Komentarze-18-20 maja !

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Zawilina

Re: Komentarze-18-20 maja !

Post autor: Zawilina »

ślusarz pisze: 18.05.2018, 16:55 Ten wywiad z tego co wiem jest z tą samą osobą,z którą jakiś czas temu był wywiad w tmk.Ja nie widzę w tym wszystkim nic dziwnego.Jakoś 10 lat temu modne były walki na ograniczenia wiekowe i biły się największe polskie bandy na takich zasadach jak Lech,Ruch,Lechia,Legia itd. i cała masa mniejszych ekip.Niektóre się na takich ustawkach "przejechały" i dlatego można chociażby przeczytać wypowiedź kolesia z Lechii "po prostu żadna szanująca się ekipa nie da sobie narzucić warunków ,z których nieraz już była beka", chociaż wcześniej Lechii nie przeszkadzało umówić się na bitkę z ograniczeniami wiekowymi,punkt widzenia w tym przypadku...zależy jednak od poniesionej porażki w takiej walce.Wg mnie to jest całkiem naturalna kolej rzeczy,jeśli młodzież nie ma co liczyć na starszyznę,musi brać sprawy w swoje ręce.Akurat wszystkie duże w/w przeze mnie ekipy mają sporo starych zawodników,jeśli w Toruniu z naturalnych przyczyn ludzie w wieku +30 odpuścili z różnych względów,to co ta młodzież Elany miała na nich czekać aż się przebudzą z zimowego snu i zająć się ultrasowaniem.Zrobili dokładnie to samo co wiele ekip z tym,że kilka lat później,a że teraz internet nie odda to jest tu na nich internetowa nagonka.Wiadomo Elana najłatwiejszy kąsek do ujebania z WRWE i przecież na przestrzeni ostatniego czasu ustawiał się na nich Lech,ŁKS,Zawisza,Lechia.Gdyby byli takimi pionkami to te ekipy odpuściły by sobie Elanę a np. mogły się wzajemnie ustawiać na siebie np Lech na Lechię i na odwrót albo Lechia na Zawiszę a jednak wybór pada na Elanę:)
Troche bredzisz. Lechia nie szukała nigdy walk z ograniczeniami wiekowymi. chyba jedyna taka walka jaką odbyli była z Ruchem i to Ruch bardzo naciskał na ograniczenia wiekowe,a wręcz był to warunek. w sumie najgłupszy warunek walki jaki może być. teraz Elana jedzie na takim patencie. jak dzwonili do Gdańska to limit wiekowy miał być do 30 lat. ale już na 35 się zgodzić nie chcieli. ku***,czym się różni 30 latek od 35 latka? przecież jeden i drugi to dorosły facet. inna rzecz,która była tu powtarzana kilkanasćie/dziesiat razy - dlaczego inne ekipy mają się zgadzać na warunki jakie dyktuje Elana? co oni są wyznacznikami sceny w Polsce? na takim patencie można ośmieszyć każdego. ktoś obdzwoni pół europy,ze chce się bić tylko rudzielcami z wąsem w przedziale wiekowym 49-51 lat. i kto mu zbierze taką ekipe? i może się czuć wygranym w tym momencie?
a co do tego,ze dużo ekip ma chrapkę na Elane bo,jak twierdzisz,są najsłabsi z wrwe - nie pomyslałeś,że wiele ekip ma do nich najbliżej? plus ma ciśnienie za te kretyńskie grafiki i wywiady? jak ktoś się prosi o w******* ale jest mało liczebny to już tego wpierdolu nie można mu spuścić? Lechia zweryfikowała te ich grafiki w spelunie w Grudziądzu,już nie byli tacy chętni. fakt,może ktoś z Lechii ważył nieregulaminowo. Legia i Lech też zweryfikowali tą ME na ubitej. ale po namyśle Elana zrobiła z nich przegranych.
już komentowanie samej treści wywiadu pomine,przedmówcy powiedzieli już wszystko. a ja,jak jeden z poprzedników,mam nadal wątpliwości czy to ktoś sobie jaj nie robi. bo nie wierze żeby ktoś normalny/poważny pierdolił takie bzdury.
iparts.pl
Nawigator

Post autor: Nawigator »

WidzewskaCharyzma pisze: 18.05.2018, 20:00 Mam taką uwagę, już abstrahując od zdjęć młodej Elany, Jeśli komuś wydaje się że na zdjęciu doda filtr zamazywania twarzy ,i to załatwia sprawę, to się myli (dla kumatego do odwrócenia w 5 sekund), to tak na przyszłość.
to pokaż jakiś przykładowy efekt
Moe

Post autor: Moe »

Nawigator pisze: 18.05.2018, 20:43
WidzewskaCharyzma pisze: 18.05.2018, 20:00 Mam taką uwagę, już abstrahując od zdjęć młodej Elany, Jeśli komuś wydaje się że na zdjęciu doda filtr zamazywania twarzy ,i to załatwia sprawę, to się myli (dla kumatego do odwrócenia w 5 sekund), to tak na przyszłość.
Najlepiej na przykładzie jakiejś panny z odlotów. :)
ślusarz

Post autor: ślusarz »

htsk4 pisze: 18.05.2018, 19:49
Pisząc ostatni post w tej trochę teoretycznej dyskusji,to tak z czysto sportowego punktu widzenia walka 100 na 50 ,jak napisałeś nie ma żadnego sensu.I tyle.Są oczywiście ekipy,które wyjdą się bić,bo są to charakterne ekipy,ale walka w dużej mniejszości zawsze skończy się ich porażką.Ot chociażby przegrana Ruchu i Wisły z Legią i koalicją,Lechii z Widzewem i Ruchem,Motoru z ŁKSem i Lechem,itp.Oczywiście,że ekipy umawiają się na liczby i różne ograniczenia.Np. niedawno Ruch umówił się na liczby i ograniczenia i przegrał z Zagłębiem Sosnowiec.Śląsk kiedyś pamiętam przegrał z Jastrzębiem,itp.Tak jak napisał Ślusarz, wiele ekip przejechało się na tym.Dlatego absolutnie nie dziwi mnie,że różne ekipy nie chcą się bić na umawiane walki w małych liczbach,i to nawet nie dlatego,że małe ekipy, które są w stanie pokonać czołówkę może wystawić wiele mniejszych klubów( a jasne jest,że byłoby wiele niespodzianek),tylko,że wynik nie przesądzałby niczego,(tak jak podczas walk z przewagą),oczywiście poza splendorem dla wygranych i szyderą z przegranych.Czy gdyby hipotetycznie Legia przegrałabyz Rowem po 15 osób,to naprawdę ma gorszą bandę od Rowu?Czy z kolei hipotetyczna odmowa Legii Rowowi po te 15 osób do iluś tam lat, to kalkulowanie ze strony Legii?Cóż,jak to ktoś kiedyś powiedział punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Częściowo masz rację i trzeba się z Tobą zgodzić.Tylko zobacz z drugiej strony w jakim kierunku to wszystko poszło,to ośmiesza trochę cała Polską scenę kibolską.Przecież jeszcze w latach 90-tych chodziło o awantury.Z końcem lat 90-tych wyszczególnił się pierwszy podział na hools i ultras.Potem stało się to normalką,że każdy klub miał swoją ekipę chuligańską.I rozpoczęły się pierwsze próby tak zwanego dziś kalkulowania.Przecież jeszcze kilkanaście lat wstecz chodziło nam o możliwości konfrontacji z drugimi kibolami,fanatykami.Najważniejsza miała być zadyma.Stadiony oraz częściowo ulice miast zastąpiły leśne polany,inwigilacja,konsekwencje zrobiły swoje.Teraz jak jest możliwość sprawdzenia się to i tu odniosę się do Twojego przykładu: gdy Legia przegra z Rowem po 15 osób wcale nie powinno oznaczać dla ludzi o zdrowych zmysłach,że Row ma lepszą bandę od Legii.To jest tylko zapowiedź jednej wielkiej szydery ze strony wszystkich odwiecznych wrogów (L) tych mniejszych i tych większych i właśnie to jest największy MINUS aktualnej sceny.Z jednej strony po co nam da wygrana z tymi albo tamtymi po 15 plus jeszcze ograniczenia a z drugiej strony jak wtopimy to loża szyderców kibice.net nas zje;) Trochę przypomina to budowanie swojej pozycji w rankingu fifa na sparingach ze słabeuszami albo robienie rekordu bokserskiego na walkach z Najmanami. Właśnie ten strach przed tym,co powiedzą/napiszą inni częściowo sparaliżował scenę chuligańską.Przecież lata tak mniej więcej myślę 2002-2009 to był wysyp walk umawianych,biła się cała Polska,wszystkie ekipy,nawet jakieś gminne,lokalne animozje nie ubliżając nikomu.Teraz nastał nowy trend. Łączenie się w koalicje i dojebanie za wszelką cenę wroga nawet w proporcjach 30:1

Nie mam zamiaru tego przeciągać,bo każdy ma swoje zdanie.Jednak warto zastanowić się w jakim kierunku to wszystko zmierza,my dziś mamy po 35 lat i więcej - więc jesteśmy za starzy aby bić się z Elaną :) z drugiej strony kto będzie się bił za lat X ,skoro (nikomu nie ujmując)te młodsze pokolenia trochę przystopowały i jadą na plecach i dokonaniach ludzi starej daty ze swoich ekipy sprzed X lat. Dlatego z mojej strony szacunek dla tych młodzieżowców Elany jak i dla ludzi prowadzących normalną polemikę.
Tyfus88

Post autor: Tyfus88 »

Zagłębie Lubin ostro się mobilizuje na wyjazd do Kielc. Chcą zmazać plamy jakimi są ich ostatnie liczby na wyjazdach ligowych więc szykuje się konkretna liczba wraz ze zgodami.

Obrazek
Daniowks

Post autor: Daniowks »

Co do wywiadu Elany to powiem tylko tyle jako chuligan Zawiszy nigdy im nie odmówiliśmy banda na bandę. Osobiście byłem przy ustaleniach. Rozmowy stanęły w martwym punkcie. Chciałbym podkreślić, że nasza młoda banda w ostatnim czasie nie stoczyła żadnej walki z Lechem (druga strona może to potwierdzić). Toruńscy farmazoniarze zapomnieliście o waszych przegranych walkach młodej bandy z Petrochemią i Olimpią Elbląg. Piszcie dalej farmazony a życie was niedługo zweryfikuje. My w przeciwieństwie do was nie piszemy i nie udzielamy wywiadów na kogo, co i jak czy z kim i po co. A można by trochę o tym napisać.
merek13

Post autor: merek13 »

A wracając do Elany jak tam zdrowie chłopaków po wypadku?jest już lepiej?
kivloff

Post autor: kivloff »

Nawigator pisze: 18.05.2018, 20:43
https://niebezpiecznik.pl/post/zamazywa ... -z-dowodu/
https://niebezpiecznik.pl/post/zanim-wg ... -do-sieci/
HenryHass

Post autor: HenryHass »

Wywiad jako sam pomysł spoko. Wiele jest osób ze środowiska które może coś mądrego powiedzieć. Ale żeby to miało sens to musi być tak że ta osoba nie jest anonimowa. Bo tu występuje jakiś mityczny lider ME. Nie X z klubu Y tylko lider czegoś tam. Równie dobrze to mogę opublikować byle co i podpisać lider jude gangu czy teddy boys Ale nadal będę anonimem.

Ktoś tu porusza temat walk. Spoko ale tylko te banda na bandę pokazują realną siłę ekip. I to też tylko w przypadku spotkania gdzieś na trasie. Bo 20 ludzi do bicia może wystawić każda w miarę ogarnięta ekipa. Ale czy jeśli na dyspozycji dnia 20 chłopa z Wigier Suwałki wygra z 20 z Polonii Bytom to ktoś zaryzykuję tezę że Wigry są lepsze chuligansko? Czy 10x10 między Widzewem a Falubazem przy wygranej tych drugich będzie świadczyło o tym że chuligani myszki miki są topem? Nie ma szans. To jest właśnie ta magia staruch lat tych jeszcze przed ustawkami gdzie bił się każdy z wyjazdowiczow i młyna. Wtedy można było powiedzieć kto lepszy a kto słabszy.
96hhhhhh

Post autor: 96hhhhhh »

nisc pisze: 18.05.2018, 18:34 A ilu pilkarzy Elany ten boss ME potrafi wymienic z nazwiska..bo ostatecznie to chyba o kibicowanie swojemu klubowi chodzi no nie?
O kur...🤤😂😂
rajmund

Post autor: rajmund »

Taka dupna banda z tej Elany?Elana Toruń z całym szacunkiem to 15/17 ekipa w kraju.Przy dobrych wiatrach.
Abrakadabra1410

Post autor: Abrakadabra1410 »

rajmund pisze: 19.05.2018, 07:10 Taka dupna banda z tej Elany?Elana Toruń z całym szacunkiem to 15/17 ekipa w kraju.Przy dobrych wiatrach.
Z ciekawości Rajmund jak Elana 15/17 to gdzie wg Ciebie jest Gornik, Gks, Row, Wisłoka i Ruch?
reporter105

Post autor: reporter105 »

Z rok nie byłem na forum, widzę że poziom nadal trzymacie, oby tak dalej.
A na mecz to się dziś panie wybierają czy na forum stukają?
rajmund

Post autor: rajmund »

Wg Mnie.1Lech,Lechia,Ruch,Lks.2.Legia,Górnik,Zagłębie,Widzew3Zawisza,Wisła,Arka,Cracovia.4Gks,Lubin,Sląsk,Motor,Stomil,Jaga,stalowa,Bks B,Polonia B,Elana.5Wszyscy Podobny poziom od Wisłoki po Pogoń.To tylko moje skojarzenia.To zabawa
Bączyński

Post autor: Bączyński »

Dobrze,że to tylko skojarzenia twoje,a nie chwalisz się wiedzą :)
AntyTvn

Post autor: AntyTvn »

Więc bawmy się dalej ;-))

1-Lech
2- Ruch
3- ŁKS i Lechia
4- Górnik Z
5- Zawisza i Legia.
6- Zagłębie Sosnowiec i Widzew
7- Wisła
8- Śląsk i Arka .
9- Stomil i GKS k.
10- Cracovia Polonia Bytom Elana .

Bez napinki :-)
Gogglebox

Post autor: Gogglebox »

Tylko że ekipa "top" nie może pozwolić żeby balonik pękł i jest jak jest. A Wy dalej róbcie rankingi :)
Zeos

Post autor: Zeos »

DoZo jakie parcie na szkło ze strony WSH zjebie? Bo pare fotek pare lat temu udostępnili? Mam Ci tu wkleić fotki Tedków napiających się do zdjęć i opublikowanych na fejsbukach? Sporo tego.. Tylko wtedy by się okazało że twoja Legia ma jednak wieksze parcie na szkło, podobnie jak cała masa innych ekip.
Jednorazowy11

Post autor: Jednorazowy11 »

Zeos pisze: 19.05.2018, 13:35 Mam Ci tu wkleić fotki Tedków napiających się do zdjęć i opublikowanych na fejsbukach? Sporo tego.. Tylko wtedy by się okazało że twoja Legia ma jednak wieksze parcie na szkło, podobnie jak cała masa innych ekip.
Choc nie do mnie to było pozwole się wtrącić
No wklej ! Dawaj

Kolejny nowy trend forumowy teksty typu
"Mam Ci wkleic fotki?" "Zdjecia lataja po necie" itp
I tak nikt nic nie wkleja bo takich fot nigdy nie widzial :)
Neutralny94

Post autor: Neutralny94 »

Tyszanie do Katowic zawitają? czy znów wojewoda robi swoje i ku.wy psiarski?
Artur Polska

Post autor: Artur Polska »

Tyszanie mają zakaz.
Neutralny94

Post autor: Neutralny94 »

Artur Polska pisze: 19.05.2018, 14:26 Tyszanie mają zakaz.
Dzieki. a To szkoda dosyc Ciekawie moglo Byc :D
Zeos

Post autor: Zeos »

Jednorazowy11 pisze: 19.05.2018, 14:15
Zeos pisze: 19.05.2018, 13:35 Mam Ci tu wkleić fotki Tedków napiających się do zdjęć i opublikowanych na fejsbukach? Sporo tego.. Tylko wtedy by się okazało że twoja Legia ma jednak wieksze parcie na szkło, podobnie jak cała masa innych ekip.
Choc nie do mnie to było pozwole się wtrącić
No wklej ! Dawaj

Kolejny nowy trend forumowy teksty typu
"Mam Ci wkleic fotki?" "Zdjecia lataja po necie" itp
I tak nikt nic nie wkleja bo takich fot nigdy nie widzial :)
Nikt takich fot nie widział oczywiście, masz tu dwa pierwsze z brzegu, dużo więcej tego więc nie trafiłeś chociazby zdjęcia z wypadu do Włoch. poszukaj sobie wszystko dostępne lata po internecie. Osobiscie mam gdzieś co sobie Legia robi ich sprawa ale hipokryzja DoZo denerwuje, u wielu innych ekip podobnie to wygląda.

https://i1.wp.com/www.ocantodastorcidas ... /teddy.jpg
http://weszlo.com/wp-content/uploads/20 ... 68x576.jpg
minona

Post autor: minona »

Zakladajcie ten temat w dniu meczów,bo ci ludzie to są pierdolnieci.Moze to troche przykróci te dyskusje o bzdurach przed samą kolejką.
samake999

Post autor: samake999 »

Ale co byś tak bardzo chciał komentowac jak nic sie nie dzieje?A tak chociaż pośmiać się mozna....
Hazard71

Post autor: Hazard71 »

zapoda ktoś linka Gieksa -Tychy w tv
Czapka

Post autor: Czapka »

Kibice Gieksy poszli odbijać flagi? Bo na meczu ich nie za wiele. Od kilku lat, życzę im awansu, bo lepsi oni, niż Chojniczanki czy inne Suwałki, ale niech popracują nad wypełnieniem blaszoku.
WODA GAZOWANA2

Post autor: WODA GAZOWANA2 »

Transmisje z dzisiejszych derbów Dębicy będzie można oglądać PodkarpacieLIVE !

https://youtu.be/jOw6BI3yfIo
Myślący

Post autor: Myślący »

Igloopol gazowany przez psy, gdy próbuje wejść z bramą.
Tyfus88

Post autor: Tyfus88 »

Ruch w Opolu

Obrazek
wyto(J)ski

Post autor: wyto(J)ski »

Slask jedzie do gdyni?
Stary wiarus

Post autor: Stary wiarus »

Dajcie linka do eurosportu 2 za free na mecz Piasta
ka..

Post autor: ka.. »

wyto(J)ski pisze: 19.05.2018, 17:33 Slask jedzie do gdyni?
Zakazu nie ma ale wojewoda zamknął sektor.
Tymczasem arka zamiast krzyknąć 'piłka nożna dla kibiców' to na wyjście piłkarzy bluzga na Śląsk i Lechię, których na meczu nie ma.
.ZIWPJB.

Post autor: .ZIWPJB. »

Trzeba przyznać że kibole z Niecieczy nieźle prezentują się w Gliwicach, szkoda by taka ekipa spadła z ligi !
Polish Power

Post autor: Polish Power »

Kibice GieKSy wytrzymali po tym co kopacze im odjebali w końcówce meczu czy tym razem już im nerwy puściły i był np wjazd do szatni ??
96hhhhhh

Post autor: 96hhhhhh »

Myślący

Post autor: Myślący »

Wisłoka pali flagi i inne fanty Igloopolu.
Polish Power

Post autor: Polish Power »

W Trójmieście pierwszy raz od dawna Arka i Lechia grają u siebie o tej samej porze ;)
piknik-owy

Re: Komentarze-18-20 maja !j

Post autor: piknik-owy »

DoZo(L) pisze: 19.05.2018, 16:27

To wyjaśnij reszcie, jaki ukryty był cel w wAsZYCh licznych sesjach zdjęciowych i oświadczeniach, aby inni do końca weekendu uruchomili myślenie, jajcarzu.
Ty pisz normalnie, a nie jakimiś slangami i do tego twoje wyrazy z nawiasami. Poziom gimnazjum.
peaker87

Post autor: peaker87 »

Myślący pisze: 19.05.2018, 18:55 Wisłoka pali flagi i inne fanty Igloopolu.
Te co zajebali 😉 szacunek hahahah 😂
ODPOWIEDZ