ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
fcb
S.P. pisze:informatorZL napisal ; "Nas w Chorzowie 275 osob w tym 5 kibicow Lecha Poznan na liscie bylo 240 osob ale ci ktorzy nie mieli biletow kupywali je u miejscowych w trakcie meczu bluzgi ze strony Ruchu na Lecha oraz tradycyjne juz chyba jak na kazdym stadionie w Polsce ,zlodzieje, przed meczem ekipy sportowe rozgrywaja mecz w pile, podroz w obydwie strony spokojny"
ja na meczu nieslyszalem zebysmy bluzgali na Lech.a te"zlodzieje" to przeciez na sedziego (chodzilo o jakis faul) i pzpn bylo spiewane-nie na Zaglebie
a to dziwne ze nie slyszales tego
pozdrawialismy wszystkie zgody, i po tym Ruch zaczał "zdech zdech Kolejorz"
na co my odpowiedzielismy jeszcze glosniej niz wczesniej "Lech Lech Kolejorz"
i Ruch znowu "zdech zdech..."
na tym sie skonczyło
ale potem znowu Ruch zaspiewał "kto nie skacze ten z Poznania"
z naszej strony zero bluzg, doping mysle ze dobry, ze strony Ruchu tez, dobrze wychodzila im piesn na dwie trybuny.
w 35 minucie praktycznie caly stadion pustoszeje, my oczywiscie nie wychodzimy z klatki bo policja nie pozwala na to, ale udajemy sie pod sam płot na góre sektora, nawet jak nasi piłkarze gola strzelają to sie nie cieszymy (glosno sie nie cieszymy).
Gdański cHarakter pisze:Czemu wielkie Zagłębie pali flagi Śląska w młynie? Bliżej się nie dało?
-
Robinho1920
- ban
Mogę potwierdzić że bluzgaliśmy na Lech min;Lech Zdechł... Kto nie skacze ten z Poznania... Ale dziwić się po tym jak nas pożegnali gdy graliśmy w Grodzisku PP?? Szykuje się ciekawy wyjazd już w sobotę

SeRce w bieli kRew w błękicie KS Ruch Chorzów Ponad Życie!!!
-
dziabong
- ostatnie ostrzeżenie
fanatycznyTS pisze:, dużo flag w końcu w Wodzisławiu
ostatnio mielismy wiecej
-
dno
Mac.. pisze:Ile Zagłębia na ŁKS,bo nigdzie nie zauważyłem?
300-350 , ale to tylko moje szacunki "na oko" wiec nie traktujcie tego jako oficjalnej liczby bron Boze.Zaglebie pewnie napisze samo na ile sie obliczyli
-
1925
Cejdiman pisze:Kogo flagi Zawisza powiesila do gory "kolami"?? Na meczu w Solcu Kujawskim??
chyba Unii Solec Kujawski

))
-
Miki18
Na stadionie 23 tysiące z Bełchatowa około 200.
-
mentol
Cejdiman pisze:Kogo flagi Zawisza powiesila do gory "kolami"?? Na meczu w Solcu Kujawskim??
są to flagi Unii Wąbrzezno (fc Elany) zdobyte w zeszłym tygodniu po ich meczu z Polonia Bydgoszcz. Od nas byli ciekawscy w celu zobaczenia czy Polonia sie pojawi (okazało sie ze gosci brak), wiec choc tak sobie tą podróż urozmaicili pozbawiajac po meczu miejscowych flag.
-
Fan_Gwardii
mam pytanko. byl Stomil w Radomiu? jakies liczby? pozdrawiam.
-
pc
na siódemce między zakroczymiem a łomiankami około godziny 22 na poboczu zauważone zostały

bodajże 3 autokary w eskorcie 2 lub 3 suk. Nie wyglądało to na typową przerwę na lanie, co więcej w ostatnim pojeździe z tyłu była otworzona klapa od silnika i jacyś kolesie się czemuś przyglądali (czyli prawdopodobnie awaria). Zastanawiałem się kto to może być, bo blach nie przyuważyłem i zważywszy na późną godzinę oraz kierunek przemieszczania dosłownie nic mi nie przychodziło do głowy. Ale jeśli Stomil grał w Radomiu to może...
-
STOMILOWIEC
pc pisze:na siódemce między zakroczymiem a łomiankami około godziny 22 na poboczu zauważone zostały

bodajże 3 autokary w eskorcie 2 lub 3 suk. Nie wyglądało to na typową przerwę na lanie, co więcej w ostatnim pojeździe z tyłu była otworzona klapa od silnika i jacyś kolesie się czemuś przyglądali (czyli prawdopodobnie awaria). Zastanawiałem się kto to może być, bo blach nie przyuważyłem i zważywszy na późną godzinę oraz kierunek przemieszczania dosłownie nic mi nie przychodziło do głowy. Ale jeśli Stomil grał w Radomiu to może...
Tak to byliśmy My

Nas ok. 160 (3 autokary i 5 fur). Jeden autokar nawalil na trasie, przed 3:00 bylismy juz w OLN.
-
Olsztynianin
- ostatnie ostrzeżenie
jesli chodzi o Radomiak to spodziewalem sie wiecej, bo doping prowadzili co jakis czas [gdy juz bylismy na sektorze] i dlugie momenty ciszy na stadionie.
pare ciekawych komentarzy z forum Radomiaka:
Panowie jak doping dzis byl dobry?!?! Moze byl lepszy w porownaniu z Wigrami bo byl, ale zeby sie nim podniecac?? Kubel zimnej wody na leb a nie ze Stomil slaby doping a my dobry. Ich teksty typu : "zrobcie selekcje", "Jestesmy u siebie", " Dajcie glos" itd a z naszej strony praktycznie cisza -dno dno i metr mulu. Moze sie wiekszosci w d**** poprzewracalo od tej 2 ligi i Stomil jakiegos wiekszego cisnienia na Was nie zrobil, ale dzis byla porazka kibicowska!!!U siebie!!! Gdzie te flagi na kijach ktore tam przytargaliscie i inne pierdy. Oprawe roku to chyba my zrobilismy tylko ze ja jej nie widzialem...
Z kibicowskimi pozdrowieniami po piwkach marki Lech bo ku*wa te patalachy mieniace sie pilkarzami Radomiaka biegali z logiem warki.
...owszem doping byl ...
...od 25min jak sie Stomil pojawil na stadionie...
...po przerwie zero....ZERO dopingu ....jedynie co bylo slychac to "jestesmy u siebie"...Stomilu... i wysmiewanie naszego miasta i klubu
...dlaczego bylo tak ze nasz mlyn siedzial cicho...pierwszy raz od niepamietnych czasow kibice przyjezdni zgnietli nas dopingiem ...
...i to jest prawda....
...obiektywna prawda ...."jak juz sie na cos decydujesz rob to najlepiej jak potrafisz"...a jak nie potrafisz...to nie pier....ol glupot ze bylo dobrze!!!
...slyszalem teksty kibicow na slonecznej ...zenada....i nie chodzilo o gre!!!
jednak lekki kryzys kibicowski w Radomiu niewatpliwie jest
-
city
jak to jest z tym protestem Stomilu? odpuszczaja wyjazdy do Głowna czy innych miejscowości tłumacząc sie protestem a do radomia zawitaliscie. skonczyl wam sie juz cały bojkot?
-
STOMILOWIEC
city pisze:jak to jest z tym protestem Stomilu? odpuszczaja wyjazdy do Głowna czy innych miejscowości tłumacząc sie protestem a do radomia zawitaliscie. skonczyl wam sie juz cały bojkot?
Głowno odpuscilismy (w tym czasie wspomagamy Polonie w 34 w Kowalewie Pomorskim), do Aleksandrowa wybierało się nas razem z Polonią, która miała dołączyc na trasie 60 osób. Nie wyjechalismy nawet z Olsztyna bo rozjebalismy jednego z zamówionych busów i wyjazd nie wypalił z naszej winy.
Teraz zmieniła się forma protestu.
To tyle.
-
RKS1910RKS
Olsztynianin pisze:jesli chodzi o Radomiak to spodziewalem sie wiecej, bo doping prowadzili co jakis czas [gdy juz bylismy na sektorze] i dlugie momenty ciszy na stadionie.
pare ciekawych komentarzy z forum Radomiaka:
Panowie jak doping dzis byl dobry?!?! Moze byl lepszy w porownaniu z Wigrami bo byl, ale zeby sie nim podniecac?? Kubel zimnej wody na leb a nie ze Stomil slaby doping a my dobry. Ich teksty typu : "zrobcie selekcje", "Jestesmy u siebie", " Dajcie glos" itd a z naszej strony praktycznie cisza -dno dno i metr mulu. Moze sie wiekszosci w d**** poprzewracalo od tej 2 ligi i Stomil jakiegos wiekszego cisnienia na Was nie zrobil, ale dzis byla porazka kibicowska!!!U siebie!!! Gdzie te flagi na kijach ktore tam przytargaliscie i inne pierdy. Oprawe roku to chyba my zrobilismy tylko ze ja jej nie widzialem...
Z kibicowskimi pozdrowieniami po piwkach marki Lech bo ku*wa te patalachy mieniace sie pilkarzami Radomiaka biegali z logiem warki.
...owszem doping byl ...
...od 25min jak sie Stomil pojawil na stadionie...
...po przerwie zero....ZERO dopingu ....jedynie co bylo slychac to "jestesmy u siebie"...Stomilu... i wysmiewanie naszego miasta i klubu
...dlaczego bylo tak ze nasz mlyn siedzial cicho...pierwszy raz od niepamietnych czasow kibice przyjezdni zgnietli nas dopingiem ...
...i to jest prawda....
...obiektywna prawda ...."jak juz sie na cos decydujesz rob to najlepiej jak potrafisz"...a jak nie potrafisz...to nie pier....ol glupot ze bylo dobrze!!!
...slyszalem teksty kibicow na slonecznej ...zenada....i nie chodzilo o gre!!!
jednak lekki kryzys kibicowski w Radomiu niewatpliwie jest
....
Ostatnio zmieniony 17.09.2007, 13:20 przez
RKS1910RKS, łącznie zmieniany 1 raz.
-
kaczmarOKS
moze juz nie komentujcie na necie meczu Radomiak- Stomil. Ja osobiscie spodziewalem sie wiecej po Radomiaku, doping b. slaby, choc nasz tez nie byl na jakims wysokim poziomie. bluzgi z obu stron. i nie ma co komentowac jakis internetowych komentarzy dzieci neostrady, kto byl ten widzial jak bylo i tyle
STOMIL PONAD WSZYSTKO
-
greg
47 z 71 stadionowych chuliganów, zatrzymanych w piątek po meczu piłkarskim Górnika Zabrze z Polonią Bytom, trafiło na trzy miesiące do aresztu.
Decydując o aresztowaniu sąd wziął pod uwagę wyjątkowo agresywną postawę pseudokibiców oraz grożące im wysokie kary - nawet do 10 lat więzienia.
- 23 osoby, w tym sześciu nieletnich, po wykonaniu policyjnych czynności zwolniono. Wobec jednego zatrzymanego zastosowano policyjny dozór. Pozostali będą czekać na proces w areszcie - powiedział w poniedziałek Jacek Pytel z zespołu prasowego śląskiej policji.
Przypomniał, że wandale odpowiedzą przed sądem za czynną napaść na policjantów i ochroniarzy oraz wszczynanie burd i zniszczenie mienia, m.in. dewastację części zabrzańskiego stadionu. Dowodami ich winy są m.in. nagrania ze stadionowych i policyjnych kamer. Zatrzymani to głównie kibice z Bytomia i Opola. Wielu było pod wpływem alkoholu.
Piątkowe zamieszki zaczęły się już w trakcie meczu. Wszczęli je w swoim sektorze kibice z Bytomia, którzy usiłowali sforsować ogrodzenie rozdzielające sektory. Uniemożliwili im to ochroniarze. Jednak w przerwie meczu duża grupa chuliganów zniszczyła sektor dla gości i zaatakowała ochronę i policję. Posypały się kamienie, cegły i metalowe elementy ogrodzenia.
- W związku z narastającą agresją chuliganów policjanci użyli broni gładkolufowej i armatki wodnej, co pozwoliło przywrócić porządek powiedział Pytel.
Mecz zakończył się wynikiem 4:0 dla Górnika Zabrze.
-
bin
amigoksg pisze:Najlepsze jest to ze Niby wielcy kibice Górnika bili brawa dla Policjantów i spiewali , cos na styl "Policja jestesmy z wami" Wstyd samych pikników na forum macie a na stadionie to samo.
Tak jak juz było wczesniej powiedziane , Gornik to nie klub tylko zbieranina pikników i kibiców w jednym .
I jeszcze dodam ze to nie napinka tylko fakty które mówią prawde
zapomniales dodac ze jeszcze bylismy za nich przebrani.
zapomniales tez dodac co spiewal mlyn.
zapomniales tez dodac ze w OE czasy sie zmieniaja i to nie tylko w Zabrzu te same problemy dotycza czesci podkreslam czesci trybun czy to w Poznaniu Krakowie czy Warszawie.... przy wzroscie frekwencji w całej Polsce jest nieuniknione że nie wszyscy zdążyli się doedukować.
to tyle od piknikow z Zabrza.
Kolego amigo. Ja już jeżdzę od 30 lat. Ale takiego czegos jak w Zabrzu w piatek jeszcze nie widzialem...
Poza awantura wystarczylo mi "Na kolana" ktore zapodal gniazdowy, gwizdanie wobec braku "fali" na naszym sektorze itp itd.
Skopiuje Ci cos z naszego forum:
http://pl.youtube.com/watch?v=2LtHYLkhY ... ed&search= - ten filmik mi sie bardzo spodobal, a juz najbardziej oklaski, ktore mozna uslyszec w ... 01:25.
http://pl.youtube.com/watch?v=5s7FzpGzWKs&NR=1
Na pierwszym planie wielcy chuligani Górnika, którzy "atakowali" bramkę na koronie sektora w reakcji na nas przed rozpoczęciem meczu. Ale uspokoiły ich wielkie oddziały ochrony w liczbie 4 ochroniarzy!!!
Naprawdę wiele widziałem, ale dopiero w Zabrzu poczułem, że robią nam "Anglię" w pełnym wymiarze, a przynajmniej tak im sie wydaje
DOPIERO TERAZ PRZECZYTAŁEM POST Z GÓRY STRONY O NIE PISANIU NA TEN TEMAT. Z GÓRY PRZEPRASZAM, JEDNAK MYŚLĘ, ZE JUZ NIE BĘDE COFAC CZEGOS CO WIELE OSOB PRZECZYTALO..
Ostatnio zmieniony 17.09.2007, 16:00 przez
bin, łącznie zmieniany 2 razy.
Polonia Bytom !
Autonomia dla Śląska !
HansSc pisze:Co do Twojego podpisu dodaj sobie jeszcze "Precz z Polskim okupantem!"

-
WieM
Może nie do końca na temat...ale sprawa jest ważna.
Ci co mieli okazje ogladac mecz Lechii Gdańsk z Wartą za posrednictwem 3TVP Zdenerwował mnie fakt, ze transmisja została przerwana z powowodu... konwencji PiS!
W momencie kiedy Lechiści schodzili z trybun.
To nie pierwszy tego rodzaju przypadek... Swego czasu została przerwana relacja z meczu Ruchu z Odrą Opole, a ze świeższych spraw mecz katowiczan vs Wiśle Płock puszczony został od 25 minuty. I to ma byc promocja piłki nożnej? Protestujemy jak podczas ostaniej kolejki przeciwko OE. Podobny protest powinnismy jako kibice zoorganizowac przeciwko TVP, która daje co rusz dowody braku profesjonalizmu
-
SW.fc.M
WieM pisze:Może nie do końca na temat...ale sprawa jest ważna.
Ci co mieli okazje ogladac mecz Lechii Gdańsk z Wartą za posrednictwem 3TVP Zdenerwował mnie fakt, ze transmisja została przerwana z powowodu... konwencji PiS!
To nie pierwszy tego rodzaju przypadek... Swego czsu została przerwana relacja z meczu Ruchu z Odrą Opole, a ze świeższych spraw mecz katowiczan vs Wiśle Płock puszczony został od 25 minuty. I to ma byc promocja piłki nożnej? Protestujemy ajk podczas ostaniej kolejki przeciwko OE. Podobny protest powinnismy jako kibice zoorganizowac przeciwko TVP
Kompletny brak brak profesjonalizmu
Czekajac w niedzielny wieczor na skroty spotkan 1 ligi w tvn 24 widzialem wypowiedz A.Leppera ktory byl bardzo zbulwersowany tym,iz w trakcie meczu Lechii puszczono wlasnie jakies tam pisowskie bzdety.Nie wiem dokladnie bo nie widzialem calej wypowiedzi.
"Jedni zbieraja znaczki, drudzy chodza do kina a my lubimy kiedy nam skacze adrenalina"
-
dno
WieM pisze:Może nie do końca na temat...ale sprawa jest ważna.
To nie pierwszy tego rodzaju przypadek... Swego czasu została przerwana relacja z meczu Ruchu z Odrą Opole, a ze świeższych spraw mecz katowiczan vs Wiśle Płock puszczony został od 25 minuty. I to ma byc promocja piłki nożnej? Protestujemy jak podczas ostaniej kolejki przeciwko OE. Podobny protest powinnismy jako kibice zoorganizowac przeciwko TVP, która daje co rusz dowody braku profesjonalizmu
Ty czy ja jestesmy tym wkurwieni , ale niestety.Dla nas kibicow mecz byl wazniejszy ale patrzac ogolnie konwencja PIS byla wazniejszym wydarzeniem w wymiarze spolecznym.
Tak samo jak przerywali filmy czy programy podczas atakow na WTC w 2001.Dziwne jest tylko to , ze przeciez konwencja PISu nie byla robione niespodziewanie i wczesniej znana byla godzina jej poczatku , wiec skoro TVP decyduje sie na transmisje meczow 2 ligi to co cos jest niehalo...
-
fcb
nie mam canal + i nie wiem co tam mowili o protescie, ale na tvn w programie Orange Ekstraklasa nawet nie wspomnieli i nie pokazali pustych trybun
Gdański cHarakter pisze:Czemu wielkie Zagłębie pali flagi Śląska w młynie? Bliżej się nie dało?
-
Cropp009
fcb pisze:nie mam canal + i nie wiem co tam mowili o protescie, ale na tvn w programie Orange Ekstraklasa nawet nie wspomnieli i nie pokazali pustych trybun
Dokladnie, nawet slowka o tym nie pisneli, moze mieli jakis zakaz z gory, albo co..
-
Torfiorz
fcb pisze:nie mam canal + i nie wiem co tam mowili o protescie, ale na tvn w programie Orange Ekstraklasa nawet nie wspomnieli i nie pokazali pustych trybun
Właśnie obejrzałem ściągniętą z neta pierwszą połowę meczu Lech - GKS i tam jedynie mówili coś w stylu żeby się opamiętać i zastanowić, czy race są tak naprawdę potrzebne, żeby porozmawiać o tym i nie, że nie jest to wynik jedynie oe i pzpn
[link]
Szycie flag na płot, sektorówek, machajek ...
Hafty, naszywki, poduszki, rękawiczki, bluzy, spodnie dresowe, czapki polarowe i rybaczki ...
-
Jarząbek
Protest został zauważony przez "Gazetę Wyborczą", a dokładniej przez piszącego dla niej Jacka Sarzało. Ogólnie rzecz biorąc zjechał on manifestację niemiłosiernie. W jego felietonie można było przeczytać min. o kibicach Lecha, którzy domagają się pozwolenia na odpalanie pirotechniki na stadionie, a sami obrzucają na Wiśle fajerwerkami sektory gospodarzy i o "wiszących na ogrodzeniach polskich stadionów płacht pozszywanych prześcieradeł z potwornie pretensjonalnymi rysunkami i hasłami". Zaproponował również protestującym kibicom "genialne" - w jego mniemaniu - rozwiązanie...rezygnację z odpalania rac.
Zainteresowanych owymi wypocinami odsyłam do dodatku sportowego "Gazety Wyborczej".
-
Janek
- ostatnie ostrzeżenie
Jarząbek pisze:Protest został zauważony przez "Gazetę Wyborczą", a dokładniej przez piszącego dla niej Jacka Sarzało. Ogólnie rzecz biorąc zjechał on manifestację niemiłosiernie. W jego felietonie można było przeczytać min. o kibicach Lecha, którzy domagają się pozwolenia na odpalanie pirotechniki na stadionie, a sami obrzucają na Wiśle fajerwerkami sektory gospodarzy i o "wiszących na ogrodzeniach polskich stadionów płacht pozszywanych prześcieradeł z potwornie pretensjonalnymi rysunkami i hasłami". Zaproponował również protestującym kibicom "genialne" - w jego mniemaniu - rozwiązanie...rezygnację z odpalania rac.
Zainteresowanych owymi wypocinami odsyłam do dodatku sportowego "Gazety Wyborczej".
tego idiote "jacka szarzało" to szkoda czytac.... kazdy jego debilny artykol zawsze krytycznie odnosi sie do kibicow.O Legii to juz tyle bzdur powypisywal ,ze szkoda gadac.
P.S.Co się dzieje z Dyskobolia? Jako jedyni w OE same zera zaliczaja.Jestesmy juz prawie na półmetku rundy a oni jeszcze nigdzie nie pojechali?
-
Rob1974
kibolekksg pisze:Czekajac w niedzielny wieczor na skroty spotkan 1 ligi w tvn 24 widzialem wypowiedz A.Leppera ktory byl bardzo zbulwersowany tym,iz w trakcie meczu Lechii puszczono wlasnie jakies tam pisowskie bzdety.Nie wiem dokladnie bo nie widzialem calej wypowiedzi.
Lepper sie bulwersował ze przerwali mecz żeby pokazać PIS a z tego co pamiętam całkiem niedawno przerwali jakiś mecz, żeby pokazać konferencje Leppera
[/quote]
Pierdoli mnie czy to pis czy lepper. Jak decydują się na mecz to niech go pokażą, a na pewno konwencję pisuarów nie można porównac do wtc.
hulali po polu i pili...
-
SnikerS
Na Polsat Sport w niedziele w programie Cafe Futbol chyba sporo gadali o proteście. Dużo powiedzieć nie mogę, bo całego programu nie oglądałem, tylko nieraz podsłuchałem jednym uchem o czym nawijają

Jak ktoś oglądał, to niech powie miej więcej co gadali.
-
Fan_Gwardii
Sprawa została już wyjaśniona telefonicznie ale wielki minus dla Warmii za akcje w Stawiskach, bo nie było to moim zdaniem ustawianie się a zwykła kamionka
ja sie im specjalnie nie dziwie, zabieracie dziadow ze soba na wyjazdy a potem odpierdalacie takie cyrki.
-
LEGION_NDM
Fan_Gwardii pisze: Sprawa została już wyjaśniona telefonicznie ale wielki minus dla Warmii za akcje w Stawiskach, bo nie było to moim zdaniem ustawianie się a zwykła kamionka
ja sie im specjalnie nie dziwie, zabieracie dziadow ze soba na wyjazdy a potem odpierdalacie takie cyrki.
Zdobycie flagi na stadionie, na obcym terenie to dla ciebie cyrki?
To się liczy i tyle w temacie.
-
Soczek Warmia Grajewo
autor: Soczek Warmia Grajewo » 18.09.2007, 11:35
Fan_Gwardii napisał:
Cytat:
Sprawa została już wyjaśniona telefonicznie ale wielki minus dla Warmii za akcje w Stawiskach, bo nie było to moim zdaniem ustawianie się a zwykła kamionka
Akcja z flaga jak najbardziej na +.Nasza porazka i przyznajemy sie do tego.Co do tych "dziadkow" to przed meczem im odpuszczamy ale skoro mowia ze osikaja nasza flage wiec niech sie nie dziwia ze to tak sie skonczylo.Kamienie poszly dopiero gdy zaczeli nas mijac i bylo widac ze sie nie zatrzymaja.W przeszlosci byly juz dwie akcje gdzie sie nie zatrzymujecie ale wtedy niczym nie rzucalismy.Teraz postanawiamy ze nie odpuscimy.A ci mlodzi tez tam jechali i prawi nas przejechali

-
Lukasz80
W przegladzie sportowym pisza o protescie,że dzisiaj ma dojsc do rozmow.
[link]
-
Qubek
bin pisze:amigoksg pisze:Najlepsze jest to ze Niby wielcy kibice Górnika bili brawa dla Policjantów i spiewali , cos na styl "Policja jestesmy z wami" Wstyd samych pikników na forum macie a na stadionie to samo.
Tak jak juz było wczesniej powiedziane , Gornik to nie klub tylko zbieranina pikników i kibiców w jednym .
I jeszcze dodam ze to nie napinka tylko fakty które mówią prawde
zapomniales dodac ze jeszcze bylismy za nich przebrani.
zapomniales tez dodac co spiewal mlyn.
zapomniales tez dodac ze w OE czasy sie zmieniaja i to nie tylko w Zabrzu te same problemy dotycza czesci podkreslam czesci trybun czy to w Poznaniu Krakowie czy Warszawie.... przy wzroscie frekwencji w całej Polsce jest nieuniknione że nie wszyscy zdążyli się doedukować.
to tyle od piknikow z Zabrza.
Kolego amigo. Ja już jeżdzę od 30 lat. Ale takiego czegos jak w Zabrzu w piatek jeszcze nie widzialem...
Poza awantura wystarczylo mi "Na kolana" ktore zapodal gniazdowy, gwizdanie wobec braku "fali" na naszym sektorze itp itd.
Skopiuje Ci cos z naszego forum:
http://pl.youtube.com/watch?v=2LtHYLkhY ... ed&search= - ten filmik mi sie bardzo spodobal, a juz najbardziej oklaski, ktore mozna uslyszec w ... 01:25.
http://pl.youtube.com/watch?v=5s7FzpGzWKs&NR=1
Na pierwszym planie wielcy chuligani Górnika, którzy "atakowali" bramkę na koronie sektora w reakcji na nas przed rozpoczęciem meczu. Ale uspokoiły ich wielkie oddziały ochrony w liczbie 4 ochroniarzy!!!
Naprawdę wiele widziałem, ale dopiero w Zabrzu poczułem, że robią nam "Anglię" w pełnym wymiarze, a przynajmniej tak im sie wydaje
.
Spiewali pikniki, nie mam tutaj zamiaru sie za nich tłumaczyć. To chyba normalne ze jak jest 19 tyś ludzi to nie wszyscy są kumaci. Młyn intonował całkiem inną pieśń.
"Na kolana" było związane z wynikiem 4:0. Spiwaliśmy tak tez z Cracovią i Pogonia (pewnie potwierdzą). Tylko po co ja ci to tłumacze , jeździsz w koncu już 30 lat na mecze...
Jak już kopiujesz coś z waszego forum to moze wkleisz wypowiedzi własnych pikników.
Co do tego ze u nas sami piknicy- to było was na wyjeździe 1400, a w tej super akcji brało udział ile 200 osób??? Nie bede już pisał o waszych "wewnętrznych ustawkach" bo to nie mój problem.
Fajnie że chcieliście sie pokazać ale akcja robina na siłe. Wtym dniu nie miało to mniejszego sensu. Fajnie ze oberwało sie tym 6 psom tylko u was (wedłog informacji z gazet) zawinięto 47 osób(na 3 miechy), rzeczywiście akcja na +.
Uprzedze juz wpisy co poniektórych, którzy twierdzą ze chuligani powinni dymić przy kazdej okazji. Owszem na to mogliśmy sbie pozwolić w latach 90, niestety czasy sie zmieniły a jeżeli ktoś nie widzi róznicy, to pewnie chuliganem jest z przed monitorem.
BRAMKI POLAKÓW W OE pisze:
Zeby nie "śmieszyły" szaloną musztardę tego typu akcje co w Zabrzu, proponuje wszystkim lubiącym mocne wrażenia by jeżdzili z k****** w niebieskich mundurach na maxa, wpadali na boiska bez zakrytych twarzy, rzucali racami i kamieniami w polewki i radiowozy, by lała się krew......... i żeby Wam się poszczęsiło i żeby Was wszystkich po meczu nie zamkli.
A jak Was zamkną to c*** z tym, ważne że będzie "konkret" według szalonej musztardy.
Dobrze ujęte
Co do naszych to Górnik (przynajmniej takie było założenie przed sezonem) miał nie dymić na własnym stadionie. Frekwencja na naszym obiekcie jest niewatpliwie naszą (kibiców) zasługą, której nie mamy zamiaru zaprzepaścić
-
amigoksg
bin
w OE kibicowanie wyglada nieco inaczej zreszta pojezdzicie troche zobaczycie. Na wiekszosci stadionow w Polsce wzrosla frekwencja i przybylo sporo "nieedukowanych" kibicow.
Inna sprawa że nie koniecznie wam bili brawo, zreszta ja kiedyś na derbach w chorzowie dostajac pałką tez slyszalem jak czesc stadionu wyła żabskie psy i wypierdalac, ale potrafie zrozumiec ze nie jest to zjawisko ktore tyczy sie wszystkich kibicow i nie robmy z tego jakiegos wielkiego halo, bo stadiony Wisly, Legii czy Lecha takze takich kibicow posiadaja - a to ci ktorys dupe pokaze, a to bije brawo jak cie leja albo siedzi w kieszeni zarzadu i dopinguje za kase na przekór żylecie (kryta na Legii).
podejrzewam ze gdybyscie zagoscili w buforze rozmowa bylaby inna:)
tyle jezeli chodzi o komentarz piknikow z Zabrza.
a dodam jeszcze że nie musisz sie napinac by zaistniec. a samego filmika posluchaj do konca pewno cos na temat policji uslyszysz nie jeden raz:)
-
mtvml
Soczek Warmia Grajewo pisze:Fan_Gwardii napisał:
Cytat:
Akcja z flaga jak najbardziej na +.Nasza porazka i przyznajemy sie do tego.Co do tych "dziadkow" to przed meczem im odpuszczamy ale skoro mowia ze osikaja nasza flage wiec niech sie nie dziwia ze to tak sie skonczylo.Kamienie poszly dopiero gdy zaczeli nas mijac i bylo widac ze sie nie zatrzymaja.W przeszlosci byly juz dwie akcje gdzie sie nie zatrzymujecie ale wtedy niczym nie rzucalismy.Teraz postanawiamy ze nie odpuscimy.A ci mlodzi tez tam jechali i prawi nas przejechali

2 akcje w przeszlosci? Jak my wczesinej tylko raz u was gralismy. Skoro ochorna wam powiedziala o czym rozmawialismy w klatce, to wyciagnij sobie wnioski co do kumatosci tych ludzi. Nie zatrzymalismy sie + dla was, ale kamienie zbedne bo przyznasz ze nic nie wnosza do tego spotru, bo jak by tobie ktos skasowal samochod, nie byl bys szczesliwy. Sadze ze wszystko zostalo wyjasnione i nie widze potrzeby dalszej dyskusji w temacie "Stawiski".