Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
PolnocnaStrona

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: PolnocnaStrona » 23.11.2016, 00:17

Ciężki i długi temat jeśli chodzi o FC, miasta, miasteczka czy nawet o osiedla jedno jest pewne tak samo wy o nas jak my o was wiemy bardzo dużo i wiele się ukryć nie da.
Widzewskie FC mają prawo mieć kryzysy 20 lat posłuchy piłkarskiej, ostatnie 10 to totalny spadek klubu, często ciężkie tereny wroga wiele straciliśmy. Powiedz sam jeździłbyś 300km z Chełma, Drezdenka, Wałcza na 3 ligę gdzie w okolicy rywale mocni, kluby lepsze, jak zachęcać młodych ??? Patrz a tu ludzie z każdych z wymienionych stron jeżdżą nie w takich liczbach jaki kiedyś ale są obecni na wielu meczach....a wiele terenów o dziwo zaczęło nawet wyglądać lepiej i się rozwijają.
Siła tych ekip fan-clubowych zwłaszcza w województwie tak jak napisałeś nie zawsze wygląda dobrze no wiadomo że nie ma samych hoolsów, każdy kibic jest ważny. Nie dawny przykład gdzie wasz Piotrków dał sobie swietnie radę z naszymi z Sulejowa i Będkowa... ale spojrzeć na to z innej strony wasz to chyba najlepszy chuligański Fc, duże miasto od nas raczej małolaci którzy już się starają i jeżdżą w niezłych liczbach a to mieściny po 5tys mieszkańców czy po tej porażce mamy powody do płaczu ???
Uważam że doświadczenie na przyszłość dla takich chłopaków duże i z czasem będzie to procentowało.
Prawda jest taka ze dla jednych dobrą liczbą na meczu będzie ok 20 głów(małe FC) dla innych 150. Podobnie siła Fc nie które są takie że pojada na mecz w 100 osób ale do bicia zdolnych będzie 10 a inne pojadą w 30 z czego 25 do bicia. Zależy od nastawienia i terenu.

iparts.pl
MISTRZ1908

Post autor: MISTRZ1908 » 23.11.2016, 06:55

No czyli generalnie poglądy na pewne tematy mamy podobne. Sam pochodzę z miasta(+50tyś mieszkańców),gdzie można powiedzieć 100%Waszemiasto. Nigdy w barwach sie nie bujałem bo na każdej uliczce byłbym złapany przez kilku od Was. Wyczekiwanie u mnie pod szkoła,wiedzieli o mnie i kilku innych. Łatwo nie było,o żadnym odgrywaniu się nie było zbyt mowy ale charakteru człowiek trochę nabrał. Teraz już inne czasy i mieszkam w Łodzi. Często jednak wspomnieniami wraca się do tamtych czasów z uśmiechem na mordzie chociaż wtedy powodów do śmiechu nie było. Najważniejsze,że człowiek złapał zajawkę i tak zostało.

upiodon

Post autor: upiodon » 23.11.2016, 09:54

@mistrz1908 miałem kiedyś bardzo podobne odczucia do ciebie, z tym, że ja po szkole dostałem i wylądowałem z pękniętą czaszką, ale wylizałem się i nabrałem pokory trochę :D Ale swoich przekonań nie porzuciłem nigdy[link] :)

PolnocnaStrona

Post autor: PolnocnaStrona » 23.11.2016, 11:19

Jeszcze chyba warto dodać że widzę że z roku na rok fanatyzm w Łodzi zanika stąd też takie są frekwencje czy u nas na SMSie czy u was na meczach. Pojawi się jakaś korba i większa mobilka ludzie się pojawią a na normalne mecze gdzie wieje nudą przyjdą stali bywalcy.
Dlatego jestem zadowolony że w tym ciężkim dla nas okresie pojawił się ten stadion co tknie trochę wiary w ludzi i na kilku meczach frekwencja będzie dobra i pewnie pojawi się sporo uśpionych mord. Szkoda tylko że sportowo nie daliśmy rady bo już w ogóle mogłoby być pięknie. Nie wierzę w odrobienie 12pkt a tu chyba będzie plusik za awansem dla was.

Entlicheck

Post autor: Entlicheck » 23.11.2016, 11:43

PolnocnaStrona pisze:
[..] Co do tematu jestem pod wrażeniem pozytywnej postawy ełkaesiaków po tym zdarzeniu wiadomo jest zadowolenie u was ale nie widać jakiegoś hurraoptymizmu i wielkiego śmiechu jakiego się spodziewałem. Widać że realnie patrzycie w przyszłość bez żadnego wywyższania przez tą akcję. Trzeba to pochwalić bez dwóch zdań. [..]
A wyobrażasz sobie co by było , gdyby ta sytuacja była w druga strone, i to Wy byscie świetowali ? ;)

Ja sobie doskonale moge wyobrazic, i wiem że w taki sposob jak teraz raczej dyskusji by tutaj nie było, tylko każdy od Was chciałby dorzucić nam jeszcze kamyczek na garba chociaż w internecie. Nawet jak nie mieliscie się tak naprawde czym chwalić , to i tak robiliscie wszystko na tym forum , byle tylko nas wkurwić. My wiemy że nie da sie Was juz bardziej wkurwić bo najbardziej to jestescie wkurwieni sami na siebie ;)

Cieszy ze nawet Ty zauważasz róznice mentalne między nami, o których pisałem tutaj wielokrotnie.
A najbardziej wymowne jest , że z osob z RTS nie wpisuje się tutaj juz praktycznie nikt - do wszystkich tych krzykaczy sprzed paru tygodni, żyjących w jakiejś równoległej rzeczywistości chyba dotarło że zrobili tutaj naprawde kawał roboty bardzo korzystnej dla nas...

PS. Apropo wątku sportowego który poruszyłeś powyżej - ja sam jestes bardzo pozytywnie zaskoczony poziomem sportowo/ organizacyjnym jaki u nas obecnie panuje. Co prawda gramy już w tej lidze pare lat , otrzaskaliśmy się i mogliśmy sporo rzeczy nauczyć się na własnych błędach, u Was były duże aspiracje i mysleliscie że awans dostaniecie za samo to że jestescie Widzewem, a realia także tutaj sprowadziły Was na ziemie.
Mysle ze jestesmy piłkarsko na dużo wyższym poziomie niż Polonia Warszawa która awansowała rok temu. Udaje się grac bardzo dobre mecze i rozbijac druzyny z czołówki , i udaje sie rowniez wygrywać mecze które powinnismy zremisować. Mamy silny atak i bardzo silną obrone , czego chcieć więcej.
A co do Widzewa to naprawde tak dużej róznicy sportowej jaka była na boisku w ostatnich derbach to nie widziałem nigdy w zadnym meczu między nami. Tak naprawde mieliście ogromnego farta że uratowaliście 1 punkt, mimo że to my go pozornie uratowalismy golem w 90 minucie. Tyle że kazdy z Was który oglądał cały mecz chyba po 1 połowie nie miał złudzen że ciezko Wam będzie stworzyć chocby jakąs klarowna sytuacje. Niestety druga połowa to rozpręzenie piłkarzy ktorzy mysleli że mają was juz w garści i jakies kuriozalne gole które padają raczej na orlikach albo lekcjach WFu niż na takim poziomie...
Gdybyscie przegrali Derby to bylibyśmy już pewni awansu, a wasze morale obecnie były by jeszcze niższe , a tak musimy się cały czas pilnować i oglądać się na innych - co mam nadzieje sprawi że będziemy skoncentrowani na awansie jeszcze bardziej.

PolnocnaStrona

Post autor: PolnocnaStrona » 23.11.2016, 12:18

Fakt sportowo w Widzewie jest bardzo dużo do poprawy i nie wiadomo czy jest tu całkowita wina drużyny bo zawodnicy wydają się całkiem przyzwoici, wiadomo nie wszyscy bo część zawiodła po całej linii. Paru chłopaków się nadaje i trzeba będzie się im przyjrzeć ale właśnie już z nowym sztabem trenerskim z prawdziwego zdarzenia. Tu chyba był największy mankament przygotowanie drużyny, ludzie mało doświadczeni. Jeszcze ta zmiana Pluski raczej nie potrzebna na parę kolejek przed końcem rundy, kontuzje czołowych graczy nas też nie oszczędzały., do tego odwrotnie jak wy traciliśmy pkt w ostatnich minutach. Co do derbów nie powiedziałbym że była przepaść obie drużyny zagrały wyjątkowo słabo, wy też biliście głową w mur. Mecz żenada, jedynie mieliście więcej z gry. Mamy sporo do poprawy w przerwie zimowej.
Widzewiacy sie nie wypisują bo co tu pisać wtopa i tyle... może i dobrze bo napinki nie potrzeba i ciągłego wracania do żydów, daty założenia, ustawek, frekwencji itd.
Życie toczy sie dalej teraz musimy się skupić na sprzedaży karnetów z której w dużym stopniu kasa idzie na wzmocnienie drużyny, póki co mamy tu powody do zadowolenia bo wynik dziwi nawet największych optymistów póki co w nieco ponad tydzień poszło ok 2400 sztuk.

Rycerze Wiosny

Post autor: Rycerze Wiosny » 23.11.2016, 13:46

Nie podzielam Twojego zdania apropo derbow,jesli chodzi o strone sportowa.W pierwszej polowie nie istnieliscie.
LKS robil z Wami co chcial,wciaz pamietam proste kiwki,jeden na jeden,Was zagubionych jak we mgle.
Po twarzach pilkarzy Widzewa widac bylo bezradnosc.To co zrobil LKS w drugiej polowie to wola o pomste do nieba.
Tak bardzo Was zlekcewazyli.Dwie kuriozalne bramki,z winy obrony ktora rzadzi w tym sezonie,jesli chodzi o obrone.
To tyle jesli chodzi o aspekt sportowy.
Jesli chodzi o napinaczy widzewskich z tego forum....coz,rowniez sie ciesze ze ich juz nie ma.
Wastelandy,mmsy,patojudki i inni,odpuscili bo co moga napisac.Cala ich "prawda" legla" w gruzach.I dobrze.
Moze w koncu nadszedl czas na kulture w temacie lodzkim i pisanie o swoich klubach.
Pozdro dla wszystkich noramlnych rowniez widzewiakow,ktorzy na klate przyjeli porazke i potrafia o tym normalnie pisac.

Zgierz

Post autor: Zgierz » 23.11.2016, 16:37

dmx777 pisze:mimo ciekawej historii i duzego potencjalu glownie za sprawa licznych FC to ten rok Widzew moze zaliczyc do blamazy, nawet ustawienie sie wraz z Elana 80+40 na ekipe 60 chlopa jest dosc wymowne. Wielki Widzew to juz daleka przeszlosc i kazdy obiektywny i racjonalny obserwator jest tego swiadom. pozdrawiam
Obiektywny i racjonalny komentatorze, wracaj juz na forum gazety wyborczej, gdzie w tematach o Widzewie grasz pierwsze skrzypce :) "Obiektywny i racjonalny" :)
NA ZGIERSKIEJ ZIEMI WYCHOWANI - Z WIDZEWEM NA ZAWSZE ZWIĄZANI

Rycerze Wiosny

Post autor: Rycerze Wiosny » 23.11.2016, 16:47

Zgierz pisze:
dmx777 pisze:mimo ciekawej historii i duzego potencjalu glownie za sprawa licznych FC to ten rok Widzew moze zaliczyc do blamazy, nawet ustawienie sie wraz z Elana 80+40 na ekipe 60 chlopa jest dosc wymowne. Wielki Widzew to juz daleka przeszlosc i kazdy obiektywny i racjonalny obserwator jest tego swiadom. pozdrawiam
Obiektywny i racjonalny komentatorze, wracaj juz na forum gazety wyborczej, gdzie w tematach o Widzewie grasz pierwsze skrzypce :) "Obiektywny i racjonalny" :)
Gdzie napisal nie prawde?

Stadionowy

Post autor: Stadionowy » 23.11.2016, 18:07

Z całym szacunkiem ale to jest dopierdalanie się na siłę :)

Spy

Post autor: Spy » 23.11.2016, 18:19

Entlicheck pisze: A wyobrażasz sobie co by było , gdyby ta sytuacja była w druga strone, i to Wy byscie świetowali ? ;)

Ja sobie doskonale moge wyobrazic,

Mysle ze jestesmy piłkarsko na dużo wyższym poziomie niż Polonia Warszawa która awansowała rok temu. Udaje się grac bardzo dobre mecze i rozbijac druzyny z czołówki , i udaje sie rowniez wygrywać mecze które powinnismy zremisować. Mamy silny atak i bardzo silną obrone , czego chcieć więcej.
A co do Widzewa to naprawde tak dużej róznicy sportowej jaka była na boisku w ostatnich derbach to nie widziałem nigdy w zadnym meczu między nami. Tak naprawde mieliście ogromnego farta że uratowaliście 1 punkt, mimo że to my go pozornie uratowalismy golem w 90 minucie. Tyle że kazdy z Was który oglądał cały mecz chyba po 1 połowie nie miał złudzen że ciezko Wam będzie stworzyć chocby jakąs klarowna sytuacje. Niestety druga połowa to rozpręzenie piłkarzy ktorzy mysleli że mają was juz w garści i jakies kuriozalne gole które padają raczej na orlikach albo lekcjach WFu niż na takim poziomie...
Gdybyscie przegrali Derby to bylibyśmy już pewni awansu, a wasze morale obecnie były by jeszcze niższe , a tak musimy się cały czas pilnować i oglądać się na innych - co mam nadzieje sprawi że będziemy skoncentrowani na awansie jeszcze bardziej.

Gdzie ty wreszcie przestaniesz się tak masturbować i wpadać w samozachwyt -- nie czytałem pół słowa krytyki z twojej strony na temat waszego klubu czy kibiców.

Co do Derbów to musisz wziąć duży rozbieg i pierdolnąć się w łeb --- my mieliśmy farta że uratowaliśmy punkt ??
Nic nie grając w 2 połowie cudem strzeliliście bramkę grając w przewadze w ostatnich minutach ...
Błagam zacznij brać jakieś leki bo czytać się tego nie da...

Spy

Post autor: Spy » 23.11.2016, 18:33

Rycerze Wiosny pisze:Nie podzielam Twojego zdania apropo derbow,jesli chodzi o strone sportowa.W pierwszej polowie nie istnieliscie.
LKS robil z Wami co chcial,wciaz pamietam proste kiwki,jeden na jeden,Was zagubionych jak we mgle.
Po twarzach pilkarzy Widzewa widac bylo bezradnosc.To co zrobil LKS w drugiej polowie to wola o pomste do nieba.
Tak bardzo Was zlekcewazyli.Dwie kuriozalne bramki,z winy obrony ktora rzadzi w tym sezonie,jesli chodzi o obrone.
To tyle jesli chodzi o aspekt sportowy.
Jesli chodzi o napinaczy widzewskich z tego forum....coz,rowniez sie ciesze ze ich juz nie ma.
Wastelandy,mmsy,patojudki i inni,odpuscili bo co moga napisac.Cala ich "prawda" legla" w gruzach.I dobrze.
Moze w koncu nadszedl czas na kulture w temacie lodzkim i pisanie o swoich klubach.
Pozdro dla wszystkich noramlnych rowniez widzewiakow,ktorzy na klate przyjeli porazke i potrafia o tym normalnie pisac.
Kolejny ślepak :( Zagubienie we mgle tu chyba Wy jesteście skoro nie widzieliście ewidentnej przewagi Widzewa w drugiej połowie...

A co dla ciebie znaczy kultura ?? pokorne lizanie d*** napinaczom z lks-u ?? sami nigdy nie przyznajecie się do żadnych słabości ale wymagacie tego od innych -- chcecie zmian ?? chętnie ale zacznijcie od siebie

Entlicheck

Post autor: Entlicheck » 23.11.2016, 18:48

a gdzie niby napisałem nieprawde czerwona pospinana parówo ??
Czemu nie odpowiedziałes na poprzedni moj wpis ktory kierowałem konkretnie do ciebie ? zabrakło odwagi zeby bronić swoje tezy analturniku ??

Kazdy kto tutaj czasem zagląda moze sobie doskonale wyobrazic jaka by była wasza reakcja, gdybyscie to wy wykrecili taką akcje jak w sobote. Cąła koalicja by pewnie waliła konia , a wy juz byscie odlecieli juz wogole w kosmos megalomany...

Co do derbów nadal podtrzymuje swoje zdanie , że mieliscie farta ze zdobyliscie punkt i koniec kropka, dla was jest inaczej wiecej raczej nie ustalimy wspolnej wersji...

Co było do przewidzenia jak zwykle zresztą spinac sie zaczyną tutaj Czerwoni, i to w takiej sytuacji hhahaha kabaret

MISTRZ1908

Post autor: MISTRZ1908 » 23.11.2016, 18:49

Spy, nazwy klubów piszemy z wielkiej litery. I Ty chcesz żądać czegokolwiek? Zacznij od siebie pajacu,jak już przejdzie Ci przez klawiature nazwa ŁKS z wielkiej litery to tu wróc. Była normalna wymiana to się wjebałeś niepotrzebnie. I jeszcze raz,to,że napiszesz z małej to tylko o Tobie świadczy jaki masz komplels i jaka nienawiść bije zza klawiatury,tylko ściągnij kominiarke jak będziesz wychodził z pokoju bo matka zawału dostanie,że jacyś włamywacze na chacie.

Michu_Łódź

Post autor: Michu_Łódź » 23.11.2016, 19:12

Co do wątku sportowego derbów. W pierwszej połowie ogromna przewaga Łks-u. My nawet nie potrafiliśmy wymienić dwóch podań. Łks mimo takiej domimacji nie tworzył sobie wielu czystych sytuacji. W drugiej szybko wyrównujemy, a potem strzelamy na 2-1. Była jeszcze jedna znakomita okazja po błędzie waszego bramkarza. W idealnej sytuacji Mąka trafia w słupek. Potem Tlaga łapie drugą zolta za głupi faul. Powinna być reż druga czerwona dla Mąki. Przez ten okres naszej gry w 10 Łks próbował, ale idealnych sytuacji na wyrównanie nie miał. Dopiero w doliczonym czasie tracimy gola tak samo jak tydzień wcześniej w Białymstoku.

redemptorysta bosy

Post autor: redemptorysta bosy » 23.11.2016, 19:26

Z ostatniej chwili - Prezes ŁKS Tomasz Salski podczas dzisiejszego programu "Piłka Meczowa" w łódzkiej telewizji TOYA potwierdził, że w przypadku awansu ŁKS-u do II ligi miasto zobowiązało się rozpocząć dalszą rozbudowę stadionu przy al. Unii 2.

blah

Post autor: blah » 23.11.2016, 19:30

rozmawiales juz o tym z ekipa ktora atakowala na pietrynie? lub moze tymi co w 200 osob wbiegli w autokar?
punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia 'obiektywny' i 'racjonalny' obserwatorze. natomiast zgodze sie ze ten rok w ostatecznym rozrachunku to dla nas wstyd

Spy

Post autor: Spy » 23.11.2016, 19:55

Rycerze Wiosny pisze: Pozdro dla wszystkich noramlnych rowniez widzewiakow,ktorzy na klate przyjeli porazke i potrafia o tym normalnie pisac.
MISTRZ1908 pisze:Spy, nazwy klubów piszemy z wielkiej litery. I Ty chcesz żądać czegokolwiek?
Pozdrawiam ;)

Spy

Post autor: Spy » 23.11.2016, 20:06

MISTRZ1908 pisze:Była normalna wymiana to się wjebałeś niepotrzebnie.
Normalna wymiana ?? poczytaj posty kolegi Entlicheck ... Napisałem na początku że Wasza akcja na plus i nie ma co do tego dyskusji -- pokaż posty kolegi który do czegokolwiek się pokornie przyznaje ?? I kto tutaj się spina i ma problem z przyznawaniem się do porażek ...

Pixie

Post autor: Pixie » 23.11.2016, 20:19

redemptorysta bosy pisze:Z ostatniej chwili - Prezes ŁKS Tomasz Salski podczas dzisiejszego programu "Piłka Meczowa" w łódzkiej telewizji TOYA potwierdził, że w przypadku awansu ŁKS-u do II ligi miasto zobowiązało się rozpocząć dalszą rozbudowę stadionu przy al. Unii 2.
Czy istnieje jakiś plan jaka trybuna by miała być wybudowana wam następna? Ta w miejscu dawnej Galery czy jakaś za którąś bramką? Czy nie ma jeszcze takiego planu?

MISTRZ1908

Post autor: MISTRZ1908 » 23.11.2016, 20:21

Z Tobą i tak się tu nie wygra. Zauważyłem to u Ciebie więc napisałem do Ciebie. "Nasze"posty czytam wybiórczo, a "niektórych"wcale. Dobrze,że chociaż pojedyncze osoby są z którymi można bez spinki wymienić poglądy. I u jednych i drugich są tacy co piszą tutaj tylko w celu napięcia. To kibice.net tego nie ogarniesz :) kończąc temat piłkarski,pierwsza połowa Nasza dominacja,druga Nasze zakłopotanie a Wy potrafiliście to wykorzystać. Przynajmniej do wiosny,sportowo remis,nie biorąc pod uwagę tabeli. Są tacy(czasem ciężko to przyznać)co powiedzą kilka zdań na temat sytuacji w klubie? Jakieś doniesienia o kiepskim zarządzaniu(zbyt duża kadra i stawki),wypłata kasy przez byłego prezesa. Znów idziecie drogą podobną do wcześniejszej? Możecie się śmiać,że 3rok w 3lidze ale teraz sami widzicie,że to Wasz śmiech przez łzy. Doświadczenie w niej zaowocowało w tej rundzie.Sportowo i organizacyjnie trochę się różnimy. 4 a 3 liga to spory skok o którym sami się przekonaliśmy,a Wy nie wyciągneliście z tego żadnych wniosków a chyba powinniście. Oczywiście pisząc powinniście mam na myśli działaczy w klubie.

redemptorysta bosy

Post autor: redemptorysta bosy » 23.11.2016, 20:24

Spy pisze:
Rycerze Wiosny pisze: Pozdro dla wszystkich noramlnych rowniez widzewiakow,ktorzy na klate przyjeli porazke i potrafia o tym normalnie pisac.
MISTRZ1908 pisze:Spy, nazwy klubów piszemy z wielkiej litery. I Ty chcesz żądać czegokolwiek?
Pozdrawiam ;)

Przywołasz regułę polskiej ortografii, która nakazuje w środku zdania pisać Widzewiak ?

Spy

Post autor: Spy » 23.11.2016, 20:40

MISTRZ1908 pisze:Z Tobą i tak się tu nie wygra. Zauważyłem to u Ciebie więc napisałem do Ciebie. "Nasze"posty czytam wybiórczo, a "niektórych"wcale. Dobrze,że chociaż pojedyncze osoby są z którymi można bez spinki wymienić poglądy. I u jednych i drugich są tacy co piszą tutaj tylko w celu napięcia. To kibice.net tego nie ogarniesz :) kończąc temat piłkarski,pierwsza połowa Nasza dominacja,druga Nasze zakłopotanie a Wy potrafiliście to wykorzystać. Przynajmniej do wiosny,sportowo remis,nie biorąc pod uwagę tabeli. Są tacy(czasem ciężko to przyznać)co powiedzą kilka zdań na temat sytuacji w klubie? Jakieś doniesienia o kiepskim zarządzaniu(zbyt duża kadra i stawki),wypłata kasy przez byłego prezesa. Znów idziecie drogą podobną do wcześniejszej? Możecie się śmiać,że 3rok w 3lidze ale teraz sami widzicie,że to Wasz śmiech przez łzy. Doświadczenie w niej zaowocowało w tej rundzie.Sportowo i organizacyjnie trochę się różnimy. 4 a 3 liga to spory skok o którym sami się przekonaliśmy,a Wy nie wyciągneliście z tego żadnych wniosków a chyba powinniście. Oczywiście pisząc powinniście mam na myśli działaczy w klubie.
No widzisz ze mną też można normalnie pogadać gdyby nie Entlicheck który podgrzewa atmosferę non stop pajacując o wielkiej potędze Waszej ekipy...
Piłkarsko od początku uważałem że macie większe szanse na awans właśnie ze względu na doświadczenie.
Co do Derbów też mogę napisać że 1 połowa Nasze chwilowe zakłopotanie a druga totalna dominacja -- nigdy się nie śmiałem ze 3 rok w 3 lidze -- raczej płakać się chce że takie miasto jak Łódź ma tak dramatycznie słabą pozycję na mapie Polski a takie Trójmiasto które było w d**** gdy My walczyliśmy o czołowe lokaty tak pięknie się odbiło.

WhiteFanatic

Post autor: WhiteFanatic » 23.11.2016, 20:42

Ja również chciałem zapytać czy ktoś jest w stanie opisać co się u Was teraz dzieje? Z różnych źródeł docierały informacje ze macie około 1mln zł zadłużenia w niecałe 2 lata funkcjonowania klubu, nie znam nazwisk ale kilku piłkarzy grających u Was w 4 lidze złożyło zawiadomienia do lzpnu o nie wypłacaniu zaległych pensji. Dziwne były też ostatnie wyjazdowe porażki w szczególności 3:0 w Morągu. Można było odebrać to jakoby piłkarze w ramach protestu po prostu się podłożyli. Odejście/zwolnienie Płuski a później prezesika który niby serce miał oddać dla Widzewa ale za nie mniej niż 10000 miesięcznie. Dziure w kasie dzialacze licza ze uda sie zalatac sprzedajac karnety na nowy stadion. Czytając Wasze wpisy czy to na forum czy na różnych portalach każdy zwraca uwagę na postawę piłkarzy i w ich braku przygotowania widzi źródło wszystkich niepowodzeń. Moga to byc tylko plotki albo przeinaczone fakty ale jeśli jest w tym choć cień prawdy to na przyszłość nie wróży to zbyt dobrze...

redemptorysta bosy

Post autor: redemptorysta bosy » 23.11.2016, 20:48

Pixie pisze:
redemptorysta bosy pisze:Z ostatniej chwili - Prezes ŁKS Tomasz Salski podczas dzisiejszego programu "Piłka Meczowa" w łódzkiej telewizji TOYA potwierdził, że w przypadku awansu ŁKS-u do II ligi miasto zobowiązało się rozpocząć dalszą rozbudowę stadionu przy al. Unii 2.
Czy istnieje jakiś plan jaka trybuna by miała być wybudowana wam następna? Ta w miejscu dawnej Galery czy jakaś za którąś bramką? Czy nie ma jeszcze takiego planu?
Nie wiem czy taki plan istnieje choć przypominam sobie, ze była kiedyś mowa o stworzeniu najpierw "podkowy" a później jej domknięciu. Co ciekawe - Salski dziś powiedział, że według kosztorysu sporządzonego dla władz miasta koszty budowy pozostałych trzech trybun będą niższe niż tej już istniejącej.

DK08

Post autor: DK08 » 23.11.2016, 20:54

redemptorysta bosy pisze:
Pixie pisze:
Nie wiem czy taki plan istnieje choć przypominam sobie, ze była kiedyś mowa o stworzeniu najpierw "podkowy" a później jej domknięciu. Co ciekawe - Salski dziś powiedział, że według kosztorysu sporządzonego dla władz miasta koszty budowy pozostałych trzech trybun będą niższe niż tej już istniejącej.
Według ostatnich planów stadion miał być całkowicie zamknięty, tak więc można się spodziewać że "podkowa" to już przeszłość.

Arogant

Post autor: Arogant » 23.11.2016, 21:06

Według ostatnich planów stadion miał być całkowicie zamknięty, tak więc można się spodziewać że "podkowa" to już przeszłość.
Tak jak mowisz. Trybuny maja byc dobudowane wszystkie, a ich koszt ma byc o 30-40% nizszy od trybuny glownej.

jestemzŁodzi

Post autor: jestemzŁodzi » 23.11.2016, 21:09

Ból po straconych flagach jest niewyobrażalny, dalej nie mogę uwierzyć w to co sie stało i nigdy się z tym nie pogodzę. Ogromny cios.
Tak jak pisali normalni kibice Widzewa, trzeba ełkaesiakom przyznać, że akcja na najwyższym poziomie, której się chyba nikt nie spodziewał- i niestety nie sądziłem, że kiedykolwiek to napisze-uznać trzeba wyższość rywala. Ten rok jest najgorszy w jakim kiedykolwiek uczestniczyłem w roli kibica. Mimo kryzysu i tak ogromnej porażki uważam, że Widzew był jest i będzie dalej znaczącą ekipą w Łodzi. Co będzie dalej to zobaczymy, ale niestety trzeba zaakceptować z bólem teraźniejszość i uznać wyższość ŁKS.

Pozdrawiam normalnych

MISTRZ1908

Post autor: MISTRZ1908 » 23.11.2016, 21:09

Stadion ma być domknięty. Koszt reszty to około 30%mniej niż obecna trybuna. Tłumaczyć dlaczego chyba nie trzeba. Zawsze koszt tej jednej głównej jest lwią częścią całego budżetu. Organizacyjnie jesteśmy kilka kroków dalej,nie ma problemów z kasą,może dlatego,że stawki piłkarze mają trzecioligowe. Oni sami zadecydowali,że nie biorą premii za remisy,tylko biorą większe za zwycięstwa. I takie podejście jest bardzo odpowiednie jak widać. Za awans osobno i daje to dobry efekt. Kolejni sponsorzy i co mnie bardzo cieszy to Nasze piwo. Jestem ciekaw jakie będą dane odnośnie sprzedaży w ciągu roku. Póki co wszystko idzie ku dobremu i oby jak najdłużej. A moje marzenie to wydostać się z tej ligi,gdzie poza Nami,Wami i Łomżą nie ma kibiców praktycznie nigdzie.

Currygodny

Post autor: Currygodny » 23.11.2016, 21:10

A ja wam życze awansu i oby wam sie udało.Powodzenia Rodowici!ŁKS&WKS&GKS B.S.N.T
19ZF46

użytkownik forum

Post autor: użytkownik forum » 23.11.2016, 21:14

redemptorysta bosy pisze:
Spy pisze:
Pozdrawiam ;)

Przywołasz regułę polskiej ortografii, która nakazuje w środku zdania pisać Widzewiak ?
To ŻĄDAĆ też dodało smaczku :D uahaha

emigrantPB

Post autor: emigrantPB » 23.11.2016, 21:26

Napisze krótko - fantastyczna akcja ŁKSu! w takich czasach, tak pilnowanych flag, trzymania pod kluczem, nie wożenia "bez obstawy", wyjebać 4 ważne flagi derbowemu rywalowi (do tego liczącemu się jednak w Polsce) to pierdolone mistrzostwo świata.

BezKlubu :)

Post autor: BezKlubu :) » 23.11.2016, 21:29

Ile miejsc będzie miał sektor gości na Widzewie ?

Stadion ma być oddany już na wiosnę czy dopiero jesień ?

oraz gratulacje dla ŁKSu za wyjęcie tych flag ,ale teraz na pewnie Widzew się będzie chciał zrewanżować więc będzie ciekawie.

MISTRZ1908

Post autor: MISTRZ1908 » 23.11.2016, 21:45

To ŻĄDAĆ też dodało smaczku :D uahaha

Użytkownik chciałeś wyjść na Miodka,a wyszedłeś tylko na pajaca. No chyba,że sądzisz,że żądać pochodzi od słowa rząd. Do szkoły,wielki patrioto i obrońco Naszego języka i kultury. Albo chociaż kliknij w google,może spuścisz głowe i przeprosisz za pajacowanie. Uahaha

gangolsena1908

Post autor: gangolsena1908 » 23.11.2016, 22:00

Pytanie jak Łęczyce jak tam wygląda sytuacja? miejscowy Górnik ma coś do powiedzenia? ostatnio słyszałem że mają kose z miejscowym FC Rtsu ale ile w tym prawdy to nie wiem
ŚŻK 1922!

FWC

Post autor: FWC » 23.11.2016, 22:55

Od kilku tygodni w Łęczycy oficjalna kosa między naszym FC a Górnikiem.
Chłopaki z FC dzwonili do Górnika aby to wyjaśnić lecz bez odzewu.
WASZA NIENAWIŚĆ UMACNIA NASZĄ WIARĘ

1925

Post autor: 1925 » 23.11.2016, 23:27

Fwc ..... to co napisales to zart prawda ??
:arrow:

PolnocnaStrona

Post autor: PolnocnaStrona » 23.11.2016, 23:53

Widzę że temat dzisiaj odżył i zaczynają się znane i lubiane zgrzyty.
Co do tematu sportowego derbów zostało wszystko chyba powiedziane z resztą teraz to mało istotne.
Klatka dla gości na Widzewie ma mieć 900 osób i być ewentualnie powiększona do 1200 coś takiego udało mi się wyczytać, miejsce jej nie będzie w narożniku jak dotychczas a na boku Niciarki od trybuny głównej. Lokalizacja powinna cieszyć przyjezdnych.

Co do długów w Widzewie to temat o tyle dziwny że nawet sami nasi kibice nie wszystko wiedzą jak jest naprawdę, może tylko Ci najbliżej klubu. Wiadomo kasa, finanse lubią ciszę. Mogę powiedzieć że nie jest tak źle jak podchwyciły gazety i weszło po wypowiedzi jakiegoś życzliwego gościa który się nawet nie przedstawił i mówiono o sumach nawet do mln zł... Potem zdementowano to a mówiło się nieoficjalnie o kwocie ok. 300tys zł ale ponoć wszystko jest na dobrej drodze i aktualnie długi są spłacane i wszystko jest na czas. Sprzedane karnety powinny to załatwić a ruchy w stowarzyszeniu i zarządzie klubu spowodować żeby więcej taka sytuacja się nie powtórzyła. Doszły nowe osoby i przydzielono im zadania które mają wykonywać, wcześniej za dużo nie którzy mieli na głowie i wszystko robili jak trzeba. Zobaczymy co przyniesie czas i oceniać będziemy na koniec sezonu. Ma powstać też spółka zamiast stowarzyszenia.
Jeszcze co do tego długo zapewne powstał przez zupełny brak doświadczenia w 4 lidze zespół budowany w 2 miesiące(łapanka) który został wymieniony gdzieś w 70% tak więc były wysokie koszty tego awansu do 3 ligi, jak i duze koszty jeśli chodzi o wynajem stadionu SMS i obiektów treningowych. Teraz powinno być dużo lżej.

DK08

Post autor: DK08 » 24.11.2016, 09:27

1925 pisze:Fwc ..... to co napisales to zart prawda ??
To nie jest żart. Mam znajomego który śmiga na Górnik, i z tego co wiem to jednej nocy przelecieli się po grafach Widzewa (zamalowując dwa albo trzy konkretne), a następnego dnia Widzew szukał odwetu na mieście.

cobytu

Post autor: cobytu » 24.11.2016, 09:42

DK08 pisze:
1925 pisze:Fwc ..... to co napisales to zart prawda ??
To nie jest żart. Mam znajomego który śmiga na Górnik, i z tego co wiem to jednej nocy przelecieli się po grafach Widzewa (zamalowując dwa albo trzy konkretne), a następnego dnia Widzew szukał odwetu na mieście.

Jezeli to prawda to odwaznie sobie poczynaja.Biorac pod uwage ze po sasiedzku sa same F.C Widzewa.Ciezko w naszym wojewodztwie bedzie zaistniec samodzielnie jakiejs nowej ekipie na dluzej.Choc nigdy nic nie wiadomo.
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie :)

ODPOWIEDZ