Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

pangrzegorz1975

Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.

Post autor: pangrzegorz1975 »

Ale tu cyrki.Pogoń z ZS najczęściej kosa,ale był też okres ,gdy sosnowiczanie bywali u nas na hokeju i wtedy nioło sie głosne-"Legia Pogoń Zagłebię...podkresłam stare czasy.Od razu przypomniało mi się z końcówki lat 80,Zagłębie w Bytomiu na hokeju,i ich doping ,który jako malolat odbierałem "Czestmir ,Czestmir ojojoj" i mysle o co im chodzi,oczywiście zaśpiew brzmiał Chelsea,Chelsea OioiOi!!!Tak jak Zagłębia nie lubie,tak mam jakis szacunek i poważanie.
iparts.pl
Foxx

Post autor: Foxx »

Over & Out.
maystero

Post autor: maystero »

Szkoda ze tak bardzo nie pilnujesz swego przygłupawego kolegi po szalu.
Beha

Post autor: Beha »

Magia internetu i netowni.
JohnyBravo

Post autor: JohnyBravo »

DoZo zmień tampona wtedy.
Somchai

Post autor: Somchai »

Oho...Dozo doczekał się swoich Leibstandarte.
Beha

LSSSAH.
Beha

Przecież ani jeden ani drugi gamoń nie wiedzą ocb..
WODA GAZOWANA2

Post autor: WODA GAZOWANA2 »

Na fotce widoczne razem 2 ekipy GKS Jastrzębie(55) i Piast Gliwice (( 85 ) 13.01.2018 chyba podczas jakiegoś meczu sparingowego .Od kiedy Piasta i GKS Jastrzębie coś łączy ????

Obrazek
blakuś

Post autor: blakuś »

WODA GAZOWANA2 pisze: 14.01.2018, 20:18 Na fotce widoczne razem 2 ekipy GKS Jastrzębie(55) i Piast Gliwice (( 85 ) 13.01.2018 chyba podczas jakiegoś meczu sparingowego .Od kiedy Piasta i GKS Jastrzębie coś łączy ????

Obrazek
Odkąd Piast pojechał się pucować na Jastrzębie - ROW, po drodze dostali oklep od Górnika i ROWu.
lukizks

Post autor: lukizks »

Stilon Gorzow- Widzew Łódź

Jakies kontakty oprócz krótkiej zgody ?
wiernyioddany

Post autor: wiernyioddany »

lukizks pisze: 14.01.2018, 22:29 Stilon Gorzow- Widzew Łódź

Brak kontaktów.
Stary Wyjazdowicz

Post autor: Stary Wyjazdowicz »

wiernyioddany pisze: 14.01.2018, 22:47
lukizks pisze: 14.01.2018, 22:29 Stilon Gorzow- Widzew Łódź

Brak kontaktów.
Dziwnym trafem jedni i drudzy byli we Francji..wspólny hotel wspolne wieszanie fan na basenie i melanżyk....także kontakty sa
Bad1

Post autor: Bad1 »

Jeżeli nawet zna się parę osób, to co z tego?Na wyjazdach na kadrę często ekipy co nie mają kose bujaja się że sobą.
wiernyioddany

Post autor: wiernyioddany »

Kontakty to dla mnie(jak i znacznej większości) odwiedziny na meczach,turniejach itp. Skoro znam sie z kilkoma kibolami z innych klubów tzn że Widzew ma układ czy dobre relacje z Jeziorakiem,Bielskiem czy Jastrzebiem ? Jak tam sobie DoZo i reszta bandziorów tlumaczy to już ich sprawa. Reasumując relacje ma linii Widzew i Stilon - brak kontaktu,prywatne znajomości. DoZo kumaczu,rozumiesz?
Beha

troll internetowy pisze: 16.01.2018, 19:33 Oooo... święte krowy zapomniały już o giwerach i Kwidzyniu?.. Krótka pamięć... Powyjmujcie sobie może te igły, które pozbieraliście siedząc w leśnych iglakach, bo wam to i owo uciskają. Może pamięć wam wtedy wróci, bo na obiektywizm nie liczę.
W Kwidzyniu to chyba niedawno sobie honorowo po męsku wyjaśnili nieporozumienia.

To nie "święte krowy" rozpoczęły tam westernowe zabawy.
ABC1935

Post autor: ABC1935 »

O matko przenajświętsza :). Teoretycznie kiedy takie zdarzenie miałoby mieć miejsce i przy jakiej okazji?
R.E. Bells

Post autor: R.E. Bells »

ABC1935 pisze: 17.01.2018, 04:49 O matko przenajświętsza :). Teoretycznie kiedy takie zdarzenie miałoby mieć miejsce i przy jakiej okazji?
Pewnie chodzi o umówione spotkanie Rakowa z Radomiakiem.
kub1

Post autor: kub1 »

Jak wyglądają relacje na linii Orzeł Przeworsk - Karpaty Krosno, Igloopol Dębica - Karpaty Krosno?
tuwimianin.

Post autor: tuwimianin. »

kub1 pisze: 17.01.2018, 12:47 Jak wyglądają relacje na linii Orzeł Przeworsk - Karpaty Krosno, Igloopol Dębica - Karpaty Krosno?
Kilka "ładnych" lat temu był grill między nami a Karpatami ( niestety przegrany przez naszych ), pamiętam jak byliśmy w Krośnie na wyjeździe, też już jakiś czas temu, to wróciliśmy ze skrojonym szalem Karpat. Teraz brak kontaktów, pewnie jakbyśmy się spotkali gdzieś na trasie to nastąpiłaby wymiana argumentów, ale o jakiejś "ostrej kosie" nie można mówić, ja tak to widzę.
kub1

Post autor: kub1 »

tuwimianin. pisze: 17.01.2018, 14:23
kub1 pisze: 17.01.2018, 12:47 Jak wyglądają relacje na linii Orzeł Przeworsk - Karpaty Krosno, Igloopol Dębica - Karpaty Krosno?
Kilka "ładnych" lat temu był grill między nami a Karpatami ( niestety przegrany przez naszych ), pamiętam jak byliśmy w Krośnie na wyjeździe, też już jakiś czas temu, to wróciliśmy ze skrojonym szalem Karpat. Teraz brak kontaktów, pewnie jakbyśmy się spotkali gdzieś na trasie to nastąpiłaby wymiana argumentów, ale o jakiejś "ostrej kosie" nie można mówić, ja tak to widzę.
Pamiętam, że było wspólne grillowanie między obiema ekipami parę lat temu. Ale dużo się na podkarpaciu pozmieniało stąd moje pytanie. Dzięki za konkretną odpowiedź.
mampytanie

Post autor: mampytanie »

Zgoda Polonii Bydgoszcz i Stomilu Olsztyn trwa już 22 lata z tego co wyczytałem. Kiedy padła zgoda Stomilu i Łódzkiego KSu? Bo wygląda na to, że po stronie Stomilu była Polonia z po stronie ŁKSu Zawisza Bydgoszcz.
WileTheBest

Post autor: WileTheBest »

Trwała w latach 1997 - 1998.
Tu masz mecz Stomil - RTS z 1997, na którym widać flagi ŁKS-u:
https://www.youtube.com/watch?v=oQECAHYXyFo
ABC1935

Post autor: ABC1935 »

R.E. Bells pisze: 17.01.2018, 09:59
ABC1935 pisze: 17.01.2018, 04:49 O matko przenajświętsza :). Teoretycznie kiedy takie zdarzenie miałoby mieć miejsce i przy jakiej okazji?
jestesmywaszastolica jest z Legii więc JuniorowiKSP naturalnie chodziło o ewentualne starcie Legia vs. Raków a nie Radomiak vs. Raków co próbujesz sugerować. Z opowieści pań stojących w kolejce w osiedlowym sklepie jedyne spotkanie do jakiego doszło w ostatnim czasie (choć jak na moje to już dość dawno) Legia vs. Raków miało miejsce spory kawałek od jakiegokolwiek lasu więc nikt nie mógł do takowego uciekać mając jeszcze np. dajmy na to przewagę liczebną stąd moja nieukrywana ciekawość co miał na myśli użytkownik JuniorKSP.
Bączyński

Post autor: Bączyński »

Tak przy okazji artykułu w TMK o kontaktach kibiców z Polski i Węgier.
Która ekipa pierwsza nawiązała z Węgrami kontakty? Odra Opole z Sopronem,Legia z Ujpestem,czy Bałtyk z Ferencvaorsem?
I jeszcze jedno pytanie,czy Ferencvaros wspierał Bałtyk kiedykolwiek na meczu w Polsce konkretną liczbą z flagą,czy wyglądało to bardziej symbolicznie?
(S)

Post autor: (S) »

WileTheBest pisze: 17.01.2018, 19:28 Trwała w latach 1997 - 1998.
Flagi ŁKS brak bo jeszcze nie było zgody to 97 zgoda 98. Przejrzałem z ciekawości/sentymentu cały materiał. Była Stomil Olsztyn w barwach Polski, była Polonii Bydgoskiej w ich Biało-Czerwonych barwach i czerwono-biało-czerwona Śródmieście Widzewa ale do góry kołami.

Co do pytania wcześniejszego relacji Polonii Bydgoszcz/Stomil Olsztyn - Łódzki KS/Zawisza to śmiało mogę stwierdzić: „nie do wiary” jak na dzisiejsze czasy i standardy. My Zawiszy w Łodzi jakoś nie widywaliśmy. Z ŁKSem coś nie zagrało do końca, choć zapowiadało się dobrze i było ok. Na pewno temat Polonii był jednym z ważnych spontanicznych przy upadku… ale bez znaczenia w kontekście Zawiszaków.
Stadionowy

Post autor: Stadionowy »

ABC1935 pisze: 17.01.2018, 20:23
jestesmywaszastolica jest z Legii więc JuniorowiKSP naturalnie chodziło o ewentualne starcie Legia vs. Raków a nie Radomiak vs. Raków co próbujesz sugerować. Z opowieści pań stojących w kolejce w osiedlowym sklepie jedyne spotkanie do jakiego doszło w ostatnim czasie (choć jak na moje to już dość dawno) Legia vs. Raków miało miejsce spory kawałek od jakiegokolwiek lasu więc nikt nie mógł do takowego uciekać mając jeszcze np. dajmy na to przewagę liczebną stąd moja nieukrywana ciekawość co miał na myśli użytkownik JuniorKSP.
Pewnie celem było puszczenie farmazona bo to jemu i jego ekipie wychodzi najlepiej.
Beha

(S) pisze: 17.01.2018, 21:41
Flagi ŁKS brak bo jeszcze nie było zgody to 97 zgoda 98. Przejrzałem z ciekawości/sentymentu cały materiał. Była Stomil Olsztyn w barwach Polski, była Polonii Bydgoskiej w ich Biało-Czerwonych barwach i czerwono-biało-czerwona Śródmieście Widzewa ale do góry kołami.

Co do pytania wcześniejszego relacji Polonii Bydgoszcz/Stomil Olsztyn - Łódzki KS/Zawisza to śmiało mogę stwierdzić: „nie do wiary” jak na dzisiejsze czasy i standardy. My Zawiszy w Łodzi jakoś nie widywaliśmy. Z ŁKSem coś nie zagrało do końca, choć zapowiadało się dobrze i było ok. Na pewno temat Polonii był jednym z ważnych spontanicznych przy upadku… ale bez znaczenia w kontekście Zawiszaków.
Krótka zgoda, intensywna i zaminiona w ostrą kosę ( pamiętam ostry dym w Olsztynie na bezpośrednim meczu ligowym) zaraz po zerwaniu.
Jak pamiętam ówczesne relacje "w mediach" to zapalnikiem była jakas bójka ŁKSiaka z gościem z PB - coś o Zawiszy tsmten gadał. Lub odwrotnie - pamięć bywa zawodna. Stomil miał wtedy dobrą pakę, w zasadzie na poziomie ŁKSu.
mampytanie

Dzięki za wyjaśnienie. Pozdro.
mampytanie

A jak jest w Słupsku? Mam na myśli relacje Czarnych i Gryfa? Można po mieście chodzić bez obaw w barwach obydwuch klubów? Nie słyszałem by ich jakaś kosa dzieliła.
berserk1908

Post autor: berserk1908 »

Beha pisze: 17.01.2018, 22:46
(S) pisze: 17.01.2018, 21:41

Krótka zgoda, intensywna i zaminiona w ostrą kosę ( pamiętam ostry dym w Olsztynie na bezpośrednim meczu ligowym) zaraz po zerwaniu.
Jak pamiętam ówczesne relacje "w mediach" to zapalnikiem była jakas bójka ŁKSiaka z gościem z PB - coś o Zawiszy tsmten gadał. Lub odwrotnie - pamięć bywa zawodna. Stomil miał wtedy dobrą pakę, w zasadzie na poziomie ŁKSu.
Kosa poszła po meczu Stomil-Widzew na który wybrała się kilkunastoosobowa grupa z Włocławka. W czasie meczu przysapała się pyda. Włocławek chciał sobie wyjaśnić wszystko honorowo, ale za sprawą kilku osób z Olsztyna się uspokoiło. Okazało się jednak ze na krótko, bo Polonia za chwilę znowu podbiła w towarzystwie kilku osób z Olsztyna. Cześć Stomilu znowu chciała sprawę załagodzić, ale doszło do małej szarpaniny. Po meczu poszedł telefon do Łodzi z Łodzi do Olsztyna i zgoda upadła. Stomil miał dobra pakę ale z tym "na poziomie ŁKSu" to w zasadzie Cię poniosło. ;)
JuniorKSP

Post autor: JuniorKSP »

Info od znajomego z Czestochowy obecnie przebywajacego na obczyznie. I tak chodzilo mi o cwks, nie o radomiak. Las w sensie przyslowiowym..
Stadionowy pisze: 17.01.2018, 21:48
Pewnie celem było puszczenie farmazona bo to jemu i jego ekipie wychodzi najlepiej.
Co do farmazonow to wasza rzatelnosc byla juz raz ukazana na troche bardziej zamknietym (juz niefunkcjonujacym) forum milosnikow pewnego sportu na trawie, i tak to mniej wiecej z wami wyglada od zawsze- "wielcy obiektywni" a tak na prawde farmazoniarze pierwszej wody.
O Sandecji co ten Beha wypisuje, to nawet komentowac sie nie chce, bo rece opadaja... idealnie sie wpisuje to co wyzej napisalem
Beha

Taka mała różnica co do "opowieści kolegów kolegi" a następstw pewnych wydarzeń.

Gdzie skończyła flaga Sandecji pytać nie muszę....
sztwny_obiektywny

Post autor: sztwny_obiektywny »

Jak na linii:
Gryf Słupsk - Jeziorak
Legia - Hetman
Kotwica - Stilon
Stomil - Stilon
Polonia Bytom - Śląsk
Polonia Bytom - Hutnik/Wisła/Cracovia
Stalówka - Orzeł Przeworsk
Karpaty - Orzeł Przeworsk
Ortalion

Post autor: Ortalion »

Polonia B ma układ z Zagłębiem L więc z nami raczej powino być już dla Ciebie jasne
Oqq

Post autor: Oqq »

Tak jak pisze Ortalion. Polonia ma też zgodę z Arką, więc pytanie jak jest na lini PB-Wisła to chyba jakiś żart, albo po prostu "kolega" jest mało rozgarnięty :)
Bączyński

Post autor: Bączyński »

Śląsk-Polonia Bytom to kosa z wieloletnią tradycją,ich układ z ZL to krótki wycinek i duże spłycanie tematu.
Ortalion

Post autor: Ortalion »

Bączyński pisze: 18.01.2018, 20:50 Śląsk-Polonia Bytom to kosa z wieloletnią tradycją,ich układ z ZL to krótki wycinek i duże spłycanie tematu.
Trudno się tutaj z Tobą nie zgodzić. Lecz już od paru lat wszystko wygląda trochę innaczej. Ale tu raczej nie ma co się dziwić.
Stadionowy

Post autor: Stadionowy »

JuniorKSP pisze: 18.01.2018, 19:26 Info od znajomego z Czestochowy obecnie przebywajacego na obczyznie. I tak chodzilo mi o cwks, nie o radomiak. Las w sensie przyslowiowym..
Stadionowy pisze: 17.01.2018, 21:48

Co do farmazonow to wasza rzatelnosc byla juz raz ukazana na troche bardziej zamknietym (juz niefunkcjonujacym) forum milosnikow pewnego sportu na trawie, i tak to mniej wiecej z wami wyglada od zawsze- "wielcy obiektywni" a tak na prawde farmazoniarze pierwszej wody.
O Sandecji co ten Beha wypisuje, to nawet komentowac sie nie chce, bo rece opadaja... idealnie sie wpisuje to co wyzej napisalem
Puściłeś farmazona, zostałeś naprostowany i teraz się tłumaczysz że info od znajomego , że las to jednak nie las...Znając życie nawet nie wiesz kiedy i przy jakiej okazji było to spotkanie...A co Cię to obchodzi, w necie "powalczyłeś", jak więcej farmazonów napiszesz, po prostu założysz nowe konto...

a tak do tematu:
Zagłębie L ma pozytywne relacje z Flotą ?

Która koalicja Zagłębie, Falubaz - Chrobry, Stilon ma więcej starć na plus (między sobą) ?
JuniorKSP

Post autor: JuniorKSP »

Nie mam zamiaru sie z wami niczym dzielic dziewczyny, sami wiecie co i jak bylo:)
Co do przykladow farmazonow to przytoczylem w poprzednim poscie, jesli nie zalapales to juz twoj problem
A i do Stadionowego, ja sie nic nie tlumacze gosciu, bo niby przed kim? przed toba czy tym lekko niedorozwinietym dozo? "ze las to jednak nie las" temperature tez mam ci podac? w celcjuszach czy fahrenheitach?
ODPOWIEDZ