Portugalia-Polska
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
...
...i jak tu sie wybrac do tej Portugalii,hehe ma ktos jakies wskazowki?z gory dziekowa.pozdro z Wysp
-
troche pozno sie obudziles w zwiazku z cenami biletow, dla przykladu. teraz Manchester L292 w dwie strony, Luton L276, Birmingham L334, Gatwick L431, Heathrow L255. Jak widac najtansza opcja jest BA ale powrot w poniedzialek, wiec tez wyzszy koszt na miejscu, cos za cos. Mozliwosci jak widac jeszcze sa, ale nie tanie. pozdro i do zobaczenia w Lizbonie
Tato, nie byłeś dobrym ojcem ale nauczyłeś mnie szacunku i wierności dla klubu, dla CKS-u Czeladź i Reprezentacji Polski, dziękuję. Tego Ci nie zapomnę!!!
-
-
mam pytanie do Polakow na wyspach, czy Wy tez czekacie na bilety jeszcze??? Skoorwysyny juz sla do mnie bilet 5 dzien
od poniedzialku, czy macie podobny problem????
Wlasnie dotarl kurier, sektor 33. Do zobaczenia w Lizbonie

Tato, nie byłeś dobrym ojcem ale nauczyłeś mnie szacunku i wierności dla klubu, dla CKS-u Czeladź i Reprezentacji Polski, dziękuję. Tego Ci nie zapomnę!!!
-
Czy możesz napisać o której dostałeś bilet? Ja dalej czekam a też mieszkam w UK.czeladzianin pisze:mam pytanie do Polakow na wyspach, czy Wy tez czekacie na bilety jeszcze??? Skoorwysyny juz sla do mnie bilet 5 dzienod poniedzialku, czy macie podobny problem????
Ps co masz napisane w statusie na kupbilet? Bo u mnie widnieje nadal "Status rezerwacji: W przygotowaniu do dystrybucji" i zaczynam się wkurwiać

-
taki sam status, dostalem po 12 bilety. Zadzon sobie do 17.00 czasu polskiego pod ten numer 0048226442070 to numer do firmy kurierskiej, popros z Panem Sikora a on Ci udzieli wszelakich informacji. Do zobaczenia w Porugalii!!!!
-
to co, 17 czasu miejscowego na Praca de Comercial?
Niedaleko Praca de Comercial, kolo stacji Rossio sa dwie dobre knajpy, w ktorych sprzedaja portugalski "przysmak". Jest to 'jin jinha' [żinżinnia]. Chyba jest to spiryt rozdzienczany sokiem wisniowym. ojro za szota. 10 euro za 0,7 chyba. Dobre i grzeje [wieczorami w Lizbonie jest zimno, przynajmniej 3 tyg temu pizdzilo (tzn pewnie cieplej niz w Polsce, ale to juz nie jest to 40 stopni w ktorym siedze od 2 miesiecy..)].
Z przydatnych informacji to w niedziele niektore sklepy sa otwarte [Mini Praca].
Przejscie sie glownym deptakiem to dobry pomysl, ale mozemy tez np. wszyscy wejsc do tramwaju [tam sa te stare, zabytkowe] [ [link] ]. Tramwaj linii 26 ma chyba najciekawsza trase, jedzie kolo najwazniejszych miejsc w Lizbonie.
Aha - chociaz w Lizbonie wiekszosc osob potrafi mowic po angielsku [nie to co w Hiszpanii :[ ] to tak, zeby bylo latwo: 'um/duos/tres/quatro/cinquo/.. imperialis' mowiac to w pubie zamowimy browar w plastikowym kubeczku. Na glownej imprezowej ulicy mozna dorwac 0,5 za ojro, wiec nienajgorzej.
Pozdro i do zobaczenia za tydzien!
Niedaleko Praca de Comercial, kolo stacji Rossio sa dwie dobre knajpy, w ktorych sprzedaja portugalski "przysmak". Jest to 'jin jinha' [żinżinnia]. Chyba jest to spiryt rozdzienczany sokiem wisniowym. ojro za szota. 10 euro za 0,7 chyba. Dobre i grzeje [wieczorami w Lizbonie jest zimno, przynajmniej 3 tyg temu pizdzilo (tzn pewnie cieplej niz w Polsce, ale to juz nie jest to 40 stopni w ktorym siedze od 2 miesiecy..)].
Z przydatnych informacji to w niedziele niektore sklepy sa otwarte [Mini Praca].
Przejscie sie glownym deptakiem to dobry pomysl, ale mozemy tez np. wszyscy wejsc do tramwaju [tam sa te stare, zabytkowe] [ [link] ]. Tramwaj linii 26 ma chyba najciekawsza trase, jedzie kolo najwazniejszych miejsc w Lizbonie.
Aha - chociaz w Lizbonie wiekszosc osob potrafi mowic po angielsku [nie to co w Hiszpanii :[ ] to tak, zeby bylo latwo: 'um/duos/tres/quatro/cinquo/.. imperialis' mowiac to w pubie zamowimy browar w plastikowym kubeczku. Na glownej imprezowej ulicy mozna dorwac 0,5 za ojro, wiec nienajgorzej.
-
mozesz powiedziec cos o klubach, dyskotekach? byles w jakims mozesz polecic?raff pisze:to co, 17 czasu miejscowego na Praca de Comercial?
i na ktora plaze najlepiej

-
witam.jakby ktos mial bileciki na sprzedaz to jestem chetny.okazalo sie ze moja paczka z biletami wyslana w poniedzialek z rudy slaskiej do Sosnowca jeszcze nie doszla a miala do przebycia 50km.jutro znajomy wylatuje do Birmingham i jak bilety nie dotrą do godziny 12 zostajemy bez biletow.
moje gg 7685544 jak mozecie pomoc to piszcie
pozdro
moje gg 7685544 jak mozecie pomoc to piszcie
pozdro
-
juz niedlugo....
do mnie do dublina bilety doszly juz tydzien temu wszystkie 12.....
juz niedlugo ....

-
Na glownych ulicach 'imprezowych' jest tlok, ludzie bawia sie na zewnatrz. Co do klubow to nie widzialem [dwie noce poswiecilem na imprezowanie], sa tam takie polkluby-polpuby. Mala scena, a takto wszyscy browar/wino pija.Radomiak pisze: mozesz powiedziec cos o klubach, dyskotekach? byles w jakims mozesz polecic?
i na ktora plaze najlepiej![]()
Plaza - z Cais de Sodre [koncowa stacja zielonej linii metra] jezdza pociagi do Cascais. 1,50 ojro bodajze w jedna strone. Tam sa plaze publiczne, malutkie, kameralne, jedna obok drugiej. Woda w oceanie tam o wiele cieplejsza niz Baltyk

-
-
-
Ja juz siedze od rana w lizbonie,miasto calkiem fajne sporo waskich uliczek ktorymi czesto trzeba isc pod gorke:( metrem mozna dojechac praktycznie wszedzie,sporo tu tez roznego rodzaju placow noi jest bardzo cieplo wczasie dnia w nocy juz troche mniej .Po angielsku mozna sie dogadac prawie wszedzie. Na dzien dzisiejszy niespotkalem jeszcze zadnych kibicow z Polski.pzdr
-
w dzisiejszym przeglądzie jest krótki artykuł o tym i dosłownie takie same wyliczeniacathay pisze:Bilet kosztował 115 a 4 zł to koszty manipulacyje. Na bilecie jest cena 25 eur więc licząc razy 3.82 (taki kurs +- jest od kilku tygodni) to wychodzi 95,5 no zaokrąglmy do 100 zł. Więc kutasy już 15 dołozyli + 4 kosztów to się równa 19 zł *7500 biletów = 142500 z nieznanych powodów pobranych pieniądzy !

-
witam
Michal_ pisze:My w piatek po poludniu w 17 osob plus 2 resovia i 1 gornik ruszamy na wycieczke
krajoznawcza lecimy z londynu petrochemia
to znaczy ze lecicie EasyJetem z Lutonu? jesli tak to milo bedzie na wiecej....
pozdro

-
-