video: https://www.youtube.com/watch?v=cgzDUY6RKtk

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
Młoda ekipa Sandecji się ustawiła jak jużtak tylko pytam pisze: ↑23.09.2019, 18:36Na Sandecji chuligański kryzys trwa dalej.Wczoraj Sandecja ustawiła się na Glinik i dostała po głowach.
Eeee no skoro tak, to nie ma tematu :)Artur Polska pisze: ↑24.09.2019, 14:13Młoda ekipa Sandecji się ustawiła jak jużtak tylko pytam pisze: ↑23.09.2019, 18:36Na Sandecji chuligański kryzys trwa dalej.Wczoraj Sandecja ustawiła się na Glinik i dostała po głowach.
Zbierają się 2 razy w sezonie u siebie w kilkadziesiąt osób.Na wyjazdy jeżdżą jeszcze rzadziej.
Zarzuty dla sprawców stadionowych zamieszek w Brzesku
111 pseudokibiców zidentyfikowanych, ponad 30 usłyszało zarzuty, kolejnych 75 stanie przed sądem - to efekt pracy policji w sprawie burdy na stadionie brzeskiego stadionu podczas meczu OKS Brzesko – Tarnovia-Tarnów z marca tego roku.
16 marca podczas meczu piłki nożnej na stadionie miejskim w Brzesku pomiędzy drużynami OKS Brzesko – Tarnovia-Tarnów doszło do starcia zwaśnionych kibiców. Mecz został przerwany a dzięki szybkiej interwencji policjantów szybko przywrócono porządek, zapobiegając dalszej eskalacji agresji. Policja wylegitymowała ponad 200 osób, z których 5 zostało zatrzymanych. Mężczyźni usłyszeli zarzuty udziału w bójce.
Tuż po tych wydarzeniach, decyzją Komendanta Powiatowego Policji w Brzesku, powołano grupę policjantów, która zajęła się wyjaśnianiem okoliczności zajścia, ustaleniem wszystkich uczestników bójki i sprawców zakłócenia porządku publicznego. - Funkcjonariusze skrupulatnie analizowali zabezpieczone nagrania z przebiegu meczu, aby móc zidentyfikować osoby, który dopuściły się naruszenia prawa. Kilkadziesiąt godzin spędzonych nad materiałem filmowym i żmudne porównywanie zarejestrowanych na nich osób z wizerunkiem wylegitymowanych pozwoliło wytypować kolejne 34 osoby, z czego 31 usłyszało już zarzuty udziału w bójce. - mówi asp. sztab. Ewelina Buda, oficer prasowy policji w Brzesku. To mężczyźni w wieku od 18-40 lat pochodzący z powiatu krakowskiego, brzeskiego, tarnowskiego i limanowskiego, sympatyzujący z różnymi klubami. Za udział w bójce grozi im do 3 lat pozbawienia wolności. Wśród uczestników bójki były też dwie osoby nieletnie z powiatu tarnowskiego. Ich sprawą zajmie się sąd rodzinny i nieletnich.
- Druga grupa śledczych zajmowała się ustaleniami sprawców zakłócenia spokoju i porządku publicznego. Dzięki współpracy z Komendą Miejską Policji w Tarnowie, Komisariatem Policji w Skawinie oraz z Wydziałem ds. Zwalczania Przestępczości Pseudokibiców KWP w Krakowie, wobec 75 osób skierowano wnioski o ukaranie do sądu za zakłócenie spokoju i porządku publicznego. - dodaje rzeczniczka.
Czy są oficjalnie fc tego nie wiem.Na pewno Grybovia od zawsze była pro-Sandecja.
patriota85 pisze: ↑08.11.2019, 17:29Nic nie sugeruję żeby nie było, ale trochę dziwne w tym Tarnowie - tak ogólnikowo - jedni ciągle problemy z psami, przynajmniej 15 osób w więzieniach (wiem, że część nie za sprawy kibicowskie), wiecznie dostają zakazy wyjazdowe itd. itp.A druga strona dla odmiany - od lat wszędzie buja się z psami u boku, zawiną im kogoś raz na kilka lat (nie żebym komuś źle życzył, ale w końcu to miasto derbowe więc siłą rzeczy łatwiej o przypał).Tam gdzie pierwsi mają zakazy, drudzy zazwyczaj zakazu nie mają.
Ile tych zakazów wyjazdowych? Gdzie? W lidze gdzie nie ma sektora gości poza 4 klubami, które i tak nie spełniają warunków a policja czy klub w razie potrzeby zamknie bez żadnego problemu. Unii na bandrowskiego nie wpuszczają, do Gorlic już też nie, a Okocimski układ... i tyle w tej lidze. :)patriota85 pisze: ↑08.11.2019, 17:29Nic nie sugeruję żeby nie było, ale trochę dziwne w tym Tarnowie - tak ogólnikowo - jedni ciągle problemy z psami, przynajmniej 15 osób w więzieniach (wiem, że część nie za sprawy kibicowskie), wiecznie dostają zakazy wyjazdowe itd. itp.A druga strona dla odmiany - od lat wszędzie buja się z psami u boku, zawiną im kogoś raz na kilka lat (nie żebym komuś źle życzył, ale w końcu to miasto derbowe więc siłą rzeczy łatwiej o przypał).Tam gdzie pierwsi mają zakazy, drudzy zazwyczaj zakazu nie mają.
Nie było Tovii.Niestety, ale derby Tarnowa w ostatnich lata odbywają się,albo z udziałem tylko 1 strony, albo przy zamkniętym stadionie.Są to już bodajże 4 takie derby z rzędu.
Użytkownicy przeglądający to forum: 19HH10, mr_who, NowaHutaTS, RedRum i 84 gości