W jakich miejscowościach są lub byli kibice Tarnovii ? Poza Tarnowem, Krakowem i emigracją rzecz jasna;).Na pewno:
-Tuchów
-Lisia Góra
-Ryglice
-Radłów
-Wola Lubecka
-Wierzchosławice
-Żabno
Tyle co mi do głowy przyszło.Ktoś coś jeszcze dopisze ?
bez-napinki pisze: 02.06.2019, 11:31
Między Unią, a Tarnovią jest pakt antysprzętowy?
Nie.
fasci_nation pisze: 02.06.2019, 15:55
Podhale Nowy Targ działa coś na piłce?
Zbierają się 2 razy w sezonie u siebie w kilkadziesiąt osób.Na wyjazdy jeżdżą jeszcze rzadziej.
tak tylko pytam pisze: 07.06.2019, 17:56
W jakich miejscowościach są lub byli kibice Tarnovii ? Poza Tarnowem, Krakowem i emigracją rzecz jasna;).Na pewno:
-Tuchów
-Lisia Góra -Ryglice
-Radłów -Wola Lubecka
-Wierzchosławice
-Żabno
skąd takie wnioski, że w tych miejscowościach są kibice Tarnovii, rzeczywiście pojedyncze jednostki śmigają na Tovię? przyebywałem w gminie Ryglice sporo czasu i nie zauważyłem zbytniejn sympatii do Tarnovii, wręcz przeciwnie, na przystankach napisy Unia np w Joninach.
-Tuchów
-Lisia Góra -Ryglice
-Radłów -Wola Lubecka
-Wierzchosławice
-Żabno
skąd takie wnioski, że w tych miejscowościach są kibice Tarnovii, rzeczywiście pojedyncze jednostki śmigają na Tovię? przyebywałem w gminie Ryglice sporo czasu i nie zauważyłem zbytniejn sympatii do Tarnovii, wręcz przeciwnie, na przystankach napisy Unia np w Joninach.
To, że chłopaki z Woli Lubeckiej jeżdżą wie każdy, mają nawet swoje koszulki.
Z Ryglic podobno też jeździli na Tovie.Nie wiem, czy nadal tak jest.
-Tuchów
-Lisia Góra
-Ryglice
-Radłów
-Wola Lubecka
-Wierzchosławice
-Żabno
Tuchów i Radłów to chyba jakieś jednostki, zarówno Tuchovia jak i Radłovia sympatyzują z Unią. Tuchów potrafił się w dobrych liczbach pokazywać na Zbylitowskiej, dla przykładu około 50 osób na derbach w 2016r. W pozostałych wymienionych miejscowościach można się zgodzić.
Jak wygląda obecnie sytuacja Cracovii w Muszynie i Krynicy ? W Krynicy to w zasadzie było kilkunastu małolatów.W Muszynie było kilku konkretniejszych typów i ogólnie mieli tam jakąś grupę,która coś tam działała chuligańsko.Od czasów tej grupy minęło już kilka lat i nic o kibicach Cracovii z Muszyny nie słychać.Do tego w ostatnich latach Tarnovia miała kilka wyjazdów do Muszyny i za każdym razem zero Pasów.Co też może sugerować o braku aktywnych Pasiaków w Muszynie, a przynajmniej o dużym kryzysie.
Tarnovia - Sandecja neutral. Tam kosa to się skończyła z 15-20 lat temu. Obie ekipy akurat słyną ze stabilności swoich zgód i na siłę nie zmieniają frontów jak koledzy z Podkarpacia. Uprzedzenia sprzed lat widocznie są silniejsze niż w sumie wspólne interesy (kosy - cały prowiślacki obóz)
BANita31 pisze: 04.11.2019, 17:36
Po necie krąży filmik z ataku Glinik i Podhale na kibiców Okocimskiego. Glinik nie miał kiedyś jakiś kontaktów z Unią Tarnów obecną zgodą/ ukladowiczem Okocimskiego?
Glinik Gorlice i Unie Tarnów łączyła zgoda, zerwana została 4-5 lat temu jakoś tak.
Nic nie sugeruję żeby nie było, ale trochę dziwne w tym Tarnowie - tak ogólnikowo - jedni ciągle problemy z psami, przynajmniej 15 osób w więzieniach (wiem, że część nie za sprawy kibicowskie), wiecznie dostają zakazy wyjazdowe itd. itp.A druga strona dla odmiany - od lat wszędzie buja się z psami u boku, zawiną im kogoś raz na kilka lat (nie żebym komuś źle życzył, ale w końcu to miasto derbowe więc siłą rzeczy łatwiej o przypał).Tam gdzie pierwsi mają zakazy, drudzy zazwyczaj zakazu nie mają.
patriota85 pisze: 08.11.2019, 16:29
Nic nie sugeruję żeby nie było, ale trochę dziwne w tym Tarnowie - tak ogólnikowo - jedni ciągle problemy z psami, przynajmniej 15 osób w więzieniach (wiem, że część nie za sprawy kibicowskie), wiecznie dostają zakazy wyjazdowe itd. itp.A druga strona dla odmiany - od lat wszędzie buja się z psami u boku, zawiną im kogoś raz na kilka lat (nie żebym komuś źle życzył, ale w końcu to miasto derbowe więc siłą rzeczy łatwiej o przypał).Tam gdzie pierwsi mają zakazy, drudzy zazwyczaj zakazu nie mają.
Sugerujesz jakiś układ mojego klubu z psami ?? ;) Kto miał psa w ekipie?? Pies kozioł zawinięty ostatnio pewnie też jest od nas?? Komedia.
patriota85 pisze: 08.11.2019, 16:29
Ile tych zakazów wyjazdowych? Gdzie? W lidze gdzie nie ma sektora gości poza 4 klubami, które i tak nie spełniają warunków a policja czy klub w razie potrzeby zamknie bez żadnego problemu. Unii na bandrowskiego nie wpuszczają, do Gorlic już też nie, a Okocimski układ... i tyle w tej lidze. :)
Na Unii ładują imprezy masowe na byle meczu, na Sandecji II (wielki mecz z kosą:), gdzie 200 widzów na meczu, zakazy, grzywny za piro. Daj że spokój.
Rodowity1928 – napisałem na wstępie, że NIC NIE SUGERUJĘ.
fluor – nie będę teraz szukał gdzie i kiedy.Ale od momentu odrodzenia się Tarnovii mieli bardzo dużo zakazów wyjazdowych.Zwłaszcza przez pierwsze ok 2 lata.Tak poza tym to co rundę mają przynajmniej po 2-3 zakazy.
Polish Power pisze: 10.11.2019, 16:48
Ile Tarnovii na derbach ?
Nie było Tovii.Niestety, ale derby Tarnowa w ostatnich lata odbywają się,albo z udziałem tylko 1 strony, albo przy zamkniętym stadionie.Są to już bodajże 4 takie derby z rzędu.