bin pisze:amigoksg pisze:Najlepsze jest to ze Niby wielcy kibice Górnika bili brawa dla Policjantów i spiewali , cos na styl "Policja jestesmy z wami" Wstyd samych pikników na forum macie a na stadionie to samo.
Tak jak juz było wczesniej powiedziane , Gornik to nie klub tylko zbieranina pikników i kibiców w jednym .
I jeszcze dodam ze to nie napinka tylko fakty które mówią prawde
zapomniales dodac ze jeszcze bylismy za nich przebrani.
zapomniales tez dodac co spiewal mlyn.
zapomniales tez dodac ze w OE czasy sie zmieniaja i to nie tylko w Zabrzu te same problemy dotycza czesci podkreslam czesci trybun czy to w Poznaniu Krakowie czy Warszawie.... przy wzroscie frekwencji w całej Polsce jest nieuniknione że nie wszyscy zdążyli się doedukować.
to tyle od piknikow z Zabrza.
Kolego amigo. Ja już jeżdzę od 30 lat. Ale takiego czegos jak w Zabrzu w piatek jeszcze nie widzialem...
Poza awantura wystarczylo mi "Na kolana" ktore zapodal gniazdowy, gwizdanie wobec braku "fali" na naszym sektorze itp itd.
Skopiuje Ci cos z naszego forum:
http://pl.youtube.com/watch?v=2LtHYLkhY ... ed&search= - ten filmik mi sie bardzo spodobal, a juz najbardziej oklaski, ktore mozna uslyszec w ... 01:25.
http://pl.youtube.com/watch?v=5s7FzpGzWKs&NR=1
Na pierwszym planie wielcy chuligani Górnika, którzy "atakowali" bramkę na koronie sektora w reakcji na nas przed rozpoczęciem meczu. Ale uspokoiły ich wielkie oddziały ochrony w liczbie 4 ochroniarzy!!!
Naprawdę wiele widziałem, ale dopiero w Zabrzu poczułem, że robią nam "Anglię" w pełnym wymiarze, a przynajmniej tak im sie wydaje
.
Spiewali pikniki, nie mam tutaj zamiaru sie za nich tłumaczyć. To chyba normalne ze jak jest 19 tyś ludzi to nie wszyscy są kumaci. Młyn intonował całkiem inną pieśń.
"Na kolana" było związane z wynikiem 4:0. Spiwaliśmy tak tez z Cracovią i Pogonia (pewnie potwierdzą). Tylko po co ja ci to tłumacze , jeździsz w koncu już 30 lat na mecze...
Jak już kopiujesz coś z waszego forum to moze wkleisz wypowiedzi własnych pikników.
Co do tego ze u nas sami piknicy- to było was na wyjeździe 1400, a w tej super akcji brało udział ile 200 osób??? Nie bede już pisał o waszych "wewnętrznych ustawkach" bo to nie mój problem.
Fajnie że chcieliście sie pokazać ale akcja robina na siłe. Wtym dniu nie miało to mniejszego sensu. Fajnie ze oberwało sie tym 6 psom tylko u was (wedłog informacji z gazet) zawinięto 47 osób(na 3 miechy), rzeczywiście akcja na +.
Uprzedze juz wpisy co poniektórych, którzy twierdzą ze chuligani powinni dymić przy kazdej okazji. Owszem na to mogliśmy sbie pozwolić w latach 90, niestety czasy sie zmieniły a jeżeli ktoś nie widzi róznicy, to pewnie chuliganem jest z przed monitorem.
BRAMKI POLAKÓW W OE pisze:
Zeby nie "śmieszyły" szaloną musztardę tego typu akcje co w Zabrzu, proponuje wszystkim lubiącym mocne wrażenia by jeżdzili z k****** w niebieskich mundurach na maxa, wpadali na boiska bez zakrytych twarzy, rzucali racami i kamieniami w polewki i radiowozy, by lała się krew......... i żeby Wam się poszczęsiło i żeby Was wszystkich po meczu nie zamkli.
A jak Was zamkną to c*** z tym, ważne że będzie "konkret" według szalonej musztardy.
Dobrze ujęte
Co do naszych to Górnik (przynajmniej takie było założenie przed sezonem) miał nie dymić na własnym stadionie. Frekwencja na naszym obiekcie jest niewatpliwie naszą (kibiców) zasługą, której nie mamy zamiaru zaprzepaścić