Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

CzłowiekHonoru

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: CzłowiekHonoru »

Nie ma to jak sie pucować w teledyskach że się ze sprzętem lata.
iparts.pl
Miszmasz

Post autor: Miszmasz »

Ale jaki mit, przecież każdy jakby cięty był to do obrony prędzej czy później sięgnie po sprzęt tu nie chodzi o akcje zaczepne a zwyczajnie obrone siebie w tak ciężkim położeniu, a banda Hutnika to więcej niż kilka osob na teledysku także zdzwilbys się Janusz
WF.

Post autor: WF. »

Malik i Alberto dobry rap ?! No cóż... o gustach się nie dyskutuje :)
ziemniak28

Post autor: ziemniak28 »

haha malik i alberto wez gosciu zawijaj sie stad to nie miejsce dla ciebie idz jeszcze pione zbij z nimi
Kostakurta

Post autor: Kostakurta »

2DZ pisze: 16.10.2021, 11:30Akurat w tym temacie "daria" raczej się nie udziela, ale ... jak nie powrócicie do "ciśnięcia' z krakowskim kinfidentami, to ja wrócę tu "przerabiać" z wami.
Przerobić to powinni z twoją osobą za to że prujesz się do J. a tak jak już ktoś ci napisał temat został wyjaśniony.No ale ty dalej się prujesz.
halodrol

Post autor: halodrol »

A czy moglibyście - już pomijając kto komu kibicuje - przejść z tym skurwiałym gówno-hip-hopem do tematu warszawskiego?
rozpuszczalnik1906

Post autor: rozpuszczalnik1906 »

Ostro pojechaliście.

Chcecie wszyscy, albo w większości napisać, że "60" mają obstawę 24/24?

Hutnik używa sprzętu, ktoś jeszcze napisał, że tylko w Krakowie.
Nie podam konkretnych przykładów i dat, ale Hutnik wyskakiwał ze sprzętem za Krakowem.
Nie jestem pewny czy nie chodzi mi teraz o Wisłokę, ale głowy nie daje. Niech mnie ktoś poprawi.

Oczekujecie, że ktoś w Krakowie pojedzie z "60"? Jak nawet papierów nikt nie potrafi wrzucić?
Te wszystkie profile na fb, czy innych takich... wrzucają informacje, że ten sprzedał tego, a tamten tamtego itp.
Papierów wrzucić nie potrafią, ale będą krzyczeć. Jeżeli ktoś wrzucił papiery, to cofam wypowiedź. Nie mam fb i nie siedzę tam, czasem widzę jak tu coś wrzucacie. Kto ma pojechać z "60"? Jeden chłopaczyna z MF się zaangażował i co się z nim teraz dzieje?
Dostał grubą przekopę od tych "60". To co? Te "60" wtedy też miały obstawę policji, czy jak?

Prawda jest taka, że "60" są zbyt mocne i nieobliczalne. Dojedziesz takiego i co? Przecież to była "elita", ilu jest tak dobrych zawodników? Dojedziesz takiego i co? Jutro on dojedzie ciebie, a może w pakiecie się znowu rozpruje i cię jeszcze sprzeda.
"60" znikną z rejonów, jak pójdą siedzieć, albo im się znudzi i sami odpuszczą.
molykotek

Post autor: molykotek »

rozpuszczalnik1906 pisze: 17.10.2021, 12:46 Ostro pojechaliście.

Nie podam konkretnych przykładów i dat, ale Hutnik wyskakiwał ze sprzętem za Krakowem.
Nie jestem pewny czy nie chodzi mi teraz o Wisłokę, ale głowy nie daje. Niech mnie ktoś poprawi.

Oczekujecie, że ktoś w Krakowie pojedzie z "60"? Jak nawet papierów nikt nie potrafi wrzucić?
Te wszystkie profile na fb, czy innych takich... wrzucają informacje, że ten sprzedał tego, a tamten tamtego itp.
Papierów wrzucić nie potrafią, ale będą krzyczeć.
Jeżeli ktoś wrzucił papiery, to cofam wypowiedź. Nie mam fb i nie siedzę tam, czasem widzę jak tu coś wrzucacie. Kto ma pojechać z "60"? Jeden chłopaczyna z MF się zaangażował i co się z nim teraz dzieje?
Dostał grubą przekopę od tych "60". To co? Te "60" wtedy też miały obstawę policji, czy jak?

Prawda jest taka, że "60" są zbyt mocne i nieobliczalne. Dojedziesz takiego i co? Przecież to była "elita", ilu jest tak dobrych zawodników? Dojedziesz takiego i co? Jutro on dojedzie ciebie, a może w pakiecie się znowu rozpruje i cię jeszcze sprzeda.

:D w drugim akapicie piszesz o tym co zrobiles w pierwszym akapicie. Gościu nadajesz się tutaj idealnie
molykotek

Post autor: molykotek »

rozpuszczalnik1906 pisze: 17.10.2021, 13:46
molykotek pisze: 17.10.2021, 13:10
rozpuszczalnik1906 pisze: 17.10.2021, 12:46 Ostro pojechaliście.

Papierów wrzucić nie potrafią, ale będą krzyczeć.
Jeżeli ktoś wrzucił papiery, to cofam wypowiedź. Nie mam fb i nie siedzę tam, czasem widzę jak tu coś wrzucacie. Kto ma pojechać z "60"? Jeden chłopaczyna z MF się zaangażował i co się z nim teraz dzieje?

:D w drugim akapicie piszesz o tym co zrobiles w pierwszym akapicie. Gościu nadajesz się tutaj idealnie
Skąd mam posiadać ewentualne zdjęcia, filmiki, czy papiery na taką sytuację? Musiałbym być naocznym świadkiem, albo psem. Jak napisałem o chłopaczku z MF, który dostał, to też muszę wrzucać dowody na takie zajście?
Wybacz, ale nie dysponuje takimi. Myślę jednak, że wielu ludzi potwierdzi nawet tu, że pseudonim zaczynający się na L (w zasadzie nazwisko) z os. W miał przygodę (niestety nieprzyjemną). Co do Hutnika napisałem wyraźnie, że nie pamiętam na kogo dokładnie i ile lat temu, poprosiłem o poprawienie mnie na forum. Jeżeli ktoś z Hutnika (a są tu takie osoby) napisze, że coś popierdoliłem, to z chęcią posypę głowę popiołem.
Papiery na rozprucie to chyba inny kaliber, czy nie?
Moim zdaniem to jest nieeleganckie zachowanie formuujac zarzuty wobec jakiejs ekipy posiadajac taka wiedze :D
ts06

Post autor: ts06 »

@rozpuszczalnik1906

Wiszą gdzieś papiery na czołówkę '60'. Przyznają się do wszystkiego i przepraszają za swe czyny;). Ja ja je czytałem to nie jest to wiedza tajemna.
halodrol

Na Kozłówku powstał nowy graf anty-metal, więc chyba nie jest tak źle ;-)
Swoją drogą, ciekawe, że grafy padają w całym mieście a malunki Kozłówka w ich centralnym miejscu znikają tylko, by zrobić miejsce nowym.
Kiedyś w dawnych czasach szczycili się "niezdobytą twierdzą" i chyba coś w tym jest do dziś.
Mareczek86

Post autor: Mareczek86 »

Problemem Krakowa jest to, że mogą pomarzyć o takiej formie jakie mają ekipy ze Śląska i Łodzi, tak samo z FC, gdzie jedni zajmują odrazu miejsce drugich. Zero rywalizacji w FC, większość to sielanka i zbiórki tylko na mecz. Lata walki między sobą o wpływy i gonienie każdego z innym zdaniem przynoszą efekty.
StefanBatory

Post autor: StefanBatory »

Obrazek

Chwal się co odpisałeś, mięśniaku. Masz szansę na zwrócenie honoru.
088

Post autor: 088 »

Zapomniałeś dodać, że później się obudziłeś.

Wstawaj, zesrałeś się.

Przychodzi El Pablo em do lekarza.
-Panie doktorze, codziennie o 5 rano sram!
-To dobrze.
-Ale budzę się o 6.
gregorian30

Post autor: gregorian30 »

Ile brodaty Piotr z wisly ma wzrostu ?
ft.

Post autor: ft. »

kapitan_swir_planeta pisze: 20.10.2021, 21:34 Nie wyłażą bez wsparcia z Mińska albo ekip z innych części kraju.
Na samą blokadę marszu nacjoli spod UW w kwietniu 2019 ściągali, na małe wydarzenie, ludzi z co najmniej dwóch miast wojewódzkich.
Nie łażą w barwach, jeśli nie liczyć szesnastoletnich dzieweczek.
Z jakiego Mińska?
blnytutam

Post autor: blnytutam »

ft. pisze: 21.10.2021, 08:37
kapitan_swir_planeta pisze: 20.10.2021, 21:34 Nie wyłażą bez wsparcia z Mińska albo ekip z innych części kraju.
Na samą blokadę marszu nacjoli spod UW w kwietniu 2019 ściągali, na małe wydarzenie, ludzi z co najmniej dwóch miast wojewódzkich.
Nie łażą w barwach, jeśli nie liczyć szesnastoletnich dzieweczek.
Z jakiego Mińska?
Białoruskiego, miel tam taki zespół MTZ RIPO, grał nawet w ich ekstraklasie, ostro walczyli z miejscowymi patriotami na mieście.
kaelowiec
Kontakt:

Post autor: kaelowiec »

ej , kumato sie zrobiło to takie postawie pytanie:

czy opisanie wydarzeń wobec których nastąpiło przedawnienie , to jest rozjebanie czy można ?
ling

Post autor: ling »

Mam pytanie jak obecnie wygląda sytuacja na Azorach oraz osiedlach Albertyńskie, Niepodległości, Przy Arce ?
eNGie

Post autor: eNGie »

ling pisze: 22.10.2021, 10:33 Mam pytanie jak obecnie wygląda sytuacja na Azorach oraz osiedlach Albertyńskie, Niepodległości, Przy Arce ?
Azory podzielone. Albertyńskie - Cracovia, Niepodległości też, Przy Arce - podzielone.
ts06

Post autor: ts06 »

eNGie pisze: 22.10.2021, 12:07
ling pisze: 22.10.2021, 10:33 Mam pytanie jak obecnie wygląda sytuacja na Azorach oraz osiedlach Albertyńskie, Niepodległości, Przy Arce ?
Azory podzielone. Albertyńskie - Cracovia, Niepodległości też, Przy Arce - podzielone.
Ja bym napisał że Albertyńskie i Niepodległości - osiedla widmo, Przy Arce, bardziej Wisła a Azory to nie wiem;).
kaelowiec
Kontakt:

Post autor: kaelowiec »

w sumie te nowohuckie osiedla to ciekawy byłby temat na historyczne rozkminki i oderwanie się od tego spamu ostatnich dni

takie np Przy Arce - kiedyś jak większość huty bastion wisły (jeszcze jakiś czas po zmianie w 1991 funkcjonowało pod nazwą prlowską "dąbrowszczaków" , co nawet z racji rymu pozwalało w wesołych 139 na nucenie przyśpiewki "wisła kraków - dąbrowszczaków")

w pewnym momencie chyba głównie pod przewodnictwem korn.... (tutaj pytanie czy w wydarzeniach z przed 20+ lat wypada już podawać ksywki czy nie?) przerzuciło się na pasy i stanowiło główną siłę w rejonie , właściwie odzyskanie tych terenów przez TS wydawało się niemożliwe

dlatego siedząć w kapciach ze zdziwieniem doczytuje że jest tam wisła , chociaż z drugiej strony biorąc pod uwage wiślacką potęge z pozostałych osiedli tzw nowych bieńczyc (kzm, jag, lotnisko wysokie kalinowe strusia) logiczne że te wpływy muszą sie przenosić na przy arce , bo granicy pomiędzy kzm i jag , a przy arce w zasadzie nie ma , co jest dość specyficzną cechą nowej huty ogólnie gdzie właśnie sporo małych osiedli przenika się w jedną dużą grupę , inaczej niż w wiekszosci krakowa gdzie mamy wyrazne podziały w stylu prokocim-biezanow itp

albertynskie i niepodleglosci są juz geograficznie oddzielone arterią generała andersa

albertyńskie które za komuny nazywało się XX-lecia PRL , jak wiele innych osiedli które po słusznej zmianie ustroju otrzymałe nowe nazwy jeszcze dośc długo funkcjonowało pod komunistyczną nazwą i... było dość mocnym osiedlem wiślackim , miało nawet szaliki tzw komputery Wisła XX-lecia

dokładnej daty przerzucenia nie pamiętam , ale była to jakoś końcówka lat 90tych , bande miało wtedy świetną która dość jawnie i bez przypału stała sobie wieczorami w okolicach sklepików tych przy rondzie gen.maczka a prym wiódł tam śp CZł , który choć był z innego nieodległego osiedla , to właśnie na albertynskim ze swoją ekipą przebywał

padła też nazwa os niepodległości faktycznie nie miało ono swojej ekipy raczej nigdy , ale to chyba z racji silnego albertynskiego , ktore wraz z niepodleglosci tworzą w zasadzie jeden układ urbanistyczny (tak jak wymienione w poprzednim akapicie osiedla bieńczyckie) i po prostu miejscowe pasy przebywały głównie na albertynskim i zasilały tamtejszą ekipe

podobny los spotkał np osiedle kościuszkowskie , ot po prostu pasy z tamtad siedziały na albertynskim, a wisła na d303

i jeszcze ciekawostka związana z przywiązaniem lokalnych band do starych nazw tylko już opuszczamy nową hute

osiedle XXX-lecia (PRL) , w tym roku obchodzi 30(!) rocznicę zmiany nazwy na "Krowodrza Górka" a wciąż okoliczne bloki upiększają cały czas odświeżane malunki 3XL - Pasy , XXXL itp

to chyba ewenement w skali kraju , ja przynajmniej nie kojarze osiedla którego mieszkańcy tak uparcie trzymaliby się nieaktualnej od TRZYDZIESTU lat nazwy
halodrol

Ja pierdolę jaka rozkmina kumaczy...
Przy Arce = Wisła
i koniec
Clon88

Post autor: Clon88 »

Kmaczeta90 pisze: 27.10.2021, 12:35 Niewiem jak wy ale ja juz zyje derbami...
Tak mysle czy by nie zrobic czegos na bloniach 11stego jakis meczyk...
Dawaj cos zarobimy widze ze wariat dobry jestes
UrzadSkarbowy

Post autor: UrzadSkarbowy »

Cracovia wchodzi na Wisłę? Ile biletów dostali?
glwtrcd

Post autor: glwtrcd »

Derby dla Garbani!!!!
Nawigator

Post autor: Nawigator »

Zero - pandemia, zalecenia sanitarne.
Adik

Post autor: Adik »

UrzadSkarbowy pisze: 02.11.2021, 13:04 Cracovia wchodzi na Wisłę? Ile biletów dostali?
1000
UrzadSkarbowy

Post autor: UrzadSkarbowy »

Adik pisze: 02.11.2021, 14:58
UrzadSkarbowy pisze: 02.11.2021, 13:04 Cracovia wchodzi na Wisłę? Ile biletów dostali?
1000
no to szykują się fajne derby :)
Krzysiek1997

Post autor: Krzysiek1997 »

W ogóle to jak z uczestnikami ataku na C. w 2011 roku?
Ktoś w ogóle jeszcze siedzi, czy wszyscy powyskakiwali?
Aboubakar

Post autor: Aboubakar »

Ale jakoś nowa flaga prądnika prężnie wisi na Wiśle.
halodrol

Zrobiona przez starą wierną zasadom ekipę. Tu chodzi o młodych.
Drabas

Post autor: Drabas »

Wrocławska to tereny KSC albo TS ?
john22

Post autor: john22 »

Drabas pisze: 07.11.2021, 00:17 Wrocławska to tereny KSC albo TS ?
Tereny podzielone, zresztą jak większość Krakowa. W stronę torów (okolice Łokietka, Składowa) - KSC, w drugą stronę TSW, ale raczej już starsze osoby mało udzielające co KSC 5 wykorzystuje i na całej dzielnicy są bardziej widoczni.
(POL)

Post autor: (POL) »

Grupa Wisła Devils się odrodziła pytam bo nowa flaga wisi z tą nazwą.
qentet

Post autor: qentet »

Wisła vs Cracovia
Hymn Polski
https://youtu.be/2Uboo_Uh1U8
Mareczek86

Post autor: Mareczek86 »

Cracovia wyzywała Wisłę podczas hymnu?
Sam Fisher

Post autor: Sam Fisher »

Mareczek86 pisze: 08.11.2021, 08:42 Cracovia wyzywała Wisłę podczas hymnu?
Coś tam machali rękami i skakali, więc pewnie tak, ale nic nie było słychać
ODPOWIEDZ