Co szanuje u swoich wrogów??
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Leon_88_OR
Re: Co szanuje u swoich wrogów??
Nie spodziewałes się chyba konstruktywnej dyskusji w tym temacie na tym forum?
-
Fizmatenty
Jak zakładałem ten temat byłem zalany w trupa ;)Leon_88_OR pisze: 10.08.2019, 13:56 Nie spodziewałes się chyba konstruktywnej dyskusji w tym temacie na tym forum?
A tak na poważnie to trzeba mieć wiare w rodaków i nikogo nie skreślać na starcie. Jestem przekonany, że są jeszcze tacy, którzy potrafią w miarę obiektywnie ocenić sytuację i co ważne samodzielnie myśleć, choć często jest to długotrwały proces. Z wiekiem zazwyczaj przychodzi otrzezwienie i opamiętanie, ale nierzadko kończy się jeszcze większym odmóżdzeniem. W kibicach drzemie spory potencjał intelektualny pomimo tego, że większość nie zdaje sobie z tego sprawy :)
-
Leon_88_OR
Haha można było to obstawiać w ciemno.Fizmatenty pisze: 10.08.2019, 15:54Jak zakładałem ten temat byłem zalany w trupa ;)Leon_88_OR pisze: 10.08.2019, 13:56 Nie spodziewałes się chyba konstruktywnej dyskusji w tym temacie na tym forum?
A tak na poważnie to trzeba mieć wiare w rodaków i nikogo nie skreślać na starcie. Jestem przekonany, że są jeszcze tacy, którzy potrafią w miarę obiektywnie ocenić sytuację i co ważne samodzielnie myśleć, choć często jest to długotrwały proces. Z wiekiem zazwyczaj przychodzi otrzezwienie i opamiętanie, ale nierzadko kończy się jeszcze większym odmóżdzeniem. W kibicach drzemie spory potencjał intelektualny pomimo tego, że większość nie zdaje sobie z tego sprawy :)
Mimo wszystko szacunek za "trzezwe" spojrzenie na świat. Poniekąd masz rację. Szkoda tylko, że zdecydowana większość uważa się za kumaterie, a tak naprawdę kseruje zachowanie innych, zazwyczaj starszych co powoduje zamykanie się koła i powielanie błędów. Ludziom z trudem przychodzi indywidualny tok myślenia, łatwiej opierać się na utartych schematach bądź iść za tłumem.
U swoich wrogów (Śląsk Wrocław) szanuję zdolność przewidywania przyszłości. Śpiewali co zrobi "Miki", "Miki" zrobił co śpiewali.
Poniedziałek przed godziną 16 a Ty zalany w trupa ? Załóż wątek o chorobie alkoholowej, być może ktoś ma podobne problemy to sobie porozmawiacie, My czyli reszta będziemy dla Was grupą wsparcia :)Fizmatenty pisze: 10.08.2019, 15:54Jak zakładałem ten temat byłem zalany w trupa ;)Leon_88_OR pisze: 10.08.2019, 13:56 Nie spodziewałes się chyba konstruktywnej dyskusji w tym temacie na tym forum?
To Ci się udałoKOMAR. pisze: 10.08.2019, 16:46 U swoich wrogów (Śląsk Wrocław) szanuję zdolność przewidywania przyszłości. Śpiewali co zrobi "Miki", "Miki" zrobił co śpiewali.
Moim zdaniem każdy kibic przeciwnego klubu, to taki sam fan jak i ja, tyle, że ma inne barwy. Z każdym da się dogadać i oczywiście sprawdzić . Nie liczę miast derbowych, gdzie od dawna chodzi o wykasowanie wroga i interesy.
Kibice Bialskiej stali, pomimo problemów finansowych nadal działają. I każda ekipa nie ważne czy to bks, ruch, czy Zawisza która działa pomimo problemów finansowych zasługuje na jakiś tam szacunek za ich przywiązanie do klubu.
Ja szanuje za otwartość i machanie kutasami do aparatu szanownych panów z piasta i slovana
-
Spaacerowicz
Kibice bialskiej Stali i bydgoskiego Zawiszy mają problemy finansowe? Sami bezrobotni czy co? Skąd taka wiedza?BUCZOL pisze: 17.08.2019, 14:25 Kibice Bialskiej stali, pomimo problemów finansowych nadal działają. I każda ekipa nie ważne czy to bks, ruch, czy Zawisza która działa pomimo problemów finansowych zasługuje na jakiś tam szacunek za ich przywiązanie do klubu.
Udało się jakąś szkołę skończyć z taką pisownią czy etam?
Że wybrali ten sam styl życia co ja.. że są tacy jak ja.. tylko kumpel/ojciec/dziadek zabrał ich na inny stadion.
-
bez-napinki
I w sumie można by temat zamknąć po ostatniej wypowiedzi.
Myślę że ta odpowiedź powinna już zamknąć temat, mocne naprawdę.
Szacun dla lks za koszulki „w obronie kibolskich wartości”, muszą mieć chłopaki spory dystans do samych siebie
-
oberschlesien321
o ku***, przez ostatnie 7 lat na tym forum ciężko znaleść coś tak mocnego jak to.. to prawda szanujmy się za wspólną pasjęJoeDirt pisze: 26.08.2019, 00:01 Że wybrali ten sam styl życia co ja.. że są tacy jak ja.. tylko kumpel/ojciec/dziadek zabrał ich na inny stadion.
żeby nie rozwalać tematu, co ja szanuje u swoich wrogów ? Właśnie pasję którą podzielamy nie raz przemierzając setki kilometrów za klubem, poświęcając pieniądze, czas, rodzine ! A co do Górnika i Gieksy to ciężko być obiektywnym ale u Zabrzan na plus napewno liczby na meczach u siebie, a u cyganów ? Oprawy i wyjazdy, jak na tyle lat w niszowych ligach jeżdżą naprawdę solidnie, często lepiej wygląda ekipa wyjazdowa niż młyn u siebie
Co szanuje u wrogow? Czasem dobre d*** maja na sektorze. :)
-
bez-napinki
A z czystej ciekawości można spytać kibolem jakiego klubu jesteś?
bez-napinki / Slenderman Jestem Żabolem. Od lat i do śmierci... Pierwsze wyjazdy w latach 1985/86
Kosy Górnika i co u nich szanuje:
1)Ruch- mimo skurwienia i smykałki do szpagatów szanuje ich liczby wyjazdowe i walke o upadający klub.
2)Widzew- liczby u siebie i fan kluby.
3) Wisła...hmmmm,nic
4) Legia-mnogośc fan klubów
5) Polonia Bytom-nie kalkulują
6) -Piast-zupełnie nic.
1)Ruch- mimo skurwienia i smykałki do szpagatów szanuje ich liczby wyjazdowe i walke o upadający klub.
2)Widzew- liczby u siebie i fan kluby.
3) Wisła...hmmmm,nic
4) Legia-mnogośc fan klubów
5) Polonia Bytom-nie kalkulują
6) -Piast-zupełnie nic.
POLONIA BYTOM co szanuje u naszych wrogow Gornik Zabrze dobre liczby u siebie Gks Katowice czasem ultraska Zaglebie Sosnowiec zawsze solidna dobra firma dobra banda dobre wyjazdy i przywiazanie do klubu Lechia Gdansk zawsze dobra banda
Nie da się ukryć ziomuś, że masz rację. Wgłębiając się w temat to oczywiste, że trafiają się w ekipach pojeby bez zasad i czasem dochodzą do władzy i narzucają swoją myśl reszcie. Temat rzeka. W moim komentarzu chodziło mi głównie o to, żeby się szanować mimo animozji bo większość z nas nie wybrała barw tylko zrobili to za nas osoby które zabrały nas na stadion.. dziadek, odciec, kumpel.. Miejmy na uwadze, że gdyby dziadek na swojej WueFeMce wyrwał dziewuchę z innego miasto to kibicowalibyśmy innej drużynie ;)andruid pisze: 06.10.2019, 22:42To nie do końca tak, że wszyscy jesteśmy tacy sami tylko lubimy się napierdalać po mordach dla sportu i zabawy.JoeDirt pisze: 26.08.2019, 00:01 Że wybrali ten sam styl życia co ja.. że są tacy jak ja.. tylko kumpel/ojciec/dziadek zabrał ich na inny stadion.
Są ekipy, w której osoby decyzyjne nastawione są na walkę z wrogiem wszelkimi sposobami i takie, w których przyzwolenia na pewne zachowania nie ma.
Jak myślisz, czy po jakimś czasie chłopak biegający w pierwszej z tych ekip, to będzie taki sam gość jak ten biegający w drugiej? Będą różnili się tylko herbem klubu na koszulkach?
Oczywiście, że nie.
W mojej ekipie zawsze była jasna sprawa - wyrzekniesz się ksywy lub klubu, to tak jakbyś sprzedał. Przegrana to nie wstyd, ale nie podjęcie rękawicy to hańba.
Z drugiej strony barykady byli goście, którzy wypierali się tego kim są nawet w sytuacjach 1x1 w biały dzień w publicznych miejscach i do tej pory jeżdżą i są poważani wśród swoich.
Autorytetem dla nich jest facet po czterdziestce, który po oklepie opowiada swoim ziomkom że taki w******* może dostawać codziennie, ale spotkany dwa tygodnie później 1x1 odmawia solówki tłumacząc się niewyleczoną kontuzją po ostatnim.
To są ludzie, którzy spierdalają z solówek zostawiając swoje fanty, a potem wydzwaniają że był remis.
Pogonisz ich kilka aut ekipką, z którą akurat idziesz do knajpy świętować urodziny? Spoko, po wszystkim zadzwonią że było was 2x więcej i widzieli tam ludzi z głównej ekipy z innych miast.
Można by tak wymieniać dalej, ale nie ma sensu podnosić sobie ciśnienia o tej porze.
Niejeden z moich znajomych zupełnie niezwiązanych z klimatem wykazywał się w różnych sytuacjach większym charakterem niż niejedna taka p****, która nazywa sama siebie kibicem.
Podsumowując, bardzo chciałbym móc mieć szacunek do wroga w moim mieście. Ale nie mogę.
-
ratujmy trzmiele
Zagłębie Lubin.Ilu ich tam w tym kretowisku egzystuje? 70 koła? To połowa tej populacji mieści się na stadionie Śląska.
Solidne ,dobre zgody i jakby nie było "marka" na mapie.
Górnik Wałbrzych - wytrwałość
Żaden tam wróg ,ale przy okazji - Dębica - dla mnie taki mały fenomen z populacją dużej dzielnicy w większym mieście z cholernie soczystym klimatem h.
Solidne ,dobre zgody i jakby nie było "marka" na mapie.
Górnik Wałbrzych - wytrwałość
Żaden tam wróg ,ale przy okazji - Dębica - dla mnie taki mały fenomen z populacją dużej dzielnicy w większym mieście z cholernie soczystym klimatem h.
Kibiców Cracovii szanuje za to że momentach kryzysu potrafili nie doprowadzić do upadku i likwidacji klubu. Zoraganizowali manifestacje przed Urzędem miasta, głośną z okazji zamieszek w centrum miasta oraz to że pomimo braku sukcesów utrzymali swoich fanów i w latach 90' i na początku 2000' nawiązali walkę z Wisłą, dodając tu, że najpierw mieli przewagę.