Zdecydowanie Wisła Sandomierz.

Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Ale to raczej w wielu miastach, zwłaszcza w latach 90. były jakieś podziały, o różnym podłożu. Załoga z osiedla X niekoniecznie lubiła się z chłopakami z osiedla Y, mimo że kibicowali jednemu klubowi. Raczej nic specjalnego, zwłaszcza w porównaniu do wewnętrzej wojny w Białym.
-
Beskid Andrychów z miasta raczej mniej licznego od Sandomierza.
Hitler, Stalin, Che Guevara jeden c*** a wiele twarzy.
-
Jakie relacje na linii Piast Gliwice i GKS Tychy? Neutralne czy bardziej kosa? Wiem ze Cracovia ma kose z Piastem ale to nie zawsze sie przeklada na kose zgod. Dawno nie grali w jednej lidze i ciezko to jednoznacznie ocenic stad moje pytanie. Cala reszta GS jest raczej jasna.
-
kosa, choć bez jakiegoś szczególnego ciśnienia
Na dobre, Na złe, Na zawsze
-
To ja może trochę pytanie z innej beczki, co się stało z flagą Podkarpackiej Ośmiornicy? Jaki żywot w ogóle mają tego typu flagi? Są "komisyjnie" niszczone?
„Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań.”
-
Mnie to dziwi wydawanie ręczników z herbem klubowym a później co tyłek za przeproszeniem wycierasz herbem swojego klubu?
-
Na plaże sa dobre a nie do wycierania d***.szwadron97 pisze: ↑06.06.2018, 10:38Mnie to dziwi wydawanie ręczników z herbem klubowym a później co tyłek za przeproszeniem wycierasz herbem swojego klubu?
-
Dokładnie. Chyba każdy ogarnięty kibic wie co jakich celów użyć taki gadżet jak: ręcznik,koc czy bidon!Sebastian75 pisze: ↑06.06.2018, 10:48Na plaże sa dobre a nie do wycierania d***.szwadron97 pisze: ↑06.06.2018, 10:38Mnie to dziwi wydawanie ręczników z herbem klubowym a później co tyłek za przeproszeniem wycierasz herbem swojego klubu?
-
tak samo można zapytać np.o puszki po energetykach,wypijasz i wyrzucasz do śmietnika puche z herbem
-
to bilety tez zbierajcie wszystkie i w ramke.to samo plakaty meczowe delikatnie zrywac z ogloszen zeby sie nie przedarly.powazne rozkminki macie
-
Ten sam temat tyczy się skarpetek :)szwadron97 pisze: ↑06.06.2018, 10:38Mnie to dziwi wydawanie ręczników z herbem klubowym a później co tyłek za przeproszeniem wycierasz herbem swojego klubu?
A jak to się ma co do tatuaży na nodze (łydce) ?
Wiesz, w sumie koszulka z herbem na plecach tez w ch... słaba bo się w upały pocisz i pot spływa na herb. Wg mnie słabe to :) hehe
I jak ze spodenkami w barwach -w końcu nosisz je na d**** :)
Jest jeszcze jedna kwestia, która mnie bardzo zastanawia. Gadżety ANTY z przekreślonym odwróconym herbem wrogiego klubu. Albo go wywracamy, albo przekreslamy? Tak na chłopski rozum, jak przekreslimy i odwrócimy to jakby... zakazać herbu , któty jest przekreslony który jest odwrócony
-
Co do Gorzyc w sezonie 2016/17 zebrali się raz na meczu z Czarnymi Jasło (coś tam krzyczeli po bramkach) ale poza rtm dopingu jako takiego nie było? W tym sezonie natomiast zebrali się podczas meczu z Pogonią Leżajsk ale ani dopingu ani okrzyku po bramkach nie było. Tak na dobrą sprawę przyszły sezon dla Stali będzie mega atrakcyjny bo do Gorzyc przyjedzie Wisłoka, Igloopol, Stal Sanok, Karpaty, JKS czy Polonia. Może coś tam u nich ruszy ale szczerze wątpię :)patriota85 pisze: ↑01.06.2018, 18:39Stal Gorzyce blisko 3 lata temu zawiesiła działalność.Między czasie zebrali się raz, albo 2 razy i nawet jakieś piro odpalili.Ktoś tam z Gorzyc na Stalówkę jeździ.
-
Chciałbym żeby ktoś mi opisał relację ekip tego samego klubu ale innych dziedzin np. Unia Tarnów w piłkę i żużel albo Row Rybnik żużel i piłka.
To ci sami kibice czy nie.
Albo Resovia piłka i siatkówka.
To ci sami kibice czy nie.
Albo Resovia piłka i siatkówka.
-
Kibice ROW'u wielokrotnie podkreślali, że "ROW Rybnik to tylko piłka".
-
no i konsekwentnie kibice z piłki nie chodzą na żużel ?bez-napinki pisze: ↑12.06.2018, 10:30Kibice ROW'u wielokrotnie podkreślali, że "ROW Rybnik to tylko piłka".
-
Nie wiem jak to wygląda w innych miastach, ale w Rzeszowie jest tak, że na ogół na piłkę chodzą w dużej mierze lokalsi, a na siatkę i żużel mnóstwo przyjezdnych z całego województwa. Po prostu rzeszowska piłka od lat stoi na tym samym gównianym poziomie, a siatka i żużel mają od lat swoją markę. Przy czym w pewnej części na pewno są tacy, którzy chodzą i tu, i tu. O stalowcach się nie wypowiem, bo nie znam tematu, natomiast nie słyszałem, żeby dochodziło do jakichś silniejszych tarć na linii resoviacy (piłka) - resoviacy (siatkówka). Ogólnie jednak raczej dwa światy (siatkarska Resovia od lat nie jest już sekcją CWKS-u), choć na początku wieku ekipa z piłki odwiedzała halę na Podpromiu, ale głównie w poszukiwaniu atrakcji (hala leży blisko Śródmieścia, jednak to już tereny Stali).
-
Zdarzyło mi się 2 razy być pod stadionem ROW-u w trakcie meczu żużlowego i serio byłem w szoku patrząć po blachach samochodów co się tam dzieje. Praktycznie cały GŚ i czeskie rejestracje były widoczne na okolicznych parkingach. Znam może z dwie osoby które oglądają żużel z czego jeden nawet gdzieś tam jeździ, ale nie pamiętam gdzie więc mocno się zdziwiłem, że jest aż tylu osób które tam jeżdzą. Raz też byłem pod sektorem gości gdy przyjechała autokarem jakaś normalna ekipa żużlowa. Kilku łysych i jakieś pitbulle więc nie odbiegali od fanatyków piłkarskich i może ze 50-60 rodzinnych pikników. To była chyba jakaś ekipa z Dolnego Śląska, ale nie skojarze jaka.
-
To pytanie już kieruj do kibiców ROW'u. ;)Mu95 pisze: ↑12.06.2018, 19:01no i konsekwentnie kibice z piłki nie chodzą na żużel ?bez-napinki pisze: ↑12.06.2018, 10:30Kibice ROW'u wielokrotnie podkreślali, że "ROW Rybnik to tylko piłka".
Znam pojedynczych sympatyków Ruchu, który rekreacyjnie jeżdżą pooglądać żużel na dobrym poziomie, bo jest blisko, więc nie dziwota, że można spotkać blaty z całego GŚ. :)Oberschlesien14 pisze: ↑12.06.2018, 20:11Zdarzyło mi się 2 razy być pod stadionem ROW-u w trakcie meczu żużlowego i serio byłem w szoku patrząć po blachach samochodów co się tam dzieje. Praktycznie cały GŚ i czeskie rejestracje były widoczne na okolicznych parkingach. Znam może z dwie osoby które oglądają żużel z czego jeden nawet gdzieś tam jeździ, ale nie pamiętam gdzie więc mocno się zdziwiłem, że jest aż tylu osób które tam jeżdzą. Raz też byłem pod sektorem gości gdy przyjechała autokarem jakaś normalna ekipa żużlowa. Kilku łysych i jakieś pitbulle więc nie odbiegali od fanatyków piłkarskich i może ze 50-60 rodzinnych pikników. To była chyba jakaś ekipa z Dolnego Śląska, ale nie skojarze jaka.
-
Po prostu ludzie ze śląska interesujący się żużlem chodzą na jedyny klub w regionie. A jest to świetna i emocjonująca dyscyplina do oglądania. Sam jeżdże na Włókniarza będąc ze Świętorzyskiego a znam jeszcze osobę która jeździ z Sosnowca.Oberschlesien14 pisze: ↑12.06.2018, 20:11Zdarzyło mi się 2 razy być pod stadionem ROW-u w trakcie meczu żużlowego i serio byłem w szoku patrząć po blachach samochodów co się tam dzieje. Praktycznie cały GŚ i czeskie rejestracje były widoczne na okolicznych parkingach. Znam może z dwie osoby które oglądają żużel z czego jeden nawet gdzieś tam jeździ, ale nie pamiętam gdzie więc mocno się zdziwiłem, że jest aż tylu osób które tam jeżdzą. Raz też byłem pod sektorem gości gdy przyjechała autokarem jakaś normalna ekipa żużlowa. Kilku łysych i jakieś pitbulle więc nie odbiegali od fanatyków piłkarskich i może ze 50-60 rodzinnych pikników. To była chyba jakaś ekipa z Dolnego Śląska, ale nie skojarze jaka.
Chuck Norris odmówił Elanie
-
Na Śląsku Świętochłowice już nie jeżdżą?
-
-
Ma ktoś może linka do kibicowskiego opisu"sławnego" meczu Stal Gorzyce - Arka Gdynia
-
Trapi mnie o co chodzi z tym tematem ''Łks najbardziej''?
Ale w koło jest wesoło.
-
pytanie muzyczne : teledysk ,na którym kibic jedzie sam na wyjazd. robi bydło w pociągu, odpala racę, na końcu okazuje się, że przyjechał na zawody w szachy.Gatunek muzyczny Oi!/Punk.Ktoś ma pomysł co to za piosenka ?
-
Fenomenem żużla jest to, że liga polska żużlowa jest jak liga angielska piłkarsko. Jeżdżą u nas gwiazdy i chce sie to ogadać.
Inna sprawa, że żużel jest w mnieszych miastach. Tam luzie chyba maja jedna z niewielu rozrywek i łatwiej zaciągnąć ich na stadion. W dużych aglomeracjach jest wiele więcej uciech :)
takie osobiste zestawienie PIŁKA vs ŻUŻEL
PIŁKA ŻUŻEL
Poznań. Leszno
Zabrze. Rybnik
Wrocław Lubin. Zielona Góra
Szczecin Gorzów
-
Na potwierdzenie tego stereotypu wychodzą trzy miasta:
WROCŁAW - Sląsk vs Sparta
GDAŃSK - Lechia vs Wybrzeże
CZĘSTOCHOWA - Włókniarz nawet jak sportowo był mocny nie dorównywał Rakowowi
-
Gorzów jakby nie patrzeć też się zalicza :)
-
Zgadza się, jak zaczynaliśmy od 6 ligi i mało kto wierzył że się uda, to na żużlu padały rekordowe frekwencje po 15-16 tys. Z czasem spadły o połowę gdzie i tak duża część publiki chodziła też na piłkę.LujanBrychczy pisze: ↑13.06.2018, 00:20Na potwierdzenie tego stereotypu wychodzą trzy miasta:
-
Bez przesady, nie upchniesz tyle ludzi na stadionie Wybrzeża
Włókniarz Częstochowa
-
-
-
Od dawien zdania mam zdanie, że żużel w mieście zabija miejscowy klub piłkarski czy choćby sekcję. Pikniki chodzą na czterech motocyklistów jeżdżących w kółko , miejscowi sponsorzy ich wspierają a obok gra sobie drużyna piłkarska w 3 czy 4 lidze i trudno jej się wybić bez wsparcia lokalnego biznesu. Gdyby nie siatkówka czy żużel w Rzeszowie piłkarskie sekcje z tego miasta grałyby od lat w co najmniej 1 lidze. W innych miastach to samo. W Tychach gdyby nie hokej miejscowy piłkarski GKS też by lepiej sobie radził. W Toruniu Elana. W Bydgoszczy Zawisza czy Polonia. W Gorzowie Stilon, w Tarnowie piłkarska Unia czy Tarnovia. I tak dalej.LujanBrychczy pisze: ↑13.06.2018, 00:04
Inna sprawa, że żużel jest w mnieszych miastach. Tam luzie chyba maja jedna z niewielu rozrywek i łatwiej zaciągnąć ich na stadion.
1910
-
Ale na czym to opierasz? Czy to tylko twoje przypuszczenia?
-
Hokej to raczej inna para butów :) mamy aglomeracje śląską i scianki plus Stoczniowiec Gdańsk. Dlatego Stoczniowiec nie bedzie nigdy Mistrzem i nie był.cwaniaKKK pisze: ↑13.06.2018, 23:11Od dawien zdania mam zdanie, że żużel w mieście zabija miejscowy klub piłkarski czy choćby sekcję. Pikniki chodzą na czterech motocyklistów jeżdżących w kółko , miejscowi sponsorzy ich wspierają a obok gra sobie drużyna piłkarska w 3 czy 4 lidze i trudno jej się wybić bez wsparcia lokalnego biznesu. Gdyby nie siatkówka czy żużel w Rzeszowie piłkarskie sekcje z tego miasta grałyby od lat w co najmniej 1 lidze. W innych miastach to samo. W Tychach gdyby nie hokej miejscowy piłkarski GKS też by lepiej sobie radził. W Toruniu Elana. W Bydgoszczy Zawisza czy Polonia. W Gorzowie Stilon, w Tarnowie piłkarska Unia czy Tarnovia. I tak dalej.LujanBrychczy pisze: ↑13.06.2018, 00:04
Inna sprawa, że żużel jest w mnieszych miastach. Tam luzie chyba maja jedna z niewielu rozrywek i łatwiej zaciągnąć ich na stadion.
-
O tak, takie życzenia na pokaz to takie jak to się mówi w c*** szczere.
Włókniarz Częstochowa
-
Skoro tak twierdzisz to tak pewnie jest, myślałem że max tam wejdzie 12-13 tysi.Lata 1999-2003, Sebastian Ułamek wtedy tam jeździł, nie było żadnych krzesełek tylko same ławki,poszukaj na necie, pamiętam że w gazetach pisali o 15-16 tysiącach na najważniejszych meczach.
Ale na pewno nie zgodzę się, że Sebek Niedojebek robił taką frekwencję.
Włókniarz Częstochowa
-
Pisze tylko o latach w których jeździł, bo był dość popularny w Gdańsku w tamtym okresie, mi to osobiście koło c**** lata. Wejdź w link który wkleiłem wyżej masz tam podaną frekwencje 15 tys. z 2001 roku. Dla porównania na Lechię w tym samym czasie na 6 ligę chodziło po "kilkaset" osób...Sherman81 pisze: ↑14.06.2018, 16:29Skoro tak twierdzisz to tak pewnie jest, myślałem że max tam wejdzie 12-13 tysi.Lata 1999-2003, Sebastian Ułamek wtedy tam jeździł, nie było żadnych krzesełek tylko same ławki,poszukaj na necie, pamiętam że w gazetach pisali o 15-16 tysiącach na najważniejszych meczach.
Ale na pewno nie zgodzę się, że Sebek Niedojebek robił taką frekwencję.
-
Dziękuje :)DoZo(L)... pisze: ↑14.06.2018, 07:22Spóźnione życzenia urodzinowe, KICI!LujanBrychczy pisze: ↑14.06.2018, 00:58Hokej to raczej inna para butów :) mamy aglomeracje śląską i scianki plus Stoczniowiec Gdańsk. Dlatego Stoczniowiec nie bedzie nigdy Mistrzem i nie był.cwaniaKKK pisze: ↑13.06.2018, 23:11
Od dawien zdania mam zdanie, że żużel w mieście zabija miejscowy klub piłkarski czy choćby sekcję. Pikniki chodzą na czterech motocyklistów jeżdżących w kółko , miejscowi sponsorzy ich wspierają a obok gra sobie drużyna piłkarska w 3 czy 4 lidze i trudno jej się wybić bez wsparcia lokalnego biznesu. Gdyby nie siatkówka czy żużel w Rzeszowie piłkarskie sekcje z tego miasta grałyby od lat w co najmniej 1 lidze. W innych miastach to samo. W Tychach gdyby nie hokej miejscowy piłkarski GKS też by lepiej sobie radził. W Toruniu Elana. W Bydgoszczy Zawisza czy Polonia. W Gorzowie Stilon, w Tarnowie piłkarska Unia czy Tarnovia. I tak dalej.
Tylko pamiętaj,że ten nasz warszawski Kici jest ... ino z Bytomia :)
-
Nie z Bytomia,ino z Nowego Bytomia,niegdyś wioski,obecniej dzielnicy Rudy Sląskiej gwoli ścisłościLujanBrychczy pisze: ↑15.06.2018, 01:33Dziękuje :)DoZo(L)... pisze: ↑14.06.2018, 07:22Spóźnione życzenia urodzinowe, KICI!LujanBrychczy pisze: ↑14.06.2018, 00:58
Hokej to raczej inna para butów :) mamy aglomeracje śląską i scianki plus Stoczniowiec Gdańsk. Dlatego Stoczniowiec nie bedzie nigdy Mistrzem i nie był.
Tylko pamiętaj,że ten nasz warszawski Kici jest ... ino z Bytomia :)
Z klubu prekursorów polskiego ruchu kibicowskiego