wawer80 pisze: 12.04.2019, 21:01
Czy Cracovia jest w Libiążu? Tam chyba Gieksa, KSG?
Chrzanów, Trzebinia pro Wisła?
Czy kiedykolwiek Cracovia była w Jaworznie? Tak wiem: GKS, Wisła, Zagłębie, kiedyś Pogoń, Szczakowianka, Victoria... swojego czasu pisano, że są też Pasy i Hutnik?
Chrzanów 100% Wisła
Libiąż-Górnik Zabrze
Chrzanów-Wisła Kraków
Trzebinia-GKS Katowice , Wisła, Cracovia.
Oczywiście piszę o ekipach które coś robią a nie o pojedynczych jednostkach...
Jak wygląda sytuacja (Wisła-Cracovia) w Brzesku, Niepołomicach, Łącku ? Jeździ tam ktoś ?
I co z kiedyś dobrze prosperującymi fanclubami Wisły Bukowno i Gdów o których od jakiegoś czasu cisza ?
Jak wyglada sytuacja w Zakopanem? Z tego co slyszalem to aktywniejsza cracovia ktorej zaczeli kibicowac nawet niektorzy kibice wisly(powroty z UK I nagle juz nie sa kibicami wisly, pozdrowienia dla tomcia Co sie na psach rozjebal)
Limanowa znacznie bliżej Sącza niż pozostałych miejscowości ale czy mają tam swoich kibiców to nie wiem. Jakieś jednostki Wisly są tam na pewno albo były pare lat temu.
Witam. to mój pierwszy post więc prosze o wyrozumiałość. w Łącku fc Sandecji ale Wisła również obecna. Limanowa pro Wisła o czym świadczyć może chociażby machajka na Wiśle Fc Limanowa oraz liczne grafy w samej Limanowej oraz okolicznych miejscowosciach ( Dobra, Słopnice.....itp).
Bacaa pisze: 06.05.2019, 08:45
Jak wyglada sytuacja w Zakopanem? Z tego co slyszalem to aktywniejsza cracovia ktorej zaczeli kibicowac nawet niektorzy kibice wisly(powroty z UK I nagle juz nie sa kibicami wisly, pozdrowienia dla tomcia Co sie na psach rozjebal)
FC Zakopane na Wiśle, z tego co Internety pokazują - średnio w 30 osób na mecz, w tej rundzie. O przerzutach coś tam słyszałem, że poszli na pasiastą stronę, a jak jest faktycznie to nie wiem - za granicą jestem. Machajka FC Zakopane jest zawsze, o ile UW zdecyduje się je prezentować na meczach.
W jakich miejscowościach są lub byli kibice Tarnovii ? Poza Tarnowem, Krakowem i emigracją rzecz jasna;).Na pewno:
-Tuchów
-Lisia Góra
-Ryglice
-Radłów
-Wola Lubecka
-Wierzchosławice
-Żabno
Tyle co mi do głowy przyszło.Ktoś coś jeszcze dopisze ?
bez-napinki pisze: 02.06.2019, 11:31
Między Unią, a Tarnovią jest pakt antysprzętowy?
Nie.
fasci_nation pisze: 02.06.2019, 15:55
Podhale Nowy Targ działa coś na piłce?
Zbierają się 2 razy w sezonie u siebie w kilkadziesiąt osób.Na wyjazdy jeżdżą jeszcze rzadziej.
tak tylko pytam pisze: 07.06.2019, 17:56
W jakich miejscowościach są lub byli kibice Tarnovii ? Poza Tarnowem, Krakowem i emigracją rzecz jasna;).Na pewno:
-Tuchów
-Lisia Góra -Ryglice
-Radłów -Wola Lubecka
-Wierzchosławice
-Żabno
skąd takie wnioski, że w tych miejscowościach są kibice Tarnovii, rzeczywiście pojedyncze jednostki śmigają na Tovię? przyebywałem w gminie Ryglice sporo czasu i nie zauważyłem zbytniejn sympatii do Tarnovii, wręcz przeciwnie, na przystankach napisy Unia np w Joninach.
-Tuchów
-Lisia Góra -Ryglice
-Radłów -Wola Lubecka
-Wierzchosławice
-Żabno
skąd takie wnioski, że w tych miejscowościach są kibice Tarnovii, rzeczywiście pojedyncze jednostki śmigają na Tovię? przyebywałem w gminie Ryglice sporo czasu i nie zauważyłem zbytniejn sympatii do Tarnovii, wręcz przeciwnie, na przystankach napisy Unia np w Joninach.
To, że chłopaki z Woli Lubeckiej jeżdżą wie każdy, mają nawet swoje koszulki.
Z Ryglic podobno też jeździli na Tovie.Nie wiem, czy nadal tak jest.
-Tuchów
-Lisia Góra
-Ryglice
-Radłów
-Wola Lubecka
-Wierzchosławice
-Żabno
Tuchów i Radłów to chyba jakieś jednostki, zarówno Tuchovia jak i Radłovia sympatyzują z Unią. Tuchów potrafił się w dobrych liczbach pokazywać na Zbylitowskiej, dla przykładu około 50 osób na derbach w 2016r. W pozostałych wymienionych miejscowościach można się zgodzić.
Jak wygląda obecnie sytuacja Cracovii w Muszynie i Krynicy ? W Krynicy to w zasadzie było kilkunastu małolatów.W Muszynie było kilku konkretniejszych typów i ogólnie mieli tam jakąś grupę,która coś tam działała chuligańsko.Od czasów tej grupy minęło już kilka lat i nic o kibicach Cracovii z Muszyny nie słychać.Do tego w ostatnich latach Tarnovia miała kilka wyjazdów do Muszyny i za każdym razem zero Pasów.Co też może sugerować o braku aktywnych Pasiaków w Muszynie, a przynajmniej o dużym kryzysie.
Tarnovia - Sandecja neutral. Tam kosa to się skończyła z 15-20 lat temu. Obie ekipy akurat słyną ze stabilności swoich zgód i na siłę nie zmieniają frontów jak koledzy z Podkarpacia. Uprzedzenia sprzed lat widocznie są silniejsze niż w sumie wspólne interesy (kosy - cały prowiślacki obóz)