autor: Doktor P(r)awica » 02.06.2020, 13:02
No dobra, ale weźcie pokażcie te jego zdjęcia w barwach Widzewa, bo ja póki co widzę jakieś zdjęcie w bluzie Żyrardów. I tyle. Chyba, że te bluzy wydał Widzew, ale znowu pojawia się pytanie. Może to cegiełki? Sam mam koszulkę Legii(wersja bez herbu), która była cegiełką. On i jacyś inni na pewni znają Widzewiaków bo przecież można zobaczyć jak jeden z nich (nie pamietam jak się zwie) stoi przy fladze PDW w Barwach Widzewa. I ja to krytykuje, ale ja to ja. Osoba zaangażowana, a on? On to jakiś typ,
Co po prostu się buja w barwach, jak wielu.
Ja wiem, że każdy chce się tu przypierdalać do każdego, ale naprawdę. Piszecie o jakimś chłopie, który wiadomo, że nie jest kibicem. Legia w Warszawie jest modna. Na osiedlach jest synonimem siły, zasad itp. Wiadomo, ze każdy chce się pod to podpiąć. Nawijasz o ulicy i zasadach, to musisz się utożsamiać z ulicą, a ulica to Legia.
A mi na przykład tego brakuje na polskiej rap scenie. Brakuje mi tego, że poza Warszawą raperzy nie mówią otwarcie o piłce nic bo się najczęściej boją. Są obsrani, że nie będą mieli tylu fanów jak powiedzą skąd są i za kim. Nawijają o podwórkach, ławkach, osiedlach i niby mam uwierzyć, że nie przewijał się tam temat piłki, nie chodzili oni za małolata bądź ich otoczenie na mecze? Pada pytanie od fanów czy w wywiadzie o piłkę i cisza. Nie nie, ja nie kibicuje. Wiadomo, że nie każdy chodził na mecze czy się zajawił, ale ku*** no nie wierze, że jak ktoś jest z podwórka to nie sympatyzuje przynajmniej z lokalnym klubem i jego ulicznymi przedstawicielami. Taki Kizo. Czy pokazuje coś związanego z Lechia? Nie. Wypłynął trochę na szersze wody i już morda cicho. I to jest akurat w takiej Warszawskiej scenie spoko. Raperzy, klipy, wszędzie Warszawa i Legia sie przewija.
Konczac mój wywód. Wielu z tych raperów to nie kibice w naszym rozumieniu. Nawet Bonus przecież mowił wielokrotnie, że nie jest. Jest sympatykiem. Także ja proponuje patrzeć na to naprawdę z dystansem, jako po prostu image. Tak, niestety wielu z tych raperków to pozerzy, instagramowe gwiazdki. Miastowi bądź pseudo miastowi. Celebryci z fame mma czy innego gowna.