Komentarze-18-20 maja !

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Nocnik

Re: Komentarze-18-20 maja !

Post autor: Nocnik » 18.05.2018, 17:34

Czytając ten wywiad jeblem śmiechem Zawisza odmawia Elanie walki ? Większej bzdury to dawno nie czytałem mało razy było tak że nie wyszliście z busa na trasie jak Zetka chciała się bić? Zetka robi i będzie robić z wami co chce i żadne wywiady pisanie że macie najsilniejszy młody skald tego nie zmieni ale póki co u was widać u was siłę ekipy w internecie i lansowanie się na zdjęciach. i jeszcze jedno Zawisza Bydgoszcz jest na tyle dobra bandą że nie potrzebuje wspomagac się eŁKSiakami czy Tychami bo sami bardzo dobrze sobie radzą a tym bardziej z wami mistrzowie propagandy.
Skończcie się już ośmieszać bo nie jedną ekipa jest od was mocniejsza i mimo tego nie pucuja się z tym no ale wkoncu jest takie przysłowie "krowa co dużo ryczy mało mleka daję" :)

iparts.pl
RodowityG

Post autor: RodowityG » 18.05.2018, 17:42

jarekmarek pisze:
18.05.2018, 09:54
Ja pisze:
18.05.2018, 09:41
Jaśnie Pan pisze:
18.05.2018, 09:12

Tak na konkurs piosenki w Opolu dla grup upośledzonych.
ku*** proste pytanie i już jakiś mongoł nie potrafi normalnie odpowiedzieć.
A czego się spodziewasz po tym forum jak tu połowa debili a druga połowa to podstawówka czy gimbaza.
A Ty do której grupy się zaliczasz???

ślusarz

Post autor: ślusarz » 18.05.2018, 17:43

Co do wpisu lechisty i do Twojego ostatniego zdania. Ja osobiście wierze,że tak może być,że mogli odmówić np.walki po 20 osób,chcąc sami walczyć w większej liczbie np.z przedziału 50-100 osób.Zarówno Lechia jak i Zawisza maja sporo awaturników,dużo ludzi starej daty plus waleczna młodzież i nie narzekają na olbrzymie braki kadrowe,chociaż wiadomo,wszechobecne problemy,emigracja,wyroki dotykają każdą ekipę.I wcale bym nie powiedział,że po te 20 osób Elana jest bez szans.Stawiałbym 50 / 50.Natomiast na walkę w proporcjach powyżej 50 osób,stawiałbym już raczej 80/ 20.Właśnie z tego względu nigdy do takiej walki nie dojdzie,bo Zeta ma za dużo do stracenia bijąc się po 20,a Elana nigdy nie wyjdzie na walkę po 50-100 osób bez wsparcia swoich układów i zgód,bo sami tylu zawodników nie mają.Doszliśmy do sedna sprawy. Takiej walki nie będzie. I Elana może wrzucać Zecie,że nie chcecie się bić po 20. A Zawisza odpowiadać,że znowu nie wyszliście na trasie bo jechały Elany 2 busy a (Z) potrafi się ustawiać na trasie w półtorej stówki to weź bądź tu mądrym i wybierz 20 do bicia.Wiadomo,są osoby,które bić się muszą,bo to czołówka,charakterne osoby ale przy takiej walce w małej liczbie decydują tak na prawdę malutkie szczegóły danego dnia.I jeśli ta ekipa która się nazywa Młoda Elana jest na prawdę zgrana i charakterna,rozumiesz co mam na myśli bo tak jest w każdej bandzie,że ludzie są zżyci ze sobą,razem trenują,robią różne inne rzeczy,jeden o drugim wie wszystko i każdy za każdego wskoczy w ogień, lub chociażby to co mówił M..i "ludzie żyją tym,mają swoje grupy po 20,50 osób" to ja bawiąc się już w to trochę,wiem,że ta Elana jest w stanie zrobić niespodziankę.I po te 15-30 osób to każda ekipa jest w stanie zrobić niespodziankę nieważne jakie będzie zestawienie. Polonia Bytom,Stal Rzeszów,Stalówka,Zagłębie Lubin,Bks Bielsko,Raków kontra topowe ekipy rozpoczynając od łódzkich poprzez Legię Lecha Lechię i cały górny śląsk. Ja wiem,że takie zestawienie ekip do walki to jest bez sensu, po prostu chcę dać do zrozumienia,że wszystko jest możliwe na małe liczby a kumateria z forum od razu skazuje na porażki te ekipy słabsze vide Elana i jedzie po nich jak po kurwekach.Fajnie jest wszystko na około krytykować,ciężko przez gardło jednak niektórym przechodzi pochwalenie kogoś,z kim się ma nie po drodze...

nisc

Post autor: nisc » 18.05.2018, 18:34

A ilu pilkarzy Elany ten boss ME potrafi wymienic z nazwiska..bo ostatecznie to chyba o kibicowanie swojemu klubowi chodzi no nie?
TYBET JEST SERBSKI

Sensi_

Post autor: Sensi_ » 18.05.2018, 18:36

Pique pisze:
18.05.2018, 16:40
Sensi_ pisze:
18.05.2018, 12:57
Latasz dzieciaku po wszystkich tematach próbując kręcić aferę z hajsem za flagę, Sebek daj już spokój, przeciez widzisz, że nikt na to nawet nie reaguje chyba że uśmiechem- takim prawdziwym a nie twoimi ulubionymi :) ;) :D :% :& :P
A kto ma reagować? Jak większość tutaj gówno wie, tylko się napina a ci co wiedzą siedzą cicho i palą głupa hehe :)
Zdradziłeś nasz plan, trudno. Pewnie chcesz zwyczajnie podbić stawkę spryciarzu, ale powiem ci jedno- mamy do opłacenia Stefańskiego w Niedziele a gościu tani nie jest więc za flage dużej bańki na stole się nie spodziewaj. Przemyśl z mamą ostatnią ofertę bo jest ostateczna i daj znać.

WM'87

Post autor: WM'87 » 18.05.2018, 18:41

htsk4 pisze:
18.05.2018, 17:20
Slusarz, nikt z LG nie napisał, że E to pionki(bo jasne jest,że zrobili duży postęp i pionkami nie są ), natomiast LG czy to sama, czy w koalicjach ustawiała się nie tylko na E, ale również na inne ekipy z WRW. I nikt nie ma pretensji do "młodzieży" z Torunia, że chcą się bić, tylko jaki sens ma walka np po 20 osób np Legii i np Rowu. I teraz wyobraź że ROW ją wygrywa. I w tym sensie masz rację, punkt widzenia, zależy od punktu widzenia. Głównym wrogiem E jest Z, I po prostu nie wierzę, że Z odmówiła E walki "open".
Tak z czysto sportowego punktu widzenia jaki sens i co udowadnia walka 100 na 50? Wiele ekip jednak potrafi umowic sie na liczby a nawet na ograniczenia wiekowe i nie trzeba szukac przyykladow 10 lat temu.

Tak czesto wracacie do dawnych czasow a wlasnie w tamtych "dawnych" czasach jak trzeba bylo to wystawialy ekipy po 5,10,15 czy 18 osob i bylo ze X wygral z Y.
Dzisiaj same banda na banda (nejlepiej mniej liczna) bo topowe ekipy pochodza z najwiekszych miast Polski. Najlpsze jest jeszcze to ze te ktore sie posadzily na topie kiedys od kilka lat nawet nie walczyly z nikim ale na zdjeciach nadal dobrze wygladaja a internet robi reszte.

woldemort1

Post autor: woldemort1 » 18.05.2018, 18:42

ślusarz pisze:
18.05.2018, 17:43
Co do wpisu lechisty i do Twojego ostatniego zdania. Ja osobiście wierze,że tak może być,że mogli odmówić np.walki po 20 osób,chcąc sami walczyć w większej liczbie np.z przedziału 50-100 osób.Zarówno Lechia jak i Zawisza maja sporo awaturników,dużo ludzi starej daty plus waleczna młodzież i nie narzekają na olbrzymie braki kadrowe,chociaż wiadomo,wszechobecne problemy,emigracja,wyroki dotykają każdą ekipę.I wcale bym nie powiedział,że po te 20 osób Elana jest bez szans.Stawiałbym 50 / 50.Natomiast na walkę w proporcjach powyżej 50 osób,stawiałbym już raczej 80/ 20.Właśnie z tego względu nigdy do takiej walki nie dojdzie,bo Zeta ma za dużo do stracenia bijąc się po 20,a Elana nigdy nie wyjdzie na walkę po 50-100 osób bez wsparcia swoich układów i zgód,bo sami tylu zawodników nie mają.Doszliśmy do sedna sprawy. Takiej walki nie będzie. I Elana może wrzucać Zecie,że nie chcecie się bić po 20. A Zawisza odpowiadać,że znowu nie wyszliście na trasie bo jechały Elany 2 busy a (Z) potrafi się ustawiać na trasie w półtorej stówki to weź bądź tu mądrym i wybierz 20 do bicia.Wiadomo,są osoby,które bić się muszą,bo to czołówka,charakterne osoby ale przy takiej walce w małej liczbie decydują tak na prawdę malutkie szczegóły danego dnia.I jeśli ta ekipa która się nazywa Młoda Elana jest na prawdę zgrana i charakterna,rozumiesz co mam na myśli bo tak jest w każdej bandzie,że ludzie są zżyci ze sobą,razem trenują,robią różne inne rzeczy,jeden o drugim wie wszystko i każdy za każdego wskoczy w ogień, lub chociażby to co mówił M..i "ludzie żyją tym,mają swoje grupy po 20,50 osób" to ja bawiąc się już w to trochę,wiem,że ta Elana jest w stanie zrobić niespodziankę.I po te 15-30 osób to każda ekipa jest w stanie zrobić niespodziankę nieważne jakie będzie zestawienie. Polonia Bytom,Stal Rzeszów,Stalówka,Zagłębie Lubin,Bks Bielsko,Raków kontra topowe ekipy rozpoczynając od łódzkich poprzez Legię Lecha Lechię i cały górny śląsk. Ja wiem,że takie zestawienie ekip do walki to jest bez sensu, po prostu chcę dać do zrozumienia,że wszystko jest możliwe na małe liczby a kumateria z forum od razu skazuje na porażki te ekipy słabsze vide Elana i jedzie po nich jak po kurwekach.Fajnie jest wszystko na około krytykować,ciężko przez gardło jednak niektórym przechodzi pochwalenie kogoś,z kim się ma nie po drodze...
Bardzo mądrze napisane.

Krewki

Post autor: Krewki » 18.05.2018, 18:59

Paradoksalnie najbardziej reprezentatywne awantury to te banda na bandę, a nie na liczby czy kategorie wiekowe. W ustawkach jak w prawdziwej wojnie, kluczowe znaczenie ma nie pierwsza linia tylko głębokie zaplecze i rezerwy. Dziesięciu byków pierwszego garnituru może wystawić byle klubik z IV ligi, natomiast klasę ekip rozpoznaje się po tym jak wygląda ta 6,7,8 czy 9 dziesiątka awanturników. Jeśli herszt Elany mówi, że dopiero zaczynają harce w kategorii Open - mamy odpowiedź dlaczego poważne zadymiarskie ekipy nie ustawiają się na polanie na różnych dziwnych zasadach.

odblaskowe_mokasyny

Post autor: odblaskowe_mokasyny » 18.05.2018, 19:06

nisc pisze:
18.05.2018, 18:34
A ilu pilkarzy Elany ten boss ME potrafi wymienic z nazwiska..bo ostatecznie to chyba o kibicowanie swojemu klubowi chodzi no nie?
składy masz we fifie. ch** to ma do rzeczy czy zna czy nie zna? jak zna to jest hóliganem
nie?
Obrazek

enterorokej

Post autor: enterorokej » 18.05.2018, 19:26

Ciekawy wywiad, może będą kiedyś wywiady z innymi klubami. Fajnie byloby. A co do Elany myślę że gdzieś tam pod koniec drugiej dziesiątki chuliganów może i są.

hanys

Post autor: hanys » 18.05.2018, 19:39

WODA GAZOWANA2 pisze:
18.05.2018, 15:20
Znowu temat zaśmiecony zanim się zaczęła kolejka ,co wywiad z kibicem Elany ma wspólnego z tą kolejką ????Jest kilka tematów w których można by o tym pisać "kibice w mediach itp ,ale co trzeba tu, żeby więcej osób zobaczyło ?
Przecież w każdej kolejce musi być temat rzeka i parę nieistotnych epizodów ;)
W ten łykend padło na wywiad Elany :)
pozdro
Gia Ta Panta Mazi Sas - Pisti Mehri Tanato
[link]" target="_blank

htsk4

Post autor: htsk4 » 18.05.2018, 19:49

WM'87 pisze:
18.05.2018, 18:41
htsk4 pisze:
18.05.2018, 17:20
Slusarz, nikt z LG nie napisał, że E to pionki(bo jasne jest,że zrobili duży postęp i pionkami nie są ), natomiast LG czy to sama, czy w koalicjach ustawiała się nie tylko na E, ale również na inne ekipy z WRW. I nikt nie ma pretensji do "młodzieży" z Torunia, że chcą się bić, tylko jaki sens ma walka np po 20 osób np Legii i np Rowu. I teraz wyobraź że ROW ją wygrywa. I w tym sensie masz rację, punkt widzenia, zależy od punktu widzenia. Głównym wrogiem E jest Z, I po prostu nie wierzę, że Z odmówiła E walki "open".
Tak z czysto sportowego punktu widzenia jaki sens i co udowadnia walka 100 na 50? Wiele ekip jednak potrafi umowic sie na liczby a nawet na ograniczenia wiekowe i nie trzeba szukac przyykladow 10 lat temu.

Tak czesto wracacie do dawnych czasow a wlasnie w tamtych "dawnych" czasach jak trzeba bylo to wystawialy ekipy po 5,10,15 czy 18 osob i bylo ze X wygral z Y.
Dzisiaj same banda na banda (nejlepiej mniej liczna) bo topowe ekipy pochodza z najwiekszych miast Polski. Najlpsze jest jeszcze to ze te ktore sie posadzily na topie kiedys od kilka lat nawet nie walczyly z nikim ale na zdjeciach nadal dobrze wygladaja a internet robi reszte.
Pisząc ostatni post w tej trochę teoretycznej dyskusji,to tak z czysto sportowego punktu widzenia walka 100 na 50 ,jak napisałeś nie ma żadnego sensu.I tyle.Są oczywiście ekipy,które wyjdą się bić,bo są to charakterne ekipy,ale walka w dużej mniejszości zawsze skończy się ich porażką.Ot chociażby przegrana Ruchu i Wisły z Legią i koalicją,Lechii z Widzewem i Ruchem,Motoru z ŁKSem i Lechem,itp.Oczywiście,że ekipy umawiają się na liczby i różne ograniczenia.Np. niedawno Ruch umówił się na liczby i ograniczenia i przegrał z Zagłębiem Sosnowiec.Śląsk kiedyś pamiętam przegrał z Jastrzębiem,itp.Tak jak napisał Ślusarz, wiele ekip przejechało się na tym.Dlatego absolutnie nie dziwi mnie,że różne ekipy nie chcą się bić na umawiane walki w małych liczbach,i to nawet nie dlatego,że małe ekipy, które są w stanie pokonać czołówkę może wystawić wiele mniejszych klubów( a jasne jest,że byłoby wiele niespodzianek),tylko,że wynik nie przesądzałby niczego,(tak jak podczas walk z przewagą),oczywiście poza splendorem dla wygranych i szyderą z przegranych.Czy gdyby hipotetycznie Legia przegrałabyz Rowem po 15 osób,to naprawdę ma gorszą bandę od Rowu?Czy z kolei hipotetyczna odmowa Legii Rowowi po te 15 osób do iluś tam lat, to kalkulowanie ze strony Legii?Cóż,jak to ktoś kiedyś powiedział punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Good Night Left Side

WidzewskaCharyzma

Post autor: WidzewskaCharyzma » 18.05.2018, 20:00

Mam taką uwagę, już abstrahując od zdjęć młodej Elany, Jeśli komuś wydaje się że na zdjęciu doda filtr zamazywania twarzy ,i to załatwia sprawę, to się myli (dla kumatego do odwrócenia w 5 sekund), to tak na przyszłość.
https://t.me/pump_upp

Zawilina

Post autor: Zawilina » 18.05.2018, 20:05

ślusarz pisze:
18.05.2018, 16:55
Ten wywiad z tego co wiem jest z tą samą osobą,z którą jakiś czas temu był wywiad w tmk.Ja nie widzę w tym wszystkim nic dziwnego.Jakoś 10 lat temu modne były walki na ograniczenia wiekowe i biły się największe polskie bandy na takich zasadach jak Lech,Ruch,Lechia,Legia itd. i cała masa mniejszych ekip.Niektóre się na takich ustawkach "przejechały" i dlatego można chociażby przeczytać wypowiedź kolesia z Lechii "po prostu żadna szanująca się ekipa nie da sobie narzucić warunków ,z których nieraz już była beka", chociaż wcześniej Lechii nie przeszkadzało umówić się na bitkę z ograniczeniami wiekowymi,punkt widzenia w tym przypadku...zależy jednak od poniesionej porażki w takiej walce.Wg mnie to jest całkiem naturalna kolej rzeczy,jeśli młodzież nie ma co liczyć na starszyznę,musi brać sprawy w swoje ręce.Akurat wszystkie duże w/w przeze mnie ekipy mają sporo starych zawodników,jeśli w Toruniu z naturalnych przyczyn ludzie w wieku +30 odpuścili z różnych względów,to co ta młodzież Elany miała na nich czekać aż się przebudzą z zimowego snu i zająć się ultrasowaniem.Zrobili dokładnie to samo co wiele ekip z tym,że kilka lat później,a że teraz internet nie odda to jest tu na nich internetowa nagonka.Wiadomo Elana najłatwiejszy kąsek do ujebania z WRWE i przecież na przestrzeni ostatniego czasu ustawiał się na nich Lech,ŁKS,Zawisza,Lechia.Gdyby byli takimi pionkami to te ekipy odpuściły by sobie Elanę a np. mogły się wzajemnie ustawiać na siebie np Lech na Lechię i na odwrót albo Lechia na Zawiszę a jednak wybór pada na Elanę:)
Troche bredzisz. Lechia nie szukała nigdy walk z ograniczeniami wiekowymi. chyba jedyna taka walka jaką odbyli była z Ruchem i to Ruch bardzo naciskał na ograniczenia wiekowe,a wręcz był to warunek. w sumie najgłupszy warunek walki jaki może być. teraz Elana jedzie na takim patencie. jak dzwonili do Gdańska to limit wiekowy miał być do 30 lat. ale już na 35 się zgodzić nie chcieli. ku***,czym się różni 30 latek od 35 latka? przecież jeden i drugi to dorosły facet. inna rzecz,która była tu powtarzana kilkanasćie/dziesiat razy - dlaczego inne ekipy mają się zgadzać na warunki jakie dyktuje Elana? co oni są wyznacznikami sceny w Polsce? na takim patencie można ośmieszyć każdego. ktoś obdzwoni pół europy,ze chce się bić tylko rudzielcami z wąsem w przedziale wiekowym 49-51 lat. i kto mu zbierze taką ekipe? i może się czuć wygranym w tym momencie?
a co do tego,ze dużo ekip ma chrapkę na Elane bo,jak twierdzisz,są najsłabsi z wrwe - nie pomyslałeś,że wiele ekip ma do nich najbliżej? plus ma ciśnienie za te kretyńskie grafiki i wywiady? jak ktoś się prosi o w******* ale jest mało liczebny to już tego wpierdolu nie można mu spuścić? Lechia zweryfikowała te ich grafiki w spelunie w Grudziądzu,już nie byli tacy chętni. fakt,może ktoś z Lechii ważył nieregulaminowo. Legia i Lech też zweryfikowali tą ME na ubitej. ale po namyśle Elana zrobiła z nich przegranych.
już komentowanie samej treści wywiadu pomine,przedmówcy powiedzieli już wszystko. a ja,jak jeden z poprzedników,mam nadal wątpliwości czy to ktoś sobie jaj nie robi. bo nie wierze żeby ktoś normalny/poważny pierdolił takie bzdury.

Ineder56

Post autor: Ineder56 » 18.05.2018, 20:09

"My jesteśmy chuliganami i chcemy się bić"

No chyba, że jesteś 5 lat starszy od nas to nie.

Nawigator

Post autor: Nawigator » 18.05.2018, 20:43

WidzewskaCharyzma pisze:
18.05.2018, 20:00
Mam taką uwagę, już abstrahując od zdjęć młodej Elany, Jeśli komuś wydaje się że na zdjęciu doda filtr zamazywania twarzy ,i to załatwia sprawę, to się myli (dla kumatego do odwrócenia w 5 sekund), to tak na przyszłość.
to pokaż jakiś przykładowy efekt

Moe

Post autor: Moe » 18.05.2018, 20:57

Nawigator pisze:
18.05.2018, 20:43
WidzewskaCharyzma pisze:
Najlepiej na przykładzie jakiejś panny z odlotów. :)
czuję jak oblepia mnie przeciętność

ślusarz

Post autor: ślusarz » 18.05.2018, 21:02

htsk4 pisze:
18.05.2018, 19:49

Pisząc ostatni post w tej trochę teoretycznej dyskusji,to tak z czysto sportowego punktu widzenia walka 100 na 50 ,jak napisałeś nie ma żadnego sensu.I tyle.Są oczywiście ekipy,które wyjdą się bić,bo są to charakterne ekipy,ale walka w dużej mniejszości zawsze skończy się ich porażką.Ot chociażby przegrana Ruchu i Wisły z Legią i koalicją,Lechii z Widzewem i Ruchem,Motoru z ŁKSem i Lechem,itp.Oczywiście,że ekipy umawiają się na liczby i różne ograniczenia.Np. niedawno Ruch umówił się na liczby i ograniczenia i przegrał z Zagłębiem Sosnowiec.Śląsk kiedyś pamiętam przegrał z Jastrzębiem,itp.Tak jak napisał Ślusarz, wiele ekip przejechało się na tym.Dlatego absolutnie nie dziwi mnie,że różne ekipy nie chcą się bić na umawiane walki w małych liczbach,i to nawet nie dlatego,że małe ekipy, które są w stanie pokonać czołówkę może wystawić wiele mniejszych klubów( a jasne jest,że byłoby wiele niespodzianek),tylko,że wynik nie przesądzałby niczego,(tak jak podczas walk z przewagą),oczywiście poza splendorem dla wygranych i szyderą z przegranych.Czy gdyby hipotetycznie Legia przegrałabyz Rowem po 15 osób,to naprawdę ma gorszą bandę od Rowu?Czy z kolei hipotetyczna odmowa Legii Rowowi po te 15 osób do iluś tam lat, to kalkulowanie ze strony Legii?Cóż,jak to ktoś kiedyś powiedział punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Częściowo masz rację i trzeba się z Tobą zgodzić.Tylko zobacz z drugiej strony w jakim kierunku to wszystko poszło,to ośmiesza trochę cała Polską scenę kibolską.Przecież jeszcze w latach 90-tych chodziło o awantury.Z końcem lat 90-tych wyszczególnił się pierwszy podział na hools i ultras.Potem stało się to normalką,że każdy klub miał swoją ekipę chuligańską.I rozpoczęły się pierwsze próby tak zwanego dziś kalkulowania.Przecież jeszcze kilkanaście lat wstecz chodziło nam o możliwości konfrontacji z drugimi kibolami,fanatykami.Najważniejsza miała być zadyma.Stadiony oraz częściowo ulice miast zastąpiły leśne polany,inwigilacja,konsekwencje zrobiły swoje.Teraz jak jest możliwość sprawdzenia się to i tu odniosę się do Twojego przykładu: gdy Legia przegra z Rowem po 15 osób wcale nie powinno oznaczać dla ludzi o zdrowych zmysłach,że Row ma lepszą bandę od Legii.To jest tylko zapowiedź jednej wielkiej szydery ze strony wszystkich odwiecznych wrogów (L) tych mniejszych i tych większych i właśnie to jest największy MINUS aktualnej sceny.Z jednej strony po co nam da wygrana z tymi albo tamtymi po 15 plus jeszcze ograniczenia a z drugiej strony jak wtopimy to loża szyderców kibice.net nas zje;) Trochę przypomina to budowanie swojej pozycji w rankingu fifa na sparingach ze słabeuszami albo robienie rekordu bokserskiego na walkach z Najmanami. Właśnie ten strach przed tym,co powiedzą/napiszą inni częściowo sparaliżował scenę chuligańską.Przecież lata tak mniej więcej myślę 2002-2009 to był wysyp walk umawianych,biła się cała Polska,wszystkie ekipy,nawet jakieś gminne,lokalne animozje nie ubliżając nikomu.Teraz nastał nowy trend. Łączenie się w koalicje i dojebanie za wszelką cenę wroga nawet w proporcjach 30:1

Nie mam zamiaru tego przeciągać,bo każdy ma swoje zdanie.Jednak warto zastanowić się w jakim kierunku to wszystko zmierza,my dziś mamy po 35 lat i więcej - więc jesteśmy za starzy aby bić się z Elaną :) z drugiej strony kto będzie się bił za lat X ,skoro (nikomu nie ujmując)te młodsze pokolenia trochę przystopowały i jadą na plecach i dokonaniach ludzi starej daty ze swoich ekipy sprzed X lat. Dlatego z mojej strony szacunek dla tych młodzieżowców Elany jak i dla ludzi prowadzących normalną polemikę.

Tyfus88

Post autor: Tyfus88 » 18.05.2018, 21:50

Zagłębie Lubin ostro się mobilizuje na wyjazd do Kielc. Chcą zmazać plamy jakimi są ich ostatnie liczby na wyjazdach ligowych więc szykuje się konkretna liczba wraz ze zgodami.

Obrazek

Daniowks

Post autor: Daniowks » 18.05.2018, 21:57

Co do wywiadu Elany to powiem tylko tyle jako chuligan Zawiszy nigdy im nie odmówiliśmy banda na bandę. Osobiście byłem przy ustaleniach. Rozmowy stanęły w martwym punkcie. Chciałbym podkreślić, że nasza młoda banda w ostatnim czasie nie stoczyła żadnej walki z Lechem (druga strona może to potwierdzić). Toruńscy farmazoniarze zapomnieliście o waszych przegranych walkach młodej bandy z Petrochemią i Olimpią Elbląg. Piszcie dalej farmazony a życie was niedługo zweryfikuje. My w przeciwieństwie do was nie piszemy i nie udzielamy wywiadów na kogo, co i jak czy z kim i po co. A można by trochę o tym napisać.

merek13

Post autor: merek13 » 18.05.2018, 22:08

A wracając do Elany jak tam zdrowie chłopaków po wypadku?jest już lepiej?

Na emeryturze

Post autor: Na emeryturze » 18.05.2018, 22:18

Pomijam fakt wiarygodności wypowiedzianych słów, ale sam styl odpowiedzi jest żałosny i kosmiczny.
Mistrz ciętej riposty.

HOPF1908

Post autor: HOPF1908 » 18.05.2018, 22:26

Kato_wice pisze:
18.05.2018, 11:14
nieproszeni goście pisze:
18.05.2018, 11:01
Napiszcie, że to fejk z tym wywiadem Elany..bo nie wierzę...
Oczywiście ze fejk, wyobrażasz sobie że jakiś główny z bandy udziela wywiadu i to jeszcze w takim stylu?
A czy ktoś 15-20 lat temu wyobrażał sobie że kibole zamiast szalików będą zakładać na siebie leginsy stringi i torebki? Dziś prawdziwi "chuligani" zamiast siać terror na stadionach stoją jak ku.wy w lesie z kalkulatorami i liczą korzyści."tylko koni tylko koni tylko koni koni żal"

Barwieiuk

Post autor: Barwieiuk » 18.05.2018, 23:06

HOPF1908 pisze:
18.05.2018, 22:26
Kato_wice pisze:
18.05.2018, 11:14
nieproszeni goście pisze:
18.05.2018, 11:01
Napiszcie, że to fejk z tym wywiadem Elany..bo nie wierzę...
Oczywiście ze fejk, wyobrażasz sobie że jakiś główny z bandy udziela wywiadu i to jeszcze w takim stylu?
A czy ktoś 15-20 lat temu wyobrażał sobie że kibole zamiast szalików będą zakładać na siebie leginsy stringi i torebki? Dziś prawdziwi "chuligani" zamiast siać terror na stadionach stoją jak ku.wy w lesie z kalkulatorami i liczą korzyści."tylko koni tylko koni tylko koni koni żal"
Wiekszość odpuściłą przed euro 2012 lub po euro.Teraz prawdziwe oblicze polskich stadionów ma 33-45lat i nie kalkulowało jak teraz.Czy waga zła,czy wzrost dobry czy wiek w miesiacach sie zgadza.
Barak 1 cyklon b :twisted: j**** j**** antife :mrgreen: :twisted:

kivloff

Post autor: kivloff » 18.05.2018, 23:43

Nawigator pisze:
18.05.2018, 20:43
WidzewskaCharyzma pisze:
[link]
[link]

HenryHass

Post autor: HenryHass » 18.05.2018, 23:46

Wywiad jako sam pomysł spoko. Wiele jest osób ze środowiska które może coś mądrego powiedzieć. Ale żeby to miało sens to musi być tak że ta osoba nie jest anonimowa. Bo tu występuje jakiś mityczny lider ME. Nie X z klubu Y tylko lider czegoś tam. Równie dobrze to mogę opublikować byle co i podpisać lider jude gangu czy teddy boys Ale nadal będę anonimem.

Ktoś tu porusza temat walk. Spoko ale tylko te banda na bandę pokazują realną siłę ekip. I to też tylko w przypadku spotkania gdzieś na trasie. Bo 20 ludzi do bicia może wystawić każda w miarę ogarnięta ekipa. Ale czy jeśli na dyspozycji dnia 20 chłopa z Wigier Suwałki wygra z 20 z Polonii Bytom to ktoś zaryzykuję tezę że Wigry są lepsze chuligansko? Czy 10x10 między Widzewem a Falubazem przy wygranej tych drugich będzie świadczyło o tym że chuligani myszki miki są topem? Nie ma szans. To jest właśnie ta magia staruch lat tych jeszcze przed ustawkami gdzie bił się każdy z wyjazdowiczow i młyna. Wtedy można było powiedzieć kto lepszy a kto słabszy.

96hhhhhh

Post autor: 96hhhhhh » 18.05.2018, 23:52

nisc pisze:
18.05.2018, 18:34
O kur...🤤😂😂

Pająk Spajder

Post autor: Pająk Spajder » 19.05.2018, 00:02

Ineder56 pisze:
18.05.2018, 20:09
"My jesteśmy chuliganami i chcemy się bić"

No chyba, że jesteś 5 lat starszy od nas to nie.
Idealne podsumowanie tej całej Młodej Elany

rajmund

Post autor: rajmund » 19.05.2018, 07:10

Taka dupna banda z tej Elany?Elana Toruń z całym szacunkiem to 15/17 ekipa w kraju.Przy dobrych wiatrach.

Abrakadabra1410

Post autor: Abrakadabra1410 » 19.05.2018, 07:32

rajmund pisze:
19.05.2018, 07:10
Taka dupna banda z tej Elany?Elana Toruń z całym szacunkiem to 15/17 ekipa w kraju.Przy dobrych wiatrach.
Z ciekawości Rajmund jak Elana 15/17 to gdzie wg Ciebie jest Gornik, Gks, Row, Wisłoka i Ruch?

reporter105

Post autor: reporter105 » 19.05.2018, 09:58

Z rok nie byłem na forum, widzę że poziom nadal trzymacie, oby tak dalej.
A na mecz to się dziś panie wybierają czy na forum stukają?

zdeptany trawnik

Post autor: zdeptany trawnik » 19.05.2018, 12:24

ReanimacjiTrupaStop pisze:
18.05.2018, 14:37
WM'87 pisze:
18.05.2018, 13:49
Popeyee pisze:
18.05.2018, 09:55
Już sam wywiad to skandal a treść wywiadu jest śmieszna i nielogiczna.
Punkt widzewnia zalezy od punktu siedzenia. Mozna czepiac sie wielu rzeczy o ktorych gada ale jakos omijacie ta glowna wiadomosc.

Czemu nikt z waszych ekip nie mial do nich pretensji? Czemu nikt ich nie dojechal za ta grafike? Typ mowi ze ta i ta ekipa im odmawia a wy tu piszecie o jakims psie? Macie pretensje o wywiad ale to chodzi o to ze tam pada nazwa ekipy ktorej kibicujecie i to was boli.
Mozecie miec niestety pretensje tylko do swoich liderow a nie do kogos kto o tym powiedzial.
A widziałeś te ich wytyczne co do umawiania się? Tych w dżinsach nie wpuszczamy, jak masz 23 lata i 3 miesiące też się nie bijesz, jak masz powyżej 74 kg stajesz z boku itd itp, i gdy ekipa ich wyśmiewała zrobili grafikę że odmówiła. Proste.

A Ty znów nadajesz ? Naczelny bandyto kibice net może twoja foteczka jak się ukaże na kibice net pokaże jaki Ty jesteś dzban . To jak ??

AntyTvn

Post autor: AntyTvn » 19.05.2018, 12:27

Nocnik pisze:
18.05.2018, 17:34
Czytając ten wywiad jeblem śmiechem Zawisza odmawia Elanie walki ? Większej bzdury to dawno nie czytałem mało razy było tak że nie wyszliście z busa na trasie jak Zetka chciała się bić? Zetka robi i będzie robić z wami co chce i żadne wywiady pisanie że macie najsilniejszy młody skald tego nie zmieni ale póki co u was widać u was siłę ekipy w internecie i lansowanie się na zdjęciach. i jeszcze jedno Zawisza Bydgoszcz jest na tyle dobra bandą że nie potrzebuje wspomagac się eŁKSiakami czy Tychami bo sami bardzo dobrze sobie radzą a tym bardziej z wami mistrzowie propagandy.
Skończcie się już ośmieszać bo nie jedną ekipa jest od was mocniejsza i mimo tego nie pucuja się z tym no ale wkoncu jest takie przysłowie "krowa co dużo ryczy mało mleka daję" :)
Dobrze napisane .

Młodzi Elanowcy podajcie jakieś wasze ustawki na inną ekipę w przeciągu 2 lat ;-)) he

rajmund

Post autor: rajmund » 19.05.2018, 12:28

Wg Mnie.1Lech,Lechia,Ruch,Lks.2.Legia,Górnik,Zagłębie,Widzew3Zawisza,Wisła,Arka,Cracovia.4Gks,Lubin,Sląsk,Motor,Stomil,Jaga,stalowa,Bks B,Polonia B,Elana.5Wszyscy Podobny poziom od Wisłoki po Pogoń.To tylko moje skojarzenia.To zabawa

Bączyński

Post autor: Bączyński » 19.05.2018, 12:36

Dobrze,że to tylko skojarzenia twoje,a nie chwalisz się wiedzą :)

AntyTvn

Post autor: AntyTvn » 19.05.2018, 12:41

Więc bawmy się dalej ;-))

1-Lech
2- Ruch
3- ŁKS i Lechia
4- Górnik Z
5- Zawisza i Legia.
6- Zagłębie Sosnowiec i Widzew
7- Wisła
8- Śląsk i Arka .
9- Stomil i GKS k.
10- Cracovia Polonia Bytom Elana .

Bez napinki :-)

Gogglebox

Post autor: Gogglebox » 19.05.2018, 12:42

Ja tylko chciałbym się spytać tutaj obecnych udzielajacych się po czym wy wiecie że ekipa x jest mocniejsza od ekipy y? Znacie te ekipy , trenujecie z nimi, widzieliście ich starcia? Oceniacie po ilościach zdjęć, oświadczeń kto na kogo się ustawił albo kto komu odmówił? Naprawdę pytam poważnie, po czym robicie te rankingi top 3, top 5 , top 100? Jak jeszcze ekipy derbowe prześcigają się kto jest większa banda h..a albo kto ma wiecej konfidentów to rozumiem bo mają że sobą doczynienia ale Wy ? Ja osobiście nie mam pojęcia na co stać ekipę Elany i czy Zawisza przebiegłby się po nich czy odwrotnie i pewnie prędko się nie dowiemy. Tak samo czy ŁKS jest taki mocny a Lech nie ma sobie równych ,kto jest Władca Śląska i czy Motor jest najlepszy na wschodzie. Legia to tylko trudne sprawy i ogólnie są obsrane leszcze a Wisła to tylko do zdjęć się nadaje i ogólnie to są frajery tak samo jak Cracovia i ogólnie to Ruski nas biją i na mistrzostwach to będzie wstyd. Skąd wy to wszystko wiecie ???!!! Jestem pełen podziwu

Gogglebox

Post autor: Gogglebox » 19.05.2018, 12:59

Tylko że ekipa "top" nie może pozwolić żeby balonik pękł i jest jak jest. A Wy dalej róbcie rankingi :)

kibic ze Śląska

Post autor: kibic ze Śląska » 19.05.2018, 13:20

To sa komentarze do kolejki!
3 strony rankingow, wywiadow, komentarzy do wywiadow, slowem.. pierdolenia.

wydupiac do hp

Zeos

Post autor: Zeos » 19.05.2018, 13:35

DoZo jakie parcie na szkło ze strony WSH zjebie? Bo pare fotek pare lat temu udostępnili? Mam Ci tu wkleić fotki Tedków napiających się do zdjęć i opublikowanych na fejsbukach? Sporo tego.. Tylko wtedy by się okazało że twoja Legia ma jednak wieksze parcie na szkło, podobnie jak cała masa innych ekip.

ODPOWIEDZ