Komentarze - 14,15 i 16 wrzesień WSZYSTKIE LIGI
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
W Wodzisławiu nareszcie mecz o którym warto pamiętać; Wisła pokazała się świetnie (oflagowanie, doping); trochę niepotrzebnie rozpoczęli festiwal bluzgów - potem już nie do opanowania. Z naszej strony dwie oprawy, pełny młyn i doping chyba najlepszy w tym sezonie.
Tuż przed 35 minutą ściągamy flagi, wywieszamy stosowny transparent i wychodzimy z młyna; po chwili Wisła ściąga flagi i odwraca się tyłem do boiska. Wrażenie było, bo po chwili Odra strzeliła wyrównującą bramkę i odpowiedzią był tylko jeden okrzyk pikników...
Tuż przed 35 minutą ściągamy flagi, wywieszamy stosowny transparent i wychodzimy z młyna; po chwili Wisła ściąga flagi i odwraca się tyłem do boiska. Wrażenie było, bo po chwili Odra strzeliła wyrównującą bramkę i odpowiedzią był tylko jeden okrzyk pikników...
-
fanatycznyTS
Bluzgaliśmy 2,3 razy przy ooo nasz TS bo tak mamy w orginale
i jeden raz do napinaczy po lewej a potem stwierdziliśmy, że nie warto się nimi zajmować i jechaliśmy swoje. Z naszej strony doping bdb choć mogło być dużo lepiej, Odra nie wiem, bo nie chciałbym oceniać z perspektywy naszego sektora, sami ocenią. Protest udany, dużo flag w końcu w Wodzisławiu było troche ciekawiej, przynajmniej na trybunach. Nas ok 800 (brakło chyba 10 osób) fajnie, ze Odra nie robi problemów z kupnem biletów na miejscu w przeciwieństwie do innych.
tyszanin71 pisze:GKS Katowice chyba tez ma w repertuarze taka piosenkeKKSLECH pisze:http://pl.youtube.com/watch?v=vzqT5zBkfDk 7:40. Zmuszać to Was nikt nie zmuszał do protestu, Wasz wybór, ale żeby kraść NASZ hymn?
Nie wiem, od kiedy jest on śpiewany, ale u nas znany jest od lat 70'
a na GieKSie od polowy lat 80
wiec jak widzisz jest to bardzo stara piesn
kolega z Lecha bardzo sie oburzył ale to chyba bardziej winikalo z jego niewiedzy
-
fanatycznyTS
U nas też to było śpiewane bardzo dawno temu, teraz sporadycznie. Myśle, ze ta melodia była ogólnie używana przez kilka ekip.pxx pisze:tyszanin71 pisze:GKS Katowice chyba tez ma w repertuarze taka piosenkeKKSLECH pisze:http://pl.youtube.com/watch?v=vzqT5zBkfDk 7:40. Zmuszać to Was nikt nie zmuszał do protestu, Wasz wybór, ale żeby kraść NASZ hymn?
Nie wiem, od kiedy jest on śpiewany, ale u nas znany jest od lat 70'
a na GieKSie od polowy lat 80
wiec jak widzisz jest to bardzo stara piesn
kolega z Lecha bardzo sie oburzył ale to chyba bardziej winikalo z jego niewiedzy
-
Bogdan Adamiec
a to dziwne ze nie slyszales tegoS.P. pisze:informatorZL napisal ; "Nas w Chorzowie 275 osob w tym 5 kibicow Lecha Poznan na liscie bylo 240 osob ale ci ktorzy nie mieli biletow kupywali je u miejscowych w trakcie meczu bluzgi ze strony Ruchu na Lecha oraz tradycyjne juz chyba jak na kazdym stadionie w Polsce ,zlodzieje, przed meczem ekipy sportowe rozgrywaja mecz w pile, podroz w obydwie strony spokojny"
ja na meczu nieslyszalem zebysmy bluzgali na Lech.a te"zlodzieje" to przeciez na sedziego (chodzilo o jakis faul) i pzpn bylo spiewane-nie na Zaglebie
pozdrawialismy wszystkie zgody, i po tym Ruch zaczał "zdech zdech Kolejorz"
na co my odpowiedzielismy jeszcze glosniej niz wczesniej "Lech Lech Kolejorz"
i Ruch znowu "zdech zdech..."
na tym sie skonczyło
ale potem znowu Ruch zaspiewał "kto nie skacze ten z Poznania"
z naszej strony zero bluzg, doping mysle ze dobry, ze strony Ruchu tez, dobrze wychodzila im piesn na dwie trybuny.
w 35 minucie praktycznie caly stadion pustoszeje, my oczywiscie nie wychodzimy z klatki bo policja nie pozwala na to, ale udajemy sie pod sam płot na góre sektora, nawet jak nasi piłkarze gola strzelają to sie nie cieszymy (glosno sie nie cieszymy).
-
Robinho1920
- ban
Lechia przyłącza się do protestu wychodząc z sektorów w 35 minucie i podwieszając flagi do połowy.
http://pl.youtube.com/watch?v=MFaRDGpTrc0
są to flagi Unii Wąbrzezno (fc Elany) zdobyte w zeszłym tygodniu po ich meczu z Polonia Bydgoszcz. Od nas byli ciekawscy w celu zobaczenia czy Polonia sie pojawi (okazało sie ze gosci brak), wiec choc tak sobie tą podróż urozmaicili pozbawiajac po meczu miejscowych flag.Cejdiman pisze:Kogo flagi Zawisza powiesila do gory "kolami"?? Na meczu w Solcu Kujawskim??
-
Fan_Gwardii
na siódemce między zakroczymiem a łomiankami około godziny 22 na poboczu zauważone zostały
bodajże 3 autokary w eskorcie 2 lub 3 suk. Nie wyglądało to na typową przerwę na lanie, co więcej w ostatnim pojeździe z tyłu była otworzona klapa od silnika i jacyś kolesie się czemuś przyglądali (czyli prawdopodobnie awaria). Zastanawiałem się kto to może być, bo blach nie przyuważyłem i zważywszy na późną godzinę oraz kierunek przemieszczania dosłownie nic mi nie przychodziło do głowy. Ale jeśli Stomil grał w Radomiu to może...
-
STOMILOWIEC
Tak to byliśmy Mypc pisze:na siódemce między zakroczymiem a łomiankami około godziny 22 na poboczu zauważone zostałybodajże 3 autokary w eskorcie 2 lub 3 suk. Nie wyglądało to na typową przerwę na lanie, co więcej w ostatnim pojeździe z tyłu była otworzona klapa od silnika i jacyś kolesie się czemuś przyglądali (czyli prawdopodobnie awaria). Zastanawiałem się kto to może być, bo blach nie przyuważyłem i zważywszy na późną godzinę oraz kierunek przemieszczania dosłownie nic mi nie przychodziło do głowy. Ale jeśli Stomil grał w Radomiu to może...
-
STOMILOWIEC
Głowno odpuscilismy (w tym czasie wspomagamy Polonie w 34 w Kowalewie Pomorskim), do Aleksandrowa wybierało się nas razem z Polonią, która miała dołączyc na trasie 60 osób. Nie wyjechalismy nawet z Olsztyna bo rozjebalismy jednego z zamówionych busów i wyjazd nie wypalił z naszej winy.city pisze:jak to jest z tym protestem Stomilu? odpuszczaja wyjazdy do Głowna czy innych miejscowości tłumacząc sie protestem a do radomia zawitaliscie. skonczyl wam sie juz cały bojkot?
Teraz zmieniła się forma protestu.
To tyle.
Może nie do końca na temat...ale sprawa jest ważna.
Ci co mieli okazje ogladac mecz Lechii Gdańsk z Wartą za posrednictwem 3TVP Zdenerwował mnie fakt, ze transmisja została przerwana z powowodu... konwencji PiS!
W momencie kiedy Lechiści schodzili z trybun.
To nie pierwszy tego rodzaju przypadek... Swego czasu została przerwana relacja z meczu Ruchu z Odrą Opole, a ze świeższych spraw mecz katowiczan vs Wiśle Płock puszczony został od 25 minuty. I to ma byc promocja piłki nożnej? Protestujemy jak podczas ostaniej kolejki przeciwko OE. Podobny protest powinnismy jako kibice zoorganizowac przeciwko TVP, która daje co rusz dowody braku profesjonalizmu
Ci co mieli okazje ogladac mecz Lechii Gdańsk z Wartą za posrednictwem 3TVP Zdenerwował mnie fakt, ze transmisja została przerwana z powowodu... konwencji PiS!
To nie pierwszy tego rodzaju przypadek... Swego czasu została przerwana relacja z meczu Ruchu z Odrą Opole, a ze świeższych spraw mecz katowiczan vs Wiśle Płock puszczony został od 25 minuty. I to ma byc promocja piłki nożnej? Protestujemy jak podczas ostaniej kolejki przeciwko OE. Podobny protest powinnismy jako kibice zoorganizowac przeciwko TVP, która daje co rusz dowody braku profesjonalizmu
WieM pisze:Może nie do końca na temat...ale sprawa jest ważna.
To nie pierwszy tego rodzaju przypadek... Swego czsu została przerwana relacja z meczu Ruchu z Odrą Opole, a ze świeższych spraw mecz katowiczan vs Wiśle Płock puszczony został od 25 minuty. I to ma byc promocja piłki nożnej? Protestujemy ajk podczas ostaniej kolejki przeciwko OE. Podobny protest powinnismy jako kibice zoorganizowac przeciwko TVP
Kompletny brak brak profesjonalizmu![]()
Czekajac w niedzielny wieczor na skroty spotkan 1 ligi w tvn 24 widzialem wypowiedz A.Leppera ktory byl bardzo zbulwersowany tym,iz w trakcie meczu Lechii puszczono wlasnie jakies tam pisowskie bzdety.Nie wiem dokladnie bo nie widzialem calej wypowiedzi.
Ty czy ja jestesmy tym wkurwieni , ale niestety.Dla nas kibicow mecz byl wazniejszy ale patrzac ogolnie konwencja PIS byla wazniejszym wydarzeniem w wymiarze spolecznym.WieM pisze:Może nie do końca na temat...ale sprawa jest ważna.
To nie pierwszy tego rodzaju przypadek... Swego czasu została przerwana relacja z meczu Ruchu z Odrą Opole, a ze świeższych spraw mecz katowiczan vs Wiśle Płock puszczony został od 25 minuty. I to ma byc promocja piłki nożnej? Protestujemy jak podczas ostaniej kolejki przeciwko OE. Podobny protest powinnismy jako kibice zoorganizowac przeciwko TVP, która daje co rusz dowody braku profesjonalizmu![]()
Tak samo jak przerywali filmy czy programy podczas atakow na WTC w 2001.Dziwne jest tylko to , ze przeciez konwencja PISu nie byla robione niespodziewanie i wczesniej znana byla godzina jej poczatku , wiec skoro TVP decyduje sie na transmisje meczow 2 ligi to co cos jest niehalo...
Właśnie obejrzałem ściągniętą z neta pierwszą połowę meczu Lech - GKS i tam jedynie mówili coś w stylu żeby się opamiętać i zastanowić, czy race są tak naprawdę potrzebne, żeby porozmawiać o tym i nie, że nie jest to wynik jedynie oe i pzpnfcb pisze:nie mam canal + i nie wiem co tam mowili o protescie, ale na tvn w programie Orange Ekstraklasa nawet nie wspomnieli i nie pokazali pustych trybun
Protest został zauważony przez "Gazetę Wyborczą", a dokładniej przez piszącego dla niej Jacka Sarzało. Ogólnie rzecz biorąc zjechał on manifestację niemiłosiernie. W jego felietonie można było przeczytać min. o kibicach Lecha, którzy domagają się pozwolenia na odpalanie pirotechniki na stadionie, a sami obrzucają na Wiśle fajerwerkami sektory gospodarzy i o "wiszących na ogrodzeniach polskich stadionów płacht pozszywanych prześcieradeł z potwornie pretensjonalnymi rysunkami i hasłami". Zaproponował również protestującym kibicom "genialne" - w jego mniemaniu - rozwiązanie...rezygnację z odpalania rac.
Zainteresowanych owymi wypocinami odsyłam do dodatku sportowego "Gazety Wyborczej".
Zainteresowanych owymi wypocinami odsyłam do dodatku sportowego "Gazety Wyborczej".