Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
CzłowiekHonoru
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Nie ma to jak sie pucować w teledyskach że się ze sprzętem lata.
Ale jaki mit, przecież każdy jakby cięty był to do obrony prędzej czy później sięgnie po sprzęt tu nie chodzi o akcje zaczepne a zwyczajnie obrone siebie w tak ciężkim położeniu, a banda Hutnika to więcej niż kilka osob na teledysku także zdzwilbys się Janusz
Malik i Alberto dobry rap ?! No cóż... o gustach się nie dyskutuje :)
-
ziemniak28
haha malik i alberto wez gosciu zawijaj sie stad to nie miejsce dla ciebie idz jeszcze pione zbij z nimi
-
Kostakurta
Przerobić to powinni z twoją osobą za to że prujesz się do J. a tak jak już ktoś ci napisał temat został wyjaśniony.No ale ty dalej się prujesz.2DZ pisze: 16.10.2021, 11:30Akurat w tym temacie "daria" raczej się nie udziela, ale ... jak nie powrócicie do "ciśnięcia' z krakowskim kinfidentami, to ja wrócę tu "przerabiać" z wami.
A czy moglibyście - już pomijając kto komu kibicuje - przejść z tym skurwiałym gówno-hip-hopem do tematu warszawskiego?
-
rozpuszczalnik1906
Ostro pojechaliście.
Chcecie wszyscy, albo w większości napisać, że "60" mają obstawę 24/24?
Hutnik używa sprzętu, ktoś jeszcze napisał, że tylko w Krakowie.
Nie podam konkretnych przykładów i dat, ale Hutnik wyskakiwał ze sprzętem za Krakowem.
Nie jestem pewny czy nie chodzi mi teraz o Wisłokę, ale głowy nie daje. Niech mnie ktoś poprawi.
Oczekujecie, że ktoś w Krakowie pojedzie z "60"? Jak nawet papierów nikt nie potrafi wrzucić?
Te wszystkie profile na fb, czy innych takich... wrzucają informacje, że ten sprzedał tego, a tamten tamtego itp.
Papierów wrzucić nie potrafią, ale będą krzyczeć. Jeżeli ktoś wrzucił papiery, to cofam wypowiedź. Nie mam fb i nie siedzę tam, czasem widzę jak tu coś wrzucacie. Kto ma pojechać z "60"? Jeden chłopaczyna z MF się zaangażował i co się z nim teraz dzieje?
Dostał grubą przekopę od tych "60". To co? Te "60" wtedy też miały obstawę policji, czy jak?
Prawda jest taka, że "60" są zbyt mocne i nieobliczalne. Dojedziesz takiego i co? Przecież to była "elita", ilu jest tak dobrych zawodników? Dojedziesz takiego i co? Jutro on dojedzie ciebie, a może w pakiecie się znowu rozpruje i cię jeszcze sprzeda.
"60" znikną z rejonów, jak pójdą siedzieć, albo im się znudzi i sami odpuszczą.
Nie podam konkretnych przykładów i dat, ale Hutnik wyskakiwał ze sprzętem za Krakowem.
Nie jestem pewny czy nie chodzi mi teraz o Wisłokę, ale głowy nie daje. Niech mnie ktoś poprawi.
Oczekujecie, że ktoś w Krakowie pojedzie z "60"? Jak nawet papierów nikt nie potrafi wrzucić?
Te wszystkie profile na fb, czy innych takich... wrzucają informacje, że ten sprzedał tego, a tamten tamtego itp.
Papierów wrzucić nie potrafią, ale będą krzyczeć. Jeżeli ktoś wrzucił papiery, to cofam wypowiedź. Nie mam fb i nie siedzę tam, czasem widzę jak tu coś wrzucacie. Kto ma pojechać z "60"? Jeden chłopaczyna z MF się zaangażował i co się z nim teraz dzieje?
Dostał grubą przekopę od tych "60". To co? Te "60" wtedy też miały obstawę policji, czy jak?
Prawda jest taka, że "60" są zbyt mocne i nieobliczalne. Dojedziesz takiego i co? Przecież to była "elita", ilu jest tak dobrych zawodników? Dojedziesz takiego i co? Jutro on dojedzie ciebie, a może w pakiecie się znowu rozpruje i cię jeszcze sprzeda.
rozpuszczalnik1906 pisze: 17.10.2021, 12:46 Ostro pojechaliście.
:D w drugim akapicie piszesz o tym co zrobiles w pierwszym akapicie. Gościu nadajesz się tutaj idealnie
Moim zdaniem to jest nieeleganckie zachowanie formuujac zarzuty wobec jakiejs ekipy posiadajac taka wiedze :Drozpuszczalnik1906 pisze: 17.10.2021, 13:46Skąd mam posiadać ewentualne zdjęcia, filmiki, czy papiery na taką sytuację? Musiałbym być naocznym świadkiem, albo psem. Jak napisałem o chłopaczku z MF, który dostał, to też muszę wrzucać dowody na takie zajście?molykotek pisze: 17.10.2021, 13:10rozpuszczalnik1906 pisze: 17.10.2021, 12:46 Ostro pojechaliście.
:D w drugim akapicie piszesz o tym co zrobiles w pierwszym akapicie. Gościu nadajesz się tutaj idealnie
Wybacz, ale nie dysponuje takimi. Myślę jednak, że wielu ludzi potwierdzi nawet tu, że pseudonim zaczynający się na L (w zasadzie nazwisko) z os. W miał przygodę (niestety nieprzyjemną). Co do Hutnika napisałem wyraźnie, że nie pamiętam na kogo dokładnie i ile lat temu, poprosiłem o poprawienie mnie na forum. Jeżeli ktoś z Hutnika (a są tu takie osoby) napisze, że coś popierdoliłem, to z chęcią posypę głowę popiołem.
Papiery na rozprucie to chyba inny kaliber, czy nie?
@rozpuszczalnik1906
Wiszą gdzieś papiery na czołówkę '60'. Przyznają się do wszystkiego i przepraszają za swe czyny;). Ja ja je czytałem to nie jest to wiedza tajemna.
Wiszą gdzieś papiery na czołówkę '60'. Przyznają się do wszystkiego i przepraszają za swe czyny;). Ja ja je czytałem to nie jest to wiedza tajemna.
Na Kozłówku powstał nowy graf anty-metal, więc chyba nie jest tak źle ;-)
Swoją drogą, ciekawe, że grafy padają w całym mieście a malunki Kozłówka w ich centralnym miejscu znikają tylko, by zrobić miejsce nowym.
Kiedyś w dawnych czasach szczycili się "niezdobytą twierdzą" i chyba coś w tym jest do dziś.
Swoją drogą, ciekawe, że grafy padają w całym mieście a malunki Kozłówka w ich centralnym miejscu znikają tylko, by zrobić miejsce nowym.
Kiedyś w dawnych czasach szczycili się "niezdobytą twierdzą" i chyba coś w tym jest do dziś.
-
Mareczek86
Problemem Krakowa jest to, że mogą pomarzyć o takiej formie jakie mają ekipy ze Śląska i Łodzi, tak samo z FC, gdzie jedni zajmują odrazu miejsce drugich. Zero rywalizacji w FC, większość to sielanka i zbiórki tylko na mecz. Lata walki między sobą o wpływy i gonienie każdego z innym zdaniem przynoszą efekty.
-
StefanBatory

Chwal się co odpisałeś, mięśniaku. Masz szansę na zwrócenie honoru.
Zapomniałeś dodać, że później się obudziłeś.
Wstawaj, zesrałeś się.
Przychodzi El Pablo em do lekarza.
-Panie doktorze, codziennie o 5 rano sram!
-To dobrze.
-Ale budzę się o 6.
Wstawaj, zesrałeś się.
Przychodzi El Pablo em do lekarza.
-Panie doktorze, codziennie o 5 rano sram!
-To dobrze.
-Ale budzę się o 6.
-
gregorian30
Ile brodaty Piotr z wisly ma wzrostu ?
Z jakiego Mińska?kapitan_swir_planeta pisze: 20.10.2021, 21:34 Nie wyłażą bez wsparcia z Mińska albo ekip z innych części kraju.
Na samą blokadę marszu nacjoli spod UW w kwietniu 2019 ściągali, na małe wydarzenie, ludzi z co najmniej dwóch miast wojewódzkich.
Nie łażą w barwach, jeśli nie liczyć szesnastoletnich dzieweczek.
Białoruskiego, miel tam taki zespół MTZ RIPO, grał nawet w ich ekstraklasie, ostro walczyli z miejscowymi patriotami na mieście.ft. pisze: 21.10.2021, 08:37Z jakiego Mińska?kapitan_swir_planeta pisze: 20.10.2021, 21:34 Nie wyłażą bez wsparcia z Mińska albo ekip z innych części kraju.
Na samą blokadę marszu nacjoli spod UW w kwietniu 2019 ściągali, na małe wydarzenie, ludzi z co najmniej dwóch miast wojewódzkich.
Nie łażą w barwach, jeśli nie liczyć szesnastoletnich dzieweczek.
ej , kumato sie zrobiło to takie postawie pytanie:
czy opisanie wydarzeń wobec których nastąpiło przedawnienie , to jest rozjebanie czy można ?
czy opisanie wydarzeń wobec których nastąpiło przedawnienie , to jest rozjebanie czy można ?
Mam pytanie jak obecnie wygląda sytuacja na Azorach oraz osiedlach Albertyńskie, Niepodległości, Przy Arce ?
Azory podzielone. Albertyńskie - Cracovia, Niepodległości też, Przy Arce - podzielone.ling pisze: 22.10.2021, 10:33 Mam pytanie jak obecnie wygląda sytuacja na Azorach oraz osiedlach Albertyńskie, Niepodległości, Przy Arce ?
Ja bym napisał że Albertyńskie i Niepodległości - osiedla widmo, Przy Arce, bardziej Wisła a Azory to nie wiem;).
w sumie te nowohuckie osiedla to ciekawy byłby temat na historyczne rozkminki i oderwanie się od tego spamu ostatnich dni
takie np Przy Arce - kiedyś jak większość huty bastion wisły (jeszcze jakiś czas po zmianie w 1991 funkcjonowało pod nazwą prlowską "dąbrowszczaków" , co nawet z racji rymu pozwalało w wesołych 139 na nucenie przyśpiewki "wisła kraków - dąbrowszczaków")
w pewnym momencie chyba głównie pod przewodnictwem korn.... (tutaj pytanie czy w wydarzeniach z przed 20+ lat wypada już podawać ksywki czy nie?) przerzuciło się na pasy i stanowiło główną siłę w rejonie , właściwie odzyskanie tych terenów przez TS wydawało się niemożliwe
dlatego siedząć w kapciach ze zdziwieniem doczytuje że jest tam wisła , chociaż z drugiej strony biorąc pod uwage wiślacką potęge z pozostałych osiedli tzw nowych bieńczyc (kzm, jag, lotnisko wysokie kalinowe strusia) logiczne że te wpływy muszą sie przenosić na przy arce , bo granicy pomiędzy kzm i jag , a przy arce w zasadzie nie ma , co jest dość specyficzną cechą nowej huty ogólnie gdzie właśnie sporo małych osiedli przenika się w jedną dużą grupę , inaczej niż w wiekszosci krakowa gdzie mamy wyrazne podziały w stylu prokocim-biezanow itp
albertynskie i niepodleglosci są juz geograficznie oddzielone arterią generała andersa
albertyńskie które za komuny nazywało się XX-lecia PRL , jak wiele innych osiedli które po słusznej zmianie ustroju otrzymałe nowe nazwy jeszcze dośc długo funkcjonowało pod komunistyczną nazwą i... było dość mocnym osiedlem wiślackim , miało nawet szaliki tzw komputery Wisła XX-lecia
dokładnej daty przerzucenia nie pamiętam , ale była to jakoś końcówka lat 90tych , bande miało wtedy świetną która dość jawnie i bez przypału stała sobie wieczorami w okolicach sklepików tych przy rondzie gen.maczka a prym wiódł tam śp CZł , który choć był z innego nieodległego osiedla , to właśnie na albertynskim ze swoją ekipą przebywał
padła też nazwa os niepodległości faktycznie nie miało ono swojej ekipy raczej nigdy , ale to chyba z racji silnego albertynskiego , ktore wraz z niepodleglosci tworzą w zasadzie jeden układ urbanistyczny (tak jak wymienione w poprzednim akapicie osiedla bieńczyckie) i po prostu miejscowe pasy przebywały głównie na albertynskim i zasilały tamtejszą ekipe
podobny los spotkał np osiedle kościuszkowskie , ot po prostu pasy z tamtad siedziały na albertynskim, a wisła na d303
i jeszcze ciekawostka związana z przywiązaniem lokalnych band do starych nazw tylko już opuszczamy nową hute
osiedle XXX-lecia (PRL) , w tym roku obchodzi 30(!) rocznicę zmiany nazwy na "Krowodrza Górka" a wciąż okoliczne bloki upiększają cały czas odświeżane malunki 3XL - Pasy , XXXL itp
to chyba ewenement w skali kraju , ja przynajmniej nie kojarze osiedla którego mieszkańcy tak uparcie trzymaliby się nieaktualnej od TRZYDZIESTU lat nazwy
takie np Przy Arce - kiedyś jak większość huty bastion wisły (jeszcze jakiś czas po zmianie w 1991 funkcjonowało pod nazwą prlowską "dąbrowszczaków" , co nawet z racji rymu pozwalało w wesołych 139 na nucenie przyśpiewki "wisła kraków - dąbrowszczaków")
w pewnym momencie chyba głównie pod przewodnictwem korn.... (tutaj pytanie czy w wydarzeniach z przed 20+ lat wypada już podawać ksywki czy nie?) przerzuciło się na pasy i stanowiło główną siłę w rejonie , właściwie odzyskanie tych terenów przez TS wydawało się niemożliwe
dlatego siedząć w kapciach ze zdziwieniem doczytuje że jest tam wisła , chociaż z drugiej strony biorąc pod uwage wiślacką potęge z pozostałych osiedli tzw nowych bieńczyc (kzm, jag, lotnisko wysokie kalinowe strusia) logiczne że te wpływy muszą sie przenosić na przy arce , bo granicy pomiędzy kzm i jag , a przy arce w zasadzie nie ma , co jest dość specyficzną cechą nowej huty ogólnie gdzie właśnie sporo małych osiedli przenika się w jedną dużą grupę , inaczej niż w wiekszosci krakowa gdzie mamy wyrazne podziały w stylu prokocim-biezanow itp
albertynskie i niepodleglosci są juz geograficznie oddzielone arterią generała andersa
albertyńskie które za komuny nazywało się XX-lecia PRL , jak wiele innych osiedli które po słusznej zmianie ustroju otrzymałe nowe nazwy jeszcze dośc długo funkcjonowało pod komunistyczną nazwą i... było dość mocnym osiedlem wiślackim , miało nawet szaliki tzw komputery Wisła XX-lecia
dokładnej daty przerzucenia nie pamiętam , ale była to jakoś końcówka lat 90tych , bande miało wtedy świetną która dość jawnie i bez przypału stała sobie wieczorami w okolicach sklepików tych przy rondzie gen.maczka a prym wiódł tam śp CZł , który choć był z innego nieodległego osiedla , to właśnie na albertynskim ze swoją ekipą przebywał
padła też nazwa os niepodległości faktycznie nie miało ono swojej ekipy raczej nigdy , ale to chyba z racji silnego albertynskiego , ktore wraz z niepodleglosci tworzą w zasadzie jeden układ urbanistyczny (tak jak wymienione w poprzednim akapicie osiedla bieńczyckie) i po prostu miejscowe pasy przebywały głównie na albertynskim i zasilały tamtejszą ekipe
podobny los spotkał np osiedle kościuszkowskie , ot po prostu pasy z tamtad siedziały na albertynskim, a wisła na d303
i jeszcze ciekawostka związana z przywiązaniem lokalnych band do starych nazw tylko już opuszczamy nową hute
osiedle XXX-lecia (PRL) , w tym roku obchodzi 30(!) rocznicę zmiany nazwy na "Krowodrza Górka" a wciąż okoliczne bloki upiększają cały czas odświeżane malunki 3XL - Pasy , XXXL itp
to chyba ewenement w skali kraju , ja przynajmniej nie kojarze osiedla którego mieszkańcy tak uparcie trzymaliby się nieaktualnej od TRZYDZIESTU lat nazwy
Ja pierdolę jaka rozkmina kumaczy...
Przy Arce = Wisła
i koniec
Przy Arce = Wisła
i koniec
Dawaj cos zarobimy widze ze wariat dobry jestesKmaczeta90 pisze: 27.10.2021, 12:35 Niewiem jak wy ale ja juz zyje derbami...
Tak mysle czy by nie zrobic czegos na bloniach 11stego jakis meczyk...
-
UrzadSkarbowy
Cracovia wchodzi na Wisłę? Ile biletów dostali?
Derby dla Garbani!!!!
Zero - pandemia, zalecenia sanitarne.
-
UrzadSkarbowy
no to szykują się fajne derby :)
-
Krzysiek1997
W ogóle to jak z uczestnikami ataku na C. w 2011 roku?
Ktoś w ogóle jeszcze siedzi, czy wszyscy powyskakiwali?
Ktoś w ogóle jeszcze siedzi, czy wszyscy powyskakiwali?
Ale jakoś nowa flaga prądnika prężnie wisi na Wiśle.
Zrobiona przez starą wierną zasadom ekipę. Tu chodzi o młodych.
Wrocławska to tereny KSC albo TS ?
Tereny podzielone, zresztą jak większość Krakowa. W stronę torów (okolice Łokietka, Składowa) - KSC, w drugą stronę TSW, ale raczej już starsze osoby mało udzielające co KSC 5 wykorzystuje i na całej dzielnicy są bardziej widoczni.
Grupa Wisła Devils się odrodziła pytam bo nowa flaga wisi z tą nazwą.
-
Mareczek86
Cracovia wyzywała Wisłę podczas hymnu?
-
Sam Fisher
Coś tam machali rękami i skakali, więc pewnie tak, ale nic nie było słychać