Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Vincentus

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: Vincentus » 20.01.2017, 21:49

Nie napisałem, że jest to proste i oczywiste.

Macie układ z Lechem, zgodę z Tyskimi, więc te dobre kontakty z KSC akurat nie są jakąś sensacją.
RTS&HKS

iparts.pl
Tata psychopata

Post autor: Tata psychopata » 20.01.2017, 22:44

oldies years pisze:Tak w ogóle, to wasze stosunki z krakusami na przestrzeni ostatnich dekad to pewnego rodzaju curiosum. Mówię to bez kpiny. W latach 80. szczególnie pierwszej połowie, mieliście zgody i z Wisłą i z Cracovią na zmianę. Nie wiem, czy jest inna znaczniejsza ekipa, która w dość drażliwym i dzielącym ludzi temacie krakowskim, tak by zmieniała sympatie.

A nie były to czasy kradzionych samochodów z Berlina Zachodniego i narkotyków, czyli "zgód-interesów", nie było komórek, ani internetu. A na Galerze zawsze byli zwolennicy i Wisły i Cracovii. Lubiliście raz jednych, a raz drugich. Jedno z ciekawszych zjawisk w historii polskiej sceny..Duchowo wam było bliżej do Cracovii, ale i z Wisłą się też nie raz kochaliście. Wątpię, żeby ktoś merytorycznie pociągnal ten wątek, niemniej sama sytuacja ciekawa.
pozdrawiam
Widać nie jesteś tak starym rocznikiem, gdzieś coś usłyszałeś, ale do końca nie wiesz co?
W latach 80-tych ŁKS jako bardzo lubiany klub miał wiele zgód, w tym jednocześnie z Wisłą i Cracovią.
Zdarzało się że podczas jednego wyjazdu do Krakowa melanżowało się z obiema ekipami, np. z Cracovią przed meczem a z Wisłą po meczu.
I to jedyna ciekawostka, inne czasy, inne realia.
Nigdy nie było tak jak napisałeś, że były zgody na przemian i jakaś nagła zmiana sympatii.
Chciałeś szukać sensacji, a wyszło mało wiarygodnie.

Red power

Post autor: Red power » 20.01.2017, 23:03

Widzicie.Wystarczyło,że ktoś wyprostował na priv rabego i już zaczął w miarę normalnie pisać.Oby tak dalej,a będzie tutaj normalnie.

Polish Power

Post autor: Polish Power » 20.01.2017, 23:14

Nasuwa się pytanie czy honorowy ŁKS chciałby zgody z nożownikami, którzy są cieniem samych siebie z przed lat.

MISTRZ1908

Post autor: MISTRZ1908 » 20.01.2017, 23:27

Jeszcze tylko czas na Ciebie. I nie,nie dopierdalam się na siłę. Każdy klub ma tu swoich "e-hoolsów". Trzeba wszystko brać z przymrużeniem oka. To nie świat realny. Wpisami się nie dojebie wrogowi,choć wszyscy by chcieli. Z użyrkownikiem Północna Strona wymieniłem kilka fajnych zdań na te Nasze kibicowskie tematy. Można,tylko non stop te same głupie gadki prowadzą do jednego. Jestem z fc. Fc ŁKS-u,gdzie 99%procent to Widzew. Teraz w Łodzi i patrze na to inaczej. Kiedyś mecz "u siebie"to było wyzwanie. Wyczekiwania pod klatką bloku,pod liceum. Ile to człowiek się najadł strachu jak 15osób czekało na mnie,jak wiedzieli,że pojechałem to wrócę. Były przeboje z tym wszystkim. Teraz już wspominam z uśmiechem. Całe szczęście,że to Wasze fc w tym mieście choć liczebne to dość słabe biorąc pod uwagę liczby bo byśmy w te kilka osób pewnie oddychali rurką. A tak,ja w Łodzi,kilku kumpli jeździ cały czas stamtąd. Polish Power-takie rozkminki to wiesz,gdzie możesz sobie wsadzić. A WSH niby gdzie są? Ani to cień ani wspomnienie tej ekipy co była. Czasy się zmieniają tam. Kiedyś latali na spontanie,teraz akcje w KRK to dłuższa organizacja każdej akcji. I nie ma spontanu. Idą wybrani,nie ma w tym fanatyzmu tego co kiedyś. Ale to już w całej Polsce...

Gary widz

Post autor: Gary widz » 21.01.2017, 00:05

szkoda że nikt z GKS Katowice ani z ŁKSu nie odpisał widocznie za młodzi,pamiętam słynna awanturę w Bełchatowie tak rozpisywaną w gazetach jechałem z fabrycznego sam i pytanie do kierowcy gdzie jest stadion a on na to że mnie podwiezie hehe takie to czasy

Gary widz

Post autor: Gary widz » 21.01.2017, 00:40

ten Wsidzew to podpucha moim zdaniem obsrał się a był taki chętny.szkoda słów,zacznijmy normalnie rozmawiać bo wiem że można

Gary widz

Post autor: Gary widz » 21.01.2017, 03:13

Moim zdaniem normalnie można rozmawiać ale tego trzeba chcieć,nie ważne jest co było 100 lat temu chyba że ktoś z czytających w tedy żyłą
Jeżeli ktoś napisze ŁKS to cioty to ja też tak muszę napisać na Widzew ja p******* opanujcie się.To że nie na widzę Widzewa nie oznacza że nie mam kolegów którzy na Widzew chodzą.Wsidzew moim zdaniem czasem dobrze piszesz ale nie ubliżaj innym moje zdanie

Gary widz

Post autor: Gary widz » 21.01.2017, 03:45

a propo do temtu na Kaminskiego pogoniono 2 typków czyli 2:1

W s i d z e W

Post autor: W s i d z e W » 21.01.2017, 04:08

Polish Power pisze:Nasuwa się pytanie czy honorowy ŁKS chciałby zgody z nożownikami, którzy są cieniem samych siebie z przed lat.
Takimi prowokacjami tylko pokazujesz jak śmiesznym jesteś gościem.

Co do moich poprzednich wpisow , dosyć mocno uogólniłem niektóre sprawy - niektóre rzeczy nie są tak oczywiste i składa się na to dużo aspektów i różnych sytuacji . Starałem się jednak całościowo nie przekłamać sytuacji .

kmwtww10

Post autor: kmwtww10 » 21.01.2017, 10:46

Fajnie żę da się normalnie czytać temat w koncu pierwszy raz od niepamiętnych czasów,co prawda dopiero od 2 stron ale zawsze cos ;)

oldies years

Post autor: oldies years » 21.01.2017, 12:19

Tata psychopata pisze:
oldies years pisze:Tak w ogóle, to wasze stosunki z krakusami na przestrzeni ostatnich dekad to pewnego rodzaju curiosum. Mówię to bez kpiny. W latach 80. szczególnie pierwszej połowie, mieliście zgody i z Wisłą i z Cracovią na zmianę. Nie wiem, czy jest inna znaczniejsza ekipa, która w dość drażliwym i dzielącym ludzi temacie krakowskim, tak by zmieniała sympatie.

A nie były to czasy kradzionych samochodów z Berlina Zachodniego i narkotyków, czyli "zgód-interesów", nie było komórek, ani internetu. A na Galerze zawsze byli zwolennicy i Wisły i Cracovii. Lubiliście raz jednych, a raz drugich. Jedno z ciekawszych zjawisk w historii polskiej sceny..Duchowo wam było bliżej do Cracovii, ale i z Wisłą się też nie raz kochaliście. Wątpię, żeby ktoś merytorycznie pociągnal ten wątek, niemniej sama sytuacja ciekawa.
pozdrawiam
Widać nie jesteś tak starym rocznikiem, gdzieś coś usłyszałeś, ale do końca nie wiesz co?
W latach 80-tych ŁKS jako bardzo lubiany klub miał wiele zgód, w tym jednocześnie z Wisłą i Cracovią.
Zdarzało się że podczas jednego wyjazdu do Krakowa melanżowało się z obiema ekipami, np. z Cracovią przed meczem a z Wisłą po meczu.
I to jedyna ciekawostka, inne czasy, inne realia.
Nigdy nie było tak jak napisałeś, że były zgody na przemian i jakaś nagła zmiana sympatii.
Chciałeś szukać sensacji, a wyszło mało wiarygodnie.
Nie mam na celu szukać sensacji, a co do rocznika, na pierwszym meczu byłem w 1976 roku, zresztą nieważne.
Co do "sensacji" po prostu piszę, to co pamiętam. Choćby to, że na meczach żeńskiej koszykówki ŁKS-Wisła obie grupy zgodnie jebały Cracovię, a na piłce ŁKS-Cracovia (krótkie epizody Pasów w I lidze) obie grupy jebały Wisłę. Nie wyglądało to więc na jednoczesne zgody ŁKS-u z obiema krakowskimi ekipami. Oczywiście nie robiłem ani nie zrywałem zgód ŁKS-u, ale chodziłem na mecze tego klubu (dawniej było to normalne) i znałem np. Czarnego z ŁKS (nie chodzi o kolegę L., który teraz też znany jest jako Czarny), znałem Gołdynów i do głowy by mi nie przyszło, że macie zgodę i z Wisłą i z Cracovią. Nawet ze zwykłych rozmów wynikało, że tak nie jest. Ale może się mylę lub też Ciebie zawodzi pamięć.

Choć nawet jak na "tamte czasy" byłby to dziwoląg - znacie przypadki, żeby jakiś klub miał jednocześnie zgodę z Widzewem i ŁKS, albo z Lechią i Arką, Legią i Polonią itp..? Poważnie pytam.

Adik

Post autor: Adik » 21.01.2017, 12:25

Ruch z Elana i Apatorem
Obrazek
KAWAŁ C.H.U.J.A

W s i d z e W

Post autor: W s i d z e W » 21.01.2017, 12:40

oldies years pisze:
Choć nawet jak na "tamte czasy" byłby to dziwoląg - znacie przypadki, żeby jakiś klub miał jednocześnie zgodę z Widzewem i ŁKS, albo z Lechią i Arką, Legią i Polonią itp..? Poważnie pytam.
A nie było czasem klubów które miały zgodę jednocześnie z nami i z wami ?? Przecież Wisła Kraków ( o czym sami piszecie na swojej stronie ,) miała na początku lat 80 zgodę z ŁKSem i Widzewem. Myślę że na tamte czasy nie był to odosobniony przypadek , bo podobnie było ze Śląskiem Wrocław. Później my odbilismy od Wisły , z kolei Wy odbiliscie od Śląska...

Nie można porównywać tamtych czasów z obecnymi - bo były to zupełnie inne realia , zupełnie inna "motywacja" do zawierania zgód , i inne zdecydowanie mniej poważne podejście ekip, które wtedy nie były tak "jednorodne " i sterowane centralnie jak teraz.

Wtedy o zgodach decydowały często jakieś marginalne powody, i pojedyncze osoby . Weź też poprawkę ,ze nie było wtedy też tak dużych antagonizmów między klubami - jak zaczęły się robić na przełomie lat 80/90.
Dziwne że jako kibic który w tamtych latach ponoć był już aktywny nie masz takiej świadomości...

A przykład Adika , to już "nowozytnosc" i to faktycznie było mocno specyficzne jak na obecne czasy. Jednak tak jak pisze z latami 80 nie można tego w żaden sposób porównywać .

Gary widz

Post autor: Gary widz » 21.01.2017, 13:09

kiedyś inaczej zawierane były zgody na zasadzie melanży itd układów chyba nie było albo były jednio dniowe.Ponawiam pytanie z flagą Katowic? jest tu ktoś kumaty ? czy tylko ten co gdzieś coś usłyszał?

Gary widz

Post autor: Gary widz » 21.01.2017, 13:32

A kto pamięta słynne pałowanie w Warszawie jak jechało się na mecz? która ekipa szybciej dobiegnie na stadion?

mcmlxv

Post autor: mcmlxv » 21.01.2017, 14:23

oldies years pisze: Nie mam na celu szukać sensacji, a co do rocznika, na pierwszym meczu byłem w 1976 roku, zresztą nieważne.
Co do "sensacji" po prostu piszę, to co pamiętam. Choćby to, że na meczach żeńskiej koszykówki ŁKS-Wisła obie grupy zgodnie jebały Cracovię, a na piłce ŁKS-Cracovia (krótkie epizody Pasów w I lidze) obie grupy jebały Wisłę.
Nigdy czegoś takiego nie było. Do 1983 roku mieliśmy zgodę zarówno z Pasami jak i z Wisłą, z kolei Wisła do pewnego czasu miała zgodę i z nami i z Widzewem (nawet wówczas gdy z Widzewem mieliśmy już kosę). W czasach zgodny z dwoma krakowskimi klubami nigdy nie było żadnych "pozdrowień" do sąsiadki z drugiej strony błoń - ani na koszu ani na piłce. Natomiast od 1983 mieliśmy zgodę tylko i wyłącznie z Cracovią i nigdy później z Wisłą. Co nie zmienia faktu, że na Galerze była część osób (nieliczna), która pamiętała dobrą zgodę z Wisłą i była raczej pro-Wisła, choć nie anty-Cracovia. Sprawę pamiętam dobrze bo akurat krakowskie tematy były mi wówczas bardzo bliskie i znałem osoby z jednej i drugiej strony.

oldies years

Post autor: oldies years » 21.01.2017, 21:30

mcmlxv pisze:
oldies years pisze: Nie mam na celu szukać sensacji, a co do rocznika, na pierwszym meczu byłem w 1976 roku, zresztą nieważne.
Co do "sensacji" po prostu piszę, to co pamiętam. Choćby to, że na meczach żeńskiej koszykówki ŁKS-Wisła obie grupy zgodnie jebały Cracovię, a na piłce ŁKS-Cracovia (krótkie epizody Pasów w I lidze) obie grupy jebały Wisłę.
Nigdy czegoś takiego nie było. Do 1983 roku mieliśmy zgodę zarówno z Pasami jak i z Wisłą, z kolei Wisła do pewnego czasu miała zgodę i z nami i z Widzewem (nawet wówczas gdy z Widzewem mieliśmy już kosę). W czasach zgodny z dwoma krakowskimi klubami nigdy nie było żadnych "pozdrowień" do sąsiadki z drugiej strony błoń - ani na koszu ani na piłce. Natomiast od 1983 mieliśmy zgodę tylko i wyłącznie z Cracovią i nigdy później z Wisłą. Co nie zmienia faktu, że na Galerze była część osób (nieliczna), która pamiętała dobrą zgodę z Wisłą i była raczej pro-Wisła, choć nie anty-Cracovia. Sprawę pamiętam dobrze bo akurat krakowskie tematy były mi wówczas bardzo bliskie i znałem osoby z jednej i drugiej strony.
Dzięki za merytoryczną odpowiedź,
pzdr.

Gary widz

Post autor: Gary widz » 21.01.2017, 21:47

pamięta ktoś tą flagę co GKS chciał odkupić?

Tata psychopata

Post autor: Tata psychopata » 21.01.2017, 22:54

Gary widz pisze:pamięta ktoś tą flagę co GKS chciał odkupić?
Kolego byłem na większości wyjazdów do Katowic, opuściłem może ze dwa w historii spotkań GKS-ŁKS.
Flaga o którą pytasz, to jak pamięć mnie nie myli pierwotnym właścicielem byli kibice Szkockiego Motherwell F.C.
Podczas ich wizyty w Europejskich Pucharach, a GieKSa w tamtym okresie sporo ich grała, flaga zmieniła właściciela.
Przez jakiś czas flaga podróżowała po Polsce z GKS-em, aż do momentu ich wizyty na U2.
W tamtym okresie dość sporo flag gości trafiało w nasze ręce za sprawą dostępu pod sektor gości bramą wjazdową na bieżnię.
Szybka akcja i GKS stracił wtedy jak dobrze pamiętam 4 małe flagi, tą Szkocką, na pewno Imielin, chyba Ligota i czwartej nazwy miejscowości nie pamiętam.
Przez własną głupotę 3 flagi barwowe zawinęła nam policja na Fabrycznym jak byliśmy pożegnać gości, zwrócili właścicielom do pociągu i flagi wróciły do Katowic.
Natomiast Szkocka była już w innym miejscu więc się uchowała.
Jako że flaga nie miała żadnych emblematów klubowych a jedynie napis zaczęliśmy ją wieszać na kilku swoich meczach.
Taka to cała historia jak pod jedną banderą występowało kilka klubów.
[link]

nisc

Post autor: nisc » 21.01.2017, 23:02

Przeciez ta flaga ze zdjecia to Flandrii, jak pamietam wlasnosc FC Brugge
TYBET JEST SERBSKI

Polish Power

Post autor: Polish Power » 21.01.2017, 23:03

Ta flaga o której wyżej mowa, "The Best Of Hooligans" ;) nie należała chyba do Motherwell tylko do FC Brugge ?? (GKS - FC Brugge 1991 rok)

Tata psychopata

Post autor: Tata psychopata » 21.01.2017, 23:29

nisc pisze:Przeciez ta flaga ze zdjecia to Flandrii, jak pamietam wlasnosc FC Brugge
Polish Power pisze:Ta flaga o której wyżej mowa, "The Best Of Hooligans" ;) nie należała chyba do Motherwell tylko do FC Brugge ?? (GKS - FC Brugge 1991 rok)
Pewnie macie rację, wspomniałem jak się nie mylę to flaga zawinięta Szkotom.
GKS grał wtedy najpierw z Motherwell później z FC Brugge.
Zmylił mnie ten Lew, Gryf czy co tam jest? podobny do emblematu Federacji Szkocji.
Zresztą komu została zawinięta najlepiej wiedzą starsi z Katowic.
[link]

Gary widz

Post autor: Gary widz » 21.01.2017, 23:59

to ta flaga wiem że w 96 rozmawiali o jej wykupie min z Szulcem na schodach

W s i d z e W

Post autor: W s i d z e W » 22.01.2017, 00:53

jesli cos wiesz ,to moze napisz co Ci leży na sercu , zamiast klepać po 1 zdaniu i zadawac wciaz te same pytania. Temat bedzie bardziej przejrzysty, a sam przed chwila zapewniales ze Ci na tym zależy.

pozdrawiam

Gary widz

Post autor: Gary widz » 22.01.2017, 06:01

za dużo nie wiem,ale była taka sytuacja gdy kolesie z GKSu Katowice podeszli od strony trybun,tak szczerze to jak bym wiedział nie pytał bym o tą flagę nie jestem z decyzyjnych ani nikim ważnym,swoje wyjeździłem.i nawet pewny nie jestem czy w tedy do Katowic to nie jechaliśmy z kaliskiego bo policja na fabrycznym nie chciała nas wpuścić

marcino2981

Post autor: marcino2981 » 22.01.2017, 08:49

Pamięta ktoś z białej cześci łodzi wyjazd na Motor i goła babę na skrzyżowaniu w Lublinie?

cobytu

Post autor: cobytu » 22.01.2017, 09:06

marcino2981 pisze:Pamięta ktoś z białej cześci łodzi wyjazd na Motor i goła babę na skrzyżowaniu w Lublinie?

Myśle ze jak sie ktos postara to zobaczysz foto tej pani.Było wrzucone po tym wyjezdzie do sieci.
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie :)

1925

Post autor: 1925 » 22.01.2017, 20:57

Gary widz pisze:za dużo nie wiem,ale była taka sytuacja gdy kolesie z GKSu Katowice podeszli od strony trybun,tak szczerze to jak bym wiedział nie pytał bym o tą flagę nie jestem z decyzyjnych ani nikim ważnym,swoje wyjeździłem.i nawet pewny nie jestem czy w tedy do Katowic to nie jechaliśmy z kaliskiego bo policja na fabrycznym nie chciała nas wpuścić
A jak ja pamietam, a pamietam bardzo dobrze .... to wyjazdy na GŚ były tylko z Fabryki.
:arrow:

Entlicheck

Post autor: Entlicheck » 22.01.2017, 21:23

Dzisiaj w Łodzi odbyly się drugie w tym sezonie siatkarskie derby.

[link]

Wspaniała atmosfera , doping niejednokrotnie lepszy niż na piłce , oprawa i sporo młodzieży - zrekompensowały nam postawę dziewczyn ,które niestety drugi raz uległy bardziej doświadczonym rywalkom. Ciężko oszacować nasza liczbę bo kibice ŁKSu zasiadali na łuku gdzie był młyn , oraz na prostej.
Dopisali również kibice Budowlanych którzy też coś tam ultrasowali i starali się czasem przebić przez nasz doping.

Łodzianie Kibicują Siatkarkom !

Gary widz

Post autor: Gary widz » 22.01.2017, 22:18

To nie pamiętasz zresztą były takie czasy co Widzew nas przeganiał i nie tylko policja czarnego z rudy znaszL

1925

Post autor: 1925 » 22.01.2017, 22:48

Ucieczke przed Widzewem pamietam przed wyjazdem na PB ..... swoja droga .... dobry z Ciebie herbatnik skoro napierdalasz ksywami ir dopisujesz dzielnice .... na ogolnodostepnym forum.
:arrow:

cobytu

Post autor: cobytu » 22.01.2017, 23:03

Ucieczka była przed Polonia Bytom na pewno.Sam byłem w ekipie ktora paliła wroty.Do dzis nie mam pojecia jak moglismy sie wtedy tak beznadziejnie zachowac.Biorac pod uwaga ze wroga było mniej.Psychologia? Wziecie nas na huki? Nie wiem co zadziałało.To była porażka bez dwoch zdan.Z tymi ksywami to faktycznie mogłbys sie opanowc Gary
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie :)

Tata psychopata

Post autor: Tata psychopata » 22.01.2017, 23:34

Gary widz pisze:To nie pamiętasz zresztą były takie czasy co Widzew nas przeganiał i nie tylko policja czarnego z rudy znaszL
Kolego jak napisałem wcześniej byłem na większości meczów z GKS Katowice, tak samo jak na większości wyjazdów na GŚ.
Nawet jak wielu nas nie miała ochoty wybrać się w nielicznej grupie bez policji i mógł byś uświadomić mnie kiedy to Widzew przeganiał nas z dworca?
Bo ja pamiętam tylko jedną ich akcję na Fabrycznym, nasz wyjazd zaraz po spadku na Polonie Bytom, kiedy to wpadli gdy byliśmy już w pociągu, narobili ogólnego rabanu, tłuczone szyby w Bonazie, ucierpiał też bankomat, przebiegli wzdłuż pociągu tłucząc szyby, ucierpiało kilku chłopaków którzy byli na peronie i to wszystko.
Oczywiście zaskoczyli nas na maxa, rozmawiałem że znajomym bojówkarzem Widzewa, mówił że obesrwowali nas od ŁKS-u i to był ostatni moment na desperacki atak w mniejszej liczbie.
Co do osoby którą wymieniłeś... chcesz podnieść sobie samoocenę kogo znasz? to uświadomię Cię i to bardzo szybko...
Dobry Chłopak, zapowiadał się na Super ŁKS-iaka, ale takich jak on było wtedy wielu z Rudy, i wielu przetrwało do dziś, on zniknął jakieś 10 lat temu i tyle go widzieli...
Ostatnio nawet z jednym moim herbatnikiem, żywą legendą ŁKS-u, wspominaliśmy właśnie tych wszystkich którzy zapowiadali się dobrze, było głośno o nich sezon, dwa, trzy, a dziś ich niema, nawet nie masz pojęcia ilu takich dobrych Chłopaków jest... tylko nie wiadomo gdzie?
1925 pisze:A jak ja pamietam, a pamietam bardzo dobrze .... to wyjazdy na GŚ były tylko z Fabryki.
Ntomiast Tobie kolego napiszę że kilka razy jechaliśmy na GŚ z Kaliskiego, ale właśnie tylko dla tego że były problemy na Fabrycznym, i to nie ze względu na sąsiadów a psy i kanarów. ŁKS jeżdził bez biletów.

Gary widz

Post autor: Gary widz » 23.01.2017, 02:57

przepraszam za ksywy ale on i tak już nie chodzi na mecze a Tata to ja wiem że jeździło się za free bo jechałem do Osztyna w 5 a Widzew stał w Zgierzu na pytanie kanara czy mamy bilety był śmiech

kkk78

Post autor: kkk78 » 23.01.2017, 15:37

Tata psychopata pisze:
Gary widz pisze:To nie pamiętasz zresztą były takie czasy co Widzew nas przeganiał i nie tylko policja czarnego z rudy znaszL
Dobry Chłopak, zapowiadał się na Super ŁKS-iaka, ale takich jak on było wtedy wielu z Rudy, i wielu przetrwało do dziś, on zniknął jakieś 10 lat temu i tyle go widzieli...
Nie zniknął tylko wyemigrował.Ostatnio rozmawiałem z nim na derbach,ale mniejsza z tym...Gary,jeżeli chcesz o kogoś zapytać,to na priwa,nie tutaj

kmwtww10

Post autor: kmwtww10 » 23.01.2017, 22:52

trochę późno się z tym budzę ale co tam.Czy ktoś z Łks-u może powiedzieć jak tam było na meczu siatkówki,ostatnich derbach Łodzi?
Łks - Budowlani - ciekawi mnie postawa kibiców budowlanych,bo wiem że jakaś tam była i coś tam dopingowali - jak to wyglądało z waszej perspektywy? Ekipa jest spoko,znam paru ludzi którzy śmigaja na budowlanych na siatke i sa szczerze zadowoleni ze działa tam jakiś młyn itd.

MISTRZ1908

Post autor: MISTRZ1908 » 24.01.2017, 00:04

Jedno określenie określające ekipe jak to nazwałeś-pajace. Dobrze,że skiper im doping zapodawał bo poza budo-wlani nic nie śpiewali. Przynajmniej nic słyszalni u Nas. Dużo lepiej zaprezentowali się w listopadzie.

Entlicheck

Post autor: Entlicheck » 24.01.2017, 11:56

kmwtww10 pisze:trochę późno się z tym budzę ale co tam.Czy ktoś z Łks-u może powiedzieć jak tam było na meczu siatkówki,ostatnich derbach Łodzi?
Łks - Budowlani - ciekawi mnie postawa kibiców budowlanych,bo wiem że jakaś tam była i coś tam dopingowali - jak to wyglądało z waszej perspektywy? Ekipa jest spoko,znam paru ludzi którzy śmigaja na budowlanych na siatke i sa szczerze zadowoleni ze działa tam jakiś młyn itd.
Było w porządku , klimat na siatkówce jest specyficzny - dużo rodzin z dziećmi, młodziezy itp. Raczej kulturka.
Prezentujemy oprawe, i prowadzimy dobry doping - jak już pisałem, niejednokrotnie lepszy niz na piłce.
Im gorszy wynik na parkiecie uzyskiwały nasze siatkarki - tym lepszy doping z naszej strony ... sytuacja jak niektorzy zauważyli zupełnie odwrotna niż na piłce..
[link]
Ciezko szacować naszą liczbe , bo poza młynem na łuku - nasi kibice siedzieli też na prostej. Ktoś tam rzucił że było nas koło 1000 i nie jest to przesadzone.

Co do Budowlanych liczbowo wypadli solidnie. Połowe ich liczby stanowił młyn - chociaż i tak z dopingiem wypadli bardzo blado. Na poprzednich derbach pare miesięcy temu wypadli wg większosci z nas lepiej. U nich też od cholery całych rodzin- a w młynie sporo wynalazków ,które pewnie nigdzie indziej poza Budowlanymi by się nie odnaleźli. Wkurwiający i to na maxa był ich spiker, który dorwał sie do mikrofonu i nadawał tak że cała hala słyszala. Gdyby nie on pewnie Budowlani w ogole by sie nie przebili . Ograniczali się raczej do klaskania i paru okrzyków. Ogarneli sobie kartoniade w barwy i flagi na kij drukowane.

Z naszej strony absolutnie żadnej spiny w strone Budowlanych nie było, raczej beczka kręcona i zlewka. Po meczu jedynie dostało sie werbalnie prezesowi Budowlanych Ch. - ale to już on wie dlaczego , i Wy czerwoni pewnie też .

nisc

Post autor: nisc » 24.01.2017, 13:39

troll internetowy pisze:
Tata psychopata pisze:
nisc pisze:Przeciez ta flaga ze zdjecia to Flandrii, jak pamietam wlasnosc FC Brugge
Polish Power pisze:Ta flaga o której wyżej mowa, "The Best Of Hooligans" ;) nie należała chyba do Motherwell tylko do FC Brugge ?? (GKS - FC Brugge 1991 rok)
Pewnie macie rację, wspomniałem jak się nie mylę to flaga zawinięta Szkotom.
GKS grał wtedy najpierw z Motherwell później z FC Brugge.
Zmylił mnie ten Lew, Gryf czy co tam jest? podobny do emblematu Federacji Szkocji.
Zresztą komu została zawinięta najlepiej wiedzą starsi z Katowic.
[link]
Na bank musiała być ze Szkocji. Czerwony lew na żółtym polu to królewskie historyczne barwy Szkocji.
Swoją drogą ciekawe dzieje tej flagi. ;)
Na bank masz problemy z rozpoznawaniem kolorów ;-) czarny lew na żółtym tle - flaga Flandrii
TYBET JEST SERBSKI

ODPOWIEDZ