Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

FWC

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: FWC »

Od kilku tygodni w Łęczycy oficjalna kosa między naszym FC a Górnikiem.
Chłopaki z FC dzwonili do Górnika aby to wyjaśnić lecz bez odzewu.
iparts.pl
1925

Post autor: 1925 »

Fwc ..... to co napisales to zart prawda ??
PolnocnaStrona

Post autor: PolnocnaStrona »

Widzę że temat dzisiaj odżył i zaczynają się znane i lubiane zgrzyty.
Co do tematu sportowego derbów zostało wszystko chyba powiedziane z resztą teraz to mało istotne.
Klatka dla gości na Widzewie ma mieć 900 osób i być ewentualnie powiększona do 1200 coś takiego udało mi się wyczytać, miejsce jej nie będzie w narożniku jak dotychczas a na boku Niciarki od trybuny głównej. Lokalizacja powinna cieszyć przyjezdnych.

Co do długów w Widzewie to temat o tyle dziwny że nawet sami nasi kibice nie wszystko wiedzą jak jest naprawdę, może tylko Ci najbliżej klubu. Wiadomo kasa, finanse lubią ciszę. Mogę powiedzieć że nie jest tak źle jak podchwyciły gazety i weszło po wypowiedzi jakiegoś życzliwego gościa który się nawet nie przedstawił i mówiono o sumach nawet do mln zł... Potem zdementowano to a mówiło się nieoficjalnie o kwocie ok. 300tys zł ale ponoć wszystko jest na dobrej drodze i aktualnie długi są spłacane i wszystko jest na czas. Sprzedane karnety powinny to załatwić a ruchy w stowarzyszeniu i zarządzie klubu spowodować żeby więcej taka sytuacja się nie powtórzyła. Doszły nowe osoby i przydzielono im zadania które mają wykonywać, wcześniej za dużo nie którzy mieli na głowie i wszystko robili jak trzeba. Zobaczymy co przyniesie czas i oceniać będziemy na koniec sezonu. Ma powstać też spółka zamiast stowarzyszenia.
Jeszcze co do tego długo zapewne powstał przez zupełny brak doświadczenia w 4 lidze zespół budowany w 2 miesiące(łapanka) który został wymieniony gdzieś w 70% tak więc były wysokie koszty tego awansu do 3 ligi, jak i duze koszty jeśli chodzi o wynajem stadionu SMS i obiektów treningowych. Teraz powinno być dużo lżej.
DK08

Post autor: DK08 »

1925 pisze:Fwc ..... to co napisales to zart prawda ??
To nie jest żart. Mam znajomego który śmiga na Górnik, i z tego co wiem to jednej nocy przelecieli się po grafach Widzewa (zamalowując dwa albo trzy konkretne), a następnego dnia Widzew szukał odwetu na mieście.
cobytu

Post autor: cobytu »

DK08 pisze:
To nie jest żart. Mam znajomego który śmiga na Górnik, i z tego co wiem to jednej nocy przelecieli się po grafach Widzewa (zamalowując dwa albo trzy konkretne), a następnego dnia Widzew szukał odwetu na mieście.

Jezeli to prawda to odwaznie sobie poczynaja.Biorac pod uwage ze po sasiedzku sa same F.C Widzewa.Ciezko w naszym wojewodztwie bedzie zaistniec samodzielnie jakiejs nowej ekipie na dluzej.Choc nigdy nic nie wiadomo.
zgredzik

Post autor: zgredzik »

Ciekawe, kto ich tak wysterował? Bo mi wygląda na ewidentne podpuszczenie przez kogoś trzeciego. A może tacy pewni się zrobili po brawurowej akcji ŁKS-u sprzed kilku dni?
Michu_Łódź

Post autor: Michu_Łódź »

Akcja Łks-u była w sobote, a zamalowywanie grafow w Łęczycy sporo wcześniej. Odważny ruch z ich strony. Czas pokaze czy im się opłacało.
Beha

Post autor: Beha »

Może ktoś podrzucić aktualne zdjęcia stadionów ŁKS-u oraz Widzewa?

Stadion ŁKS-u, jak wynika z wątku, ma być niebawem rozbudowywany - dobrze rozumiem?
Są już jakieś umowy podpisane, jakieś konkretne terminy?
redemptorysta bosy

Post autor: redemptorysta bosy »

Beha pisze:Może ktoś podrzucić aktualne zdjęcia stadionów ŁKS-u oraz Widzewa?

Stadion ŁKS-u, jak wynika z wątku, ma być niebawem rozbudowywany - dobrze rozumiem?
Są już jakieś umowy podpisane, jakieś konkretne terminy?

Na razie jest uwarunkowana deklaracja miasta - "w przypadku awansu do drugiej ligi"
obiektywnyFAN

Post autor: obiektywnyFAN »

Jakie są 3 najmocniejsze osiedla ŁKSu / Widzewa w Łodzi ?
MISTRZ1908

Post autor: MISTRZ1908 »

ŁKS-Stare Polesie,Teofilów,Limanka
Widzew-Stary Widzew,Radogoszcz,Stare Miasto. To tylko moje zdanie. Z tym Żabieńcem jako bastion Widzewa to sporo na wyrost według mnie. Ale to każdy inaczej ocenia.
Fanatycy Widzewa
Kontakt:

Post autor: Fanatycy Widzewa »

BezKlubu :) pisze:Ile miejsc będzie miał sektor gości na Widzewie ?

Stadion ma być oddany już na wiosnę czy dopiero jesień ?

900, z opcją powiększenia do 1200
pierwszy mecz planowany jest na marzec
oddanie w sensie technicznym miało być dziś, ale ze względu na jakieś tam problemy z prądem oraz poprawki i udoskonalenia (np. większy dach) opóźni się i ma się odbyć na przełomie stycznia i lutego
BezKlubu :)

Post autor: BezKlubu :) »

Fanatycy Widzewa pisze:
BezKlubu :) pisze:Ile miejsc będzie miał sektor gości na Widzewie ?

Stadion ma być oddany już na wiosnę czy dopiero jesień ?

900, z opcją powiększenia do 1200
pierwszy mecz planowany jest na marzec
oddanie w sensie technicznym miało być dziś, ale ze względu na jakieś tam problemy z prądem oraz poprawki i udoskonalenia (np. większy dach) opóźni się i ma się odbyć na przełomie stycznia i lutego

Dzięki za info :)
NiePekajLDZ

Post autor: NiePekajLDZ »

TAKI MAMY KLIMAT :)
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OQyfbRc ... m5&index=9[/youtube]
mamy wass

Post autor: mamy wass »

zęby ważniejsze od flag :)

Taki macie klimat na widzewie.
Entlicheck

Post autor: Entlicheck »

niech ktoś mu da chusteczki higieniczne, bo sie chłopak całkiem rozkleił ...
FWC

Post autor: FWC »

Na c*** jeden z drugim zaczyna rozpierdalać temat? Za dużo było w miare normalnych postów jeden pod drugim?
DK08 pisze:
Dokładnie, zaczęło się od tego że zamalowani kilka prac Widzewa.
Zobaczymy jak sobie będą dawać radę, póki co na wyjazd do Zgierza nie przyjechał od nich nikt.
Aesthetic_Perfection

Post autor: Aesthetic_Perfection »

Nie wiem czy było czy nie ale nie sposób się tu przebić przez te wszystkie strony tych wypocin, mam pytanie o Onr Brygada Łódzka, udzielają się tam kibice dwóch łódzkich klubów czy może nie za bardzo jest to związane ze środowiskiem kibiców ? Jak to tam mniej więcej wygląda ?
hWŁ

Post autor: hWŁ »

MISTRZ1908 pisze:ŁKS-Stare Polesie,Teofilów,Limanka
Widzew-Stary Widzew,Radogoszcz,Stare Miasto. To tylko moje zdanie. Z tym Żabieńcem jako bastion Widzewa to sporo na wyrost według mnie. Ale to każdy inaczej ocenia.
Nie wiem czemu wypowiadasz się za nas? Ale widać, że twoja wiedza jest słaba. A co do Żabieńca to o ile jeszcze jakiś czas temu było parę osób waszych (głównie Helska), to o tyle na dzień dzisiejszy prawie nikogo już nie ma od was.
WhiteFanatic
Kontakt:

Post autor: WhiteFanatic »

Kilkukrotnie już wypomniane zostało to iż niektóre portale internetowe wypuścily błędna informacje dotyczącą tego które dokładnie flagi zostały skrojone, w dużej mierze czerpiąc informacje z naszych osiedlowych facebookow. Jednak Widzewiacy którzy byli już w Aleksandrowie sami przyznali przez telefon zaraz po akcji ze w torbie musiała być flaga Rozbojnicze i Aleksandrów. Babola wypuściły więc po części obie strony...
MISTRZ1908

hWŁ pisze:
MISTRZ1908 pisze:ŁKS-Stare Polesie,Teofilów,Limanka
Nie wiem czemu wypowiadasz się za nas? Ale widać, że twoja wiedza jest słaba. A co do Żabieńca to o ile jeszcze jakiś czas temu było parę osób waszych (głównie Helska), to o tyle na dzień dzisiejszy prawie nikogo już nie ma od was.

A widziałeś te słowa "to tylko moje zdanie"? Więc niekoniecznie tak MUSI być tylko ja to tak oceniam więc zluzuj. A z Żabieńca jak były osoby tak dalej są.
hWŁ

Owszem są, tyle, że już nie mieszkają na tym osiedlu ;) ale nie będę się wdawał w szczegóły
MISTRZ1908

Spy pisze:
MISTRZ1908 pisze: W historii nic powiadasz? Współzałożyciele ligi,dwukrotni mistrzowie Polski. A i jeszcze jedno,patrzycie tylko na piłkę ale jeśli chodzi o ŁKS a Widzew to Nasz klub ma i mistrzów olimpijskich i mistrzów Polski. I nie chodzi o piłkę. Także historia raczej też po Naszej stronie. Najpierw się zorientuj i później napisz te dyrdymały.
WOW sporo :) hheheheh widzisz jak trzeba mocno szukać żeby się cokolwiek doszukać w tej żałosnej historii ...
W historii ŁKS-u i Widzewa to jest wielka przepaść. Ty patrzysz tylko na piłkę. Patrząc na cały klub to braknie Wam z 1000lat żeby zdobyć tyle tytułów we wszystkich dyscyplinach,i mówię tu tylko o randze krajowej. Olimpijskich medali i medali MŚ czy ME nigdy już tyle nie zdobędziecie. Więc na temat historii klubów już raczej nie wjeżdżaj bo marnie wyglądacie. Dla Nas ŁKS to nie tylko piłka.
Entlicheck

Hahaha kogo się pytalem niby bajkopisarzu ? Na początku poszło zle info do do flag i tyle , i z naszej i z waszej strony ...
PolnocnaStrona

Panowie zarówno z jednej jak i z drugiej strony zluzujcie majty. Czym wy się tu chwalicie jesteśmy jeszcze w d**** zarówno Łks jak
i Widzew i co tu dużo gadać. Łks 3 sezon gra w tej nędznej lidze, co pokazuje ze nie jest łatwo się stąd wydostać. Teraz rzeczywiście nabrane doświadczenie i dobrze przygotowany zespół sprawił że ligę przewyższyli zdecydowanie. Pamiętajcie jednak panowie że sezon się jeszcze nie zakończył i jest sporo pkt do ugrania a Drwęca jest za wami raptem o 5 oczek.

Widzew zawalił po całej linii co zapewne spowodowane było zupełnym brakiem doświadczenia zarówno jeśli chodzi o sprawy organizacyjne (zarzad klubu) jak i sportowe (zły sztab szkoleniowy, kadra), pewnie wydawało się że będzie sporo łatwiej. Niestety życie okazało się trudniejsze, po zwolnieniu Płuski zespół już całkowicie się rozleciał i to chyba był największy błąd bo możliwe że parę pkt w rundzie by się uratowało.
Życie toczy się dalej i trzeba wyciągnąć wiele wniosków po tej rundzie i w przyszłości nie popełniać takich błędów. Sezon raczej stracony ale można zacząć już tworzyć drużynę spokojnie na następny. Nowy stadion, daje dużo większe możliwości i z tego sie cieszymy.
hWŁ

Entlicheck pisze:Hahaha kogo się pytalem niby bajkopisarzu ? Na początku poszło zle info do do flag i tyle , i z naszej i z waszej strony ...
Pewny jesteś? Czy znów coś powtarzasz za kimś z tego forum? ;) Spójrz sobie 2-3 strony wcześniej na swoje posty
Kondziuuu1

Post autor: Kondziuuu1 »

NiePekajLDZ pisze:TAKI MAMY KLIMAT :)
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OQyfbRc ... m5&index=9[/youtube]
Elegancko przedsatawia jak to jest w Łodzi :-)
Pozdrawiam normalnych kibiców :-)
Entlicheck

No napewno haha promujecie ten klip czerwoni bo myślicie że ktoś lyknie to jak sytuację przedstawia wasz kolega po szalu ? Naprawdę myślisz że KLIMAT Łodzi i derbowej walki ktoś może poznać z hiphopowego kawałka ;-) ??

Hwł - na przyszłość naucz sie czytać , bo owszem pytalem się - o to czy flaga Widzew mój jedyny miała już swoj debiut na płocie... odpowiedzi od was się nie doczekałem , więc może ty mi na to pytanie odpowiesz??
internet

Post autor: internet »

ja tylko pragnalbym przypomniec napinaczom, ktorzy sa (albo i nie sa) za Łódzkim KS, że mamy tylko 5 punktow przewagi nad Drweca i prawdopodnie 6 punktow nad Legia. W tamtym sezonie Sokol mial az 10 punktow przewagi nad Polonia Warszawa i pod koniec sezonu sedziowie zaczeli robic cyrki w meczach ŁKS, Sokoła i Polonii. Pamietacie ile bramek nie uznano ŁKS, ile karnych, ile szkolnych bledow popelnili sedziowie? ŁKS przegrywał wygrane mecze. Dwa lata temu Radomiak był poza wszystkim i nie probowano robic wałkow. Tu jeszcze nic nie jest przesadzone. Na te chwile nic nie jest przesadzone. Fakt, Widzew organizacyjnie jest w d**** i d*** ta z kazdym dniem robi sie coraz wieksza, ale jestem pewien ze w przerwie ogarna temat.
Bedzie co ma byc. Dla ŁKS jest to jeden z najwazniejszych sezonow, bo miasto obiecało, po awansie bedzie pełny stadion - 4 trybuny. Stawka jest ogromna. Presja tez.
PolnocnaStrona

Internet prawie dobrze prawisz tylko z tą dupą nie do końca się zgodzę bo już Widzew dużo rzeczy zrobił aby było lepiej, teraz trzeba głownie poprawić sytuację sportową i oczywiście szukać kasy ze sponsoringu ale z tym to zawsze problem ale odpowiednie zmiany w zarządzie już się dokonały.
Stadion cały macie obiecany miały być dobudowane kolejne trybuny ? Z każdym awansem, ciekawe jak to będzie w rzeczywistości wyglądało.
PolnocnaStrona

Powiem szczerzę że byłem parę razy na koszykarkach Widzewa w tym derby... dziwny ten sport nudy, nudy i jeszcze raz nudy wcale mnie nie dziwi że chodzi na to mało ludzi. 2 razy była akurat mobilizacja i hala była w nadkomplecie( raz na Anilanie, potem na Małachowskiego-derby) jeszcze jakoś to wyglądało coś się działo kibicowsko, zbiórka na Bałutach, przemarsz, problemy z wejściem potem mecz z oprawą. Jakaś atmosfera była ale w większości przypadków jest słabo rzeczywiście na Widzewie jakoś nie ma ciśnienia i liczy się dla 95% osób tylko piłka.
Fakt Łks ma pewne historię jeśli chodzi o koszykówkę damską sam kojarzę czasy Sylwii Wlaźlak czy Dajvajodekaite :) stąd może większe zainteresowanie niż u nas. Druga sprawa chyba te 10 lat temu łatwiej było osiągnąć jakieś sukcesy niż w obecnych czasach pogoni za szmalem i licznych sponsorów. W mniejszych miastach ładują sporą kasę w takie sporty jak siatka czy też koszykówka miasta czy też lokalni przedsiębiorcy bo łatwiej osiągnąć sukces niż w piłce.

Wschód Czerwone po co Ci te prowokacje zobaczymy jak potoczy się życie nie prorokujmy. Liga się nie skończyła aktualnie mamy sporo do zrobienia jeśli chodzi o przygotowanie do wiosny itp. Pamiętajmy jedni i drudzy że nie jesteśmy sami w tej lidze a dochodzą sygnały że Legia chce żeby drużyna grała w wyższej lidze i w sumie mają zainwestować część kasy z LM w lepsze zaplecze i drugą drużynę resztę dodajcie sami co może być jak stwierdzą że jest o co walczyć już w tym sezonie raptem 6pkt straty.
Wschód_Czerwone

Post autor: Wschód_Czerwone »

Ja nikogo nie prowokuje mam kolegów normalnych co są za Łksem i sami mówią ze 2 lata temu mieli lepsza pake rok temu mieli Patore i się nie udało a teraz mają słabszy skład a są 1 pod względem piłkarskim są napewno lepsi ale spokojnie My mamy teraz 11 meczy u siebie 6 na wyjeździe wiec zobaczymy jak wyjdzie to wszystko a ci co liczyli ze Widzew wejdzie i wszystkich zdeklasowali to grajków jest może z 4 na poziomie a reszta to poziom bardzo słaby to oczywiście pod względem sportowym a te doczepianie a dopierdalanie się o kłopoty finansowe to nikt nie działa w klubie wiec nikt nie wie o tym a napewno plus jest taki ze nie ma Cacka i wszystko idzie w dobrym kierunku Wy mieliście Klejmanów itp itd i sami wiecie do jakiego poziomu Was doprowadzili i tak samo nas a co do flag no jesteście o 4 flagi bogatsi a życie toczy się dalej .Pozdro na normalnych !
MISTRZ1908

To masz słabo poinformowanych tych kolegów bo rzadko kto powie,że mamy gorszy skład niż dwa lata temu. Ja jeszcze takiego nie spotkałem. Idzie ku dobremu powiadasz? Ale co idzie? Sami z grajków ściągacie koszulki bo są tacy słabi ale idzie ku dobremu? Prezes Was okradł,to też oznaka dobrego? Mieliśmy Klejmana i innych ale My się nauczyliśmy. U Was Cacek odszedł a nic się nie zmieniło. Macie cholernego pecha do ludzi w klubie.
Wschód_Czerwone

Ale powiedz mi tak obiektywnie czemu Wy zawsze patrzycie na nas ? I skąd Ty bierzesz to wszystko ze są długi i inne rzeczy skąd to wiesz z neta czy skąd ? Bo mnie wasze sprawy nie interesują za bardzo widzę jesteście na 1 miejscu macie szansę na awans i tyle w tym temacie .
LM1

Post autor: LM1 »

Mistrz,po co wchodisz z nim w polemike. Możemy mieć slabsza ekipe niż rok czy dwa lata temu,najważniejsze zeby awansować. c*** nas to interesować co sie u nich dzieje.Zajmijmy się swoim podworkiem.
Wschód_Czerwone

Chyba jakby wam nie szło tez byście musieli pogadać ze swoimi grajkami albo ściągali byście koszulki jak nie chce im się grać dla Waszego klubu co bylo na derbach jak bylo w dupe 2-1 ?wiec normalna sprawa a koniec rundy spierdolona wiec trzeba było pocisnąć ze grają o awans i tyle tylko interesuje Widzew ale jest czas na poprawę bo jest przerwa nie w tym sezonie to w następnym i tyle w temacie piłkarskim :)
ban82

Post autor: ban82 »

tak patrząc na to wszystko z boku po paru dniach w miare spokojnej wymiany zdań miałem naprawde nadzieje że ten temat sie w miare ucywilizuje i bedzie mona coś w miare sensownego poczytać. Ale gdzie tam ku***, kurz opadł i na nowo zaczynają sie jazdy tych samych forumowych błaznów. Troszke pokory bym zalecał co niektórym...
Łysy80

Post autor: Łysy80 »

Do Opel
W 99 czyli rok po Waszym majstrze zdobyliśmy vice mistrza.
Co do reszty to się z Tobą zgadzam 100%
opel

Post autor: opel »

Łysy80 pisze:Do Opel
W 99 czyli rok po Waszym majstrze zdobyliśmy vice mistrza.
Co do reszty to się z Tobą zgadzam 100%
Vice mistrz, to prawie mistrz, a jak pewnie słyszałeś PRAWIE robi wielką różnicę :-). Ale dobrze zaliczam ten sukces :-). Tak na marginesie to gdzieś mi umknęło to Wasze vicemistrzostwo i w ogóle o nim nie pamiętałem.
ODPOWIEDZ