Portugalia-Polska

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

robroy

Post autor: robroy »

21.00 czasu portugalskiego (22.00 w Polsce)
iparts.pl
RADIOFCM

Post autor: RADIOFCM »

plomba1 pisze:no i wszystkie miejsca w busie sa zajete!!!
Rozumiem ze spotykamy sie na Praca de Comercio o 16?
Do boju Polska :lol:
Mam nadzieje,ze nasi troche pobaluja w centrum, bo my bedziemy w Lizbonie dopiero po 18-tej :( Na szczescie Hotel jest 200 metrow od placu :)
ptoku

Post autor: ptoku »

Ma ktos podobnie ?

Status rezerwacji: Wysłane
Przesyłka została nadana dnia 27.08.2007 pod numerem
Na dole link pod ktorym mozna sledzic losy jebanej przysylki. Klikam w ten link i

1 4130016725409: brak paczki w systemie.

ku*** jego mac ? Mieszkam w dublinie i widze ze juz pare osob dostalo a jest ktos kto tez jeszcze czeka.
pit bull

Post autor: pit bull »

Ma ktoś z Was, szanowni forumowicze info jakimi liniami w chwili obecnej najtaniej jest dostać się do Lizbony?
Bo ku*** obszukałem wszystko i poniżej 2 koła nic nie znalazłem.

:( :(
butcher
Kontakt:

Post autor: butcher »

Nie wiem jak oni to robią, że niektórzy już bilety dostają a u mnie widnieje na stronie kupbilet.pl "Status rezerwacji: W przygotowaniu do dystrybucji".
Czy ktoś ma podobną sytuację?
Mieszkam w Wielkiej Brytanii i obawiam się, że bilety nie dotrą na czas.
buldoggg

Post autor: buldoggg »

jak ci nie dotra do zamow sobie przez strone federacji portugalskiej fpf.pt za 10 euro :/
butcher
Kontakt:

buldoggg pisze:jak ci nie dotra do zamow sobie przez strone federacji portugalskiej fpf.pt za 10 euro :/
Jak dla mnie to mija się z celem. Nie po to płaciłem za 3 bilety 537pln (wraz z przesyłką), żeby teraz kupować bilety przez federację portugalską.
szczena_uns
Kontakt:

Post autor: szczena_uns »

ja juz dostalem wczoraj bilety na finlandie i portugalie i na bilecie na mecz w portugalii mam cene 25 euro , oni niepodaja ceny na sektory dla kibicow przyjezdnych tak jak finlandzka federacja bo biletami dla przyjezdnych maja sie zajac goscinne federacje ?( czyt. pzpn )
buldoggg

wlasnie o to mi chodzi, wydaje mi sie ze z tych 25 euro znaczna czesc idzie dla lesnych ludkow, bo miejsca warte sa jak mowilem 10 euro... troche sobie przycinaja stosujac "interesujacy" kurs wymiany euro na zlotowki...

ja uwazam to za zwykle zlodziejstwo i nawet nie chodzi tutaj o pieniadze, tylko o sam fakt...

dobra, mniejsza z tym, wazne zebysmy wygrali
RKS RAKOW

Post autor: RKS RAKOW »

ptoku pisze:Ma ktos podobnie ?

Status rezerwacji: Wysłane
Przesyłka została nadana dnia 27.08.2007 pod numerem
Na dole link pod ktorym mozna sledzic losy jebanej przysylki. Klikam w ten link i

1 4130016725409: brak paczki w systemie.

ku*** jego mac ? Mieszkam w dublinie i widze ze juz pare osob dostalo a jest ktos kto tez jeszcze czeka.
ja mam dosłownie taka sama sytuacje :x
szczena_uns
Kontakt:

Macie tak poniewaz z Polski do Irlandii przesyla inna firma niz siodemka , firma nazywa sie OCS i oni dostarczaja tutaj paczki !! tak wiec widocznie juz wam wzieli i wyslali i prawdopodobnie jutro lub dzisiaj bedziecie mieli !!
szczena_uns
Kontakt:

SPRZEDAM BILET NA MECZ PORTUGALIA - POLSKA CENA TO 50 EURO !!! EWENTUALNE INFO NA TEN TEMAT POD NUMEREM TELEFONU 0870666397 !!!

ODBIOR TYLKO W DUBLINIE
ptoku

Post autor: ptoku »

ku*** dzisiaj tez nic ine przyszlo jak jutro nie dojdzie bilet t dzwonie do kupbidet i styram :)
Radomiak

Post autor: Radomiak »

szatan serduszko pisze:A mi wlasnie przyslali emaila ze mam niekompletne dane i ze mam do nich zadzwonic :x ku*** to co ja mam im jeszcze napisac jak wszystko maja w ktorym pokoju ku*** spie :?: Jakby nie mogli wczesniej tego napisac :x
dzwonilem do nich, system automatycznie rozeslal maile do wszystkich z adresem zagranicznym, wg slow przedstawiciela firmy kurierskiej :lol:
butcher
Kontakt:

Radomiak pisze: dzwonilem do nich, system automatycznie rozeslal maile do wszystkich z adresem zagranicznym, wg slow przedstawiciela firmy kurierskiej :lol:
No i co z tym fantem zrobić? Zignorować email czy trzeba się jednak z nimi skontaktować?
czeladzianin
Kontakt:

Post autor: czeladzianin »

mozesz zignorowac, rozmawialem z milym gosciem ktory wytlumaczyl mi, ze poprosili o 3 slownie trzy maile do trzech osob w sprawie problemow z adresem a oni wyslali do wszystkich. Paranoja. Mimo wszystko nie zaluje gdyz dowiedzialem sie, ze na 100% jutro bede mial bilety i kontaktowac sie beda od 9 rano. Pozdro i do zobaczenia w Lizbonie!!!!
cathay

Post autor: cathay »

Bilet kosztował 115 a 4 zł to koszty manipulacyje. Na bilecie jest cena 25 eur więc licząc razy 3.82 (taki kurs +- jest od kilku tygodni) to wychodzi 95,5 no zaokrąglmy do 100 zł. Więc kutasy już 15 dołozyli + 4 kosztów to się równa 19 zł *7500 biletów = 142500 z nieznanych powodów pobranych pieniądzy !
buldoggg

a mi sie wydaje, ze dodatkowo w tych 25 euro juz zawarta jest jakas prowizja dla pzpnu, bo roznica w cenie miedzy biletami tej samej kategorii (najtanszej i najgorszej dodajmy) to 15 euro... jesli nawet tak nie jest, to nie rozumiem czemu nikt w "naszym" zwiazku nie protestuje, ze biora od nas az tyle pieniedzy, nawet nie chodzi mi tutaj o same pieniadze, tylko o zasade...
0keciak

Post autor: 0keciak »

siema. Orientujecie sie ile osób leci thomsonfly z Manchesteru w piatek rano?? My lecimy z kumplem i dobrze byloby wiedziec czy ktos jeszcze leci, jakis melanż czy cos hehe
czeladzianin
Kontakt:

nas dwoch + trzeci juz w Lizbonie z Newcastle do Manchesteru samochodzikiem a od Manchesteru melanz, 3 dniowy melanz 8) Do zobaczenia na lotnisku :twisted:
abcabc

Post autor: abcabc »

orientujecie się czy bedzie mozna kupic bilety w kasach przed stadionem ( na nasze sektory )

pilnie kupie dwa bilety, jeśli ma ktoś do odstąpienia proszę pisać na pw
pwmo-pwmo

Post autor: pwmo-pwmo »

Sprzedam 2 bilety w cenie 100 zł za sztukę! Kontakt na priv lub mail. No chyba, że ktoś ma 2 wolne miejsca w środku lokomocji.
Bilety oczywiście z kupbilet.pl na polski sektor!
EL OBSERVADOR

które piso?/jaki sector?

Post autor: EL OBSERVADOR »

witam
jak siedzicie jakie macie sektory czy wszyscy siedzimy na piso-(pietro)nr 3?Ja mam sector 35 pietro nr.3
ps.Leci ktos z Barcelony ?????????
do zobaczenia na miejscu
buldoggg

wszyscy, na fpf.pt jest mapka stadionu... zrszta na biletach ponoc tez ale moj jest w polsce, wiec go nie widzialem jeszcze...
0biektywny

...

Post autor: 0biektywny »

...i jak tu sie wybrac do tej Portugalii,hehe ma ktos jakies wskazowki?z gory dziekowa.pozdro z Wysp
czeladzianin
Kontakt:

troche pozno sie obudziles w zwiazku z cenami biletow, dla przykladu. teraz Manchester L292 w dwie strony, Luton L276, Birmingham L334, Gatwick L431, Heathrow L255. Jak widac najtansza opcja jest BA ale powrot w poniedzialek, wiec tez wyzszy koszt na miejscu, cos za cos. Mozliwosci jak widac jeszcze sa, ale nie tanie. pozdro i do zobaczenia w Lizbonie
RKS RAKOW

Post autor: RKS RAKOW »

Ma ktos informacje ile zostalo sprzedanych biletow na nasz sektor.
pwmo-pwmo

Ponawiam prośbę i pytanie, czy ktoś mógłby napisać tu najtańszą wersję lotu samolotem z Warszawy do Lizbony w piątek i powrót w poniedziałek do Wawy? Z góry dzięki.

Podobno PZPN ma jakiś czarter ale nikogo nie biorą!
cathay

Post autor: cathay »

Najtaniej z WAW 2014 zł , z Berlina natomiast 1327 zł. Tanie linie z Berlina ponad 2000 zł.

Na tańsze bilety już za późno niestety.
czeladzianin
Kontakt:

mam pytanie do Polakow na wyspach, czy Wy tez czekacie na bilety jeszcze??? Skoorwysyny juz sla do mnie bilet 5 dzien :evil: od poniedzialku, czy macie podobny problem????

Wlasnie dotarl kurier, sektor 33. Do zobaczenia w Lizbonie :twisted:
butcher
Kontakt:

czeladzianin pisze:mam pytanie do Polakow na wyspach, czy Wy tez czekacie na bilety jeszcze??? Skoorwysyny juz sla do mnie bilet 5 dzien :evil: od poniedzialku, czy macie podobny problem????

Wlasnie dotarl kurier, sektor 33. Do zobaczenia w Lizbonie :twisted:
Czy możesz napisać o której dostałeś bilet? Ja dalej czekam a też mieszkam w UK.
Ps co masz napisane w statusie na kupbilet? Bo u mnie widnieje nadal "Status rezerwacji: W przygotowaniu do dystrybucji" i zaczynam się wkurwiać :evil:.
czeladzianin
Kontakt:

taki sam status, dostalem po 12 bilety. Zadzon sobie do 17.00 czasu polskiego pod ten numer 0048226442070 to numer do firmy kurierskiej, popros z Panem Sikora a on Ci udzieli wszelakich informacji. Do zobaczenia w Porugalii!!!!
butcher
Kontakt:

Przed chwilą dzwoniłem do Firmy OCS. Bilety będą u mnie najpóźniej w poniedziałek :D. czeladzianin dzięki za info i do zobaczenia w Lizbonie :D.
pwmo-pwmo

Czy ma ktoś 2 wolne miejsca w busie?
raff

Post autor: raff »

to co, 17 czasu miejscowego na Praca de Comercial?

Niedaleko Praca de Comercial, kolo stacji Rossio sa dwie dobre knajpy, w ktorych sprzedaja portugalski "przysmak". Jest to 'jin jinha' [żinżinnia]. Chyba jest to spiryt rozdzienczany sokiem wisniowym. ojro za szota. 10 euro za 0,7 chyba. Dobre i grzeje [wieczorami w Lizbonie jest zimno, przynajmniej 3 tyg temu pizdzilo (tzn pewnie cieplej niz w Polsce, ale to juz nie jest to 40 stopni w ktorym siedze od 2 miesiecy..)].

Z przydatnych informacji to w niedziele niektore sklepy sa otwarte [Mini Praca].

Przejscie sie glownym deptakiem to dobry pomysl, ale mozemy tez np. wszyscy wejsc do tramwaju [tam sa te stare, zabytkowe] [ http://www.travel-earth.com/portugal/lisbon-tram.jpg ]. Tramwaj linii 26 ma chyba najciekawsza trase, jedzie kolo najwazniejszych miejsc w Lizbonie.

Aha - chociaz w Lizbonie wiekszosc osob potrafi mowic po angielsku [nie to co w Hiszpanii :[ ] to tak, zeby bylo latwo: 'um/duos/tres/quatro/cinquo/.. imperialis' mowiac to w pubie zamowimy browar w plastikowym kubeczku. Na glownej imprezowej ulicy mozna dorwac 0,5 za ojro, wiec nienajgorzej.

Pozdro i do zobaczenia za tydzien!
Radomiak

Post autor: Radomiak »

raff pisze:to co, 17 czasu miejscowego na Praca de Comercial?

Niedaleko Praca de Comercial, kolo stacji Rossio sa dwie dobre knajpy, w ktorych sprzedaja portugalski "przysmak". Jest to 'jin jinha' [żinżinnia]. Chyba jest to spiryt rozdzienczany sokiem wisniowym. ojro za szota. 10 euro za 0,7 chyba. Dobre i grzeje [wieczorami w Lizbonie jest zimno, przynajmniej 3 tyg temu pizdzilo (tzn pewnie cieplej niz w Polsce, ale to juz nie jest to 40 stopni w ktorym siedze od 2 miesiecy..)].

Z przydatnych informacji to w niedziele niektore sklepy sa otwarte [Mini Praca].

Przejscie sie glownym deptakiem to dobry pomysl, ale mozemy tez np. wszyscy wejsc do tramwaju [tam sa te stare, zabytkowe] [ http://www.travel-earth.com/portugal/lisbon-tram.jpg ]. Tramwaj linii 26 ma chyba najciekawsza trase, jedzie kolo najwazniejszych miejsc w Lizbonie.

Aha - chociaz w Lizbonie wiekszosc osob potrafi mowic po angielsku [nie to co w Hiszpanii :[ ] to tak, zeby bylo latwo: 'um/duos/tres/quatro/cinquo/.. imperialis' mowiac to w pubie zamowimy browar w plastikowym kubeczku. Na glownej imprezowej ulicy mozna dorwac 0,5 za ojro, wiec nienajgorzej.

Pozdro i do zobaczenia za tydzien!
mozesz powiedziec cos o klubach, dyskotekach? byles w jakims mozesz polecic?
i na ktora plaze najlepiej 8) :?:
lulett

Post autor: lulett »

cala

Post autor: cala »

witam.jakby ktos mial bileciki na sprzedaz to jestem chetny.okazalo sie ze moja paczka z biletami wyslana w poniedzialek z rudy slaskiej do Sosnowca jeszcze nie doszla a miala do przebycia 50km.jutro znajomy wylatuje do Birmingham i jak bilety nie dotrą do godziny 12 zostajemy bez biletow.
moje gg 7685544 jak mozecie pomoc to piszcie
pozdro
ODPOWIEDZ