Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

TAIPAN

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: TAIPAN »

Obrazek
iparts.pl
majka_jamaica

Post autor: majka_jamaica »

Kto jest ojcem dziecka Eweliny?
SHOW MUST GO ON!
whitepride08

Post autor: whitepride08 »

TAIPAN pisze:Obrazek
I znowu odwracanie kota ogonem.Jak jesteś taki kumaty,to chyba wiesz,że to były trochę inne czasy,swastami machało większość klubów w Polsce.Ale co tam,trzeba się dojebać usprawiedliwiając swój brak jaj.Ruscy Wam tą szmatę wywiesili teraz,a nie kilkanaście lat temu,nie widzisz tej małej różnicy?
W naszym mieście Łodzi gdzie łódeczka w herbie jest...
TAIPAN

Raadical - jak coś odpiszesz - to bardzo proszę patrząc na to zdjęcie z Galery ustosunkuj się do Twoich słów

Oj nie,nie,nie.Rozumiem,że swoim postem,próbujesz umniejszyć/wymazać/zapomnieć Waszą bezsilność,brak godności i honoru.
Tak nie będzie.To na Waszych oczach Cska wywiesiło imperialkę.To Wy nic z tym nie zrobiliście.Kolejny raz się skompromitowaliście.Cska napluło Wam w twarz,a Wy co???Wklejacie zdjęcia Lecha?!
To jest Wasze tłumaczenie.Jak zwykle.
Miejcie setki FC,miejcie miliony kibiców,nawet na Burkina Faso.Wasze środowisko z honorem,godnością,jakimkolwiek
kręgosłupem moralnym ma nie wiele wspólnego.Zbieranina,bo była liga "miszczów" i na tym jedziecie...tyle.

A teraz niech ktoś od Was,wklei kilkanaście zdjęć z kilkuosobowego spotkania Widzewa gdzieś tam + flagi+vlepki...

Cobytu - spoko z Ciebie gość. Ty nienawidzisz Widzewa, ja ŁKS-u. Ale tylko z Tobą mimo nienawiści można MĄDRZE porozmawiać

mimo odmiennych barw pozdrawiam
TAIPAN

whitepride08 pisze:
I znowu odwracanie kota ogonem.Jak jesteś taki kumaty,to chyba wiesz,że to były trochę inne czasy,swastami machało większość klubów w Polsce.Ale co tam,trzeba się dojebać usprawiedliwiając swój brak jaj.Ruscy Wam tą szmatę wywiesili teraz,a nie kilkanaście lat temu,nie widzisz tej małej różnicy?
Nie wiem co Was łączy z kotem - ale ciągle odwracacie go ogonem.
Miałeś wtedy jaja, żeby podejść do Swoich?
Kumaty to ja byłem w latach 90-tych. U Nas swastyką nie machano. Inne czasy - patriotyzm ten sam.
whitepride08

TAIPAN pisze:
whitepride08 pisze:
Nie wiem co Was łączy z kotem - ale ciągle odwracacie go ogonem.
Miałeś wtedy jaja, żeby podejść do Swoich?
Kumaty to ja byłem w latach 90-tych. U Nas swastyką nie machano. Inne czasy - patriotyzm ten sam.
No tak inne czasy,u Was na początku lat 90-tych machało się A w kółeczku i krzyczało zabić skina skurwysyna,chyba nie zaprzeczysz?
Cazamat

Post autor: Cazamat »

Strzałka pisze:No ale czy to że założycielami waszego klubu są żydzi jest kłamstwem? Tak samo to z szukaniem grobów swoich założycieli? To są fakty.

Rabin ty parchu tego nie zatuszujecie
.
nikt tu nic nie tuszuje , pierwsze zdanie delikatnie mowiac przeczy temu drugiemu, ale niewazne - sa ludzie głupi i sa jeszcze glupsi, ty jestes tym drugim.

Swoim zaklamywaniem i wmawianiem nam czegos co nie ma miejsca - nie zmienicie waszej pozycji od wielu lat , i podejscia wielu ludzi, gdzie kazdy z waszego WIELKIEGO PODMIEJSKIEGO PIERDZEWA kręci beczke, a z was samych zydzewiaki jeszcze wiekszą ;-)
patojudek

Post autor: patojudek »

.Pewnie zerżnięte klubem Łodzi jest..
U nas to się akurat śpiewa klubem żydów jest łks.
Cazamat

....

i to oczywiscie w mysl zasady że Widzew jest najwiekszy, to my mamy kompleksy a was wogole ŁKS nie obchodzi :DDDD ?
zgadłem ?
Strzałka

Post autor: Strzałka »

Źle się wyraziłem. Chodzi o to że jadąc od zawsze Widzewowi od żydów odciągacie od siebie uwagę i robicie z siebie błaznów parchu. Nie rozumiesz tego czy udajesz?
W Łodzi to się już nie zmieni - Biel jest niczym przy Czerwieni!
TAIPAN

Mimo iż nie odpowiedziałeś n moje pytanie - ja odpowiem na Twoje.
Nigdy nie machano na Widzewie flagą z A w kółeczku. Była flaga A symbol pewnego FC.
U nas ruch skinheads rodził się w bólu. W tym temacie byliście pierwsi. I to Wy rządziliście w temacie SH.
Tyle, że w pewnym momencie Skini zarówno z ŁKS jak i WIDZEWA odpuścili - stali się "bezklubowi" w imię innej sprawy.
ImPawel

Post autor: ImPawel »

dzieki za odpowiedz na pytanie.
Czyli widzewiacy mimo ze z Lodzi sa podmiejscy a Lksiacy nawet ze wsi sa rodowitymi Lodzianami? Tak dla podsumowania.
To troche tak jak tvn nazywa terrorystow belgami, francuzami itd
obiektywnyFAN

Post autor: obiektywnyFAN »

ile osób z Chorzowa wspierało Widzewa na fecie?
whitepride08

TAIPAN pisze:Mimo iż nie odpowiedziałeś n moje pytanie - ja odpowiem na Twoje.
Nigdy nie machano na Widzewie flagą z A w kółeczku. Była flaga A symbol pewnego FC.
U nas ruch skinheads rodził się w bólu. W tym temacie byliście pierwsi. I to Wy rządziliście w temacie SH.
Tyle, że w pewnym momencie Skini zarówno z ŁKS jak i WIDZEWA odpuścili - stali się "bezklubowi" w imię innej sprawy.
Widzę,że można normalnie odpowiedzieć.O machanie flagą chodziło mi bardziej o jego wyznawców na Waszych trybunach.Pamiętam,że była u Was chyba flaga 'kibice Widzewa przeciwko rasizmowi' i pięść rozbijająca swaste i w tamtych czasach było to skierowane ogólnie do łysych i była chyba jakaś flaga z mettalicą,ale mogę się mylić.Rzeczywiście później poszło to u Was w dobrą stronę...
Co do Twojego pytania,w tedy mi to nie przeszkadzało,inne czasy...Jak kibicowałeś w latach 90-tych powinieneś wiedzieć jak to było ze swastą na naszych stadionach.
TAIPAN

whitepride08 pisze:
Widzę,że można normalnie odpowiedzieć.O machanie flagą chodziło mi bardziej o jego wyznawców na Waszych trybunach.Pamiętam,że była u Was chyba flaga 'kibice Widzewa przeciwko rasizmowi' i pięść rozbijająca swaste i w tamtych czasach było to skierowane ogólnie do łysych i była chyba jakaś flaga z mettalicą,ale mogę się mylić.Rzeczywiście później poszło to u Was w dobrą stronę...
Co do Twojego pytania,w tedy mi to nie przeszkadzało,inne czasy...Jak kibicowałeś w latach 90-tych powinieneś wiedzieć jak to było ze swastą na naszych stadionach.
To była flaga gdzie pięść rozbijała swastykę. I nie było to skierowane w kierunku łysych. Łysi u Nas byli i wieszali flagi z celtykami.
Jak pamiętasz lata 90-te - to wiesz, że wszystkich " 'rajcowała" czcionka Metallica jak i inne. I one były wykorzystywane

A wracająć do CSKA
Wywiesili flagę, która nie uderzyła w NAS Polaków - ona maiła uderzyć w putinogród. I swój cel osiągnęłi. To jest ich walka z systemem a nie z NAMI - POLAKAMI.
whitepride08

TAIPAN pisze:
whitepride08 pisze:
To była flaga gdzie pięść rozbijała swastykę. I nie było to skierowane w kierunku łysych. Łysi u Nas byli i wieszali flagi z celtykami.
Jak pamiętasz lata 90-te - to wiesz, że wszystkich " 'rajcowała" czcionka Metallica jak i inne. I one były wykorzystywane

A wracająć do CSKA
Wywiesili flagę, która nie uderzyła w NAS Polaków - ona maiła uderzyć w putinogród. I swój cel osiągnęłi. To jest ich walka z systemem a nie z NAMI - POLAKAMI.
Tyle lat minęło i mogę się mylić,ale wydaje mi się,że gdy wywieszaliście flagę z tą pięścią to celtyki jeszcze u Was nie wisiały(pierwsza połowa lat 90-tych) a flaga i jej treść była pociskiem w łysych,ponieważ trochę punków u was na stadionie można było spotkać.Natomiast z tą mettalicą nie chodziło mi o czcionkę tylko o sam napis mettalica,ale jak wspomniałem na początku,tyle lat minęło i mogło mi się coś pokręcić,nie będę się upierał.A co do drugiej Twojej wypowiedzi w sprawie flagi CSKA to ugryzę się w język,każdy ma swoje zdanie na ten temat i nikt nikogo przez internet nie przekona.
mms

Post autor: mms »

Zabawna jest ta hipokryzja żydów z kaliskiego. wszystko u nas widzicie ale u siebie tego samego to już nie. Temat żydów, wiadomo ośmieszajcie się dalej.

Temat wiosek. Naśmiewacie z naszych fc np Karsznice czy Krosniewice, ale jakby jutro powstał tam wasz fc to byście się brędzlowali przed monitorami jeszcze kilka następnych lat. Tak jak to ma miejsce z Piotrkowem. Zresztą wielkim miastowym paniczom z łksu, prowadzi doping chłop, który mieszka centralnie na wsi pod Pabianicami. Ale moralnie on jest miastowym :D

Co do brudasów spod znaku (a), to w latach 90 jedna z najbardziej znanych postaci i dobry wojownik chodził do was na galere. Nawet stoczył nie jedną solówkę z waszymi skinami, oczywiście większość do przodu. Tak się go nie mogliście pozbyć z własnej trybuny, mimo waszych wysiłków.

whitepride08 jak się czujesz gdy twoje ziomki biegają z murzynami lub ciapatymi? Jak to jest stać z nimi na jednej trybunie? Udajecie, że się nie widzicie? :)
whitepride08

mms-z Tobą debilu nie mam zamiaru dyskutować.
PS.Nazwy klubów piszemy z dużej chulyganie .
MW10

Post autor: MW10 »

mms info z trzeciej ręki powrócił, dalej info z facebooka czerpiesz?
HISTORIA NIE KŁAMIE, RODOWICI ŁODZIANIE!
ImPawel

Post autor: ImPawel »

obiektywnyFAN pisze:ile osób z Chorzowa wspierało Widzewa na fecie?

OK 150 osob
mms

A kiedy jakieś info czerpałem? Przykłady? To ty puszczałeś swoje bajki o tych ciągłych telefonach do nas :)

A co do fejsbuka to jest to rzeczywistość twojej koleżanki rabina, więc nie będę się wpierdalał w wasz świat.
Cazamat

twoja rzeczywistosc balasie, to jest udowadnianie tutaj ze nie jestescie wiesniakami, ze jestescie tak bardzo honorowi, i nieustanne zdziwienie, ze wogole ktos ma czelnośc beke z was kręcic podmiejskie megalomany ,
i tak nic tym nie zmienisz a przynajmniej masz zajecie, natomiast o mnie sie nie martw ;)
mms

Ja nic nie udowadniam, tylko śmieszy mnie wasza hipokryzja, że coś widzicie u nas a to tego samego u siebie już nie. Tak samo tyczy się to układu Wisła Ruch, albo układu lub fan clubowania czy c*** wie co na linii Resovia Wisła to już żaden z was grzybiarzy się nie zająknie. A przecież można by przytoczyć info o przerzucaniu się LL na WSH i zamazywaniu dziar zgodowych z wami. Ale pewnie obszczymurki o tym nie wiecie? :)
MW10

Post autor: MW10 »

mms pisze:A kiedy jakieś info czerpałem? Przykłady? To ty puszczałeś swoje bajki o tych ciągłych telefonach do nas :)

A co do fejsbuka to jest to rzeczywistość twojej koleżanki rabina, więc nie będę się wpierdalał w wasz świat.
A to już zapomniałeś jak po wpierdolu na Górniaku jakiś parchaty gil napisał na Waszym profilu że wygraliście i od razu wjebałeś tutaj info jak szpak w pizde?

Beka z ciebie farmazonie jest do dzisiaj, cała twoja kumatość poszła się j****, a taki wyszczekany byłeś.
HISTORIA NIE KŁAMIE, RODOWICI ŁODZIANIE!
mms

Hehehe wymyślaj dalej :) za to ty do tej pory nie odpowiedziałeś jak to było z tymi telefonami do nas? I kto tu robi za farmazona :)
Strzałka

MW10 komuś ciśnie od farmazonów. Co za hipokrytka jebana hhahahah. Jak sam został złapany na farmazonie to do dziś się nie odniósł do tego. To samo rabinowa jak nie wiedział co się na meczu działo zapytany o to jaki fc najlepiej się zaprezentował.
patojudek

A to już zapomniałeś jak po wpierdolu na Górniaku jakiś parchaty gil napisał na Waszym profilu że wygraliście i od razu wjebałeś tutaj info jak szpak w pizde?

Beka z ciebie farmazonie jest do dzisiaj, cała twoja kumatość poszła się j****, a taki wyszczekany byłeś.
Te chojrak nie tak dawno rozmnożyłeś poprzez pączkowanie swoich ziomków w Marsylii określjąc ich na 150 kiedy oficjalna liczba to 70 a rżniesz tu kumacza nad kumaczami.
Abr1908

Post autor: Abr1908 »

mms pisze:Ja nic nie udowadniam, tylko śmieszy mnie wasza hipokryzja, że coś widzicie u nas a to tego samego u siebie już nie. Tak samo tyczy się to układu Wisła Ruch, albo układu lub fan clubowania czy c*** wie co na linii Resovia Wisła to już żaden z was grzybiarzy się nie zająknie. A przecież można by przytoczyć info o przerzucaniu się LL na WSH i zamazywaniu dziar zgodowych z wami. Ale pewnie obszczymurki o tym nie wiecie? :)
Leśne Ludki były obecne na naszym meczu z Polonią nie tak dawno.W ostatnim czasie ta zgoda jakby nieco odzyla.Tak mi się wydaję.Jak będzie dalej to zobaczymy.Nie mam pojęcia czy sa jakieś zgrzyty na lini Łódź-Rzeszów.Ktoś kumatszy musiałby sie wypowiedzieć.Chociaż nie sądzę ze to dobre miejsce.Starszyzna na Resovi i np.Ekipa Butelka patrzy bardzo krytycznie na kontakty z Wisłą.Tylko wiadomo kto w obecnych czasach rozdaje karty w danej grupie
ŁKS Łódź Polska
United Fan Club ŁKS

Post autor: United Fan Club ŁKS »

mms pisze:Ja nic nie udowadniam, tylko śmieszy mnie wasza hipokryzja, że coś widzicie u nas a to tego samego u siebie już nie. Tak samo tyczy się to układu Wisła Ruch, albo układu lub fan clubowania czy c*** wie co na linii Resovia Wisła to już żaden z was grzybiarzy się nie zająknie. A przecież można by przytoczyć info o przerzucaniu się LL na WSH i zamazywaniu dziar zgodowych z wami. Ale pewnie obszczymurki o tym nie wiecie? :)
Widzisz kurwiszczaku , bo jesteś tu właśnie pionierem w dawaniu info które na to forum trafić nie powinno. Nas to nie dotyczy tylko Resy i Wisły a ty pucujesz co żeś usłyszał żeby nam dojebac ? Jesteś k**** bezsilna i doskonale to widać...

Jedyne twoje działanie tutaj to puszczanie info które zes usłyszał , walenie jednozdaniowych prowokacji i udowadnianie wszem i wobec że wasz Widzewek jest największy , bijecie nas we wszystkim na głowę i jesteście arcyhonorowi.
Normalne zachowanie bezradnego chłopca , który widzi jak złego wyboru dokonał i ma świadomość - jak każdy w Polsce , że bycie kibicem Widzewa to po prostu obelga i każdy ma z was beke , czy to pisze ŁKSiak , czy ktoś inny czy wy sami o sobie piszecie efekt jest ten sam - wszystko świadczy przeciwko wam ;)
A najbardziej was wkurwia jak my sami piszemy o ŁKSie i jak różne rzeczy wyglądają u nas , to wtedy przepalic nie mozecie sobie porównując w głowie , że już samo to co tam wyczytacie , źle o was świadczy....
Ostatnio zmieniony 26.06.2016, 20:11 przez United Fan Club ŁKS, łącznie zmieniany 1 raz.
United Fan Club ŁKS

Post autor: United Fan Club ŁKS »

Radzicie sobie Podmiejscy tak jak umiecie , nawet tutaj widać jaka macie frajerska naturę. Mms wrócił więc to pewnie sprawka tej rury.

Konto Cazamat zostało dożywotnio zablokowane za niewygodne rzeczy i parę rymowanek które was osmieszaly. Kilka postów , w 1 dzień wystarczyły żeby tak zryc podmiejskie glowy żeby musieli płakać moderatorom. Bo już nie mogli tego czytać...

Inne konta moje np Ene Due Rabe też są zbanowane, ale czasowo , parę ndi jeszcze ,zostało banicji hahah
Takie frajery jak mms albo wasteland widzewskaduma, czy inne bezmozgi mogą se tu napierdalac ile wlezie , bo są z Widzewa i wszystko co pisza to prawda , natomiast osobę co ich kasuje merytorycznie i zamiata pod dywan dopasowując się do ich poziomu trzeba usunąć , bo niewygodny ...

Ktoś może sprawdzić kto za tym stoi ? Ponoć są takie możliwości ...

Pedaly jakieś mogą prowokować cały czas , zydzewiaki mogą cały czas lecieć na farmazonie , i pierdziec na nasz temat i wszystkich innych ekip z którymi im nie po drodze, natomiast ŁKSiakow banujemy bo "zaniżają poziom forum " i wprowadzają napinke??
Jak mnie cieszy to wasze zachowanie , takie typowo mega zydzewskie, i wogole nie kompleksiarskie....
widzewiak_z_gor

Post autor: widzewiak_z_gor »

Rodowity z FC ŁKS, nie płacz już, wytrzyj łzy i szykuj się na wyjazd na wakacje do Zgierza. ;)
-= Kobiety sa z Wenus, faceci z Marsa a kibice z Młyna. =-
Widzewski GóRniak

Post autor: Widzewski GóRniak »

Hehehe biedny ŁKS-ik znowu płacze w internecie
Strzałka

United Fan Club ŁKS pisze:Konto Cazamat zostało dożywotnio zablokowane za niewygodne rzeczy i parę rymowanek które was osmieszaly. Kilka postów , w 1 dzień wystarczyły żeby tak zryc podmiejskie glowy żeby musieli płakać moderatorom. Bo już nie mogli tego czytać...

Inne konta moje np Ene Due Rabe też są zbanowane, ale czasowo , parę ndi jeszcze ,zostało banicji hahah
Takie frajery jak mms albo wasteland widzewskaduma, czy inne bezmozgi mogą se tu napierdalac ile wlezie , bo są z Widzewa i wszystko co pisza to prawda , natomiast osobę co ich kasuje merytorycznie i zamiata pod dywan dopasowując się do ich poziomu trzeba usunąć , bo niewygodny ...
Hahhahahahhha ty zakłamańcu j***** ostatnio pierdziałeś, że masz zablokowane konto ene due a kilkanaście minut wcześniej byłeś na nim zalogowany. Nikt nikogo nie banuje, a piszesz to wyłącznie po to by zrobić z Widzewiaków płaczków, którzy zgłaszają moderacji twoje wypociny, że niby jesteś taki niewygodny. Jesteś jebanym prowokatorem i kłamcą także c*** ci w ryj garbaty nosie.
patojudek

On na prawdę ma psychozę ile to już kont, dojazd był na bank.
mms

United Fan Club ŁKS pisze:Widzisz kurwiszczaku , bo jesteś tu właśnie pionierem w dawaniu info które na to forum trafić nie powinno. Nas to nie dotyczy tylko Resy i Wisły a ty pucujesz co żeś usłyszał żeby nam dojebac ? Jesteś k**** bezsilna i doskonale to widać...
hahahaha śmieszna jesteś, wyszło szydło z worka i teraz, że to nie wasza sprawa tylko ich. Ale jak się prujecie wy o układ Ruchu i Wisły do nas to już nie ma, że nas to nie dotyczy? Kto mieczem wojuje....
majka_jamaica

Post autor: majka_jamaica »

Kto mieczem wojuje ma dzieciaka z Eweliną.
SHOW MUST GO ON!
adwokat

Post autor: adwokat »

Mmesik a czemu nic nie piszesz o ukladzik waszej zgody ,a może nie możecie się dziewczynki wpierdalac !!!!
TAIPAN

Tyle lat minęło i mogę się mylić,ale wydaje mi się,że gdy wywieszaliście flagę z tą pięścią to celtyki jeszcze u Was nie wisiały(pierwsza połowa lat 90-tych) a flaga i jej treść była pociskiem w łysych,ponieważ trochę punków u was na stadionie można było spotkać.Natomiast z tą mettalicą nie chodziło mi o czcionkę tylko o sam napis mettalica,ale jak wspomniałem na początku,tyle lat minęło i mogło mi się coś pokręcić,nie będę się upierał.A co do drugiej Twojej wypowiedzi w sprawie flagi CSKA to ugryzę się w język,każdy ma swoje zdanie na ten temat i nikt nikogo przez internet nie przekona
.

Wisiały, wisiały :)
W latach 90-91 wieszałem flagę Polski z czerwono białym celtykiem. 91-93 - flaga Polski z dużym, czarnym celtykiem. Została ona zajebana przez policję. W 94 powstała nowa. Do tego była barwówka z konturami Naszego Kraju na białym pasie. Obie zostały w Płocku ( wymiana na flagę WISŁA PŁOCK). Bodajże od 95 roku było wieszane czerwone płótno z dużym biały celtykiem. ( gość od flagi wydawał pismo dla SKINHEDÓW z całej Polski - Teraz My!)
Co do końca Twojej wiadomości - masz rację - każdy ma swoje zdanie.
Dlatego nie potrafię zrozumieć pocisków w Naszą stronę, przez kibiców, którzy wywieszali flagę ze swastyką, robili vlepki o A.H i jego wesołej Galerze, czy też wykorzystywali faszystowskie pocztówki o mieście Łodzi z dopiskiem "Białe Śródmieście"
EL 1910

Post autor: EL 1910 »

adwokat - Ruch wiadomo jest ekipą numer jeden na ten moment w tym kraju, ale jest też ekipą która szanuje swoje zgody i liczy się z ich zdaniem. Na czym ten szacunek polega możesz przeczytać w oświadczeniu PF, które hula po sieci. Was LL o nic nie pytały, zatem z laski swojej nie bądź bezczelny i zajmij się lepiej jak to było u was, a nie siejesz ferment jak to niby było u nas. Kolejna sprawa dla osób które chciałyby żeby było odwrotnie - to WSH wyszło z propozycją do PF.
cobytu

Post autor: cobytu »

Był już ten temat przerabiany na forum

sysysy pisze:
96-97( chyba w tych latach, moze obsuwa o rok)- czesto na Widzewie wisiala flaga w barwach z piescia rozbijajaca swastyke( ladnie wygladajaca)...ale jednoczesnie zdarzaly sie ganianki za kolczyki...

Tak na marginesie ... tą flage widziałem poraz pierwszy na Retkini osiedlu totalnie eŁkaeSiackim konkretnie na ul. Hufcowej . Słynna Ania "Familiada" z grupą kilku brudów, rozwineli ją pod blokiem jednego brudasa wszyscy mało sie nie spuścili i nie chodziło tu wcale ze to flaga widzewa chodziło bradziej o to ze była sfastyka przebita pięścią. ŁKS chodzili sami SKini a na Widzew punki, a w poczatkowych latach 90 w Łodzi był duzy boom na bycie Łysym, a punków też nie brakowało wiec punki zasiliły szeregi armii czerwonej. I tak do konfliku na lini Widzew - ŁKS doszedł aspekt polityczny. Swoją drogą kilka następnych lat mineło i na Widzewie nastał White Pride klimat i juz nie było flagi z przebitą sfastyką a pojawiły sie celtyki , i pewnie juz nikt nie pamięta albo zapewne nie chce pamiętać ze Widzew miał silne kontakty z Punkami.

Kiedyś Próchnika 1 to było miejsce spotkań skinheadów z całej Łodzi i okolic, co do podejścia ideowego bywało z tym różnie (fascynacja NS :/ ),a konflikt ŁKS vs. Widzew przyczynił się do rozpadu organizacji.

Łódź

Wysłany: 2007-07-22, 17:57
Imperial Wizard napisał/a:

Z tymi proporcjami to moim zdaniem troche przesadziłeś zwłaszcza w latach 93-96....bo ja przynajmniej z okolic 94-96 kojarze około 10 - 15 z Widzewa, których cześć później "zakładało" DHWa udzielało się w Nopie, była tez ekipa z Dąbrowy (L, W...itd) która była dosyć liczna w pełni Widzewska...plus legenda Nopu słynny więzień sumienia (O), który swojego czasu tez rozkrecał skinowanie na Widzewie, udzielając się w awanturach kibicowskich. Podobnie zamordowany przez lewaków w Radomsku Śp. Daniel Świtoń - kibic Widzewa.
Pamietam także że po pierwszej "oficialnej" manify NOP w Łodzi (ok 92-93) na 11 listopada rozmawiałem z pewnym skinko-kibicem ŁKSu który min stwierdził ze podczas marszu byli wszyscy i Widzew i ŁKS.
Ale prawdą jest to że na Łksie w latach 90 łysych było więcej niż na Widzewie i byli znacznie lepiej zorganizowani (widoczni), jednak uważam że az takiej dużej przewagi nie było. Bo na Widzewie nikt nie potrafił/chciał tego zorganizować, w przeciwieństwie do ŁKS gdzie było kilku "społeczniaków", potrafiących zebrać wszystko do kupy. No i było tez coś takiego na Widzewie (a czego nie było w takim stopniu na Łksie) jak silna opozycja...która choć miała kilka porażek ( min sparing Widzewa z Ceramika Opoczną w 1996, podczas którego brudni dostali ręczne wymówienia i musieli się ewakuowac) nadal trwa aż do dzisiaj.

a co do reszty to masz racje lata 90 to skinowska amatorka a nie partia polityczna, klimat ns...awantury i chlanie...gdy się klimat kibicowski w Łodzi radykalizował wtedy skończyła się "oficialna" wspólpraca na tym szczeblu..i zamiast ganiać brudów towarzystwo wolało się napierd...miedzy sobą...i tak jest do dzisiaj...stajać się nie jako przekleństwem podczas masowych akcji....

Imperial Wizard

Wysłany: 2007-07-22, 19:27
Wiesz pokręciłem z latami bo jak ekipa z Widzewa (ta od DHW) i z Dąbrowy udzielała się to był tzw drugi NOP ;) i wtedy tak było jak piszesz, w "pierwszym" NOPie kilka lat wcześniej rodzynków z Widzewa było z 3-4 osoby ( w tym O.) Na tym marszu co piszesz w gazecie było pewne zdjęcie które trochę zaogniło sytuacje w kibicowskich klimatach, koło siebie szli goście w terrorystkach "biało-czerwono-białych" i "czerwono-biało-czerwonych", jeszcze później po jakimś meczu kosza w zimę młody (wtedy ;) :) ) skin z ŁKS został dziabnięty nożem przez DHW (a na akcji byli skins z DHW), po tym część ekipy min. N. z Teo stwierdziła że nie będzie wspólnych akcji z kibicami Widzewa. I z perspektywy czasu to dobrze dla organizacji że takich klimatów już nie ma.

Ciekawe były próby ustaleń w tzw" pierwszym" NOPie, pewnie dla dzisiejszych kibiców to science-ficton :)

- łysych z innych klubów nie ruszamy - idea ekstra tylko rozmyło się w życiu. ale prawda jest że często gęsto na awanturach ktoś kogoś ratował
- po debiucie flagi na Widzewie "pieść rozbijająca swastę" i jakiś poważnych ciśnieniach anty-skins w RTSie, skins z Widzewa oficjalnie gadali z skins ŁKS o przerzuceniu się masowo na ŁKS, czy da rade itd. z perspektywy czasu to dobry szok :)

dobrze że takich klimatów już nie ma ...

Łódź

Wysłany: 2007-07-22, 19:57
Imperial Wizard napisał/a:
Wiesz pokręciłem z latami bo jak ekipa z Widzewa (ta od DHW) i z Dąbrowy udzielała się to był tzw drugi NOP ;) i wtedy tak było jak piszesz, w "pierwszym" NOPie kilka lat wcześniej rodzynków z Widzewa było z 3-4 osoby ( w tym O.) Na tym marszu co piszesz w gazecie było pewne zdjęcie które trochę zaogniło sytuacje w kibicowskich klimatach, koło siebie szli goście w terrorystkach "biało-czerwono-białych" i "czerwono-biało-czerwonych", jeszcze później po jakimś meczu kosza w zimę młody (wtedy ;) :) ) skin z ŁKS został dziabnięty nożem przez DHW (a na akcji byli skins z DHW), po tym część ekipy min. N. z Teo stwierdziła że nie będzie wspólnych akcji z kibicami Widzewa. I z perspektywy czasu to dobrze dla organizacji że takich klimatów już nie ma.

Ciekawe były próby ustaleń w tzw" pierwszym" NOPie, pewnie dla dzisiejszych kibiców to science-ficton :)

- łysych z innych klubów nie ruszamy - idea ekstra tylko rozmyło się w życiu. ale prawda jest że często gęsto na awanturach ktoś kogoś ratował
- po debiucie flagi na Widzewie "pieść rozbijająca swastę" i jakiś poważnych ciśnieniach anty-skins w RTSie, skins z Widzewa oficjalnie gadali z skins ŁKS o przerzuceniu się masowo na ŁKS, czy da rade itd. z perspektywy czasu to dobry szok :)

dobrze że takich klimatów już nie ma ...

wiesz ja jakiś super "kumaty" nie jestem (choć w latach 90 trochę się wiedziało)...ale akcji z nożami w Łodzi były 3 dwie ze strony Łksu jedna ze strony Widzewa...pierwsza to koles z Łksu chce skroić szalik jakiemuś Widzewiakowi ten próbuje się bronić szalik ma w plecaku i dostaje tasakiem w ręke, druga to po sparingu Łksu z Petro (z którą Widzew miał wtedy zgodę) podczas starcia na Retkini dwóch Widzewiaków ląduje w szpitalu z ranami kłutymi w tym jeden dosyć poważnie, w odwecie na Chojnach koleś z Łksu zostaje pokłuty nożem przez jednego znanego wtedy dosyć kolesia (choć wcale nie z DHW)...i wtedy zapada porozumienie o nie używanie "ostrego" sprzętu.... sa to czasy 95- 98 wcześniej taki klimat był w ogóle obcy, DHW powstaje ok 95 roku więc też to nie mogło być wcześniej...a póxniej już napewno nie...
w 99 wspomniany przez Ciebie N oraz K, jechał wspólnie ze swoimi z ŁKSy oraz..... Widzewem, Gks Bełchatów, Włokniarzem Pabianice jednym autokarem na manife NOPu do Warszawy, ciśnień kibicowskich zero....choć z drugiej strony nikt się za bardzo wtedy nie afiszował

kto tak gadał o tym przerzuceniu !!!!! flaga była zrobiona przez jedną osobe i dlatego wisiała bo Bliźniak (znany stary Widzewiak) oraz kilku innych starych uparło się zeby jej nie sciagać (gdy wisi) i nie najebać mu...koleś ni miał żadnych pleców a ówczesne DHW czyli osoby rządzace na Widzewie właśnie przerzywali swoje złote lata fasynacji NS...czasami nawet było tak że fana wisiała i kilka metrów obok niej celty....
Sharpi niby się pojawiali ...choć naprawdę mówili o tym najgłosniej Ełkaesiacy bo na Widzewie ich raczej nie było widać...drugą sprawa było to że na Widzewie było zbyt duża róznorodnosć subkulturowa, a Ci najkonkretniejsi mieli głeboko na polityke wyjebane...co nie pozwalała żadnej frakcji zdobyć jakiś przewagi..choc od 94 do lat 2000 to łysi byli górą...a że nic nie zrobili to juz inna sprawa...
nie to żebym się jakoś Ciebie czepiał...ale ja jakoś część poruszanych przez Ciebie spraw zapamiętałem zupełnie inaczej....
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie :)
ODPOWIEDZ