Podbijam, juz od miesiąca tego szukam

Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
pangrzegorz1975, trapi mnie jaka była Wasza czyli Polonii Bytom liczba na drugoligowym meczu na Wiśle Kraków w sierpniu 1994 roku ??? i czy zachowały się jakieś foty lub opis z tego meczu ?
-
O ile pamietam było około 150 osób,fotki raczej ciężko znalezc
Z klubu prekursorów polskiego ruchu kibicowskiego
-
co prawda nie do mnie, ale jeżeli myślimy o tym samym meczu to o ile mnie pamięć nie myli to były 2 lub 3 autobusy, możliwe, że jakieś auto i może ktoś pociągiem (jeżeli to dosłownie kilka osób), zdjęcia z tego meczu widziałem w prywatnej kolekcji wiele lat temu, film to nawet mam ja, ale niestety na vhs i na dzień dzisiejszy nie mam możliwości jego odtworzenia (nawet nie wiem na której kasecie :( ).Polish Power pisze: ↑15.06.2018, 13:02pangrzegorz1975, trapi mnie jaka była Wasza czyli Polonii Bytom liczba na drugoligowym meczu na Wiśle Kraków w sierpniu 1994 roku ??? i czy zachowały się jakieś foty lub opis z tego meczu ?
-
autobusów byly wtedy 3 sztuki
Z klubu prekursorów polskiego ruchu kibicowskiego
-
Dlatego ze jest HANYSEM !!! których my sie nie tykamy ...DoZo(L)... pisze: ↑15.06.2018, 06:37Pamiętam, że nasz (prawdziwy!) KICI jest w-wski od kilkudziesięciu lat, a ciebie nie trapi dlaczego?LujanBrychczy pisze: ↑15.06.2018, 01:33Dziękuje :)
Tylko pamiętaj,że ten nasz warszawski Kici jest ... ino z Bytomia :)
Trapi mnie to w c*** !!! czyli jeak jest warszawski to czyli SŁOIK !!
-
O co chodzi i kto zakładał klub Górnik Nowe Miasto Wałbrzych?? Kibice czy działacze nie mogli sie dogadać? na który klub chodza kibice?
-
Poda ktoś jak liczbowo wyglądał słynny mecz na Śląskim z Angolami w 1993 r ? Tzn interesują mnie liczby takich ekip jak:
Lechia/Arka
Wisła/Cracovia
Widzew/ŁKS
oraz Legia, Lech, Śląsk, ekipy górnośląskie itd
Lechia/Arka
Wisła/Cracovia
Widzew/ŁKS
-
Lechia&Śląsk ok 600Polish Power pisze: ↑27.06.2018, 12:10Poda ktoś jak liczbowo wyglądał słynny mecz na Śląskim z Angolami w 1993 r ? Tzn interesują mnie liczby takich ekip jak:
Lechia/Arka
Wisła/Cracovia
Widzew/ŁKS
-
W podobnym temacie jak wyżej.Orientuje się ktoś ilu Polaków było na meczu rewanżowym w tych samych eliminacjach na Wembley :Anglia – Polska 3:0 (8.09.1993)?
-
-
pytanie do kibiców Wisły Płock.
kibicowaliście Petrochemii Płock w latach 90 czyli od momentu powstania waszego ruchu kibicowskiego czy działo się coś u was na trybunach wcześniej?? czy po powrocie do nazwy Wisła był u was podział na trybunach? Przypominam sobie, ze starych zdjęć, dwie grupy na stadionie jedna utażsamiająca się ze starą nazwą "Petrochemia" tak było?
kibicowaliście Petrochemii Płock w latach 90 czyli od momentu powstania waszego ruchu kibicowskiego czy działo się coś u was na trybunach wcześniej?? czy po powrocie do nazwy Wisła był u was podział na trybunach? Przypominam sobie, ze starych zdjęć, dwie grupy na stadionie jedna utażsamiająca się ze starą nazwą "Petrochemia" tak było?
-
Akurat u nich ma się to nijak... cześć kibicowała Wiśle, cześć Petrochemii. W sumie największy twór w Europie, Chce się rzec: Wisła, Petra, Petrochemia- jeden c...modest pisze: ↑30.06.2018, 15:24pytanie do kibiców Wisły Płock.
-
Z tego co pamietam to po zmianie nazwy z Petrochemia na Wisła ich chuliganka utożsamiała sie z poprzednia nazwa, pod którą rozwinął sie u nich ruch kibicowski i walczyli jako Petra (chcieli tez żeby w relacjach kibicowskich tak ich określać). Natomiast cześć osób (pikniki i ultrasi?) cieszyli sie ze zmiany nazwy i mieli podział na trybunach (rożne flagi, szaliki itp) Ciekawe jak jest teraz? Nadal H to Petra?LujanBrychczy pisze: ↑01.07.2018, 01:49Akurat u nich ma się to nijak... cześć kibicowała Wiśle, cześć Petrochemii. W sumie największy twór w Europie, Chce się rzec: Wisła, Petra, Petrochemia- jeden c...modest pisze: ↑30.06.2018, 15:24pytanie do kibiców Wisły Płock.
-
Miała, nawet wyszedł taki szal z nazwami Wisła-Petra-Orlen
[link]
[link]
Hitler, Stalin, Che Guevara jeden c*** a wiele twarzy.
-
miał i z tego co pamietam nawet klub sponosrował kibiców. Na jakims meczu wyjazdowym nawet policja oddzielała kibiców klubu od tych normalnych. Wisła to chyba była ta pierwsza nazwa klubu zmieniona przez firme sponsora.
-
Wczoraj po raz pierwszy odbyła się parada pedałów w Rzeszowie. Dziwologąów zebrało się kilkuset. Narodowców było może, ze 100 w tym ... 30 os z Resovii (sami na tyle się określili).
Nie wiem czy jak tylko mam takie wrażenie, że ruchy lewackie rosną w siłe? że jest ich co raz wiecej, i to na ulicach? organizują takie parady itd? Narodowców nie widać tak jak jeszcze 5 lat temu. Mamy tylko 11.11 i tyle.
Jak to możliwe, że Resovia 3 tyg temu zbiera sie w 900 osob w młynie , a na tak ważne wydarzenie pokazuje sie w 30 osob ???
Nie wiem czy jak tylko mam takie wrażenie, że ruchy lewackie rosną w siłe? że jest ich co raz wiecej, i to na ulicach? organizują takie parady itd? Narodowców nie widać tak jak jeszcze 5 lat temu. Mamy tylko 11.11 i tyle.
Jak to możliwe, że Resovia 3 tyg temu zbiera sie w 900 osob w młynie , a na tak ważne wydarzenie pokazuje sie w 30 osob ???
-
Dlaczego tylko pijesz do Resovii ? Stal teź jest z Rzeszowa z resztą wpisu się zgodzę
-
Tyfus88 pisze: ↑01.07.2018, 15:14Wczoraj po raz pierwszy odbyła się parada pedałów w Rzeszowie. Dziwologąów zebrało się kilkuset. Narodowców było może, ze 100 w tym ... 30 os z Resovii (sami na tyle się określili).
Bo środowisko jest niczym papierowy tygrys, w stosunku do tego co było np 10-15 lat temu, inni ludzie, inne przekonania, inne „ważniejsze sprawy”, idealny przykład masz - Śląsk Wrocław robi rzeczy u swojej niby ostrej kosysprawa Rolika (Widzew), Wiec nie dziw się ze nie ma ludzi na takiej manifestacji jak środowisko jakie jest obecnie każdy widzi. Smutne.
-
Bo Resovia dała relację z tego, że tam byli, ale masz racje brak Stali to również klapa. Obie ekipy na takie kontrmanifestacje powinny się mobilizować w imię wspólnych wartości. Niestety obecnie na ulicach lewactwo jest co raz bardziej widoczne i liczniejsze (i nasz MN raz do roku nic nie da). Małymi krokami rosną w siłę, ku bierności prawicowców/wolnościowców , którzy nic nie robia.mateusznow pisze: ↑01.07.2018, 15:33Dlaczego tylko pijesz do Resovii ? Stal teź jest z Rzeszowa z resztą wpisu się zgodzę
-
Zarówno Wisła (1955-1992) jak i Petrochemia (1992-2002, z dwuletnią przerwą na Orlen Płock i Petro Płock) są w użyciu wśród kibiców. Nazwa Petrochemia obowiązywała w "złotych" latach 90-tych, używana jest więc obecnie przez kibiców spod znaku H, co widać po flagach.Kraina Pomarańczy pisze: ↑01.07.2018, 10:18Z tego co pamietam to po zmianie nazwy z Petrochemia na Wisła ich chuliganka utożsamiała sie z poprzednia nazwa, pod którą rozwinął sie u nich ruch kibicowski i walczyli jako Petra (chcieli tez żeby w relacjach kibicowskich tak ich określać). Natomiast cześć osób (pikniki i ultrasi?) cieszyli sie ze zmiany nazwy i mieli podział na trybunach (rożne flagi, szaliki itp) Ciekawe jak jest teraz? Nadal H to Petra?LujanBrychczy pisze: ↑01.07.2018, 01:49Akurat u nich ma się to nijak... cześć kibicowała Wiśle, cześć Petrochemii. W sumie największy twór w Europie, Chce się rzec: Wisła, Petra, Petrochemia- jeden c...modest pisze: ↑30.06.2018, 15:24pytanie do kibiców Wisły Płock.
A co do kolegi używającego nicku odnoszacego się do pewnego znanego piłkarza, nie wstyd tak szydzić z kaprysów właściciela mając na względzie doświadczenia z ITI i świadomość, że prezesem klubu był generał armii czerwonej Jurij Wiaczesławowicz Bordziłowski? :)
-
Był również prezesem PZPNu takie były czasy milicja, wojsko, zaklady pracy były podczepione pod kluby a piłkarze pieniądze dostawali z wypłat w owych instytucjach.fanatico pisze: ↑02.07.2018, 19:22Zarówno Wisła (1955-1992) jak i Petrochemia (1992-2002, z dwuletnią przerwą na Orlen Płock i Petro Płock) są w użyciu wśród kibiców. Nazwa Petrochemia obowiązywała w "złotych" latach 90-tych, używana jest więc obecnie przez kibiców spod znaku H, co widać po flagach.Kraina Pomarańczy pisze: ↑01.07.2018, 10:18Z tego co pamietam to po zmianie nazwy z Petrochemia na Wisła ich chuliganka utożsamiała sie z poprzednia nazwa, pod którą rozwinął sie u nich ruch kibicowski i walczyli jako Petra (chcieli tez żeby w relacjach kibicowskich tak ich określać). Natomiast cześć osób (pikniki i ultrasi?) cieszyli sie ze zmiany nazwy i mieli podział na trybunach (rożne flagi, szaliki itp) Ciekawe jak jest teraz? Nadal H to Petra?LujanBrychczy pisze: ↑01.07.2018, 01:49
Akurat u nich ma się to nijak... cześć kibicowała Wiśle, cześć Petrochemii. W sumie największy twór w Europie, Chce się rzec: Wisła, Petra, Petrochemia- jeden c...
A co do kolegi używającego nicku odnoszacego się do pewnego znanego piłkarza, nie wstyd tak szydzić z kaprysów właściciela mając na względzie doświadczenia z ITI i świadomość, że prezesem klubu był generał armii czerwonej Jurij Wiaczesławowicz Bordziłowski? :)
-
Są jakieś aktualne przykłady sytuacji, w której FC danego klubu gra w wyższej klasie rozgrywek?
:3
-
Szukał by gdzieś w okolicach Bydgoszczy .
Gůrny Ślůnzek, rostomjyuy Hajmatland!
-
-
Szczególnie w okresie stalinizmu :) Myślę, że dyskusja zmierza w kierunku niezbyt związanym z tematem. Czas kończyć forumową obstrukcję i zaapelować o szacunek do rywala zza miedzy.jestesmywaszastolica pisze: ↑03.07.2018, 11:32Nie możesz zapomnieć o tym, że kiedy Bordziłowski był prezesem PZPN, to akurat kibice z Płocka zapoczątkowali bojkot PZPN i aktywnie zwalczali jego osobę ;)LegionKing pisze: ↑03.07.2018, 03:10Był również prezesem PZPNu takie były czasy milicja, wojsko, zaklady pracy były podczepione pod kluby a piłkarze pieniądze dostawali z wypłat w owych instytucjach.fanatico pisze: ↑02.07.2018, 19:22
Zarówno Wisła (1955-1992) jak i Petrochemia (1992-2002, z dwuletnią przerwą na Orlen Płock i Petro Płock) są w użyciu wśród kibiców. Nazwa Petrochemia obowiązywała w "złotych" latach 90-tych, używana jest więc obecnie przez kibiców spod znaku H, co widać po flagach.
-
Czemu u nas nie da się takiej piosenki piłkarskiej zrobić, tylko same albo pedalskie albo koko spoko.
https://www.youtube.com/watch?v=FgMi9xs ... gMi9xsY-Ew
Tolerancja cnotą ludzi bez przekonań.
-
Bo nasz scena muzyczna leży i kwiczy.luc pisze: ↑07.07.2018, 10:10Czemu u nas nie da się takiej piosenki piłkarskiej zrobić, tylko same albo pedalskie albo koko spoko.
Mamy do wyboru albo gówno śpiewane przez 60 latków, co to zatrzymali się w latach 70, albo disco polo, które również jest dnem muzycznym.
Młode pokolenie piosenkarzy to również sam syf i beztalencia, których sukces jest wciskany na siłę do tv/radia/internetu i pozostałych mediów.
Na dzień dzisiejszy.. aż mi to przez klawiaturę nie chce przejść no ale taki jest fakt, że jedynym gatunkiem w Polsce, który ma do zaoferowania coś więcej jest rap. No ale zaś rap niezbyt się nadaje na taki "hymn"
Rock leży i kwiczy, scena metalowa to totalna nisza, alternatywna w Polsce nie istnieje, elektroniczna się niezbyt nadaje, światowych gwiazd nie mamy, żeby mieć chociaż te jedno popularne nazwisko(bo Behemoth raczej by nie przeszedł)
Pozostaje niestety discopolowe lub popowe gówno, które jest tym samym syfem od wielu lat.
Największy problem jest taki, że nawet jeśli jakiś nieznany zespół nagra coś fajnego to i tak nie mają dosłownie żadnej szansy żeby się wybić, bo Polskie gównowytwórnie ze swoimi gównogwiazdkami by spazmów dostali, gdyby Polacy zagłosowali na tzw. zespół z piwnicy, a nie ich milionowe twory.
-
-
Krotkie pytanie.
Jesli mecz nie jest zgloszony jako impreza masowa, czy za odpalenie piro groza jakies konsekwencje ?
Jesli mecz nie jest zgloszony jako impreza masowa, czy za odpalenie piro groza jakies konsekwencje ?
-
Widzew FCTM nie udziela się na Lechii
-
No to Błękitni Ropczyce i Wisłoka Dębica w sezonie 16/17 (Wisłoka w okręgówce, Błękitni w IV lidze)Rzezimieszek pisze: ↑08.07.2018, 03:21Widzew FCTM nie udziela się na Lechii
-
W pytaniu jest wyraznie zaznaczone aktualne .
Gůrny Ślůnzek, rostomjyuy Hajmatland!
-
Co do kibiców Błękitnych Ropczyce (którzy zarazem są fc KSW) to od wielu, wielu lat nie udzielają się na własnym podwórku.
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
-
Już nie czepiaj sie korzeni Lucjana, ale dziwi mnie to, ze po upływie tylu lat dalej cala Polska nie wie czy jest Wisła czy Petra (wiadomo c*** z Petrochemia i Orlenem bo sponsorów mozna miec wielu). Co wiecej - nie wie pół Polski a i WY sami nie wiecie kim jesteściefanatico pisze: ↑02.07.2018, 19:22Zarówno Wisła (1955-1992) jak i Petrochemia (1992-2002, z dwuletnią przerwą na Orlen Płock i Petro Płock) są w użyciu wśród kibiców. Nazwa Petrochemia obowiązywała w "złotych" latach 90-tych, używana jest więc obecnie przez kibiców spod znaku H, co widać po flagach.Kraina Pomarańczy pisze: ↑01.07.2018, 10:18Z tego co pamietam to po zmianie nazwy z Petrochemia na Wisła ich chuliganka utożsamiała sie z poprzednia nazwa, pod którą rozwinął sie u nich ruch kibicowski i walczyli jako Petra (chcieli tez żeby w relacjach kibicowskich tak ich określać). Natomiast cześć osób (pikniki i ultrasi?) cieszyli sie ze zmiany nazwy i mieli podział na trybunach (rożne flagi, szaliki itp) Ciekawe jak jest teraz? Nadal H to Petra?LujanBrychczy pisze: ↑01.07.2018, 01:49
Akurat u nich ma się to nijak... cześć kibicowała Wiśle, cześć Petrochemii. W sumie największy twór w Europie, Chce się rzec: Wisła, Petra, Petrochemia- jeden c...
-
No masz wyjaśnione, że Petrochemia to osoby z pod znaku H tzn powstali w tym okresie i się z tym utożsamiają, a Wisła to dawna nazwa do której wrócono i nie ma z tym problemu.LujanBrychczy pisze: ↑09.07.2018, 03:11Już nie czepiaj sie korzeni Lucjana, ale dziwi mnie to, ze po upływie tylu lat dalej cala Polska nie wie czy jest Wisła czy Petra (wiadomo c*** z Petrochemia i Orlenem bo sponsorów mozna miec wielu). Co wiecej - nie wie pół Polski a i WY sami nie wiecie kim jesteściefanatico pisze: ↑02.07.2018, 19:22Zarówno Wisła (1955-1992) jak i Petrochemia (1992-2002, z dwuletnią przerwą na Orlen Płock i Petro Płock) są w użyciu wśród kibiców. Nazwa Petrochemia obowiązywała w "złotych" latach 90-tych, używana jest więc obecnie przez kibiców spod znaku H, co widać po flagach.Kraina Pomarańczy pisze: ↑01.07.2018, 10:18
Z tego co pamietam to po zmianie nazwy z Petrochemia na Wisła ich chuliganka utożsamiała sie z poprzednia nazwa, pod którą rozwinął sie u nich ruch kibicowski i walczyli jako Petra (chcieli tez żeby w relacjach kibicowskich tak ich określać). Natomiast cześć osób (pikniki i ultrasi?) cieszyli sie ze zmiany nazwy i mieli podział na trybunach (rożne flagi, szaliki itp) Ciekawe jak jest teraz? Nadal H to Petra?
-
ile dokładnie flag Górnik wykroił Piastowi podczas ich powrotu z Poznania 2 lata temu?
-
-
Właśnie to nie są wszystkie. Było ich więcej, np. "Szlachta Gliwic", którą specjalnie kilka razy wywiesili u siebie, a także kilka takich, których po prostu nie wypadało wywiesić do góry nogami do tych zdjęć albo "publicznie" palić.
-
Podczas wyżej wymienionej sytuacji, kibice Górnika Zabrze weszli w posiadanie 23 flag Piasta.Ardian pisze: ↑16.07.2018, 13:08Właśnie to nie są wszystkie. Było ich więcej, np. "Szlachta Gliwic", którą specjalnie kilka razy wywiesili u siebie, a także kilka takich, których po prostu nie wypadało wywiesić do góry nogami do tych zdjęć albo "publicznie" palić.
1. Honor Miasta
2. Zatorze
3. Szobiszowice (H)
4. Piast Gliwice ''Wasza nienawiść czyni nas silniejszymi''
5. Piast Gliwice Milenium
6. Weterani
7. Waryński
8. Sikornik
9. Obrońców Pokoju
10. Piast Bate
11. Bate Piast
12. FC Zabrze