Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

pijany powietrzem

Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

Post autor: pijany powietrzem »

Ruch pojedzie z Wisłą do Zabrza?
iparts.pl
siwy123

Post autor: siwy123 »

Kibic_janusz pisze: 01.02.2019, 00:51 Czy Okocimski Brzesko miał kiedyś jakieś starcie z Cracovią? Skąd taka niechęć do Cracovii w Brzesku?
Okocimskiemu zawsze było bliżej w stronę klubów przychylnych Wiśle.
KSGKSW

Post autor: KSGKSW »

pijany powietrzem pisze: 01.02.2019, 04:36 Ruch pojedzie z Wisłą do Zabrza?
Oni tylko na swoje mecze nie jeździli do Zabrza z Widzewem wielokrotnie widziani
mateusznow

Post autor: mateusznow »

Dodatkowo Okocimski ma kosę z Sandecją.
Kibic_janusz

Post autor: Kibic_janusz »

Okocimskiemu zawsze było bliżej w stronę klubów przychylnych Wiśle.
Jak się lata temu ustawiali z Unią to też im było bliżej? Do jakiej jeszcze ekipy zwiazanej z Wisłą OKS ma blisko?
kat.

Post autor: kat. »

Animozje na linii Unia - OKS nie miały nic wspólnego z jakąś szeroką zmianą sympatii w obu ekipach i TSW. Cały region byłego tarnowskiego od Bochni po Tarnów od dawna jest bardziej przychylny Wiśle, nawet jak relacje lokalnych ekip z Wisłą bywały chłodne / nijakie.
ot co

Post autor: ot co »

Okocimski swego czas miał układ z BKS-em Bochnia.Wiadomo, że na BKS-ie nigdy nic szczególnego się nie działo.Podziałali rundę, czy sezon, a potem przez 2-3 ich nie było w ogóle.Ale Bochnia i BKS to Wisła.

Poza tym, z tego co pamiętam, to Okocimski już ładnych parę lat temu odciął się od jakichkolwiek pro-wiślackich sympatii.
koscik_Okocimski

Post autor: koscik_Okocimski »

Czy Okocimski Brzesko miał kiedyś jakieś starcie z Cracovią?
Cracovia wyremontowała nam w latach dziewięćdziesiątych stadion ;), ale to były czasy takiej formy chuligańskiej Cracovii, że o starciu nie mogło być mowy, różnica niesamowita.
Z moich czasów nic większego się nie wydarzyło. Jedyne co mi przychodzi do głowy to stara czwarta liga i akcja Cracovii w Brzesku podczas której zostawiają samochody i swojego ziomeczka.

Skąd taka niechęć do Cracovii w Brzesku?
Za sprzęt.
Jak już ktoś wcześniej wspomniał region jest przychylny Wiśle, a ja już też tu kiedyś chyba pisałem, że kibicowanie na Okocimskim zaczęło się trochę z "podpatrywania" Wisły a to automatycznie budziło niechęć do Cracovii. W naszym pokoleniu to "uprzedzenie" do Cracovii to już bardziej czasy fajnych spotkań z Tarnovią w starej czwartej lidze.
Nie łączyłbym kosy z Sandecją jako wyznacznika naszej niechęci do Cracovii. To są dwie różne sprawy a Sandecja w Brzesku zawsze traktowana była/jest inaczej, niż pozostała część rodziny Cracovii.
dres i kaptur

Post autor: dres i kaptur »

Znajde gdzieś relacje kibicowskie z dwumeczu Cracovia-Shkendija Tetowo?
Rodowity1928

Post autor: Rodowity1928 »

Kto pierwszy użył sformułowania ustawka ?? ;)
PCHLG

Post autor: PCHLG »

Rodowity1928 pisze: 21.02.2019, 07:14 Kto pierwszy użył sformułowania ustawka ?? ;)
Pierwsza oficjalna w 1998 roku Lechia-Arka, opisana w "Fan Śląsku", czyli pewnie ktoś z tej tróki...
ślusarz

Post autor: ślusarz »

Mam pytanie do normalnych osob z Lechii ktore jeszcze sie tu udzielaja na forum.
Gdybym mial zapytac was o 3 najwieksze kibicowskie kosy na chwile obecna to kogo wymienilibyscie teraz i jak to sie zmienilo na przestrzeni ostatnich kilkunastu lat? Domyslam sie,ze derbowy rywal nr 1 a jak dalej?
kibolteoretyk

Post autor: kibolteoretyk »

Ogladajac dzisiejsze mecze tak jakos zauwazylem, ze dawno wywiadow z pilkarzami nie przeprowadzala Sonia Sledz. Wygooglowalem i dowiedzialem sie, ze juz nie pracuje dla nc+. Ktos sie orientuje co bylo powodem odejscia? ew. Czy pracuje nadal gdzies w tv??
SMSDonJuan

Post autor: SMSDonJuan »

Mnie od jakiegoś czasu zastanawia, czy w Polsce nastanie dzień, w którym przy jednym klubie będą dwie ekipy, które mają oddzielną politykę zgód i układów.
Chociaż bardziej zastanawiam się nad tym, które miasto będzie tym pierwszym. Przy aktualnych tańcach na ch*ju w temacie zmian zgód wydaje się to nieuniknione.
Stawiam, że pierwsza będzie krakowska Wisła i nowe Socios będzie oficjalnie wspierało się z częścią Śląska i Lechii, natomiast rozbite rekiny zostaną przy swoich nowych ziomkach.
Mareczek86

Post autor: Mareczek86 »

Socios ma w to wyjebane, chce pomóc klubowi i nie angażuje sie kibcowsko.
htsk4

Post autor: htsk4 »

ślusarz pisze: 21.02.2019, 09:17 Mam pytanie do normalnych osob z Lechii ktore jeszcze sie tu udzielaja na forum.
Gdybym mial zapytac was o 3 najwieksze kibicowskie kosy na chwile obecna to kogo wymienilibyscie teraz i jak to sie zmienilo na przestrzeni ostatnich kilkunastu lat? Domyslam sie,ze derbowy rywal nr 1 a jak dalej?
Pewnie ile osób tyle opinii,ale myślę,że -oczywiście poza rywalką z za Sopotu-w top 3 na pewno kiedyś była Pogoń Szczecin,na którą obecnie nie ma jakiegoś wielkiego ciśnienia.Ogólnie były i są kluby nielubiane w Gdańsku od zawsze,np Cracovia,Polonia Bytom,Motor Lublin,Górnik,itp Jeśli chodzi o czasy obecne,to na pewno wysoko w takim topie jest Legia,czy przynajmniej dwa kluby z WRWE. :)
Lari

Post autor: Lari »

JerseyStilon pisze: To już pokazuje, że ta strona jest "mało kumata". Inna sprawa, że z 90% tych fejsbukowych stron kibicowskich to po prostu dno. Osobiście z takich typu stron śledzę jedynie oficjalną stronę kibicowską mojego klubu i zgodowiczów. Zapewne podobnie robi sporo osób, oczywiście z różnych klubów.
To fakt. Ostatnio "zalajkowałem" profil SO, ale wymiękłem, gdy zobaczyłem relację o tym, że młoda Stal Rzeszów zrobiła wspólnie tarcze z młodymi Karpatami a potem poszli razem na obiad...
siemianowiczanie

Post autor: siemianowiczanie »

Od dłuższego czasu zastanawia mnie symbolika tego czarnego fragmentu (w prawym górnym rogu) w herbie Legii. Oficjalnie w herbie tego nie ma a na niektórych pracach czy flagach jest.

https://legionisci.com/zdjecia/12graffiti_wfs149.jpg

Drugie pytanie odnośnie tych flag. Która jest starsza, Lecha czy Widzewa?
http://moimklubemrts.blox.pl/resource/k06.jpg
http://radiopoznan.fm/informacje/pozost ... cje-grobow
rzutkarny

Post autor: rzutkarny »

siemianowiczanie pisze: 02.03.2019, 16:59 Od dłuższego czasu zastanawia mnie symbolika tego czarnego fragmentu (w prawym górnym rogu) w herbie Legii. Oficjalnie w herbie tego nie ma a na niektórych pracach czy flagach jest.

Powiedzmy, że jest to substytut tarczy z h, której na Legii nie spotkasz.
siemianowiczanie

Post autor: siemianowiczanie »

rzutkarny pisze: 02.03.2019, 18:38
siemianowiczanie pisze: 02.03.2019, 16:59 Od dłuższego czasu zastanawia mnie symbolika tego czarnego fragmentu (w prawym górnym rogu) w herbie Legii. Oficjalnie w herbie tego nie ma a na niektórych pracach czy flagach jest.

Powiedzmy, że jest to substytut tarczy z h, której na Legii nie spotkasz.
Patrząc na to na których flagach tak jest, to podobnie myślałem, ale pewności nie było. Dzięki za odpowiedź
S.G.

Post autor: S.G. »

Może ktoś z Śląska W. opisać zgodę z Miedzią Legnica? Jak doszło do zgody? W latach 80 kontakty Miedzianka miała z ŁKS-em i wy też czy to był powód?
Gryfus

Post autor: Gryfus »

BIV pisze: 04.03.2019, 17:32 Pytanie do kibiców szczecińskiej Pogoni. Czy ktos taki jak Andrzej Kiełek faktycznie istnial i byl w jakikolwiek sposob kiedyś zwiazany z Pogonia? Oprocz oczywiscie pilnowania biletow ;)
Jak nie, to skad sie wzial (chodzi mi o nazwisko, nie o "obowiazki podczas wyjazdów")? Pamieta ktos?
Andrzej Kiełek jest postacią autentyczną oraz czynnym kibicem Pogoni Szczecin
Czapka

Post autor: Czapka »

Andrzej jest czynnym wyjazdowiczem. Pomimo lat na karku i pojawiających się siwych włosów nie odpuszcza. Ostatnio był na wyjeździe w Krakowie ze swoją autorską flagą.
Jest bardzo ważną osobą w środowisku kibiców Pogoni Szczecin, gdyż odpowiada za kupno biletu grupowego dla wszystkich wyjazdowiczów. Niestety pomimo silnych starań, Pan konduktor nie był w stanie znaleźć Andrzeja, który całą trasę Szczecin - Kraków czekał z biletem w ręku, w celu okazania uprawnienia do przemieszczania się tymże pociągiem.
Chodzą słuchy, że Andrzej jest niekwestionowanym Mistrzem Polski w zabawę w chowanego.
storczyk88

Post autor: storczyk88 »

Czapka pisze: 10.03.2019, 02:18 Andrzej jest czynnym wyjazdowiczem. Pomimo lat na karku i pojawiających się siwych włosów nie odpuszcza. Ostatnio był na wyjeździe w Krakowie ze swoją autorską flagą.
Jest bardzo ważną osobą w środowisku kibiców Pogoni Szczecin, gdyż odpowiada za kupno biletu grupowego dla wszystkich wyjazdowiczów. Niestety pomimo silnych starań, Pan konduktor nie był w stanie znaleźć Andrzeja, który całą trasę Szczecin - Kraków czekał z biletem w ręku, w celu okazania uprawnienia do przemieszczania się tymże pociągiem.
Chodzą słuchy, że Andrzej jest niekwestionowanym Mistrzem Polski w zabawę w chowanego.
A to prawda, że ma za sobą jakieś szlaki lotnicze na tzw. gapę? Jeśli prawda to flaga zasłużona w stu procentach hehe.
750ml

Post autor: 750ml »

Raz pomylił samoloty i z Budapesztu do Berlina na gape wracał :-)
leniwiec

Post autor: leniwiec »

Przecież nie jedna ekipa odpalała choćby wokół całego stadionu z mojego podwórka nie raz na krytej choćby napis Pogoń z rac, czy też wokół całego stadionu na debiucie jupiterów.Inne ekipy na 100% też tak odpalały.
czapaBP

Post autor: czapaBP »

nowa19ts06huta pisze: 10.03.2019, 13:37 Pytam akurat o czasy od kiedy race są najpoważniejszym przestępstwem w tym kraju i bardziej ściganym niż prawdziwe przestępstwa.
2017 pasuje?
Obrazek
bubus79

Post autor: bubus79 »

Pytanie do kogoś z Rakowa.
Gdzie będziecie rozgrywać mecze, jeśli awansujecie do ekstraklasy? Wiadomo coś na ten temat?
Mały1234

Post autor: Mały1234 »

Najprawdopodobniej w Sosnowcu.
pijzemna

Post autor: pijzemna »

Jak to się ma do zapowiedzi PZPN, że nie będzie przyzwolenia na rozgrywanie meczy poza swoim stadionem/miastem? Zdaje się Sandecja miała być ostatnim klubem, któremu to się udało. Czy w Częstochowie jest plan remontu stadionu albo budowy nowego obiektu?
FG_

Post autor: FG_ »

Ultras1312 pisze: 10.03.2019, 12:40 Na Ruchu również odpalane zza ogrodzenia multum razy
multum razy czyli 2 razy. Pajacu :)
UrzadSkarbowy

Post autor: UrzadSkarbowy »

Pamięta ktoś kiedy miał miejsce ostatni grubszy wjazd z bramą na poziomie ekstraklasy i 1 ligi?
P141171215B

Post autor: P141171215B »

UrzadSkarbowy pisze: 17.03.2019, 09:28 Pamięta ktoś kiedy miał miejsce ostatni grubszy wjazd z bramą na poziomie ekstraklasy i 1 ligi?
EKlapa pewnie Legia-Jaga, Piasta nie liczę. Chyba, że pytasz o wejście na sektor z bramą
ObiektywnyFANATYK

Post autor: ObiektywnyFANATYK »

Z tego co wiem to "wjazd z bramą" to nic innego tylko wejście na stadion po wyłamaniu/otwarciu bramy przy okazji oklepując paru securitów.
No chyba że coś sie zmieniło.
leniwiec

Post autor: leniwiec »

Śląsk-Pogoń i flaga Lechii😉
Egon1983

Post autor: Egon1983 »

Mały1234 pisze: 14.03.2019, 09:23 Najprawdopodobniej w Sosnowcu.
Stadion w Sosnowcu powinien być przerobiony na skansen.
factoryproject

Post autor: factoryproject »

Egon1983 pisze: 17.03.2019, 14:13
Mały1234 pisze: 14.03.2019, 09:23 Najprawdopodobniej w Sosnowcu.
Stadion w Sosnowcu powinien być przerobiony na skansen.
A niby czemu ?
Lepszy stary, klimatyczny w Sosnowcu niż te wszystkie nowe w Ekstraklapie.
Stare stadiony też mają swój, urok, może nie ma tam zadaszenia itp., ale za to jest klimat i łatwiej coś podziałać.
Zupełnie Zielony.

Post autor: Zupełnie Zielony. »

Pytanie do Widzewiaków. Jaką trasą jechał wasz specjał do Rzeszowa oraz na jakich stacjach miał przystanki (chodzi o dosiadanie się fc)
chojenki

Post autor: chojenki »

Zupełnie Zielony. pisze: 17.03.2019, 19:11 Pytanie do Widzewiaków. Jaką trasą jechał wasz specjał do Rzeszowa oraz na jakich stacjach miał przystanki (chodzi o dosiadanie się fc)
Warszawa, Radom, Kielce
Biruang

Post autor: Biruang »

Zupełnie Zielony. pisze: 17.03.2019, 19:11 Pytanie do Widzewiaków. Jaką trasą jechał wasz specjał do Rzeszowa oraz na jakich stacjach miał przystanki (chodzi o dosiadanie się fc)
Łódź - Tomaszów Mazowiecki - Opoczno - Kraków Płaszów - Rzeszów
ODPOWIEDZ