

Stąd też nasuwa mi się pytanie co jest tego przyczyną, że Legia ma taką przyczynę, a Polonia jest ledwo widoczna ? Czy zawsze tak było? Czy Legia wypracowała sobie tak silną pozycję (jak tak to czym, wyniki klubowe, akcje kibicowskie?), czy to możne kibice Polonii zmarnowali potencjał? Czy w przeszłości Polonia sięgała dalszych dzielnic Warszawy czy zawsze skupiała się wokół Muranow? Może ktoś rzetelnie przedstawi jak prezentowały się siły w latach 90, 00 i 10? Bez przepychania i wywyższania, tylko suche fakty.
czehulov

Zainteresowanych odsyłam na ten kanał https://youtube.com/@LaczynaspikaTV?si=CKMpISJNbaaNO0yJ a dokładniej do skrótu meczu czarnulek w Polkowicach z ubiegłego sezonu i niedawno w Głogowie. Oczywiście na Enigmie nie pochwalili się tymi jakże kozackimi wyjazdami.
kivloff

Post autor: kivloff »

Skoro nikt nie ma lepszej w Polsce, skoro na tym stadionie, o ile pamiętam, lepszej nie było - to jak chciałbyś wykazać, że to jest za mała średnia frekwencja?
Suczysko

Post autor: Suczysko »

Patrząc na miasto i okolice to mi się wydaje że powinniście te 50-60 mieć na każdym meczy... dłubaczy słonecznika albo lubiących popcorn. Moje zdanie ale pytanie czy ktoś takich ludzi chce?
yalla

W Bundeslidze to jedziesz sobie w swoich barwach do obcego miasta z całą rodziną, wcinasz tam wursta, popijasz piwko i idziesz na mecz. Na sam stadion docierasz wymieszany z miejscowymi. Ja wiem że są i ekipy ultras i H i też się dzieje, ale tak wyglądają realia dnia meczowego w dużych i licznych ekipach. To samo w innych krajach europejskich. Poza tym to mają jeszcze piłkę na poziomie i stadiony co pomieszczą te 20 000 gości.

Gdybyśmy mieli realia jak z Bundesligi i taką piłkę to ekipy pokroju Legii, Lecha, Widzewa czy Wisły by miały frekwencje na poziomie 2x albo i 3x większym niż obecnie.

Ktoś tam narzekał na zjadaczy słonecznika i piknków, że wypełniają trybuny. Tak, wypełniają, są integralną częścią stadionów i do tego wielu z nich zrobiło dla swojego klubu więcej niż niejeden "groźny fanatyk" w ciuchach Pitbulla co się zawinął z różnych przyczyn po 3 sezonach ze stadionu.

A propos meritum - KSP jeździ co jakiś czas w te kilkaset osób na jakiś bliski wyjazd, a to Łódź, a to Płock, na derbach też byli w 1500. Chodzi ich na K6 te 2000-4000 więc siłą rzeczy uzbierają od biedy na wyjazd te 500 osób raz na ruski rok. Puszcza Niepołomice też by uzbierała czy Podbeskidzie. I jaki to ma wpływ na sytuację w mieście? Żaden.
factoryproject

Post autor: factoryproject »

Yalla, przyznaję Ci rację w 100 %, ale sam przyznasz że to co napisałem to czysta prawda.
Wiadomo że Warta w Poznaniu, Polonia w Warszawie mają swoje miejsce, ale nie masz trochę racji c odo dwu czy trzy krotnej większej liczby ludzi bo wtedy musiało by chodzic średnio po 50 000, a tyle to myślę jest max na TOPowych meczach typu wlaśnie Legia- Lech, Widzew -Legia itp.
yalla

factoryproject pisze: 03.09.2023, 14:37 Yalla, przyznaję Ci rację w 100 %, ale sam przyznasz że to co napisałem to czysta prawda.
Wiadomo że Warta w Poznaniu, Polonia w Warszawie mają swoje miejsce, ale nie masz trochę racji c odo dwu czy trzy krotnej większej liczby ludzi bo wtedy musiało by chodzic średnio po 50 000, a tyle to myślę jest max na TOPowych meczach typu wlaśnie Legia- Lech, Widzew -Legia itp.
Ja mówię o hipotetycznej sytuacji w której nasza liga nagle staję się TOP5 w Europie i czołowe drużyny grają co roku w LM. Wtedy uśpiony potencjał by się uruchomił i zobaczyłbyś że moglibyśmy mieć naprawdę wysokie frekwencje. To że jesteśmy krajem gdzie zainteresowanie sportem w przypadku sukcesów jest ogromne, to pokazaliśmy wielokrotnie - ręczna, Małysz, siatka etc. Tylko po prostu brakuje wyników w piłce co by to wszystko ruszyło.

Na tym "Zachodzie" to nawet jak ekipa generuje liczbę wyjazdową liczoną w 10-20 tysięcy, to 3/4 tam to jedzie mecz obejrzeć i trochę pośpiewać. I to nie jest nic złego.
czehulov

niezmanipulowany pisze: 07.09.2023, 11:57 Widziałem ten skład. Cały przekrój trybun można powiedzieć. Ale czy to jest powód żebyś ich obrażał i wyśmiewał ? Pojechali w ponad 500 osób a to dosyć sporawo jak na ekipę której ponoć nie ma według (L).
Hehe, tym sposobem zrównałeś ich ekipę wyjazdową do, bez urazy, kibiców Słoników czy Puszczy.
Bugi2017

Post autor: Bugi2017 »

Kropiel pisze: 07.09.2023, 12:06 I jeszcze pisze to kibic Cracovii co oni w 500 osób pojawiają się jedynie na derbach.

Jakby pojechali w 200 osób to by Legia kręciła bekę, że nie potrafią się zebrać a jak pojechali w komplecie czy nadkomplecie to znowu, że słabym składem.
Przecież nie pojechali w komplecie, klatka jest na 750 os.
ODPOWIEDZ